TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Nawigator

Re: TMK

Post autor: Nawigator »

Jeśli nie byłeś wertować jeszcze w Empiku to czytnij sobie wstępniaczka

Obrazek
iparts.pl
Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza »

nie pytam z kim, ale czy w niedalekiej (albo dalszej) przyszłości szykuje sie wywiad z czołówką ekip z GŚ?
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Na chwilę obecną odpowiedź brzmi "nie".
rvdv

Post autor: rvdv »

Czy ktoś jest w stanie wrzucić wywiad z Bomba z Pogoni Lębork z nr 191 z góry dziękuje
.:.

Post autor: .:. »

Farmazon o 50 flagach padł.
Oficjalnie w TMK przyznano że padło 35 flag na płot.
bywalec_stadionów

Post autor: bywalec_stadionów »

Bardzo fajnie się czyta wspomnienia wyjazdowe kibica Pogoni Lębork, w styczniowym numerze TMK. Naprawdę kawał przeżyć tej ekipy, chociaż trzeba przyznać, że nie mieli lekko na tych wojażach :)

Dział "20 lat temu.." również ciekawy, fajne mecze się załapały.

Nowa seria - "Polskie Koalicje" - byłem ciekaw jak to wyjdzie, spodziewałem się czegoś troszkę innego, może bardziej obszernego? Ale jest ok, najważniejsze rzeczy w pigułce. Czekam na opisy kolejnych grup

Ciekawe w tym numerze również felietony, zachęcają do zastanowienia się nad tym jak wygląda nasza scena obecnie. Mam tutaj na myśli "Plemienność" od Kosy, jak i "Własny styl" od Tifosifoto.
Dobra robota.
HC

Post autor: HC »

W "Wymarłych ekipach" z mazowieckiego jest kilka niezgodności, nie wiem skąd były zbierane informacje, ale i tak propsuję za ogrom włożonej pracy, czekam na drugą część w której mam nadzieję ujrzeć dwie ekipy, niech to będzie dla nich samych podsumowanie ich końca:D
Ciekawe ilu z Was tak jak ja już za chwilę czytając "20 lat temu" poprostu będzie po raz drugi czytało te same relacje?;)
plemplem81

HC pisze: 14.02.2021, 23:46W "Wymarłych ekipach" [...] czekam na drugą część w której mam nadzieję ujrzeć dwie ekipy, niech to będzie dla nich samych podsumowanie ich końca:D
Zgaduję: Pogoń Grodzisk Mazowiecki oraz Ursus Warszawa :)?
Jeśli tak, to czy wpisuje się to w kanwę wymuszonej miłości? To pytanie retoryczne, rzecz jasna.

W sobotę udało się zrobić wywiad, na który z pewnością wielu kibiców z całej Polski czeka. Z tego forum zaś (co najmniej) jedna persona dostanie po tym wywiadzie epilepsji. A już w numerze marcowym wywiad z Cracovią.
plemplem81

Aaaaa - i dziękuję wszystkim Czytelnikom-nabywcom za tak świetną sprzedaż grudniowego numeru z wywiadem Polonii Warszawa. Widać, że ludzie złaknieni są prawdy. Numer ten miał jedną z najlepszych statystyk sprzedaży w całym 2020 roku. Jeszcze raz dzięki!
088

Post autor: 088 »

plemplem81 pisze: 16.02.2021, 13:47 Aaaaa - i dziękuję wszystkim Czytelnikom-nabywcom za tak świetną sprzedaż grudniowego numeru z wywiadem Polonii Warszawa. Widać, że ludzie złaknieni są prawdy. Numer ten miał jedną z najlepszych statystyk sprzedaży w całym 2020 roku. Jeszcze raz dzięki!
A to dobre :)

Ludzie złaknieni są jedynie slusznej prawdy, od jednej z najbardziej frajerskich 'ekip' w naszym kraju :)

No i ta sprzedaż - jedna z lepszych w całym roku o tym świadczy :) na całe 12 wydań faktycznie takie wnioski można wyciągnąć :)
leniwiec

Post autor: leniwiec »

W sobotę udało się zrobić wywiad, na który z pewnością wielu kibiców z całej Polski czeka. Z tego forum zaś (co najmniej) jedna persona dostanie po tym wywiadzie epilepsji....
RTS :)
plemplem81

23 cm w zwisie pisze: 16.02.2021, 14:46A jako ciekawostkę - napiszesz w jakim nakładzie ten grudniowy numer się rozszedł ? Ilu nabywców znalazł ?

