Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Jerzy Killer

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Jerzy Killer »

yurez pisze: 01.09.2022, 14:53 Dla ujadających żeby uciąć ich argumenty " Każdy może przyjść na mecz pewnie piknik "

Piknik nie szedł do nas na derby i nie dostawał bluzy AWANTURNICY, ( zdjęcie z waszego stadionu ) obrońcy polskich wartości.

Obrazek
O ku***....to jest hit buhahaha chyba juz mnie nic nie zdziwi.
iparts.pl
rybak007

Post autor: rybak007 »

łks biega z kolorowym w ekipie i jeszcze próbuje go wybielić :D Upadek kibicowskiego świata się dzieje na naszych oczach. Wstyd w ch*j.
Jerzy Killer

Post autor: Jerzy Killer »

Ja by taka sytułacja miala miejsce na Widzewie to juz byscie sie postarali żeby cala Polska to wiedziała hahah. Z tego co wiem na Łks swego czasu śmigało duzo skinów z Łodzi I to konkretnych dlatego tym bardziej mnie to dziwi I podobno typ śmiga juz 20 lat na mecze..
laweta54321

Post autor: laweta54321 »

Jerzy Killer pisze: 03.09.2022, 13:04 Ja by taka sytułacja miala miejsce na Widzewie to juz byscie sie postarali żeby cala Polska to wiedziała hahah. Z tego co wiem na Łks swego czasu śmigało duzo skinów z Łodzi I to konkretnych dlatego tym bardziej mnie to dziwi I podobno typ śmiga juz 20 lat na mecze..

Ależ była taka sytuacja :D
Pamiętny wyjazd Widzewa na Motor, gdzie ŁKS wyciąga zdjęcie jakiegoś "azjaty" w barwach RTS. Wypominane to było kilka miesięcy,a oczywiście najwięcej do powiedzenia mieli Ci sami kibice ŁKS-u którzy teraz bronią swojego czarnego koleżki
490

Post autor: 490 »

Najlepsze jest tłumaczenie, że opalony biega kupę lat i Widzew go kojarzy ;)
kusy_jest_boski

Post autor: kusy_jest_boski »

Medokin08 pisze: 03.09.2022, 12:50 On na mecze chodzi że 20 lat...więc to żadna nowość,osoby ogarnięte z Widzewa to wiedzą...
Ooo będzie że 30 lat jak dobrze pamiętam, 25 lat temu pamiętam ganianki z nim jak chodziłem do policealnej na drewnowskiegi, cała szkoła beznapletkowych, tylko ja i 2 kumpli czerwoni, każdy dzień to była walka o życie
strazaksam

Post autor: strazaksam »

490 pisze: 03.09.2022, 21:44 Najlepsze jest tłumaczenie, że opalony biega kupę lat i Widzew go kojarzy ;)
Najlepsze tlumaczenie to było jak pisaliście, ze cofka na schody to taka wasza taktyka byla : )
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy »

Oj oj tam ...
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Oj tam że konfident, ale mają najwięcej sprzedanych karnetów i pełen stadion. :D
Amilcarw

Post autor: Amilcarw »

Medokin08 pisze: 04.09.2022, 12:46 No duże ma znaczenie połowa ich frekwencji
https://www.google.com/search?q=Widzew+ ... Y9dcLK75tM
Jakiś masz problem że normalni ludzie przychodzą oglądać mecz ?
buhu321

Post autor: buhu321 »

nikodem v2
PrzyczajonyCzosnek

Post autor: PrzyczajonyCzosnek »

Medokin08 pisze: 04.09.2022, 14:53 Chodzi o to że z minimum 50%tej publiki to Grażyny i Andrzej,a tak się tym chwalicie jak by to miało jakiekolwiek przełożenie na sytuację kibicowskie...A gdy dojdzie co do czego to...no wlasnie;)
No i co z tego że połowa publiki to Grażyny i Andrzeje. Nie przepadam za Widzewem ale obiektywnie pisząc to między innymi dzięki takim ludziom udało im się w miarę szybko wrócić do Ekstraklasy.
Szczerze to im trochę zazdroszczę. Tacy ludzie również są potrzebni na trybunach. Niestety klub to nie miejsce gdzie jakiś pan biznesmen wrzuca w dziurę bez dna wszystkie swoje pieniądze i pod koniec roku ma -10mln zł.
Stali bywalcy, karnetowicze - to jest niestety przyszłość klubu i jego bezpieczne podwaliny finansowe.
Amilcarw

