11 Listopada-Marsz Niepodległości

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Boni8

Re: 11 Listopada-Marsz Niepodległości

Post autor: Boni8 »

Łasili się na ten Marsz od 2018 roku i w końcu dopięli swego...
iparts.pl
KumatyParadygmaty

Post autor: KumatyParadygmaty »

Ja dobrze pamiętam jak było. Nie chcę się tu licytować kto gorszy, ale największe prześladowania kibiców to były czasy PO. Akcja Widelec, walka z niewygodnymi kibicami jak Staruch, potem zamykanie stadionów i stosowanie odpowiedzialności zbiorowej przed Euro 2012, zakazy stadionowe za byle co. Niedojazdy na Marsz Niepodległości- trzymanie na parkingach i trzepanie autokarów. Policyjne prowokacje na Marszu, potem wyłapywanie na chybił trafił ludzi- fałszywe oskarżenia i wyroki dla niewinnych itp. itd.

Co do Wrocławia Marsz ledwo się rozpocznie i zaraz zostanie rozwiązany jak miało to miejsce w latach ubiegłych za odpalenie racy czy jakieś niewygodne hasło i się skończy.
KumatyParadygmaty

Post autor: KumatyParadygmaty »

Jutro o tej porze idziemy!

Obrazek
ApokaLipsa

Post autor: ApokaLipsa »

Dla kogo brawo?
ApokaLipsa

Post autor: ApokaLipsa »

Nie martwisz się o kiboli Lechii, że się przeziębią biegając w krótkich rękawkach w listopadzie?
poludniowapolska

Post autor: poludniowapolska »

KumatyParadygmaty pisze: 09.11.2021, 21:12 Ja dobrze pamiętam jak było. Nie chcę się tu licytować kto gorszy, ale największe prześladowania kibiców to były czasy PO. Akcja Widelec, walka z niewygodnymi kibicami jak Staruch, potem zamykanie stadionów i stosowanie odpowiedzialności zbiorowej przed Euro 2012, zakazy stadionowe za byle co. Niedojazdy na Marsz Niepodległości- trzymanie na parkingach i trzepanie autokarów. Policyjne prowokacje na Marszu, potem wyłapywanie na chybił trafił ludzi- fałszywe oskarżenia i wyroki dla niewinnych itp. itd.

Co do Wrocławia Marsz ledwo się rozpocznie i zaraz zostanie rozwiązany jak miało to miejsce w latach ubiegłych za odpalenie racy czy jakieś niewygodne hasło i się skończy.
Fakt, że za Po był przej... i każdy marsz to były prowokacje co nie zmienia faktu, że ziobro wypowiedział wojnę kibicom sądami 24h.
I nie piszcie, że to nic nie zmieniło bo było trochę spokoju na polskiej scenie po wprowadzeniu tej ustawy. Kilka miesięcy napewno.
Ja nawet finansowo wspierałem marsz kilku krotnie ale z prostytutką bąkiewiczem i pisowcami mi nie pod drodze tj. z PO więc wybieram lokalne obchody. Poza tym ostatnie marsze to głównie LANS ekip.
doping

Post autor: doping »

Jaka frekwencja orientacyjnie ?
NiebieskiDaf

Post autor: NiebieskiDaf »

Na Polsacie mówili że według organizatorów ponad 100 koła
octopus1

Post autor: octopus1 »

prezydent czaskoski stwierdził że 2-3 koła :)))
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

HYMN Marsz Niepodległości Warszawa 11.11.2021
https://www.youtube.com/watch?v=EVkOvDpV2Ho
geodeta

Post autor: geodeta »

Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości żeby twierdzić że ktoś odsunie PiS od władzy, chyba za dużo maczanki że we łbie tak Ci się pomieszało haha
geodeta

Post autor: geodeta »

Chłopie kto Cię skrzywdził że tak piszesz?
gulik1977

Post autor: gulik1977 »

Cześć i chwała Wielkiej Polsce! Szacunek dla wszystkich obecnych na MN 2021! Do zobaczenia za rok Patrioci! Polak - Węgier, dwa Bratanki!
Zetkowicz

Post autor: Zetkowicz »

