Kibicowskie Podkarpacie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowskie Podkarpacie
Jakieś zaprzyjaźnione ekipy wybierają się oficjalnie na derby do jednej bądź drugiej strony ? Stalowa? Jarosław?
Stal wykupiła cos ok 6 tysięcy biletów, Resovia ok 600. Gościom przyznano 1600 biletów i był lament że za mało, no chyba jednak za dużo.
Ciekawi mnie fakt czy pojawi się na derbach jakaś ekipa niespodzianka
Stal wykupiła cos ok 6 tysięcy biletów, Resovia ok 600. Gościom przyznano 1600 biletów i był lament że za mało, no chyba jednak za dużo.
Ciekawi mnie fakt czy pojawi się na derbach jakaś ekipa niespodzianka
-
Zawsze się takie pojawiają.
-
Na tym zjebanym Podkarpaciu to się wszyscy ze wszystkimi p******* jak w starożytnej Grecji! Wielkie zdziwienie. A już resoraki, najbardziej rozwiązły tryb prowadzą.
-
Pochwal się komu kibicujesz, to zobaczymy jaki rozwiązły tryb prowadzi twoja ekipa.Andrzej Kolikowski pisze: ↑24.09.2022, 12:34Na tym zjebanym Podkarpaciu to się wszyscy ze wszystkimi p******* jak w starożytnej Grecji! Wielkie zdziwienie. A już resoraki, najbardziej rozwiązły tryb prowadzą.
Coś strasznie boli cię to Podkarpacie.
-
Czesiek, ty tak na poważnie? Pokaż gdzie skłamałem. Boleć to mnie mogą ceny prądu w Ojczyźnie albo zalew ukurwińców, a nie region, gdzie najlepsze ekipy nawet nie aspirują do czołowej 20tki w naszym kraju. Popatrz na taki Mielec co sobą prezentuje, na Resovie, która jak Falubaz tuli się tam, gdzie cieplej. Stalówka rzadka jak gówno w niedzielny poranek. Nawet ta Stal, ponoć na fali, nie ma sztycha do chyba żadnej ekipy ze Śląska, a fala też kiedyś opadnie. Stary ja Ci mogę powiedzieć, że jestem za Radzionkowem nawet, ale co to zmieni? Na Podkarpaciu same zjeby i wieśniaki.
-
No ok, ale do sedna, komu kibicujesz?Andrzej Kolikowski pisze: ↑24.09.2022, 23:52Czesiek, ty tak na poważnie? Pokaż gdzie skłamałem. Boleć to mnie mogą ceny prądu w Ojczyźnie albo zalew ukurwińców, a nie region, gdzie najlepsze ekipy nawet nie aspirują do czołowej 20tki w naszym kraju. Popatrz na taki Mielec co sobą prezentuje, na Resovie, która jak Falubaz tuli się tam, gdzie cieplej. Stalówka rzadka jak gówno w niedzielny poranek. Nawet ta Stal, ponoć na fali, nie ma sztycha do chyba żadnej ekipy ze Śląska, a fala też kiedyś opadnie. Stary ja Ci mogę powiedzieć, że jestem za Radzionkowem nawet, ale co to zmieni? Na Podkarpaciu same zjeby i wieśniaki.
-
Znicz Pruszków.
-
Wstydzisz się swojego klubu? Ok, niech będzie Znicz ;)
-
Pytasz - odpowiadam. Nie wiem w czym Znicz jest gorszy od np Brzozovii. I nie wiem dlaczego się do mnie dojebałeś, gdzie napisałem nieprawdę? Serio Reska jest fajna odbijając się od ŁKSu, przez białą gwiazdę, do GieKSy? Serio jest ok zmienianie się uczuć i koalicji jak zmiana kutangi na swing party u Berlusconiego? Pewnie, że każda ekipa ma sporo za uszami, ale tutaj masz takie natężenie gamoni, że idzie podejrzewać, że z tym województwem jest coś nie tak.
I taką radę dam Ci na przyszłość, nie staraj się zaczepiać lepszego od siebie. Wypalaj tam sobie spokojnie brykiet, bo ciężkie czasy idą.
I taką radę dam Ci na przyszłość, nie staraj się zaczepiać lepszego od siebie. Wypalaj tam sobie spokojnie brykiet, bo ciężkie czasy idą.