Medokin08 pisze: 04.09.2022, 14:53 Chodzi o to że z minimum 50%tej publiki to Grażyny i Andrzej,a tak się tym chwalicie jak by to miało jakiekolwiek przełożenie na sytuację kibicowskie...A gdy dojdzie co do czego to...no wlasnie;)
Lepiej mieć te 50% Grażyn i mieć za co płacić piłkarza .
Jak dojdzie do czego ? Nie przypominam sobie ŁKS pod stadionem Widzewa , raz jedni wygrywają raz drudzy nie o wszystkim tutaj się dowiesz .
strazaksam

Post autor: strazaksam »

Amilcarw pisze: 04.09.2022, 15:48
Lepiej mieć te 50% Grażyn i mieć za co płacić piłkarza .
Jak dojdzie do czego ? Nie przypominam sobie ŁKS pod stadionem Widzewa , raz jedni wygrywają raz drudzy nie o wszystkim tutaj się dowiesz .
To wyslij pamięć
Michał1990Polska

Post autor: Michał1990Polska »

W czasie meczu jak graliśmy w I lidze, bodajże wracali z meczu w Płocku, chyba jak pamięć nie myli:)
Michał1990Polska

Post autor: Michał1990Polska »

Medokin, ilu Was pojechało do Poznania?
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

MamWyjebanex

Post autor: MamWyjebanex »

Medokin08 pisze: 04.09.2022, 20:47 Wielki widzewu nie wykorzystał całej puli biletów do jednego z największych wrogów...już pominę że było ok.100 z ruchu i po 3 dychy z Torunia i milicji z Krakowa...No chyba że nie było tych co utkneli na schodach.
Można się o wiele rzeczy do Widzewa przyjebać, ale jeśli chodzi o frekwencje to chyba nie trafiłeś . Z tego co kojarze to ich liczba na tym wyjeździe jest niewiele mniejsza niż wasza na meczu domowym z Mielcem.
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Medokin08 pisze: 05.09.2022, 09:22 Ostatnia akcja(schodowa)To też propaganda?A pro po forum no nawet temat o tej nazwie macie ;)
Cieszta sie(Tak się mówi w kozminku)że nie ma filmiku z lasu wy wiecie o czym pisze ;)
Ostatnio wszystkie poważniejsze akcje na plus dla nas i dobrze o tym wiecie.

Się ciesz że nie mamy filmiku jak posuwasz siostrę.
Pique

Post autor: Pique »

Medokin08 pisze: 05.09.2022, 09:22 ..
Nikoś chuliganie co się dziś działo na Śródmieściu? :)
C1365O

Post autor: C1365O »

Pique pisze: 06.09.2022, 00:02
Medokin08 pisze: 05.09.2022, 09:22 ..
Nikoś chuliganie co się dziś działo na Śródmieściu? :)
Dzieciak pisał, że jeśli będzie dalej pisał to jest policjantką. Nie wiem po co z nim piszecie.
Żeby oszczędzić pytań wczoraj po meczu trafiona Abramka. Padło kilka ko i wpadło trochę gadżetów.
Dzień wcześniej bardzo dobra.liczba Czerwonego Śródmieścia w Poznaniu( prawdopodobnie byliśmy najliczniejsza grupą w klatce)
Jaka liczba ŁKSu ze Śródmieścia w Poznaniu?
Bo widzę, że wygrali jakiś tam konkurs na najliczniej zapisane osiedle, dlatego ich flaga się pojawiła.
Kepi

Post autor: Kepi »

