Póki co można poczytać takich internetowych wojowników jak ty.Chomik666 pisze: 04.08.2021, 11:41 Na 100% do wieczora przeczytacie o wielkim zwycięstwie cweLki. Już szykowana jest jedyna poprawna wersja:)
Europejskie puchary 2021/22
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
ProudOfPoland
Re: Europejskie puchary 2021/22
-
werwolff88
;) pisze: 04.08.2021, 12:26Na Onecie tak wyczytaleś czy na Interii? Gówno prawda. Kilka osób jest w szpitalach, porozbijane głowy i połamane ręce. Niektórzy z Dinama też wyłapali po tym jak się wyzbyli sprzętu, to już nie byli tacy skorzy do czegokolwiek.werwolff88 pisze: 04.08.2021, 12:04 Podkreślam z góry - mogę się mylić, oceniając to z boku, ale jedyny plus całej tej akcji, to że Legia się pokazała na ich terenie.
Więcej tam pajacowania niż chuligaństwa - nikt nie został nawet ranny, co świadczy jakie to były "starcia".
Legioniści powinni dziękować, że nie trafili na ostrą ekipę, która ma choć odrobinę rozgarnięcia, bo się wystawili na co najmniej szpital, gdyby to było rozegrane z głową ze strony Chorawtów, przy takiej dysproporcji sił.
Akurat czytałem to co piszą Chorawaci, będący na miejscu.
https://twitter.com/tomiklauski/status/ ... 76809?s=21
I z resztą podkreśliłem, że mogę się mylić. Nie mówię, że nie jest jak piszesz, nie zamierzam tego kwestionować.
Ewentualnie ich źródła są słabej jakości.
To nie Wy że co w necie to w życiu...Kostakurta pisze: 04.08.2021, 09:37LPJ pisze: 03.08.2021, 23:59 Szkoda porażki, która nie dziwi gdy brak sprzętu. Pomimo to szacunek, bo teren trudny a Legia rzuciła rękawice.Za co ten szacunek?Za ucieczkę?Legia rzuciła rękawice?Chorwaci już wszędzie piszą Legia sprinters,Legia Runsawa itd.W nagraniu poniżej widać jak Legia ucieka.LPJ pisze: 03.08.2021, 23:59 Szkoda porażki, która nie dziwi gdy brak sprzętu. Pomimo to szacunek, bo teren trudny a Legia rzuciła rękawice.
https://www.youtube.com/watch?v=Kwjb1F4RHNg
I to nie jest sprawa BBB że Legii było mniej i nie mieli sprzętu.Legia sama jest sobie winna.Nie odbierajcie tego jako napinkę czy hejt bo pomimo nienawiści każdy powinien trzymać kciuki za polskie ekipy jadące na taki teren jak Bałkany.
Lech dał radę w Sarajevie,Cracovia w Grecji również,Legia niestety się przeliczyła.
Czy wysyp Waszych koleżanek z Łodzi... do Kijowa w dniu meczu? RTS Wam to wybaczył?Paulek pisze: 04.08.2021, 12:10Do Kijowa przyjechaliśmy w dniu meczu ale zaraz po czekaliśmy zebrani tak jak to zostało ustalone z Ukrami.le_suiveur pisze: 04.08.2021, 09:26Legia, Lech i dawniej Wisła potrafiły coś wykręcić
W ostatnich latach na gorące tereny polskie ekipy przybyły dzień przed meczem.No może poza Pogonią do Chorwacji,Ruchem do Macedonii i Kijowa.No i Legia do Moskwy przybyła w dniu meczu o ile dobrze pamiętam.
Niestety ostatecznie zabrakło im zdecydowania w okolicach stadionu a potem odwagi by przyjechać na obrzeża miasta a czasu na to mieli kilka godzin.
Jednym z ich tłumaczeń było że starsi koledzy na froncie.
Wysyp fejsbuniowych hulsów-teoretyków w komentarzach konkretny.
-
turms_gorski
Co prawda Legia barw nie straciła, ale ciekawi mnie, czy pójdą drogą Śląska i zaczną okazyjnie w miejscach bytności warszawskiej emigracji, umilać europejskie wyjazdy Chorwatom, jak to Śląsk kilka razy uczynił z Sewillą.
Jak Dinamo piszę, że wygrali to pewnie tak jest:) w poznaniu na euro też pisali, że Lecha dojebali.
A na poważnie to widać, że dobrze przygotowani do bójki , poubierani jak rycerze.
