Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

znajomydżeniferlopez

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: znajomydżeniferlopez »

Rozwój wymaga zmian -chwytajcie świry za klamki.
iparts.pl
Bigon

Post autor: Bigon »

przecietny 16 letni szczur z krakowa to kibicuje 2 lata pozniej sie rozpierdala na kolegow i tyle mu z tatara zostaje
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

I waży 40kg a zykły typ mający sprzęt pierwszy raz w ręce bierze go na huki 🤣 a w Łodzi to się dzieje X razy więcej niż w agonalnym Krakowie
Prawilnyy

Post autor: Prawilnyy »

Byłem na weekend w Krk i co zauważyłem że zero barw Wisły i Cracovii na mieście a nie byłem tylko na rynku i okolicach ale też na Kazimierzu i innych rejonach.

ps.Chciałem też zahaczyć o Dąbie w pewnej sprawie...
Königshütte

Post autor: Königshütte »

On był w Krakowie tak jak ostatnio w Chorzowie miał być. Internetowy klaun i nic więcej.
Zigzag

Post autor: Zigzag »

60procent Wisła a 40 procent Cracowia tak jak w Łodzi 60 procent Widzew a 40 ŁKS
Prawilnyy

Wynalazek to cię ustrugał.
profan

Post autor: profan »

Prawilnyy pisze: 21.06.2022, 11:07 Byłem na weekend w Krk i co zauważyłem że zero barw Wisły i Cracovii na mieście a nie byłem tylko na rynku i okolicach ale też na Kazimierzu i innych rejonach.

Forma życia widzę... Podziękowania od Dąbia, że nie zahaczyłeś.
Prawilnyy

Zapytaj kumatego czemu.
rybak007

Post autor: rybak007 »

Kretynku to nie zarząd GTSu, ale właściciel stadionu:
"Obiekt w przeciągu kilku miesięcy poddany zostanie modernizacji. Zostanie ona przeprowadzona ze względu na organizację przez Kraków Igrzysk Europejskich w 2023 roku. Prowadzone prace będą miały wpływ na wyłączenie części południowej stadionu, która w tym czasie nie będzie dostępna dla kibiców "Białej Gwiazdy". W sezonie 2022/23 ze względu na zakres prac niedostępne dla publiczności będą: narożnik południowo-wschodni, sektory H11 i H21 oraz trybuna południowa wraz z sektorem gości."
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

a to na jeden sezon nie można gdzieś sektora gości przenieść tymczasowo?
Obserwator1946

Post autor: Obserwator1946 »

UrzadSkarbowy pisze: 29.06.2022, 14:52 a to na jeden sezon nie można gdzieś sektora gości przenieść tymczasowo?
Jasne, ze można. Przed telewizor :-)
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Przeciez przeniesienie sektora gości to pewnie setki tysięcy złotych, nikt tego nie robi.
Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda »

nikodem pisze: 30.06.2022, 06:17 Sprawa jest prosta zamknięty sektor gości to powinien być bojkot gospodarzy i tyle w temacie...
ile Chrobrego na ŁKSie?
Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda »

nikodem pisze: 30.06.2022, 12:56 Tylko na jednym meczu nie było w następnej kolejce były derby z gośćmi,ChG nawet nie miał pretensji bo wiedział że ich nie będzie ale taki wnukedwarda będzie szukał sensacji...Nie co ty porownujesz u nich ma cały rok być zamknięty sektor wiem że jest gorąco ale wysoka temperatura z braku myslenia nie zwalnia,a Ty uw już drugi wpis kasujesz.
a na wcześniejszych? Niech Ci będzie, że budowa.
Ale na meczu z Chrobrym? To trzeba było ten jeden zbojkotować. Trochę konsekwencji, zamiast plucia się
Prawilnyy

To prawda że na Cracovii coraz większe podziały i napierdalacie się między sobą jak Widzew?
ANTYpzpn

Post autor: ANTYpzpn »

nikodem pisze: 07.07.2022, 19:05 Boże co to za dzban musi być ;) A żonę pozdrów o ile ja masz w co śmiem watpic
Nie możesz jednak żyć bez tego forum, rozumiem wakacje to się udzielę? Skoro nie jesteś głosem ŁKSu to udzielaj się w Hyde Parku.
Śliwka

