Małopolska kibolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Małopolska kibolska
Na Gliniku chyba oficjalnie można chodzić w barwach Wisły ! Na meczu na 100 lecie klubu przecież ludzie szli wymieszani w barwach Wisły , Glinika , Karpat ,Stali Rz. Więc na pewno im blisko do Wisły. Chociaż tam to chyba wszystkie barwy można spotkać. Co do Okocimskiego to z tego co mi kiedyś chłopak z Unii Tarnów mówił to Okocimski mocno się odcinał od bycia FC ale ogólnie byli zawsze pro Wisła.Ostatnio ponoć doszło do jakichś rozmów i te relacje poszły bardziej w inną stronę i są chyba bardzo pozytywne ...
-
Skoro rzeczowo wszystko wyjaśniacie,to może ktoś podeśle liczby fc Arki z Zakopanego,kiedyś mieli piękna flagę :)
I korzystając z okazji ktoś zna liczby Arki z fc lubelskie,wydali kiedyś nawet piękne szaliczki : )
I korzystając z okazji ktoś zna liczby Arki z fc lubelskie,wydali kiedyś nawet piękne szaliczki : )
Good Night Left Side
-
-
FC Nowy Targ ogarniał rezydujący tam bardzo znany niegdyś kibic Lechii. Do krakowa przyjeżdżał na każdy mecz z flagą Pruszcz Gdański. Nie ma chłopa, nie ma korzyści dla miejscowych to i nie ma FC.
Na finale ktoś mógł się zjawić, bo nie jest powiedziane, że ktoś nie chwycił zajawki, nie poznał innych fanów Lechii itd. Nic w tym dziwnego.
Natomiast Nowy Targ to ogólnie zawsze była pustynia jeśli porównasz to do wielkości miasta. Stolica powiatu KNT a nawet jak ich ciągło w stronę Wisły to mieli liczby liczone na palcach jednej ręki. W porównaniu z liczbami cracovii z Rabki czy Makowa albo Wisły z całej reszty tamtejszych miejscowości to było nic.
Na finale ktoś mógł się zjawić, bo nie jest powiedziane, że ktoś nie chwycił zajawki, nie poznał innych fanów Lechii itd. Nic w tym dziwnego.
Natomiast Nowy Targ to ogólnie zawsze była pustynia jeśli porównasz to do wielkości miasta. Stolica powiatu KNT a nawet jak ich ciągło w stronę Wisły to mieli liczby liczone na palcach jednej ręki. W porównaniu z liczbami cracovii z Rabki czy Makowa albo Wisły z całej reszty tamtejszych miejscowości to było nic.
-
Ogarniali sami Siebie. Liczby po 15 osób na meczach w Gdańsku, a na wyjazdach na południe Polski byli czasami w jeszcze lepszych liczbach. Swego czasu mieli więcej grafów na mieście niz Rabka i Maków razem. Do dziś chłopaki działają i jeżdżą.halodrol pisze: ↑28.05.2022, 09:22FC Nowy Targ ogarniał rezydujący tam bardzo znany niegdyś kibic Lechii. Do krakowa przyjeżdżał na każdy mecz z flagą Pruszcz Gdański. Nie ma chłopa, nie ma korzyści dla miejscowych to i nie ma FC.
Beskid skroili z ich wyjazdowej flagi.
-
Flaga poszło na konto Podhala, a nie Lechii.O ile dobrze pamiętam spalili ją na meczu Glinik - Beskid.Choć to wtedy były jedne i te same osoby.W tamtym czasie wrzucili do neta zdjęcia skrojonych barw.Raz je podpisali jako barwy zdobyte przez Podhale, a drugi raz te same barwy, tylko inne zdjęcie podpisane Lechia FC Nowy Targ.
Podhale dawniej było pro-Wisła, potem pro-Lechia, a od kilku lat znowu są pro-Wisła.