To forum już dawno zeszło na psy. Nie wypowiadam się na tym forum, przeglądam je tylko informacyjnie ale jak czytam posty niektórych dzbanów że w obecnej sytuacji pobór do Wojska polskiego rezerwy jest niepotrzebny to krew mnie zalewa!! Każdy zdrowy młody mężczyzna (młody moim zdaniem jest do 35 roku życia) powinien w razie konieczności stać na straży naszych granic. Jesteśmy Polakami mamy we krwi walkę o naszą wolność i nasze granice.
Inzynier_gamon

Post autor: Inzynier_gamon »

zDezelowana dzisiaj zabezpieczała marsz ze swoimi funflami z kmp.
https://www.vogue.pl/uploads/repository ... ry-red.jpg
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

kojotsonqwe pisze: 12.11.2021, 02:28 W skrócie: j**** MN.
Mogles isc wczoraj i to powiedziec a nie tu piszesz :-)
Joachim80

Post autor: Joachim80 »

Dzien dobry. Na poczatku moze sie przedstawie. Od kilkunastu lat jestem zwiazkowcem NSZZ "Solidarnosc" w jednej ze slaskich fabryk z branzy motoryzacyjnej i pamietam jak 10 lat temu, podczas protestu w Stolicy bylismy wspierani przez liczna grupe kibicow, glownie Legii, byl to okres tzw. "Buntu stadionow", ktory mial miejsce przed Euro 2012. Wczoraj tez bylem w Stolicy, jako przedstawiciel Slasko-Dabrowskiej "S" i zaniepokoila mnie jedna rzecz, chodzi o wloskie ugrupowanie "Forza Nuova", ktore w swoim kraju zwalcza zwiazki zawodowe, wiem to od znajomych z jednej z wloskich fabryk. Zaklad, w ktorym pracuje, to globalna korporacja, majaca fabryki w roznych czesciach swiata, dlatego jako zwiazek wymieniamy sie doswiadczeniami ze zwiazkami z innych krajow. Wlosi juz kilka lat temu ostrzegali nas przed "FN", bo widzieli ich flagi na "MN". Dlatego chcialbym sie dowiedziec, skad sie wziela Wasza "przyjazn" z tym ugrupowaniem i jaki jest Wasz stosunek do naszego zwiazku? Chcecie isc ich sladem i zwalczac nasze organizacje w polskich zakladach?
Ja wiem, ze duzo sie mowi, o tym ze "Solidarnosc" sie sprzedala, zatracila swoje idealy, ale ze swojej strony moge zapewnic, ze walczymy o dobro polskich pracownikow, czasami placac za to wysoka cene (wypowiadanie nam umow o prace, mobbing ze strony pracodawcy, itp.) i kiedy widze Was maszerujacych ramie w ramie razem z "FN", to jest to dla nas policzek wymierzony przez Was, bo pamietam czasy, kiedy srodowiska kibicowskie wspieralo nas na protestach, a my wspieralismy Was.
Bardzo prosze o nie hejtowanie mnie za ten post, tylko o rzeczowa dyskusje nt. tej wloskiej organizacji, bo byc moze ja czegos nie wiem, ktos mnie zle poinformowal, albo cos zle zrozumialem. Pozdrawiam.
mloduksg1

Post autor: mloduksg1 »

Joachim80 pisze: 12.11.2021, 10:02
Ja wiem, ze duzo sie mowi, o tym ze "Solidarnosc" sie sprzedala, zatracila swoje idealy, ale ze swojej strony moge zapewnic, ze walczymy o dobro polskich pracownikow, czasami placac za to wysoka cene (wypowiadanie nam umow o prace, mobbing ze strony pracodawcy, itp.) i kiedy widze Was maszerujacych ramie w ramie razem z "FN", to jest to dla nas policzek wymierzony przez Was, bo pamietam czasy, kiedy srodowiska kibicowskie wspieralo nas na protestach, a my wspieralismy Was.
Dokładnie "S" się sprzedała a jedyne o co walczą to o własną kieszeń i jak dostaną odpowiednią kasę to zgodzą się i podpiszą wszystko, w d**** mając dobro pracowników
Joachim80