Szacun, że w dzisiejszych czasach gdzie żeby gdzieś wyjechać to zaglądają w d***, a tu udało się coś takiego zorganizować w centrum miasta. No, ale w pucharach liczy się dwumecz, tylko znając bałkańców to w rewanżu będzie walkower.
A na poważnie to widać, że dobrze przygotowani do bójki , poubierani jak rycerze.
Szacun, że w dzisiejszych czasach gdzie żeby gdzieś wyjechać to zaglądają w d***, a tu udało się coś takiego zorganizować w centrum miasta. No, ale w pucharach liczy się dwumecz, tylko znając bałkańców to w rewanżu będzie walkower.
-
le_suiveur
I herkules d*** gdy ludzi kupa, Legia nie miala szans przy takich roznicach liczbowych. Ale Legia to przeciez to doswiadczny skladi tak dac sie zaskoczyc?
patrzac na ten film na ktorym ida z kijami to widac ze Dinamo zebralo kogo sie da i poszli na ilosc +sprzet
rewanz za tydzien pewnie bedzie taki ze albo chorwatow zablokuja juz na granicy, albo przyjada do stolicy i beda miec obstawe jak prezydent USA
patrzac na ten film na ktorym ida z kijami to widac ze Dinamo zebralo kogo sie da i poszli na ilosc +sprzet
rewanz za tydzien pewnie bedzie taki ze albo chorwatow zablokuja juz na granicy, albo przyjada do stolicy i beda miec obstawe jak prezydent USA
Panowie bądźcie poważni gdyby to Legia przegoniła w taki sam sposób BBB to byście tutaj robili po majtach. Chorwaci przegonili Legię i jest to dla nich wielki sukces taki jak był by dla Legii gdyby przegonili ekipe BBB i kropka.
Jeszcze jakie konfitury , ze dają do gazet ,jeśli treść tego screena z whatspapa jest prawdziwa. „Czekamy na was w 150 osób bez sprzętu”
"Legia w kilku knajpach i ogródkach,wpada BBB z pałami i maczetami przegania pierwsza grupe z pierwszego ogródka,spycha Legie do tyłu,potem ogólna demolka i rzucanie czym popadnie,ganianki w mniejszych grupach, spore straty po obu stronach"
.Sms od znajomego jaki dostałem-informacja z jego perspektywy
.Sms od znajomego jaki dostałem-informacja z jego perspektywy
Nie jestem tu od tego aby oceniać kto wygrał kto przegrał. Szacunek należy się obu ekipą, ale fakt na jakim sprzęcie byli Chorwaci świadczy też jak duży był ich strach przed Polską bandą. Jedyna szansa na utarcie nosa Dynamo to zasadzka za granicami naszego kraju, na jakieś atrakcje w Polsce nie ma co liczyć. I pytanie z innej beczki, czy jakaś zagraniczna ekipa pojawiła się u nas w kraju dzień przed meczem w poszukiwaniu Atrakcji? Mam na myśli kluby, nie Reprezentacje, Euro itp., itd.
-
le_suiveur
LazioMMAraton pisze: 04.08.2021, 19:57 Nie jestem tu od tego aby oceniać kto wygrał kto przegrał. Szacunek należy się obu ekipą, ale fakt na jakim sprzęcie byli Chorwaci świadczy też jak duży był ich strach przed Polską bandą. Jedyna szansa na utarcie nosa Dynamo to zasadzka za granicami naszego kraju, na jakieś atrakcje w Polsce nie ma co liczyć. I pytanie z innej beczki, czy jakaś zagraniczna ekipa pojawiła się u nas w kraju dzień przed meczem w poszukiwaniu Atrakcji? Mam na myśli kluby, nie Reprezentacje, Euro itp., itd.
tylko mecze nie był nad morzem w Rijece a zupełnie gdzie indziej ;)
-
jakisyf1997
Przed meczem cos sie dzialo?
Zawsze kibicuję polskim, nawet wrogim ekipom podczas zagranicznych wojaży, bo przecież stanowi to punkt odniesienia ile znaczymy w Europie. Więc chętnie poczytałbym i obejrzałbym sukces kibiców Legii w Zagrzebiu, ale niestety stało się inaczej - cóż życie weryfikuje nasze narodowe poczucie zajebistości. Jako były uczestnik tego typu "zabaw" kompletnie też nie kupuję argumentacji, że "nie było szans bo rywali 2x więcej". Na otwartym polu, szerokiej ulicy, w lesie - zgadzam się - taka dysproporcja robi różnicę. Ale w knajpie, ogródku restauracyjnym Legia w te kilkadziesiąt osób miała szansę na przynajmniej skuteczną obronę, ale jak widać na jednym z filmów po prostu nie wytrzymali ciśnienia. Szkoda.