I jaki jest w ogóle miesięczny nakład magazynu wypuszczany na rynek ??

I ile procentowo miesięcznie się go z danego nakładu wyprzedaje ?
Procentowo schodzi tyle, że jest to jeden z najlepiej sprzedających się tytułów, jakie ma "Empik". Relacja sprzedaż do nakładu - petarda. O liczbach mówić się mogę. Tu jest na ten temat krótka wzmianka: https://pl.wikipedia.org/wiki/To_My_Kibice
088 pisze: 16.02.2021, 15:21A to dobre :)
No. Ja też uważam, że to jest świetne :). Spróbuj tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
088 pisze: 16.02.2021, 15:21No i ta sprzedaż - jedna z lepszych w całym roku o tym świadczy :) na całe 12 wydań faktycznie takie wnioski można wyciągnąć :)
Tych wydań nawet było mniej, bo dwa numery wyszły jako dwumiesięcznik.
leniwiec pisze: 16.02.2021, 15:45RTS :)
Pół Polski ich nienawidzi, drugie pół to oni.
Kostakurta

Post autor: Kostakurta »

I (dz)woniec znowu będzie rozpierdalał temat żebrząc o skany albo poleci czytać do empiku.
wariat_outlaw

Post autor: wariat_outlaw »

Myślę że to okres przedświąteczny spowodował lepszą sprzedaż tmk a nie wywiad z Polonią W.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

DozoL a gdzie tu widzisz emocje?
plemplem81

jestesmywaszastolica pisze: 17.02.2021, 03:28 To może ja "wyszczególnię" - ale tylko co do pierwszego wątku (czy tam jego części) bo dalej to nawet mi się specjalnie nie chce.
Rzeczony typ to nie został rozkminiony dlatego, że usiadł obok jakiegoś wirażki tylko dlatego, że jechał w tym pociągu jego znajomy z siłowni J, oraz inna osoba z Ksp która go znała z szeroko rozumianych klimatów osiedlowych - czyli D - piszący swego czasu na tym forum pod ksywką na S także siłą rzeczy ogarnięcie go nie było ciężkie. To "wkręcenie kreta" zaś miało polegać na potarganiu hama gdzieś pod Warszawą. A najlepszym podsumowaniem tej opowieści przypominającej klimatem te o rowerach na Placu Czerwonym jest to, że z przy wyjściu z pociągu to chuligani Ksp nie dali mu na taksówkę, tylko zajebali mu wzmiankowany telefon.

