Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Azory podzielone. Albertyńskie - Cracovia, Niepodległości też, Przy Arce - podzielone.ling pisze: 22.10.2021, 10:33 Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Ja bym napisał że Albertyńskie i Niepodległości - osiedla widmo, Przy Arce, bardziej Wisła a Azory to nie wiem;).
w sumie te nowohuckie osiedla to ciekawy byłby temat na historyczne rozkminki i oderwanie się od tego spamu ostatnich dni
takie np Przy Arce - kiedyś jak większość huty bastion wisły (jeszcze jakiś czas po zmianie w 1991 funkcjonowało pod nazwą prlowską "dąbrowszczaków" , co nawet z racji rymu pozwalało w wesołych 139 na nucenie przyśpiewki "wisła kraków - dąbrowszczaków")
w pewnym momencie chyba głównie pod przewodnictwem korn.... (tutaj pytanie czy w wydarzeniach z przed 20+ lat wypada już podawać ksywki czy nie?) przerzuciło się na pasy i stanowiło główną siłę w rejonie , właściwie odzyskanie tych terenów przez TS wydawało się niemożliwe
dlatego siedząć w kapciach ze zdziwieniem doczytuje że jest tam wisła , chociaż z drugiej strony biorąc pod uwage wiślacką potęge z pozostałych osiedli tzw nowych bieńczyc (kzm, jag, lotnisko wysokie kalinowe strusia) logiczne że te wpływy muszą sie przenosić na przy arce , bo granicy pomiędzy kzm i jag , a przy arce w zasadzie nie ma , co jest dość specyficzną cechą nowej huty ogólnie gdzie właśnie sporo małych osiedli przenika się w jedną dużą grupę , inaczej niż w wiekszosci krakowa gdzie mamy wyrazne podziały w stylu prokocim-biezanow itp
albertynskie i niepodleglosci są juz geograficznie oddzielone arterią generała andersa
albertyńskie które za komuny nazywało się XX-lecia PRL , jak wiele innych osiedli które po słusznej zmianie ustroju otrzymałe nowe nazwy jeszcze dośc długo funkcjonowało pod komunistyczną nazwą i... było dość mocnym osiedlem wiślackim , miało nawet szaliki tzw komputery Wisła XX-lecia
dokładnej daty przerzucenia nie pamiętam , ale była to jakoś końcówka lat 90tych , bande miało wtedy świetną która dość jawnie i bez przypału stała sobie wieczorami w okolicach sklepików tych przy rondzie gen.maczka a prym wiódł tam śp CZł , który choć był z innego nieodległego osiedla , to właśnie na albertynskim ze swoją ekipą przebywał
padła też nazwa os niepodległości faktycznie nie miało ono swojej ekipy raczej nigdy , ale to chyba z racji silnego albertynskiego , ktore wraz z niepodleglosci tworzą w zasadzie jeden układ urbanistyczny (tak jak wymienione w poprzednim akapicie osiedla bieńczyckie) i po prostu miejscowe pasy przebywały głównie na albertynskim i zasilały tamtejszą ekipe
podobny los spotkał np osiedle kościuszkowskie , ot po prostu pasy z tamtad siedziały na albertynskim, a wisła na d303
i jeszcze ciekawostka związana z przywiązaniem lokalnych band do starych nazw tylko już opuszczamy nową hute
osiedle XXX-lecia (PRL) , w tym roku obchodzi 30(!) rocznicę zmiany nazwy na "Krowodrza Górka" a wciąż okoliczne bloki upiększają cały czas odświeżane malunki 3XL - Pasy , XXXL itp
to chyba ewenement w skali kraju , ja przynajmniej nie kojarze osiedla którego mieszkańcy tak uparcie trzymaliby się nieaktualnej od TRZYDZIESTU lat nazwy
takie np Przy Arce - kiedyś jak większość huty bastion wisły (jeszcze jakiś czas po zmianie w 1991 funkcjonowało pod nazwą prlowską "dąbrowszczaków" , co nawet z racji rymu pozwalało w wesołych 139 na nucenie przyśpiewki "wisła kraków - dąbrowszczaków")
w pewnym momencie chyba głównie pod przewodnictwem korn.... (tutaj pytanie czy w wydarzeniach z przed 20+ lat wypada już podawać ksywki czy nie?) przerzuciło się na pasy i stanowiło główną siłę w rejonie , właściwie odzyskanie tych terenów przez TS wydawało się niemożliwe
