Całkiem zgrabny opis tego historycznego dnia w dziejach kibolstwa polskiego. 10 rocznica w sumie, jak ten czas leci... Chociaż mimo większych i mniejszych awantur na mieście, pozostaje raczej niedosyt dla koneserów stadionowego kibolstwa. Zjechało się tam wtedy chuligaństwa ze wszystkich stron Polski, porobiły się różne koalicje - niestety debili w czarnych pancerzach i bez też. Z opisu i filmików wyłania się obraz wielkiego chaosu i niezorganizowania, a potencjał był spory. Ciekawe byłoby starcie koalicji ... z tymi ruskimi od katiuszy. Duże prawdopodobieństwo, że starcie byłoby przerwane, skończyło by się gazowaniem, polewaniem, szczelaniem. A kłótnia o wynik z moskalami trwała by po dziś dzień.
Ten mecz można zaliczyć w kibolskie annały jak Polska - Anglia w Chorzowie, Polska - Niemcy w Zabrzu, Polska - Luksemburg w Warszawie, Słowacja - Polska w Bratysławie i inne.
Awantury na Polska-Rosja Euro 2012, opis i zdjęcia
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
DarioRomanoli
-
DarioRomanoli
Re: Awantury na Polska-Rosja Euro 2012, opis i zdjęcia
Nikodem. Szczać mi się chciało stąd szczelanie.
Z tekstu i filmików wychodzi co innego.
Mamy 10 rocznicę, może dlatego, a może nie. Nie wiem.
SM1312 pisze: 14.06.2022, 17:01 Przecież ekipy ruskich były zatrzymane i przetrzymywane przez psy, a na moście był wjazd we wracających już z meczu pikników. Większość ekip która się zjechała do Warszawy była wkurwiona ze nie udało się trafić ruskiej bandy.
Skład na przemarszu ze zbiórki był dobry ale co tam się wydarzyło żeby to wspominac po latach?
Z tekstu i filmików wychodzi co innego.
Mamy 10 rocznicę, może dlatego, a może nie. Nie wiem.
-
le_suiveur
... napisał typ, który obliczył, że na kibicowskim wyjeździe 200 fur to jakieś 400 osób :))nikodem pisze: 14.06.2022, 16:46 wszystko prawda ale jak mozna taki bład jebnąc w słowie strzelanie to mimo ze zdawałem na 3kach nie ogarniam.
No to musiałeś sobie niezły ubaw zafundować... Z tego co widzę to pisanie na tym forum jest twoim życiowym hobby, więc nawet nie mam zamiaru "dla beki" wchodzić z tobą w dyskusje wariacie bo ty za bardzo kumaty, za wysokie progi jak dla mnie ;) Trzymaj się i dbaj o palce żeby ci się z klawiatury jakiś gwałtownie nie omsknął bo taka kontuzja by cie wykluczyła z życia kibicowksiego na jakiś czas :)
Mógł być fajny temat do poczytanie do niedzielnego kotleta ale oczywiście obszczymurki przenoszą tutaj temat łódzki, krakowski i toruński..
-
Januszek90
Mma, specnaz i inne tego typu... Ale ze u Nas nawet "legendami" zostaja nie fanatycy a osoby, ktore poprostu lubia sie bic i zarobic na miescie to nie widzicie ??