Zresztą przy okazji tego wyjazdu odbyła się ciekawa rozmowa z jednym z przesłuchujących, tym "który to wszystko trzymał" - która powoduje, że wszelkie późniejsze żale polonistów o "brak zasad" można tylko skwitować uśmiechem.
Mimo wszystko nie odniosłeś się do najważniejszej części, w której padło pytanie o triumfy Polonii nad Legią. Czy one są kłamstwem?
Przez Wasze nabieranie wody w usta pozostaje później albo wiara w to, co powiedzą inni albo... tłumaczenia na zacnym kibice.net. Bo okazuje się, wbrew pozorom, że działacie tu bardzo intensywnie, ale... Legia nie udziela się medialnie. No tak. Z Waszych wypowiedzi tutaj moźna więcej wyciągnąć niż podczas wywiadu. I tak, zestawiając historię, którą sam przytoczyłeś plus historię straty flagi "Elegant Boys" plus historię antify na Polonii uzyskujemy kompletnie dwa różne obrazy w opisach Legii i Polonii. Przecież to są odmienne bieguny i nawet nic się w nich nie łączy. I komu wierzyć? Już to wspominałem - wy (Legia i Polonia) wiecie jak było, wszyscy inni liczą tylko i wyłącznie na choćby najmniejszą dozę obiektywizmu, finalnie będąc wyprowadzani na manowce albo przez jedną albo przez drugą stronę. Nie rozumiem natomiast zupełnie podejścia ludzi z Legii tutaj na forum - czemu się tak gotujecie? Uważacie, że podchodząc z pozycji silniejszego wasze zdanie brane jest za prawdę objawioną? Gdyby tak było to raz Polonia nie osiągnęła by z Legią tego, co osiągnęła, dwa Polonii w Warszawie by już nie było. I dlatego wszyscy podchodzą bardzo krytycznie do waszych wersji z Polonią, bo fakty nie kłamią, a nimi są chociażby wasze skrojone flagi i szale na ich płocie. Czy to kosztowałoby was tak wiele powiedzenie, że napsuła wam Polonia krwi, mieli swój moment, mieli jakąś tam ekipę? Czy to naprawdę jest ponad wasze ego? Właśnie ten brak obiektywizmu i non stop jechanie po nich, jakby to był poziom jakiejś nieogarniętej ekipy powoduje, że ludzie nie przyjmują waszych historii bezkrytycznie. Nieogarnięta ekipa nawet by nie podnosiła ręki na Legię, a Polonia czyniła to z powodzeniem. Wszystko celowo pisane w formie przeszłej.
plemplem81

Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16natomiast nieubranym okiem widać, że za objawione serwujesz relacje antylegijne (np. uwaga dot. wywiadu z RTS), z których duża część to czysty surrealizm :)
Nie przeczytałeś tego wywiadu i już coś zakładasz. Nie wiem czy to dobra droga. Przytyk był wytoczony w stronę szczególnie jednej osoby pomawiającej "TMK", co powinno zostać dawno ukrócone, ale nie jest, bo "macie wywalone na to forum" (co zresztą po aktywności ludzi z Legii okazuje się mżonką). Wbrew pozorom, Widzew został zapytany o wiele niewygodnych rzeczy, także związanych z Legią. Nie uciekali od odpowiedzi.
Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16Prośba tylko, żebyś nigdy więcej nie udawał arbitra w naszych sprawach :) [...] W temacie warszawskim (był jeszcze jeden - "dwa kluby w jednym mieście", czy w podobie) sam opisałem parokrotnie momenty ich sukcesów i nie mam z tym problemu, bo niby dlaczego?
Zauważyłeś, że zapytuję? Nie oceniam. Zwrot o "łaknieniu prawdy" był ironią - już napisałem to Twojemu koledze, który się zbulwersował. Ale widzę, że trzeba wyłożyć łopatologicznie. Ja mam świadomość, że kibicowska prawda jest w dwóch odsłonach. Stąd takie, a nie inne moje podejście, gdy to pisałem. Czy już teraz pojmujesz?
Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16Co do faktów zaś - owszem nie piszemy. [...] No, ale "fakty nie kłamią".
To jest idealny przykład na to, co poruszam. Wasza wersja to fakty. Wersja Polonii to "fakty".
Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16z żalem stwierdził, że ich ówczesna młodzież próbowała zaserwować w Warszawie drugi Kraków i konsekwencje ich przerosły. No, ale "z wywiadu nie wynika" :)
Pamiętam tamtą sytuację. Z wywiadu wynika jednak inny obraz. W opinii Polonii sprzęt był odpowiedzią na Wasze wywózki. Wy twierdzicie na odwrót. Łapiesz, że ktoś spoza Warszawy nie wie z tego kompletnie nic?
Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16Tu nie o "gotowanie się" chodzi, tylko o to jak do obrazu, który sprzedajesz miał się faktyczny. Przypomnę, bo też tu padało. Ogarnięta ekipa: wjechać ze sprzętem na peryferiach Warszawy w podmiejski pociąg z andrzejadą, po czym wzajemnie się posprzedawać.
Nie o "historie" więc chodzi, tylko zwykłą prawdę
O Varsovii powiedzieliście, o sprzęcie linkowaliście. Jeśli o "zwykłej prawdzie" mówimy, to jeszcze zostały trzy wątki do zweryfikowania:

Trzeci – nasz powrót z Grajewa w 2007 roku, gdy graliśmy tam mecz z ŁKS Łomża. Pojechaliśmy tam w 2 autokary. Najpierw na murawie oprawiliśmy ŁKS Łomża, a później czekała nas wisienka na torcie w Warszawie. Legia oczekiwała nas ekipą w 30 osób, ich pierwszy garnitur. Czuliśmy pismo nosem. Zrobiliśmy podpuchę, wypuściliśmy najpierw małolatów z szalikami, a sami schowaliśmy się w bramie. Legia podjechała furami, żeby naszych pokroić, ale się ciężko nadziała. Od nas 7 dych zrobiło dobrą robotę.
Czwarty – wyjazd do Grodziska i atak Legii pod Sochaczewem, gdzie z napastników stali się ofiarami.
Piąty – przed meczem Polonii z Pogonią Szczecin Legia z Pogonią wjeżdża pod kasy i zostali poobijani. Rok wcześniej natomiast zdobyliśmy flagę „Portowcy” i obiliśmy Pogoń na Woli w drodze na libację do „Bosmana”.

Chyba dosłownie każdy ma świadomość, że to są tylko jakieś wycinki z życia kibicowskiego Warszawy, w którym to Legia jest niekwestionowaną górą. Gubiła Was jednak ta pewność siebie, o czym zdają się zaświadczać opowiedziane historie i "fakty" w postaci wykrojonych flag i szali. Zweryfikuj te trzy powyższe - prawdziwe czy nie? Nikt tu nie stoi w roli arbitra. Legia nie udzielając się gdziekolwiek powoduje, że o pewnych sprawach wie tylko bardzo wąskie grono. Być może tak musi być, już pisałem - to Wasza decyzja, Wasza sprawa. Tyle, że potem są pretensje, że "zwykła prawda" jest tą, która jest gdzieś schowana jedynie w Waszych szeregach i się buntujecie, że ktoś ma czelność przyjmować za prawdę słowa Polonii czy Waszych oponentów. No przecież Wy sami do tego doprowadzacie.
Foxx pisze: 17.02.2021, 09:16odróżnienie ogara od nieogara niezależnie od własnych sympatii. Bardzo dobrze, że ta wymiana zdań nastąpiła :)
Na podstawie czego ktoś ma odróżnić ogara od nieogara w Warszawie? Bo Polonia jest słabsza, więc są nieogarami? Poznałem ludzi z Polonii i chciałbym takich nieogarów w mojej ekipie. Hutnik też jest od Wisły słabszy, zatem również z nich nieogary? Do Wisły nie mają startu, tak jak i Polonia do Was. Cokolwiek to zmienia? Historię to odwróci? Jasne, że ludzie z miasta i generalnie siłowo najlepsi działają w wielkich ekipach. To coś odbiera słabszym? Sympatie - lubię Was tak samo jak Widzew, Polonię, Lecha, Lechię, Arkę i Pogoń. Jesteście mi totalnie obojętni. Nie doszukuj się rzeczy na siłę, tylko dlatego bo ktoś próbuje przedstawić kontrargumenty. To Wy w rękach macie całą talię kart. Ale trzymacie ją pazernie tylko dla siebie. Wasz wybór.

Nie będę już tego tematu więcej drążył. Jeśli to możliwe, odpisz jedynie na to, co Polonia uznaje za swoje trzy dalsze sukcesy. Macie swoją wersję na ten temat, swoją wizję i, co niedorzeczne, każdego kto próbuje poddać tą Waszą wersję pod wątpliwość wsadzacie do wora, że jest nieobiektywny i przeciwko Wam, bo w Waszej opinii u Was jest prawda, a tam jest "prawda". Ja zwyczajnie zapytuję, próbuję prowadzić rozmowę wiedząc to, co wiem, a z Waszej strony następuje jakiś skumulowany atak. Nie rozumiem tego.
Potezny Warmianin

Post autor: Potezny Warmianin »