-
Dla mnie ciach_bajera. Nie potrafisz przyznać się komu kibicujesz, więc uważam że nie ma z kim rozmawiać.Andrzej Kolikowski pisze: ↑25.09.2022, 13:51Pytasz - odpowiadam. Nie wiem w czym Znicz jest gorszy od np Brzozovii. I nie wiem dlaczego się do mnie dojebałeś, gdzie napisałem nieprawdę? Serio Reska jest fajna odbijając się od ŁKSu, przez białą gwiazdę, do GieKSy? Serio jest ok zmienianie się uczuć i koalicji jak zmiana kutangi na swing party u Berlusconiego? Pewnie, że każda ekipa ma sporo za uszami, ale tutaj masz takie natężenie gamoni, że idzie podejrzewać, że z tym województwem jest coś nie tak.
-
Mordo ale to jest akurat słabe porównanie, do województwa śląskie nie ma co się porównywać jakiekolwiek inne. Na tą chwile nie ma nigdzie w polsce takiego klimetu jak na sląsku (może łódź?) Na sląsku od małego jest przywiązanie do klubu i nienawiść do wroga, wpajane od najmłodszych lat tak jak to było w lata 90' w polsce, zajebiście zazdrosze jeszcze ten klimat w którym się wychowałem a na sląsku pozostał do tego czasu. Teraz przyszły czasy gdzie juz nie jest modne kibicowanie, nie spotykasz na podwórku dziciaków grajacych w piłke tylko na telefonie w galeri. Z tym że Resovia, Stal, Stalowa czy Mielec nie ma co sie porównywać z sląskimi ekipami. Gdyby w takich Katowicach były dwa liczące sie kluby i Chorzowie to samo to co by było ? Patrzymy na pryzmat agomeracji śląskiej a nie miastowej. W rzeszowie są dwa kluby a nie jeden, w katowicach jest jeden bo nie licze tego ile osiedli ma Ruch. Gdyby na podkarpaciu były dwa rzeszowy napierdalające sie między sobą to jak najbardziej mozna ich prównywać do slaskaAndrzej Kolikowski pisze: ↑25.09.2022, 13:51Pytasz - odpowiadam. Nie wiem w czym Znicz jest gorszy od np Brzozovii. I nie wiem dlaczego się do mnie dojebałeś, gdzie napisałem nieprawdę? Serio Reska jest fajna odbijając się od ŁKSu, przez białą gwiazdę, do GieKSy? Serio jest ok zmienianie się uczuć i koalicji jak zmiana kutangi na swing party u Berlusconiego? Pewnie, że każda ekipa ma sporo za uszami, ale tutaj masz takie natężenie gamoni, że idzie podejrzewać, że z tym województwem jest coś nie tak.
-
Ruch w Katowicach to obecnie Nikiszowiec Korea i coraz słabsze Szopienice. Wszędzie indziej są pokitrani. 20 lat temu chowali się ino na Bogucicach, Załężu , Zawodziu i Burowcu. Na chwilę obecną mit Niebieski Katowic między bajki można wsadzić. Oddali praktycznie 3/4 miasta. To tak żebyś liczyć nie musiałAntyapator pisze: ↑25.09.2022, 18:27Mordo ale to jest akurat słabe porównanie, do województwa śląskie nie ma co się porównywać jakiekolwiek inne. Na tą chwile nie ma nigdzie w polsce takiego klimetu jak na sląsku (może łódź?) Na sląsku od małego jest przywiązanie do klubu i nienawiść do wroga, wpajane od najmłodszych lat tak jak to było w lata 90' w polsce, zajebiście zazdrosze jeszcze ten klimat w którym się wychowałem a na sląsku pozostał do tego czasu. Teraz przyszły czasy gdzie juz nie jest modne kibicowanie, nie spotykasz na podwórku dziciaków grajacych w piłke tylko na telefonie w galeri. Z tym że Resovia, Stal, Stalowa czy Mielec nie ma co sie porównywać z sląskimi ekipami. Gdyby w takich Katowicach były dwa liczące sie kluby i Chorzowie to samo to co by było ? Patrzymy na pryzmat agomeracji śląskiej a nie miastowej. W rzeszowie są dwa kluby a nie jeden, w katowicach jest jeden bo nie licze tego ile osiedli ma Ruch. Gdyby na podkarpaciu były dwa rzeszowy napierdalające sie między sobą to jak najbardziej mozna ich prównywać do slaskaAndrzej Kolikowski pisze: ↑25.09.2022, 13:51Pytasz - odpowiadam. Nie wiem w czym Znicz jest gorszy od np Brzozovii. I nie wiem dlaczego się do mnie dojebałeś, gdzie napisałem nieprawdę? Serio Reska jest fajna odbijając się od ŁKSu, przez białą gwiazdę, do GieKSy? Serio jest ok zmienianie się uczuć i koalicji jak zmiana kutangi na swing party u Berlusconiego? Pewnie, że każda ekipa ma sporo za uszami, ale tutaj masz takie natężenie gamoni, że idzie podejrzewać, że z tym województwem jest coś nie tak.
