1. inny kształt herbu
2. nazwa w innym miejscu
3. inny kolor nazwy
4. rok w innym miejscu
5. inny kolor roku
6. inaczej umiejscowiona gwiazda
A teraz wy.pierd.alaj z tego tematu.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
6 szczegółów różniących herby ? Chyba ten wiek to również pamięć, polecam lecytynę. Napisałeś Panie kolego, cytuję bez zmian w edytowanym tekście jak masz dziwnie w zwyczaju "Czy mICHA7SKA po powrocie z "ochronek" planuje start w polityce, że jego podobizna zasłaniająca literę "g" w herbie wiślaków pojawiła się na dzisiejszej sektoróWce krakoWian? :D”2DZ pisze: ↑05.09.2021, 21:45Mam już swoje lata, więc pomóż mi znaleźć np. 6 szczegółów różniących herb '(gie)TeeSu' z tym(i) na ... oprawach wiślaków i widzewiaków, "okulisto" podobny zupełnie do nikogo. ;)
Moich tłumaczeń? Widzę ze próbujesz, jak to masz Panie kolego w swoim stylu, zmienić kontekst rozmowy. Wybacz, nie wchodzę w to, ale postaram Ci się przypomnieć o czym jest dysputa.2DZ pisze: ↑06.09.2021, 13:40Musisz mi bardziej pomóc, bo do tej pory nie mogę znaleźć twoich tłumaczeń, że pomyliłem herby i twarze wiślaków (nadal nie wiem np., kto mi na waszej sektoróWce przypomina michalską ;). Chyba, że sWoje wyjaśnienia razem z moim "podbiciem" 'wjebało' z tematu dot. ostatniego weekendu lub/i masz tu dWa konta: "cloWna" - do wyśmiewania i "po", gdzie udajesz mądrzejszego, "panie ko7ego". :)po pisze: ↑06.09.2021, 12:27Chcesz 6 szczegółów różniących herby? Chyba ten wiek to również pamięć, polecam lecytynę. Napisałeś, Panie "kolego", cytuję (bez zmian w erratowanym tekście, jak masz dziwnie w zwyczaju): "Czy mICHA7SKA po powrocie z "ochronek" planuje start w polityce, że jego podobizna zasłaniająca literę "g" w herbie wiślaków pojawiła się na dzisiejszej sektoróWce krakoWian? :D”
Więc po 1-sze - Co mnie 'kurvvy' interesują, co Widzew czy inne "druŻyny" maja na oprawach, skoro odniosłeś się do TEJ konkretnej sektorówki z meczu, w którym Wisła wygrała z pomocą ladacznic, sędziów? Na dodatek zasugerowałeś, że na oprawie była twarz P.M. Do tego się nie czepiam, mam świadomość, że możesz nie odróżniać twarzy ludzi od ... krakowskich konfidentóW, jednak czepiam się tego, że herb, który był na sektorówce, nie zawierał literki "G" czy też "C" czy "W" czy "K" czy "S", jak u 'sovii' i na nowym herbie jest napis "TS WISŁA", a nie "G.T.S. Wisła", jak próbuję innym wmówić. Więc próbowałem Ci wytłumaczyć, jak młodszemu dziecku, że ani twarz, ani herb nie są tym, czym byś chciał i to Ci próbuję wmówić. By Ci to wyjaśnić tak, byśmy już nie popełniali takich głupich błędów (bo ani to śmieszne, ani to fajne), zaproponowałem, byś pokazał ten herb, w którym widzisz tę literkę "G" i Ty wyskakujesz z herbem używanym w latach 1975-1991 tzn. kiedy rodził się u nas ruch kibicowski, a na sektorówie był m.in. herb powstały w 1991 r., co oczywiście dobrze wiem, bo w 'linku' z "polskielogo.net", którym się posłużyłeś, ten herb i jego historia jest opisana. Ale, niestety, pasuje Ci do tej super śmieszkowej narracji:
Nie odróżniasz wielu naszych herbów, nie rozróżniasz twarzy, STARy, ja Ci współczuję w życiu. Jeśli masz babę, to też musi mieć 6 szczegółów, by ją odróżnić od kochanek? 'Przejebane' musisz mieć np. w galerii, gdzie jest masa kobiet, a Ty, jak sam wspomniałeś, masz już swoje lata. To była moja dygresja tylko odbigająca od tematu, nie będę Ci znów usiłował 'ciupać' od ślepców itd., bo ogólnie współczuję ludziom, którzy mają ciężkie problemy zdrowotne.
