Jest AKS Zły, mają spory młyn, bojowe skrzydło antify często można tam spotkać i jakoś krzywda im się nie dzieje. Nie martw się i poczekaj kilka lat, bo młodzież (wiek15-19/20) jest mocno lewicowa i oni już po mału pojawiają na mlynach.
Nie chciałem zakładać osobnego tematu ,czy 1 sierpnia w Warszawie przed obchodami Powstania warszawskiego będzie gdzieś możliwość kupienia rac ?? Jak nie tu to niech ktoś na priv mi napisze ..
Marsz Niepodległości organizuje w tym roku środowisko skrajnie proukraińskie, za którym stoi Bąkiewicz oraz spacyfikowane przez PiS "Media Narodowe" (cudzysłów nieprzypadkowy). Wystarczy nawet dość pobieżnie prześledzić ich działalność i oni zajmują się głównie jednym - bronieniem interesów Kijowa. Nie jest to żadna przenośnia - nagłaśniają zbiórki na drony, przekonują, że polskie społeczeństwo musi płacić każdą cenę za pomoc Ukrainie, atakują wszystkich, którzy ostrzegają, że to się skończy katastrofą.
Nie będzie wielkim zaskoczeniem znalezienie powodów, dlaczego tak entuzjastycznie głoszą przekaz zgodny z linią PiS - są na ich pasku finansowym. Ale wczoraj to polecieli po bandzie, dając barwy Ukrainy na plakacie Marszu Niepodległości na pierwszym planie. Pod pretekstem, że to niby symbol jakiegoś pułku piechoty, ale bądźmy poważni.
Oczywiście nikogo nie zachęcam do nieprzychodzenia na Marsz, ale radzę uważać na Bąkiewicza i jego bandę. W tym momencie to jedno z bardziej radykalnych, proukraińskich środowisk. Kret Kaczyńskiego i jednocześnie osoba, która nie powinna organizować czegokolwiek z takim podejściem. Odcinka od niego powinna być totalna.
jestesmywaszastolica pisze: 30.09.2022, 13:59
Zapomniałeś dodać, że należę do Rasy Panów - Reptilian. Ale grunt, że na oddziale macie wesoło.
Raczej do Rasy Podludzi - Lemingów.
Niezły chwyt zastosowali organizatorzy Marszu Niepodległości.To nie barwy ukrainy tylko kolory pułku polskiej piechoty.
Sprawdziłem i takie barwy miały oddziały piechoty lWP czyli ludowego Wojska Polskiego.Co wspólnego z piechotą miał niedawno zmarły Leszek Zabłocki ps.Jola,który znajduje się na plakacie nie wiadomo.
Najważniejsze że dzięki sprytnemu wybiegowi udało się umieścić barwy jednoznacznie kojarzące się z ukrainą.Następnym razem niech wrzucą czerwono-czarne barwy 5 batalionu saperów lwp.
jestesmywaszastolica pisze: 30.09.2022, 13:59
Zapomniałeś dodać, że należę do Rasy Panów - Reptilian. Ale grunt, że na oddziale macie wesoło.
Raczej do Rasy Podludzi - Lemingów.
Niezły chwyt zastosowali organizatorzy Marszu Niepodległości.To nie barwy ukrainy tylko kolory pułku polskiej piechoty.
Sprawdziłem i takie barwy miały oddziały piechoty lWP czyli ludowego Wojska Polskiego.Co wspólnego z piechotą miał niedawno zmarły Leszek Zabłocki ps.Jola,który znajduje się na plakacie nie wiadomo.
Najważniejsze że dzięki sprytnemu wybiegowi udało się umieścić barwy jednoznacznie kojarzące się z ukrainą.Następnym razem niech wrzucą czerwono-czarne barwy 5 batalionu saperów lwp.
Żółty i niebieski to tradycyjne barwy polskich piechurów od czasów Księstwa Warszawskiego.
A czerń i czerwień po dziś dzień są barwami polskich saperów.