dlatego siedząć w kapciach ze zdziwieniem doczytuje że jest tam wisła , chociaż z drugiej strony biorąc pod uwage wiślacką potęge z pozostałych osiedli tzw nowych bieńczyc (kzm, jag, lotnisko wysokie kalinowe strusia) logiczne że te wpływy muszą sie przenosić na przy arce , bo granicy pomiędzy kzm i jag , a przy arce w zasadzie nie ma , co jest dość specyficzną cechą nowej huty ogólnie gdzie właśnie sporo małych osiedli przenika się w jedną dużą grupę , inaczej niż w wiekszosci krakowa gdzie mamy wyrazne podziały w stylu prokocim-biezanow itp
albertynskie i niepodleglosci są juz geograficznie oddzielone arterią generała andersa
albertyńskie które za komuny nazywało się XX-lecia PRL , jak wiele innych osiedli które po słusznej zmianie ustroju otrzymałe nowe nazwy jeszcze dośc długo funkcjonowało pod komunistyczną nazwą i... było dość mocnym osiedlem wiślackim , miało nawet szaliki tzw komputery Wisła XX-lecia
dokładnej daty przerzucenia nie pamiętam , ale była to jakoś końcówka lat 90tych , bande miało wtedy świetną która dość jawnie i bez przypału stała sobie wieczorami w okolicach sklepików tych przy rondzie gen.maczka a prym wiódł tam śp CZł , który choć był z innego nieodległego osiedla , to właśnie na albertynskim ze swoją ekipą przebywał
padła też nazwa os niepodległości faktycznie nie miało ono swojej ekipy raczej nigdy , ale to chyba z racji silnego albertynskiego , ktore wraz z niepodleglosci tworzą w zasadzie jeden układ urbanistyczny (tak jak wymienione w poprzednim akapicie osiedla bieńczyckie) i po prostu miejscowe pasy przebywały głównie na albertynskim i zasilały tamtejszą ekipe
podobny los spotkał np osiedle kościuszkowskie , ot po prostu pasy z tamtad siedziały na albertynskim, a wisła na d303
i jeszcze ciekawostka związana z przywiązaniem lokalnych band do starych nazw tylko już opuszczamy nową hute
osiedle XXX-lecia (PRL) , w tym roku obchodzi 30(!) rocznicę zmiany nazwy na "Krowodrza Górka" a wciąż okoliczne bloki upiększają cały czas odświeżane malunki 3XL - Pasy , XXXL itp
to chyba ewenement w skali kraju , ja przynajmniej nie kojarze osiedla którego mieszkańcy tak uparcie trzymaliby się nieaktualnej od TRZYDZIESTU lat nazwy
@kaelowiec
XX Lecia a potem zmienione na Albertyńskie, przerzuciło się chyba wcześniej. Ale co warto podkreślić, jeszcze przed przerzuceniem, to ktoś miał talent. To było jeszcze czas przed pierwszymi grafami, pięknie przyozdobienie osiedle. Potem pewnie stary motyw i już Albertyńskie, było bardzo mocnym żydowskim osiedlem. Teraz to raczej osiedle widmo, jak większość.
A co do Huty to chyba jedyna dzielnica gdzie coś się dzieje. Mocna Wisła,+ tzw 60-tki + Cracovia. Przy Arce, tak jak piszesz, przerzucił to Kornaś, w tempie ekspresowym, ale tak to wtedy działało. To że osiedle jest w zasadzie odbite, to wynik że młodzi chodzili do szkół, gdzie rządziła Wisła i tym sposobem, parchy na Przy Arce mają problem.
XX Lecia a potem zmienione na Albertyńskie, przerzuciło się chyba wcześniej. Ale co warto podkreślić, jeszcze przed przerzuceniem, to ktoś miał talent. To było jeszcze czas przed pierwszymi grafami, pięknie przyozdobienie osiedle. Potem pewnie stary motyw i już Albertyńskie, było bardzo mocnym żydowskim osiedlem. Teraz to raczej osiedle widmo, jak większość.
A co do Huty to chyba jedyna dzielnica gdzie coś się dzieje. Mocna Wisła,+ tzw 60-tki + Cracovia. Przy Arce, tak jak piszesz, przerzucił to Kornaś, w tempie ekspresowym, ale tak to wtedy działało. To że osiedle jest w zasadzie odbite, to wynik że młodzi chodzili do szkół, gdzie rządziła Wisła i tym sposobem, parchy na Przy Arce mają problem.
