TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

plemplem81

Re: TMK

Post autor: plemplem81 »

Racja. Trochę już późno... :-) "TMK" powinno pojawić się w sieciach prasowych 5-6 października. W sumie udało się zebrać 35 fotoreportaży. Wywiad to ekipa ŁKS Łomża. W dziale "Mniejsze ekipy" króluje Odra Chojna - "Będzie wojna z Odrą Chojna" ;-). W rubryce "Przedstawiamy fan cluby" zaprezentowała się Żorska GieKSa. Do "Old school" dałem Radomiaka Radom, Zawiszę Bydgoszcz, Polonię Przemyśl i oczywiście Najmniejszych. ;-) Nowścią jest dział "Muzyka ulicy", w którym przedstawiane będą kapele, tudzież wywiady z nimi, które stanowiły podwaliny subkultury kibicowskiej wywodzącej się przecież z ludzi ulicy. O rubrykę będzie dbał Nisc/Daniel.
iparts.pl
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Przecież nisc został pogoniony.Jak ktoś taki ma swoje miejsce w tmk to przestaję to kupować.I do tego ma lewackie zapędy.Już sam wywiad z ni w jednym z tmk był nieporozumieniem.
Oldfreak

I jeszcze ciśnie wszystkich od prawackich benków.Faktycznie,jeśli on ma nas nauczać i swoje mądrości na łamach tmk pisać to nie kupuję tego więcej.
ban82

Post autor: ban82 »

Napiszcie prosze w którym numerze był ten wywiad.
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

ban82 pisze: 04.10.2020, 19:53 Napiszcie prosze w którym numerze był ten wywiad.
“TO MY KIBICE” NR 7 (190) LIPIEC 2017

Lewak w kibicowskiej redakcji, wszystko powoli schodzi na psy. Zmień tytuł na To Wy Kibice, bo z kibicowaniem i zasadami to macie coraz mniej wspólnego.
plemplem81

Nie będę tu się odnosił do wszystkiego i tłumaczył, bo to bez sensu. Podsumuję krótkimi shotami:

- nie jest lewakiem;
- nie działał i nie działa w Antifie i nigdy z tym gównem nie miał nic wspólnego;
- jest antyklerykałem i z tego, co wiem, zarazem ateistą;
- jest historykiem - zajmuje się pisaniem książek historycznych na komercyjny rynek brytyjski, stąd jego wiedza w tych obszarach jest zapewne nieporównywalnie szersza niż nasza;
- sprawa Arki - nie ferowałbym tu wyrokami - tamta sytuacja była mocno kontrowersyjna i ilu ludzi, tyle zapadłoby decyzji, zresztą to on sam odbił od klimatu przez nikogo nieprzymuszany. Najważniejsze, że to nie było nic związanego ze współpracą z psami, konfidenctwem, pomówieniami, obciążeniem kogokolwiek, zrobieniem wała na ekipie, przerzuceniem się i tego typu krzywymi jazdami;
- był bardzo aktywnym chuliganem Arki.

Wydaje się wielce niestosowne dorabianie idei jakiejkolwiek, a tym błędnie żyje net w relacji do Nisca od wielu, wielu lat. Gość ma jasno określone spojrzenie na tematy subkulturowe. Nie reprezentuje skrajnej prawicy i to ma decydować o tym, żeby go odpulać? Jakoś na Arce to przez lata nikomu nie przeszkadzało, bo gość walnie przyczyniał się do tworzenia siły Arki i doprowadził choćby do wyplenienia Bałtyku w apogeum ich możliwości w Trójmieście. Skoro ekipa wiedziała, jakie ma zapatrywania, akceptowała go z tą jego nieprawicowością, to kim wy do chooja jesteście, by go osądzać? Gość ma w tematach kibicowskich i okołokibicowskich ogromną wiedzę i glejt na niego poszedł z samej góry "TMK". Ja nie umiem się doczekać jego drugiego artykułu, w którym zostanie odkryta historia zwrotu "ACAB", bo to właśnie od brytyjskiej kapeli muzyki ulicznej ten zwrot pochodzi, o czym zapewne większość z was dowiedziała się właśnie w tym momencie. A teraz możecie dalej sączyć jadem.
rick.k

