Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
maczetatata
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Zgodzę się z Tobą. Teraz to jak na osiedlu/dzielnicy znajdzie się grupka 5-10 działających osób, to uważa się to za znaczące osiedle. I tyczy się to dwóch stron. Na Wiśle faktycznie większy regres, ale zaraz to się może odwrócić. Kariery w Krakowie bardzo szybko się kończą, tak samo jak aktywności osiedli.Galileusz pisze: 06.02.2022, 22:44 Na Wiśle dużo osób wyjebało jaja na bieganie itp. Ale to nie jest tak że przestaon na wiślackich osiedlach kibicować tylko poprostu czasy się zmieniają to już sie zrobiło poryte i przestało mieć jakikolwiek sens, na cracovi jest podobnie choć nie na taką skale. Takie jest moje zdanie
Odnośnie mlynowego, to czy on sobie ojca takiego wybrał?
Z tego co wiem, to od xhuja lat nie utrzymują kontaktów z ojcem... I na Tarnowie nie raz już był i chyba nawet teraz jest.
Skoro na południu tylko na Płaszowie jest Wisła. To ja się pytam gdzie na południu jest Cracovia? Teraz na żadnym osiedlu ich nie widać. Już nie te czasy gdzie bandy siedziały na ławkach. Nie czuję, żadnego stresu chodzić przez wasze byłe najmocniejsze osiedla, bo poprostu jest wszędzie pusto.
-
szwadron97
No ale chodzisz w barwach Wisly po np Prokocimiu czy ze tylko chodzisz?Tel pisze: 08.02.2022, 19:10 Skoro na południu tylko na Płaszowie jest Wisła. To ja się pytam gdzie na południu jest Cracovia? Teraz na żadnym osiedlu ich nie widać. Już nie te czasy gdzie bandy siedziały na ławkach. Nie czuję, żadnego stresu chodzić przez wasze byłe najmocniejsze osiedla, bo poprostu jest wszędzie pusto.
W moim przypadku wystarczy tylko chodzić. Nie trzeba mi do tego szalika.
Inna sprawa czy po Biezanowie ktoś chodzi w szaliku Cracovii? Po kurdwanowie ktoś w ogóle chodzi w barwach?
W ogóle po Krakowie ktoś chodzi w barwach? Bo teraz c**** się dzieje, a mało osób chodzi. 2005-2010 była rzez w Krakowie, a barwy często widywane. Ostatnie barwy to widziałem rok temu na Prądniku (Wisła).
Z racji mojego zawodu, dużo jeżdżę po mieście.
Inna sprawa czy po Biezanowie ktoś chodzi w szaliku Cracovii? Po kurdwanowie ktoś w ogóle chodzi w barwach?
W ogóle po Krakowie ktoś chodzi w barwach? Bo teraz c**** się dzieje, a mało osób chodzi. 2005-2010 była rzez w Krakowie, a barwy często widywane. Ostatnie barwy to widziałem rok temu na Prądniku (Wisła).
-
szwadron97
Teraz to nawet po praskich podworkach chodza z kamerkami w dzienTel pisze: 11.02.2022, 14:03 W moim przypadku wystarczy tylko chodzić. Nie trzeba mi do tego szalika.
-
Diablo1906
Po 1 gdzie I kto ma dowody że master jest 60 więc przestańcie pierdolic po 2 za metalem jest dużo starej gwardii nie tylko z Krk a młodzi go pocisneli ja nie widziałem więc pierdolic nie będę chodź wiem jak się dzisiah afery wykres, pp 3 myślę że czasy się zmieniły przypal już większy (wyroki) grubsko ma większe możliwości itp ale ogólnie myślę że na mieście Pasy bardziej dominują wisła po aferze sharks się dopiero tworzy mlode pokolenie coś próbuje z devilsami ale w krakowie Cracovia Pany
-
Raymondadore
Что такое блог и кто такие блогеры
And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact.
Dear gentlemen!
