Lechia Gdańsk - Arka Gdynia [10 październik 2007 godz. 15]

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kto wygra

Czas głosowania minął 29.07.2007, 20:15

Arka
213
47%
Lechia
202
45%
Remis
35
8%

Liczba głosów: 450

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

derby derby i po derbach...
nie bede sie dlugo rozpisywał, tylko napisze ze motyw z nowymi Władcami Północy dla mnie rewelacja, super pomysl i napewno wkurwienie u Arkowców.

bez odbioru
iparts.pl
sodomiaIgomoria

Post autor: sodomiaIgomoria »

Stadion lekko napchany.
Fajnie wychodzi, jak cały zegar i prosta trzymaja szale w gorze. Ale na tym koniec... Młyn z perspektywy meczu, jest wielki jak Wisły Płock;d
Palenie flag - wiadomo :)
Przyznam, ze zaskoczyło mnie wystawienie białozielonych WP. Ciekawe, czy bedziecie ja wozic na wyjazdy :D Moze przywieziecie do nas? I potem zabetonujecie w poniemieckim schronie :P
Co do oprawy, niestety, nie wykazała sie niczym innowacyjnym. Były race, stroba, jakies pasy materiału, nawet dwie sektorowki.

Oczywiscie na wielki plus zasluzył Wasz drugi młyn z konca prostej.
Chłopaki wystawili Wam dobra wizytowke. W czasie, gdy krzyczeliscie LECHIA, my - ku***, to z nieznanych mi przyczyn rowniez krzyczeli ku*** :D

No i sektorówka rulez :D Dawno sie tak nie usmiałem ;D Oczywiscie, kazdemu moze sie zdarzyc. Ale to była mała :D A Pyry sa na cała trybune :D

Do zobaczenia ;)
RC

Post autor: RC »

Takie mecze uświadamiają jak wielka jest przepaść w dopingu pomiędzy czołówką a takimi ekipami jak Lechia, szczyczącymi się "obraniem takiego stylu". Siły dopingu na podstawie relacji przez itvp nie śmiem oceniać. Natomiast repertuar, długość "ciągnięcia" ;) kawałków, rodzaj bluzgów, i doping oparty na pojednyczych okrzykach nie mających wiele wspólnego z pieśniami (poza xerem od Lecha, którego nie krytykuję zresztą) pozwala mi stwierdzić jedno - to co dla np. RTSu, Lecha czy Legii jest podłogą, dla Lechii jest "bardzo dobrym dopingiem". To były derby! Ale skoro fanom Lechii podoba się ten styl... Pewnie nie ma się co na nich akurat wyżywać po podobnych ekip jest multum, ale zjawisko to jest szczególnie uderzające na derbach po 9 latach przerwy.
pozdro dla Was i bez urazy
p.s. pomysł z kalką WP według mnie bardzo trafny
wuwuwu

Post autor: wuwuwu »

RC pisze:(poza xerem od Lecha, którego nie krytykuję zresztą)
Którą pieśń masz na myśli ?
Tylko proszę nie pisz , że "My wierzymy" , bo się ośmieszysz.
Larry_Flint
ban

Post autor: Larry_Flint »

Jurand ze Spychowa pisze:motyw z nowymi Władcami Północy dla mnie rewelacja, super pomysl i napewno wkurwienie u Arkowców.

bez odbioru
Motyw rewelacja jeśli byłby zaskakujący, a nie że pół Arki wie kilka dni wcześniej o tym ;) ale fajnie się czyta jak to arkowcom opadły szczęki, mimo że kazdy był na to przygotowany :D fajnie się też przegląda forum Lechii, gdzie większośc ludzi jest zawiedziona oprawą i dopingiem. Ale wiadomo: na kibice.net trzeba napisać ze było zajebiscie zeby cała Polska dalej tkwiła w świadomosci o arcyzajebistosci Lechii. Od strony ultras i dopingu nie postawiliście wysoko poprzeczki...
K. :)

Post autor: K. :) »

Larry_Flint pisze:Od strony ultras (...) nie postawiliście wysoko poprzeczki...
Z tym się zgodzę.

Co do dopingu to napisałem już, że było monotonnie, ale za to głośno i nie pitol, że nie. A do tych co nas porównują do Lecha czy innej Legii. Może poczekajcie aż wejdziemy wkońcu do tej ekstraklasy i porywalizujemy tam tyle lat co oni. Napewno będziemy mieli się od kogo uczyć. Takie moje zdanie.
john

Post autor: john »

Obrazek

ups :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10.10.2007, 23:00 przez K. :), łącznie zmieniany 1 raz.
S.P.

Post autor: S.P. »

jesli z Arki bylo tylko 400 osob,to czy pierwszenstwo miala ekipa czy ten kto 1szy kupil bilet w klubie??bo w jakims klubie slyszalem ze pierwszenstwo ma ten kto 1szy kupi bilet.
pomysl z WP zajebisty.
Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek »

już się zaczyna robić jak w temacie łódzkim i krakowskim. Kłótnie co było śpiewane głośniej, sektórowka do góry kołami 5 sekund, czy 10.