Post autor: rick.k »

Znam Nisca/Kolekcjonera/Daniela wiele lat jeszcze z czasów kiedy był aktywnym chuliganem( tak po prostu chuliganem a nie mięśniakiem w koszulce octagon i tp.) i jezdził z Arką po całej Polsce choćby w kilku czy kilkunastu i nie jest, nie był nigdy lewakiem :). Ja rozumiem, że dla większości świat jest albo biały albo czarny ale w rzeczywistości pomiędzy jest cała masa innych kolorów. Ktoś kto nie jest zdeklarowanym narodowcem, katolikiem czy wyznawcą B&H nie oznacza z automatu, że jest z Antify czy Nigdy Więcej 😂
To tak w skrócie bo nie chce mi się rozpisywać no i jest to moja prywatna ocena Daniela przez mój osobisty pryzmat :)
kusy_jest_boski

Post autor: kusy_jest_boski »

Powiem więcej, nonsensów jest więcej, nosiło się flayersy na pomarańczowo w pociągu a z magnetu leciały punkowe kawałki, interesowała nas tylko czysta chuliganka, o polityce, Kościele i innych światopogladach nie gadało sie nic. Teraz to wszystko jakies takie ważne się zrobiło, dobrze że żyłem w tamtych czasach
Oldfreak

autor: plemplem81 » 05.10.2020, 13:29

Nie będę tu się odnosił do wszystkiego i tłumaczył, bo to bez sensu. Podsumuję krótkimi shotami:

- nie jest lewakiem;
- nie działał i nie działa w Antifie i nigdy z tym gównem nie miał nic wspólnego;
- jest antyklerykałem i z tego, co wiem, zarazem ateistą;
- jest historykiem - zajmuje się pisaniem książek historycznych na komercyjny rynek brytyjski, stąd jego wiedza w tych obszarach jest zapewne nieporównywalnie szersza niż nasza;
- sprawa Arki - nie ferowałbym tu wyrokami - tamta sytuacja była mocno kontrowersyjna i ilu ludzi, tyle zapadłoby decyzji, zresztą to on sam odbił od klimatu przez nikogo nieprzymuszany. Najważniejsze, że to nie było nic związanego ze współpracą z psami, konfidenctwem, pomówieniami, obciążeniem kogokolwiek, zrobieniem wała na ekipie, przerzuceniem się i tego typu krzywymi jazdami;
- był bardzo aktywnym chuliganem Arki.

Wydaje się wielce niestosowne dorabianie idei jakiejkolwiek, a tym błędnie żyje net w relacji do Nisca od wielu, wielu lat. Gość ma jasno określone spojrzenie na tematy subkulturowe. Nie reprezentuje skrajnej prawicy i to ma decydować o tym, żeby go odpulać? Jakoś na Arce to przez lata nikomu nie przeszkadzało, bo gość walnie przyczyniał się do tworzenia siły Arki i doprowadził choćby do wyplenienia Bałtyku w apogeum ich możliwości w Trójmieście. Skoro ekipa wiedziała, jakie ma zapatrywania, akceptowała go z tą jego nieprawicowością, to kim wy do chooja jesteście, by go osądzać? Gość ma w tematach kibicowskich i okołokibicowskich ogromną wiedzę i glejt na niego poszedł z samej góry "TMK". Ja nie umiem się doczekać jego drugiego artykułu, w którym zostanie odkryta historia zwrotu "ACAB", bo to właśnie od brytyjskiej kapeli muzyki ulicznej ten zwrot pochodzi, o czym zapewne większość z was dowiedziała się właśnie w tym momencie. A teraz możecie dalej sączyć jadem.