Ja pierdolę jaka rozkmina kumaczy...
Przy Arce = Wisła
i koniec
Przy Arce = Wisła
i koniec
-
pizgacz_rurkowcow
Pizgaczrurkowcow
Haha! Hahahahahahahahaha! Koszerny sztywniaku kanarzycę rozjebana czciliście jak Boga prawie 2 dekady, tłumaczyliście że inne czasy kibicowskie były buhahahah, baa - gdy wyszły papiery odnośnie akcji pod multikinem cicho siedzieliście na pizdach, z Arką latał na euro u żabojadów - transy przeciw niemu po 2 latach zrobiliście. Syn komendanta krakowskiej męty przez x lat prowadził doping w synagodze. Oficjalnych rozjebusów waszych z Trzebini też trzymaliście latami. Strażak miejski trzymał na chacie i woził flagę żydowskiej części Skawiny. Hipsterska garbata ultraska opra(F)cy zrobiła akcję przed meczem na grafy Piasta- wyczajeni palili wroty do milicji pod stadionem gliwickim. Do tego zgoda wieloletnia z rozjebusami z Polonii i Tarnovii - tej drugiej dalej. Was nie trzeba ośmieszać robicie to sami bezustannie. Aaaa jeszcze stary rozjebus i farmazoniarz do potęgi fortuna twórca portalu wikipejsy? Co ABG chciała mu zrobić powitanie pod chatą to dzwonił na psy? Dziennikarz z gówna wyborczego co pisał donosy do proroka po derbach PE za antyżydowskie przyśpiewki? Do tego kumaczu przewinąłeś farmazona za tylko metalówa się rozpruł za multikino, napisałem Ci ksywy innych których sami pogoniliście po tej akcji to kilka miesięcy siedziałeś cicho, wielki żydowski hoolsie
[/quote]
Taaa nie pisałem pare miesięcy po twoim poście...
Do tego dojeżdżają mnie „kasztany” co trzymają z Metalem. Ktoś z kibice net doniósł na bramki w Krk. ze im posłałem c**** do mordu za kontak z konfidentem i mnie pogonili z Cracovii..
Pobudka to nie Wisła psie.
Ty naprawdę myślałeś przez 2 lata do dziś,ze jak nie pisze to dlatego ze mnie ktoś zagiol na internecie?
Ale musiałeś chodzić dumny,ze poskładałeś Żyda klawiatura tzn. tak ciosie wydawało.
Ale jeski ma ci to pomoc w życiu codziennym okey zostańmy przy tym.
Jesteś wielki psie!
Ps: Jakbym nie odpisywał to zeby zaraz znow jakiś forumowy rycerz nie gadał, ze spierdololem. Będę pochłoniety konfliktem między Oświecenia a Kzm.;)
Super Wisła Aauuuu!
[/quote]
Chłopie co ty dupcysz, pomieszanie wszystkiego ze wszystkim aby odbić od tematu, nawet piszesz do mnie o sprawach o których sam nie pisałem tylko inni.. O prywatne życie to raczej się powinieneś ziomeczków od Was martwić co pochłonął ich melanż za bardzo i to tak, że mają wyjebkę w mecze u siebie, wyjazdy akcje czy cokolwiek, ale polansować się na gangsterów zawsze można - marny pożytek raczej z takich ale to wasza brocha.
Aaaa szczyt hipokryzji cwaniaku napinasz że jakiś wiślak rozjebał się anonimowo bo pisał co-kto robił i kto-kogo pobił i czy coś tam - ale pod adresem następnego waszego guru z kozłówka T. to już nie rzucasz roz****cami czy konfiorami i jego spowiedzi do SB-eckiego cwelasa jadczakowego i wiadomej książki - gdzie są opisy nie tylko akcji i wydarzeń ale również kwestie z prywatnego życia bohaterów publikacji czasem imiona i nazwiska takowych i garść własnych fantazji czy oszczerstw. Super bando gangstersko-gitowa śmiech na sali, głoszone wartości a życie realne to dwie różne bajki widać gdy jeszcze można dojebać wrogom c*** że pojebując wszystkie zasady i do tego zarobić na tym, co nie?
"Rzeczywistość z d*** opisywana przez pizgaczy" - Matka Kurka
"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama
Ale o czym mam z tobą pisać jak ty kiedyś wymieniłeś 5 rozjebusow z multikina jako czołówkę Cracovii metal to wiadomo,ale ta czwórka? No to wez gamoniu nie p****** bo chyba sam w to nie wierzysz.