Obiektywnie, to Podhale nigdy nie było, nie jest i pewnie nie będzie poważną ekipą.
-
A propos Podhala i skrojonej flagi Beskidu, słyszałem od znajomego że kiedyś Podhale wracało gdzieś z hokeja ze Śląska i pobazgrało jakieś grafy w Andrychowie. Ci na prędce się zebrali i ruszyli za Podhalem gdzieś za Suchą Beskidzką ich złapali i wyjazśnili wszystko w lesie.
-
Kurde byłem na tym meczu Okocimski -Glinik i nie słyszałem takich pocisków ze strony Glinika , chyba że mi coś umknęło. Jedno trzeba przyznać Brzesko konkret się zebrało szczególnie banda która weszła już po dobrym rozpoczęciu meczu. W sumie to w szoku byłem , że tam takie chłopy są ....a Glinika ciężko ocenić po za dwoma chyba dobrze ,,zrobionymi,, wariatami na dachu jednego z budynków ( chyba przez nich mieli spine z psiarnia ) bo ich nie było widać.
-
Było grupka Unii natomiast większa część tej bandy to Okocimskiliczby wyjazdowe pisze: ↑01.06.2022, 13:49a to nie była czasem banda samej Unii która stawiła się w 70 osób?Barczysty pisze: ↑01.06.2022, 10:44Kurde byłem na tym meczu Okocimski -Glinik i nie słyszałem takich pocisków ze strony Glinika , chyba że mi coś umknęło. Jedno trzeba przyznać Brzesko konkret się zebrało szczególnie banda która weszła już po dobrym rozpoczęciu meczu. W sumie to w szoku byłem , że tam takie chłopy są ....a Glinika ciężko ocenić po za dwoma chyba dobrze ,,zrobionymi,, wariatami na dachu jednego z budynków ( chyba przez nich mieli spine z psiarnia ) bo ich nie było widać.
-
Tak na bank to był Okocimski bo Unię widziałem jak podjechała i szczerze na bandę mi to nie wyglądało ;) zresztą mam kontakt z chłopakiem z Unii i mi mówił że tam tylko parę os od nich było i , że gdzieś czekali na Glinik
-
Ty Barczysty nie wiem z kim masz z Unii kontakt ale na zdjęciu o którym rozmawiacie jest właściwie sama Unia ( Mościce). Macie napisane że nas 70 osób więc trochę więcej jak parę osób...
ZKS& OKS
ZKS& OKS
-
Tutaj barczysty ma zdecydowanie rację! Na zdjęciu przy trybunach są same chlopaki z OKS-u , na kolejnym gdzie jest wchodząca grupka , około 30-tu z OKS reszta chłopaków to Moscice którzy dołączyli grupka przed stadionem
-
Panowie po pierwsze nie rozmawiamy o zdjęciu tylko o temacie który widziałem na żywo :) Unia podjechała busem jakieś 30 os (i to nie była ta ekipa która wchodziła ) , widziałem też parę samochodów chłopaków z Unii które stały pod stadionem ( i to też nie była ekipa ). Co do osób które wchodziły ok 15 min to napisałem wcześniej , że mi od Was chłopak pisał że wchodziło tam max 15 os z Unii ( wczesniej napisałem parę ) reszta z Okocimskiego a tam przecież wchodziło dobrze ponad 50 os . Najlepiej niech się ktoś z Brzeska wypowie w takim razie jak Unia czuje się poszkodowana w mojej opinii :)
-
To mam pytanie, ile kilogramow trzeba miec i jakiego być wzrostu żeby być ekipom?
-
Minimum 95kg i 43 w bicku
-
Ponieważ Unia Tarnów następny (ostatni) mecz gra u siebie, poproszę jakąś kompetentną osobę o statystyki wyjazdowe całego sezonu. Sezonu który was kompletnie przerósł (tj. III liga)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Ile Unii Tarnów w Stalowej?