Jakoś mnie nie przekonałeś...
Bałtyk w tamtych czasach,mocno prawicowa ekipa i jakby lewaki ich gonili to biłbyś im brawo?Więc co mi tu wmawiasz że nisc miał udział w ich tępieniu.A najbardziej o politykę na stadionach sapią właśnie lewacy bo wiedzą ,że nie mają tam wstępu i to ich boli.A kto ma go osądzać,jak nie środowisko kibicowskie?I sama Artka też go osądziła.
Gedania Gdansk

Post autor: Gedania Gdansk »

A nie miał udziału w tępieniu SKS-u?:) Po latach powstają coraz to lepsze teorie...wiem, ze Daniel/4skins ma wylane i nie potrzebuje adwokatów tutaj ale robienie z niego lewaka zapoczątkowane przez wiadomo kogo jest jakims kabaretem. Nie wszystko jest zero-jedynkowe, nie wszyscy należeli do "Komitetu Obrony ks. Henryka Jankowskiego" i nie wszyscy jeżdżą na Pielgrzymki do Częstochowy.
Pozatym Nisc to bardziej Rangers, a nie Celtic
fcbc

Post autor: fcbc »

[/quote]
Pozatym Nisc to bardziej Rangers, a nie Celtic
[/quote]
Naprawdę po odpuleniu Rybaka

nisca, który liże po jajkach lojalistów z RFC (miłośników komunistycznej ira)
[/quote]

Zarty jakie?
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Nudne nie nudne jak prawie nic się nie dzieje na stadionach to czego się spodziewacie w gazecie?

Wyjazdów jak na lekarstwo, koronaświrus jeszcze bardziej pogłębi kryzys kibicowski i przetrzebi polskie młyny. Zrobi się luka pokoleniowa na kilka lat, obyśmy wyszli z niej wogóle kiedyś, choć przyszłość nie wygląda zbyt optymistycznie patrząc na dzisiejszą młodzież.
tisu

Post autor: tisu »

zadymy w Polsce na stadionach były już przed wojną

https://nto.pl/zadymy-na-stadionach-sa- ... ar/4429359
Oldfreak

Koledzy z Bełchatowa mieli lepsze poglądy.Plemplem i Nisc spuścicie tą gazetkę na dno.
plemplem81

Oldfreak pisze: 09.10.2020, 16:12Koledzy z Bełchatowa mieli lepsze poglądy.
plemplem81 pisze: 05.10.2020, 13:29glejt na niego poszedł z samej góry "TMK".
Na pewno dokładnie czytasz moje posty?
plemplem81

Slavia_ZSC pisze: 09.10.2020, 22:54Przecież sam popełniłeś zdanie, że kiedyś to nie patrzyło się na rasę. To kiedyś to lata 70, 80, 90?
Również nie łapiesz, gdzie znajduje się kolebka chuligaństwa? Dobrze - pomogę ci. Nie w Polsce. Dużo bardziej na zachód. O tamtym sposobie myślenia i podejścia pisałem. To nie my wymyśliliśmy ruch chuligański na stadionach, to nie my wymyśliliśmy subkulturę skinów - trochę powagi, proszę...
wariat_outlaw

Post autor: wariat_outlaw »

Ja tmk przestałem kupować(wcześniej kupowałem od ''święta'')gdy redaktor naczelny plemplem kilka miesięcy temu na tym forum trząsł portkami ze strachu przed śmiercionośnym wirusem.Przeszkadzało mu wtedy że jakaś jego sąsiadka wyszła na spacer gdy było to zabronione.Nie mam zamiaru wspierać finansowo takich lebiod.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

23 cm w zwisie pisze: 10.10.2020, 13:11
Kea Kulani pisze: 10.10.2020, 10:47 Ja ostatnimi czasy też nie kupuję tego pisma. Jak już chcę sprawdzić jakie wypociny są w najnowszym numerze, to idę do Empika, biorę pismo do łapy i 15-20 minut i skończone i odkładam gazetę z powrotem na półkę. Wczoraj nawet specjalnie nadtargałem po kryjomu okładkę i odłożyłem na swoje miejsce, tak żeby już nikt jej nie kupił :D
Hehehe, niezłe :)

