Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

szwadron97

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: szwadron97 »

ZaRzeWek pisze: 19.09.2020, 20:43 Podeślę ktos zeznania miśka na priv? Wczoraj dość szybko zniknęły z tematu.
ciekawe kto je usunal :-) ?
iparts.pl
Andrzej Kolikowski

Post autor: Andrzej Kolikowski »

Ciekawe. Napinka siusiaczków jest ok, a zeznania parówy usuwane szybciutko. Forum dałnów.
ts06

Post autor: ts06 »

Jakby ktoś z Wiślaków miał te papiery to też poproszę, ale czytając tu niektórych, to potwierdza się się z tym co mówili Ci co czytali je, kiedy jeszcze nie było tego w necie.Czyli stron dużo, treści mniej i podjebanie większości osób, z którymi nie było mu po drodze.

Ciekaw jestem na co on liczy bo normalnie gdyby siedział cicho to te 15 by wyłapał ale mimo że dostał mini koronkę, to jakoś nie widzę by miał szybko wyjść, bo zarzuty ma konkretne.
Tylko Szymcio wszystko wiedzący jakieś półtora roku temu, wieszczył że jedyną przeszkodą jest opinia publiczna ale zaraz wyjdzie.
Jakoś nie tak prosto.

Natomiast co do zgód, to nie wiem czemu akurat wszyscy dopierdalają się do tego akurat przetasowania.Przecież to się działo i dzieje cały czas. Ja się Sharksom nie dziwię że woleli mieć konkret ekipę, gdzie można się zdzwonić i za pół godziny działać razem, niż męczyć się ze Śląskiem co trwało przecież przez lata, raz lepiej raz gorzej.A Lechia to drugi koniec Polski, gdzie akurat do Lechii misiek miał zawsze dobre zdanie i były podchody, by wciągnąć ją do nowego rozdania. Lechia się nie dała i dobrze na tym wyszła.
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Odnośnie sytuacji między Lechia Śląsk Wisła w stolicy, napisałbym kto ze znanych osób tam był oraz które osoby z Lechii i Śląska biły się ze sobą na solówce ale jeszcze się okaże,że dowiesz się dopiero o tej sytuacji po latach ode mnie a nie od swoich kolegów. To samo tyczy się wystawiania Motoru przy okazji meczu zgodowego Motor Śląsk w Lublinie, gdzie Resovia jechała na wyjazd w okolicy Lublina i była wabikiem a Lechia z Wisłą mieli być łowcami. Trzymaj się dalej tego, że to informacje usłyszane pod trzepakiem. Kto ma odrobinę oleju w głowie to wie, że w/w sytuację miały miejsce. Być może Ty też, ale wolisz palić frana.
Przy okazji takie porównanie.Krakowski klimat wam imponował a jak zostaliście zrobienia po krakowsku to internet zalała fala zdjęć waszych podziabanuch/poszkodowanych. Nadmienię, że nie przypadkowe osoby zostały pokiereszowane.Jak w odwecie trafiliście oponentów na powrocie z Kołobrzegu i oni zostali zrobieni przez was na ostro, ile oni zdjęć wrzucili w internet? Nie żebym się czepiał ale to idealne podsumowanie, że Ci więksi nie zawsze są tacy na jakich się kreują.
htsk4

Post autor: htsk4 »

Nie wiem czy to do mnie ,czy do jakiegoś innego twojego adwersarza.Nie wiem ponieważ wogóle nie odnosiłem się do tego, o czym napisałeś,ani też nie pisałem o żadnym trzepaku.Ale skoro już zacząłeś ten temat, to wal śmiało,jakie to znane osoby biły się pomiędzy sobą.I o co.Nie chce mi się szukać,ale o tym,że solówki się zdarzają różnym gorącym głowom z Lechii i Śląska pisałem kilka lat temu na tym forum.I tyle,z tego nic nie wynika,nie ma to wpływu na wzajemne relacje.Zresztą takie wrzucanie kamyczków do ogródka typu Śląsk wyzywał Lechię,Śląsk wystawił Motor,Lechia skarży się Wiśle,czego Ty oczekujesz?Że ktoś będzie prostował,wyjaśniał,przekonywał?Ludzie mają w to wbite.Ile razy można pisać,że np w Chwm nie biega(ł) żaden pies, jak np w takim Poznaniu wiedzą lepiej?Swoją drogą ja jestem kibicem Lechii,komu kibicujesz Ty?A my,jako ci więksi na kogo się kreujemy?To,że kiedyś, części nam, odpowiadał klimat krakowski ma jakiś związek z ostatnimi wydarzeniami z Gdańska?Jaki?Nie wiem co się przyczepiłeś akurat do TKWM,ale klimat krakowski odpowiadał też zgodom KSC.Np Arka nie biegała ze sprzętem po Krakowie?Jeżeli nie dostrzegasz tego,że ewentualne starcie z kibicami KSC musiało wiązać się uzbrojeniem ,i porównujesz to do starcia z uzbrojoną nie tylko w noże Elaną,to masz po prostu złą wolę względem nas.Zdjęcia lub ich brak,jako idealne podsumowanie czego?Ktoś z Gdańska się do czegoś przyznał?
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Ja mam te papiry,dokładnie 348 stron.