Ajax był dzień wcześniej w Warszawie.MMAraton pisze: 04.08.2021, 19:57 Nie jestem tu od tego aby oceniać kto wygrał kto przegrał. Szacunek należy się obu ekipą, ale fakt na jakim sprzęcie byli Chorwaci świadczy też jak duży był ich strach przed Polską bandą. Jedyna szansa na utarcie nosa Dynamo to zasadzka za granicami naszego kraju, na jakieś atrakcje w Polsce nie ma co liczyć. I pytanie z innej beczki, czy jakaś zagraniczna ekipa pojawiła się u nas w kraju dzień przed meczem w poszukiwaniu Atrakcji? Mam na myśli kluby, nie Reprezentacje, Euro itp., itd.
No i jeszcze co prawda nie dzień wcześniej, ale Spartak Moskwa wpadł Legi pod kasy przed meczem
-
Aaabbb2323
Spartak też był już dzień przed meczem. Ze średnim dla nich skutkiem :)Jihad pisze: 04.08.2021, 20:12Ajax był dzień wcześniej w Warszawie.MMAraton pisze: 04.08.2021, 19:57 Nie jestem tu od tego aby oceniać kto wygrał kto przegrał. Szacunek należy się obu ekipą, ale fakt na jakim sprzęcie byli Chorwaci świadczy też jak duży był ich strach przed Polską bandą. Jedyna szansa na utarcie nosa Dynamo to zasadzka za granicami naszego kraju, na jakieś atrakcje w Polsce nie ma co liczyć. I pytanie z innej beczki, czy jakaś zagraniczna ekipa pojawiła się u nas w kraju dzień przed meczem w poszukiwaniu Atrakcji? Mam na myśli kluby, nie Reprezentacje, Euro itp., itd.
No i jeszcze co prawda nie dzień wcześniej, ale Spartak Moskwa wpadł Legi pod kasy przed meczem
Widzisz a nie grzmisz!MMAraton pisze: 04.08.2021, 19:57 Nie jestem tu od tego aby oceniać kto wygrał kto przegrał. Szacunek należy się obu ekipą, ale fakt na jakim sprzęcie byli Chorwaci świadczy też jak duży był ich strach przed Polską bandą. Jedyna szansa na utarcie nosa Dynamo to zasadzka za granicami naszego kraju, na jakieś atrakcje w Polsce nie ma co liczyć. I pytanie z innej beczki, czy jakaś zagraniczna ekipa pojawiła się u nas w kraju dzień przed meczem w poszukiwaniu Atrakcji? Mam na myśli kluby, nie Reprezentacje, Euro itp., itd.
Taki ..uj strach przed Polska banda
Byli ze sprzetem, Bo tam sie walczy ze sprzetem
Zebrali sie I zaatakowali, rzeczywiacie, obsrani po pachy
Widziałeś filmy?Chomik666 pisze: 04.08.2021, 20:44 O już mamy 300 ze sprzętem na 100 "czyściugkich".Do rana pęknie 5setek z siekierami na 80 pikników:)
To 200. Co za różnica mośku. Nie jestem z legi tylko stwierdzam fakty.Chomik666 pisze: 04.08.2021, 20:44 O już mamy 300 ze sprzętem na 100 "czyściugkich".Do rana pęknie 5setek z siekierami na 80 pikników:)
Ale jakie fakty jak już sam siebie poprawiasz.
-
turms_gorski
Dokładnie. "My" trwamy w jakimś chorym samouwielbieniu, że "nas" się wszędzie boją i na "nas" mobilizują, Tam gdzie nie ma inwigilacji i kontroli jak w Polsce, na porządku dziennym są atrakcje jak u nas w latach 90-tych, tyle że "polskie internety" o tym milczą. W jakim polskim mieście, by przeszedł marsz 300-tu chłopa obładowanego sprzętem i przedłużaczami? Powijanie odbyło by się w ciągu 20 minut.
Pewnie ktoś z Widzewa liczył...Chomik666 pisze: 04.08.2021, 20:44 O już mamy 300 ze sprzętem na 100 "czyściugkich".Do rana pęknie 5setek z siekierami na 80 pikników:)
To że prawie żadna ekipa nie była w Polsce dzień przed meczem też o czymś świadczy.. polskie ekipy nie kalkulują i nie zawsze wraca się z tarczą.