-
-
Przerosła czy nie to nie jest Twoja sprawa. Zaliczonych zostało tyle na ile było nas stać.Zupełnie Zielony. pisze: ↑12.06.2022, 18:47Ponieważ Unia Tarnów następny (ostatni) mecz gra u siebie, poproszę jakąś kompetentną osobę o statystyki wyjazdowe całego sezonu. Sezonu który was kompletnie przerósł (tj. III liga)
-
Witam,
liga będzie bardzo ciekawa, jednak chyba niestety tylko na papierze. Co do klatki w Oświęcimiu mimo, że temat był już wałkowany kilka lat temu klatki jak nie było tak nie ma. Nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany w tym zakresie. Jak docierali do nas kibice gości to oglądali mecz zza płotu.
Szanse powrotu na trybuny są nikłe ale publiczne forum nie jest miejscem na zagłębiania się w szczegóły. Sytuacja jest bardziej złożona niż co niektórym może się wydawać.
Osobiście ubolewam, że akcja z psem wyszła właśnie w momencie gdy liga będzie ciekawa jak nigdy. Po latach jeżdżenia po wioskach rozmaitej maści taka 4 liga to zajebista odskocznia. Pewnych rzeczy się jednak nie przeskoczy.
Klatka w Andrychowie jest i co by nie mówić dzięki staraniom kibiców Beskidu udało nam się zaliczyć mecz w Andrychowie. Skończyło się skandalem szeroko opisywanym w mediach i nigdy więcej nie mieliśmy takiej okazji. Jak będzie w Andrychowie, przy okazji innych meczów z kibicami gości w przyszłym sezonie ciężko powiedzieć, jednak wydaje mi się że tam jest największa szansa na to że mecze będą się odbywały z gośćmi. Okocimski dysponuje sektorem gości, ale w ostatnim czasie kibicom Glinika nie było dane obejrzeć widowiska z perspektywy stadionu.
Liga zapowiada się ciekawie, na linii Beskid - Glinik mocna kosa, obie ekipy nie miały chyba ze sobą styczności jeśli chodzi o rywalizację piłkarską, jeśli się mylę poprawcie. Do tego dochodzą kibice Okocimskiego, (również skonfliktowani z Glinikiem), którzy dość fajnie prezentują się ostatnimi czasy. No i Glinik. Z szarej ligowej piłki, robi się fajna odskocznia po latach i szansa w teorii na 12 ciekawych spotkań przez cały sezon. Jak będzie czas pokaże.
liga będzie bardzo ciekawa, jednak chyba niestety tylko na papierze. Co do klatki w Oświęcimiu mimo, że temat był już wałkowany kilka lat temu klatki jak nie było tak nie ma. Nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany w tym zakresie. Jak docierali do nas kibice gości to oglądali mecz zza płotu.
Szanse powrotu na trybuny są nikłe ale publiczne forum nie jest miejscem na zagłębiania się w szczegóły. Sytuacja jest bardziej złożona niż co niektórym może się wydawać.
Osobiście ubolewam, że akcja z psem wyszła właśnie w momencie gdy liga będzie ciekawa jak nigdy. Po latach jeżdżenia po wioskach rozmaitej maści taka 4 liga to zajebista odskocznia. Pewnych rzeczy się jednak nie przeskoczy.
Klatka w Andrychowie jest i co by nie mówić dzięki staraniom kibiców Beskidu udało nam się zaliczyć mecz w Andrychowie. Skończyło się skandalem szeroko opisywanym w mediach i nigdy więcej nie mieliśmy takiej okazji. Jak będzie w Andrychowie, przy okazji innych meczów z kibicami gości w przyszłym sezonie ciężko powiedzieć, jednak wydaje mi się że tam jest największa szansa na to że mecze będą się odbywały z gośćmi. Okocimski dysponuje sektorem gości, ale w ostatnim czasie kibicom Glinika nie było dane obejrzeć widowiska z perspektywy stadionu.