-
Jesteś z GieKSy kolego wyżej? Myślę że i kibice Ruchu i kibice GieKSy nieźle się uśmieją
-
Ober coś pomyliłem? No obecnie jeszcze Janów Niebieski.
W przeszłości Witosa to Gieksa o tym zapomniałem.
Nie jestem z Gieksy. Ty jesteś zgadza się?
W przeszłości Witosa to Gieksa o tym zapomniałem.
Nie jestem z Gieksy. Ty jesteś zgadza się?
-
Nigdy nie było Ruchu na Zawodziu, Bogucicach, Burowcu (Burowiec i Szopienice tworzą jedną jednostkę administracyjną więc na tej samej zasadzie można mówić o GieKSie na Szopienicach)
Mają inne tereny o których nie napisałeś.
Mają inne tereny o których nie napisałeś.
-
Ober przecież masz napisane że Ruchole kitrali się na Bogucicach Załężu Zawodziu i Burowcu no i Witosa o którym zapomniałem. Sprawy administracyjne pozostawmy innym. Teraz pozostały im tylko również ww. Całe osiedla kiedyś ino Niebieskie, bądź odbiła Gieksa bądź występują grupki/jednostki chorzowskich.Abrakadabra1410 pisze: ↑25.09.2022, 23:16Ruch w Katowicach to obecnie Nikiszowiec Korea i coraz słabsze Szopienice. Wszędzie indziej są pokitrani. 20 lat temu chowali się ino na Bogucicach, Załężu , Zawodziu i Burowcu. Na chwilę obecną mit Niebieski Katowic między bajki można wsadzić. Oddali praktycznie 3/4 miasta. To tak żebyś liczyć nie musiałAntyapator pisze: ↑25.09.2022, 18:27Mordo ale to jest akurat słabe porównanie, do województwa śląskie nie ma co się porównywać jakiekolwiek inne. Na tą chwile nie ma nigdzie w polsce takiego klimetu jak na sląsku (może łódź?) Na sląsku od małego jest przywiązanie do klubu i nienawiść do wroga, wpajane od najmłodszych lat tak jak to było w lata 90' w polsce, zajebiście zazdrosze jeszcze ten klimat w którym się wychowałem a na sląsku pozostał do tego czasu. Teraz przyszły czasy gdzie juz nie jest modne kibicowanie, nie spotykasz na podwórku dziciaków grajacych w piłke tylko na telefonie w galeri. Z tym że Resovia, Stal, Stalowa czy Mielec nie ma co sie porównywać z sląskimi ekipami. Gdyby w takich Katowicach były dwa liczące sie kluby i Chorzowie to samo to co by było ? Patrzymy na pryzmat agomeracji śląskiej a nie miastowej. W rzeszowie są dwa kluby a nie jeden, w katowicach jest jeden bo nie licze tego ile osiedli ma Ruch. Gdyby na podkarpaciu były dwa rzeszowy napierdalające sie między sobą to jak najbardziej mozna ich prównywać do slaskaAndrzej Kolikowski pisze: ↑25.09.2022, 13:51Pytasz - odpowiadam. Nie wiem w czym Znicz jest gorszy od np Brzozovii. I nie wiem dlaczego się do mnie dojebałeś, gdzie napisałem nieprawdę? Serio Reska jest fajna odbijając się od ŁKSu, przez białą gwiazdę, do GieKSy? Serio jest ok zmienianie się uczuć i koalicji jak zmiana kutangi na swing party u Berlusconiego? Pewnie, że każda ekipa ma sporo za uszami, ale tutaj masz takie natężenie gamoni, że idzie podejrzewać, że z tym województwem jest coś nie tak.
I taką radę dam Ci na przyszłość, nie staraj się zaczepiać lepszego od siebie. Wypalaj tam sobie spokojnie brykiet, bo ciężkie czasy idą.![]()
-
Teraz pozostały jeszcze osiedla na Panewnikach i osiedle na Piotrowicach (ŻRW) jakby coAbrakadabra1410 pisze: ↑26.09.2022, 22:50
Ober przecież masz napisane że Ruchole kitrali się na Bogucicach Załężu Zawodziu i Burowcu no i Witosa o którym zapomniałem. Sprawy administracyjne pozostawmy innym. Teraz pozostały im tylko również ww. Całe osiedla kiedyś ino Niebieskie, bądź odbiła Gieksa bądź występują grupki/jednostki chorzowskich.
-
Kondziu zgadza się. Z tym że kiedyś Piotrowice były całe Niebieskie.
-
Co to znaczy że kitrali się na Bogucicach czy Zawodziu?
-
Panowie, tematy wam się p*******.
