Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

088

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: 088 »

Ja te forum tylko czytam, głównie w celach humorystycznych, nie ma takiej opcji, żebym z tobą czy innymi tutejszymi dzieciakami wchodził w polemikę.

Wałcz dalej e-hoolsie przez kabelek :)
iparts.pl
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

A wracając do tematu, co z tymi przerzutami? Użytkownik Pique na pewno ma odpowiedź, co nie?
Podróżnik90

Post autor: Podróżnik90 »

Krystyna znowu sanki.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Podróżnik90 pisze: 03.02.2021, 19:24 Krystyna znowu sanki.
SportoweFakty pisze:Krystian K. ps. "Tyson", szef pseudokibiców Elany Toruń, znany z uczestnictwa w galach walk na gołe pięści, został zatrzymany przez Centralne Biuro Śledcze Policji - informuje Radio RMF FM.

W sumie Centralne Biuro Śledcze Policji zatrzymało pięć osób. Jak informuje Radio RMF FM, to pseudokibice m.in. Legii Warszawa, Widzewa Łódź i Elany Toruń. W gronie zatrzymanych - zdaniem radia - jest Krystian K., ps. "Tyson".

"Zatrzymani w prokuraturze usłyszeli zarzuty wprowadzenia do obrotu znacznych ilości narkotyków, dodatkowo dwóm z nich przedstawiono zarzut udziału w zorganizowanej grupie przestępczej. Decyzją sądu wszyscy podejrzani zostali tymczasowo aresztowani na okres trzech miesięcy" - informuje CBŚP.

Członkowie gangu wpadli w ręce służb w wyniku skoordynowanych działań, które odbyły się niemal jednocześnie w Gdańsku, Łodzi, Toruniu i Warszawie. "Podczas przeszukań miejsc użytkowanych przez zatrzymanych policjanci zabezpieczyli marihuanę oraz dwa podrobione hiszpańskie dokumenty tożsamości" - relacjonuje CBŚP.

Jak opisuje CBŚP, zatrzymani są podejrzani o wprowadzenie na rynek ponad 1,5 tony narkotyków.

"W śledztwie występuje już 41 podejrzanych, którym przedstawiono łącznie 105 zarzutów. Z ustaleń CBŚP i PK wynika, że członkowie gangu mogli przemycić z Hiszpanii, a następnie rozprowadzić w Polsce kilka ton narkotyków" - opisuje CBŚP.

Według funkcjonariuszy gang, który w latach 2014-2018 mógł przemycić z Hiszpanii, a następnie rozprowadzić na terenie kraju kilka ton środków odurzających, tworzyły osoby w większości powiązane z pseudokibicami różnych klubów sportowych.
bardzo ciekawe Widzew/Elana/LEGIA razem w interesach...dozol to się pewnie powiesił po tym newsie :DD
Nawigator

Post autor: Nawigator »

UrzadSkarbowy pisze: 04.02.2021, 09:24
bardzo ciekawe Widzew/Elana/LEGIA razem w interesach...dozol to się pewnie powiesił po tym newsie :DD
akurat Dozo(L)e zna bardzo dobrze zatrzymanego W. z TB, także znów Cię przetyra koncertowo...
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

Jessica B. pisze: 04.02.2021, 14:23
Nawigator pisze: 04.02.2021, 14:18
UrzadSkarbowy pisze: 04.02.2021, 09:24
akurat Dozo(L)e zna bardzo dobrze zatrzymanego W. z TB, także znów Cię przetyra koncertowo...
To jak bardzo dobrze zna W. to niech mu przekaże żeby się przypadkiem nie rozjebał na przesłuchaniu, tak jak część 'legionistów'.
Wrzucisz papier? :)
patriota85

Post autor: patriota85 »

UrzadSkarbowy pisze: 04.02.2021, 09:24 bardzo ciekawe Widzew/Elana/LEGIA razem w interesach...
Nie żeby co, ale kwestia zgód, układów i kos ma się nijak do robienia interesów.Tak jest od co najmniej kilkunastu lat.
skalper991

Post autor: skalper991 »

plemplem81 pisze: 10.01.2021, 11:47 Teraz mnie tknęło, że będąc kibicem Zawiszy poczułbym się urażony nazwą tego tematu. Miasto wojewódzkie, największe w regionie, a tam wymieniony Toruń. No cóż, skoro tak być musi, wrzucam moje zapytanie tutaj.
Jak bardzo poważnym fan clubem warszawskiej Legii był Grudziądz, który zdążył dorobić się dwóch flag (te, o których wiem... Może takowych było więcej?!) - w sensie - ile liczył osób w swoich najlepszych latach? Flag "Grudziądz" dawno na Legii nie widziałem. Miejscowe ekipy Olimpii, GKM-u czy Widzewa coś z tym fantem robiły? Kwidzyn wyczyścili przecież koncertowo.