Dobrze plemplem ze promujesz prawde a po tym co tu sie dzieje widac ze boli.Dlatego apeluje zeby Polonia miala osobny dzial i co miesiac opisywala sytuacje w KL Warschau i okolicach
ze stadionu

Post autor: ze stadionu »

Wydaje mi się że kto jak kto ale naczelny TMK powinien ogarniać temat Polonii i Legii. Działa to na podobnej zasadzie jak Polonia Bytom vs Szombierki,Cidry .Istniejecie i chwała wam za to ale startu do PB nie macie żadnego. Podobnie w Warszawie. Dla mniejszych ekip w derbowych miastach każdy epizod na osiedlu,skrojenie szala czy przypadkowo flagi urasta do rangi sukcesu i często jest podkoloryzowane. A po czasie staje się legendą.Dla tych silniejszych jest to traktowane właśnie jak epizod,na zasadzie że raz do roku to i kulawy pies na obcej wsi porucha
plemplem81

Wybaczcie, że nie ogarniam :(. Dopiero się uczę wszystkiego w kibicowskim świecie.
Takie ekipy jak Szombierki czy Cidry przy wykrojeniu flagi w całości wyprowadzają się z miasta i już nawet na swój stadion nie wracają. Znam doskonale realia miasta derbowego i mniejszej, nic nie znaczącej ekipy. Stąd wiem, że pozwalanie sobie na takie akcje, jak to robiła Polonia w stolicy musiało być spowodowane tym, że czuli się na tyle silni, że ich na to stać. I to realizowali. U nas nawet nikomu to by nie wpadło do głowy. W Poznaniu Warcie zapewne też nie. To, o czym piszesz, to... mrzonki :D.
Gdyby na spokojnie policzyć derbowe miasta w Polsce - ile ich jest?
Gdzie rywalizacja wyrównana: Łódź, Kraków, Rzeszów
Gdzie rywalizacji w zasadzie nie ma: Warszawa, Radom, Bytom, Poznań
Znacie jeszcze jakieś? Przy czym przyrównywanie Bytomia i Poznania do Warszawy czy nawet Radomia (pewnie, że z dawnych lat, ale jednak) jest kompletnie nie na miejscu. To nie są nawet odrębne światy, to są osobne planety.
plemplem81

Nie można edytować, a trzy ważne miasta pominąłem.

Wybaczcie, że nie ogarniam :(. Dopiero się uczę wszystkiego w kibicowskim świecie.
Takie ekipy jak Szombierki czy Cidry przy wykrojeniu flagi w całości wyprowadzają się z miasta i już nawet na swój stadion nie wracają. Znam doskonale realia miasta derbowego i mniejszej, nic nie znaczącej ekipy. Stąd wiem, że pozwalanie sobie na takie akcje, jak to robiła Polonia w stolicy musiało być spowodowane tym, że czuli się na tyle silni, że ich na to stać. I to realizowali. U nas nawet nikomu to by nie wpadło do głowy. W Poznaniu Warcie zapewne też nie. To, o czym piszesz, to... mrzonki :D.
Gdzie rywalizacja wyrównana: Łódź, Kraków, Przemyśl, Rzeszów
Gdzie rywalizacji w zasadzie nie ma: Warszawa, Radom, Dębica, Bydgoszcz, Bytom, Poznań
Znacie jeszcze jakieś? Przy czym przyrównywanie Bytomia i Poznania do Warszawy czy nawet Radomia, Dębicy i Bydgoszczy (pewnie, że z dawnych lat, ale jednak) jest kompletnie nie na miejscu. To nie są nawet odrębne światy, to są osobne planety.
ze stadionu