Najwięcej do powiedzenia ma Widzew, Ruch w Kijowie był dopiero w dniu meczu i też im cisneliście albo Partizanowi w Lubinie? Nie, trzymaliście palec w du.pie
W tym sezonie w pucharach wpuszcza się gości do klatki? ciekawe to gdzie byłeś i wszedłeś ?Jessica B. pisze: 04.08.2021, 22:17 (L)egia aż tak mocno oberwała, że nie miał już kto na stadion wejść ? :)
No to pięknie Lady Boys się pokazali :D
Jedyny wyjazd za granicę to do Rzeszowa miałBugi2017 pisze: 04.08.2021, 22:27W tym sezonie w pucharach wpuszcza się gości do klatki? ciekawe to gdzie byłeś i wszedłeś ?Jessica B. pisze: 04.08.2021, 22:17 (L)egia aż tak mocno oberwała, że nie miał już kto na stadion wejść ? :)
No to pięknie Lady Boys się pokazali :D
Teraz sprawiedliwe było by, i w sumie tak z ciekawości chciałbym tych bejsbolistów z Dynama zobaczyć na 24h przed meczem w stolicy. Czy role by się odwróciły czy jednak nie.
-
strazaksam
Myślisz, że w wawie da radę taki dym na mieście wykręcić w tych czasach?.ZIWPJB. pisze: 05.08.2021, 00:53 Teraz sprawiedliwe było by, i w sumie tak z ciekawości chciałbym tych bejsbolistów z Dynama zobaczyć na 24h przed meczem w stolicy. Czy role by się odwróciły czy jednak nie.
Chorwackie media podawały że kibice Legii zostali wydaleni z kraju., więc jak mieli podejść pod stadion.....
Po awanturze większość wydalona z kraju, niektórzy w szpitalu, do tego zakaz wyjazdowy i brak biletów, a prokuratorzy na kibice.net piszą, że Legia się bala iść na stadion hahahahah
-
emigRacja1920
Kibice Dynama pewnie z zakazem na wyjazd ;) dobrze wykminili.. wywiesic zakazane flagi by miec wytlumaczenie ze nie moga przyjechac na mecz.
Słabe wytłumaczenie, Legia miała z góry zapowiedziane że nie wejdzie.emigRacja1920 pisze: 05.08.2021, 12:30 Kibice Dynama pewnie z zakazem na wyjazd ;) dobrze wykminili.. wywiesic zakazane flagi by miec wytlumaczenie ze nie moga przyjechac na mecz.
-
AdamKowalski77
Legia dala d*** jak zawsze,jadac na taki teren ,wiedzac ze bedzie goraco to zlekcewazyli rywali,zgubila ich pewnosc siebie i duma...
-
le_suiveur
przecież i bez tego mają zakaz chyba, że L ich wpuściemigRacja1920 pisze: 05.08.2021, 12:30 Kibice Dynama pewnie z zakazem na wyjazd ;) dobrze wykminili.. wywiesic zakazane flagi by miec wytlumaczenie ze nie moga przyjechac na mecz.
-
BogHonorOjczyzna
https://www.youtube.com/watch?v=Kwjb1F4RHNg
Ja nie rozumiem tylko jednego. Jak można jechać na taki wyjazd, nie postawić małolatów na czujce i siedzieć sobie jak u siebie w mieście. Przecież na tym filmiku widać, że Legia zaskoczona jakby BBB z nieba na spadochronach spadli. 3 rzuca krzesłem, 1 butelką a reszta spierdala.
Najlepiej podsumował to kolega Natiste. "Pojechali jak Angole i jak Angole skończyli."
Ja nie rozumiem tylko jednego. Jak można jechać na taki wyjazd, nie postawić małolatów na czujce i siedzieć sobie jak u siebie w mieście. Przecież na tym filmiku widać, że Legia zaskoczona jakby BBB z nieba na spadochronach spadli. 3 rzuca krzesłem, 1 butelką a reszta spierdala.
Najlepiej podsumował to kolega Natiste. "Pojechali jak Angole i jak Angole skończyli."
