viewtopic.php?f=1&t=15807&start=1520

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
...i ARKA GDYNIA!
-
Jak to jest z flagami PDW? Po skrojeniu jak np. ŚP. lub narodówki wypada zwrócić? Bo nie kojarzę zeby ktoś taką trafił.
-
plamy opadowe - podaj kilka przykładów krojenia flag "PDW", skoro "wiele było na naszym podwórku".
-
Chyba właśnie jeszcze nie było przypadku (przynajmniej upublicznionego) trafienia flagi PDW. W ogóle pytanie czy mówimy tu o fladze czy transparencie, bo ostatnio nie są to już proste malowane transparenty, tylko raczej właśnie flagi, co prawda zwykle drukowane, ale w barwach i z herbem.
Ciekawym zjawiskiem jest też wieszanie przez niektóre ekipy na turniejach kibicowskich malowanych transparentów z nazwą ekipy/osiedla/fc . Transparenty te są często bardzo estetyczne, dokładnie namalowane z herbem klubu itd. i spokojnie mógłby uchodzić za malowane flagi, ale w wypadku wjazdu wrogiej ekipy na turniej i trafienia takiego transparentu zawsze jest wymówka, że to nie flaga, bo na meczu nie wisiał.
Ciekawym zjawiskiem jest też wieszanie przez niektóre ekipy na turniejach kibicowskich malowanych transparentów z nazwą ekipy/osiedla/fc . Transparenty te są często bardzo estetyczne, dokładnie namalowane z herbem klubu itd. i spokojnie mógłby uchodzić za malowane flagi, ale w wypadku wjazdu wrogiej ekipy na turniej i trafienia takiego transparentu zawsze jest wymówka, że to nie flaga, bo na meczu nie wisiał.
-
za chwile ceny biletów dla gości to będzie min. 50 zł, (np wejściówka w euro pucharach na villareal kosztowała kilka euro), a środowisko kibicowskie milczy (hajs od ministerstwa i pzpn robi swoje)... dla porównania sporo bogatsze Niemcy jak im podnieśli ceny to potrafili sie zjednoczyć i zrobic protest.Koszt wyjazdu do Szczecina to 150 zł (w tym wejściówka na mecz, za którą klub ze Szczecina życzy sobie 50 zł).
-
Ktos z Gieksy lub Piasta moze to potwierdzic?plamy opadowe pisze: ↑17.09.2022, 12:18Flagi PDW i ŚP były wynoszone z magazynów Piasta, Katowic i prawdopodobnie Białegostoku. Były jeszcze przypadki, że w ferworze walki ktoś skroił PDW i potem oddał. Nie pamiętam kto to był.tak tylko pytam pisze: ↑16.09.2022, 19:30plamy opadowe - podaj kilka przykładów krojenia flag "PDW", skoro "wiele było na naszym podwórku".
-
Ekipy solidne je oddają, podobnie jak flagi reprezentacyjne, czy flagi o zmarłych kibicach.
Legia wybierając się do Białegostoku skroiła przecież ponad 40 flag, ale z tego co kojarzę to flagi PDW czy narodowe nie zostały spalone w Białym
-
Jak dobrze kojarze to Legia jak skroiła Koronę to była tam flaga ŚP Małpy którą oddali, flag PDW tam nie było bo nie były tak popularne jak teraz gdzie nirktóre ekipy to wywieszają głownie takie.
-
Pytałem o flagi "PDW", a nie "ŚP". Jak flagi Piasta, GKS-u, czy Jagi były wynoszone/krojone z magazynów, to w Polsce mody na flagi "PDW" jeszcze nie było.I nie bardzo pamiętam, aby któraś z tych ekip taką flagę wtedy miała.Najpierw piszesz o krojeniu takich flag, a potem nawet jednego, prawdziwego przykładu nie potrafisz podać.plamy opadowe pisze: ↑17.09.2022, 12:18Flagi PDW i ŚP były wynoszone z magazynów Piasta, Katowic i prawdopodobnie Białegostoku. Były jeszcze przypadki, że w ferworze walki ktoś skroił PDW i potem oddał. Nie pamiętam kto to był.tak tylko pytam pisze: ↑16.09.2022, 19:30plamy opadowe - podaj kilka przykładów krojenia flag "PDW", skoro "wiele było na naszym podwórku".