plemplem81 pisze: 17.02.2021, 18:15 Wybaczcie, że nie ogarniam :(. Dopiero się uczę wszystkiego w kibicowskim świecie.
Gdzie rywalizacja wyrównana: Łódź, Kraków, Rzeszów
Gdzie rywalizacji w zasadzie nie ma: Warszawa, Radom, Bytom, Poznań
Znacie jeszcze jakieś? Przy czym przyrównywanie Bytomia i Poznania do Warszawy czy nawet Radomia (pewnie, że z dawnych lat, ale jednak) jest kompletnie nie na miejscu. To nie są nawet odrębne światy, to są osobne planety.
Dobra,spróbuję inaczej. Chyba nie uważasz że PB traktuje was poważnie. No nie,bo jak sam napisałeś musielibyście wyprowadzić się z miasta.Arka poważnie nie traktuje Bałtyku itd. No nie ta liga.Dlaczego Legia ma poważnie traktować Polonię?Bo parę razy gdzieś tam coś tam?Pewnie zlewali by ich tak samo jak was PB ale za próbę wprowadzenia krakowskiego klimatu w stolicy przy każdej okazji jadą z nimi jak z najgorszym wrogiem.
ze stadionu

2DZ pisze: 17.02.2021, 22:40
Ze stadionu pisze: 17.02.2021, 18:36
ple.ple.18 pisze: 17.02.2021, 18:15 Wybaczcie, że nie ogarniam. :( Dopiero się uczę wszystkiego w kibicowskim świecie. (...)
Dobra, spróbuję inaczej. Chyba nie uważasz, że PB traktuje was poważnie. No nie, bo, jak sam napisałeś, musielibyście wyprowadzić się z tego małego miasta. Arka poważnie nie traktuje Bałtyku itd. No nie ta liga. Dlaczego Legia ma poważnie traktować Polonię?! Bo parę razy x lat temu gdzieś tam coś tam? Pewnie "zlewaliby" ich tak samo, jak was - PB, ale za próbę wprowadzenia "krakowskiego klimatu" w obecnej stolicy przy każdej okazji "jadą" z nimi, jak z najgorszym wrogiem.
I nikt nie zapyta szAMBIARKI, czy w ogóle wie, ile razy znajome, stołeczne "ogary" [za które tutaj redaktor ręczy!!!] pilnowały z milicją na bramkach przed K6, żeby kibice Legii nie obejrzeli meczu, albo ile z nich się "pomyliło ... na protokół" w komisariatach po "akcjach zaczepnych" itp. itd.? To już teraz nieistotne, ponieważ napisała dwa razy pod rząd, że "nie ogarnia"?! Właściwie można i tak, niech naczelny magazynu (dla) "typowych małych krętaczy" dalej objeżdża widzewskie "pół Polski", podając wszędzie "berło" ściskane wcześniej przez konfidentów. To może okazać się ostatnią szansą na zaistnienie dla tych "wybrańców". :D
Bądźmy poważni póki jeszcze możemy. Według zasady lansowanej przez naczelnego TMK i większości tego forum największym koszmarem Arki powinna być Stal Gorzyce i powinni ją traktować na równi z Lechią jako kosę
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

plemplem81 bardzo dobra robota z tymi wywiadami, widać prawda boli :)
plemplem81

To czynię właśnie.
Pytanie mam do Czytelników "TMK". W lipcu będzie obchodzony jubileusz 20-lecia "TMK" na rynku. To szmat czasu, jaki nasz magazyn towarzyszy Wam/nam - polskim kibicom. Obiecałem "Jaworowi", że do 20-lecia "TMK" będę z pismem - dane słowo zostanie dotrzymane. Co byście chcieli, by z tej okazji w "TMK" się ukazało/zostało opowiedziane/przedstawione z zakulisowych wydarzeń pisma? Być może macie też jakieś pomysły na drobną niespodziankę wewnątrz tego jubileuszowego numeru? Piszcie.
czas_na_okulary