A mnie zastanawia taka rzecz. Dozo pojawił się pod swoją ksywą na tym forum tak na oko ze 2 lata temu. I zaczął wszystkich wyprowadzać z równowagi. Tymczasem jego nowe konto "2DZ" jest zarejestrowane w 2014 roku (!!!).
Czy to oznacza, że Dozo pozakładał na tym forum od 2008 roku niezliczoną ilość kont i z czasem zacznie ich wszystkich używać ?
Istny armagedon :D
pewnie ta milicyjna rura ma papiery jakieś na Foxxa i ten mu konta lewe wystawia
ban82

23 cm w zwisie pisze: 10.10.2020, 13:11
Kea Kulani pisze: 10.10.2020, 10:47 Ja ostatnimi czasy też nie kupuję tego pisma. Jak już chcę sprawdzić jakie wypociny są w najnowszym numerze, to idę do Empika, biorę pismo do łapy i 15-20 minut i skończone i odkładam gazetę z powrotem na półkę. Wczoraj nawet specjalnie nadtargałem po kryjomu okładkę i odłożyłem na swoje miejsce, tak żeby już nikt jej nie kupił :D
Hehehe, niezłe :)

A mnie zastanawia taka rzecz. Dozo pojawił się pod swoją ksywą na tym forum tak na oko ze 2 lata temu. I zaczął wszystkich wyprowadzać z równowagi. Tymczasem jego nowe konto "2DZ" jest zarejestrowane w 2014 roku (!!!).
Czy to oznacza, że Dozo pozakładał na tym forum od 2008 roku niezliczoną ilość kont i z czasem zacznie ich wszystkich używać ?
Istny armagedon :D

Panowie, ale z czym macie problem?? Blokujcie jedno po drugim i tyle.Ma tych kont od groma, lubi sobie popisać, to niech pisze.
ban82

Ale przecież ja nei do adminów kieruje swój post. Jeśli o mnie chodzi to i z 10 kont możesz nadawać jeśli 3 to za mało. Takie to uroki tego forum.
Ważne, że czuwasz i że zawsze na Ciebie można liczyć ;)
Timador

Post autor: Timador »

Doktor dobrze podsumowane.
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Szanowny Dozolaku,
Może dzięki dokoptowaniu Nisc'a do redakcji któremu został poświęcony cały wstępniak
https://images.nexto.pl/upload/wysiwyg/ ... 8-toc1.jpg
uda łatwiej zebrać się trzy tysie na badanie wariografem?
Foxx

Post autor: Foxx »

A ja jako dość stary gość z Legii ci odpowiem. P.ierdolisz. I co teraz?
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Jakim cudem Zozol wracasz za kazdym razem na forum? Masz jakieś taśmy czy papiery na foxxa?:)))) Czy robisz za reklame zeby forum działało i nie upadlo?:)))
Nawigator

Post autor: Nawigator »

2DZ pisze: 11.10.2020, 18:16
Ty się lepiej martw, żeby cię nie "sprzedali na psy" za upublicznienie bez ich zgody treści "tmk" w sieci, a nie próbujesz tu sobie "dokleić" prowizję do dużo niższej ceny wspomnianego badania.
Zadna prowizja. Liczone z dojazdem pod 97-400 i kalibracją maszyny na miejscu. Na prawdzie nie wolno zarabiać...
dolce

Post autor: dolce »

Pokusi się ktoś o wrzucenie scanu tego wywiadu z nisc-em sprzed trzech lat?
kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk »

Obrazek

Mocno legia,git internet banda brawo dozol!
kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk »

2DZ pisze: 12.10.2020, 06:49 dlatego (L)egioniści po "zgarnięciu" nie "pucują się" do przedstawionych zarzutów oraz odmawiają składania wyjaśnień

a jak już się do wszystkiego pucną to spotykają się po wszystkim nad flagą GIT ludzie.....mocno legia :)

Obrazek
Obrazek

c***(DO)zo wiarygodność poziom ZERO
dres i kaptur

Post autor: dres i kaptur »

Też Wam prenumerata przychodzi co miesiąc bardzo późno? Jest 13 październik, a nadal nie mam.
Nie opłaca się przedłużać, jak w empiku są zawsze z tydzień wcześniej.
Jak to u Was wygląda?
Foxx