Do tego porównujesz jakiegoś dziennikarza co doniosl na przyśpiewki i strażnika miejskiego do rozjebania sie całego waszego głównego składu.
Albo ze ktoś z Cracovii za dużo melazuje. Stary co mnie obchodzi kto i ile baluje jak chcesz poplotkować to idź na pudelka.
No i jeszcze bredzisz coś, ze zniknolem po twoim wpisie…wariat.
Drugi piesek mnie „wyzwał do tablicy” żebym się odniósł do jego posta i tak zrobiłem. Poprosiłem tez o papier to coś pokrzyczal ,ze jestem niedoinformowany itp.
Chwalił sie również wiedza o konfliktach u nas.A jak mu napisałem,ze małpa się rozjebal i był dojeżdżany do tego stopnia,ze miał 2 próby samobójcze, to zmienił treść pytania,ze to jednak Oświecenia ma dym nie o małpę tylko o R. i każe mi zadzwonić do kolegów bo c**** wiem po czym prosi admina o skasowanie konta.
No to ku*** mac jak z wami normalnie pisać?
Wy kibice gts-u jak się wam da jedną literę to złożyćie z niej całe zdanie oczywiście pod siebie.
Co do T. To muszę cię zmartwić, ale znów ci się nie udało.
Akurat trafiłeś na kogoś co mu bardzo!!! nie po drodze z tym gentelmenem i moje zdanie na jego temat każdy u nas zna. Mogę ci tylko napisać,ze nie chodzi o żadnych jadczakow wiec reszta nie powinna cię juz piesku interesować. A od konfidentów go nie wyzywam bo nie mam podstaw jeśli masz jakieś dowody na to,ze to on donosił to wrzuć. Juz ktoś tu kiedyś obiecywał od was, ale skończyło się na pierdoleniu.
Jestes jednym z tych którym to miski i reszta składu srala na ryj a i tak udawałes, ze to czekolada.
I ty mi tu chcesz wypominać,ze z kimś nie cisne!?
Widzisz ja nie mam problemu z nazywaniem rzeczy po imieniu. Mam swoje zdanie i nie ważne kto za kim jest. Chociaż raz spróbuj tak samo będzie ci lżej Cwaniaku;)
Widzę,ze lubisz uzywac slowek synagoga,koszerni itp. Dlatego nasowa mi się takie pytankno. Powiedz jak to było gdy biłeś brawo na stojąco Meliksonowi ,biegajacemu z flaga Izraela po waszym komisariacie? Czy wtedy wasz kurwidolek tez był synagoga bo już się pogubiłem?
No i ja tez ci jade od psów a nigdy osoboscie żadnemu nie biłem brawo-ot taka mała różnica miedzy nami.
Bez osbioru wygrałeś psie
Super Wisła i ch.uj.
- [ ]
Do tego porównujesz jakiegoś dziennikarza co doniosl na przyśpiewki i strażnika miejskiego do rozjebania sie całego waszego głównego składu.
Albo ze ktoś z Cracovii za dużo melazuje. Stary co mnie obchodzi kto i ile baluje jak chcesz poplotkować to idź na pudelka.
Drugi piesek mnie „wyzwał do tablicy” żebym się odniósł do jego posta i tak zrobiłem. Poprosiłem tez o papier to coś pokrzyczal ,ze jestem niedoinformowany itp.
Chwalił sie również wiedza o konfliktach u nas.A jak mu napisałem,ze małpa się rozjebal i był dojeżdżany do tego stopnia,ze miał 2 próby samobójcze, to zmienił treść pytania,ze to jednak Oświecenia ma dym nie o małpę tylko o R. i każe mi zadzwonić do kolegów bo c**** wiem po czym prosi admina o skasowanie konta.
Wy kibice gts-u jak się wam da jedną literę to złożyćie z niej całe zdanie oczywiście pod siebie.
Akurat trafiłeś na kogoś co mu bardzo!!! nie po drodze z tym gentelmenem i moje zdanie na jego temat każdy u nas zna. Mogę ci tylko napisać,ze nie chodzi o żadnych jadczakow wiec reszta nie powinna cię juz piesku interesować. A od konfidentów go nie wyzywam bo nie mam podstaw jeśli masz jakieś dowody na to,ze to on donosił to wrzuć. Juz ktoś tu kiedyś obiecywał od was, ale skończyło się na pierdoleniu.
