Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Gulczas

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: Gulczas » 25.04.2022, 07:23

Zfci mam pytanie. A czy wy wiedzieliście o tym ochroniarzu jak chodziliście na mecze ? . I jak to jest teraz do cholery że wytykacie komuś ochroniarza A wasz kolega lata do niego do sklepu. No coś tu chyba nie gra prawda !?

iparts.pl
hwdp1946

Post autor: hwdp1946 » 25.04.2022, 11:46

haha dezerterki znowu zaczynają szczekać widzę. macie zerowe pojęcie co aktualnie się u nas dzieje, jedyne co wam pozostało to analizy zdjęć ze stadionowych oprawców haha widzisz młynek na gdańskiej z potęgami piłkarskimi typu przodkowo 100 osób, a na wyjeżdzie w stargardzie 170 chłopa czy w grudziądzu 350. o innych rzeczach nie ma co pisać, bo h** was to obchodzi, ale widać że boli was strasznie, że jesteśmy, działamy i mamy się nieźle. kibicowska padaka? nie sądzę. bez pozdrowień !

Hary z Tybetu

Post autor: Hary z Tybetu » 26.04.2022, 11:58

Info z TMK, o tym mówisz ?

[link]

Glutek

Post autor: Glutek » 26.04.2022, 12:26

Byli prawdziwi kibice poloni. Bo Ci od mocnych wrażeń zapomnieli o klubie juz dawno. Prędzej dojrzeć można ich na Gkm lub Stomilu. Kabaret to mało powiedziane.

PrzyczajonyCzosnek

Post autor: PrzyczajonyCzosnek » 26.04.2022, 15:45

Dajcie spokój z kibicami Polonii. Generalnie totalny piknik - raz do roku zbiorą się, pomażą grafy i tyle. Ot taka specyfika Bydgoskiej Polonii.
Myślę że bliżej im w tym momencie do bycia Fanklubem aniżeli bycia niezależnymi.

Banita_1982

Post autor: Banita_1982 » 26.04.2022, 18:33

Pewne osoby nie raz pisały na temat polonii. Ich nie ma w Bydgoszczy, nie mają żadnego osiedla, nic nie robią,
żyją gorzej jak szczury w kanałach, barw nie zobaczysz na mieście, ekipa widmo i tyle. Nie warto czegokolwiek o nich już pisać.

grubsonet

Post autor: grubsonet » 26.04.2022, 20:43

kumatyZawodnik pisze:
22.04.2022, 10:43
grubsonet pisze:
21.04.2022, 22:00
kumatyZawodnik pisze:
21.04.2022, 20:39

Mi to do Sparty daleko i nie wiem jak tam stoją ale wątpie żeby była to dal was łatwa wygrana ;)

Po za tym chłopie przecież my w Grudziądzu jakbyśmy się zebrali to zjadamy was na śniadanie platfusy :D

Ustawcie się na poważne ekipy z dużych miast jak Grudziądz np. czy Włocławek w naszym województwie ale wy potraficie pajacować tylko jak jesteście w przewadze i to jeszcze przeciwko ekipie z małego miasta gdzie możliwości "liczbowe" są o wiele mniejsze.

Ale dalej świrujcie jacy to nie jesteście jeżdząc po wioskach a my jeszcze się kiedyś spotkamy czy to na trasie czy gdzie indziej to wam Grudziądz pokaże gdzie wasze miejsce leszcze :)
Ładnie Cię fantazja poniosła feściarko.Trzeba było wspomóc konfidentów z Polonii i wpaść na mecz a nie kalkulator się włączył.
Jesteście na pół strzała leszcze kiedyś was złamasy złapiemy to łapy wam połamiemy ,sami osrance wracaliscie przez Suwałki do domu bo byliście zesrani ekip które czekały na was na trasie ;)

AVE
Fest z chuligańskiej 10 ligi się podpruwa.35 os w Lublinie mega liczba.Ruszaj d*** na swoje mecze a nie robicie za kucharki w Olsztynie
ps.Pozbierałeś już kolegów po ostatnim starciu z podobno nieistniejącym WfcG,albo statystów z tego starcia pognałeś? Nie sądze skoro charakternych udajecie konfidentów ze zgody trzymać chcecie,to co dopiero gamoni co udają że chcą się bić.Nie odpisuj bo tylko się ośmieszasz