Post autor: czas_na_okulary »

plemplem81 pisze: 18.02.2021, 11:36 To czynię właśnie.
Pytanie mam do Czytelników "TMK". W lipcu będzie obchodzony jubileusz 20-lecia "TMK" na rynku. To szmat czasu, jaki nasz magazyn towarzyszy Wam/nam - polskim kibicom. Obiecałem "Jaworowi", że do 20-lecia "TMK" będę z pismem - dane słowo zostanie dotrzymane. Co byście chcieli, by z tej okazji w "TMK" się ukazało/zostało opowiedziane/przedstawione z zakulisowych wydarzeń pisma? Być może macie też jakieś pomysły na drobną niespodziankę wewnątrz tego jubileuszowego numeru? Piszcie.
Wiem, że są ciężkie czasy dla prasy tradycyjnej, ale mam prośbę: czy możecie zacząć wydawać jakiś obiektywny miesięcznik Kibicowski ?
plemplem81

czas_na_okulary pisze: 18.02.2021, 11:56Wiem, że są ciężkie czasy dla prasy tradycyjnej, ale mam prośbę: czy możecie zacząć wydawać jakiś obiektywny miesięcznik Kibicowski ?
Piszesz o czymś zupełnie nowym? Czy masz na myśli, że "TMK" jest nieobiektywne? Jeśli to drugie - wykaż 3 momenty, w których "TMK" od początku 2019 roku było nieobiektywne (z wyjątkiem tylnej okładki ze zdjęciami GKS Szombierki) i względem kogo. Twarde konkrety proszę, bez pierdolenia naokoło.
czas_na_okulary

Post autor: czas_na_okulary »

23 cm w zwisie pisze: 18.02.2021, 12:04
czas_na_okulary pisze: 18.02.2021, 11:56 Wiem, że są ciężkie czasy dla prasy tradycyjnej, ale mam prośbę: czy możecie zacząć wydawać jakiś obiektywny miesięcznik Kibicowski ?
TMK to najlepsze pismo kibicowskie na rynku od wielu lat. Ziny czytam od połowy lat 90-tych. Nie ma i nie było bardziej obiektywnego magazynu.
A jak nie chcesz czytać to sobie czytaj drogę legionisty czy tam naszą legie. Tam są super zajebiście obiektywne opisy.
TMK na początku było zjawiskiem. Do tej pory mam na strychu pierwsze 60-70 numerów. Drogę Legionisty czytała cała konserwatywna kibicowska Polska. Była świetnie prowadzona, a sprawy klubowe nie były przewodnim tematem. Z tego samego powodu felietony Romka ze Śląska, były również powszechnie czytane. Wracając do meritum, TMK w mojej ocenie mocno spuściła z tonu.
Szafa90

Post autor: Szafa90 »

Witam, mała prośba, mógłby ktoś na priv albo tu wrzucić scana/foto z ostatniego numeru TMK wymarłe ekipy z Podlasia, niestety przegapiłem numer, dzięki i pozdro
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

plemplem81 pisze: 18.02.2021, 11:36 To czynię właśnie.
mi się marzy nowy format pisma - odświeżona grafika itp
PSonTour

Post autor: PSonTour »

W którym numerze jest wywiad z Polonią Warszawa?
PSonTour

Post autor: PSonTour »

Jessica B. pisze: 21.02.2021, 14:26
plemplem81 pisze: 01.12.2020, 13:50 Obrazek
W grudniowym numerze jest Polonia W.
Dzięki.
serce miasta

Post autor: serce miasta »

2DZ pisze: 21.02.2021, 20:35
PiuSonTour pisze: 21.02.2021, 19:40
jessica vel jędras pisze: 21.02.2021, 14:26
W grudniowym numerze była Polonia widzewska.
Dzięki.
Wysłała ci jĘDRNA 'PriWem' wywiady, o które pytałeś? ;)
Przecież jedras to twoje źródło informacji 🤣
Nawigator

Czy to prawda, że marcowy numer gazeTki z eMpiKa ma ukazać się ósmego marca, tylko dlatego aby "hanior aLias UrzadSkarbowy" poczuła się wyjątkowo? Jak dotąd nie ma nawet zapowiedzi a prócz wywiadu z JG o numerze nie wiemy nitz...
plemplem81