Jestes jednym z tych którym to miski i reszta składu srala na ryj a i tak udawałes, ze to czekolada.
Widzisz ja nie mam problemu z nazywaniem rzeczy po imieniu. Mam swoje zdanie i nie ważne kto za kim jest. Chociaż raz spróbuj tak samo będzie ci lżej Cwaniaku;)
Widzę,ze lubisz uzywac slowek synagoga,koszerni itp. Dlatego nasowa mi się takie pytankno. Powiedz jak to było gdy biłeś brawo na stojąco Meliksonowi ,biegajacemu z flaga Izraela po waszym komisariacie? Czy wtedy wasz kurwidolek tez był synagoga bo już się pogubiłem?
No i ja tez ci jade od psów a nigdy osoboscie żadnemu nie biłem brawo-ot taka mała różnica miedzy nami.
Super Wisła i ch.uj.
- [ ]
13.06.2013–23.09.2012-09.01.2008-12.03.2006-8.10.2004-28.11.2002
Pamiętaj,abyś dzień święty święcił

Pamiętaj,abyś dzień święty święcił
Czy ty żydowska spierdolino zapomniałeś dziś wziąść leki?MosadKSC pisze: 24.10.2021, 10:01 Ale o czym mam z tobą pisać jak ty kiedyś wymieniłeś 5 rozjebusow z multikina jako czołówkę Cracovii metal to wiadomo,ale ta czwórka? No to wez gamoniu nie p****** bo chyba sam w to nie wierzysz.
Super Wisła i ch.uj.
- [
Gdybyś robił to inteligentnie to bym się w duchu śmiał, że robisz wiślakom siarę. Bo z nimi w 100% mi nie po drodze. Ale z ciebie taki debil, że nikt normalny nie uwierzy, że jesteś kibicem jakiejkolwiek drużyny. Także odpuść. Ani to śmieszne, bo żeby było to musi być jeszcze minimalnie wiarygodne. Normalnym proponuje nie odpisywać wystarczy już mój wpis. Nie cytować i nie karmić śmieszka.
Tak czytając te wypociny z obu stron to fajny macie tam klimat, bez pozdrowień z Lublina :) kurestwo jakich mało.
-
pizgacz_rurkowcow
Eric Cartman, u mnie tłumaczenia czy tuszowania byłych rozjebusów czy przerzutów nie znajdziesz, czy to z Reymonta czy ze zgód czy z Kałuży czy z bułgarskiej czy skądkolwiek indziej. Z tego powodu sam nie jestem wielkim entuzjastą kilku niektórych obecnych relacji wiślackich.Eric Cartman pisze: 21.10.2021, 09:36 Pizgacz, jaką to flagę mieliście? Po drugiej stronie muru rozjebał się nasz guru. Na 400 stron trzeba było sobie dopisać. Ekipa w której CAŁA czołówka poszła na współpracę, jeszcze pierdoli na necie i szuka w cudzej ekipie.
PS.
Wam gad z unii nie przeszkadzał?
Za to część Twoich ziombli po szalu ma z tym od zawsze zajebisty problem, zaczyna sie kwik gdy im się naświetli waszych przestrzelenców.
Napisz jeszcze, kto z tych rozjebanych po aferze z zawinięciem/zeznaniami pluszaka dalej działa/jeździ u nas?
-
pizgacz_rurkowcow
MosadKSC pisze: 24.10.2021, 10:01 Ale o czym mam z tobą pisać jak ty kiedyś wymieniłeś 5 rozjebusow z multikina jako czołówkę Cracovii metal to wiadomo,ale ta czwórka? No to wez gamoniu nie p****** bo chyba sam w to nie wierzysz.
Buhahah, grubo. Zaprawdę gruuuuuuuuuubo w c***.
Typie wyjebane mam w jakiś jebanych piłkarzyków pajacyków meliksonów czy innych dzbanów, to tak samo jak u Was co wydaliście szale NS-front ze swastą a po jakimś czasie biegaja po murawie murzyni beżowi czy inne gwiazdeczki podstarzałe odmłodzone w papierach, do tego zgoda z Amsterdamem i wiara z Bliskiego Wschodu czy cholera wie skąd na trybunach na wyjeździe np. do Wrocka także.