Post autor: Śliwka »

Wawel Kraków coś działał?
Kepi

Post autor: Kepi »

Zapomniałem dodać że metal z masterem są z ciebie dumni.
halodrol

Post autor: halodrol »

Weź wrzuć privy z nimi i temat się wyjaśni.
StanisławAnioł

Post autor: StanisławAnioł »

Oj Michał Michał...
Ogrodniknb

Post autor: Ogrodniknb »

Prawilnyy pisze: 21.06.2022, 11:07 Byłem na weekend w Krk i co zauważyłem że zero barw Wisły i Cracovii na mieście a nie byłem tylko na rynku i okolicach ale też na Kazimierzu i innych rejonach.

Taa chyba z tramwaju nie wysiadałeś
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że Wisła powoli wychodzi z kryzysu po tych wszystkich aferach? Bardzo fajnie się zaprezentowali liczbowo i wizualnie w Rzeszowie i Opolu. Jest progres co widać golym okiem.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Dzięki za normalną odpowiedź. A prawdą jest to, że po odbiciu WSH cześć osób wróciło na Wisle którzy mieli nie po drodze z WSH? Pewnie dlatego wygląda to teraz lepiej jak zaczną wracać osiedla, które przez krzywe akcje odbiły od klimatu. Co do H to wiadomo, że minie sporo czasu zanim się odbudują.
Ciro di Marzio

Post autor: Ciro di Marzio »

Taksepatrze pisze: 06.08.2022, 19:40 Dzięki za normalną odpowiedź. A prawdą jest to, że po odbiciu WSH cześć osób wróciło na Wisle którzy mieli nie po drodze z WSH? Pewnie dlatego wygląda to teraz lepiej jak zaczną wracać osiedla, które przez krzywe akcje odbiły od klimatu. Co do H to wiadomo, że minie sporo czasu zanim się odbudują.
Kto zacznie wracać, chłopaki, które odbiły 10 lat temu? część pewnie pozakładała rodziny i od tamtego czasu wiedzie spokojne życie. Na dodatek dalej jeździli na Wisłę, ale siedzieli sobie gdzieś z boku stadionu i tyle. Teraz będą się bawić na nowo w huliganke, bo nie ma już Wsh? dobre.
czehulov

Post autor: czehulov »

gniewoszplamisty22 pisze: 10.08.2022, 12:18
Taksepatrze pisze: 06.08.2022, 19:40 Dzięki za normalną odpowiedź. A prawdą jest to, że po odbiciu WSH cześć osób wróciło na Wisle którzy mieli nie po drodze z WSH? Pewnie dlatego wygląda to teraz lepiej jak zaczną wracać osiedla, które przez krzywe akcje odbiły od klimatu. Co do H to wiadomo, że minie sporo czasu zanim się odbudują.
Wystarczy gołym okiem spojrzec na to co sie dzieje nawet po spadku do nizszej ligi. Wyjazdy konkretne(Rzeszów, Opole,)a co wazne nie byli tam postac i pomruczec tylko doping konkretny plus nawet piro. u siebie tez widac młyn pełny i frekwencja na poziomie 15 koła. Widac ze ludzie powracali. Sharksi mozei byli konkretni ale na poczatku z czasem kazdy widzial jak to wygladalo. Jechała garstka kibicow na wyjazd a jak juz byli to tylko prezyc muskuly czasem nawet nie mrukneli pod nosem nic. Fajnie to zaczyna wygladac oby tak dalej bo zawsze milo w naszym kraju ogladac fajne zgrabne ekipy wyjazdowe. Chyba pod kazdym aspektem upadek rekinow wyszedl Wiśle na dobre. Ktos tu wspomnial o huligance. Rekiny to kiedys mialy rzeczywiscie ale jak tak popatzy sie na ostatnie lata to bardziej w glowie im były interesy niz jakas huliganka. smiem podejrzewac ze dzisiaj jak by przyszlo co do czego do znalazlo by sie paru chłopakow z obecnej ekipy chetnych do bitki niz wyzelowanych rekinkow wz telefonem w reku.
Trzeba wiślakom oddać, że konkretnie się prezentują po spadku, zwłaszcza u siebie. Co do wyjazdów to zwróć uwagę, że te wyjazdy były blisko Krakowa. W ogóle patrząc na tegoroczną pierwszą ligę to praktycznie wszystkie mecze odbywają się na południu Polski. Jedynie Chojnice i Arka to dalekie wyjazdy. Tak czy inaczej duży plus dla kiboli Wisły, oby im tylko zapał nie osiadł bo mają ciekawe miejsca do zwiedzenia w tym sezonie.
Tosiek