Hary z Tybetu

Post autor: Hary z Tybetu » 26.04.2022, 21:50

Przecież to nawet nie jest żaden kibic GKM, tylko polonista, który wyprowadził się do Grudziądza ładnych kilka lat wstecz (stąd ten ból d*** do Zawiszy) i teraz twierdzi, że jest za GKMem, ale kilka dni w miesiącu jest jednak za Polonią.
W ostatni czwartek każdego miesiąca jest kibicem Stomilu, ostatnio próbując wbić się w struktury ŁKS Łomża ;)

Glutek

Post autor: Glutek » 27.04.2022, 11:14

Czyżbyś mówi o Olivi. Tej ktora stwierdziła niedawno że jest kibicem gkm-u . Hmmm ciekawe ile minie czasu jak znowu stwierdzi że jest kibicem poloni. A to ten cwaniak wiezienny co mu jechali w Koronowie i Fordonie. No ale co tam Stomilowcy sobie z nim piwo pija. Ale proponowałbym najpierw panowie z Olsztyna zorientować się co to za gagatek z tej Olivi. No chyba że zasady są wam obojętne.

Banita_1982

Post autor: Banita_1982 » 28.04.2022, 13:54

Rahueme1920 a na Bydgoszcz w ogóle rzadko wychodzisz/wychodzicie, tak właściwie to w ogóle. Więc sklej pizde, bo kazdy normalny wie że was nie ma!

Glutek

Post autor: Glutek » 28.04.2022, 20:26

To skoro jesteście i tylko tu można mieć z wami jako taki kontakt to może dacie nam odp. Na propozycje jaka wam złożyliśmy z rok temu. Przeciez poszliśmy na Wasze warunki. Tylko odpowiedzi brak. Przeciez jesteście istniejecie panowie

Hary z Tybetu

Post autor: Hary z Tybetu » 29.04.2022, 10:30

Rahueme, który to ty na fotce z Łodzi ? :)

[link]

Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk » 30.04.2022, 09:53

DozoToSzmata pisze:
30.04.2022, 00:45
Oli na solo rozpier***a kazdego zawiszaka bez problemu
.Jechane w koronowie? z tego cosie orientuje napier***al sie sam na 3 czy 4 non stop i nie pekal.

To, ze w miesciej est drastyczna przewaga zawiszakow to kazdy wie.
Dlatego kitra się jak szczur od lat w Grudziądzu czy tam Olsztynie.
j**** urkaine

Soczek01

Post autor: Soczek01 » 30.04.2022, 15:03

Kkrawczyk pisze:
30.04.2022, 09:53
DozoToSzmata pisze:
30.04.2022, 00:45
Oli na solo rozpier***a kazdego zawiszaka bez problemu
.Jechane w koronowie? z tego cosie orientuje napier***al sie sam na 3 czy 4 non stop i nie pekal.

To, ze w miesciej est drastyczna przewaga zawiszakow to kazdy wie.
Dlatego kitra się jak szczur od lat w Grudziądzu czy tam Olsztynie.
I to też się może niedługo zmienić, bo coraz głośniej słychać, że Olimpia się zbliża do Zawiszy. Polonia na GKMie to jest w sumie co mecz i czują się tu bezpieczni.

Banita_1982

Post autor: Banita_1982 » 01.05.2022, 14:28

Dozotosszmata to powiedz oliwii że zawsze może przyjechać i odwiedzić Bydgoszcz 😉
Skoro uwala naraz 3 czy tam 4 łobuzów spod żabki, to nie ma się przecież czego obawiać.