Kto niby klaskał psom i kiedy? Derby sprzed kilkunastu lat i pikników? Buahahahah, latami aprobowaliście propagandę i klaskaliście propagandziarzowi wspomnianemu już FortArtowi co potem dzwonił na mijicaj gdy nic mu się jeszcze nie działo, albo stałeś nad transem "Metal PDW", "Metal trzymaj się" i inne tak u nas z michalskim też tak było, ale to dla was większa ujma bo szytwni-gangsta-cartel i tak dalej.
No tak może nic nie macie wspólnego z książką dziennikarzyny tylko że te ścierwa co są tam wypisywane to toczka w toczkę propaganda kałużników, i to nie z d*** od pikoli czy z neta tylko kogoś kto działał w dawnych czasach, a i tak nasi czy wasi wiedzą że od waszego bossa celebryty, a ty chcesz żebym papier wrzucał, hahahaa komedia.
Jeszcze na koniec z jakimiś piłkarzykami z duuupy kolo wyskakuje hahaha szacun gangusie z kartelu poskładałeś mnie.
Dawaj cos zarobimy widze ze wariat dobry jestesKmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 12:35 Niewiem jak wy ale ja juz zyje derbami...
Tak mysle czy by nie zrobic czegos na bloniach 11stego jakis meczyk...
Lizanie d*** 20 złKmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 22:55Jaka stawke oferujesz ??Clon88 pisze: 27.10.2021, 21:18Dawaj cos zarobimy widze ze wariat dobry jestesKmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 12:35 Niewiem jak wy ale ja juz zyje derbami...
Tak mysle czy by nie zrobic czegos na bloniach 11stego jakis meczyk...
Jestes za Wisla Cracovia nie zebym byl Ciekawy
Tylko tak dla zasady...
Obciaganie 15 zł
Taka jest moja stawka tyle dostaniesz pasuje?
-
ratujmy trzmiele
pozwoliłem se zgłosić na ECPU ten romantyczny czacikKmaczeta90 pisze: 28.10.2021, 09:15Pomyliles adresy...Clon88 pisze: 28.10.2021, 07:26Lizanie d*** 20 złKmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 22:55
Jaka stawke oferujesz ??
Jestes za Wisla Cracovia nie zebym byl Ciekawy
Tylko tak dla zasady...
Obciaganie 15 zł
posypie się pół forum
przełom,przejebane,matko boska
ratujmy trzmiele pisze: 28.10.2021, 19:01pozwoliłem se zgłosić na ECPU ten romantyczny czacikKmaczeta90 pisze: 28.10.2021, 09:15Pomyliles adresy...Clon88 pisze: 28.10.2021, 07:26
Lizanie d*** 20 zł
Obciaganie 15 zł
posypie się pół forum
przełom,przejebane,matko boska
-
ratujmy trzmiele
sprzedam was wszystkichClon88 pisze: 28.10.2021, 19:43ratujmy trzmiele pisze: 28.10.2021, 19:01pozwoliłem se zgłosić na ECPU ten romantyczny czacik
posypie się pół forum
przełom,przejebane,matko boskaw takim razie strzeliłeś sobie w kolano bo u ciebie ochronko to juz bedzie recedywa
nie będzie niczego
-
ratujmy trzmiele
Nie będę zdradzał tzw. kuchni procesowej, ale wystarczy powiedzieć, że jeden i drugi krakowski kurwuciel płynnie dowodzi i jeszcze twierdzi!
-
UrzadSkarbowy
Cracovia wchodzi na Wisłę? Ile biletów dostali?

Derby dla Garbani!!!!
Zero - pandemia, zalecenia sanitarne.
Hahahah przecież oni mają swoją teorie ze ktoś tutaj założył kilka kont i pisze sam ze sobą. Przecież oni nie potrafią odróżnić konfidenta od dobrego chłopaka w swoich szeregach i z nimi zrobić porządek a co dopiero pogonić Cygana czy Klemensa. Wiesz jak to mówią oni załatwiają swoje brudy między sobą, niestety Kraków jest mały i chwała temu kto nie boi się o tym kure*stwie mówić.benenati pisze: 26.10.2021, 12:57Nie ma cię nawet na miejscu wiec weże tam spuść już to internetowe ciśnienie. Stary chłop jesteś, od dawna siedzisz na ddupie a prężysz się zza tej klawiatury jak jakiś łeb.
