Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Dolniety_Pierre

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Dolniety_Pierre »

Suczysko pisze: 28.06.2020, 09:28 pod jakim nikiem tu jadczakowa się udziela. Dla mnie raiden i dolniety piery czy jak mu tam. Ten drugi był za Lechem teraz ino Ruch. Wy się opamiętajcie w końcu co wy piszecie tutaj . dziękuje
Naucz się czytac ze zrozumieniem pizdo bez szkoły ,a pozniej doczytaj co to jest sarkazm.
Fortis fortuna adviuat
iparts.pl
Ósmy Pasażer

Post autor: Ósmy Pasażer »

Co się stało, że oprawy "anty" na meczach wyjątkowych kos są w zaniku? Jeszcze kilka lat temu, na meczach z dużym ciśnieniem pojawiały się mniej lub bardziej wyszukane oprawy skierowane w przeciwników. Dlaczego ten zwyczaj padł? Wszyscy są już zbyt poważnymi gangsterami, aby robić sobie jaja?
Lari

Post autor: Lari »

Czy "Terrormachnine" Lecha to nazwa ekipy czy po prostu flaga/hasło pod który stały inne ekipy? I skąd się wzięła nazwa "Brygada Banici"? Tajne przez poufne czy jest jakaś historia tej, fajnej skądiną, nazwy? :)
exitus acta probat.
andi

Post autor: andi »

Hejka!Wczoraj przekraczalem granice w Kielbaskowie.Na plocie po lewej stronie wisi duzy baner Fc Hansa Rostok z napisem j**** policje!Wie ktos moze czy Hansa ma jakies dobre kontakty z jakas Polska ekipa ?
Osaka

Post autor: Osaka »

Tak andi maja uklad z Fala Miedzyzdroje dlatego zobaczyles ten baner . Ogolnie to Fc Hansa old team przyjezdrza czesto na wczasy senatoryjne do Swinoujscia i Kolobrzegu . Czy wystarczy Ci ta odpowiedz bo sa jeszcze inne wazne powody ich ciaglych pobytow w Polsce.
andi

Post autor: andi »

Dzieki za odpowiedz,to mi wystarczy .
Robert Makłowicz

Post autor: Robert Makłowicz »

Mistrzostwo!
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

andi pisze: 07.07.2020, 22:20 Hejka!Wczoraj przekraczalem granice w Kielbaskowie.Na plocie po lewej stronie wisi duzy baner Fc Hansa Rostok z napisem j**** policje!Wie ktos moze czy Hansa ma jakies dobre kontakty z jakas Polska ekipa ?

kilkanaście (?) lat temu były jakieś kontakty na linii Hansa - ZS. Ale chyba temat tak jak szybko się pojawił, tak szybko upadł.
Kibic, nie chuligan

Post autor: Kibic, nie chuligan »

czerwone zagłębie to 1 lewak? ciekawych prawd można się tu dowiedzieć.
TYLKO 50 % MŁODZIEŻY WYJEDZIE W TYM ROKU NA WAKACJE, DRUGA POŁOWA SIEDZI NA KIBICE.NET
Mattyso

Post autor: Mattyso »

Tym bardziej, że Hansa to jest mocno prawicowa ekipa jeśli chodzi o klimat Niemiecki i raczej z lewactwem by nie trzymali.
490

Post autor: 490 »

Dyskobolia działa cos jeszcze? Czy całkowity regres? Drugie pytanie odnośnie tej ekipy. Zaliczała jakieś starcia z FC Lecha, bądź też innymi większymi ekipami? Pamiętam, że kiedyś w Grodzisku "rodzinnym gronem" atakowali Delije... Pytanie, czy była tam jakaś działająca siła H , czy bardziej nastawieni na ruch ULTRA?
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Z tego co pamiętam kiedyś trafił ich Legion Piła
patriota85

Post autor: patriota85 »

Z tego co pamiętam, to jakieś FC Lecha robiły na siłę z Dyskoboli "przeciwnika" Lecha.Największe ciśnienie tam było na linii Grodzisk Wlkp. - Szamotuły, jakieś drobne starcia, czy próby starć.Z innymi FC Lecha też coś tam się działo, m.in. strata flagi przez Dyskobolię.