Post autor: Tosiek »

gniewoszplamisty22 pisze: 10.08.2022, 12:18 Wystarczy gołym okiem spojrzec na to co sie dzieje nawet po spadku do nizszej ligi. Wyjazdy konkretne(Rzeszów, Opole,)a co wazne nie byli tam postac i pomruczec tylko doping konkretny plus nawet piro. u siebie tez widac młyn pełny i frekwencja na poziomie 15 koła. Widac ze ludzie powracali. Sharksi mozei byli konkretni ale na poczatku z czasem kazdy widzial jak to wygladalo. Jechała garstka kibicow na wyjazd a jak juz byli to tylko prezyc muskuly czasem nawet nie mrukneli pod nosem nic. Fajnie to zaczyna wygladac oby tak dalej bo zawsze milo w naszym kraju ogladac fajne zgrabne ekipy wyjazdowe. Chyba pod kazdym aspektem upadek rekinow wyszedl Wiśle na dobre. Ktos tu wspomnial o huligance. Rekiny to kiedys mialy rzeczywiscie ale jak tak popatzy sie na ostatnie lata to bardziej w glowie im były interesy niz jakas huliganka. smiem podejrzewac ze dzisiaj jak by przyszlo co do czego do znalazlo by sie paru chłopakow z obecnej ekipy chetnych do bitki niz wyzelowanych rekinkow wz telefonem w reku.
O czym ty piszesz.Przecież obecni chuligani Wisły nie mają chyba nawet 30% siły bojowej wsh jeżeli chodzi o krakowski klimat...wsh jeżeli chodzi o Kraków to była mocna i pojebana ekipa...
Jakby tak mieli się zmierzyć z 20 wsh to musiałoby ich być ze 3 razy więcej a myślę że i tak mieliby problem.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Przecież Wisła nie była jedyną ekipa nastawiona na interesy. Jakby większość odpowiadała tylko za kibicowskie sprawy to by mieli mało do odsiadek i zapewne większość z nich nie musiałaby się rozpierdalac, żeby zmniejszyć wyrok. W każdym klubie zmniejsza się napływ nowych ludzi do młynów jak i na stadion. Całe województwo to FC, osiedla widmo. Jak się goniło normalnych ludzi to takie są teraz efekty. Moda na piłkę nożną zanika, nawet taki żużel ma/miał lepszą frekwencję.
Prawilnyy

Pytanie ilu z tych dobrych fajterów byłoby w stanie aktywnie uczestniczyć w życiu kibicowskim w Krakowie.To co napisał romuś to właśnie też gdzieś mi się obiło o uszy że jak pf przyjechali potrenować do Krakowa to Sharksi mieli problemy by chociaż przez 30 sekund sparować.
Prawilnyy

I po co się spinasz.Literówka.

Mam pytanie do kogoś z Wisły.Jak wiadomo osiedle Wieczysta znajduje się na terenie PCZ czyli waszego bastionu.Kto tam tworzy ten młyn na meczach?W Warszawie kluby dzielnicowe są prolegijne a czy Wieczysta jest prowiślacka czy chodzą tam kibice tylko i wyłącznie kibicujący Wieczystej?
john22

Post autor: john22 »

Prawilnyy pisze: 12.08.2022, 10:38 I po co się spinasz.Literówka.