Mogę odsprzedać. Tylko poważne oferty!! (cena wywoławcza 34.99zł).
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Obrazek

hehehehe :)
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Mi to do głowy przyszło od razu jakim cudem zeznania trafily do obiegu przed rozprawą... Proponuje przestańcie to komentować, a bedzie lepiej dla wszytskich
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

Tam na filmie nie stoi G co siedział za Człowieka?
Chyba zmienił ekipę z wsh na ferajnę hehe
088

Post autor: 088 »

"Smialismy sie, ze Zielak moze walczyc w federacji KFC" - z zeznan wiadomo kogo, nie powiem, rozbawilo mnie to ;)
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Nie rozumiem czego się do niego dopierdalasz, przecież gość ma rację. Jedni robią zdjęcia i wrzucają do sieci, inni działają w realnym świecie. Od taka mała różnica są ekipy i "ekipy". Groźne fotki najlepiej z ostrym w ręku ale co dalej prócz tych fotek?
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

ts06 pisze: 19.09.2020, 21:48 Jakby ktoś z Wiślaków miał te papiery to też poproszę, ale czytając tu niektórych, to potwierdza się się z tym co mówili Ci co czytali je, kiedy jeszcze nie było tego w necie.Czyli stron dużo, treści mniej i podjebanie większości osób, z którymi nie było mu po drodze.

Ciekaw jestem na co on liczy bo normalnie gdyby siedział cicho to te 15 by wyłapał ale mimo że dostał mini koronkę, to jakoś nie widzę by miał szybko wyjść, bo zarzuty ma konkretne.
Tylko Szymcio wszystko wiedzący jakieś półtora roku temu, wieszczył że jedyną przeszkodą jest opinia publiczna ale zaraz wyjdzie.
Jakoś nie tak prosto.

Natomiast co do zgód, to nie wiem czemu akurat wszyscy dopierdalają się do tego akurat przetasowania.Przecież to się działo i dzieje cały czas. Ja się Sharksom nie dziwię że woleli mieć konkret ekipę, gdzie można się zdzwonić i za pół godziny działać razem, niż męczyć się ze Śląskiem co trwało przecież przez lata, raz lepiej raz gorzej.A Lechia to drugi koniec Polski, gdzie akurat do Lechii misiek miał zawsze dobre zdanie i były podchody, by wciągnąć ją do nowego rozdania. Lechia się nie dała i dobrze na tym wyszła.
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

Jakby ktoś z Wiślaków miał te papiery to też poproszę, ale czytając tu niektórych, to potwierdza się się z tym co mówili Ci co czytali je, kiedy jeszcze nie było tego w necie.Czyli stron dużo, treści mniej i podjebanie większości osób, z którymi nie było mu po drodze.

Jakoś nie tak prosto.

[/quote]
088

Post autor: 088 »

Niby tak, nie chciało mi sie liczyć, ale w tych zeznaniach obciążył pewnie ze 100 osób. O bratu jesli dobrze pamietam wspomnial cale dwa razy.

Tyle, ze koronni/60tki moga sobie swobodnie konfabulowac, wybierac co o kim powiedza, a co nie, kogo pominą, a o kom podpisza zeznania podsuniete przez psa, mimo ze nie maja zadnej wiedzy na dany temat.

W ogole jedna z wiekszych patologii w polskim prawie jest instytucja swiadka koronnego.