A jak jesteśmy przy Dyskoboli.Pamiętam, że swego czasu skroili komuś flagę, ale za c*** nie pamiętam komu.Pamiętam, że w TMK była wzmianka o tym.Szukałem dwa razy, ale nie mam tego numeru.Ktoś zna temat ?
bobas

Post autor: bobas »

patriota85 pisze: 11.07.2020, 18:46 Z tego co pamiętam, to jakieś FC Lecha robiły na siłę z Dyskoboli "przeciwnika" Lecha.Największe ciśnienie tam było na linii Grodzisk Wlkp. - Szamotuły, jakieś drobne starcia, czy próby starć.Z innymi FC Lecha też coś tam się działo, m.in. strata flagi przez Dyskobolię.

A jak jesteśmy przy Dyskoboli.Pamiętam, że swego czasu skroili komuś flagę, ale za c*** nie pamiętam komu.Pamiętam, że w TMK była wzmianka o tym.Szukałem dwa razy, ale nie mam tego numeru.Ktoś zna temat ?
Nie czasem Amice?
SUPPORT YOUR LOCAL FOOTBALL TEAM
1925

Post autor: 1925 »

490 pisze: 10.07.2020, 19:55 Dyskobolia działa cos jeszcze? Czy całkowity regres? Drugie pytanie odnośnie tej ekipy. Zaliczała jakieś starcia z FC Lecha, bądź też innymi większymi ekipami? Pamiętam, że kiedyś w Grodzisku "rodzinnym gronem" atakowali Delije... Pytanie, czy była tam jakaś działająca siła H , czy bardziej nastawieni na ruch ULTRA?
Awantura nie była w Grodzisku tylko po meczu na trasie Poznań - Wrocław jak Zvezda wracała autokarami
I pierwsze słyszę by wtedy z Lechem była Dyskobola!
:arrow:
WileKKS

Post autor: WileKKS »

Amice skroili, a stracili flagę Wolsztyn na rzecz miejscowego FC.
Września 100% Lech Poznań!
patriota85

Post autor: patriota85 »

Mnie się kojarzy, że jeszcze komuś skroili flagę.Było to na pewno później niż Amice.Nie była to żadna ekipa, a raczej wynalazki typu Kolejarz Stróże.
490

Post autor: 490 »

1925 pisze: 11.07.2020, 19:17
490 pisze: 10.07.2020, 19:55 Dyskobolia działa cos jeszcze? Czy całkowity regres? Drugie pytanie odnośnie tej ekipy. Zaliczała jakieś starcia z FC Lecha, bądź też innymi większymi ekipami? Pamiętam, że kiedyś w Grodzisku "rodzinnym gronem" atakowali Delije... Pytanie, czy była tam jakaś działająca siła H , czy bardziej nastawieni na ruch ULTRA?
Awantura nie była w Grodzisku tylko po meczu na trasie Poznań - Wrocław jak Zvezda wracała autokarami
Nigdzie nie napisałem, że Dyskobolia ustawiała się razem z Lechem, ani nic o autostradzie... Tylko ,że w samym Grodzisku porwali się na Zvezde, bo kojarzę ,że coś takiego miało miejsce. Lech na autostradzie to inna sprawa. Czytanie ze zrozumieniem Kumaczu
1925

Post autor: 1925 »

490 pisze: 11.07.2020, 20:04
1925 pisze: 11.07.2020, 19:17
Nigdzie nie napisałem, że Dyskobolia ustawiała się razem z Lechem, ani nic o autostradzie... Tylko ,że w samym Grodzisku porwali się na Zvezde, bo kojarzę ,że coś takiego miało miejsce. Lech na autostradzie to inna sprawa. Czytanie ze zrozumieniem Kumaczu
Mhm - niedoczytalem
Tak masz rację. Raz zaatakowali Serbów - próbowali ich wziąć na huki i tak jak się szybko pojawili w okolicy Rynku - tak szybko się z niego ewakuowali

Tacy sami odważni jak Slovan w 2009 który odgrażał się Serbom że ich zajebie na meczu Slovan-Olympiakos na Tehelnym Polu
:arrow:
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Panowie, proszę o krótką genezę powstania fc Pogoni Szczecin na Lubelszczyźnie oraz Chrobrego Głogów w Drezdenku nad Dunajcem, darujcie pisanie cofnij się 158 stron wstecz, tam gdzieś było opisane.
Pytanie nr 2. FC Pogoni ze Świnoujścia ma swoją fanę ? Jeżdżą jako zorganizowana grupa ?
PSonTour

Post autor: PSonTour »