Mam pytanie do kogoś z Wisły.Jak wiadomo osiedle Wieczysta znajduje się na terenie PCZ czyli waszego bastionu.Kto tam tworzy ten młyn na meczach?W Warszawie kluby dzielnicowe są prolegijne a czy Wieczysta jest prowiślacka czy chodzą tam kibice tylko i wyłącznie kibicujący Wieczystej?
Kto to tworzy młyn? Kibice kupieni przez Kwietnia ;) a tak całkiem serio to jak sam piszesz os. Wieczysta to tereny Wiślackie więc można na ich spotkaniach spotkać wielu Wiślaków. Młynek kręci głównie kilka starszych osób.
Czyzynska Ferajna

Post autor: Czyzynska Ferajna »

halodrol nie jestem w temacie czy masz pojecie czy nie o Krakowie ale co do Tomka Sarary i do tego czy nikt z Cracovii czy Hutnika nigdy go nie skonfrontowal to pleciesz bzdury i nie wiesz o czym piszesz. Inna sprawa ze Tomek nie jest i nigdy nie byl kibicem(poza mlodzienczym epizodem na Hutniku).
Prawilnyy

Tak właśnie myślałem że ten halodrol to jakiś farmazon.O takich podstawowych rzeczach nie ma pojęcia a struga kumacza.Kopia kumategoinaczej ale w przeciwieństwie do niego przynajmniej w miarę kulturalnie tu się wypowiada i nie pruje do każdego.
Czyzynska Ferajna

Post autor: Czyzynska Ferajna »

halodrol nie dosralem sie do Ciebie tak z d*** tylko poprostu zycie w Krakowie nawet dzisiaj (nie 5 lat temu)jest troche rozne z tym co mozna na kanale youtube powiedziec. Tak to zostawmy.Nie bede ciagnal bo nie ma potrzeby. Z reszta co napisales sie zgadzam i jest to sportowiec ktoremu w sobote KRAKOW powinien kibicowac bez wzgledu na barwy klubowe..
mds

Post autor: mds »

Prawilny stadion Wieczystej nie jest położony na Prądniku Czerwonym.
Galileusz

Post autor: Galileusz »

Mam pytanie odnośnie Bronowic, co tam się podzialo że uaktywniła się Cracovia? Czy ten profil na fb to poprostu propaganda czy faktycznie stery na osiedlu się pozmieniały?
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

Galileusz pisze: 18.08.2022, 20:32 Mam pytanie odnośnie Bronowic, co tam się podzialo że uaktywniła się Cracovia? Czy ten profil na fb to poprostu propaganda czy faktycznie stery na osiedlu się pozmieniały?
To chyba nie pierwsza propaganda. Kiedyś to samo było z Bieżanowem. Za niedługo Cracovia Prądnik :)
Hund

Post autor: Hund »

Prawilnyy pisze: 11.08.2022, 13:34 Na jednej gali się bił przecież Z z wsh to co piszesz że nigdy się nikt nie bił?
On się bił na Wisła Fighting League, trudno to nazwać galą.
fluor

Post autor: fluor »

Mareczek86 pisze: 11.08.2022, 09:47 Przecież Wisła nie była jedyną ekipa nastawiona na interesy. Jakby większość odpowiadała tylko za kibicowskie sprawy to by mieli mało do odsiadek i zapewne większość z nich nie musiałaby się rozpierdalac, żeby zmniejszyć wyrok. W każdym klubie zmniejsza się napływ nowych ludzi do młynów jak i na stadion. Całe województwo to FC, osiedla widmo. Jak się goniło normalnych ludzi to takie są teraz efekty. Moda na piłkę nożną zanika, nawet taki żużel ma/miał lepszą frekwencję.
Jak zmniejsza? Właśnie na Wisłe w tym sezonie rośnie. Wgl frekwencja ekstraklasy i 1 ligi jest dobra w tym sezonie. Ekstraklasa przyciąga dwa razy tyle widzów co w mitycznych latach 90,a pamiętajmy że jesteśmy sprotwym ogonem Europy. Żużel akurat upada kibicowsko, frekwencja jeszcze się w Polsce trzyma, choć w tym roku jest niższa, ale też należy pamiętać że tam jest tylko 8 klubów a w całym kraju 20.😅
Andrzej Kolikowski

Post autor: Andrzej Kolikowski »

Hund pisze: 19.08.2022, 23:04
Prawilnyy pisze: 11.08.2022, 13:34 Na jednej gali się bił przecież Z z wsh to co piszesz że nigdy się nikt nie bił?
On się bił na Wisła Fighting League, trudno to nazwać galą.
Co on się tam robił?! ;)
ODPOWIEDZ