No właśnie co tam na Śródmieściu się działo bo napinacze mw 10,karmaa i reszta tych co tu klepali przez tydzień w klawisze i oceniali filmiki mieli dużo do powiedzenia a teraz jakoś dziwnie milczą.
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

Mam pytanie i liczę na szczerą odpowiedź.
to prawda ze w Kaliszu/pod Kaliszem zaciagneliscie ręczny i wybiegliscie na pole bo myśleliście że ŁKS Was goni… innym pociągiem ?
Königshütte

Post autor: Königshütte »

tom_k pisze: 31.08.2022, 17:33 W&R przyjechali wyselekcjonowaną ekipą (inaczej sobie nie wyobrażam). ŁKS o tym wiedział i się przygotował (przecież nie w 50 osób). Ile wzięło udział w bezpośrednim starciu, mniej więcej, i kto był lepszy widać na filmach. A jak było z dokładnymi szczegółami wiedzą ci co byli, o ile mam nadzieję pamiętają.
No to wyobraź sobie, że nie była to wyselekcjonowana ekipa. Normalny skład wyjazdowy, a akcja na spontanie.
ldzwdz1910

Post autor: ldzwdz1910 »

ŁKS1908ŁKS pisze: 06.09.2022, 20:46 Mam pytanie i liczę na szczerą odpowiedź.
to prawda ze w Kaliszu/pod Kaliszem zaciagneliscie ręczny i wybiegliscie na pole bo myśleliście że ŁKS Was goni… innym pociągiem ?
No a nie prawda że pojechaliście autami do Kalisza i tam przesiadka na pociąg?
ŁKS1908ŁKS

Odpowiem tez w sposób pytający , ale po co mielibyśmy zostawiać auta w Kaliszu ? A nie np na kaliskim tuż pod naszym stadionem ? 😅 po co jechać do Poznania pociągiem ? Do Kalisza z Łodzi jedzie się jakieś 1,5 h do Poznania 2 h 10 minut.
Amilcarw

Nawet jakby miała taka sytuacja to z drugiej strony dobrze bo dążyli do konfrontacji ?
ŁKS1908ŁKS

Amilcarw pisze: 06.09.2022, 22:23
Nawet jakby miała taka sytuacja to z drugiej strony dobrze bo dążyli do konfrontacji ?
Nie No oczywiście ze tak , szkoda tylko że z pociągiem widmo…
Königshütte

Post autor: Königshütte »

Zigzag pisze: 07.09.2022, 11:52Czyli chcesz wmówić wszystkim w całej Polsce wiedząc to że nie wejdziecie na mecz pojechaliście składem wyjazdowym i wyskoczyliście z pianą na ustach z pociągu biegnąc w stronę stadionu że wejdziecie a kibice ŁKS u się odsuną . Większej bzdury nie słyszałem . po kibicach Widzewa można się takiej bajki spodziewać ale po was . Kto z kim przystaje takim się staje. A tak apropo to można teraz usprawiedliwić GKS Katowice że pociągi pomylili a chcieli jechać na turniej pech chciał że tym pociągiem jechało Zagłębie
Jak na razie to ty sobie coś wmawiasz. Nie napisałem niczego poza sprostowaniem wpisów, że z Chorzowa przyjechała wyselekcjonowana ekipa. To jakim składem byliśmy i co się wydarzyło na schodach to już tylko i wyłącznie problem Ruchu. ŁKS na plus i koniec tematu.
Saverok

Post autor: Saverok »

szwadron97 pisze: 07.09.2022, 13:59
Zobaczymy czy chociaż przez internet starczy odwagi. Czas na "sprawdzam":
Komu kibicujesz?
bialy08

Post autor: bialy08 »