Egon1983 pisze: 12.07.2020, 22:07 Panowie, proszę o krótką genezę powstania fc Pogoni Szczecin na Lubelszczyźnie oraz Chrobrego Głogów w Drezdenku nad Dunajcem, darujcie pisanie cofnij się 158 stronf wstecz, tam gdzieś było opisane.
Pytanie nr 2. FC Pogoni ze Świnoujścia ma swoją fanę ? Jeżdżą jako zorganizowana grupa ?
Pogoń nie ma w Świnoujściu Fc.
siwy123

Post autor: siwy123 »

PSonTour pisze: 13.07.2020, 14:27
Egon1983 pisze: 12.07.2020, 22:07 Panowie, proszę o krótką genezę powstania fc Pogoni Szczecin na Lubelszczyźnie oraz Chrobrego Głogów w Drezdenku nad Dunajcem, darujcie pisanie cofnij się 158 stronf wstecz, tam gdzieś było opisane.
Ta Pogoń to chodzi chyba o Opole Lubelskie.
Odnośnie Chrobrego to gdzieś było że ktoś przeprowadził się w tamte strony i cały czas kibicuje Chrobremu. Nawet na miejscowym klubie (nie pamiętam nazwy) kręcili młynek który sympatyzował w stronę Głogowa
Co do Pogoni FC Świnoujście to swego czasu na Flocie takowa flaga wisiała również na meczach wyjazdowych Floty. Po meczu bodajże w Wałbrzychu gdzie na ową flagę chrapkę mieli miejscowi relacje Pogoń - Flota się ochłodziły.
BRYNOW1964

Post autor: BRYNOW1964 »

Jakiś czas temu widziałem zdjęcie szarej koszulki z podłużnym napisem z przodu z przesłaniem antykomuna, do tego był przekreślony sierp i młot.
Dałbym sobie rękę uciąć ze to była koszulka kibiców Śląska,
ale podpytałem i chyba nie:/
Kojarzycie cis takiego? Nie daje mi to spokoju :D
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Na Podbeskidziu ruszyło się cokolwiek kibicowsko w jakąś sensowną stronę? Nie mówię tu oczywiście o jakimś podjeździe do Stali. Czy raczej dalej można mówić o pikniku? Kompletnie nie jestem na bieżąco z tamtymi rejonami.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
Vector Art

Post autor: Vector Art »

Podłącze się do pytania wyżej. Co wpłynęło na duży regres kibiców Podbeskidzia? Pamiętam, że robili oprawy z rozmachem jak na stare czasy, gościnnie pojawiali się na turniejach kibicowskich, nawet zaliczyli jakieś spotkania w lesie. Obecnie raczej są kojarzeni bardziej z piknikami, niż ekipą kibicowską. Wszystko zasługa BKSu czy coś innego miało duży wpływ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:!: [email protected]
:!: www.facebook.com/ultraso.grafika
w miare obiektywny

Post autor: w miare obiektywny »

siwy123 pisze: 14.07.2020, 11:13
PSonTour pisze: 13.07.2020, 14:27
Ta Pogoń to chodzi chyba o Opole Lubelskie.
Odnośnie Chrobrego to gdzieś było że ktoś przeprowadził się w tamte strony i cały czas kibicuje Chrobremu. Nawet na miejscowym klubie (nie pamiętam nazwy) kręcili młynek który sympatyzował w stronę Głogowa
Chodzi zapewne o Sokolicę Krościenko. A miejsowość to Krościenko nad Dunajcem
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Może i głupie myślenie ale... Czy Zagłębie Sosnowiec ma zamiar "doszywać" odwrócone herby klubów ze skrojonymi flagami w fladze "Łowcy Flag" (vide. Zawisza) ? itd.
ban82

Post autor: ban82 »

Kiedy Legia ostatni raz wpuściła kogoś na własne trybuny "na zakazie" ??
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

Parę lat temu Ruch może ich?
abstrakcja

Post autor: abstrakcja »

Jak to było, kiedy Cracovia miała zgodę z Koroną, a Lech z KSZO. Nie było o to spiny Lecha do Cracovii? W końcu dwie duże kosy Korony z KSZO mogly się czassmi spotkać na wspólnym np. Turnieju kibicowskim?
srututu

Post autor: srututu »

abstrakcja pisze: 07.09.2020, 23:13 Jak to było, kiedy Cracovia miała zgodę z Koroną, a Lech z KSZO. Nie było o to spiny Lecha do Cracovii? W końcu dwie duże kosy Korony z KSZO mogly się czassmi spotkać na wspólnym np. Turnieju kibicowskim?
A Ty myślisz, że ktoś jest na tyle głupi żeby zapraszać te dwie ekipy razem na turniej?
LejTeCole

