KIBICOWANIE NA PODLASIU DAWNIEJ I DZIŚ
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: KIBICOWANIE NA PODLASIU DAWNIEJ I DZIŚ
Sokół Ostróda i Znicz Biała Piska działają?
-
Jednorazowy11
A to ciekawe że podlasie ciągnie się aż na Warmię i Mazury
Dobrze wiesz ze nie moge dodac posta jednego po drugim. Nawet na 2 osobnych tematach dotyczących osobnych województw... więc jak nie masz nic ciekawego do dodania to nie pisz wcale
-
Jednorazowy11
A skąd miałbym niby to wiedzieć ?Asapddl pisze: 14.02.2020, 07:29Dobrze wiesz ze nie moge dodac posta jednego po drugim. Nawet na 2 osobnych tematach dotyczących osobnych województw... więc jak nie masz nic ciekawego do dodania to nie pisz wcale
Tymbardziej, że jesten tu raz na pare dni
Byłem pewien że Biała Piska to wojewodztwo podlaskie. Ostrode znałem, spore miasto, ale bedac z podkarpacia nie znam malych miejscowości typu Biała Piska. Ale przyznaje się- moj błąd
-
Jednorazowy11
Więc co się mówi... ?
Sparta Augustów w jakim kierunku idzie? Jakie kontakty?
-
piknik-owy
Od dawna sympatia w kierunki Legii.
Kogo Mazur z Warmia trafił?
Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę ale chyba nikt nigdy z regionu ŁKSu na trasie nie obił i to jest pierwszy raz?
Dzisiaj rozmawiałem o tym z dwoma "starszymi" i doszliśmy do tego samego wniosku. Jest to pierwsza taka sytuacja związana z nami na rejonie.HSG pisze: 13.10.2020, 16:33 Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę ale chyba nikt nigdy z regionu ŁKSu na trasie nie obił i to jest pierwszy raz?
I żeby nie tworzyć nowych baśni i legend, bo już takie krążą w sieci, naszych jechało 11, przeciwników było 26 jak sami się określili.
-
abstrakcja
Nieważne ile.Łomżyca pisze: 13.10.2020, 18:08Dzisiaj rozmawiałem o tym z dwoma "starszymi" i doszliśmy do tego samego wniosku. Jest to pierwsza taka sytuacja związana z nami na rejonie.HSG pisze: 13.10.2020, 16:33 Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę ale chyba nikt nigdy z regionu ŁKSu na trasie nie obił i to jest pierwszy raz?
I żeby nie tworzyć nowych baśni i legend, bo już takie krążą w sieci, naszych jechało 11, przeciwników było 26 jak sami się określili.
Zostaliście trafieni i tyle.
Brawo dla Mazura i Warmii.
Dla Ciebie nie, dla mnie tak. Natomiast w żadnym przypadku nie podważam ich sukcesu
Wręcz przeciwnie, moje gratulacje.
Wręcz przeciwnie, moje gratulacje.
jak na Jage i inne ekipy ustawiali się w przewadze to nie było wazne ilu a teraz tutaj działania matematyczne:)
No tak, jak zaatakowaliście busa Jagiellonii na trasie do Gliwic w 2 ekipy (razem z Serbami) w proporcji 25/30 x 6, to wtedy była wasza mega wygrana, totalne zniszczenie Jagiellonii oraz dominacja w regionie. Jak was ktoś trafił w podobnych proporcjach, to już to mała nieznacząca przegrana :)
-
Majteczki Twojej Sasiadki
Hipokryzja łomzy już dawno przekroczyła ziemię Mazowsza gdzie chcieli by się znajdować.....
raz trafienie w swojej historii? starsi z Łomży mieli choć cień Honoru w sobie, a jak trafić kogoś kto jeździ z psami........
p.s wywiad "bajka" w tmk zbiera już żniwa ;)
raz trafienie w swojej historii? starsi z Łomży mieli choć cień Honoru w sobie, a jak trafić kogoś kto jeździ z psami........
-
PapaPedro1947
Ja mam takie pytanko czy dwa "niedawne" wyjazdy koalicji podlaskoelckiej zaliczane są jako taktyczne odwroty czy jaki to ranking? I z tego co ogólnie wiadomo to ŁKS dociera na mecze tylko i wyłącznie ,że jeździ bez niebieskiego ogona.Majteczki Twojej Sasiadki pisze: 13.10.2020, 23:14 Hipokryzja łomzy już dawno przekroczyła ziemię Mazowsza gdzie chcieli by się znajdować.....
Z tego co widze to gowno wiesz, wiec nie jestes osoba ktorej wypadaloby udzielic odpowiedzi.
-
abstrakcja
-
plemplem81
Sparta Augustów przeżywa kibicowsko trudne lata. Czy fan club Legii w tym mieście wciąż istnieje?

