Dzięki za wyjaśnienie. Z uwagi na swój wiek niezbyt dobrze pamiętam próby reaktywacji speedwaya w Warszawie, o ruchu kibicowskim na tych meczach już nie wspominając.plemplem81 pisze: ↑09.12.2020, 16:10Nie. To były dwie odrębne ekipy. Grupa działająca na piłce nożnej czasami zaglądała na żużel, gdy miało być jakieś widowisko "kibicowskie", ale nie oni to rozkręcali.
Choćby dla wspomnianych już przez ciebie Dolcanu i Legionovii plus szeregu ekip z całego województwa o których mógłbyś powiedzieć pewnie nie mniej ode mnie. Po prostu ,,ekipa" Gwardii tak jak już wspominano była zwykłą zbieraniną z okolicy (głównie młodzieży w wieku gimnazjalnym kibicującej równocześnie Legii ), która przychodziła pooglądać piłkę nożną na dość wysokim poziomie nie przejmując się przy tym rodowodem klubu. Jednak inne legijne ekipy miały inne zdanie na ten temat i nie pozwoliły im się zbytnio rozwinąć. Potem przyszły gorsze wyniki i ruch kibicowski przy Racławickiej zupełnie zanikł. Znamienne jest to, że ci kibice nawet nie próbowali reaktywować klubu o ruchu kibicowskim nawet nie wspominając. I chociażby to różni ich od jak to już powiedziałem poważniejszych ekip.
Na pewno żadnego z wyżej wymienionych. Co prawda z wywiadów ,,Frytka" i ,,Rybaka" momentami biła megalomania i niektóre fragmenty są ewidentnie podkoloryzowane, to polemikę z nimi pozostawię osobą które brały udział we wspomnianych wydarzeniach. Tym bardziej, że ci panowie są pewnego rodzaju legendami polskiego ruchu hools (a moja styczność z chuliganką ogranicza się jedynie do przygód z okazji wyjazdów). Z kolei wywiady z ,,Łysym" oraz z chłopakiem z Odry Wodzisław (nie pamiętam ksywy) uważam za bardzo dobre, a ich wypowiedzi za wyważone (przynajmniej jak na kibiców). Na drugim biegunie postawiłbym wywiady panów z Łomży i Lipska ocierające się o próby zrobienia z siebie nie wiadomo jakich band. O panach z Kielc to nawet szkoda gadać, bo ci to nawet stratę flag na swoim własnym turnieju starali się usprawiedliwić momentem wjazdu TB :D Osobną kwestią jest to czemu w tym wywiadzie nie pojawiło się pytanie o gośczenie na jednym z wyjazdów pewnego rudego jegomościa urodzonego w Bydgoszczy, a zamieszkałemu obecnie we Włoszech :)plemplem81 pisze: ↑09.12.2020, 16:10O pozostałych lamusach "promowanych" w wywiadach na łamach "TMK" to kogo masz na myśli? "Frytka" ze Stomilu Olsztyn z Hooligangu, "Łysego" z Pogoni Szczecin z Lads from Szczecin czy może "Rybaka" z Arki Gdynia?
plemplem81 pisze: ↑09.12.2020, 16:10
Powiem ci, że te lamusy, które udzielały wywiadu, to ci sami ludzie, od których wyłapaliście na Varsovii. To też te same lamusy, które dziabnęły część flag Legii. Ile ty wyjebałeś flag Polonii?
Jak już wspomniałem jestem co najwyżej wyjazdowiczem, choć już niestety coraz mniej aktywnym. Z tego też powodu w takich akcjach nie brałem udziału, a w tej konkretnej tym bardziej bym nie mógł ponieważ w czasach w których miała ona miejsce to dopiero zaczynałem gimnazjum. Ośmielę się jednak zaryzykować stwierdzenie, że twoi rozmówcy z konfidenckiej 6 z prawdziwą chuliganką nie mają wspólnego wiele więcej. No chyba, że za takie coś uważasz lansowanie się na różnych forach, fb czy też w innych mediach to ok. Z tego wywiadu (zresztą tak samo jak i ich poprzedniego) to można by odnieść wrażenie, że są jakąś topową bandą, a prawda jest taka, że w Warszawie i okolicach to bekę z nich mają nawet gimbusy. W tym wywiadzie pozwoliłeś im pochwalić się zdobyciem flagi Pogoni, a nie wspomniałeś lub też nie spytałeś o to w jaki sposób do tego doszło (bo na pewno nie w sytuacji jaką sugerowaliby w wywiadzie). Bez urazy ale takim prowadzeniem wywiadów to zrównujesz się ze wspomnianymi już przeze mnie ,,tuzami" dziennikarstwa. I żeby nie było to twoją pracę i wkład w tmk oceniam pozytywnie nawet dział autorstwa nisca jest jak dla mnie dość ciekawy. Jednak jak już wspomniałem wywiady zamiast być mocnym punktem kolejnych numerów są czasami miejscem, gdzie goście mający parcie na szkło zyskują miejsce do autopromocji.
I to ma być usprawiedliwienie? Goście robią z siebie mega bandę, a tu nagle boją się po niby swoim mieście w barwach chodzić. O udaniu się na wyjazd za swoją drużyną nawet nie wspominając. No jakaś komedia :Dplemplem81 pisze: ↑09.12.2020, 16:10Aaaa - no i trzymając się twojego toku rozumowania wskaż mi słabszego rywala derbowego, który pomyka w swoim mieście w barwach.
P. S. Wspomniany przez ciebie Kwidzyn, to akurat przypadek upadku zasad i robienia interesów pod płaszczykiem kibicowania nie gorszy niż Kraków. A winę za rozwój wroga w mieście to w głównej mierze ponoszą miejscowi legioniści i w ich przypadku samodzielność niewiele by im moim zdaniem pomogła.
Dla twojej wiedzy to mnie pociągają jedynie kobiety i to tylko te prawdziwe, więc nie rób sobie żadnych nadziei. A to jest ostatni mój post w twoją stronę panie czy tam może wolisz pani warmianko vel cichociemna vel idę w góry.Potezny Warmianin pisze: ↑09.12.2020, 07:51
Dlaczego nadal probujesz mnie podrywac lafiryndo ? rozumiem ze chcesz wzbudzic zazdrosc we wlascicielu podwarszawskich k**** ktory usuwa posty dlatego nie wiem na jaki post mialem ci odpowiedziec.Narazie jego numerem 1 jest dozO7KA wiec musisz sie bardziej postarac ale to juz nie ze mna dewiancie
Z Legijnym pozdrowieniem [youtube][link][/youtube]