Obrazek

Obrazek

Czy ta flaga była również autorstwa ludzi kibicujących Legii z Grudziądza czy to już jakaś szersza inicjatywa?

Obrazek
jako mieszkaniec Grudziądza powiem ze ;)
Była kiedys u nas lata lata temu grupka jezdzaca na legia i poprostu zrobili sobie flagi chodz na miescie się nienliczyli ale to juz przeszlosc tak jak prawie wfcg ciekawostka jest tez ze gkm kiedys po cichu sympatyzował z legijna brodnicka sparta ale to tez przeszlosc dzis raczej za sobą nie przepadają widac to np jadąc z Grudziądza do Torunia jak gkm z sparta przestrzeliwali sobie tagi na przystankach natomiast z tego co wiem sparta wytepila gkm w jablonowie pom .
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

skalper991 pisze: 10.02.2021, 03:53
plemplem81 pisze: 10.01.2021, 11:47 Teraz mnie tknęło, że będąc kibicem Zawiszy poczułbym się urażony nazwą tego tematu. Miasto wojewódzkie, największe w regionie, a tam wymieniony Toruń. No cóż, skoro tak być musi, wrzucam moje zapytanie tutaj.
Jak bardzo poważnym fan clubem warszawskiej Legii był Grudziądz, który zdążył dorobić się dwóch flag (te, o których wiem... Może takowych było więcej?!) - w sensie - ile liczył osób w swoich najlepszych latach? Flag "Grudziądz" dawno na Legii nie widziałem. Miejscowe ekipy Olimpii, GKM-u czy Widzewa coś z tym fantem robiły? Kwidzyn wyczyścili przecież koncertowo.

Obrazek

Obrazek

Czy ta flaga była również autorstwa ludzi kibicujących Legii z Grudziądza czy to już jakaś szersza inicjatywa?

Obrazek
jako mieszkaniec Grudziądza powiem ze ;)
Była kiedys u nas lata lata temu grupka jezdzaca na legia i poprostu zrobili sobie flagi chodz na miescie się nienliczyli ale to juz przeszlosc tak jak prawie wfcg ciekawostka jest tez ze gkm kiedys po cichu sympatyzował z legijna brodnicka sparta ale to tez przeszlosc dzis raczej za sobą nie przepadają widac to np jadąc z Grudziądza do Torunia jak gkm z sparta przestrzeliwali sobie tagi na przystankach natomiast z tego co wiem sparta wytepila gkm w jablonowie pom .
Myślę, że porównywanie Legii z Grudziądza (która tak jak wspomniałeś była małą grupką, nic nie znaczącą, nie działającą, bez żadnych terenów, jeżdżącą po cichu na mecze) do WFCG pomimo zniżki formy w stosunku do poprzednich lat jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.
skalper991

2DZ pisze: 10.02.2021, 14:55
B. Ricci pisze: 10.02.2021, 12:40
skalper991 pisze: 10.02.2021, 03:53 Jako mieszkaniec Grudziądza napiszę, że była kiedyś, lata temu, u nas grupka jeżdżąca na Legię i po prostu zrobili sobie flagi, choć na mieście nie naliczali, ale to już przeszłość prawie tak, jak wfcg. Ciekawostką jest też, że GKM kiedyś po cichu sympatyzował z legijną, brodnicka Spartą, ale to też przeszłość, dziś raczej za sobą nie przepadają, widać to np. jadąc z Grudziądza do Torunia, jak GKM ze Spartą "poprzestrzeliwali" sobie 'tagi' na przystankach, natomiast z tego co wiem, Sparta wytępiła GKM w Jabłonowie Pom. .
Myślę, że porównywanie Legii z Grudziądza (...) do WFCG pomimo zniżki formy w stosunku do poprzednich lat jest, delikatnie mówiąc, nie na miejscu.
To kto teraz rządzi w Grudziądzu, jeżeli u widzewiaków szykuje się zmiana nazwy ich miejsciwego fanklubu ... na "wFCk(widzyńskich)p(rzerzutów)", "sarenki" z z.k.? Jakich kibiców jest najwięcej, a których najmniej? Jesteście przecież na miejscu ... ;)