Nieudolna policja i prokuratura nie potrafi procesowo udowodnic przestepstw, wiec motaja taka 60tke, a sad wierzy jej jak komu dobremu i tak to sie kreci.
strazaksam

Post autor: strazaksam »

liczby wyjazdowe pisze: 22.09.2020, 15:10 co za pierdolenie że locha daje tych z którymi było mu nie po drodze?
gdyby tak było to chyba prędzej dawałby ludzi z Wrocławia czy Tarnowa a nie Gdańska?
najwięcej jest o Z. i S. czyli najbliższych kompanach czyli z najbardziej zaufanymi było mu nie po drodze?

najlepsze jak opowiada o zawarciu układu z chorzowskimi że "przyszli do niego inni Sharksi i powiedzieli że nie chcą mieć już zgody z menelami z Wrocławia, potrzeba świeżej krwi więc robią układ z Ruchem"

i gdzie dzisiaj są ci "menele z Wrocławia" a gdzie wsh?
Jak on tam brata nawet dał
Mr.Big

Post autor: Mr.Big »

Śląsk nie raz Wiśle dupe ratował ale niech będzie, że menele...
ts06

Tyle że to już stare zeznania, być może próbuje zostawić coś na proces...c*** wi. A że wkopał niby 'najbliższych'. Jako że Miś chce 'nadzwyczajnego złagodzenia kary', to przecież nie mógł wpierdalać jakiś pionków, szczególnie że z tego co wyszło, to tu głównie o Krakowie i Sharksach jest mowa.
Co do brata(kompletny popapraniec), to pamiętam jedynie że zeznał iż nie wie nic o jego działalności, może coś jeszcze powiedział ale 'lekturę' tą bardziej przeglądnąłem niż przeczytałem ale akurat 'spis treści' przeczytałem a w zeznaniach nie o wszystkim była mowa. Szczególnie, tak jak pisałem, o Masterze, o kulisach współpracy z PF i 'słynnych' dojazdach, kiboli innych śląskich drużyn.

Zresztą c*** z tym i z nim.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Jak nie on to przecież jest jeszcze 20 innych do dokończenia.
Monster96

Post autor: Monster96 »

ts06 pisze: 22.09.2020, 22:02 Tyle że to już stare zeznania, być może próbuje zostawić coś na proces...c*** wi. A że wkopał niby 'najbliższych'. Jako że Miś chce 'nadzwyczajnego złagodzenia kary', to przecież nie mógł wpierdalać jakiś pionków, szczególnie że z tego co wyszło, to tu głównie o Krakowie i Sharksach jest mowa.
Co do brata(kompletny popapraniec), to pamiętam jedynie że zeznał iż nie wie nic o jego działalności, może coś jeszcze powiedział ale 'lekturę' tą bardziej przeglądnąłem niż przeczytałem ale akurat 'spis treści' przeczytałem a w zeznaniach nie o wszystkim była mowa. Szczególnie, tak jak pisałem, o Masterze, o kulisach współpracy z PF i 'słynnych' dojazdach, kiboli innych śląskich drużyn.

Zresztą c*** z tym i z nim.
Jeśli chce nadzwyczajnego, to nie może niczego zatajać, bo to go z automatu eliminuje, więc raczej do procesu musi powiedzieć już wszystko. Tak jak mówisz, sporo brakuje. Szczególnie tych akcji głośnych medialnych, czy jakiś rzeczy które opisywał Jadczak.
Swoją drogą, ciekawe w jakim stopniu zeznania pokrywają się z tym co Jadczak tam napisał. Co było prawdą, a co sobie dodawał, żeby obsmarować Wisłe i żeby przez Wisłe było o nim głośno.
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Kilkukrotnie pojawiał się temat grupy Wisła Graffiti. Coś więcej na ten temat?
Galileusz

Post autor: Galileusz »

Łysy z Huty

Galileusz pisze: 23.09.2020, 15:56 https://dziennikpolski24.pl/krakow-inte ... 5-15194158

Ktoś coś więcej na ten temat?
Oczy widzą uszy słyszą USTA MILCZĄ,panie aspirancie.
ts06

W-G. Jakby chcieli to by się wypowiedzieli, szczególnie teraz.Absolutna dominacja na murach trwała dobre kilka lat.To jak dla mnie było zdecydowane top 1 jeśli chodzi o kibicowskie graffiti.Pamiętacie te pomysły?. Olbrzymie wlepki, szablony, akcje takie jak sto herbów do derbów albo sto 'antyherbów', gdzie szybko przekraczano te liczby, po kilkadziesiąt grafów, na większości z Wiślackich osiedli itp. Później pałeczkę przejęło UW ale efekty od kilku lat mizerne(podobnie ma się to z oprawami). WG robiła grafy w całym Krakowie, do tego rozdupcając grafy sąsiadki, tak że w pewnym momencie za bardzo nie było już czego rozdupcać, a zapał z drugiej strony Błoń, tak jak się zaczął, tak skończył.

