Małopolska kibolska
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Małopolska kibolska
Skoro rzeczowo wszystko wyjaśniacie,to może ktoś podeśle liczby fc Arki z Zakopanego,kiedyś mieli piękna flagę :)
I korzystając z okazji ktoś zna liczby Arki z fc lubelskie,wydali kiedyś nawet piękne szaliczki : )
I korzystając z okazji ktoś zna liczby Arki z fc lubelskie,wydali kiedyś nawet piękne szaliczki : )
Good Night Left Side
-
Taknawijaj
FC NT był obecny na ostatnim wyjeździe Lechii w Częstochowie więc istnieje.
FC Nowy Targ ogarniał rezydujący tam bardzo znany niegdyś kibic Lechii. Do krakowa przyjeżdżał na każdy mecz z flagą Pruszcz Gdański. Nie ma chłopa, nie ma korzyści dla miejscowych to i nie ma FC.
Na finale ktoś mógł się zjawić, bo nie jest powiedziane, że ktoś nie chwycił zajawki, nie poznał innych fanów Lechii itd. Nic w tym dziwnego.
Natomiast Nowy Targ to ogólnie zawsze była pustynia jeśli porównasz to do wielkości miasta. Stolica powiatu KNT a nawet jak ich ciągło w stronę Wisły to mieli liczby liczone na palcach jednej ręki. W porównaniu z liczbami cracovii z Rabki czy Makowa albo Wisły z całej reszty tamtejszych miejscowości to było nic.
Na finale ktoś mógł się zjawić, bo nie jest powiedziane, że ktoś nie chwycił zajawki, nie poznał innych fanów Lechii itd. Nic w tym dziwnego.
Natomiast Nowy Targ to ogólnie zawsze była pustynia jeśli porównasz to do wielkości miasta. Stolica powiatu KNT a nawet jak ich ciągło w stronę Wisły to mieli liczby liczone na palcach jednej ręki. W porównaniu z liczbami cracovii z Rabki czy Makowa albo Wisły z całej reszty tamtejszych miejscowości to było nic.
-
Taknawijaj
Ogarniali sami Siebie. Liczby po 15 osób na meczach w Gdańsku, a na wyjazdach na południe Polski byli czasami w jeszcze lepszych liczbach. Swego czasu mieli więcej grafów na mieście niz Rabka i Maków razem. Do dziś chłopaki działają i jeżdżą.halodrol pisze: 28.05.2022, 09:22 FC Nowy Targ ogarniał rezydujący tam bardzo znany niegdyś kibic Lechii. Do krakowa przyjeżdżał na każdy mecz z flagą Pruszcz Gdański. Nie ma chłopa, nie ma korzyści dla miejscowych to i nie ma FC.
Beskid skroili z ich wyjazdowej flagi.
-
patriota85
Flaga poszło na konto Podhala, a nie Lechii.O ile dobrze pamiętam spalili ją na meczu Glinik - Beskid.Choć to wtedy były jedne i te same osoby.W tamtym czasie wrzucili do neta zdjęcia skrojonych barw.Raz je podpisali jako barwy zdobyte przez Podhale, a drugi raz te same barwy, tylko inne zdjęcie podpisane Lechia FC Nowy Targ.
Podhale dawniej było pro-Wisła, potem pro-Lechia, a od kilku lat znowu są pro-Wisła.
Obiektywnie, to Podhale nigdy nie było, nie jest i pewnie nie będzie poważną ekipą.
A propos Podhala i skrojonej flagi Beskidu, słyszałem od znajomego że kiedyś Podhale wracało gdzieś z hokeja ze Śląska i pobazgrało jakieś grafy w Andrychowie. Ci na prędce się zebrali i ruszyli za Podhalem gdzieś za Suchą Beskidzką ich złapali i wyjazśnili wszystko w lesie.
Kurde byłem na tym meczu Okocimski -Glinik i nie słyszałem takich pocisków ze strony Glinika , chyba że mi coś umknęło. Jedno trzeba przyznać Brzesko konkret się zebrało szczególnie banda która weszła już po dobrym rozpoczęciu meczu. W sumie to w szoku byłem , że tam takie chłopy są ....a Glinika ciężko ocenić po za dwoma chyba dobrze ,,zrobionymi,, wariatami na dachu jednego z budynków ( chyba przez nich mieli spine z psiarnia ) bo ich nie było widać.