Liga zapowiada się ciekawie, na linii Beskid - Glinik mocna kosa, obie ekipy nie miały chyba ze sobą styczności jeśli chodzi o rywalizację piłkarską, jeśli się mylę poprawcie. Do tego dochodzą kibice Okocimskiego, (również skonfliktowani z Glinikiem), którzy dość fajnie prezentują się ostatnimi czasy. No i Glinik. Z szarej ligowej piłki, robi się fajna odskocznia po latach i szansa w teorii na 12 ciekawych spotkań przez cały sezon. Jak będzie czas pokaże.
-
A jak wygląda sytuacja na Linii Oświęcim - Glinik ? Oświęcim -Brzesko ? Z tymi drugimi chyba Unię coś kiedyś łączyło ....jak to wygląda dziś ?
-
Beskid z Glinikiem grali już kolo 2010. Przed meczem w okolicach klatki doszło do stacia gdzie Glinik się cofa. Ogólnie tego dnia naprawde dużo się działo w regionie. Sandecja ustawia sie na Unie T jadacą na ten mecz. JKS ustwiał się na Karpaty i Nafte.Gladiato pisze: ↑17.06.2022, 09:53Witam,
https://www.youtube.com/watch?v=G7C0I3F-BaA
Komentarz Uni T bedącej na tym meczu o zdazeniu przedmeczowym od 26 sek.
-
-
Ciekawie też może być w V lidze Wadowice, do której awansował Halniak Targanice. Jest to wioska pod Andrychowem, więc tereny Beskidu. Hejnał i Brzeszcze grają w tej lidze, chociaż na wyjazdy raczej nie jeżdżą, to może tam się pojawią.
Góry i Mazury
-
Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
-
Może nie uznali tej straty.wiernyioddany pisze: ↑22.06.2022, 11:39Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
-
"Niestety, przez naszą nieodpowiedzialność, na jednego z naszych kibiców, który miał flagę wyjazdową RT pod domem ustawili się uniści krojąc ją. Nie będziemy komentować tej akcji, strata jest stratą i bierzemy to na klatę. Do szybkiego zobaczenia! "LejTeCole pisze: ↑25.06.2022, 07:51Może nie uznali tej straty.wiernyioddany pisze: ↑22.06.2022, 11:39Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
-
Ja mówisz że mam taką pamieć to tak Glinik też czekał tylko że dalej na trasie do nich Beskid wyszedł (Glinik jechał chyba całym skłądem za Beskidem) I wtedy to pierwsze auta z Glinika się nie zatrzymują i przejezdzaja. Pozniej wpadają kaski pakują Beskid do środków transoprtu w oddali biegło już Podhle czy cala koalicja juz nie pamietam dokladnie. Koniec konców do niczego nie doszło przez psy więć tego powporstu nie opisywałęm.liczby wyjazdowe pisze: ↑30.06.2022, 18:30w pierwszym przypadku chyba brak kontaktów ale Glinik od lat trzyma z Podhalem więc raczej się nie dogadają ;) co ciekawe trzymają też z Karpatami którzy są w tej całej familii Widzewa / Ruchu i chyba na jakiś turniejach W&R osoby z Oświęcimia i Krosna się widywały a na pewno widziałem w jakiś teledyskach WRWE że byli wspólnie wymieniani jako członkowie tej familii, jak są jakieś święta i jest wysyp tych życzeń / projektów świątecznych to też chyba Widzew czy Ruch wśród wielu herbów pozdrawia obie te ekipy
według mnie dziwne, takie siódme wody po kisielu ale chyba znak czasów że każdy do swojego obozu chce zagarnąć jak najwięcej
w drugim przypadku to był swego chyba czasu okres (2009-10?) że Okocimski nie miał żadnej zgody czy układu ale co chwile wąchał się z różnymi ekipami czy to właśnie z Unią O. czy Hutnikiem NH? A może to Unia O. coś wtedy próbowała z Hutnikiem? Już nie pamiętam dokładnie, może ktoś wie i napisze co tam nie zagrało?