Teraz to Kraków się cofnął do lat 90tych. Grafów nowych jest mało(bo zaraz są rozjebane) a stare pozostają rozjebane latami i to te priorytetowe. W zasadzie to robi się bazgroły typu 'j**** jednych czy drugich'. Nawet bym zaryzykował stwierdzenie że sąsiadka jest aktywniejsza
CiVi

Post autor: CiVi »

tsww pisze: 24.09.2020, 18:06
liczby wyjazdowe pisze: 24.09.2020, 16:10
ts06 pisze: 24.09.2020, 15:34 Później pałeczkę przejęło UW ale efekty od kilku lat mizerne(podobnie ma się to z oprawami).
moim zdaniem akurat Ultra Wisła pomalutku wychodzi na prostą, był okres że faktycznie oprawy a w zasadzie ich częstotliwość wyglądała mizernie ale od jakiegoś czasu widać progres, widać że to akurat ogarnięte chłopaki z jakąś wizją na to jak powinien wyglądać ruch kibicowski na Wiśle, czego niestety brakuje ich kolegom z "MF", ale może wezmą przykład i pójdą po rozum do głowy :)

natomiast często tu padają slogany że "potencjał kibicowski Wisła ma ogromny, że młodzi się garną"... ludzie czy wy widzicie jak wygląda wasz młyn obecnie a jak wyglądał w latach w których faktycznie ten potencjał był wykorzystywany a nie marnowany jak od dobrych kilku lat?

przestańcie się porównywać z obecną formą ksc tylko z obejrzyjcie foty swojego młyna/ wyjazdów/ opraw/ / grafów / o bandzie nie wspominając ;) z lat 2008-2015 czyli nawet już po modzie związanej z mistrzostwami to może przejrzycie na oczy jaki zaliczyliście zjazd i ile jest do nadrobienia .

i to wszystko, ten zjazd nie zrobił się w jeden dzień, jak to niektórzy mówią że rozpad TKWM, oczywiście to jeden z czynników, pewnie nawet przełomowy, ale wiele błędów zostało popełnionych wcześniej, a to jak skończyła grupa WSH podsumowało wszystko
Zadałem ci farmazoniarzu pytanie, z jakiego klubu jesteś ? Wstydzisz się swojego klubu ?
Jakie to ma znaczenie z jakiej jest ekipy, ma sporo racji. 10 lat temu byliście dużo przed Cracovią, ale od 2-3 lat zaliczyliście plecy w praktycznie każdym aspekcie i pewnie sytuacja na mieście się bardziej wyrównała.
Łysy z Huty

Wieczystej.
Monster96

liczby wyjazdowe pisze: 24.09.2020, 16:10
natomiast często tu padają slogany że "potencjał kibicowski Wisła ma ogromny, że młodzi się garną"... ludzie czy wy widzicie jak wygląda wasz młyn obecnie a jak wyglądał w latach w których faktycznie ten potencjał był wykorzystywany a nie marnowany jak od dobrych kilku lat?
To akurat nie jest tylko i wyłącznie problem Wisły. Popatrz po młynach i liczbach ogółu ekip przez ostatnie lata i praktycznie w całej Polsce jest tendencja spadkowa. Kończy się moda na kibicowanie, młodzi wolą robić co innego niż iść na mecz. Oczywiście, że złożyło się na to kilka czynników, ale myślę, że tak czy siak Wiślaków dopadłby kryzys.
marecki901

Post autor: marecki901 »

ślusarz pisze: 19.09.2020, 13:46
Przeczytałem tylko kilkanaście stron stricte dotyczących klimatów kibicowskich, reszta mnie interesuje.
Pierwsze wnioski jakie się nasuwają, to temat Hutnika. Od czasu do czasu słychać głosy, że jedyni walczący honorowo w Krakowie a prawda jest taka, że muszą się układać z derbowym rywalem z Cracovii,po to żeby móc uszczypać Wisłę. Sami w stanie są jedynie wstrzyknąć jakieś śmierdzące substancje do pustych samochodów :)))
A ja z tego co dało się przeczytac raczej takich wniosków bym nie wyciągał sporo jednak Misiek temu słabemu Hutnikowi poświecił