UrzadSkarbowy pisze: 20.02.2021, 09:03mi się marzy nowy format pisma - odświeżona grafika itp
Mały, ale rzutujący już na wszystkie wydania tego roku, szczegół zostanie wprowadzony już od marcowego numeru. Zbierając wszystkie 12 numerów 2021 roku i stawiając je na półce wedle kolejności wydań pojawi się "czary-mary". Myślę, że za 5-6 wydań wprawne chuligańskie (hehe) oko rozkmini temat. No, ale trzeba mieć komplet wydań z 2021 roku, żeby był finalny efekt. Tym samym też rozwiewam nadinterpretację tutejszej forumowej maskotki, która błędnie założyła, że lipcowy numer będzie moim ostatnim (tudzież ostatnim "TMK"). Mam jeszcze do skończenia choćby całość "Wymarłych ekip". Niedoczekanie twoje.
plemplem81

Rzeczywiście coś w tym jest. Stąd właśnie ekipy typu Bałtyku, Cidrów, Polonii W., Powiślanki, Chrobrego czy Stilonu mogą być na reprezentacji bite, bo nie ma nikogo mocnego, kto się za nimi postawi.
Nawigator pisze: 23.02.2021, 08:23a prócz wywiadu z JG o numerze nie wiemy nisc...
À propos. Chyba jeszcze nie pisałem tego. "Muzyki ulicy" w "TMK" już nie będzie.
plemplem81

Witalski pisze: 23.02.2021, 23:31Tylko nie mów że zrezygnowałeś bo przejałeś się opiniami dozo i kilku jego forumowych przydupasów.
Słuchaj, ja wiem, że to forum jest źródłem niekończącego się kabaretu codziennie odkrywanego na nowo, ale uwierz, nie wszystko mieści się w tej kategorii - na przykład to, co napisałeś. Bo to już nawet śmieszne nie jest, gdy ktoś zakłada, że parę negatywnych opinii w tym ociekającym merytoryką miejscu ma mieć wpływ na obraną linię programową pisma kupowanego przez tysiące ludzi [czytane zaś w "Empiku" przez kilkukrotnie większą liczbę rzekomo (nie)zainteresowanych].
Forumowa maskotka już wydała wyrok, że to policyjne pismo dla konfidentów. Dlatego je właśnie czyta :).
MKS Pogoń Barlinek

Post autor: MKS Pogoń Barlinek »

Kiedy zapowiedź marcowego numeru?
Nawigator

plemplem81 pisze: 25.02.2021, 06:14 Na dniach podeślę grafiki promujące marcowy numer. Póki co pokrótce:

- wywiad z Cracovią
- wymarłe ekipy - województwo mazowieckie cz. II
- wyjazdowicze - Hutnik Kraków
- przedstawiamy fan cluby - Pogoń Szczecin - Gryfino
- old school - Avia Świdnik, GKS Jastrzębie, KKS Kalisz, Wisła Kraków i Najmniejsi
- 20 lat temu
- Słownik kibicowski cz. II
- ostatki galerii z poprzedniej rundy

Jeśli o kwietniowy numer idzie to wierzyłem, że już wejdziemy na stadiony, ale widzę, że rządowe psychole bawią się w najlepsze. Mam tej paranoi kompletnie dość, już mi się nawet śledzić nie chce, co ci psychopaci wymyślają w swoich przemowach. Czekam tylko na notkę - "otwieramy stadiony".
Natomiast, żeby nie było nudno, więc jako MI(chał) STRZ(elec) forumowej maskotki, pozwolę jej poSTRZELać sobie z kim będzie wydrukowany wywiad w kwietniu. To ekipa z samej północy Polski. Masz maskotko dwie szanse. Potem lądujesz w zbiorniku z kwasem solnym.
Czyli co znów będą łączone numery co dwa miesiące?
Ten marcowy, premiera 8 marca - specjalnie dla urzędniczki ?
plemplem81

Nawigator pisze: 25.02.2021, 08:40Czyli co znów będą łączone numery co dwa miesiące?
Drogi Nawigatorze. Nic z tych rzeczy. W tym roku wyjdzie 12 numerów, bo brzegi okładek będą tworzyły niespotykaną dotąd w historii "TMK" swoistą "mozaikę".
Nawigator pisze: 25.02.2021, 08:40Ten marcowy, premiera 8 marca - specjalnie dla urzędniczki ?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%8 ... wo%C5%9Bci
ODPOWIEDZ