Tak, zgadzam sie, ze "S" sie sprzedala, ale zwiazek moze zalozyc kazdy w swoim zakladzie i reputacje psuja nam, tzw. "Zolte zwiazki". Dla mnie pojecie "komunistycznego zwiazku" to antonim, bo komunisci zakazywali nam dzialalnosci, ale Wlosi nie doswiadczyli tego ustroju, wiec byc moze u nich takie sytuacje maja miejsce. W kazdym razie dzieki za odpowiedzi i powodzenia w walce z czerwona zaraza, bo ja i moi rodzice doswiadczylismy represji z ich strony, moj s. p. Ojciec byl czynnym dzialaczem "S" w stanie wojennym, a ja mialem wtedy roczek. Pozdrawiam.
Ósmy Pasażer

Post autor: Ósmy Pasażer »

Nie można zrobić osobnego tematu do rozkmin o solidarności i obowiązkowej służbie wojskowej? Człowiek chciłaby poczytać o Marszu, foty zobaczyć itp.
Joachim80

[*]
Ósmy Pasażer pisze: 12.11.2021, 12:32 Nie można zrobić osobnego tematu do rozkmin o solidarności i obowiązkowej służbie wojskowej? Człowiek chciłaby poczytać o Marszu, foty zobaczyć itp.
Chetnie napisze krotka relacje z naszego wczorajszego wyjazdu do stolicy i wrzuce kilka zdjec, ale napiszcie mi prosze jak sie umieszcza zdjecia na forum, albo pokierujcie mnie gdzie jest instrukcja jak je tu umieszczac, bo za cholere nie moge tego znalezc.
zakopane1

Post autor: zakopane1 »

Byłem i było wszystko w porządku, nie wiem na co tu niektórzy narzekają, szedłem dla Polski, szedłem z dumą jako Polak, godnie reprezentowałem polskie barwy z patriotycznymi hasłami na ustach. Czego wy oczekujecie więcej od Marszu Niepodległości?
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Joachim80 pisze: 12.11.2021, 10:02 Dzien dobry. Na poczatku moze sie przedstawie. Od kilkunastu lat jestem zwiazkowcem NSZZ "Solidarnosc" w jednej ze slaskich fabryk z branzy motoryzacyjnej i pamietam jak 10 lat temu, podczas protestu w Stolicy bylismy wspierani przez liczna grupe kibicow, glownie Legii, byl to okres tzw. "Buntu stadionow", ktory mial miejsce przed Euro 2012. Wczoraj tez bylem w Stolicy, jako przedstawiciel Slasko-Dabrowskiej "S" i zaniepokoila mnie jedna rzecz, chodzi o wloskie ugrupowanie "Forza Nuova", ktore w swoim kraju zwalcza zwiazki zawodowe, wiem to od znajomych z jednej z wloskich fabryk. Zaklad, w ktorym pracuje, to globalna korporacja, majaca fabryki w roznych czesciach swiata, dlatego jako zwiazek wymieniamy sie doswiadczeniami ze zwiazkami z innych krajow. Wlosi juz kilka lat temu ostrzegali nas przed "FN", bo widzieli ich flagi na "MN". Dlatego chcialbym sie dowiedziec, skad sie wziela Wasza "przyjazn" z tym ugrupowaniem i jaki jest Wasz stosunek do naszego zwiazku? Chcecie isc ich sladem i zwalczac nasze organizacje w polskich zakladach?
Bardzo prosze o nie hejtowanie mnie za ten post, tylko o rzeczowa dyskusje nt. tej wloskiej organizacji, bo byc moze ja czegos nie wiem, ktos mnie zle poinformowal, albo cos zle zrozumialem. Pozdrawiam.
Nikt ci nie odpowiedział na pytanie o FN to ja odpowiem, kontakty z nimi narodziły się przez ONR dobre 10 lat temu. Oni pojawiali się kilkukrotnie na MN czy rocznicach ONR, w 2016 nawet byli większą grupa na 82 rocznicy w Białymstoku i tak zostało do dzisiaj.. pzdr.
podlasiak1977

Post autor: podlasiak1977 »

Kilka moich spostrzezen na wczorajszy marsz
na plus-frekwencja,atmosfera,male grupki fajnie zarzucajace stare piosenki patriotyczne,mniej achtungow,jakby mniej najebusow,duzo ladnych dziewczyn :)
na minus-uapnstwowienie marszu,podziekowania Bakiewicza dla psow(chyba zapomnial jak bylo jeszcze kilka lat temu),mniej nacjonalistycznych symboli,przemknela mi gdzies na moscie dziewczyna z teczowa torebka.chcialem zapytac czy nie pomylila marszu ale gdzies zniknela w tlumie.
minona