PBJK

Post autor: PBJK » 02.05.2022, 10:40

Jeśli chodzi o kiboli Polonii.....jako stary zgred ze sportowej mogę niestety albo stety tylko potwierdzić wpisy innych użytkowników. Obecna zgraja ludzi (nie kibicow) która mówi o sobie ze są kibolami Polonii to jakies nieporozumienie i wstyd dla wcześniejszych pokoleń trybun tego klubu. To są rzekomo kibicue klubu na którego meczach niemalże nie bywają a znacznie częściej można ich spotkać w Grudziądzu czy Olsztynie. Nie takich ludzi te trybuny potrzebują. Kiedyś było to nie do pomyślenia. Ja osobiście to się cieszę że prawie wcale się nie pojawiają na meczach bo i do czego oni są potrzebni w takiej postaci ? Wyjazdy - zero , mecze domowe - zero. Raz na jakiś czas się zbiorą przy okazji jakiegoś awansu lub innej okazji i udają uj wie kogo. To ja już wolę na trybunach tych pseudo pikników którzy swoim zaangażowaniem mogliby obdzielić tych pseudo polonistów razy pięćdziesiąt. Jak wy bando zbójów chcielibyście wychować nowe pokolenie kibiców skoro od dłuższego czasu nie chce wam się nawet na meczu uformować jakiegokolwiek dopingu, nic , kompletnie. Jestescie wstydem dla ruchu kibicowskiego tego klubu który może nigdy nie był na jakimś bardzo wysokim poziomie ale jednak gdzieś w latach 90-2006 nikomu z moich czasów nie przyszłoby do głowy nie przychodzić na mecze i nie drzeć japy na sektorze. Zawsze było ciężko, zawsze Zawisza miał przewagę ale jednak rękawica była podejmowana, raz z lepszym skutkiem raz z gorszym. Tyle że wtedy był charakter. O co chodzi teraz tym kilkudziesięciu osobom którzy mienią się kibicami Polonii ? Nie wiem, i chyba nikt nie wie. Nie łatwiej byłoby wam zostać kibicami innego klubu ? Chyba łatwiej. Więc co stoi na przeszkodzie ? Dla trybun na sportowej byłoby to tylko z pożytkiem bo na chwilę obecną nikt Was tu na trybunach juz nie potrzebuje . No bo po co? Sami Janusze i pikniki mają z was bekę. Dzięki wam umiera (lub umarł) typowo kibolski ruch trybyn tego klubu. Idźcie w swoją stronę jakąkolwiek by ona nie była ale z NASZYM klubem na pewno nie ma wiele wspólnego.

(S)

Post autor: (S) » 02.05.2022, 12:23

Zapomniałeś PBJK czegoś dopisać na początku, pomogę Ci. Nie dziękuję, nie odpisuj.

Nie byłem i nie jestem aktywnym fanatykiem. Zawsze stałem raczej z boku całej sceny kibicowskiej w Bydgoszczy. Nie mniej jednak od prawie 20 lat bywam na meczach Polonii, a i wizyty na ul. Gdańskiej też mam w swoim CV (obserwacyjne). Swoją wiedzę czerpałem z owych obserwacji jak i informacji od wielu znajomych i zarazem aktywnych kibiców Polonii jak i Zawiszy.

PBJK

Post autor: PBJK » 02.05.2022, 13:35

Przecież napisałem że nie jestem żadnym fanatykiem. Gdzieś skłamałem?

Natomiast wywlekanie na forum luźnej rozmowy z PW jest żenujące i zalatuje......wiadomo. Chyba to nawet nie była rozmowa z Tobą, chyba że jestesm kolejnym wielologinowcem. Ogólnie żenada.

(S)

Post autor: (S) » 02.05.2022, 14:40

1 nie jesteś, to nie zabieraj głosu.
2 jak nie wiesz co sam piszesz na otwartym, to nie pisz więcej bo to nie żadne pw.
3 nie musisz przepraszać, nie odpisuj.

yogi_1981

Post autor: yogi_1981 » 02.05.2022, 17:44

[link]

O co chodzi z szalem Kujawiak?

Sportowa_2

Post autor: Sportowa_2 » 03.05.2022, 00:49

yogi_1981 pisze:
02.05.2022, 17:44
[link]

O co chodzi z szalem Kujawiak?
Stary sponsor żużlowej Polonii.

teogang321

Post autor: teogang321 » 03.05.2022, 02:09

przyjemnie się to obseruje kiedy wfcg i elana znika. Brawo Zawiszo....
Najlepsza robota!
My Łks i My Łks i Lech

PBJK

Post autor: PBJK » 03.05.2022, 09:55

(S) pisze:
02.05.2022, 14:40
1 nie jesteś, to nie zabieraj głosu.
2 jak nie wiesz co sam piszesz na otwartym, to nie pisz więcej bo to nie żadne pw.
3 nie musisz przepraszać, nie odpisuj.
1 z całym szacunkiem, nie interesuje mnie Twoje zdanie. Mówię jak jest.
2. Nie kłam 🤣

grubsonet

Post autor: grubsonet » 03.05.2022, 10:41

(S) pisze:
02.05.2022, 12:23
Zapomniałeś PBJK czegoś dopisać na początku, pomogę Ci. Nie dziękuję, nie odpisuj.