Königshütte pisze: 07.09.2022, 13:53
Zigzag pisze: 07.09.2022, 11:52Czyli chcesz wmówić wszystkim w całej Polsce wiedząc to że nie wejdziecie na mecz pojechaliście składem wyjazdowym i wyskoczyliście z pianą na ustach z pociągu biegnąc w stronę stadionu że wejdziecie a kibice ŁKS u się odsuną . Większej bzdury nie słyszałem . po kibicach Widzewa można się takiej bajki spodziewać ale po was . Kto z kim przystaje takim się staje. A tak apropo to można teraz usprawiedliwić GKS Katowice że pociągi pomylili a chcieli jechać na turniej pech chciał że tym pociągiem jechało Zagłębie
Jak na razie to ty sobie coś wmawiasz. Nie napisałem niczego poza sprostowaniem wpisów, że z Chorzowa przyjechała wyselekcjonowana ekipa. To jakim składem byliśmy i co się wydarzyło na schodach to już tylko i wyłącznie problem Ruchu. ŁKS na plus i koniec tematu.
[/quote

Ty tak na serio piszesz, ekipa wyjazdowa że szczękami na zębach i z chuliganami Widzewa i Elany ,kolega wyżej ma rację od Widzewa szybko się uczycie.
Stillgotit

Post autor: Stillgotit »

A ja mam pytanie czy nie mogą obie strony lodzkie oddelegpwac ze dwóch powiedzmy oficjalnych kont podkreslonych dajmy na to i wypowiadać się w imieniu danego klubu? Wtedy wiadomo byłoby kogo brać na poważnie a resztę napinaczy po prostu olać. Pozdrawiam
Xsexx

Post autor: Xsexx »

Już z meczu wróciłaś policjantko?
wojtaz_chojny

Post autor: wojtaz_chojny »

Na meczu w Łodzi dzisiaj obecnych 7511 kibiców
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Zwłaszcza że miłościwa pani prezydent hztkz sponsoruje wam darmowe wejściòwki
bialy08

Post autor: bialy08 »

PanTuNieStał pisze: 11.09.2022, 19:08 Zwłaszcza że miłościwa pani prezydent hztkz sponsoruje wam darmowe wejściòwki
Wam ruchome schody powinna zasponsorować
Radicaal

Post autor: Radicaal »

PanTuNieStał pisze: 11.09.2022, 19:08 Zwłaszcza że miłościwa pani prezydent hztkz sponsoruje wam darmowe wejściòwki
Dopóki nie było internetu człowiek nie zdawał sobie sprawy ilu ludzi ubogich umysłowo chodzi po tym ziemskim padole.
yurez

Post autor: yurez »

Radicaal pisze: 11.09.2022, 20:53
Dopóki nie było internetu człowiek nie zdawał sobie sprawy ilu ludzi ubogich umysłowo chodzi po tym ziemskim padole.
A wiesz o czym mowa, i do czego on nawiązuje, skoro z miejsca negujesz post tylko dlatego,że napisał to ktoś z RTSu?
Przecież to że macie darmowe wejściówki nikt się z tym nie kryje od was ( z klubu ) , oraz z władz miasta Łodzi które o tym piszą oficjalnie.
Jest u Was taka kutasowa z zapełnieniem obiektu, że miasto aby przykryć niegospodarność, robi co może i pomaga wam jak tylko może.
Więc o co Ci się rozchodzi?
Radicaal

Post autor: Radicaal »

yurez pisze: 11.09.2022, 22:02
Radicaal pisze: 11.09.2022, 20:53
A wiesz o czym mowa, i do czego on nawiązuje, skoro z miejsca negujesz post tylko dlatego,że napisał to ktoś z RTSu?
Przecież to że macie darmowe wejściówki nikt się z tym nie kryje od was ( z klubu ) , oraz z władz miasta Łodzi które o tym piszą oficjalnie.
Jest u Was taka kutasowa z zapełnieniem obiektu, że miasto aby przykryć niegospodarność, robi co może i pomaga wam jak tylko może.
Więc o co Ci się rozchodzi?
Człowieku, po pierwsze ja naprawdę nie wierzę w to co czytam tutaj. Nie wierzę że można być aż tak ograniczonym człowiekiem, lub z takimi klapkami na oczach że żadne logiczne myślenie nie wchodzi w grę. Po drugie, sam siebie się pytam po co tu piszę od czasu do czasu, o czytaniu nie wspominając.