PS https://www.wtatennis.com/players/329308/beatrice-ricci
Sytuacja w grudziadzu lubi sie zmieniać na linii gkm i gks wyżej pisałem tylko o dawnej sympati gkm do legijnej ekipy z brodnicy obecnie gkm cos tam się strzela z gks na murach wfcg juz praktycznie wytępiony i barw rts na miescie nie spotkasz czasem ktos tam coś jeszcze na bazgra ale szybko tonprzestrzelaja gkm i olimpia zbliżony potencjał na korzyść jednak moim zdaniem dla gkm aczkolwiek poza strzelaniem sie gdzieniegdzie na murach bez większych akcji wiec podsumuje 1 gkm 2 gks 3 wfcg mozna powiedzieć że wytępiony w Grudziądzu a gkm i gks zbliżony potencjał na korzyść dla gkm
old_rts_old

Post autor: old_rts_old »

Kolego powyżej, a w których częściach miasta można spotkać gkm w barwach?
1.olimpia
2-3 wfcg/gkm podobna sila
skalper991

jak masz wątpliwości to przyjedz do Grudziądza zobacz jak wygląda miasto załóż barwy rts gdziekolwiek i gwarantuje ze dlugo nie ponosisz
old_rts_old

Zadałem ci proste pytanie. Możesz odpowiedzieć?
Königshütte

Post autor: Königshütte »

Przypominam, że ta społeczniara przyszła się tu kiedyś wypłakać, że Śląsk zrobił dym na Widzewie...
Timador

Post autor: Timador »

Partia złożona z "kibicow" czy kiboli? Bo to różnica . Bo z dzisiejszymi kibolami większych ekip to skończyłoby sie gorzej niż za po czy teraz za pisu . Co jak co co ale politycy tak nie walą z d*** jak "bandy" . Tam ręką rękę myje i nie za szybko można kogoś umoczyc. Dziś hajs rozdaje karty i jak się zgadza to wiekszosc i własne gowno zje byleby nie siedzieć . Za samo przyznanie się już dawniej się krzywo na typa patrzyło a dziś podbity taki biega i listy do kata pisze . Nigdy nie uwierzę ze w kilkunasto osobowej grupie wszyscy się przyznają ot tak . Zawsze ktoś brał na siebie sprawę i h** , reszta zrzut na papuge i resztę kosztów .
wafel10

Post autor: wafel10 »

Jaki jest podział Torunia? Jakie osiedla/dzielnice zostały Apatorowi, a które zmieniły władcę?
skalper991

A ja mam pytanie odnośnie wschodniej części województwa ostatnio sie wybierałem tam z Grudziądza za sierpc jadąc autem prawie cały czas bylo widać tagi Brodnickiej Sparty ale zaciekawił mnie fakt że w samym Rypinie było widać dużo tagów Sparty i 1 graf z tego co wiem niegdyś te miasta niedażyły się sympatią mimo że oba to FC Legii z tym że Brodnica sie udzielała w lokalnym klubie A dopiero potem zaczęło się ciśnienie w Rypinie na Legie ale ciekawi mnie to czy zmieniło sie cos w tej kwestii i Rypin zaczyna się coś udzielać w Brodnickiej Sparcie jeżeli tak to może z tego powstać dość ciekawa ekipa biorąc pod uwagę ze oba miasta dzieli 15 minut drogi A Brodnica już wcześniej działała z Chełmżą ale zauważalnie robi się tam spore zainteresowanie na kibicowanie bo nawet przejeżdżając przez brodnice to było widać parę osób z barwami
Glutek

Post autor: Glutek »

No i stało się. Nijaki penis z Torunia został głównym hersztem młodej elany.
szobiszowicefanatic

Post autor: szobiszowicefanatic »

Mam pytanie odnośnie chłopaka z Zawiszy który walczył ostatnio na Gromdzie a raczej chłopaka do którego Zawisza się nie pucuje.
Jak to jest, że chłopak jest w jakis sposób „pogoniony” z Zawiszy a jeździ na obozy treningowe ze zgodowiczami z HZL.
Monster96