-
Nieznany111
Było grupka Unii natomiast większa część tej bandy to Okocimskiliczby wyjazdowe pisze: 01.06.2022, 13:49a to nie była czasem banda samej Unii która stawiła się w 70 osób?Barczysty pisze: 01.06.2022, 10:44 Kurde byłem na tym meczu Okocimski -Glinik i nie słyszałem takich pocisków ze strony Glinika , chyba że mi coś umknęło. Jedno trzeba przyznać Brzesko konkret się zebrało szczególnie banda która weszła już po dobrym rozpoczęciu meczu. W sumie to w szoku byłem , że tam takie chłopy są ....a Glinika ciężko ocenić po za dwoma chyba dobrze ,,zrobionymi,, wariatami na dachu jednego z budynków ( chyba przez nich mieli spine z psiarnia ) bo ich nie było widać.
Tak na bank to był Okocimski bo Unię widziałem jak podjechała i szczerze na bandę mi to nie wyglądało ;) zresztą mam kontakt z chłopakiem z Unii i mi mówił że tam tylko parę os od nich było i , że gdzieś czekali na Glinik
-
Rodowity1928
Ty Barczysty nie wiem z kim masz z Unii kontakt ale na zdjęciu o którym rozmawiacie jest właściwie sama Unia ( Mościce). Macie napisane że nas 70 osób więc trochę więcej jak parę osób...
ZKS& OKS
ZKS& OKS
-
delegat311
Tutaj barczysty ma zdecydowanie rację! Na zdjęciu przy trybunach są same chlopaki z OKS-u , na kolejnym gdzie jest wchodząca grupka , około 30-tu z OKS reszta chłopaków to Moscice którzy dołączyli grupka przed stadionem
Panowie po pierwsze nie rozmawiamy o zdjęciu tylko o temacie który widziałem na żywo :) Unia podjechała busem jakieś 30 os (i to nie była ta ekipa która wchodziła ) , widziałem też parę samochodów chłopaków z Unii które stały pod stadionem ( i to też nie była ekipa ). Co do osób które wchodziły ok 15 min to napisałem wcześniej , że mi od Was chłopak pisał że wchodziło tam max 15 os z Unii ( wczesniej napisałem parę ) reszta z Okocimskiego a tam przecież wchodziło dobrze ponad 50 os . Najlepiej niech się ktoś z Brzeska wypowie w takim razie jak Unia czuje się poszkodowana w mojej opinii :)
To mam pytanie, ile kilogramow trzeba miec i jakiego być wzrostu żeby być ekipom?
-
klasa sama w sobie
Minimum 95kg i 43 w bicku
-
Zupełnie Zielony.
Ponieważ Unia Tarnów następny (ostatni) mecz gra u siebie, poproszę jakąś kompetentną osobę o statystyki wyjazdowe całego sezonu. Sezonu który was kompletnie przerósł (tj. III liga)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Ile Unii Tarnów w Stalowej?
W bagażniku minimum 0,5 kg. Wzrost bez znaczenia.LejTeCole pisze: 02.06.2022, 21:21 To mam pytanie, ile kilogramow trzeba miec i jakiego być wzrostu żeby być ekipom?
Przerosła czy nie to nie jest Twoja sprawa. Zaliczonych zostało tyle na ile było nas stać.Zupełnie Zielony. pisze: 12.06.2022, 18:47 Ponieważ Unia Tarnów następny (ostatni) mecz gra u siebie, poproszę jakąś kompetentną osobę o statystyki wyjazdowe całego sezonu. Sezonu który was kompletnie przerósł (tj. III liga)
Witam,
liga będzie bardzo ciekawa, jednak chyba niestety tylko na papierze. Co do klatki w Oświęcimiu mimo, że temat był już wałkowany kilka lat temu klatki jak nie było tak nie ma. Nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany w tym zakresie. Jak docierali do nas kibice gości to oglądali mecz zza płotu.