Starcie „tramwajowe” prawie wiernie opisane
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Niestety ale Hutnik też łapie za sprzęt. Jest tam ich ze 30/50 młodych i na Hucie jest, jak jest.
ts06

tsww pisze: 23.09.2020, 22:37
Jego zeznania sa niewiarygodne, ukierunkowane na kilka osób ( pewnie podsunięte do podpisu) i generalnie jakby skupić się na faktach to tam prawie nic nie ma. Kto się rozjebal został pogoniony.
Bez przesady, jest tam sporo 'faktów' czy prawdziwych czy nie, nikogo nie będzie to interesowało.Tak jak było z Bonusem RPK.
Nie przypadkowo, jeśli chodzi o dragi, wszędzie jest 'nie mniej niż' i jest podana ilość.Do tego kilkanaście awantur, myślę że kilkadziesiąt osób będzie miało prędzej czy później przejebane.Część wyszła bo się przyznała, kumpel pomówiony przez niego o w sumie pierdołę, w porównaniu do innych, bodajże 3 lata dostał , no ale plus że misiek siedzi i raczej szybko nie wyjdzie.
ts06

Kumatyinaczej pisze: 28.09.2020, 19:59
Ci co się przyznali, wbrew innym, chodzą dalej na mecze? 😀
Nie mam pojęcia, a co do tych młodych ekip ot myślę że i jedni i drudzy wiedzą że łatwo jest wjebać się, więc taka partyzantka.
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

Czyli to prawda, że pasiasci się wysypali na hks?
sandro88

Post autor: sandro88 »

Lepiej by pewnie było u szambelana Trzaskowskiego.
coglin

Post autor: coglin »

Wkleiłem w temacie linka do zeznań Miśka.
Link krążył po różnych forach i z jednego z nich go wziąłem.
Link zniknął po chwili a ja dostałem bana na dwa tygodnie.

Mam pytanie do administratorów/moderatorów tego forum - za co dostałem bana. Proszę wskazać mi punkt regulaminu, który złamałem oraz napisać kiedy dostałem 2 ostrzeżenia, żeby dostać bana za trzecie?
Pisałem wcześniej do was dwa razy ale nikt nie raczył mi odpisać. Może jak napiszę oficjalnie na forum, ktoś się wysili?
ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele »

to wszystko wygląda na dobry internetowy w*******
wstanie z kolan? podniesie się po tak osobistej demolce?
nie mogę przejść koło tego obojętnie - Kumi to w końcu jeden z filarów tego forum

byłem,jestem i zawsze życzliwy -trzmiel - trzymaj się
rympałek

Post autor: rympałek »

O w sumie lekkim, jak to określił użytkownik ts06 , lekkim dojechaniu baxtera opowiada sam śmiechu.
Obrazek
Obrazek
rympałek

Post autor: rympałek »

Na szczęście nie, bo mieli kominiarki, ale zdarzenie całe podał jak na tacy łącznie z kremami po opalaniu.

O tym jak daje na ,,wiślaka" jest w innym miejscu.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

jakieś foto tej trybuny?
Monster96

liczby wyjazdowe pisze: 13.10.2020, 15:57
Tyle to ja wiem
ale moim zdaniem wyszło to mega komicznie

foty: https://gol24.pl/hutnik-krakow-stadion- ... 2-15231372
Owszem, ale widocznie postawienie takiej trybunki rusztowania jest tańsze niż wyburzenie starej i zrobienie nowej. W jakimiś artykule o tej modernizacji pisali, że stadion Hutnika ma być remontowany w 2022, więc to taki pewnie "chwilowe" rozwiązanie.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Co się zmieniło na tym stadionie od czasów gdy można było tam grać na poziomie ekstraklasy ?
StatystykKalkulator

Post autor: StatystykKalkulator »

Przede wszystkim zmieniły się wymogi i warunki „dostosowania obiektu”.

W temacie krakowskim, czy po ubiegłotygodniowych wydarzeniach powiedzmy „okolokoncertowych” to Hutnik z Pasami już oficjalnie czy dalej „po cichu” ?
ODPOWIEDZ