In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown.
Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.
Как создать свой блог Советы рекомендации и шаблоны для
Dear gentlemen!
In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown.
Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.
Как создать свой блог Советы рекомендации и шаблоны для
-
wkswawelhooligans
Powiedział co wiedział chłop co Kraków widział na pocztówce albo na studiach. Dzięki za cenną opinie. A skąd jesteś?
-
Leśny Węgorz
Co się stało z kurdwanowem? nie ma tam grafów (chyba) a kilka lat temu było to mocne osiedle pod względem obu ekip. pozdro i bez spiny
-
factoryproject
Nie może być bo wojna trwa... Wisła niedawno wrzucała całkiem przyzwoite prace które chyba za 3 dni były rozwalone.Leśny Węgorz pisze: 17.02.2022, 13:11 Co się stało z kurdwanowem? nie ma tam grafów (chyba) a kilka lat temu było to mocne osiedle pod względem obu ekip. pozdro i bez spiny
Wojenka na Kurdwanowie jest chyba najdłuższą i obydwa kluby mają tam solidne ekipy. Wiadomo zaraz ktoś napisze że rządzą jedni lub drudzy, ale to chyba najmocniejsze, podzielone osiedle.
Najmocniejsze. Na Facebooku.
Tam jedni i drudzy wiodą prym a do ich poziomu farmazonu mężnie aspiruje fb cracovia 5.
Walka jest zacięta.
Tam jedni i drudzy wiodą prym a do ich poziomu farmazonu mężnie aspiruje fb cracovia 5.
Walka jest zacięta.
Myślę, jednak że "Bandyckiej Krowodrzy KSC 5" nikt nie pobije w propagandzie ;) bo na Kurdwanowie i Cracovia i Wisła są jednak zauważalni. Trzeba jednak przyznać, że w ostatnim czasie regres zaliczyło praktycznie każde osiedle w Krakowie i myślę, że szybko trend się nie odwróci.halodrol pisze: 17.02.2022, 17:30 Najmocniejsze. Na Facebooku.
Walka jest zacięta.
nie nazwałbym tego regresem , raczej zmianą modelu kibicowania , i szerzej zmianą sposobu spędzania czasu przez młodych ludzi do tego niż demograficzny
chuligany zostały mafiozami i znikły z ulic , miejscowe patusy raczej są zainteresowane małpką/piwkiem pod sklepem
"strażników osiedli" w stylu przełomu wieków już można policzyć na palcach jednej ręki
taki np napis cracovia prądnik biały na murze od basenu clepardia wisi już sobie conajmniej od roku
chuligany zostały mafiozami i znikły z ulic , miejscowe patusy raczej są zainteresowane małpką/piwkiem pod sklepem
"strażników osiedli" w stylu przełomu wieków już można policzyć na palcach jednej ręki
taki np napis cracovia prądnik biały na murze od basenu clepardia wisi już sobie conajmniej od roku
no własnie, z tymi szpitalami byłbym ostrożny, bo z tego co gość napisał to ma bardzo wiarygodne i podstawne obiekcje żeby jednak nie podejmować leczenia :D
No stary, teraz to nam już wszystko rozjaśniłeś. Super opis, dzięki. Więcej takich wartościowych postów by się przydało, teraz dopiero wszyscy zobaczyli, jak to wygląda na krakowskich ulicach. Szacun.
-
Łysy z Huty
Czytałem to o 3 nad ranem jak z imprezowni wróciłem i ciężko było dotrwać do końca. Teraz sobie to przeczytałem w całości i powiem szczerze że jest materiał na dobry film, pytanie czy Wega by się tego podjął.
Post roku został już wyłoniony, można się rozejść.
Korzuchowska na bank pojdzie w potwierdzaczkę kartonów.