-
AvocadoGang
brawo dla Legii że pojechali to na plus ale na takim terenie pierwsze co to zorganizowanie sprzętu w całej Europie na łapy z Polakami to wyjdą ruscy ukry helmuty ale bałkany turcja grecja nikt tam nie przyjdzie z pustymi łapami. To Są wyjazdy w których przyjmujesz reguły gry miejscowych albo masz problem . Niech to będzie lekcja na przyszłość dla Polskich ekip
Na forum napisze co w radiu usłyszę, w kafajce nie dadzą mi w ryja... pomimo upływu lat nie traci na formie :)
Nasz stolec wyjaśnił, Legią rozjebała Dinamo i dajcie już spokój ...
Flaga Śląska "Nasz honor to bronić tych barw" hahahahaha śmiech od Lubina po Sevillę...
Cześć chłopaki,
Przeczytałem kilka ostatnich stron, więc postanowiłem się zarejestrować, aby napisać kilka ogólnych rzeczy:
1. Cały szacunek dla Legii za przybycie dzień wcześniej i nie jedź, kalkuluj, żeby jechać do centrum miasta, nikt tego w Zagrzebiu nie robił. Rosjanie na meczu reprezentacji narodowej zrobili podobnie, ale wyszli z hotelu w jednej grupie i od razu ich odebrała policja
2. Nie martw się, BBB przyjedzie do Warszawy, bo jeżdżą wszędzie i oferują wszystkim. Jeśli przyjechali do Aten na zakazany mecz na mecz z Okikpijaos (Gate7 + Delije) dzień wcześniej, przyjadą do Warszawy. BBB to nie kalkulatory.
3. Odnośnie patyków: na Bałkanach nietoperze są rekwizytem fanów od lat osiemdziesiątych. Taki jest styl bałkański. Twój styl liczbowy woods-field-evan i uczciwa walka nigdy nie zakorzeniły się na Bałkanach. Ani też. Bo postrzegamy to jako sztuczne i nie ma nic wspólnego z kulturą kibiców. Chodzi o to, że my nawet nie musimy, bałkański styl jest znacznie starszy niż twój, my mieliśmy ultras z lat 80-tych, ty nie miałeś nic. Dla nas wasza kultura wygląda sztucznie, jak fani w Japonii. Jak myślisz, dlaczego rękawice bokserskie i ochraniacze na zęby to bardziej kultura piłkarska niż butelka piwa? Jak myślisz, dlaczego my, którzy mamy ultrasowych ojców, powinniśmy podążać za tobą, który odkrył kulturę kibiców w 2000 roku i których ojcowie byli przemytnikami, musimy podążać za twoim stylem? Jak myślisz, dlaczego powinniśmy go śledzić w naszym mieście?
W tym pytaniu jesteś poza rzeczywistością.
Przeczytałem kilka ostatnich stron, więc postanowiłem się zarejestrować, aby napisać kilka ogólnych rzeczy:
1. Cały szacunek dla Legii za przybycie dzień wcześniej i nie jedź, kalkuluj, żeby jechać do centrum miasta, nikt tego w Zagrzebiu nie robił. Rosjanie na meczu reprezentacji narodowej zrobili podobnie, ale wyszli z hotelu w jednej grupie i od razu ich odebrała policja
2. Nie martw się, BBB przyjedzie do Warszawy, bo jeżdżą wszędzie i oferują wszystkim. Jeśli przyjechali do Aten na zakazany mecz na mecz z Okikpijaos (Gate7 + Delije) dzień wcześniej, przyjadą do Warszawy. BBB to nie kalkulatory.
3. Odnośnie patyków: na Bałkanach nietoperze są rekwizytem fanów od lat osiemdziesiątych. Taki jest styl bałkański. Twój styl liczbowy woods-field-evan i uczciwa walka nigdy nie zakorzeniły się na Bałkanach. Ani też. Bo postrzegamy to jako sztuczne i nie ma nic wspólnego z kulturą kibiców. Chodzi o to, że my nawet nie musimy, bałkański styl jest znacznie starszy niż twój, my mieliśmy ultras z lat 80-tych, ty nie miałeś nic. Dla nas wasza kultura wygląda sztucznie, jak fani w Japonii. Jak myślisz, dlaczego rękawice bokserskie i ochraniacze na zęby to bardziej kultura piłkarska niż butelka piwa? Jak myślisz, dlaczego my, którzy mamy ultrasowych ojców, powinniśmy podążać za tobą, który odkrył kulturę kibiców w 2000 roku i których ojcowie byli przemytnikami, musimy podążać za twoim stylem? Jak myślisz, dlaczego powinniśmy go śledzić w naszym mieście?
W tym pytaniu jesteś poza rzeczywistością.