Post autor: Foxx »

wszystkowiedzacy pisze: 13.10.2020, 10:58
Foxx pisze: 11.10.2020, 20:15 A ja jako dość stary gość z Legii ci odpowiem. P.ierdolisz. I co teraz?
Co teraz?Troche to wszystko smieszne,bo mi kiedys podales reke na przywitanie,ale cyrk...co?
Cyrkiem jest wcinanie się między wirtualną wódkę i zakąskę i próba anonimowego dyskredytowania kogoś w tym upadłym miejscu netu. Ja zawsze i wszędzie się witam jako Foxx (w kibolskich kontaktach), o czym wie wiele osób z ekip z całej Polski. Widzieliśmy się? Było podbić do mnie na priv i wyświetlić się z kontekstem z realu. Najzwyczajniej to co napisałeś było "daleko od szosy" i tyle.
wszystkowiedzacy pisze: 13.10.2020, 10:58 Sluchaj,jestem moze niewygodnym uzytkownikiem,
Bynajmniej.
ZW1957

Dajcie już spokój dla dozownika i Foxika. Jak niejednokrotnie widzieliśmy, osoby spod znaku L, które nie mają "glejtu" na pisanie tutaj, od razu dostawały bana. Dozownik na kolejnym koncie tasuje się przed forum, wymyśla niestworzone historie, manipuluje wypowiedziami oraz obraża każdego, kto wchodzi z nim w polemikę. Wychodzi na to, że wszystko, co piszę dozownik to oficjalne stanowisko Warszawskiej Legii. Ciekawie, ciekawie.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

dres i kaptur pisze: 13.10.2020, 13:15 Też Wam prenumerata przychodzi co miesiąc bardzo późno? Jest 13 październik, a nadal nie mam.
Jak to u Was wygląda?
Prenumerata to największa porażka tego pisma. Tydzień to minimum opóźnienia względem empików. A to raczej powinno być na odwrót.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Foxx pisze: 13.10.2020, 19:06
wszystkowiedzacy pisze: 13.10.2020, 10:58
Foxx pisze: 11.10.2020, 20:15 A ja jako dość stary gość z Legii ci odpowiem. P.ierdolisz. I co teraz?
Co teraz?Troche to wszystko smieszne,bo mi kiedys podales reke na przywitanie,ale cyrk...co?
Cyrkiem jest wcinanie się między wirtualną wódkę i zakąskę i próba anonimowego dyskredytowania kogoś w tym upadłym miejscu netu. Ja zawsze i wszędzie się witam jako Foxx (w kibolskich kontaktach), o czym wie wiele osób z ekip z całej Polski. Widzieliśmy się? Było podbić do mnie na priv i wyświetlić się z kontekstem z realu. Najzwyczajniej to co napisałeś było "daleko od szosy" i tyle.
wszystkowiedzacy pisze: 13.10.2020, 10:58 Sluchaj,jestem moze niewygodnym uzytkownikiem,
Bynajmniej.
Foxx czyli nie Ty a dozol jest oficjalnym przedstawicielem Legii na forum?
plemplem81

dres i kaptur pisze: 13.10.2020, 13:15Też Wam prenumerata przychodzi co miesiąc bardzo późno? Jest 13 październik, a nadal nie mam.
Jak to u Was wygląda?
Odpowiem Ci, bo traktowany jestem z wysyłką papierowego „TMK” jak każdy prenumerator. Jest dziś 16 października, do teraz nie otrzymałem numeru październikowego. Kuriozum tej sytuacji jest takie, że wersję gotową numeru listopadowego dnia dzisiejszego oddałem grafikowi do składu, za tydzień będzie w druku. To nie wina dystrybucji „TMK” – tak działa Poczta Polska. Numery z prenumeraty KAŻDORAZOWO są traktowane ponad wszystkie inne – są wysyłane nawet w ten sam dzień po odbiorze z drukarni.
Sprawę omówiłem z „Jaworem”. Analizowany przez niego jest pomysł wprowadzenia wyboru prenumeraty wysyłanej priorytetem, tyle, że ta opcja byłaby prawdopodobnie droższa ze względu na droższą wysyłkę pocztową. Opcja prenumeraty wysyłki listem zwykłym nadal by również pozostała. Czy to przejdzie? Oczywiście poinformuję tu wszystkich, bo „paru” prenumeratorów zapewne śledzi ten temat (choć ostatnio relacja „nazwa tematu – serwowana treść” nie współgrają ze sobą).
gulik1977

