Polonia Bydgoszcz - Zawisza Bydgoszcz (wywiad TMK)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

(S)

Re: Polonia Bydgoszcz - Zawisza Bydgoszcz (wywiad TMK)

Post autor: (S) »

Dzięki i pozdrawiam. Twój wpis kozak. W zasadzie potwierdziłeś wszystko co i jak. Co jednak przez lata tu próbowaliście udowadniać że Poloni nie ma i nie było. I to obalałem.

A Ty piszesz że jednak była, że jednak biła, że jednak krew psuła, że latami ich atakowaliscie, że pod domy wpadaliscie. Wojna otwarta. Zawisza vs Polonia.

Tam na derbach nas nie było. Polonię przepraszamy ! Nikt nigdy nie negował Waszej przewagi w Bydgoszczy i ja na tym w zasadzie zakończę.

Lepszego adwokata Polonia niż Ty nie mogła mieć, dzięki. Myślę że zacheciłes wiele osób do przeczytania wywiadu i popatrzenia na Waszą wspólna historię trochę inaczej. A i na koniec pozdrawiam cały ruch chuligański do 11.06.2022 ! Czyli wszystkich aktywnych ;)
iparts.pl
sochan

Post autor: sochan »

Ciekawy wątek. Faktycznie przeczytam ten wywiad. Zastanawiało jak to wygląda w Waszym mieście. Polonia jest jeszcze aktywna? Jesteście bardziej rozporoszeni na mieście czy jedna dzielnica to Zetka a druga to Polonia? Pozdro
NowyNowy

Post autor: NowyNowy »

sochan pisze: 12.06.2022, 09:49 Ciekawy wątek. Faktycznie przeczytam ten wywiad. Zastanawiało jak to wygląda w Waszym mieście. Polonia jest jeszcze aktywna? Jesteście bardziej rozporoszeni na mieście czy jedna dzielnica to Zetka a druga to Polonia? Pozdro
Wygląda tak jak napisał Piotruś, mieli swoje 5 minut, obecnie nie mają żadnej dzielnicy, czasem pojawiają się na Stomilu i GKM w ilości kilkunastu osób, w Bydgoszczy praktycznie nie do spotkania.
sochan

Post autor: sochan »

NowyNowy pisze: 12.06.2022, 10:58
sochan pisze: 12.06.2022, 09:49 Ciekawy wątek. Faktycznie przeczytam ten wywiad. Zastanawiało jak to wygląda w Waszym mieście. Polonia jest jeszcze aktywna? Jesteście bardziej rozporoszeni na mieście czy jedna dzielnica to Zetka a druga to Polonia? Pozdro
Wygląda tak jak napisał Piotruś, mieli swoje 5 minut, obecnie nie mają żadnej dzielnicy, czasem pojawiają się na Stomilu i GKM w ilości kilkunastu osób, w Bydgoszczy praktycznie nie do spotkania.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Sorry za offtop, ale może jak już jesteśmy na Kujawach, to napiszecie coś o Olimpii Grudziądz? Działają? I kto jest najmocniejszy w województwie? Zetka czy jednak Elana?
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

Proszę tylko nie piszcie o jakiś barwach poloni na mieście. Wstyd wam nie jest przed żużlem przebierać się pod stadionem, czy koło bazyliki? 😉
Karmaaa

Post autor: Karmaaa »

Przecież pare lat wstecz dosłownie paru chłopaków z Zetki na legalu po meczu Polonii pod ich stadionem kosiło czerwono białe szaliki i to niejednokrotnie, więc to dużo daje do myślenia o całej sytuacji. Ci którzy jezdzili wtedy do Płocka z flagą to byli przy okazji swoich meczów pochowani po domach... Druga analogiczna taka absurdalna akcja, która mi się nasuwa to sytuacja we Włocławku kiedy był Kujawiak, i równiez mimo że chodziło ich niby parę tysiecy na mecze to chłopaki z Włocławii w sile 2/3 aut - byli w stanie po meczu robić im szpaler na wyjściu...
Piotruś Zawisza

Post autor: Piotruś Zawisza »

Kolego, ale to Wy sami tak nam powiedzieliście.
Na pytanie kim byli ludzie, których wtedy nikt od nas nie znał, odpowiedzieliście, że to Stomil. Czyli rozumiem, że wzięliście na derby kogoś nie związanego z ruchem kibicowskim i powiedzieliście, że to Stomil?
Pewnie nikt z Was nie myślał, że po latach sprawa się rypnie. Tak czy inaczej niewiele Wam to dało. Zostaliście wygonieni z własnego stadionu razem z milicją i ochroną.
Także propaganda to jednak chyba Wam wychodzi najlepiej.
Nie znajdziesz choćby jednego zdania napisanego przeze mnie, gdzie nagiąłem fakty. Z tej prostej przyczyny, że takiego nie ma.
Bronhol potrafił pisać prawdę. Jakakolwiek by ona nie była. Macie z czego czerpać wzorce.
Piotruś Zawisza

Post autor: Piotruś Zawisza »

Rozumiem, że jesteś kibicem Polonii, który przeżył czynnie lata 90-te skoro zabierasz tutaj głos i próbujesz ośmieszać mój poprzednich wpis?
Akurat wyśmiane przez Ciebie liczby są autentyczne. Popytaj kogokolwiek z której strony barykady chcesz. Zresztą było tych przykładów dużo więcej.
Polonia właśnie tak nas "kąsała". W kilkukrotnej przewadze liczebnej, bo jeśli przewaga była dwukrotna lub mniejsza to już łapali się na smary. Przykładem może być mecz P.P w Szubinie czy nasz słynny wjazd na ich mecz piłkarski w prawie podwójnej niedowadze, gdzie oprócz łomotu pozbyli się flagi.
Strata dwóch bardzo dużych flag na własnym stadionie podczas swojego meczu (za pierwszym razem kroi trzech kibiców z Osiedla Bartodzieje, za drugim dwie osoby z Fordonu w tym moja skromna osoba). Po drugiej akcji ofiary poskarżyły się na milicji i flaga wróciła do właścicieli. Dalej mam wymieniać?
A już szczytem bezczelności było napisanie, że na Zawiszy nie działają już osoby z lat 90-tych, a Polonia dalej skupia tych samych ludzi. Na trybunach Zawiszy to i osoby z lat 70-tych moglibyście spotkać. Tylko jak się nie chodzi na mecze swojego własnego klubu to ciężko spotkać kogokolwiek.
ODPOWIEDZ