Szanse powrotu na trybuny są nikłe ale publiczne forum nie jest miejscem na zagłębiania się w szczegóły. Sytuacja jest bardziej złożona niż co niektórym może się wydawać.
Osobiście ubolewam, że akcja z psem wyszła właśnie w momencie gdy liga będzie ciekawa jak nigdy. Po latach jeżdżenia po wioskach rozmaitej maści taka 4 liga to zajebista odskocznia. Pewnych rzeczy się jednak nie przeskoczy.
Klatka w Andrychowie jest i co by nie mówić dzięki staraniom kibiców Beskidu udało nam się zaliczyć mecz w Andrychowie. Skończyło się skandalem szeroko opisywanym w mediach i nigdy więcej nie mieliśmy takiej okazji. Jak będzie w Andrychowie, przy okazji innych meczów z kibicami gości w przyszłym sezonie ciężko powiedzieć, jednak wydaje mi się że tam jest największa szansa na to że mecze będą się odbywały z gośćmi. Okocimski dysponuje sektorem gości, ale w ostatnim czasie kibicom Glinika nie było dane obejrzeć widowiska z perspektywy stadionu.
Liga zapowiada się ciekawie, na linii Beskid - Glinik mocna kosa, obie ekipy nie miały chyba ze sobą styczności jeśli chodzi o rywalizację piłkarską, jeśli się mylę poprawcie. Do tego dochodzą kibice Okocimskiego, (również skonfliktowani z Glinikiem), którzy dość fajnie prezentują się ostatnimi czasy. No i Glinik. Z szarej ligowej piłki, robi się fajna odskocznia po latach i szansa w teorii na 12 ciekawych spotkań przez cały sezon. Jak będzie czas pokaże.
liga będzie bardzo ciekawa, jednak chyba niestety tylko na papierze. Co do klatki w Oświęcimiu mimo, że temat był już wałkowany kilka lat temu klatki jak nie było tak nie ma. Nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany w tym zakresie. Jak docierali do nas kibice gości to oglądali mecz zza płotu.
Szanse powrotu na trybuny są nikłe ale publiczne forum nie jest miejscem na zagłębiania się w szczegóły. Sytuacja jest bardziej złożona niż co niektórym może się wydawać.
Osobiście ubolewam, że akcja z psem wyszła właśnie w momencie gdy liga będzie ciekawa jak nigdy. Po latach jeżdżenia po wioskach rozmaitej maści taka 4 liga to zajebista odskocznia. Pewnych rzeczy się jednak nie przeskoczy.
Klatka w Andrychowie jest i co by nie mówić dzięki staraniom kibiców Beskidu udało nam się zaliczyć mecz w Andrychowie. Skończyło się skandalem szeroko opisywanym w mediach i nigdy więcej nie mieliśmy takiej okazji. Jak będzie w Andrychowie, przy okazji innych meczów z kibicami gości w przyszłym sezonie ciężko powiedzieć, jednak wydaje mi się że tam jest największa szansa na to że mecze będą się odbywały z gośćmi. Okocimski dysponuje sektorem gości, ale w ostatnim czasie kibicom Glinika nie było dane obejrzeć widowiska z perspektywy stadionu.
Liga zapowiada się ciekawie, na linii Beskid - Glinik mocna kosa, obie ekipy nie miały chyba ze sobą styczności jeśli chodzi o rywalizację piłkarską, jeśli się mylę poprawcie. Do tego dochodzą kibice Okocimskiego, (również skonfliktowani z Glinikiem), którzy dość fajnie prezentują się ostatnimi czasy. No i Glinik. Z szarej ligowej piłki, robi się fajna odskocznia po latach i szansa w teorii na 12 ciekawych spotkań przez cały sezon. Jak będzie czas pokaże.
A jak wygląda sytuacja na Linii Oświęcim - Glinik ? Oświęcim -Brzesko ? Z tymi drugimi chyba Unię coś kiedyś łączyło ....jak to wygląda dziś ?