W ogóle to jesteś za Legią, czy może za KSZO? W końcu herby podobne ... .
https://www.wisla.krakow.pl/aktualnosci ... opuszanski2DZ pisze: ↑06.09.2021, 20:20Uważaj również na sWoim parkingu na ciche ... ciężarówki. Poza tym, powinnaś się poradzić "po" ..., on na pewno wie, co to za schorzenie czyli połączenie achromatopsji z ... nierozpozawaniem kształtów.nicola&gays pisze: ↑06.09.2021, 15:00Przecież, DoZo..., jestem tak 'jebnięta', że ... pokazuję kciuk i macham, jak widzę auta kursantów nauki jazdy (myślę, że to w-wscy piłkarze jadą na trening).
Na razie zalecam XTC zamiast 4-MMC. :)
Napiszesz w końcu, czyje popiersie z mordą o charakterystycznych rysach (wysunięta żuchwa z wydatnymi warami ;) chcieli(ście) namalować na tej sektoróWce, skoro (z ponad 100 m w dymie od rac) mylnie rozpoznałem twojego doWódcę? :Dpo pisze: ↑06.09.2021, 15:07Moich tłumaczeń? Widzę, że próbujesz, jak to masz, Panie "kolego", w swoim zwyczaju, trzymać się tematu rozmowy. Wybacz, nie wchodzę w to, ale postaram się Ci przypomnieć, o czym jest nasza dyskusja.2DZ pisze: ↑06.09.2021, 13:40
Musisz mi bardziej pomóc, bo do tej pory nie mogę znaleźć twoich tłumaczeń, że pomyliłem herby i twarze wiślaków (nadal nie wiem np., kto mi na waszej sektoróWce przypomina michalską. ;). Chyba, że sWoje wyjaśnienia razem z moim "podbiciem" 'wjebało' z tematu dot. ostatniego weekendu lub/i masz tu dWa konta: "cloWna" - do wyśmiewania i "po", gdzie udajesz mądrzejszego, "panie ko7ego". :)
"Czy mICHA7SKA po powrocie z "ochronek" planuje start w polityce, że jego podobizna zasłaniająca literę "g" w herbie wiślaków pojawiła się na dzisiejszej sektoróWce krakoWian? :D”
Więc łopatologicznie, zapytałeś, czy "Misiek", który wg Ciebie był na sektorówce, planuje po wyjściu z a.ś. start w polityce, bo jego PODOBIZNA zasłaniała literkę "G", która wg Ciebie powinna być w wiślackim herbie.
I próbuję, jak widać - nieumiejętnie, Ci wyjaśnić, że ten herb na sektróWce to nie jest nasz herb, który Ty znasz od lat i próbujesz przypominać winnym. Najprościej tę różnice zobaczyć, porównując wszystkie herby, niczym porównać rysunki. Niestety, wymagasz co najmniej 6-ciu różnic (a nie ponad 7, których chyba wymagał dla nowego ZT UP), bo inaczej uznajesz herby i rodowody za tożsame. Otóż, Panie "kolego", mylisz się. I zaznaczę, ja się nie tłumaczę, tylko próbuję, Panie "kolego", Ci wytłumaczyć, bym potem nie popełniał takich lapsusów. Wiem jednak, że często-gęsto, nie ma się co "kopać z koniem" i nawet najprostszej rzeczy się czasem debilowi nie wytłumaczy (nie twierdzę, że to Ty jesteś debilem, tylko, że - po prostu - pewna grupa ludzi pewnych rzeczy nie zrozumie z racji np. ograniczeń umysłowych przedstawiającego sWoje racje).