-
Dolfik1920
Dziwuja sie troche, iże Ruch mo z tom Wisłom jakeś układy
-
Oberschlesien14
Wytrzymałem do połowy posta, ale jeden motyw chyba dosyć pisany na jakis tam faktach bo sam miałem tam taką akcję. około 10 lat temu miałem jakąś wycieczkę z roboty do Krakowa, mniej więcej wtedy WSH miała jakieś protesty na rynku(pewnie ktoś z Wisły poda dokładną datę). Byłem niedaleko dworca, wpadłem na ekipe Wiślaków i dwie osoby od nich zaczęły mnie obczajać, po prostu idąc za mną w strone galerii. W sumie myślałem, że to zwykły przypadek. Zdziwienie miałem mocne gdy usiadłem sobie w jakimś KFC czy czymś takim i tych dwóch gości nagle usiadło stolik obok, wyciągneli telefon, zaczęli obczajać pewnie jakieś foty Cracovii i gdzieś zadzwonili mówiąć "to nie on" i sobie poszli hehe. Niezły wtedy wywiad mieli, u nas raczej takiej partyzanki wtedy jeszcze nie było, żeby wysłać zwiadowców do śledzenia kogoś bo myślę, że łazili za mną po tej waszej krakowskiej galerii dobre 20 minut :)
Tak wiem, urzekła was ta historia, ale zebrało mi się na wspomnienia jak to czytałem o tych telefonach i nagrywaniach w Krakowie ;)
Tak wiem, urzekła was ta historia, ale zebrało mi się na wspomnienia jak to czytałem o tych telefonach i nagrywaniach w Krakowie ;)
-
Bonawentura
O to hanysy przejeżdżają przez granicę i odwiedzają Polskę :)Oberschlesien14 pisze: 19.02.2022, 15:18 Wytrzymałem do połowy posta, ale jeden motyw chyba dosyć pisany na jakis tam faktach bo sam miałem tam taką akcję. około 10 lat temu miałem jakąś wycieczkę z roboty do Krakowa, mniej więcej wtedy WSH miała jakieś protesty na rynku(pewnie ktoś z Wisły poda dokładną datę). Byłem niedaleko dworca, wpadłem na ekipe Wiślaków i dwie osoby od nich zaczęły mnie obczajać, po prostu idąc za mną w strone galerii. W sumie myślałem, że to zwykły przypadek. Zdziwienie miałem mocne gdy usiadłem sobie w jakimś KFC czy czymś takim i tych dwóch gości nagle usiadło stolik obok, wyciągneli telefon, zaczęli obczajać pewnie jakieś foty Cracovii i gdzieś zadzwonili mówiąć "to nie on" i sobie poszli hehe. Niezły wtedy wywiad mieli, u nas raczej takiej partyzanki wtedy jeszcze nie było, żeby wysłać zwiadowców do śledzenia kogoś bo myślę, że łazili za mną po tej waszej krakowskiej galerii dobre 20 minut :)
Bo wywiad istnieje, ale nie tak przekolorowany jak typo opisał ;) Kilka lat temu co chwilę na portalach społecznościowych lądowały twarzówki z meczów czy innych wydarzeń wraz z ksywami, adresem czy szkołą. Każdy kto się w jakimś stopniu udziela musi żyć na oriencie, ale jak facet widzi na każdym rogu wrogów to znaczy, że już się go nie da uratowaćOberschlesien14 pisze: 19.02.2022, 15:18 Wytrzymałem do połowy posta, ale jeden motyw chyba dosyć pisany na jakis tam faktach bo sam miałem tam taką akcję. około 10 lat temu miałem jakąś wycieczkę z roboty do Krakowa, mniej więcej wtedy WSH miała jakieś protesty na rynku(pewnie ktoś z Wisły poda dokładną datę). Byłem niedaleko dworca, wpadłem na ekipe Wiślaków i dwie osoby od nich zaczęły mnie obczajać, po prostu idąc za mną w strone galerii. W sumie myślałem, że to zwykły przypadek. Zdziwienie miałem mocne gdy usiadłem sobie w jakimś KFC czy czymś takim i tych dwóch gości nagle usiadło stolik obok, wyciągneli telefon, zaczęli obczajać pewnie jakieś foty Cracovii i gdzieś zadzwonili mówiąć "to nie on" i sobie poszli hehe. Niezły wtedy wywiad mieli, u nas raczej takiej partyzanki wtedy jeszcze nie było, żeby wysłać zwiadowców do śledzenia kogoś bo myślę, że łazili za mną po tej waszej krakowskiej galerii dobre 20 minut :)
-
wkswawelhooligans
Nagrywanie, obcinki przed domem, robotą i szkołą czy podpisane fotki z adresami i blachami aut latały na grubą skalę ale 10 lat temu. Dzisiaj większość biegających małolatów sama ustawia groźne grafiki na Facebooku.