Nie byłem i nie jestem aktywnym fanatykiem. Zawsze stałem raczej z boku całej sceny kibicowskiej w Bydgoszczy. Nie mniej jednak od prawie 20 lat bywam na meczach Polonii, a i wizyty na ul. Gdańskiej też mam w swoim CV (obserwacyjne). Swoją wiedzę czerpałem z owych obserwacji jak i informacji od wielu znajomych i zarazem aktywnych kibiców Polonii jak i Zawiszy.
Z całym szacunkiem do Ciebie ale czy gość z Polonii napisał coś źle,bądź niezgodnie z tym co można zaobserwować na ich trybunach?
Jeżeli tak to sory ale niech podadzą ile zaliczyli wyjazdów dajmy na to w ostatnich pięciu latach i dla porównania sam powiedz ile w tym samym czasie zaliczyli meczy Stomilu,wtedy będziesz widział różnicę.Generalnie nie mój cyrk ale Polonia to ekipa ewenement na skalę Europy i do teraz nie odpowiedzieli na moje pytanie czemu nie jeżdżą na piłke.Może Ty mi udzielisz tej informacji?

trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur » 03.05.2022, 12:08

PBJK pisze:
02.05.2022, 10:40
Jeśli chodzi o kiboli Polonii.....jako stary zgred ze sportowej mogę niestety albo stety tylko potwierdzić wpisy innych użytkowników. Obecna zgraja ludzi (nie kibicow) która mówi o sobie ze są kibolami Polonii to jakies nieporozumienie i wstyd dla wcześniejszych pokoleń trybun tego klubu. To są rzekomo kibicue klubu na którego meczach niemalże nie bywają a znacznie częściej można ich spotkać w Grudziądzu czy Olsztynie. Nie takich ludzi te trybuny potrzebują. Kiedyś było to nie do pomyślenia. Ja osobiście to się cieszę że prawie wcale się nie pojawiają na meczach bo i do czego oni są potrzebni w takiej postaci ? Wyjazdy - zero , mecze domowe - zero. Raz na jakiś czas się zbiorą przy okazji jakiegoś awansu lub innej okazji i udają uj wie kogo. To ja już wolę na trybunach tych pseudo pikników którzy swoim zaangażowaniem mogliby obdzielić tych pseudo polonistów razy pięćdziesiąt. Jak wy bando zbójów chcielibyście wychować nowe pokolenie kibiców skoro od dłuższego czasu nie chce wam się nawet na meczu uformować jakiegokolwiek dopingu, nic , kompletnie. Jestescie wstydem dla ruchu kibicowskiego tego klubu który może nigdy nie był na jakimś bardzo wysokim poziomie ale jednak gdzieś w latach 90-2006 nikomu z moich czasów nie przyszłoby do głowy nie przychodzić na mecze i nie drzeć japy na sektorze. Zawsze było ciężko, zawsze Zawisza miał przewagę ale jednak rękawica była podejmowana, raz z lepszym skutkiem raz z gorszym. Tyle że wtedy był charakter. O co chodzi teraz tym kilkudziesięciu osobom którzy mienią się kibicami Polonii ? Nie wiem, i chyba nikt nie wie. Nie łatwiej byłoby wam zostać kibicami innego klubu ? Chyba łatwiej. Więc co stoi na przeszkodzie ? Dla trybun na sportowej byłoby to tylko z pożytkiem bo na chwilę obecną nikt Was tu na trybunach juz nie potrzebuje . No bo po co? Sami Janusze i pikniki mają z was bekę. Dzięki wam umiera (lub umarł) typowo kibolski ruch trybyn tego klubu. Idźcie w swoją stronę jakąkolwiek by ona nie była ale z NASZYM klubem na pewno nie ma wiele wspólnego.
Za bardzo dramatyzujesz i koloryzujesz pisząc o jakichś zerach u siebie czy na wyjazdach. Wiesz ze gdzies dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele. Owszem - ekipa Polonii istnieje tylko na melanzach w Oln czy Gdz i nie chca jezdzic i udzielac sie na Polonii. Dlaczego? To juz by trzeba ich zapytac. Nie mnie oceniać. Jest to max kilkanascie osob, w porywach do 20kilku gdy zjedzie sie zagranica.
Natomiast oprocz nich jest mlodziez majaca spory zapal, sa tez osoby duzo starsze, wszyscy staraja sie jezdzic i dzialac, mimo ogromnej przewagi Zawiszy i problemow organizacyjnych. To nie sa pikole. Natomiast nie chodza w czarnych Pitbullach, nie pisza relacji i nie wstawiaja zdjec. Jasne - ginie to wszystko w ogromie piknikow ktorych przyciaga zuzel, ginie w natloku kolejnych relacji pisanych przez Stomil,czy GKM ze "Polonia wspomaga nas w 15 osob". I ginie przede wszystkim wsrod propagandy Zawiszy ze "Polonii znowu gdzies tam zero" - co jest klamstwem, bo po prostu nikt z PB niczego nie napisal, nie zrelacjnowal, a na wyjezdzie PB jak zwykle byl obecny kumaty sklad, ale uznano ze skoro nikt nic nie pisze, nie chwali sie ,"no to znowu zero".