I teraz napisałeś do mnie, że nie możesz znaleźć moich wytłumaczeń, kto był na oprawie. No raczej, bo ja nie mam się z czego tłumaczyć. To Ty o coś zapytałeś, ja odpowiedziałem pytaniem, na jakiej podstawie ... I nagle zaczyna się moje odwracanie kota ogonem. Nie ma potrzeby, każdy, kto mnie czyta, sam wyciągnie wnioski na temat Twojej postawy, która, zauważyłem, już miała pewne propozycje na tym forum.
Na koniec tylko pokaże Ci, jak fajnie robisz mnie w 'chÓja', tudzież - pożytecznego idiotę. Serio, może Ci się to przyda na przyszłość i wyjdzie na zdrowie.
Więc jeśli jest podobizna króla na polskim banknocie, to znaczy, że na obrazku jest wyłącznie jego wyobrażenie np. autorstwa Jana Matejki.
A Ty, Panie "kolego", wyśmiewasz moje projekcje i nagle "pytasz”: "kto mi na waszej sektoróWce przypomina michalską".
Więc może kolejna Twoja lekcja języka polskiego nie pójdzie na marne. Może zamiast podobizny chodziło nam o podobieństwo do kogoś innego niż mICHA7INA?
Za SJP - "podobieństwo":
zgodność, wspólność pewnych cech dwu albo więcej osób, przedmiotów itp.; prawie jednakowy wygląd, powinowactwo, bliskość, zbieżność, pokrewieństwo
Ja dostrzegam po Twoim stylu pisania, że masz bardzo duży problem z moim ojczystym językiem, ale nie znam Ciebie, więc nie będę Ci pisał, że jestem debilem lub tylko pomyleńcem czy jakimś innym przybyszem z planety meczet, zapamiętam jednak, że PODOBIZNA a PODOBIEŃSTWO to są różne słowa (nie wiem dlaczego, ale przyśniła mi się scenka 'sequel-u' vegiNY o 'wsh', w której P.M. pyta, czy zIBI i jego Zbigniew to jedna i ta sama osoba ...).
PS A widzewskich zarzutóW o jakieś inne konta nie skomentuję, każdy widzewiak sądzi wg siebie.
Kolega ci podrzucił link czyje popiersie, jesteś tak biegły w szukaniu po internecie ze jestem aż zaskoczony ze tego nie znalazłeś.
Jak Dozo nie lubię, tak teraz pozamiatał :D
Żeby było ciekawie, to najpierw wszyscy muszą się utrzymać w 4 lidze.A z tym niestety może być różnie.liczby wyjazdowe pisze: ↑01.10.2021, 15:34Przydałyby sie te klatki w 4lidze, żeby wpuszczali bo tyle lat się narzekało że buraczana liga, mało ekip a za rok połączeniu wschodniej i zachodniej będzie ciekawie:
- Unia Oświęcim,
- Beskid Andrychów,
- Okocimski Brzesko,
- Tarnovia Tarnów,
- Glinik Gorlice,
- Kolejarz Stróże,
Po tym jak zostali potraktowani przez "bandę", chyba przejrzeli na oczy i zrozumieli, że nie tędy droga. Ciekawe czy jakby zapłacili te pieniądze, to czy flaga by jednak wisiała ;)liczby wyjazdowe pisze: ↑01.10.2021, 15:34od straty "repliki" na rzecz Beskidu, flaga Wadowic nie widziana na Wiśle, więc wygląda na to że chyba nie.