-
Ober chowali się. Anuki masz rację kończę.
-
Ruch z Karpatami to od lat dobrze żyje więc nie wiem co dziwi że byli na turnieju.
-
Aż się musiałem zalogować...nie było bluzgów na meczu Wisły ze Stalą? A niby dlaczego miały być? Żeby dwie strony komentarzy tu przybyło? Kwintesencją tego co się teraz na scenie kibicowskiej dzieje jest obraz ze wspomnianego meczu, a czy się to komuś podoba bądź nie to już zupełnie inna i subiektywna w ocenie sprawa. Moja aktywność kibicowska to lata 80/90 .Więc w kwestii oceny bieżących zdarzeń to trzymam dystans, ale jasnym jest że teraźniejszość kreują Ci którzy obecnie nastawiają zdrowie za miasto i klub więc mi nic do ich wyborów ...z kibiciwskimi pozdrowieniami . Stare Krosno
-
Stal z Ruchem ma dobre kontakty bodajże od 2008/9 roku ? Już wtedy ekipa Ruchu uczestniczyła w derbach kiedy to Resovia została wygoniona z stadionu pod blokiem. Rzeszowskie Pobitno trzyma dobre kontakty z niebieskimi z Jaworznaprzypalowiec z forum pisze: ↑28.09.2022, 11:18Karpaty już widzę oficjalnie pod skrzydełkami Ruchu wcześniej tylko nieoficjalnie Ruch wpadał na treningi i sparingi, obozy. Pytanie nie czy tylko kiedy dołączy Stal Rzeszów :)
Już nawet bluzgów nie było na meczu z Wisłą ze Stalą co dużo obrazuje.
-
W latach które opisujesz Resovia nie została wygoniona ze stadionu tylko spod bloków przed stadionem
-
-
-
Mówili też żeby się spieszyć z zakupem biletu bo "schodzą jak ciepłe bułeczki". Niestety nic z tej mobilizacji za bardzo nie wyszło i będzie ich niecały tysiąc.
-
Kto baluje dzisiaj na rzeszowskim rynku?
-
Resovia zapowiadała swoje balowanie na rynku.
Z perspektywy TV Resovia niesłyszalna, bardzo dobry doping Stali Rzeszów - po stronie Stali na pewno z flagami Stalówka, Karpaty i Polonia. Po stronie Resovii ciężko dostrzec z perspektywy TV jakiekolwiek flag zgód, podobno jakaś węgierska ekipa zmierzająca wspierać RR trafiona przez Stal przed meczem.
-
Ale ty jesteś przyjebany z perspektywy TVsrututu pisze: ↑01.10.2022, 19:42Resovia zapowiadała swoje balowanie na rynku.
Z perspektywy TV Resovia niesłyszalna, bardzo dobry doping Stali Rzeszów - po stronie Stali na pewno z flagami Stalówka, Karpaty i Polonia. Po stronie Resovii ciężko dostrzec z perspektywy TV jakiekolwiek flag zgód, podobno jakaś węgierska ekipa zmierzająca wspierać RR trafiona przez Stal przed meczem.
Stal mimo że twierdzi że Resovia nie istnieje pokazała się dobrze wybiegli na murawę Stał siedziała i zero reakcji. Mecz bez Historii nic tam się nie działo Stal doping marny jak na ten stadion to tak od widza gościnnie .
-
Jaka liczba Resovii? Widać zjazd formy
-
-
-
Własny wyjazd zawsze ważniejszy, pomijając fakt że Wisłokę c*** obchodzi ResoviaJihadLegia pisze: ↑01.10.2022, 20:47Resovii było coś około 750. Jest też pewien smaczek w tym że JKS wolał jechać z Siarką do Lublina, a Wisłoka pojechała do Tarnowa i Resovia została sama i olana przez zgody.
-
Busta ile Gieksy na rzeszowskich derbach?
-
Oficjalnie zero wszyscy mieli wyjazd do Częstochowy. Ale wiadomo jak jest
-
-
-
Przepraszam, pomyłka z mojej strony. Oczywiście Wisłoka zrezygnowała z wyjazdu do Lublina z Siarką na rzecz Tarnowa. Pytanie gdzie była Stal Sanok, bo na pewno nie z Resovią.Miszmasz pisze: ↑01.10.2022, 21:06Własny wyjazd zawsze ważniejszy, pomijając fakt że Wisłokę c*** obchodzi ResoviaJihadLegia pisze: ↑01.10.2022, 20:47Resovii było coś około 750. Jest też pewien smaczek w tym że JKS wolał jechać z Siarką do Lublina, a Wisłoka pojechała do Tarnowa i Resovia została sama i olana przez zgody.