Chyba każdy się zawiódł na tych derbach i trudno się mówi.

Lechia na +:

- biało zieloni "Władcy", trafiający długi transparent, spontaniczny, głośny doping całego stadionu.

Lechia na - :
- bluzgi prawie przez cały mecz i ta nieszczęsna sektorówka.

Arka na + :
- Jednolite bluzy, prawie zero wjazdów na Lechie.

na - :
- Mało słyszalni i chyba nie bardzo chętni na bardziej ekstremalne wydarzenia, a szkoda bo była okazja po meczu.
RC

Post autor: RC »

Romano, wuwuwu - nie o "My wierzymy" (to chyba uchodzi za Wasz hymn).
Co do Arki - myślę, że spróbują przeskoczyć poziom i ten dzisiejszy Lechii i swój dotychczasowy za 3 tygle. Nie znam uczucia towarzyszącego derbom po latach, ale raczej wiąże się to z wyjściem na pełnej k... :) i tylko o to w komentarzu mi chodziło.
pozdro zwłaszcza dla nerwowego Romano :)
Romano

Post autor: Romano »

RC pisze:Romano, wuwuwu - nie o "My wierzymy" (to chyba uchodzi za Wasz hymn).
Co do Arki - myślę, że spróbują przeskoczyć poziom i ten dzisiejszy Lechii i swój dotychczasowy za 3 tygle. Nie znam uczucia towarzyszącego derbom po latach, ale raczej wiąże się to z wyjściem na pełnej k... :) i tylko o to w komentarzu mi chodziło.
pozdro zwłaszcza dla nerwowego Romano :)
Szybko się uspokajam :) To może napisz o jaką pieśń Ci chodziło
caly w kropki

Post autor: caly w kropki »

Z calym szacunkiem ale piesni "w srod nocnej ciszy" i temu podobnych to nie slyszalem od ponad 10 lat na stadionach. Moze ekipe macie ale doping to w Lechii III liga. I mozna sie tlumaczyc, ze to nasz styl i takie tam, ale wszyscy sie z was smieja bo to pokazuje telewizja i lekka prostota zaciaga. Ogolnie derby nundne.

caly w kropki pisze:Z calym szacunkiem ale piesni "w srod nocnej ciszy" i temu podobnych to nie slyszalem od ponad 10 lat na stadionach. Moze ekipe macie ale doping to w Lechii III liga. I mozna sie tlumaczyc, ze to nasz styl i takie tam, ale wszyscy sie z was smieja bo to pokazuje telewizja i lekka prostota zaciaga. Ogolnie derby nundne.
:shock: :shock: To chyba dobrze, że odgrzebujemy stare pieśni?? No tak, bo teraz modne są te wszystkie "riverplejty" i tym podobne "argentiny". :lol: Które napierdala 3/4 "kibicowskiej ekstraklasy". :lol: Bardzo się ciesze, że Lechia nie idzie w strone takiego pajacowania. 10x lepsze "wśród nocnej ciszy" od kolejnego np. "kto nie skacze" które już śpiewa chyba kilkadziesiąt ekip. Po obejrzeniu meczu w TV stwierdzam, że oceniając na podstawie telewizora nie ma żadnej przepaści między "czołówką" a nami. Niewiele jest ekip, w których 13 tysięcy ludzi może drzeć ryja przez 3 godziny.
fcb

Post autor: fcb »

K. pisze: Po obejrzeniu meczu w TV stwierdzam, że oceniając na podstawie telewizora nie ma żadnej przepaści między "czołówką" a nami. /quote]

prosze Cie :lol:
AGBD pisze:
john pisze:Obrazek

ups :lol:
Obrazek

Oprawa godna derbów...
dajcie mi numeryu telefonow do ultrasow LG moze zrobią oprawy na zamówienie... są takie wspaniałe :lol: godne derbów.. ta grafika i w ogole :D
Green LG

Post autor: Green LG »

No proszę. Zebrała się sama śmietanka specjalistów od opraw oraz atmosfery na stadionie... Kto jak kto ale Wy chyba niewiele macie w tym temacie do powiedzenia...? Ja rozumiem że jesteście rozżaleni że Władcy poszli z dymem choć o tym nie piszecie a całą swoją złość tego faktu próbujecie wyładować w sprawie oprawy. Przyznaję, oprawy u Nas nie są priorytetem na meczu, wcale się z tym nie kryjemy i co? Można zrobić i dziesięć zajebistych opraw ale żadna nie da takiej satysfakcji jak puszczenie z dymem Władców Północy. Kolega z Zagłębia chyba też doskonale wie że w robieniu opraw jego koledzy nie są orłami...? Czy może jednak widzi się w jednym szeregu z Wisłą, Legią czy jagiellonią? I nie wiem skąd ta euforia ze strony Arki. Staliście tam, ubrani jak ochotnicza straż pożarna czasami coś krzycząc. Zakończmy ten temat.
MARRAS

Post autor: MARRAS »