https://www.facebook.com/59886723681317 ... 296606654/Dziś w ok. 120 osób odwiedzamy nasz nowy łomżyński fan club. Mamy ze sobą transparent: „Łomża 100% Jaga”. Wchodzimy na młyn ŁKS, trochę dopingujemy i pozdrawiamy miejscowych po czym zawijamy się, żeby obejrzeć powtórkę wyjazdowego meczu Jagi na który z racji budowy stadionu nie mogliśmy jechać.
Cała Jaga zawsze razem!
Jakby chcieli jechać do tego Szczecina to by pojechali, przecież Pogoń problemów z wejściem nie robiła ani Osijekowi, ani Górnikowi ani Stali Mielec. Wcześniej chyba Śląsk też był w kilkadziesiąt osób nad młynem Pogoni. Jednak akcja w Łomży na plus
Przy okazji wojenki na Jagiellonii spadła głowa,ludzie odpowiedzialni dostali wyroki,a jedna osoba się skutecznie ukrywała,pytanie czy do tej pory się ukrywa czy został zatrzymany do tej sprawy?
Skończyło się tym,że Pretorians zniknęli z trybun Jagiellonii.
Ten co zginął to był z grupy skinheadów tak?
Nie, pretorian.
-
teogang321
nie myl. ŁKS jest tylko jeden! Łomża to wieśniakiHSG pisze: 13.10.2020, 16:33 Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę ale chyba nikt nigdy z regionu ŁKSu na trasie nie obił i to jest pierwszy raz?
Cześć, czy w Białymstoku oprócz na Jagielloni i Hetmanie był/były jakieś kluby posiadające zorganizowanych kibiców?
Nie było. Hetman też szybko zakończył działalność.
Cześć, takie pytanko odnośnie urokliwego miasteczka Drohiczyn. Jest to bardziej Jaga, Legia czy pustynia? Siemiatycze nadal pro Legia?
Drohiczyn, Siemiatycze to Jaga, Legia to od dawna mit w Siemiatyczach.Sandeman pisze: 05.02.2024, 08:46 Cześć, takie pytanko odnośnie urokliwego miasteczka Drohiczyn. Jest to bardziej Jaga, Legia czy pustynia? Siemiatycze nadal pro Legia?
Pytanie do kogoś z Białegostoku. Jeśli nie jest to problem (minęło już sporo lat), to czy mógłby ktoś opisać na czym polegał wewnętrzny konflikt na Jadze? Mam na myśli awantury jakie miały miejsce z udziałem Pretorianów. Pamiętam że dawno temu żyła tym cała Polska, chociażby pamiętny wjazd na piknik Jagiellonii.
Nie mogłem znaleźć nigdzie genezy tego konfliktu, tylko to co było przekazywane między ludźmi, ale zawsze temat był zamykany stwierdzeniem "walka o władzę". Natomiast jestem ciekaw jak to wyglądało rzeczywiście w Białym. Oczywiście zrozumiem jeśli nikt nie będzie chciał tego opisać. Pozdro
Nie mogłem znaleźć nigdzie genezy tego konfliktu, tylko to co było przekazywane między ludźmi, ale zawsze temat był zamykany stwierdzeniem "walka o władzę". Natomiast jestem ciekaw jak to wyglądało rzeczywiście w Białym. Oczywiście zrozumiem jeśli nikt nie będzie chciał tego opisać. Pozdro
Rozumiem. Ciekawiło mnie to ponieważ wiele było konfliktów wewnętrznych, ale ten poszedł bardzo na ostro.
-
navijaci88
Z tego co pamiętam z tamtych czasów, gdy wchodziła Ultraska do Białegostoku, a to byli młodzi chłopcy to Pretorianie się nad nimi znęcali, jak i nad zwykłymi kibicami. Nikogo nie wpuszczali z zewnątrz do swojej bandy, więc Jaga straciła młode pokolenie ludzi, którzy chcieli coś działać. Pretorianie zaczęli się starzeć, prowadzili niesportowy tryb życia, część wyemigrowała i gdy ruch oporu trochę nabrał na sile to ich pogonili na zawsze. Pewnie też chodziło o jakieś interesy poza stadionowe, ale o tym nic mi nie wiadomo. Teraz to zupełnie inna Jagiellonia. Po porażkach z Legią powstał Sportowy Białystok i z tego co widzę na ich facebookach bardzo dbają o młodzież.Oswaldo pisze: 01.11.2024, 18:14 Pytanie do kogoś z Białegostoku. Jeśli nie jest to problem (minęło już sporo lat), to czy mógłby ktoś opisać na czym polegał wewnętrzny konflikt na Jadze? Mam na myśli awantury jakie miały miejsce z udziałem Pretorianów. Pamiętam że dawno temu żyła tym cała Polska, chociażby pamiętny wjazd na piknik Jagiellonii.
-
localfootballfanatic
Jak wygląda sytuacja w Czyżewie i w Ciechanowcu? Komu kibicują mieszkańcy tych miast? Legia czy Jaga?
Jakie ma aktualnie Jaga Fc? Chodzi mi o zorganizowanie,też te co nie mają flag i gadżetów Fc