opisałeś to jakbyś był z Andrychowa? ;)obserwatorr88 pisze: ↑18.06.2022, 03:20Beskid z Glinikiem grali już kolo 2010. Przed meczem w okolicach klatki doszło do stacia gdzie Glinik się cofa. Ogólnie tego dnia naprawde dużo się działo w regionie. Sandecja ustawia sie na Unie T jadacą na ten mecz. JKS ustwiał się na Karpaty i Nafte.
https://www.youtube.com/watch?v=G7C0I3F-BaA
Komentarz Uni T bedącej na tym meczu o zdazeniu przedmeczowym od 26 sek.
skoro taką dobrą i szczegółową masz pamięć to dlaczego gdy wymieniasz kto na kogo się ustawiał tego dnia nie wspomniałeś że to Glinik przed meczem na trasie ustawił się na Beskid? i że wtedy andrychowanie się nie zatrzymali?
-
Puszcza Niepołomice działa lub działała?
-
Nie działa. Wpływy krakowskie.
-
Jak tam relacje na linii Wisła Kraków - Unia Tarnów w ostatnich miesiącach ? Prawda, że Unia znowu przestała być pozdrawiana na meczach Wisły ?
-
-
liczby wyjazdowe, ale obecna sytuacja to jest "trzeci powrót do Wisły".Wisła już dwa razy ich odpulała, teraz zanosi się na trzeci.Chyba, że Unia "uniesie się honorem" i pierwsza zerwie ten układ.
Oni tam pasują jak wcześniej Resovia.Wszyscy o tym wiedzą, poza nimi.
Oni tam pasują jak wcześniej Resovia.Wszyscy o tym wiedzą, poza nimi.
-
Liczby wyjazdowe jakoś nie zauważyłem by Unii i Resovii było jakoś po drodze...
-
Niezłe farmazony.
Unia była pozdrawiana na wszystkich meczach zeszłego sezonu. W tym na Sandecja również była. Jedynie nie wiem jak na Arce
Unia była pozdrawiana na wszystkich meczach zeszłego sezonu. W tym na Sandecja również była. Jedynie nie wiem jak na Arce
-
To dlaczego Unii nie było z Wisłą w Rzeszowie?
Przecież blisko mieli.
Przecież blisko mieli.
-
Nie było pozdrowień dla Unii na Arce, jako pierwsza pozdrawiana była Polonia PrzemyślKokinonero pisze: ↑01.08.2022, 21:04Niezłe farmazony.
-
Polonia już od dłuższego czasu jest pozdrawiana jako pierwsza.alterego pisze: ↑01.08.2022, 23:50Nie było pozdrowień dla Unii na Arce, jako pierwsza pozdrawiana była Polonia PrzemyślKokinonero pisze: ↑01.08.2022, 21:04Niezłe farmazony.
-
Ale już np. w Rzeszowie była pozdrawiana, podobnie jak na wielu spotkaniach w zeszłym sezonie. Więc to chyba nie powód to wyciągania większych wniosków. Elana również nie na każdym spotkaniu w poprzednim sezonie była pozdrawiana, Slovan również sporadycznie jest.liczby wyjazdowe pisze: ↑02.08.2022, 04:12ostatni mecz zeszłego sezonu:Kokinonero pisze: ↑01.08.2022, 21:04Niezłe farmazony.
https://www.youtube.com/watch?v=-s7AUh8qHPY
ostatni mecz:
https://www.youtube.com/watch?v=xuKznNwQ0ck
Unia przez lata gdy było ŚWL miała swój czas i pewną pozycją na Wiśle
po przetasowaniach i rodzinie WRWE nie ma tam dla nich miejsca z czym nie mogą się pogodzić jak osierocone dzieci
-
Unia była pozdrawiana na meczu z Wartą na samym końcu, po Elanie. Filmik musiał zostać ucięty.