-
Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
PS Która "śmiertka" była szybciej na fladze ? Zawiszy Bydgoszcz czy Lechii Gdańsk, obie są podobne a flagi nieco starsze.
PS Która "śmiertka" była szybciej na fladze ? Zawiszy Bydgoszcz czy Lechii Gdańsk, obie są podobne a flagi nieco starsze.
-
Czy znajdę gdzieś w jednym miejscu liczby wyjazdowe kibców ekstraklasy za poprzedni sezon?
-
Trapi mnie kto nowe stadiony w Polsce projektuje i kto te projekty zatwierdza bo widzialem skrot z meczu KKS Kalisz z rezerwami Lecha i tam zadnego kibica nie widac z prespektywy kamery wybudowali im stadion na 8 ponad tysiecy wiec jezeli na meczu z Widzewem nie byl zapelniony to z kim ma byc pelny?
-
Mnie zaś strasznie trapi za kim jesteś : )
I jak? Strach pozwoli się przyznać, czy skończy się na omijaniu odpowiedzi, jak to na bezklubowe dziecko internetu przystało?
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !
-
Lepiej zeby byl za duzy niz za maly. Dobrym przykladem jest Rakow czy np wyzej wspomniany Widzew. Byc moze w Kaliszu wzieli pod uwage, ze kiedys w bliskiej lub dalekiej przyszlosci zawalcza o 1 lige lub nawet ekstraklase.szwadron97 pisze: ↑22.09.2022, 23:51Trapi mnie kto nowe stadiony w Polsce projektuje i kto te projekty zatwierdza bo widzialem skrot z meczu KKS Kalisz z rezerwami Lecha i tam zadnego kibica nie widac z prespektywy kamery wybudowali im stadion na 8 ponad tysiecy wiec jezeli na meczu z Widzewem nie byl zapelniony to z kim ma byc pelny?
-
Ta o ligę mistrzów od razu.
-
-
Już kiedyś pisałem, nasza debiut miała jakoś 95/96, kiedy Zawisza nie wiem, jak ktoś od nich będzie chciał to napisze.StefanBatory pisze: ↑18.09.2022, 23:08Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
-
O jaka flagę chodzi?PCHLG pisze: ↑24.09.2022, 14:37Już kiedyś pisałem, nasza debiut miała jakoś 95/96, kiedy Zawisza nie wiem, jak ktoś od nich będzie chciał to napisze.StefanBatory pisze: ↑18.09.2022, 23:08Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
-
-
I "Bydgoscy Chuligani"Amok-rts pisze: ↑25.09.2022, 14:44O jaka flagę chodzi?PCHLG pisze: ↑24.09.2022, 14:37Już kiedyś pisałem, nasza debiut miała jakoś 95/96, kiedy Zawisza nie wiem, jak ktoś od nich będzie chciał to napisze.StefanBatory pisze: ↑18.09.2022, 23:08Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
-
-
Quiz. Mam pytanie. Który z kibiców jako pierwszy wystąpił w serialu „Pierwsza Miłość.”
A. Denis z Elany
B. Buła Lechia Gdańsk
A. Denis z Elany
B. Buła Lechia Gdańsk
-
Agent Bolek- chyba nie pamiętasz, jak lata temu tu na forum był przeżywany i komentowany serial Pierwsza Miłość :D jak Paweł w serialu był w wiezieniu, to jakiś dzik z forum nagrał nawet kawałek PDW, pamiętam jak dziś
-
Z tymi flagami i ich krojeniem/oddawaniem chyba wszystko zależy od relacji między ekipami oraz tego jakie wyznają wartości. Przykładowo flagi patriotyczne/celtyki/anti antifa. Zazwyczaj to jest głównym motywem tej flagi. Jest jakiś herb, nazwa ekipy i główne hasło właśnie prawicowe. Ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej flagi zniszczyć i stanąć za wywieszona flaga np anti antifa do góry kołami. Z drugiej strony nie widzę nigdzie obowiązku by taka flagę też oddać. Cóż, straciliście ją, zróbcie sobie nową. Przyjęło sie, że sie oddaje i spoko.
Flagi PDW. Podobna historia. Za tym hasłem stoi coś za czym sie ludzie utożsamiają.
Flagi świętej pamięci. Tu ciekawy temat. Co do zasady podobnie jak powyższe, ale z drugiej strony jestem przekonany, że gdyby Cracovia bądź Wisła wykroiły sobie tego typu flagi to by raczej ich nie oddali.