Temat Metala, Szafrańca i Mastera jest już dawno znany, tak jak fakt ze Lech nie był najszczęśliwszy jak dzieki wam wywiesili transparent oficjalnemu już wtedy konfidentowi. Metal dalej mile widziany w waszych knajpach w towarzystwie JG wiec chyba po prostu po twoim wyjeździe byku nie ma kto tam zrobić porządku z tymi „kasztanami” z bramek. Tak jak z Klemensem albo Cyganem co latają po mieście autami za bańkę i każdy wie gdzie mieszkają (w myśl zasady ze wy swoje 60 prześladujecie bez litości).
Piszesz o Małpie gdzie każdy dobrze zna temat, a nie masz ewidentnie pojęcia na ile pieniążków ktoś wyjebal teraz kogoś z Oświecenia i za czyją namową, więc może wróć dopiero jak dopytasz koleżków? Nie wiesz też że wasz gwiazdor Dyduch jeździ za swoim guru Halagardą, może powiem ci czemu bo pewnie tu też niedoinformowany? Jak tam chłopaki z Ruczaju? Najebaliście chłopaczka z papierami na Rybickiego a na wasze nieszczęście jest ksero. Napieracz na kogo się rozjebal to tez ktoś tutaj już napisał.
I powiedz jeszcze, wszyscy u was podpisali płachtę dla Zielińskiego czy może jest tak, że część osiedli uważa ze to frajer i chce z nim jechać, a ktoś przez niego właśnie wyłapał pare lat? I jak tam mój serdeczny kolega Wara? Wybaczanie i przywracanie konfidentów to u was nie pierwszyzna tylko tradycja
Mówiłem zanim wrócisz się ośmieszać zagadaj najpierw z Głową albo kimś na miejscu kto zna temat, a ty tu machasz swoją internetową maczetą i się kompromitujesz coś piszcząc o jakiejś super Wiśle. Na Wiśle nie jest super, ale nie ma i nie będzie żadnego frajera, a u was jest ich na ten moment pokitrana cała masa i grają pierwsze skrzypce. Ale szambo zaczyna już wybijać wiec koleżeńska rada w twoim stylu - lepiej wariacie nie ciesz jeszcze za szybko swojego żydowskiego ryja.
Jeszcze raz jak będzie tu admin niech usunie to konto, Mosad mnie pociachał za bardzo swoim wi-fi tasakiem.
Ale dobrze wiedzę ze co raz więcej osób głośno o tym mówi i kibicuje w głębi serca ze w końcu zbiorą sie ludzie z zasadami i ta Frajer*ska Elita zostanie pogoniona bo to co się tam odpierd*la to jest niezły cyrk. Rybicki brzytwy się chwila ale koledzy z RucZaju chyba maja świadomość co jest w kryminale za jawne wąchanie się z konfidentami, sztywne gity tak ?Tak na marginesie to pół miasta już się śmieje z nowego związku Rybickiego. Płachta podpisana ? Trudno żeby tak jak się zakręcił obrotniak i komuś pare lat dołożyli. Ciekawe jaka by była afera w druga stronę zasadowcy.
Co gympark u oficjalnego konfidenta Zenka któremu rękę podawaliście przez tyle lat udając ze jest elegancko sztywniaki zamknęli, lipa co nie ma gdzie trenować. Zostało wam ćpanie w forum i trenowanie tych waszych mieszanych sztuk walki w zagrzybiałej piwnicy. Szpagaty tam musicie ostro trenować wnioskując po ilości skitranych konfidentów.
Śmialiście się z papieru na Napieracza ze farmazon to poczekajcie jeszcze chwilkę bo już chodzi smutny w Tarnowie, jakoś mu się siedzieć nie chce, a ile minęło miesiąc, dwa ? Chcieliście bananowca w bandzie to teraz bierzcie to na bary. Pogrypsowaliscie trochę na sankcji i wam się coś w głowach poprzestawiało chyba bo z zasadami to ta banda nie ma nic już wspólnego, nie dziwie się ze Halagarda sie z Tego wypisał. Ale spokojnie sztywne gity zobaczymy czy będziecie brali te wyroki od deski do deski czy w obawie za wór i za to co odpierd*lacie będziecie sie zawijać i udawać ze tak wiecie na bierząco co sie dzieje w mieście jak tutaj jeden wyżej ;)
Szkoda tylko ze w Europie macie miano konfidentów za zasługi Szafranca ;)
-
UrzadSkarbowy
no to szykują się fajne derby :)

-
Krzysiek1997
W ogóle to jak z uczestnikami ataku na C. w 2011 roku?
Ktoś w ogóle jeszcze siedzi, czy wszyscy powyskakiwali?
