Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Małopolska kibolska
Bieruń to już śląsk ale racja chyba za wiele się tam nie dzieje raczej jakieś pojedyńcze osoby.
Unia Tarnów- Cracovia baraże z kibicami?
Szkoda, fajny mecz. Konfrontacja Unii z Cracovią którą pewnie dobrze by wsparli rywale zza miedzy ;)
Mecz w Tarnowie był (jak zdecydowano z dnia na dzień) z kibicami, ale na bardzo zjebanych zasadach (sprzedaż internetowa itd).
Pytanie do kogoś z Cracovii. Jak wygląda finał PP? Jak wygląda podział biletów? Bo 25% stadionu w Lubinie podzielonego na Pasy, Lechie i wszystkich ważnych z PZPNu itp. nie wygląda zbyt okazale...
-
Zupełnie Zielony.
Jak wyglada sprawa rezerw Cracovii, gdzie będziecie grać w III lidze? Juz pomijam aspekt wiruso- obostrzeń ;)
-
patriota85
Kilka dni temu obiło mi się o uszy, że Cracovia dostała 670 biletów.Monster96 pisze: 21.07.2020, 12:27 Pytanie do kogoś z Cracovii. Jak wygląda finał PP? Jak wygląda podział biletów? Bo 25% stadionu w Lubinie podzielonego na Pasy, Lechie i wszystkich ważnych z PZPNu itp. nie wygląda zbyt okazale...
A to i tak nie jest źle, myślałem że gorzej to rozdysponują.patriota85 pisze: 22.07.2020, 18:53Kilka dni temu obiło mi się o uszy, że Cracovia dostała 670 biletów.Monster96 pisze: 21.07.2020, 12:27 Pytanie do kogoś z Cracovii. Jak wygląda finał PP? Jak wygląda podział biletów? Bo 25% stadionu w Lubinie podzielonego na Pasy, Lechie i wszystkich ważnych z PZPNu itp. nie wygląda zbyt okazale...
Turniej Kibiców Unii Tarnów UTFC CUP 2020
1.08.2020: Był to największy turniej w historii ruchu kibicowskiego na Unii Tarnów. Fani Jaskółek wraz z zaprzyjaźnionymi ekipami wystąpili w piłkarskich zmaganiach po raz dwunasty, ale tym razem dzięki inicjatywie i organizacji naszych fan clubów miały one wyjątkowy charakter. UTFC CUP 2020 w Radłowie zgromadził na starcie 28 drużyn (ponad 200 zawodników), w tym po kilka Okocimskiego Brzesko, Wisły Kraków, jedną Stali Gorzów, kilka z Tarnowskich Osiedli oraz wielu okolicznych FC – z Radłowa, Wojnicza, Dębna i Sufczyna, Jadownik, Olszyn, Ostrowa, Zakliczyna, Szczucina, Tuchowa, Rzepiennika, Ołpin. Zmagania rozpoczęliśmy już o godz. 10, rozgrywając po dwa mecze równolegle. Młodzi kibice zadbali o grilla, można było zakupić wiele pamiątek, największą atrakcją były baseny. W długich zmaganiach najlepiej zaprezentowali się zawodnicy Wisły Dębniki, wygrywając wszystkie mecze. W finale zwyciężyli z drużyną Ogrodowa (Okocimski) 1-0. W walce o 3 miejsce zagrała tarnowska drużyna – Wschodnia Strona Miasta z Necromans’01 (Okocimski). Brązowy medal przypadł także Piwoszom, którzy wygrali pewnie 3-0. Drużyny otrzymały pamiątkowe puchary i dyplomy. Podczas godziny „W” zaprezentowaliśmy oprawę złożoną z 44 rac i kilku świec dymnych oraz transparentu – „Wasza krew za naszą wolność” z symbolami Związku Jaszczurczego, NSZ i AK. Po niemal 8 godzinach turniejowych zmagań udaliśmy się nad okoliczny zalew, aby tam kontynuować dobrą zabawę, którą niestety postanowili popsuć smutni panowie. Turniej poza samymi zawodnikami przyciągnął też wielu innych fanów. Świetna atmosfera, piękna pogoda, wiele śpiewów, emocji na boisku i dobrej zabawy na trybunach! Podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w tak spore przedsięwzięcie i wszystkich, którzy uczestniczyli we wspólnej sportowej integracji. Do następnego.