Niestety masz błędne informacje. FC Wadowice skończył swój żywot przez tzw. "samozaoranie" i nie chodzi tu o stratę "repliki" czy jakieś pieniądze. Wadowice oczywiście w dalszym ciągu jeżdżą na Wisłę, ale nic zorganizowanego.Monster96 pisze: ↑02.10.2021, 10:19Po tym jak zostali potraktowani przez "bandę", chyba przejrzeli na oczy i zrozumieli, że nie tędy droga. Ciekawe czy jakby zapłacili te pieniądze, to czy flaga by jednak wisiała ;)liczby wyjazdowe pisze: ↑01.10.2021, 15:34od straty "repliki" na rzecz Beskidu, flaga Wadowic nie widziana na Wiśle, więc wygląda na to że chyba nie.
Przecież oni stracili to po zatrzymaniach już i to chyba ich największe szczęście, bo mogłoby z nimi być różnie.Monster96 pisze: ↑02.10.2021, 10:19Po tym jak zostali potraktowani przez "bandę", chyba przejrzeli na oczy i zrozumieli, że nie tędy droga. Ciekawe czy jakby zapłacili te pieniądze, to czy flaga by jednak wisiała ;)liczby wyjazdowe pisze: ↑01.10.2021, 15:34od straty "repliki" na rzecz Beskidu, flaga Wadowic nie widziana na Wiśle, więc wygląda na to że chyba nie.
Nie oni pierwsi i nie ostatni:).
Temat był poruszany z odpowiednimi osobami, sprawa jest wyjaśniona. Nie będę się tu wdawał w szczegóły, jak jesteś kimś poważnym wiesz do kogo się udać po odpowiedź jak temat Cię nurtuje. Jeśli prowadzisz śledztwo to kieruj się gdzieś indziej. Tyle z mojej strony.
Puszka skoro dzwonił Widzew (nie chodziło o wypiski) i nie tylko on dzwonił do Tarnowa że gość jest wporzadku więc o czymś to świadczy dobrze ze Wymieniłeś taka markę jak Widzew który był bezstronny a co do tworzenia czegoś tworzysz historie godne Jana Brzechwy jedynie to pokazuje jak kogoś na siłę chce się zniszczyć siejac farmazon za farmazonem gacie, łyzki, falsy co dalej powódź stolecia w 1997 też
D. przez cały okres odsiadki nie miał od nas pomocy z uwagi na paragraf za który był osadzony. Po wyjściu i wyjaśnieniu swoich spraw wrócił na trybuny. Nie został nigdy wyjebany przez UTH...::1952::.. pisze: ↑18.10.2021, 18:01Co do owego D.To typ po wyjściu z więzienia od razu został pogoniony z Unii przez ówczesnych decyzyjnych.UTH już nie ma, władze przejęło UTSC i typa przyjęli z powrotem w szeregi Unii.
Co Ty ćpasz mi powiedz ze masz tak wybujałą fantazje, lub jakie profity dostajesz od naszego rywala że ich tak zachwalasz telezakupy mango tam Cię widzę reklamując zestaw garów...::1952::.. pisze: ↑31.10.2021, 15:05Unia Tarnów obecna na Tarnowskim Marszu Niepodległości, czy po raz kolejny kupa, bo przyszła Tarnovia ?
https://zapodaj.net/649049a5d869b.png.html
https://zapodaj.net/9ee0112b60e01.png.html
Ile tej Unii bylo na tym wyjezdzie? bo zaraz sie okaze ze byly 2 osoby, a tu wielkie halo...::1952::.. pisze: ↑01.11.2021, 15:27Sorry, za te reklamy, quizy na zapodaj.net.Wczesniej takiej lipy tam nie odstawiali.
Wracając do tematu Unii Tarnów.Wróble ćwierkają, że Uniści w jeden dzień dwukrotnie się obsrali.Raz przed lokalnym rywalem nie pojawiając się na Tarnowskim Marszu Niepodległości.Drugi raz przed Ładą Biłgoraj, przy okazji wyjazdu do Świdnika.Widać te ich "sportowe charaktery":).