Gdy ostatnio Ruch był we Wrocławiu na Oporowskiej to śpiewali na Rolika mając na płocie flagę dla śp. kogoś tam. Czy gdyby po meczu była awantura i stracili flagi wraz z tą, to czy mamy obowiązek ją oddać i okazać im szacunek skoro oni w żaden sposób nie okazali naszemu zabitemu małolatowi? Pewnie co człowiek to opinia.
Flaga KKN natomiast. Za flaga KKN stoi KKN. To już od ekipy zależy czy taka zdobycz jest w ich mniemaniu wartościowa i skrojenie tej grupki jest czymś co ich podjara czy nie. Jedni uznają, że trzeba było pilnować i nie dawać robić flag byle komu, a herb to herb. Inni, że ich ekipa nie chce być utożsamiana z krojeniem niepełnosprawnych. Gdyby Ruch nie oddał nam tej flagi ja osobiście nie byłbym jakoś na nich z tego powodu zły. To ich decyzja co robią i jak chcą być postrzegani.
Flagi PDW. Podobna historia. Za tym hasłem stoi coś za czym sie ludzie utożsamiają.
Flagi świętej pamięci. Tu ciekawy temat. Co do zasady podobnie jak powyższe, ale z drugiej strony jestem przekonany, że gdyby Cracovia bądź Wisła wykroiły sobie tego typu flagi to by raczej ich nie oddali.
Gdy ostatnio Ruch był we Wrocławiu na Oporowskiej to śpiewali na Rolika mając na płocie flagę dla śp. kogoś tam. Czy gdyby po meczu była awantura i stracili flagi wraz z tą, to czy mamy obowiązek ją oddać i okazać im szacunek skoro oni w żaden sposób nie okazali naszemu zabitemu małolatowi? Pewnie co człowiek to opinia.
Flaga KKN natomiast. Za flaga KKN stoi KKN. To już od ekipy zależy czy taka zdobycz jest w ich mniemaniu wartościowa i skrojenie tej grupki jest czymś co ich podjara czy nie. Jedni uznają, że trzeba było pilnować i nie dawać robić flag byle komu, a herb to herb. Inni, że ich ekipa nie chce być utożsamiana z krojeniem niepełnosprawnych. Gdyby Ruch nie oddał nam tej flagi ja osobiście nie byłbym jakoś na nich z tego powodu zły. To ich decyzja co robią i jak chcą być postrzegani.
-
Pamietam bardzo dobrze… działo się na forum działo. Odcinki były chętniej przeżywane niż kolejki ligowe.Kibic_janusz pisze: ↑01.10.2022, 10:06Agent Bolek- chyba nie pamiętasz, jak lata temu tu na forum był przeżywany i komentowany serial Pierwsza Miłość :D jak Paweł w serialu był w wiezieniu, to jakiś dzik z forum nagrał nawet kawałek PDW, pamiętam jak dziś
-
Dzięki za link.PCHLG pisze: ↑30.09.2022, 19:23https://lechia.net/kibice/l-t-m/wspomni ... -gang-1995
-
Odkąd powstały wszelkiej maści kosy między klubami, to mam pytanie: czy w wojnie Warszawskiej, w Trójmieście, Bydgoskiej, Toruńskiej, były ofiary śmiertelne ?
https://www.youtube.com/watch?v=hITnWEb ... el=byko321 Chłopaki dzięki za forumowe rozkminki, choć dzielą nas kluby łączą odcinki ;)Kibic_janusz pisze: ↑01.10.2022, 10:06Agent Bolek- chyba nie pamiętasz, jak lata temu tu na forum był przeżywany i komentowany serial Pierwsza Miłość :D jak Paweł w serialu był w wiezieniu, to jakiś dzik z forum nagrał nawet kawałek PDW, pamiętam jak dziś
-
Witam,
Chodzi mi o powiat raciborski. Wiadomo. Racibórz. Ruch, ale widziałem kiedyś w necie pare lat temu szal Górnika „Racibórz”. Nie pytam kto rządzi w Raciborzu tylko o zdjęcie tego szala KSG SRC
Chodzi mi o powiat raciborski. Wiadomo. Racibórz. Ruch, ale widziałem kiedyś w necie pare lat temu szal Górnika „Racibórz”. Nie pytam kto rządzi w Raciborzu tylko o zdjęcie tego szala KSG SRC
-
Te flagi dzieli dobre 6-7 lat. Flaga Lechii była pierwsza.PCHLG pisze: ↑24.09.2022, 14:37Już kiedyś pisałem, nasza debiut miała jakoś 95/96, kiedy Zawisza nie wiem, jak ktoś od nich będzie chciał to napisze.StefanBatory pisze: ↑18.09.2022, 23:08Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
Jeżeli jest jakieś podobieństwo to zupełnie przypadkowe. Te flagi są zupełnie różne.