Resistance

Post autor: Resistance » 03.05.2022, 13:05

Prosta sprawa niech napiszą gdzie byli przez ostatnie kilka lat na wyjazdach ekipą. Nie trzeba tu "propagandy Zawiszy" czy innych wymysłów jak twierdzisz.

grubsonet

Post autor: grubsonet » 03.05.2022, 14:02

trzecigarnitur pisze:
03.05.2022, 12:08
PBJK pisze:
02.05.2022, 10:40
Za bardzo dramatyzujesz i koloryzujesz pisząc o jakichś zerach u siebie czy na wyjazdach. Wiesz ze gdzies dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele. Owszem - ekipa Polonii istnieje tylko na melanzach w Oln czy Gdz i nie chca jezdzic i udzielac sie na Polonii. Dlaczego? To juz by trzeba ich zapytac. Nie mnie oceniać. Jest to max kilkanascie osob, w porywach do 20kilku gdy zjedzie sie zagranica.
Natomiast oprocz nich jest mlodziez majaca spory zapal, sa tez osoby duzo starsze, wszyscy staraja sie jezdzic i dzialac, mimo ogromnej przewagi Zawiszy i problemow organizacyjnych. To nie sa pikole. Natomiast nie chodza w czarnych Pitbullach, nie pisza relacji i nie wstawiaja zdjec. Jasne - ginie to wszystko w ogromie piknikow ktorych przyciaga zuzel, ginie w natloku kolejnych relacji pisanych przez Stomil,czy GKM ze "Polonia wspomaga nas w 15 osob". I ginie przede wszystkim wsrod propagandy Zawiszy ze "Polonii znowu gdzies tam zero" - co jest klamstwem, bo po prostu nikt z PB niczego nie napisal, nie zrelacjnowal, a na wyjezdzie PB jak zwykle byl obecny kumaty sklad, ale uznano ze skoro nikt nic nie pisze, nie chwali sie ,"no to znowu zero".
To niech przestaną jeżdzić na piknik żużlowy (Na który i tak nie jeżdżą) tylko zaczną na piłkę a tak obsrali się derbów w Toruniu i wymówka że na piłke nie jeździmy co jest absurdem ruchu kibicowskiego w PL!!!
Jęzeli nie podasz liczb z ostatnich 5 lat na wyjazdach(co nie jest trudne do ustalenia) to Twój post będzie kłamliwą propagandą bo póki co Wasi rywale zza miedzy zaliczają Wasze wyjazdy.

trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur » 03.05.2022, 15:18

Napisalem juz wszystko na ten temat. Nie jestem z PB, nie reprezentuje ich. Tyle.

grubsonet

Post autor: grubsonet » 03.05.2022, 22:29

trzecigarnitur pisze:
03.05.2022, 15:18
Napisalem juz wszystko na ten temat. Nie jestem z PB, nie reprezentuje ich. Tyle.
Czyli nie jesteś ale się wypowiadasz.Adwokat?
Pytałem już dwa razy typów z Polonii,typa ze Stomilu więc zapytam jeszcze raz bo mega mnie t ciekawi:
KIBICE POLONII BYDGOSZCZ DLACZEGO NIE JEŹDZICIE NA SWOJE MECZE PIŁKARSKIE?