Otóż, Twój brat po szalu nawiązywał do sytuacji że miasto Łódź (co może nie wiedzieć wszak połowa z Was nie mieszka w Łodzi) rozdaje wejściówki na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego poprzez uczestnictwo w programie "Karta łodzianina".
Czy naprawdę mam tu pisać o podstawach podstaw? Jakiejkolwiek podstawowej wiedzy jak działa prawo, urzędy, jak działa
Karta Łodzianina??? Te Wasze wcześniejsze wołające o pomstę do nieba żale o nasz stadion, loże, ośrodek treningowy, boisko pod balonem i całą resztę nasuwa mi taką myśl - są Was miliony, potrzebujecie stadion na 100 tyś widzów (może już więcej obecnie) a nie ma wśród Was kilku ogarniętych osób które wytłumaczyłyby Wam te wszystkie podstawy jak co działa, dzięki czemu nie robilibyście z siebie pośmiewiska w środowisku i pracowali na opinię płaczków.
Nie wymagam wiedzy fachowej u każdego z Was, ale na Boga podstaw!!!
Pomijam już mocno dawne czasy, weźmy moment walki o stadiony. I pierwsze decyzje. To jaki macie obecnie stadion możecie zawdzięczać tylko sobie. Choć uważaliście go za coś wspaniałego a śmiechom z amfiteatru nie było końca (pomiędzy donosami) to kiedy w końcu wybudowano prawdziwie funkcjonalny stadion w mieście to Wy nagle (jak zawsze) obudziliście się z ręką w nocniku.
I pretensje wszystkich Waszych prezesów po kolei - do miasta, do ŁKSu, do prezydent ALE NIE DO SIEBIE.
Temat rzeka.
widzewiak_z_gor

Post autor: widzewiak_z_gor »