-
W Polsce obecnie istnieje jakaś popi...lona moda na flagi PDW zabierane zamiast flag klubowych. Nie mam nic do PDW, dla mnie fajne są klasyczne transparenty, czy to hurtowo z ksywami czy pojedynczymi. Moje pytanie brzmi: czy w ogóle transparenty/flagi PDW są w jakimkolwiek kraju jeszcze wywieszane w takich ilościach? Nie potrafię skojarzyć żadnego kraju oprócz sporadycznych Free ktośtam.
-
Dziękować.Piotruś Zawisza pisze: ↑11.10.2022, 20:53Te flagi dzieli dobre 6-7 lat. Flaga Lechii była pierwsza.PCHLG pisze: ↑24.09.2022, 14:37Już kiedyś pisałem, nasza debiut miała jakoś 95/96, kiedy Zawisza nie wiem, jak ktoś od nich będzie chciał to napisze.StefanBatory pisze: ↑18.09.2022, 23:08Jeszcze można przypomnieć skrojenie flagi KKN Śląska Wrocław na wyjeździe w Chorzowie. Oczywiście po ogarnięciu sytuacji flaga została zwrócona.
Jeżeli jest jakieś podobieństwo to zupełnie przypadkowe. Te flagi są zupełnie różne.
PS Mi chodziło tylko o wykorzystanie motywu "HiMana" i kto był pierwszy. Nie ma sensu porównywać jednej do drugiej, każda ma swoją historię.
-
mogą wziąć i wywieśić bez napiny że ktoś ich skroi ;);) pisze: ↑11.10.2022, 22:23W Polsce obecnie istnieje jakaś popi...lona moda na flagi PDW zabierane zamiast flag klubowych. Nie mam nic do PDW, dla mnie fajne są klasyczne transparenty, czy to hurtowo z ksywami czy pojedynczymi. Moje pytanie brzmi: czy w ogóle transparenty/flagi PDW są w jakimkolwiek kraju jeszcze wywieszane w takich ilościach? Nie potrafię skojarzyć żadnego kraju oprócz sporadycznych Free ktośtam.
-
Jakiej ekipy była flaga po lewej https://zapodaj.net/ded3c5d340471.jpg.html ?
-
Lubomia, FC Górnika
-
Trapi mnie jedna rzecz. Na c*** kroić bęben albo megafon? :-) Bo są obklejone vlepami czy po co to kroi ekipa wjeżdżająca w młyn czy trafiająca kogoś?
-
-
No ja akurat jestem zdania że poza miastami derbowymi psucie grafów jest bez sensu. Szczegolnie jak ekipa jedzie 300-400 kilometrów tylko po to żeby rozjebać komuś grafy w środku nocy. Świadczy to o jakiejś dominacji? Nie sądze. Jak są kozakami to niech wpadną i np przerobią istniejący graf na swoj. Kojarzę że kiedys taką akcję chyba ŁKS zrobił i ktoś jeszcze na pewno.
-
Tak przy okazji dzisiejszego meczu-przypomni ktoś co to za kontakty z Austria Wiedeń miała swego czasu Lechia? Na jakimś turnieju kibicowskim była u nich Austria swego czasu na pewno...
-
Ja tam nie pamiętam żadnych kibicowskich kontaktów z Austrią Wiedeń, w 96 roku w hali Olivia był turniej piłkarski, nie kibicowski, gdzie grała Austria, trochę ich przyjechało, ale psy ich pilnowały.Kibic_janusz pisze: ↑27.10.2022, 21:06Tak przy okazji dzisiejszego meczu-przypomni ktoś co to za kontakty z Austria Wiedeń miała swego czasu Lechia? Na jakimś turnieju kibicowskim była u nich Austria swego czasu na pewno...
Były za to jakieś tam prywatne kontakty z Rapidem, kilka razy byli w Gdańsku na meczach małą grupką ok 8-10 lat temu.
W Wiedniu mieszka kilka osób z Lechii i chodzi na Rapid.