Obiektywny87

Post autor: Obiektywny87 » 03.05.2022, 23:19

To samo mogłeś zapytać czemu nie noszą barw opròcz piknikowania na Sportowej hehe A co do Zawiszy tak są na bramkach i często ich widzę miedzy innymi z Barcina Sobotę w Kubryku i paru innych mało znaczących w środowisku kibicowskim. Może Polonia sie wypowie jak twierdza ze są czemu nie maja swoich osiedli graffiti czemu sie nie ustawiacie z Zetą itd Gralus wam zakazał sie odzywać czy jak? XD czy może bleemek pydziarz z miedzynia

Utyty255

Post autor: Utyty255 » 04.05.2022, 07:05

Pyda jak to pyda na swoje mecze nie jeżdżą a pajacuja jakby niewiadomo kim byli, pewnie zjawią się by wspierać swoje koleżanki z grudziądza na derbach z Apatorem🤪

brzych

Post autor: brzych » 04.05.2022, 14:38

Pytanie do Zawiszaków. Czy jest ktoś w stanie podać datę, a najlepiej to konkrety mecz, przybicia zgody Zawiszy z Tychami?
Jestem z Wałbrzycha i robię sobie kibicowskie notatki i wiem, że z ŁKSem macie zgodę od tzw. zawsze, z nami 83', z Zagłębiem 88', ale o GKSie słyszałem tylko "lata 90te". Wiem że w książce Piotrusia (który niestety już się tu nie udziela) był rozdział o zgodach i być może tam była odpowiedź na to pytanie, ale nie mam niestety dostępu do książki. Jak ktoś mógłby przekazać to info to bym był wdzięczny.
PoZdro

PS. nieźle się na tym forum komuś posrało w głowie, że zastąpiono dawny "bydgoski" wątek tym "toruńskim". To mniej więcej tak jakby wątek dolnoślaski nazwać "Wałbrzych i Dolny Śląsk", albo lubelski "Zamość i woj. lubelskie". Śmieszne leczenie kompleksów.

Glutek

Post autor: Glutek » 04.05.2022, 19:35

No odpowiedz sobie sam jak przez 25 lat jak szczury pojawiacie się gdzieś tylko nie na swoich meczach. Łatwiej jest spotkać kogoś kto jedzi za swoją drużyna. Jesteście żyjecie fajnie. Zacznijcie jeździć za polonia bo chyba tam się wychowaliście. No tak lepiej być pośmiewiskiem ale ważne ze żyjecie. Nie długo zdechniecie bo młodych u was coś malutko

Banita_1982

Post autor: Banita_1982 » 04.05.2022, 19:44

ruchany1920 ty chyba sam nie wierzysz w to co mówisz tania dziwko. Nie ma was, nie istniejecie w Bydgoszczy ani w okolicach. A te swoje farmazony siej dalej.

grubsonet

Post autor: grubsonet » 04.05.2022, 20:10

Rahueme1920 pisze:
04.05.2022, 18:38
Straszny tu wszyscy "ból" o Polonię mają. Jeden by nam kazał zniknąć, drugi zostać FC. Zajmijcie sie swoimi ekipami, my sobie poradzimy.
Od 25 lat zawisza probuje nas wytępić a mimo to dalej istniejemy i to się nie zmieni.
Setki razy było już pisane ze nast w ogóle nie ma, a jak widać jesteśmy i mamy sie dobrze.

Nigdy nie byliśmy i nie będziemy dużą ekipą. Jesteśmy ekipą mała, w mieście gdzie rywal był zawsze 5 razy silniejszy (jak nie więcej) od nas.
Ale nigdy nie wyginelismy i nigdy mimo tekstów ( w Bydgoszczy nie ma Polonii) nie stało się to faktem, co chyba potwierdza ilość
szalików i gadżetów anty (P) na zawiszy.

Nie udajemy h** wie kogo i nigdy nie udawaliśmy, ale wielu by chciało udowodnić że nas nie ma i wypisują tu o nas niczym znawcy
bydgoskiego tematu, nigdy w tym mieście nie będąc.

Nie ma małych ekip, które zaliczają komplety wyjazdowe przez całe sezony, choć jest ich 30-50 osób w dodatku na piknikowych meczach,a takie w 90% są na żużlu.

Mamy swoich braci i ich wspieramy na ważnych meczach - zarówno tych z Olsztyna, jak i Grudziądza.
Przykro nam, że tak to wielu boli, ale niestety nadal to my będziemy decydować co i gdzie robimy.

Gdy mamy na żużlu rywali jakkolwiek aktywnych kibicowsko zawsze jesteśmy i pojawiamy się na wyjazach.

Nie piszemy co wyjazd relacji ani tysiąca oświadczeń.