Bardzo fajnie ze Lechia zrobiła replike Władców jest nadzieja (to prawda ze mała) że ta flaga wróci na swoje miejsce.Raz na wozie a raz pod.
Polonista1920

Post autor: Polonista1920 »

K. pisze:
caly w kropki pisze:Z calym szacunkiem ale piesni "w srod nocnej ciszy" i temu podobnych to nie slyszalem od ponad 10 lat na stadionach. Moze ekipe macie ale doping to w Lechii III liga. I mozna sie tlumaczyc, ze to nasz styl i takie tam, ale wszyscy sie z was smieja bo to pokazuje telewizja i lekka prostota zaciaga. Ogolnie derby nundne.
:shock: :shock: To chyba dobrze, że odgrzebujemy stare pieśni?? No tak, bo teraz modne są te wszystkie "riverplejty" i tym podobne "argentiny". :lol: Które napierdala 3/4 "kibicowskiej ekstraklasy". :lol: Bardzo się ciesze, że Lechia nie idzie w strone takiego pajacowania. 10x lepsze "wśród nocnej ciszy" od kolejnego np. "kto nie skacze" które już śpiewa chyba kilkadziesiąt ekip. Po obejrzeniu meczu w TV stwierdzam, że oceniając na podstawie telewizora nie ma żadnej przepaści między "czołówką" a nami. Niewiele jest ekip, w których 13 tysięcy ludzi może drzeć ryja przez 3 godziny.

człowieku chyba Cie poniosło i to niezle :lol: gdzie tam bylo 13 tysiecy :?: , 9/10 jest realne ale napewno nie 13:) chyba ze 3/4 tysiace było w toy toyu albo jadło kiełbaski :?:
Darko Panchew
Kontakt:

Post autor: Darko Panchew »

Panowie Moderatorzy chyba czas na Was.
Co miało być napisane w tym temacie, zostało napisane. Wiem, że cała Polska spodziewała się po Naszych Derbach czego innego i nie mówię tu o poziomie sportowym.

Poproszę również rozgrzane głowy młodzieży z Gdańska o niewdawanie się w polemikę.
Wszystkie konkrety zostały już podane, resztę widać na zdjęciach i filmach.
dno

Post autor: dno »

fcb pisze:
K. pisze: dajcie mi numeryu telefonow do ultrasow LG moze zrobią oprawy na zamówienie... są takie wspaniałe :lol: godne derbów.. ta grafika i w ogole :D
Odezwal sie wymiatacz z klubu wielkiej ultraski i dopingu tzw."mistrza Polski" :lol:
doping

Post autor: doping »

NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

rm

Post autor: rm »

"Wśród nocnej ciszy" to i na Legii było śpiewane (przez Krytą :shock: ) jak Arka pierwszy raz po powrocie do 1 ligi przyjechała na Łazienkowską. Stara klimatyczna :lol: piosenka. Osobiście nie byłem jej fanem, ale to historia... Notebene wersje warszawska i gdańska przez lata poróżniły się paroma detalami z tego co pamiętam...
NNBB

Post autor: NNBB »

doping pisze:http://wlad.t-net.com.pl/~lesmach/Dario ... kiduze.jpg

czy ta 88 minuta to przypadek :?: :lol:
Sektorówka i race w 14 minucie, to też przypadek... 8)
fcb

Post autor: fcb »

dno pisze:
fcb pisze:
K. pisze: dajcie mi numeryu telefonow do ultrasow LG moze zrobią oprawy na zamówienie... są takie wspaniałe :lol: godne derbów.. ta grafika i w ogole :D
Odezwal sie wymiatacz z klubu wielkiej ultraski i dopingu tzw."mistrza Polski" :lol:
na pewno nasze oprawy i doping sa na wyzszym poziomie niz wasze
nie porownujemy sie najlepszymi czyt. Lechem Legią Widzewem..

dla mnie Arka sie zaprezentowala fajnie, wszyscy w jednakowych bluzach widac ze nieprzypadkowa grupa i nie bylo postronnych osob
pomysłowy motyw Lechii z nową flagą
jednak gadanie ze ani doping ani oprawy nie sa priorytetem dla mnie niezrozumiałe bo ten nasz swiat kręci sie własnie wokół tego plus wyjazdy i dodatkowe sprawy

teraz trzeba czekac na Arka - Lechia :!:
Rampage

Post autor: Rampage »

Bardzo bym chciał aby te ekipy awansowały do ekstraklasy(jeszcze bardziej chce aby ŁKS w niej został) :D
Po fotkach widzę, że to nie były jakieś wielkie derby, oprawy raczej słabe ale właśnie takich ekip potrzeba w ekstraklasie, ekip które mają wielu kibiców :)

Póki co, Łódzkie Derby Najlepsze W Polsce 8)

PS. Jak dla mnie zajebisty motyw Lechii z nową flagą WP!!
KSUFANATIC

Post autor: KSUFANATIC »

motyw lechi z wladcami wypas tak samo arki z jednakowymi bluzami szacun
Zablokowany