Łap Zina Zinów
[link]
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
To j**** ich jak nie chcą autoryzować ,to po c*** w ogóle zgodzili się na wywiad ,jak teraz go stopują ,nie kumam tego .plemplem81 pisze: ↑18.02.2022, 11:27Tak. Jeden wywiad wisi od ponad roku. Wielkiej ekipy i kapitalny. I jest tu na tym forum osoba, która była jednym z twórców tego wywiadu. Osoba ta czyta to forum i te słowa też przeczyta. I liczę, że w końcu uda się dać temu zajebistemu wywiadowi zielone światło.
Można już wiedzieć z kim będzie wywiad w marcowym numerze ?plemplem81 pisze: ↑18.02.2022, 11:00Resovia dała "wywiad" w 2011 roku. Ale wiadomo, jakie to były "wywiady".wiernyioddany pisze: ↑14.02.2022, 21:17Z Resovią nie było wywiadu ? Czy tylko opis Rzeszowa ich okiem ?
Doprawdy tak uważasz, że to mądra polityka prywatności? Czytasz wywiady, jakie robię? Większość to kwestie wspominkowe. Fakt, że wiele z nich dotyczy jakichś konfliktów, ale przecież i te sprawy można w spokojny sposób wytłumaczyć, bo to zaszłość - już nie wróci. O sytuacji obecnej albo pytań staram się nie zadawać, jeśli wiem, że może to komuś w czymś zaszkodzić albo ekipa sama w czasie autoryzacji wywiadu kwestie wykreśla/zmienia i sprawa jest rozwiązana. Nikt poza mną i ludźmi, którzy wywiadu udzielali na żywo - nie widzi i nie zobaczy spisanej wersji pierwotnej tego wywiadu. To jest w mojej ocenie pewna powinność z mojej strony i sprawa honoru. Nie wyobrażam sobie, że wycieka wywiad, jakiego udzieliła ekipa live z kwestiami, które ostatecznie nie do końca powinny pójść szerzej, a które w trybie autoryzacji zmieniono. Co to w skrócie oznacza? Że de facto w czasie autoryzacji ekipa może dowolnie zmienić treść wywiadu i tym samym posłać w świat wersję, jaką oni chcą, by się znalazła. I tu jeśli ktoś się dziwi sprawie, to dla mnie świadczy to o kompletnym nieokrzesaniu. To nie wywiady z jakimiś no name'ami tylko z ludźmi, którzy nie raz za swoją działalność świat oglądali zza krat. A już na pewno z ludźmi aktywnymi tak obecnie, jak i kiedyś.wiernyioddany pisze: ↑14.02.2022, 21:17Stal z tego co wiem odmówiła artykułu/wywiadu bo mają fajną i mądrą politykę ...prywatności :)
W momencie, w którym piszę te słowa, koryguję wersję graficzną wywiadu do numeru marcowego. Ekipy, która ma bardzo nikłe parcie na szkło. Zresztą, żeby udzielić wywiadu na poziomie nie trzeba mieć przecież parcia na szkło. Ot, zwyczajne rozumienie, że ten świat kibicowski nie jest tylko dla nich samych. Że wszyscy go tworzymy i cała masa ludzi interesuje się historią innych ekip. Ba, gro małolatów o historii swojej ekipy nie wie i nie ma szans się dowiedzieć, bo przecież starszyzna nie chodzi po sektorze i nie nawija przez megafon, jak to było z tą kosą w '98. Brak dbałości o swoją historię (a to właśnie pielęgnują wywiady w "TMK") to łatwy krok do jej zapomnienia. Jeśli to jest zasadne, to... ja nie mam pytań (nomen omen, hehe).
No i teraz zapraszam do zakupu marcowego numeru - przeczytania tego wywiadu. Później, gdy to uczynisz, wróć tu proszę i napisz ile z tych historii, które tam są zawarte znałeś. Pewnie, że mogli je trzymać dla siebie i mieć wyjebane (tym bardziej, że to ekipa, której o wywiad wcześniej bym nawet nie podejrzewał). Przyjmuję postawy ekip, gdy takowe zajmują, ale całkowicie się z nimi nie zgadzam. Tym bardziej, że w wywiadach dużo udzielają się dinozaury z danej ekipy i młodzież bardzo często oczy robi, gdy później te historie czyta, bo po prostu w ogóle o nich nie wiedziała. Dla młodzieży to też nauka.