-
obserwatorr88
Beskid z Glinikiem grali już kolo 2010. Przed meczem w okolicach klatki doszło do stacia gdzie Glinik się cofa. Ogólnie tego dnia naprawde dużo się działo w regionie. Sandecja ustawia sie na Unie T jadacą na ten mecz. JKS ustwiał się na Karpaty i Nafte.Gladiato pisze: 17.06.2022, 09:53 Witam,
https://www.youtube.com/watch?v=G7C0I3F-BaA
Komentarz Uni T bedącej na tym meczu o zdazeniu przedmeczowym od 26 sek.
-
patriota85
Nic ich nie łączyło.Zaczeli się - jak to się chujowo mówi - "wąchać", ale temat szybko upadł.Barczysty pisze: 17.06.2022, 16:12 Oświęcim -Brzesko ? Z tymi drugimi chyba Unię coś kiedyś łączyło ....jak to wygląda dziś ?
Ciekawie też może być w V lidze Wadowice, do której awansował Halniak Targanice. Jest to wioska pod Andrychowem, więc tereny Beskidu. Hejnał i Brzeszcze grają w tej lidze, chociaż na wyjazdy raczej nie jeżdżą, to może tam się pojawią.
Góry i Mazury
-
wiernyioddany
Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
Może nie uznali tej straty.wiernyioddany pisze: 22.06.2022, 11:39 Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
-
Sam Fisher
"Niestety, przez naszą nieodpowiedzialność, na jednego z naszych kibiców, który miał flagę wyjazdową RT pod domem ustawili się uniści krojąc ją. Nie będziemy komentować tej akcji, strata jest stratą i bierzemy to na klatę. Do szybkiego zobaczenia! "LejTeCole pisze: 25.06.2022, 07:51Może nie uznali tej straty.wiernyioddany pisze: 22.06.2022, 11:39 Jaki jest powód wieszania przez Tarnovie flagi Rodowici Tarnowianie? Mniejsza wersja stracona i przerobiona przez Unie więc z automatu powinna zostać schowana i zapomniana ( no chyba że traficie nową wersję Unii - to by było coś ;) )
-
obserwatorr88
Ja mówisz że mam taką pamieć to tak Glinik też czekał tylko że dalej na trasie do nich Beskid wyszedł (Glinik jechał chyba całym skłądem za Beskidem) I wtedy to pierwsze auta z Glinika się nie zatrzymują i przejezdzaja. Pozniej wpadają kaski pakują Beskid do środków transoprtu w oddali biegło już Podhle czy cala koalicja juz nie pamietam dokladnie. Koniec konców do niczego nie doszło przez psy więć tego powporstu nie opisywałęm.liczby wyjazdowe pisze: 30.06.2022, 18:30w pierwszym przypadku chyba brak kontaktów ale Glinik od lat trzyma z Podhalem więc raczej się nie dogadają ;) co ciekawe trzymają też z Karpatami którzy są w tej całej familii Widzewa / Ruchu i chyba na jakiś turniejach W&R osoby z Oświęcimia i Krosna się widywały a na pewno widziałem w jakiś teledyskach WRWE że byli wspólnie wymieniani jako członkowie tej familii, jak są jakieś święta i jest wysyp tych życzeń / projektów świątecznych to też chyba Widzew czy Ruch wśród wielu herbów pozdrawia obie te ekipyBarczysty pisze: 17.06.2022, 16:12 A jak wygląda sytuacja na Linii Oświęcim - Glinik ? Oświęcim -Brzesko ? Z tymi drugimi chyba Unię coś kiedyś łączyło ....jak to wygląda dziś ?
według mnie dziwne, takie siódme wody po kisielu ale chyba znak czasów że każdy do swojego obozu chce zagarnąć jak najwięcej
w drugim przypadku to był swego chyba czasu okres (2009-10?) że Okocimski nie miał żadnej zgody czy układu ale co chwile wąchał się z różnymi ekipami czy to właśnie z Unią O. czy Hutnikiem NH? A może to Unia O. coś wtedy próbowała z Hutnikiem? Już nie pamiętam dokładnie, może ktoś wie i napisze co tam nie zagrało?