Doszukujcie się trzeciego dna tam gdzie go nie ma.
Sorry, ale to jest grafika z 2015 przedstawiająca militarne tradycje ichniejszych ochotników 2014+ publikowana wtedy w socialach Majdanu. Od chorągwi smoleńskich i halickich spod Grunwaldu, przez rusińskich powstańców styczniowych (z Rzeczpospolitą przeciw Rosji, gdyby ktoś nie wiedział), Republikę Zimnego Jaru ok. 1920 i walki sięgające morza - tu żółto-niebieska, więc niby literalnie masz rację (na zachodzie UKR ten układ barw niestosowany, a walki były z bolszewią w sojuszu atamanów RZJ z Petlurą) - czerwono-czarną UPA, państwową NIEBIESKO-ŻÓŁTĄ w centrum obrazka (pod nią stoi współczesny ochotnik), taką samą - narodową Zachodnioukraińskiej Republiki Ludowej (czyli tej walczącej po I wojnie z Polakami), OUN-M (walczącej z OUN-B Bandery), zaporoską kozaczyznę, krymskich Tatarów i drużynników kniazia Rusi Kijowskiej Światosława I Chrobrego z X w. (który - nawiasem - rozjebał Chazarów). I tyle.
Motywy Bąkiewicza mnie nie interesują, uwagę zwraca dla odmiany fakt, że w komentarzach do całej historii nie widzę szacunku dla oficera Narodowych Sił Zbrojnych. Naprawdę nie chcę w to się zagłębiać. Nie tu.
PS Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Warszawie jest milionpincet więcej barw polskich, niż ukraińskich. I tak ma być.
Rosną, bo oni muszą szukać miliardów dla Ukraińców.
A przy okazji postanowili dojechać samorządy.
Hajsu na uchodźców nie było w budżecie, a to są gigantyczne pieniądze. Samo 500+ Dla Ukraińców to prawie 10 miliardów rocznie. Służba zdrowia jeszcze więcej.
PiS ma osobisty cel, żeby napędzać inflację - ulokowali hajs na obligacjach antyinflacyjnych, więc w ich interesie jest napędzanie, nic na tym nie tracą.
Takiego czegoś, jak teraz, nie było jeszcze nigdy w historii tego kraju.
WieszWięcej pisze: 03.10.2022, 11:57
Rosną, bo oni muszą szukać miliardów dla Ukraińców.
A przy okazji postanowili dojechać samorządy.
Hajsu na uchodźców nie było w budżecie, a to są gigantyczne pieniądze. Samo 500+ Dla Ukraińców to prawie 10 miliardów rocznie. Służba zdrowia jeszcze więcej.
PiS ma osobisty cel, żeby napędzać inflację - ulokowali hajs na obligacjach antyinflacyjnych, więc w ich interesie jest napędzanie, nic na tym nie tracą.
Takiego czegoś, jak teraz, nie było jeszcze nigdy w historii tego kraju.
Poprawie cię, miesięcznie wychodziło na urkaincow 2.2 mld.
Marsz Niepodległości pod wspólną flagą Polski i Ukrainy. Jakub Pacan: odważna i ważna decyzja organizatora
Ostatnia aktualizacja: 04.10.2022 09:35
- Inicjatywa Roberta Bąkiewicza jest bardzo na miejscu, zwłaszcza ze względu na to, co dzieje się obecnie na świecie - powiedział w Polskim Radiu 24 Jakub Pacan ("Tygodnik Solidarność"). Dodał, że nie dziwi go to, iż Rafał Trzaskowski ma problem z tym wydarzeniem. Gośćmi audycji byli również Marek Wróbel (prezes Fundacji Republikańskiej) oraz Miłosz Lodowski (publicysta).
Robert Bąkiewicz na Twitterze napisał, że tegoroczny Marsz Niepodległości odbędzie się pod wspólną banderą Polski i Ukrainy. Jednak władze Warszawy twierdzą, że narodowcy nie mogą być preferowani i po raz kolejny są problemy ze zgodą dla organizatorów tego wydarzenia.