Futbolobnazony87 pisze: ↑23.02.2022, 11:50Można już wiedzieć z kim będzie wywiad w marcowym numerze ?
Kiedy marcowe tmk wyjdzie?plemplem81 pisze: ↑05.03.2022, 20:51Futbolobnazony87 pisze: ↑23.02.2022, 11:50Można już wiedzieć z kim będzie wywiad w marcowym numerze ?![]()
Pewnie naczelny moralizuje z wojną na Ukrainie i dlatego tyle schodzi :)Zielono_Czarny pisze: ↑06.03.2022, 01:55Kiedy marcowe tmk wyjdzie?plemplem81 pisze: ↑05.03.2022, 20:51Futbolobnazony87 pisze: ↑23.02.2022, 11:50Można już wiedzieć z kim będzie wywiad w marcowym numerze ?![]()
Zostaw, przecież to zwykły zakompleksiony życiowy przegraniec ze wsi. Każdy kto miał styczność wie ze to burak i menel w rozciągniętej koszulce. Całe życie próbuje być czescia środowiska które takich jak on koślawych inwalidów z zespołem downa przerabia i wypluwa. Zaraz zleca się obrońcy co tak jak „Michael” nigdy się w życiu nie bili, nigdy nie ruchali i są rownie życiowo ogarnięci ha ha
Łatwo jest kogoś obrzucać błotem w sytuacji gdy jest nie sposób zweryfikować z kim ma się przyjemność. A od czasów covida to namnożyło "zdalnych chuliganów". Chłopak nie jest żadnym "no name". To że nie należy do sekcji tzw . "sportowych" jest prawdą jak również to że sam zainteresowany nigdy nie robił z siebie gladiatora. Bycie w ekipie sportowej czyli trenowanie sportów walki nie oznacza z automatu że ktoś jest mądrzejszy - jedno i drugie to zupełnie inne pułapy. W ruchu kibicowskim miejsce jest dla każdego w ramach struktur. I dla hools, dla ultrasów, zwykłych fanów. Michał zajął się zadaniem trudnym i nie sposób trafić w gusta każdego czytelnika. Mówienie o kimś z Bytomia (ponad 150 tys mieszkańców) jako o wieśniaku jest dowodem na to iż nie wiesz o kim gadasz. To że ktoś mieszka w miejscowości na terenie administracyjnym której jest więcej zameldowanych ludzi od innej to tylko wyznacznik dla jakiś statystyków z GUS a nie dla kiboli. Często to ludzie z mniejszych miejscowości na klubie X są decyzyjnymi czy też odgrywają znaczące role w swoich ekipach. Reasumując wymyśl coś lepszego.lepszyodciebie pisze: ↑08.03.2022, 12:35Zostaw, przecież to zwykły zakompleksiony życiowy przegraniec ze wsi. Każdy kto miał styczność wie ze to burak i menel w rozciągniętej koszulce. Całe życie próbuje być czescia środowiska które takich jak on koślawych inwalidów z zespołem downa przerabia i wypluwa. Zaraz zleca się obrońcy co tak jak „Michael” nigdy się w życiu nie bili, nigdy nie ruchali i są rownie życiowo ogarnięci ha ha
Nie warto. Wywiady muszą być.plemplem81 pisze: ↑10.03.2022, 10:58Wiele wskazuje na to, że będzie tych części nawet więcej dedykowanych do każdego z trzech ostatnich województw, o których wspomniałeś. W samym Podkarpackiem zostało przedstawionych 115 ekip, które istniały, ale już ich nie ma na kibicowskiej mapie. Tym samym mocno będzie zweryfikowana liczba wymarłych ekip na polskiej scenie kibicowskiej, która została ogólnikowo zapowiedziana we wstępie do całego cyklu - wówczas padła liczba 600 ekip. Okazuje się, że liczba ta wzrośnie ponad dwukrotnie. Ale o tym, to już na zakończenie całego cyklu, które... nie wiadomo kiedy nastąpi. Zostały 3 najobszerniejsze województwa do opisania, sezon powoli wkracza w maksymalną fazę meczową, w lato na pewno pojawi się pochłaniające niemało miejsca zestawienie "Ligi Ultras", potem znów runda jesienna... Trzeba będzie to jakoś ciąć niczym tasiemce serialowe, bo chyba nie warto takie kobyły ("Wymarłe ekipy") wplatać w treść pisma kosztem wywiadów?
