ssałam jędrasa pisze: 07.09.2021, 16:30
Śmieszni jesteśmy, internetowe paRoWozy, tylko tyle napiszę. Zerknij na zdjęcia sektorów, a nie będziesz musiał zadawac pytań (kompromitujących nas, przyznam). Wiem, że kiedyś u nas w Iławie i u bO7A w Nysie główne miejsce 'rozkminek' to był wybieg dla biedronek, ale my w mieście włókniarek teraz na takich internetowych 'rozkminiaczy' jak widzewskie fankluby, choć poDobni, wywalamy "dżonsona pĘto", reasumująć ... 'je6ać' mnie do dÓpy. :)
A ty byłaś w ogóle w Opolu?! :D
troll_górski pisze: 07.09.2021, 16:39
A co ma Odra Opole do Dolnego Śląska? Chyba nie ten region. Po znajomych z Wrocławia mniemam, że ekipa szanowana mimo, że kosa, wiecznie na wojennej ścieżcie, zWykle na tarczy na Oporowskiej ...
Wczoraj na meczu Miedzi z ŁKS-em pierwszy raz usłyszałem jak młyn z Legnicy pozdrawiał Karkonosze Jelenia Góra Czyżby szykowała się zgoda pomiędzy Miedzią a Karkami ? Wiem że od pewnego czasu dobrze jest na linii Legnica Jelenia Góra ale czy będzie lepiej ?
grzechu727 pisze: 12.09.2021, 10:26
Wczoraj na meczu Miedzi z ŁKS-em pierwszy raz usłyszałem jak młyn z Legnicy pozdrawiał Karkonosze Jelenia Góra Czyżby szykowała się zgoda pomiędzy Miedzią a Karkami ? Wiem że od pewnego czasu dobrze jest na linii Legnica Jelenia Góra ale czy będzie lepiej ?
Obie strony miały się ku sobie od jakiegoś czasu (kilka lat) więc nie powinno to być jakieś zaskoczenie.
Karkonosze w swojej relacji piszą że było ich 100 w Bolesławcu na meczu z BKSem.
Karki, gdzie zgubiliście ponad 20 osób? W toi tojach się zamknęli?
Ps, fajna taka równa liczba wyjazdowa:)
Kropkowanie kropkowaniem, z drugiej strony jak ktoś wykropkuje i udowodni, że ekipa X ma problemy z matematyką tudzież bujną wyobraźnię, to akurat większa beka z wymyślania liczb z d***. Zarówno tutaj, jak i w przypadku niedawnego młynu Miedzi, gdzie z 200 osób zrobili 400 i widać to bez kropkowania ;)
ratujmy trzmiele pisze: 06.10.2021, 22:02
Ty weź się może za poważniejsze tematy
Kielce na ten przykład ,to w miarę nizinne miasto ,a podobno wieje tam notorycznie halny
Łowco trzmieli, ale to są właśnie poważne tematy. Koloryzowanie liczb wyjazdowych jest bardzo krzywe, a że Karkonosze czy Miedź to praktykują, no cóż..
I gówno kogo tutaj interesują nizinne Kielce, mówmy o faktach.
Miedzi może mieć z tym problem na wyjazdach
P. S. Egon zadowolona z ilości barw i oflagowania Karkonoszy?
Tak szmato zwłaszcza, że tak samo jest mi daleko do Jeleniej Góry jak i Karkonoszy ... Mam tu na myśli kilometry i sympatię gdybyś nie ogarnęła.
bez-napinki pisze: 08.10.2021, 18:01
Na Górnym Śląsku to nie jest moda zacznijmy od tego.
Sądzę inaczej. Na Górnym Śląsku jest wiele osób, które nie są autochtonami (rodzice przyjechali z innej części kraju, ale urodzili się tutaj), a uważają się za wielkich hanysów. Jak to wytłumaczyć?