"Jest to bardzo odważna inicjatywa"
Dodał, że jego zdaniem inicjatywa, która mówi o tym, aby tegoroczny Marsz Niepodległości szedł pod polską i ukraińską flagą, jest bardzo odważna. - Jest to bardzo odważny ruch ze strony Roberta Bąkiewicza. Jednak uważam, że jest on bardzo na miejscu ze względu na to, co dzieje się obecnie na świecie - mówił gość PR24.
Ja p*******. To już oficjalnie prawdziwy marsz jest we Wrocławiu.
grzegorzlato pisze: 04.10.2022, 13:44
mordzia bo ktos na beke zalozyl fikcyjne konto bakiewiczowi na twiterze i tak napisal….. a media zaczely to puszczac dalej….. hahaha i tak w tym roku wiekszosc jedzie do wrocka
Warszawa to priorytet Stolica i nie bedzie we Wrocławiu wiecej ludzi większość bedzie w Warszawie.
Jakie akcje? Policja zrobi akcje autokar+ jak ktoś napisał na twitterze. Zamiast jak kiedyś zatrzymywać teraz będą wam podstawiać w każdym mieście żeby frekwencja była. Dojdzie pewnie do takich rzeczy za parę lat jak za komuny że będą po zakładach pracy zapisywać na przymusową defiladę. W czynie społecznym. Jak w Korei.
DennisWise pisze: 05.10.2022, 15:39
Jakie akcje? Policja zrobi akcje autokar+ jak ktoś napisał na twitterze. Zamiast jak kiedyś zatrzymywać teraz będą wam podstawiać w każdym mieście żeby frekwencja była. Dojdzie pewnie do takich rzeczy za parę lat jak za komuny że będą po zakładach pracy zapisywać na przymusową defiladę. W czynie społecznym. Jak w Korei.
Na szczęście większość świętuje dla Polski, nie dla Ciebie. Bylem zawsze będę zawsze...
Zgadza się będę obchodził 17 października na brixton market dzień bohaterów narodowych Jamajki. W tym roku przemarsz odbędzie się pod hasłem: Chwała ziołu i Ukrainu. Sława stonerom i potheadom. Będzie przemawiać online umalowany przez gazetę wyborczą na czarno Żełeński z Kijowa. Potem zagra The Bussines a na koniec w tamizie przy amerykańskiej ambasadzie spali tłum kukłę Putina śpiewając Hey Joe Hendrixa. Będzie też łączenie z kanałem mediów narodowych na youtube gdzie modlitwę o wsparcie Ukrainy poprowadzi w sześciu językach (polskim, ukraińskim, angielskim, watykańskim, kreolskim i cymraeg) Andrij Dudenko. Sława gierojom i murzynom.
Coś cicho w tym temacie. Czy każdy poszedł po rozum do głowy i skupi się na lokalnych marszach, a to co serwuje rząd i bonczkiewicz olewa ciepłym moczem?
kojotsonqwe pisze: 05.11.2022, 13:15
Co do "braci" z Ukrainy to otworzyli w Krakowie restauracje pod nazwa Chervona Kalyna - nazwę pieśni które używali również bojówkarze UPA. To tak w skrócie.
... i która została napisana jako śpiewka Strzelców Siczowych z I wojny, którzy zresztą występują w tekście jako podmiot liryczny :) Ciekawe czy i kiedy nastąpi lustracja kto śpiewał "Przybyli ułani..." albo "O mój rozmarynie..." i co zrobić z sytuacjami, w których robiło to np. bydło z KBW. To tak w skrócie.
kojotsonqwe pisze: 05.11.2022, 13:37
I co związku z tym skoro również to używała?
Nic ponad to, co napisałem.