Działamy tak , jak chcemy i tak jak nas na to stać i nikt nam nie bedzie mówił gdzie mamy jezdzic ani co robic ;)

A nasz lokalny rywal dobrze o naszym istnieniu wie. Gdy mamy okazję ich spotkać jak choćby zeszłej wiosny w Solcu, to tam jedziemy, choć starają sie wszem i wobec udowodnić że jest inaczej.

Okazji by nas spotkać też im nie brakuje , jak choćby ostatni grudzień, gdzie dobrze nas widzieli zebranych i liczyli krążąc autami i na tym się skończyło.

Nikt z nas nie uważa się za Bóg wie kogo, jesteśmy mała ekipa, jesteśmy zdecydowanie mniej silni od lokalnego rywala mimo ich kryzysu (pisze to jeszcze raz, zeby zaraz głupich komentarzy nie było) , ale żyliśmy, żyjemy i nadal żyć bedziemy czy to ktoś akceptuje czy nie.

Pozdrawiam.

Z góry pisze ze w zadne monologi tu nie wchodzę. Są tu inni mistrzowie internetu, możecie nas tu j****, bluzgać, uśmiercać, nazywać FC, ekipą widmo, co tylko chcecie. My będziemy działać dalej.

Polonia nigdy nie zginie!
Fajnie że rozwinąłeś swoją wypowiedź ale na moje pytania nie odpowiedziałeś.
Na drugie sam odpowiedzi poszukałem,w ciągu 5 lat zaliczyliście jeden mecz piłki o awans do 4 ligi w 2017,wbrew temu co mówisz pisaliście relacje,żużlowe cztery:Poznan 2xgdzie widać że macie potencjał,derby z Apatorem(szkoda że na derbach z Elaną zero)Gniezno i Gdańsk.Więc chłopie jaki jest sens pisania że istniejecie? Macie zajebisty potencjał może i jesteście mała ekipa ale z wielkiego miasta i zamiast skupić się na piłce gdzie mimo niskiej ligi macie spoko tereny do odwiedzenia chyba że tereny Legii,Elany,Zawiszy to dla Was nuda większa od żużla.Inne małe ekipy działają i wbrew temu co mówisz zaliczają większość swoich wyjazdów (spójrz na podkarpacie,czy np Waszą imienniczkę ze Świdnicy.)
Fajnie że macie braci ale nie jest to wytłumaczenie że zaliczacie ich mecze a swoje olewacie

NowyNowy

Post autor: NowyNowy » 04.05.2022, 21:33

Rahueme1920 pisze:
04.05.2022, 20:29
Banita_1982 pisze:
04.05.2022, 19:44
ruchany1920 ty chyba sam nie wierzysz w to co mówisz tania dziwko. Nie ma was, nie istniejecie w Bydgoszczy ani w okolicach. A te swoje farmazony siej dalej.

I wjechał na, białym koniu On... Król internetu, szef internetowej bojówki. Napisał 2 zdania wybluzgal się i naublizal +5 pkt do reputacji internet hools możesz sobie dopisać.

Jak 1982 to twój, rocznik to współczuję, chłop 40 lat a, napinka na forum gimbazy byś nawet wiódł prym :)

@grubsonet w zeszłym sezonie byliśmy na 2 wyjazdowych meczach piłki.

W Solcu Kujawskim, bo wiedzieliśmy że pojawi się zawisza oraz, w Koronowie w 40 osób.

Fajnie ze wszyscy by nam chcieli układać gdzie i jak mamy jeździć ale proponuje bardziej działać w, swojej ekipie. Może, kiedyś, będziecie mieli w, niej coś, do powiedzenia i, będziecie mogli decydować gdzie jeździcie tak jak chcecie decydować za nas.

Jak komuś lepiej myśląc że nie żyjemy i nas nie ma, "no problem" Tego się trzymai.
Tylko, komu ty wtedy ciśniesz i bluzgasz ? Halucynacje czy co?

Nie ma Polonii a są gadżety anty Polonia.

Nie ma Polonii, a mimo to bluzga i, cisnie., rozdwojenie jaźni?