Masz tutaj fakty hipokryto z fachową propagandą a nie wiedzą.
,"1) Stadion Widzewa wartość 124 mln / STADION ŁKS WARTOŚCI 246 mln
2) Nowa hala dla Widzewa - brak (stara niszczejąca na Małachowskiego) / NOWIUTKA HALA PRZY STADIONIE ŁKS WARTOŚCI 47 mln
3) ośrodek treningowy dla Widzewa Łodzianka powstały na skutek zbierania głosów wśród społeczności Widzewa i ciężkiej pracy radnego Rafała Markwanta wykonany przez wyłonioną w przetargu firmę o bardzo złej opinii, a w trakcie wykonania już w stanie upadłości. Ośrodek z 2 w praktyce boiskami użytkowymi, z masą wad typu brak oświetlenia, brak pomieszczenia na sprzęt..., dzielony przez inne podmioty typu rugbiści, harcerze Hilusia, zawodnicy quidditcha... / OŚRODEK NA MINESRSKIEJ Z 4 PEŁONWYMIAROWYMI BOISKAMI NA CAŁKOWITĄ WYŁĄCZNOŚĆ KLUBU ŁKS Łks nie ma obiektu tylko na wyłączność, to kłamstwo, bardziej należy napisać że my musieliśmy walczyć, a oni dostali za free
4) brak odpowiedniej liczby powierzchni komercyjnych na stadionie Widzewa, raptem 2000m2 / 4-KROTNIE WIĘCEJ POWIERZCHNI KOMERCYJNEJ 8000M2 ORAZ BIUROWIEC W JEDNEJ Z TRYBUN (ewenement na skalę kraju, bo żaden inny stadion w Polsce nie ma biurowca) biurowiec wlicza się w powierzchnię komercyjne na Łks, więc nie "oraz" tylko "W tym", zreszta ja czytalem dawno temu ze te powierzchnie to 3000 u nas a tam 9000, 3x więcej
5) własny system biletowo-karnetowy stworzony przez kibica Widzewa i byłego pracownika Tomasza Sadłeckiego / SYSTEM BILETOWO-KARNETOWY BEZPŁATNY STWORZONY PRZEZ SPÓŁKĘ MIEJSKĄ MAKiS
6) herb Widzewa na stadionie za własne pieniądze Klubu zawieszony po uzyskaniu pozwolenia od MAKiS 2 lata od otwarciu obieku / DROGI HERB ŁKS-u ZA PIENIĄDZE MIEJSKIE ZAWIESZONY NA STADIONIE PRZED OTWARCIEM OBIEKTU
8) branding wewnętrzny pomieszczeń i zewnętrzny stadionu za własne pieniądze kibiców Widzewa / BRANDING PIĘTER I STREFY VIP STADIONU ŁKS STWORZONY ZA PIENIĄDZE MIEJSKIE tam nie branding tylko wykończenie tych pomieszczen, na które kasa poszła w osobnym przetargu
9) brak zezwolenia na prezentację drużyny Widzewa w miejskiej Atlas Arenie / WIELOKOROTNE KORZYSTANIE KLUBU ŁKS Z MIEJSKIEJ ATLAS ARENY
10) nadmierne eksploatowanie murawy na stadionie Widzewa przez inne podmioty typu rugby czy piłka nożna kobiet i kilkukrotny zakaz treningu pierwszej drużyny przed meczem / MNIEJSZE EKSPLOATOWANIE MURAWY STADIONU ŁKS trzeba by to podeprzeć danymi, jak często grają rugby u nas A jak często tam w skali np ostatnich 3 lat
11) zupełne zignorowanie przez miasto badań na temat pojemności łódzkich stadionów, gdzie ekspertyzy wskazywały adekwatne pojemności na około 32.000 Widzew / około 16.000 ŁKS
12) brak zezwolenia MAKiS na stworzenie loży Włodzimierza Smolarka pomimo zapewnień, że wszystkie formalności dopięte / NIE MA PRZECIWSKAZAŃ NA ŁKS NA TEGO TYPU PRZEDSIĘWZIĘCIA to nie jest fakt w opinia
13) przez 6 ostatnich lat podobne kwotowo dotacje miejskie na najem stadionu Widzewa z 4 trybunami / PODOBNE KWOTOWO DOTACJE NA STADION ŁKS Z 1 TRYBUNĄ
14) brak lub nikła promocja klubu Widzew na miejskim oficjalnym portalu lodz.pl / NOTORYCZNA PROMOCJA NA PORTALU LODZ.PL KLUBU ŁKS
15) Miasto nie chce poprawic dziurawej, jedynej drogi dojazdowej dla pojazdów do ośrodka na Lodziance, a oczekuje że klub Widzew z własnych środków zakupi materiały budowlane
16) Widzew nie posiada boiska bocznego przy stadionie / ŁKS POSIADA BOISKO BOCZNE
17) Miasto nie promuje meczów Widzewa poprzez wiadomości SMS/ DO MIESZKAŃCÓW ŁODZI PRZYCHODZA SMS-y INFORMUJĄCE O NAJBLIŻSZYM MECZ ŁKS-U Łks
18) łódzcy radni drwią z prezesa Widzewa, odnosząc się do niego poprzez ironię, w prześmiewczym tonie, np. nazywajac go oficjalnie "płaczkiem"
19) Herb na elewacji stadionu Widzewa zazwyczaj nie jest podświetlony przez MAKiS vs HERB NA STADIONIE ŁKS ZAWSZE SIĘ SWIECI to też nie jest fakt, ciężko udowodnić że ich herb się zawsze swieci
20) Widzew nigdy nie zarabia na na wydarzeniach organizowanych na stadionie Widzewa przez Miasto Łódź / ŁKS ZAROBIŁ (zamiast miasto Łódź) NA KAŻDYM MECZU DYNAMA KIJÓW NA STADIONIE ŁKS OKOŁO 700.000 PLN, zarobił mniej po odliczeniu ok 200tys kosztow wyszlo im ok 500tys
21) podczas MŚ U20 w 2019 roku miasto wypowiedziało na 3 tyg. umowy najemcom powierzchni komercyjnych od Widzewa (restauracja W Sercu Łodzi, sklep Modeste, siłownia FitFabric) nie dbając o żadne zabezpieczenie interesów Widzewa ani jego klientów (ww. podmiotów)".
ODPOWIEDZ