A chłop jest przykładem tego jak Kraków ryje banie i niejeden już przez to nie wytrzymał ciśnienia
A chłop jest przykładem tego jak Kraków ryje banie i niejeden już przez to nie wytrzymał ciśnienia
-
wkswawelhooligans
R z Cracovii ma się dobrze i do niedawna mieszkał w Neapolu a aktualnie prowadzi kanał na youtube. A ty jesteś chyba z Jędrzejowa to dajże se spokój z opowieściami z wakacji i rozkminianiem tematów krakowskich.airmax360 pisze: 07.02.2022, 23:53 Odnośnie mlynowego, to czy on sobie ojca takiego wybrał?
Z tego co wiem, to od xhuja lat nie utrzymują kontaktów z ojcem... I na Tarnowie nie raz już był i chyba nawet teraz jest.
Od 20 lat na szlaku. Nie jestem z żadnej z krakowskich rodzin. Czasami człowiek jeździ na wakacje i różne osoby na nich spotyka....
Temat wałkowany był i co z tego? Rozjebał się?
Który kanał prowadzi?
Jakoś szczególnie tych tematów nie rozkminiam bo są mi obce, odniosłem się tylko do przypierdalaniaaa się na siłę, takie szukanie dziury w całym.wkswawelhooligans pisze: 20.02.2022, 17:26R z Cracovii ma się dobrze i do niedawna mieszkał w Neapolu a aktualnie prowadzi kanał na youtube. A ty jesteś chyba z Jędrzejowa to dajże se spokój z opowieściami z wakacji i rozkminianiem tematów krakowskich.airmax360 pisze: 07.02.2022, 23:53 Odnośnie mlynowego, to czy on sobie ojca takiego wybrał?
Od 20 lat na szlaku. Nie jestem z żadnej z krakowskich rodzin. Czasami człowiek jeździ na wakacje i różne osoby na nich spotyka....
Temat wałkowany był i co z tego? Rozjebał się?
-
wkswawelhooligans
Radosny futbol
-
personajżs
Jakby ktoś chłopaki interesował się vapowaniem albo miał pytania, zapraszam na profil
https://www.instagram.com/novak_purge/
https://www.instagram.com/novak_purge/
ładnie obwieszeni złotem, broda zadbana, dobrze sobie żyją. przykre
-
wkswawelhooligans
Akurat Maciek z mamą Gabrysia w Krakowie nie mieszkają
-
ziemniak28
nie ma co dalej gadac z petem niech sobie pisze co chce tyle mu zostalo
I kto miał by niby z tych 60 wrócić?
-
kapitan_swir_planeta
Prawda to że na Cracovii są tolerowani lewacy?
-
wkswawelhooligans
konfidenci z Reymonta to patrząc po ortografii K z Prokocimia. Można się śmiać z tego co pisze i jak pisze ale jeśli to on to chłop biega całe życie a tu się do niego podpruwa jakiś studenciak przypalowiec z forum co Kraków widział na wycieczce szkolnej
-
wkswawelhooligans
Kabaret. Są tu jacys moderatorzy żeby wyczyścić temat z takich wioskowych wynalazków?