Bluzgajcie sobie tu dalej. Ja rozumiem w pracy może być hujowo, jakieś, kłótnie z kobieta. No jakoś odreagować musicie.
Ważne żeby forma terapii pomogła 😁
4 wyjazdy w sezonie (piłka plus żużel) na 40 możliwych - no, no respect rozkręcacie się, w tym roku może będzie 5 :) Pamiętam jak kiedyś za małolata kurw..a z Asecury od Was przystawiała mi po meczu Zawiszy na WYŻYNACH broń do głowy. No cóż, ale nie narzekam, ważne że wy już "gangusy ze sportowej" zdechliście i nigdy się k**** nie odrodzicie

grubsonet

Post autor: grubsonet » 04.05.2022, 21:47

Rahueme1920 pisze:
04.05.2022, 20:29
Banita_1982 pisze:
04.05.2022, 19:44

I wjechał na, białym koniu On... Król internetu, szef internetowej bojówki. Napisał 2 zdania wybluzgal się i naublizal +5 pkt do reputacji internet hools możesz sobie dopisać.

Jak 1982 to twój, rocznik to współczuję, chłop 40 lat a, napinka na forum gimbazy byś nawet wiódł prym :)

@grubsonet w zeszłym sezonie byliśmy na 2 wyjazdowych meczach piłki.

W Solcu Kujawskim, bo wiedzieliśmy że pojawi się zawisza oraz, w Koronowie w 40 osób.

Fajnie ze wszyscy by nam chcieli układać gdzie i jak mamy jeździć ale proponuje bardziej działać w, swojej ekipie. Może, kiedyś, będziecie mieli w, niej coś, do powiedzenia i, będziecie mogli decydować gdzie jeździcie tak jak chcecie decydować za nas.

Jak komuś lepiej myśląc że nie żyjemy i nas nie ma, "no problem" Tego się trzymai.
Tylko, komu ty wtedy ciśniesz i bluzgasz ? Halucynacje czy co?

Nie ma Polonii a są gadżety anty Polonia.

Nie ma Polonii, a mimo to bluzga i, cisnie., rozdwojenie jaźni?

Bluzgajcie sobie tu dalej. Ja rozumiem w pracy może być hujowo, jakieś, kłótnie z kobieta. No jakoś odreagować musicie.
Ważne żeby forma terapii pomogła 😁
Jeżeli byliście w Koronowie to spoko,faktycznie ktoś od Was pisał o tym,mój błąd.Sory.Czyli dwa wyjazd na 5 lat,Solca nie licz bo akurat byłem na meczu od początku do końca z racji tego że w Unii grał mój kolega i nie weszliście a pojawiliście się dopiero gdy zawisza zawinął się na swój mecz a byli bez ogona z transparentem,wiem że zaliczacie dym z psami ale na meczu nie byliście.Odpowiedz teraz sobie sam czy warto jeżdzić na piłkę czy zużel.Pozdro!
ps. Ten kolega co Wam fc w Solcu zawiesił bardzo nieładnie się o Was wypowiada w Niebieskich Katowicach...Zróbcie porządek z tym gościem

Warchlak1920/1945

Post autor: Warchlak1920/1945 » 04.05.2022, 23:11

grubsonet pisze:
04.05.2022, 21:47
Solca nie licz bo akurat byłem na meczu od początku do końca z racji tego że w Unii grał mój kolega i nie weszliście a pojawiliście się dopiero gdy zawisza zawinął się na swój mecz a byli bez ogona z transparentem,wiem że zaliczacie dym z psami ale na meczu nie byliście.
Super!!!
Jak byś mógł powiedzieć ile czasu, ile minut ekipa Git Zawiszy była na stadionie, byłbym bardzo wdzięczny. Skoro pamiętasz tyle szczegółów, to taką drobnostkę chyba też, co ?
Obiektywny87 pisze: ↑wczoraj, 19:29
Prawda jest taka że tylko dzięki Oliwierowi PB jest zgoda ze Stomilem :)

:shock: :P :lol:

Glutek

Post autor: Glutek » 05.05.2022, 07:59

Ej zobaczcie poloniści są tu i to nawet dużo 🙃. Na Stomilu na gkm na kibicach.net tylko nie na swoich meczach poloni . Taki tam mają klimat skyrczybyki

Obiektywny87

Post autor: Obiektywny87 » 05.05.2022, 08:36

Pydziarz sie tłumaczy produkuje niby ich nie ma ale są to powiedzcie ile zrobiliście ustawek na Zawiszę bo z tego co pamiętam w zeszłym roku byli z 2 razy pod waszym stadionem i nic nie zrobiliście hmm??? Małe ekipy jak Wisłoka Dębica i można jeszcze wymieniać potrafią coś chociaż się pokazać za swòj klub i wstawić wrogowi a wy co ? Mniej niż zerooooooo oooooooooo

ODPOWIEDZ