Post autor: LejTeCole »

Druga sprawa ze spiny byly też o Polonie Warszawa bo Lech nie przepada za całym stołecznym miastem, Arka po zerwaniu z Polonią niemal natychmiast przeszła z nią w kosę a Polonia skierowała w ich stronę oprawę coś że posłuchali innego (Lecha), dokładnie nie pamiętam tego hasła.
LejTeCole

Post autor: LejTeCole »

Ale ktoś pytał o sytuacje Warszawsko-Łódzką?
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Międzybrodzie Bialskie i Międzybrodzie Żywieckie - Stal, Podbeskidzie czy Góral Żywiec ?
Mattyso

Post autor: Mattyso »

Pustynie kibicowskie
grubymarek

Post autor: grubymarek »

Abstrakcja zadal ciekawe pytanie ja nam podobne. Jak bylo na linii Slask Jaga kiedy ta druga miala jeszcze zgode z Wisla??
Aci

Post autor: Aci »

Jessica B. pisze: 11.09.2020, 16:55
nowa19ts06huta pisze: 11.09.2020, 14:54
Jessica B. pisze: 11.09.2020, 14:01
Napisałem że Piasta było dużo w barwach na pogrzebie Pana Romana.
I wiem że Piast z Lechią ma dobry kontakt.
I dlatego pytanie czy taki sam dobry kontakt ma ze Śląskiem.
I z kim Śląska oprócz swoich zgód i układów ma dobra stosunki ?
Ile Ty masz lat? 15 chociaż że zadajesz tak idiotyczne pytania? Tymbardziej o Piast i Śląsk. Za miesiąc bedziecie pytac o relacje Legia-Lech albo Bałtyk - Lechia.
A nie potrafisz normalnie odpowiedzieć na pytanie tylko jakieś głupie docinki piszesz ? Albo o wiek pytasz ? Po co ci taka informacja ? Zakładam że mam więcej lat niż Ty. Jak znasz odpowiedź to napisz - że jest kosa, że jest neutral czy co tam jeszcze między Piastem a Śląskiem. A jak sam nie masz pojęcia to zamilcz i tyle.
Wiem że Piast kilkukrotnie pomagał kibicom Śląska (np jak ich kiedyś fujary z Górnika chcieli spalić w pociągu) i dlatego padło pytanie czy nadal jest ok na linii Piast-Śląsk. Czy może nie jest ok. To tak trudno napisać ?!
Jak coś piszesz - to nie zmyślaj. Nie Górnik a GKS i nie Piast a Ruch.
LEPIEJ BYĆ MARTWYM NIŻ CZERWONYM
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Kea Kulani pisze: 09.07.2020, 10:13A lewak o którym piszecie dotykał się końcówkami z kibicami fc st. pauli, a nie żadną Hansą.
Jednakże z Hansą na 100 % były jakieś tam relacje. Silne czy słabe - nie mnie oceniać. Osobiście stałem obok ekipy Hansy w Sosnowcu. Był to bodajże mecz z Wisłą Kraków lub Lechem Poznań z czasów ekstraklasy w Sosnowcu. Stali niedaleko trybuny głównej z jej lewej strony przy charakterystycznym murku na koronie stadionu, wydziarani wszyscy na łapach jak jakieś pisanki. Gdy zadzwoniłem do Zagłębia czy wiedzą o ich obecności, kazali się nimi nie przejmować. Czuć było pełną zlewkę ze strony Zagłębia względem Hansy.
Obrazek
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

nowa19ts06huta pytanie do Ciebie. Czy wasze osiedle spotkało się w końcu ze Śląskiem w sprawie odzyskania barw? Chodzi o gadżety, które dostaliście w czasach zgody, a po zakończeniu przyjaźni traktowaliście je jako zdobyte i wieszaliście na meczach.
Obrazek
Glivitzky1945

Post autor: Glivitzky1945 »

z jednej strony zadal z****** pytanie to racja. ale styklo by napisac ze Piast sie nie lubi ze Slaskiem bylyby lacznie 2 posty i koniec. a tak pierdolenie od dzbanow, gowniarzy i c*** wie co jeszcze. moze jest jakims szczylem starczy mu krotko napisac co i jak zamiast siac niepotrzebna afere i takimi pierdolami temat rozmywac
ODPOWIEDZ