Jedno i drugie jest zajebiste. No cóż wygląda na to że na najlepsze województwa przyjdzie jeszcze zaczekać. Na zakończenie cyklu obowiązkowo musi być aktualizacja, nawet nie chodzi o opisy kolejnych wymarłych ekip tylko chociaż o wzmiankę że ta i ta grupa zniknęła w mapy polski w przeciągu pisania cyklu, lub wróciła (Cartusia Kartuzy). Jeśli faktycznie w Polsce wymarłe ekipy szacuje się na ponad 1200 to tylko pokazuje w jakim miejscu my się teraz znajdujemy...plemplem81 pisze: ↑10.03.2022, 10:58Wiele wskazuje na to, że będzie tych części nawet więcej dedykowanych do każdego z trzech ostatnich województw, o których wspomniałeś. W samym Podkarpackiem zostało przedstawionych 115 ekip, które istniały, ale już ich nie ma na kibicowskiej mapie. Tym samym mocno będzie zweryfikowana liczba wymarłych ekip na polskiej scenie kibicowskiej, która została ogólnikowo zapowiedziana we wstępie do całego cyklu - wówczas padła liczba 600 ekip. Okazuje się, że liczba ta wzrośnie ponad dwukrotnie. Ale o tym, to już na zakończenie całego cyklu, które... nie wiadomo kiedy nastąpi. Zostały 3 najobszerniejsze województwa do opisania, sezon powoli wkracza w maksymalną fazę meczową, w lato na pewno pojawi się pochłaniające niemało miejsca zestawienie "Ligi Ultras", potem znów runda jesienna... Trzeba będzie to jakoś ciąć niczym tasiemce serialowe, bo chyba nie warto takie kobyły ("Wymarłe ekipy") wplatać w treść pisma kosztem wywiadów?
O ile mi wiadomo to żadna sensacja, na wyjazdach Żaboli jest "zakaz bab" od dawna.23 cm w zwisie pisze: ↑10.03.2022, 15:00Słyszałem o tym, że Torcida zakazała dziewczynom jeździć na wyjazdy, a co to za akcja o której wspomina tu redaktor ? Że dziewczyny odjebały jakąś akcję na wyjeździe ?