Ktoś może mi powiedzieć coś o kibicach Górnika Wałbrzych w Strzegomiu? Od roku pojawiają się ich setki wlepek i napisów na murach szczególnie na dzielnicy Graby i w okolicznych wioskach np Tomkowice Dobromierz czy Roztoka
Wik2001 pisze: 08.11.2021, 21:51
Ktoś może mi powiedzieć coś o kibicach Górnika Wałbrzych w Strzegomiu? Od roku pojawiają się ich setki wlepek i napisów na murach szczególnie na dzielnicy Graby i w okolicznych wioskach np Tomkowice Dobromierz czy Roztoka
Stachu ostatnio znalazł plecak w "Barze u Greka" i wiem że powiedział - będę chodził i wlepiał. Jak go znam powinien daleko dojść (ma chłop chody). Szkoda, że nie wiedziałem że to fanty GW, no ale cóż lata. Mam nadzieję, że Stachu Ci wytłumaczył skąd wlepki :)
Takie pytanie do Górnika Wałbrzych, patrząc na fotki i oprawę w Kudowie macie tam fan club. Ile miejscowych z wami na stadionie, bo wiem że tam też Śląsk Wrocław jest w Kudowie. Możecie przybliżyć jak to wygląda obecnie?
wdw pisze: 18.11.2021, 10:37
Takie pytanie do Górnika Wałbrzych, patrząc na fotki i oprawę w Kudowie macie tam fan club. Ile miejscowych z wami na stadionie, bo wiem że tam też Śląsk Wrocław jest w Kudowie. Możecie przybliżyć jak to wygląda obecnie?
W Kudowie od "zawsze" kibicowano Górnikowi, jeśli pytasz o rozkład sił w mieście, to wiedz, że nie zawsze ilość idzie w parze z jakością, i był czas że ta jakość była zdecydowanie po naszej stronie. Reasumując nie ma meczu w Wałbrzychu bez fanatyków z Kudowy, którzy mają do przejechania ok 70 km!! A gramy przecież tylko w okręgówce . Ps jeśli transparent wzbudził czyjeś kontrowersje to chyba dobrze
Kiedyś była taka strona internetowa Zagłębia Wałbrzych z ich archiwalnymi relacjami kibicowskimi z lat 70/80. Były tam opisy meczów m.in. z Bielska-Białej czy Bydgoszczy. Jest ktoś w stanie "odkopać" te relacje?
eMTe4 pisze: 14.12.2021, 17:38
Kiedyś była taka strona internetowa Zagłębia Wałbrzych z ich archiwalnymi relacjami kibicowskimi z lat 70/80. Były tam opisy meczów m.in. z Bielska-Białej czy Bydgoszczy. Jest ktoś w stanie "odkopać" te relacje?
Ta strona padła jakiś czas temu podobnie jak kibice Zagłębia. Czytałem te relacje i gadałem z wiarygodną osobą z Bielska-Białej na temat tego opisu tj. BKS Stal BB - Zagłębie Wałbrzych z którego to wynikało jakoby Thoreziacy w Bielsku pogonili Stal. Otóż miejscowi sprawę przedstawiają zupełnie odwrotnie jako że oni pogonili przyjezdnych. To było ze 40 lat temu więc więc ciężko dotrzeć do uczestników tamtych wydarzeń. Z kolei w Bydgoszczy skinheadzi Zawiszy chcieli skroić punków z Zagłębia. Thoreziacy załapali się na jakieś strzały a zaczęło się od tego że ktoś z Zawiszy do nich powiedział że "moją ulubioną drużyną jest Górnik Wałbrzych".
Pytanie z gatunku archiwalnych do Moto-Jelcza. Czy po słynnym meczu wrześniowym w 1991 roku z Lechią Gdańska (przy którym spłonął wagon kolejowy,miejscowi zostali ze stadionu przegonieni i przekopani,a Lechia stała się największą kosą) nastąpił na wiosnę 92 zorganizowany wyjazd do Gdańska? Jeśli tak to w jakiej liczbach? Drugie pytanko, to od kiedy skończyło się bluzganie na Lechię (jakie lata)? Pamiętam w dolnośląskich rozjadach w latach 90-tych skandujących Oławian -Lechia Gdańsk k.... s......, a później już dużą ilość Gdańszaczan na melańżach w Oławie przy okazji WKS-Lechia.
wiernyioddany pisze: 31.01.2022, 06:23
Piłkarski Górnik Wałbrzych udziela się na meczach kosza? Czy młyn tam kręcą inne osoby?
Dwa osobne klubu i dwie osobne grupy.
Wałbrzyski kocioł to taka mieszanka Klubu Kibica z ultraską. Kilka osób otarło się o piłkarski młyn.
Co do sympatii i antypatii czy barw klubowych pojawiających się na hali to w pełni pokrywają się z obowiązującymi w mieście Wałbrzych. Sytuacja nieco podobna jak we Włocławku gdzie jest ekipa piłkarska i koszykarska. Jeżeli ktoś z Anwilu chce zaglądać na piłkę to tylko na ŁKS.