Post autor: Monster96 »

Obrazek
szobiszowicefanatic

Post autor: szobiszowicefanatic »

Rozumiem, że Zagłębie Lubin chętnie przygarnęło koleżkę jednocześnie przymykając oko na jego słowa o swoich zgodowiczach ?
Odbanowany

Post autor: Odbanowany »

Kumatyinaczej pisze: 03.03.2021, 16:10 Czyli jesteście siebie warci. Jedni mają honor i odbijają, a drudzy udają że to normalne, jak liderzy skomlają do prokuratura, albo każą się przyznawać...
Przyganiał kocioł garnkowi, szczerbaty.
RaryTaS

Post autor: RaryTaS »

Kumatyinaczej pisze: 06.03.2021, 01:30Oni dzisiaj chociaż podjęli rękawice.
Odstaw dopalacze i zmień informatorów kum kumaczu.

https://www.facebook.com/StareBaluty/vi ... 067344718/
Glutek

Drogi borysie niedługo sam odpowiesz sobie na wpis twojego kolegi W czy BCh nie ma. Zresztą odezwe się na tym forum do ciebie z tym pytaniem za niedługo. I spójrz najpierw na swoją ekipe bo chyba wam się posypało troche w tym Toruniu. Do usłyszenia
.Borys

Post autor: .Borys »

Powiem Ci tak jak wasze szczęki nabiorą odwagi przez wasze myślenie, że coś się u nas posypało to dalej w to wierzcie sobie.
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Jak taka persona jak Kumaty pyta co na Wiśle to musi być tam grubo.
ziwpjb1234

Post autor: ziwpjb1234 »

Do ME przyjeli już z Apatora, Legii Chełmża i Zawiszy :) Ekipa drugiej szansy :)
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Kumatyinaczej pisze: 09.03.2021, 01:48
Łysy z Huty pisze: 08.03.2021, 23:28 Jak taka persona jak Kumaty pyta co na Wiśle to musi być tam grubo.
Pytanie retoretyczne głąbie 😉 Co tam na Hucie gamoniu? 😂
Co to jest pytanie ''retoretyczne''?
A na Hucie jak to na Hucie zawsze sporo się dzieje ale o tym cichosza...
Glutek

Vector on się prol do grypsowania. Tymi listami przyniósł wstyd Ludzia i jakby posiedzial dłużej to trafil by do swoich. Ale dziwnym trafem udało mu się szybciej wyjść.
skalper991

wafel10 pisze: 24.02.2021, 23:49 Jaki jest podział Torunia? Jakie osiedla/dzielnice zostały Apatorowi, a które zmieniły władcę?
Rotki zdecydowanie apator wrzosy wiekszosc apator apator "widoczny" jest tez na starówce i na skarpie chodz na skarpie przewaga elany reszta miasta to dominacja elany
vector

Post autor: vector »

skalper991 pisze: 23.03.2021, 02:53
wafel10 pisze: 24.02.2021, 23:49 Jaki jest podział Torunia? Jakie osiedla/dzielnice zostały Apatorowi, a które zmieniły władcę?
Rotki zdecydowanie apator wrzosy wiekszosc apator apator "widoczny" jest tez na starówce i na skarpie chodz na skarpie przewaga elany reszta miasta to dominacja elany
Gdzie na Starówce jest widoczny Apator?
bo ja przez jakieś 15 lat widziałem raz jakiegoś Janusza w szalu Apatora, a żyję na starówce od 33lat :)
skalper991

vector pisze: 23.03.2021, 23:25
bo ja przez jakieś 15 lat widziałem raz jakiegoś Janusza w szalu Apatora, a żyję na starówce od 33lat :)
sa tam wibruny aczkolwiek wiekszosc to elana fakt faktem w barwach nie chodza ale zeczywistosc uznaje i faktem jest tez ze wiekszosc barw ktorych widzisz to spacerowicze z bydgoskiego podgorza czy innej czesci torunia a pisze obiektywnie bo niepodrodze mi z tymi obiema ekipkami
vector