komuś się chce naświetlić sytuację ? ;)
Pan panie Krawczyk niech pan lepiej wraca do śpiewania o parostatkach. Zresztą i tak pan już nie żyje
Mogę zaśpiewać o tęczowo kolorowej Warszawie z Jasiem Kapela na czele. :DJihadLegia pisze: ↑10.03.2022, 22:11Pan panie Krawczyk niech pan lepiej wraca do śpiewania o parostatkach. Zresztą i tak pan już nie żyje
Ten Jaś Kapela rozdupczył waszego pisowskiego boya. Tyle jesteście warciKkrawczyk pisze: ↑11.03.2022, 05:25Mogę zaśpiewać o tęczowo kolorowej Warszawie z Jasiem Kapela na czele. :DJihadLegia pisze: ↑10.03.2022, 22:11Pan panie Krawczyk niech pan lepiej wraca do śpiewania o parostatkach. Zresztą i tak pan już nie żyje
Czyżby? Pewnie, że nie jest to regularna ekipa, szajka. I chyba każdy o zdrowym umyśle wie, że czytając zwrot "ekipa" nie ma to żadnego porównania do tego znaczenia, jakie pojawia się na pierwszą myśl. Jednakże byli. Działali. Coś robili. Na meczach nie było nudno, choćby przez chwilę. Jak chcesz wyznaczać granicę? Co ma być wyznacznikiem? Miałem z tym dylemat podobny do tego, o którym napisałeś. Uznałem jednak, że takie wartościowanie jest zwyczajnie krzywdzące.Berto R pisze: ↑10.03.2022, 15:29Duża część tych "ekip" nie powinna w ogóle być brana pod uwagę ,gdyż takową ekipą wg.mnie nie była. Bo jak można uważać kogoś za wymarłego jak był raptem kilka razy na swoim meczu w.max 15 osób i pomachali raz trzema szalami i odpalili achtunga albo saletrę. Tyczy się to głównie miejscowości co mają kilkaset mieszkańców. Trochę to naciągane i tyle
Old school będzie na pewno. Większości tych zdjęć na łamach "TMK" nie było nigdy w historii, a tworzą kronikę kibicowską - czy się tego chce czy nie. Foty "bieżące" też muszą być, mógłbym je dawkować w trakcie sezonu, ale byłoby to kosztem reportaży. Wolę dać poza czasem antenowym, gdy liga nie gra i jest większe rozprężenie całej sceny kibicowskiej. I takie pytanie mam - ta ikonka do czego się odnosi? Do Olimpii Grudziądz, która po 25 latach od tych zdjęć wystawia kilkusetosobowe młyny? Mi nie pozostaje nic więcej, tylko przyklasnąć takiego progresu.cpcompany pisze: ↑11.03.2022, 12:43Jeszcze apropo braku miejsca w tmk. W najnowszym numerze pierwsze 6 stron to kompletnie niepotrzebne zdjęcia. W środku numeru 3 strony zdjęć sprzed 20 lat, Boruty Zgierz i Olimpii GrudziądzNie twierdzę, żeby nie wrzucać starych zdjęć ale powinniście słabiej to dawkować i będzie miejsce nawet na 40 stron wymarlych ekip.
Jak dla mnie to też cykl artykułów 'Rachunek sumienia' nie potrzebny.lukasz_GKS pisze: ↑16.03.2022, 22:04Akurat czytam tmk i tak sobie myślę, że cykl artykułów 'Rachunek sumienia' jest bardzo nudny. Zapychacz na siłę. Piszecie, że co chwilę na coś nie ma miejsca, a na takie nudne wypociny (to tylko moje zdanie) i na całe strony zdjęć zawsze miejsce znajdziecie. Tmk kupuję od pierwszych numerów i moim zdaniem pismo ciągle obniża poziom. Kupować oczywiście będę dalej bo innej alternatywy nie ma. Pozdrawiam
Teraz pomyśl ,ze na sektor wchodzi pewna flaga Odry Opole :)23 cm w zwisie pisze: ↑17.03.2022, 15:06
Zajebista flaga :) Genialna w swej prostocie i dosadna w swym przesłaniu :)
Szkoda, że doczekaliśmy czasów, w których za wywieszenie takiego płótna sektor zostałby zamknięty na cały sezon, zostałby nałożony zakaz wyjazdowy, a klub musiałby zapłacić pierdyliard złotych.
Nie rozumiem dlaczego narzekacie na zdjęcia w TMK. W zinach siedzę gdzieś od 96 roku, widziałem tysiące zdjęć, a Michał publikuje w piśmie naprawdę fajne i ciekawe fotki. Większości z nich w życiu na oczy nie widziałem.
I nie żalcie się, że są artykuły takie jak "Rachunek sumienia" (mi się nawet spodobał). Ale są takie czasy, że to i tak cud, że można coś poczytać w tej gazecie. Wszystko było już tyle razy wałkowane i powielane, że i tak pozazdrościć Michałowi kreatywności i weny twórczej.
A jeśli macie jakieś fajne i ciekawe pomysły, to dawajcie je tutaj. Może coś się przyda na przyszłość redaktorowi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 63 gości