Po obejrzeniu tego typu treści trudno coś sensownego sklecić.. ja doskonale rozumiem że młoda Tovia nie miała wzorców kibicowskich bo starsi koledzy na prawie dekadę odpuścili akcje/ mecze u siebie czy wyjazdy, a o waszych ziomkach z kałuży też ciężko tego wymagać by ich stawiać za wzór ale k**** mać tego typu rzeczy przechodzą ludzkie pojęcie.. Nagrywki, na kozaku w biały dzień, pizganki ,bieganie ze sprzętem po sklepach gdzie pełno przypadkowego ludu. Oczywiście herosi bez zasłoniętych twarzy, chęć sponiewierania rywali aż tak zaciemnia umysły?? Choć z kosy to absolutnie nie piszę po złości żeby dojebać.. kilkanaście lat temu nie było internetu czy kamer w telefonach - męta od początku do końca śledziła moją rozmowę z ziomkiem na jebanym gg w sprawie spotkania na spalenie czegoś (wiadome ocb) co się okazało że śledzony był od dawna. na szczęście 0 spraw, zeznań, wyroków itp.. w tej kwestii. Sami się wdupcacie na przypał i to potężny, kolejno co będzie? Zjazd wiadomo gdzie, kilku nie wytrzyma ciśnienia potem zastępy misków, zielaków, metali, haniorów i tym podobnych i już w ogóle nic nie będzie. Ogarnijta się tam czy Wy czy Unia. Bez napinki.liczby wyjazdowe pisze: ↑01.11.2021, 19:03na mieście chyba też mają nie za wesoło,..::1952::.. pisze: ↑01.11.2021, 15:27Sorry, za te reklamy, quizy na zapodaj.net.Wczesniej takiej lipy tam nie odstawiali.
Wracając do tematu Unii Tarnów.Wróble ćwierkają, że Uniści w jeden dzień dwukrotnie się obsrali.Raz przed lokalnym rywalem nie pojawiając się na Tarnowskim Marszu Niepodległości.Drugi raz przed Ładą Biłgoraj, przy okazji wyjazdu do Świdnika.Widać te ich "sportowe charaktery":).
profil na insta "prawdziwe sportowe charaktery" a tam mnóstwo filmików z Unistami dopadniętymi przez rywali którzy przed kamerą każą im się wypierać klubu i kibicowania
niezły syf, chyba nawet w Krk na taką skalę nie ma upublicznianych filmików z twarzówkami
a potem się dziwicie że Tarnów z takim potencjałem liczby ludności prezentuje taki poziom kibicowski/ chuligański
Mamy nagranych blisko 120 osób niektórych po kilkanaście razy którzy dalej kibicują, wszystkie osoby które nagrała nasza sąsiadka z automatu przestaly kibicować, na mecze nie chodzą. My nie szukamy rozgłosu w sieci jak nasz rywal robimy swoje ku chwale wielkiej UNII.liczby wyjazdowe pisze: ↑01.11.2021, 19:03na mieście chyba też mają nie za wesoło,..::1952::.. pisze: ↑01.11.2021, 15:27Sorry, za te reklamy, quizy na zapodaj.net.Wczesniej takiej lipy tam nie odstawiali.
profil na insta "prawdziwe sportowe charaktery" a tam mnóstwo filmików z Unistami dopadniętymi przez rywali którzy przed kamerą każą im się wypierać klubu i kibicowania
niezły syf, chyba nawet w Krk na taką skalę nie ma upublicznianych filmików z twarzówkami
a potem się dziwicie że Tarnów z takim potencjałem liczby ludności prezentuje taki poziom kibicowski/ chuligański
Użytkownicy przeglądający to forum: Bugi2017, dzekus, halodrol, maszerujlubgin, Xsexx i 148 gości