Ktoś w ogóle jeszcze siedzi, czy wszyscy powyskakiwali?
ojoj jaka chciałaś być kumata i jak zawsze jebłaś kleksa...
Lubisz sama ze sobą dyskutować? Może powiesz wszystkim dlaczego pogoniliście młodego baxtera, skoro ona nie była do sprawy kondomów spod znaku rekina?
Eryczek sam się pogonił, stając po stronie ojca, przecież to ku*** logiczne.
I jest do sprawy rekinów.
Poza tym na Wiśle aktualnie nie ma miejsca dla tych, którzy nie umieją się określić czy jebią 60, czy rozumieją, że to-tamto i się "nie wpierdalają". Z tego powodu sami godzimy się na to, że wręcz całe osiedla typu Prądnik Czerwony, Stoki w NH odpadają, bo się "nie wpierdalają".
I ku*** taki gnój macie u siebie, że j***** kornaś musi was zwoływać pod forum albo na młyny i was ze sobą godzić, bo się sami pozabijacie debile. Ten sam kornaś, o którym się zarzekaliście, że od lat nie ma nic wspólnego z cracovią. Jak trwoga to do boga, a na sam koniec wypierdoli was wszystkich, tak jak to zrobił lata temu.
Ale jakoś nowa flaga prądnika prężnie wisi na Wiśle.
Zrobiona przez starą wierną zasadom ekipę. Tu chodzi o młodych.
Wrocławska to tereny KSC albo TS ?
Tereny podzielone, zresztą jak większość Krakowa. W stronę torów (okolice Łokietka, Składowa) - KSC, w drugą stronę TSW, ale raczej już starsze osoby mało udzielające co KSC 5 wykorzystuje i na całej dzielnicy są bardziej widoczni.
Grupa Wisła Devils się odrodziła pytam bo nowa flaga wisi z tą nazwą.
Wymyśliłeś teorie po chuju.liczby wyjazdowe pisze: 07.11.2021, 22:51Ta odrodzenie.. po 20 latach będą biegać typy co teraz mają po 40 lat? Zresztą koniec Devils był związany z tym że część przeszła do Sharks(POL) pisze: 07.11.2021, 21:37 Grupa Wisła Devils się odrodziła pytam bo nowa flaga wisi z tą nazwą.
A teraz Młodzi sobie wzięli starą nazwe i robią idiotyczną narrację że to jakaś niby kontynuacja i że Sharks be a Devils cacy
Idąc tym tokiem rozumowania to gdzie były te Devilsy jak Sharksi rządzili i okradli klub? Wychodzi na to że że jak szczury wyszli dopiero po zamknięciu wsh, nawet sami ich nie dojechali
Zrobili by nową nazwę i szyld A nie wmawiają takie głupoty
Wisła Kraków
Patrząc na Derby Krakowa, tego co tutaj wypisujecie, to jak się prowadzą kibice jednej jak i drugiej strony, zastanawiam się czy Wy jesteście jeszcze kibicami czy jakimiś ćwierćgangsterami. Coraz więcej obnoszenia się z jakimiś kryminalnymi tematami, grypsowanie na transparentach, vlepkach czy oświadczeniach. Nie tędy droga. Niedługo będą pisane relacje z wyjazdów ale na lipa po kryminał hehe
-
Mareczek86
Cracovia wyzywała Wisłę podczas hymnu?
-
Sam Fisher
Coś tam machali rękami i skakali, więc pewnie tak, ale nic nie było słychać
Bardziej mi właśnie chodziło o kontynuację po starej gwardii ale ok odpowiedziałeś mi wystarczająco dzięki.liczby wyjazdowe pisze: 07.11.2021, 22:51Ta odrodzenie.. po 20 latach będą biegać typy co teraz mają po 40 lat? Zresztą koniec Devils był związany z tym że część przeszła do Sharks(POL) pisze: 07.11.2021, 21:37 Grupa Wisła Devils się odrodziła pytam bo nowa flaga wisi z tą nazwą.
A teraz Młodzi sobie wzięli starą nazwe i robią idiotyczną narrację że to jakaś niby kontynuacja i że Sharks be a Devils cacy
Idąc tym tokiem rozumowania to gdzie były te Devilsy jak Sharksi rządzili i okradli klub? Wychodzi na to że że jak szczury wyszli dopiero po zamknięciu wsh, nawet sami ich nie dojechali
Zrobili by nową nazwę i szyld A nie wmawiają takie głupoty