Post autor: gulik1977 »

2DZ pisze: 16.10.2020, 17:44
plemplem81 pisze: 16.10.2020, 17:21
dres i kaptur pisze: 13.10.2020, 13:15Też Wam prenumerata przychodzi co miesiąc bardzo późno? Jest 13 październik, a nadal nie mam.
Jak to u Was wygląda?
(...)
Sprawę omówiłem z „Jaworem”. (...).
Czy twój szef wyjąkał też zgodę na wariograf?
a tobie dzielnicowy da przepustkę z Sobieskiego?
gulik1977

Post autor: gulik1977 »

2DZ pisze: 16.10.2020, 18:33
gulik1977 pisze: 16.10.2020, 18:26
2DZ pisze: 16.10.2020, 17:44
Czy twój szef wyjąkał też zgodę na wariograf?
Jak wystąpisz w tej sprawie na drodze służbowej, to pewnie ci tOBĘ na czynności doprowadzą.
a jak wygląda droga służbowa? Widzę, że nie są ci obce te procedury...
ZW1957

gulik1977 pisze: 16.10.2020, 22:00
2DZ pisze: 16.10.2020, 18:33
gulik1977 pisze: 16.10.2020, 18:26

Jak wystąpisz w tej sprawie na drodze służbowej, to pewnie ci tOBĘ na czynności doprowadzą.
a jak wygląda droga służbowa? Widzę, że nie są ci obce te procedury...
DoZoWnIk to milicyjna prójdupa, on obeznany w tych klimatach. Podobno za swoje osiągnięcia dla smutnych panów, miał codziennie darmowe podwózki z WWA do tej jego podmiejskiej wioski.
dee facto

Post autor: dee facto »

Plemplem miałem ostatnio sporo roboty i mimo że dostałem w empiku ostatni numer tmk dokładnie 8 października dopiero teraz przeczytałem wstępniak i aż mnie odrzuciło-dywagacje na temat lewicowych band w Polsce i ze monotonna prawicowość naszej sceny stanowi jej słabość.Druga sprawa uważam olbrzymim błędem było zatrudnienie do współpracy pana nisca,wcale się nie zdziwię jakby ten ruch spowodował zmniejszenie sprzedaży tmk.Trzecia sprawa od dzisiaj mecze w naszym kraju po 4 miesiącach polużnienia znów będą bez kibiców,obawiam się że tmk wyniszczy koronawirus podobnie jak baseny,osiedlowe siłownie,knajpy,kufloteki,przez nami do wiosny idą bardzo złe czasy.
plemplem81

dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Plemplem miałem ostatnio sporo roboty i mimo że dostałem w empiku ostatni numer tmk dokładnie 8 października dopiero teraz przeczytałem wstępniak i aż mnie odrzuciło-dywagacje na temat lewicowych band w Polsce i ze monotonna prawicowość naszej sceny stanowi jej słabość.
Niezmiennie tak uważam. Jednego przede wszystkim jestem ciekaw – ilu ze wszystkich opozycjonistów miało sposobność uczestniczenia w meczu, gdzie stykały się różnice światopoglądowe? To wcale nie musiały być jakieś antagonizmy kibolskie. Wystarczył nurt prawicowy kontra nurt lewicowy na trybunach. Ja to szczęście miałem i zapewniam, że nic tak dobrze nie robi dla cementowania sceny, jak właśnie istnienie w niej różnych odłamów także na niwie politycznej. Oczywiście będę tu w pewien sposób hipokrytą, bo jasną sprawą jest z mojego punktu widzenia, że to wszystko jest ok do czasu, gdy to prawicowość jest górą w tej wojence. Natomiast wyrażam głęboką nadzieję, że wszyscy ci, którzy tak szczują na te moje słowa, p******* chociażby grecką scenę kibicowską – wszak tam większość to lewary. I to skrajne.
Coś mogą o tym powiedzieć kibice GKP Targówka, którzy mieli okazję potykać się z klubem AKS Zły. Mimo, że AKS Zły to banda c****, a ich klub to jakaś tam drużyna bez żadnych tradycji, to jednak mobilizacje na te mecze były zawsze właśnie choćby ze względów światopoglądowych. I w sumie im zazdroszczę takich meczów. Chciałbym stanąć na trybunach naprzeciwko jakiejś lewackiej ekipy. Dodatkowy ładunek emocjonalny i katalizator emocji już byłby na dzień dobry.
dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Druga sprawa uważam olbrzymim błędem było zatrudnienie do współpracy pana nisca,wcale się nie zdziwię jakby ten ruch spowodował zmniejszenie sprzedaży tmk.
Zawsze te 4 strony można przerzucić i ich nie czytać. W najbliższym numerze będzie o kapeli – twórcach zwrotu ACAB. Obiecaj mi, że te strony przerzucisz i olejesz ten fragment „TMK”. Po co takie rzeczy wiedzieć?
dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Trzecia sprawa od dzisiaj mecze w naszym kraju po 4 miesiącach poluźnienia znów będą bez kibiców,obawiam się że tmk wyniszczy koronawirus podobnie jak baseny,osiedlowe siłownie,knajpy,kufloteki,przez nami do wiosny idą bardzo złe czasy.
W „TMK” osiągnąłem pewien pułap, do którego dążyłem. Stworzenie w dużej mierze treści magazynu niezależnej od wydarzeń na stadionach. I udało się cel osiągnąć. Cykle „Wymarłe ekipy”, „Przedstawiamy fan cluby”, „Wielkie ekipy i ich fan cluby”, „Mniejsze ekipy”, „Podzielone miasto” oraz „Wywiad „TMK”” pozwalają magazynowi stworzyć treść czysto kibolską bez podpierania się relacjami z gal sztuk walki, wigilii czy turniejów kibicowskich. Dodając do tego galerie „Old school” oraz „Graffiti” uzupełniamy treść obrazem. Założeniem ponad wszystko było, by to nie były wydarzenia w druku incydentalne, lecz permanentne. By Czytelnicy mieli świadomość i pewność ciągłości kręgosłupa pisma.
Na chwilę obecną nie ma co wyrokować. Pewnie, że rysuje się wszystko w fatalnych kolorach. Przy takim obrocie sprawy wielkim pozytywem będzie zgoda na mecze z choćby częścią publiki w okolicach kwietnia-maja. Rozpierdoloną mamy kibicowską scenę dokumentnie. „TMK” jednak żyje, zaoferuje jeszcze na swoich łamach parę ciekawostek, mam gotowe wywiady na najbliższe 5 numerów (w tym Polonię Warszawa!), a już w najbliższy wtorek czeka mnie wywiad z wielką marką kibolską. Województw do opisania w dziale „Wymarłe ekipy” zostało 14, całkiem sporo do odkrycia. Dla ludzi powierzchownie traktujących życie kibicowskie „nudne”, dla tych, którzy naprawdę nią żyją, to będzie zapewne coś więcej niż relacja z obchodów 3-lecia układu – czyli wspólnego treningu i później opierdolenia dietetycznego tortu ze świeczką. Dodatkowo serwowane fotki w tym dziale to perełki – ich już nie da się tak łatwo wygooglować. Większość z nich to dar od wspominanego przeze mnie we wcześniejszych postach chłopaka z Polonii Warszawa. Pozdrawiam!
kusy_jest_boski

Post autor: kusy_jest_boski »

plemplem81 pisze: 17.10.2020, 11:22 a już w najbliższy wtorek czeka mnie wywiad z wielką marką kibolską.
zdradzisz tajemnice?
ODPOWIEDZ