Post autor: vector »

skalper991 pisze: 03.04.2021, 13:44
vector pisze: 23.03.2021, 23:25
sa tam wibruny aczkolwiek wiekszosc to elana fakt faktem w barwach nie chodza ale zeczywistosc uznaje i faktem jest tez ze wiekszosc barw ktorych widzisz to spacerowicze z bydgoskiego podgorza czy innej czesci torunia a pisze obiektywnie bo niepodrodze mi z tymi obiema ekipkami
Kolego ja mieszkam od urodzenia na Starówce i po za jednym prujdupą, który jest alkoholikiem i po prostu ma kompleks Elany nie znam NIKOGO kto się udziela (chociażby po przez uczestniczenie w młynie Apatora), osoby które chodzą bo lubią żużel (popularnie nazywani piknikami) nie liczę bo takich osób jest pełno na każdym osiedlu. Fakt że Elanowców też nie jest dużo, a to za sprawą specyfikacji Miastowych klimatów, kiedyś hardcorowe osiedle, teraz większość wysiedlonych zostało na socjalne osiedla...
Pozdrawiam
patrinhotrn

Post autor: patrinhotrn »

Apator to Wrzosy, Rotki, i Skarpa. Sporo jest też na Bielanach, Jakubskim, R2 i na Bielawach chociaż nie widoczni. Jeśli chodzi o specyfikę miasta to wszystko zaczyna się zacierać przez wysiedlenia socjalne i ruch kibicowski jest mniejszy na mieście niż kiedyś. Już nawet nie ma tylu Elanowców w barwach. Pojawiło się dużo napisów pro Widzew i momentami czlowiek może mieć wrażenie że jest tu jakieś FC Widzewa.
skalper991

2DZ pisze: 05.04.2021, 13:45
patrinThorn pisze: 04.04.2021, 19:11 Apator to Wrzosy, Rotki, i Skarpa. Sporo jest też na Bielanach, Jakubskim, R2 i na Bielawach, chociaż - niewidoczni. Jeśli chodzi o specyfikę miasTa, to wszystko zaczyna się zacierać przez wysiedlenia socjalne i ruch kibicowski jest mniejszy na mieście niż kiedyś. Już nawet nie ma tylu elanowców w barWach. Pojawiło się za to dużo napisów pro-widzewskich i momentami człowiek może mieć wrażenie, że jest tu jakiś prężny FC 'eRTeeSu'.
Apator jest tak słaby, że nie zamAlowują/przerabiAją bazgroŁóW widzEwskiego fanklubu, wysiedlonego ... ze starówki do budynków socjalnych na peryferiach 'thorn'?
strzelaja sobie nawzajem napisy grafy po calym toruniu przez co zaczyna miasto wygladac jak kolorowanka 10 letniego dziecka
old_rts_old

Jechałem dziś przez Włocławek, dk62. Trzeba przyznać że kozackie grafy Wloclavii.
PS. Idealne do trafienia dla moich braci z czerwonej Łodzi.
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

To całe The War do organizują elanowcy ? "Nieźle" się zapowiada, wystąpią tam m.in. Mejo-konfident i Tswibell (kiedyś Cwibel) przerzut i pracownik/były pracownik agencji ochrony.O tym drugi to nawet na tym forum kilkakrotnie pisano.
Cosiek

Post autor: Cosiek »

..::1952::.. pisze: 28.04.2021, 18:51 To całe The War do organizują elanowcy ? "Nieźle" się zapowiada, wystąpią tam m.in. Mejo-konfident i Tswibell (kiedyś Cwibel) przerzut i pracownik/były pracownik agencji ochrony.O tym drugi to nawet na tym forum kilkakrotnie pisano.
Kasę raczej wykłada kto inny, Elanowcy mieli załatwić czołówkę kibolskiej Polski a koniec końców nawet w Kwidzyniu musi walczyć typ od nich a Zawiszakom to się dziwię że nie wyperswadowali Górnikowi udział w tym cyrku
LPJ

Post autor: LPJ »

Ciężko żeby tego typu imprezy wypaliły na dłuższą metę, przynajmniej z kibicowskimi składami. Liczba ekip chcących brać udział w czymś takim jest ograniczona. Dodatkowo niektóre bandy nie będą chciały brać udziału w danej imprezie ze względu, że nie po drodze im z organizatorami którzy zawsze przyklejeni są do którejś ekipy... Wśród uczestników znajdą się też ekipy mające ze sobą zgodę... Raczej mało atrakcyjna perspektywa... no ale teraz ciężko niektórym wyjść do lasu normalnym składem, a w klatce sędzia, do tego sława i jeszcze parę złotych wpadnie :)
ODPOWIEDZ