opisałeś to jakbyś był z Andrychowa? ;)obserwatorr88 pisze: 18.06.2022, 03:20 Beskid z Glinikiem grali już kolo 2010. Przed meczem w okolicach klatki doszło do stacia gdzie Glinik się cofa. Ogólnie tego dnia naprawde dużo się działo w regionie. Sandecja ustawia sie na Unie T jadacą na ten mecz. JKS ustwiał się na Karpaty i Nafte.
https://www.youtube.com/watch?v=G7C0I3F-BaA
Komentarz Uni T bedącej na tym meczu o zdazeniu przedmeczowym od 26 sek.
skoro taką dobrą i szczegółową masz pamięć to dlaczego gdy wymieniasz kto na kogo się ustawiał tego dnia nie wspomniałeś że to Glinik przed meczem na trasie ustawił się na Beskid? i że wtedy andrychowanie się nie zatrzymali?
-
FarmerZMonachium
Puszcza Niepołomice działa lub działała?
Nie działa. Wpływy krakowskie.
-
..::1952::..
Jak tam relacje na linii Wisła Kraków - Unia Tarnów w ostatnich miesiącach ? Prawda, że Unia znowu przestała być pozdrawiana na meczach Wisły ?
-
FarmerZMonachium
Widzialem ze byli na wyjeździe z flagą w Chorzowie
-
..::1952::..
liczby wyjazdowe, ale obecna sytuacja to jest "trzeci powrót do Wisły".Wisła już dwa razy ich odpulała, teraz zanosi się na trzeci.Chyba, że Unia "uniesie się honorem" i pierwsza zerwie ten układ.
Oni tam pasują jak wcześniej Resovia.Wszyscy o tym wiedzą, poza nimi.
Oni tam pasują jak wcześniej Resovia.Wszyscy o tym wiedzą, poza nimi.
-
chudyjurek
Liczby wyjazdowe jakoś nie zauważyłem by Unii i Resovii było jakoś po drodze...
-
Kokinonero
Niezłe farmazony.
Unia była pozdrawiana na wszystkich meczach zeszłego sezonu. W tym na Sandecja również była. Jedynie nie wiem jak na Arce
Unia była pozdrawiana na wszystkich meczach zeszłego sezonu. W tym na Sandecja również była. Jedynie nie wiem jak na Arce
To dlaczego Unii nie było z Wisłą w Rzeszowie?
Przecież blisko mieli.
Przecież blisko mieli.
Nie było pozdrowień dla Unii na Arce, jako pierwsza pozdrawiana była Polonia PrzemyślKokinonero pisze: 01.08.2022, 21:04 Niezłe farmazony.
-
Sam Fisher
Polonia już od dłuższego czasu jest pozdrawiana jako pierwsza.alterego pisze: 01.08.2022, 23:50Nie było pozdrowień dla Unii na Arce, jako pierwsza pozdrawiana była Polonia PrzemyślKokinonero pisze: 01.08.2022, 21:04 Niezłe farmazony.
Ale już np. w Rzeszowie była pozdrawiana, podobnie jak na wielu spotkaniach w zeszłym sezonie. Więc to chyba nie powód to wyciągania większych wniosków. Elana również nie na każdym spotkaniu w poprzednim sezonie była pozdrawiana, Slovan również sporadycznie jest.liczby wyjazdowe pisze: 02.08.2022, 04:12ostatni mecz zeszłego sezonu:Kokinonero pisze: 01.08.2022, 21:04 Niezłe farmazony.
https://www.youtube.com/watch?v=-s7AUh8qHPY
ostatni mecz:
https://www.youtube.com/watch?v=xuKznNwQ0ck
Unia przez lata gdy było ŚWL miała swój czas i pewną pozycją na Wiśle
po przetasowaniach i rodzinie WRWE nie ma tam dla nich miejsca z czym nie mogą się pogodzić jak osierocone dzieci
-
Kokinonero
Unia była pozdrawiana na meczu z Wartą na samym końcu, po Elanie. Filmik musiał zostać ucięty.
-
le_suiveur
Wisła ciekawych ma kiboli na wyjazdach

hmm

hmm