Post autor: minona »

Obrazek
Tel

Post autor: Tel »

Z czystej ciekawości. Po co młoda Legia na moscie podbijała do Żydów z Cracovii?
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

ta dyskusja to pokłosie nienormalnej z punktu widzenia sytuacji że w PL związki zawodowe są uznawane za prawice , co wynika z koleji z uwarunkowań historycznych - zasługi S w walce z komunizmem (PRL)

w krajach gdzie normalna demokracja funkcjonowała od WW2 , jest jakby normalnie czyli związki zawodowe trzymają sie z komuchami , a partie prawicowe jak FN , je zwalczają

FN z kolei sympatyzuje z naszą prawicą , stąd jej udział w MN , do tego mamy na tym samym MN Solidarność i wychodzi z tego typowy polski galimatias

ogólnie to już jest dawno pojebane
PW2014

Post autor: PW2014 »

Było radyklanie jak za starych dobrych czasów. Szliśmy razem bracia i siostry dla Polski, a nie sprzedawczyków !
le_suiveur

Post autor: le_suiveur »

Ogólnie to liczby kibicowskich ekip bardzo małe porównując do lat poprzednich. Wyraźny spadek tak jak i w młynach
Proof

Post autor: Proof »

le_suiveur pisze: 13.11.2021, 18:07 Ogólnie to liczby kibicowskich ekip bardzo małe porównując do lat poprzednich. Wyraźny spadek tak jak i w młynach
A skąd ty to mozesz wiedzieć ? wiesz tyle ile przeczytasz na FB , pewnie nawet na marszu cie nie było.
le_suiveur

Proof pisze: 13.11.2021, 21:53
le_suiveur pisze: 13.11.2021, 18:07 Ogólnie to liczby kibicowskich ekip bardzo małe porównując do lat poprzednich. Wyraźny spadek tak jak i w młynach
A skąd ty to mozesz wiedzieć ? wiesz tyle ile przeczytasz na FB , pewnie nawet na marszu cie nie było.
Są zdjęcia i są relacje z liczbami. Więc wystarczy to porównać by zauważyć spore spadki liczb
Koziaty1945

Post autor: Koziaty1945 »

Relacja z tegorocznej edycji MN na portalu 3droga.pl
https://3droga.pl/aktywizm/warszawa-kol ... osci-2021/
Rambo3c

Post autor: Rambo3c »

Koziaty1945 pisze: 14.11.2021, 12:14 Relacja z tegorocznej edycji MN na portalu 3droga.pl
https://3droga.pl/aktywizm/warszawa-kol ... osci-2021/
Fajna relacja, warto promować takie incjatywy.
le_suiveur

le_suiveur pisze: 14.11.2021, 10:15
Proof pisze: 13.11.2021, 21:53
Są zdjęcia i są relacje z liczbami. Więc wystarczy to porównać by zauważyć spore spadki liczb
Przykład Lecha i zgód;
To z czwartku: https://www.youtube.com/watch?v=rwlulbRtibs

I porównać to z ich zbiórkami w latach poprzednich
Henryk_Duran

Post autor: Henryk_Duran »

Najlepszą częścią marszu zdecydowanie była Kolumna Nacjonalistyczna, mam nadzieję że za rok będzie jeszcze liczniejsza.
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

https://mobile.twitter.com/KarolinaPawl ... 0913079304

W Kaliszu nawet ognisko rozpalone, Brawo Kalisz a lewakom pękają dupska :D
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

Kkrawczyk pisze: 14.11.2021, 16:20 https://mobile.twitter.com/KarolinaPawl ... 0913079304

W Kaliszu nawet ognisko rozpalone, Brawo Kalisz a lewakom pękają dupska :D
Nigdy tym się specjalnie nie interesowałem. Co to w ogóle za organizacja tego Olszańskiego? Widać ludzi sporo i do tego sympatię dla Rosjan czy Białorusinów.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Przyjechał jeden z niemieckiej antify.Pochodził incognito.Został pogoniony przez Straż Narodowa i kojot jest pod wrażeniem :)
ODPOWIEDZ