A wy tej Warszawie to od kiedy taka miłość do Ukraińców? Bo to że można się tam poczuć jak w Kijowie to wiem
Nic nie pisałem o jakiejś "miłości". Nawet w najmniej skomplikowanej propagandzie zwyczajnie warto mieć chociaż minimalne pojęcie o poruszanych wątkach, by rzucany żwirek nie wracał jako muchomorek :) Nie mam nic do dodania - okładajcie się dalej.
Suczysko pisze: 05.11.2022, 12:33
Coś cicho w tym temacie. Czy każdy poszedł po rozum do głowy i skupi się na lokalnych marszach, a to co serwuje rząd i bonczkiewicz olewa ciepłym moczem?
Dużo ludzi poszło po rozum do głowy i wybierze w tym roku jedyny słuszny marsz we Wrocławiu a nie wspólny piknik z dziczą ze wschodu.
I co związku z tym skoro również to używała?
Nic ponad to, co napisałem.
A wy tej Warszawie to od kiedy taka miłość do Ukraińców? Bo to że można się tam poczuć jak w Kijowie to wiem
Nic nie pisałem o jakiejś "miłości". Nawet w najmniej skomplikowanej propagandzie zwyczajnie warto mieć chociaż minimalne pojęcie o poruszanych wątkach, by rzucany żwirek nie wracał jako muchomorek :) Nie mam nic do dodania - okładajcie się dalej.
Jaka propaganda... Chervona Kalyna była używana przez UPA i tyle.
A w warszawie do ukraincow macie duża milosc, to nie czasem Nieznani Sprawcy robili paczuszki dla nich, to nie wy bojkotowaliscie mecz bo was koledzy z ukrainy poprosili
W upa pili tez herbatę. Pamietaj o tym gdy ty będziesz pił.
Nieśmiało wspomnę, że i w Poznaniu po raz pierwszy przejdzie Marsz Niepodległości. Nie mogło się oczywiście obejść bez kociokwiku lewarów. Start o 14 na Rynku Wildeckim, potem rondo Kaponiera, a zakończenie pod Krzyżem Czerwca 1956 r.
procarz pisze: 06.11.2022, 20:44
Na przykład jakie? Bo z tego co pamiętam to gdy kilka lat temu szturmowcy chcieli zaprosić banderowską Karpacką Sicz na MN to była niemała afera i wszyscy się od nich odcinali.
Np. Ruch Azowski (Korpus Narodowy). W przeddzień 11.11.2016 mieli nawet swoją prezentację na międzynarodowej nacjonalistycznej konferencji w Centrum Prasowym Foksal (j. ang.)
Oldfreak pisze: 07.11.2022, 20:39
Byłem we Wrocławiu jakieś 3-4 lata temu.Międlar na plus.Fajnie motywował ludzi.Gorzej z Rybakiem.
Nie wiem o co poszło ale Rybaka już nie zobaczysz, teraz przykleił się do Jaszczura i Kamratów.
Czemu siejesz propagandę? Kamratów będzie pewnie około 5 k w Krakowie na kopcu kraka. Ich siłę określa się na około 20 tys. Rząd już walczy jakby to rozbić. Proponuje poczytać o petycji do referendum o złożach naturalnych. Każdy który jest Polakiem powinien to podpisać. Na Kedyw Poznań jest lista do pobrania
tu wkleję tytuł tej zbiórki podpisów
CZY PAN/PANI JEST ZA WPISANIEM DO KONSTYTUCJI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ ZAPISU, IŻ WSZYSTKIE BOGACTWA
NATURALNE POLSKIEJ ZIEMI, W TYM WODA I INNE ZASOBY NATURALNE, ZNAJDUJĄCE SIĘ NA TERENIE RZECZYPOSPOLITEJ
POLSKIEJ, SĄ WŁASNOŚCIĄ NARODU POLSKIEGO? TAK/NIE.
proponuje podpisać tą listę potrzeba 500 tyś podpisów do referendum inaczej jakaś spółka skarbu państwa sprzeda to za szekle wiadomo komu.