1.08.2020: Był to największy turniej w historii ruchu kibicowskiego na Unii Tarnów. Fani Jaskółek wraz z zaprzyjaźnionymi ekipami wystąpili w piłkarskich zmaganiach po raz dwunasty, ale tym razem dzięki inicjatywie i organizacji naszych fan clubów miały one wyjątkowy charakter. UTFC CUP 2020 w Radłowie zgromadził na starcie 28 drużyn (ponad 200 zawodników), w tym po kilka Okocimskiego Brzesko, Wisły Kraków, jedną Stali Gorzów, kilka z Tarnowskich Osiedli oraz wielu okolicznych FC – z Radłowa, Wojnicza, Dębna i Sufczyna, Jadownik, Olszyn, Ostrowa, Zakliczyna, Szczucina, Tuchowa, Rzepiennika, Ołpin. Zmagania rozpoczęliśmy już o godz. 10, rozgrywając po dwa mecze równolegle. Młodzi kibice zadbali o grilla, można było zakupić wiele pamiątek, największą atrakcją były baseny. W długich zmaganiach najlepiej zaprezentowali się zawodnicy Wisły Dębniki, wygrywając wszystkie mecze. W finale zwyciężyli z drużyną Ogrodowa (Okocimski) 1-0. W walce o 3 miejsce zagrała tarnowska drużyna – Wschodnia Strona Miasta z Necromans’01 (Okocimski). Brązowy medal przypadł także Piwoszom, którzy wygrali pewnie 3-0. Drużyny otrzymały pamiątkowe puchary i dyplomy. Podczas godziny „W” zaprezentowaliśmy oprawę złożoną z 44 rac i kilku świec dymnych oraz transparentu – „Wasza krew za naszą wolność” z symbolami Związku Jaszczurczego, NSZ i AK. Po niemal 8 godzinach turniejowych zmagań udaliśmy się nad okoliczny zalew, aby tam kontynuować dobrą zabawę, którą niestety postanowili popsuć smutni panowie. Turniej poza samymi zawodnikami przyciągnął też wielu innych fanów. Świetna atmosfera, piękna pogoda, wiele śpiewów, emocji na boisku i dobrej zabawy na trybunach! Podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w tak spore przedsięwzięcie i wszystkich, którzy uczestniczyli we wspólnej sportowej integracji. Do następnego.

-
..::1952::..
Waszej internetowej zgody ETO Győr znowu nie było ? Kiedy oni byli ostatni raz u Was, 3 lata temu ?
Igloopolu nie zaprosiliście, czy znów zapomnieliście o nich wspomnieć ?
-
Rodowity1928
1952
Lecz swoje kompleksy gdzie indziej.
Lecz swoje kompleksy gdzie indziej.
-
obserwatorr88
Nie wiedziałem że Unia ma aż tyle Fc. Dziwią zatem tak słabe liczby młynie i na wyjazdach (Chyba że to są bardziej kibice żużla)
-
Jakie kompleksy ? Normalnie zapytałem o waszych "ziomków".Wystarczyło, żebyś odpowiedział "tak", "nie" i po temacie.
A przy okazji doczekamy się zdjęć tych ponad 120 osób pod Metalem, czy tylko te fotki gdzie jest 60 osób ?
Jakieś foto kilkunastu osób w Niecieczy, a nie kilku dzieciaków ? I zdjęcie 10 osób w Drwini, a nie 2 ?
Wisła wraca do łask?
-
mateusznow
Przecież Tarnów, to mały Kraków. Dziwi was ta relacja ? Zresztą rekiny wiele rzeczy zniszczyły i teraz starają się odbudować pewne sprawy.
Oczywiście, że nie dziwi. Unia jest można powiedzieć "skazana" na Wisłę. Do tego derbowy rywal z Pasami, to była kwestia czasu. Oby tylko im się te kontakty nie odbiły czkawką.mateusznow pisze: 10.08.2020, 13:14Przecież Tarnów, to mały Kraków. Dziwi was ta relacja ? Zresztą rekiny wiele rzeczy zniszczyły i teraz starają się odbudować pewne sprawy.
-
mateusznow
Unii miałby odbić się czkawką ? Tarnovia idealnie daje przykład, że gdyby nie Cracovia, to myślę, że już by się nie odrodzili. Kraków duże "firmy", a Tarnów zawsze lepiej mieć w swojej orbicie.Monster96 pisze: 10.08.2020, 13:54Oczywiście, że nie dziwi. Unia jest można powiedzieć "skazana" na Wisłę. Do tego derbowy rywal z Pasami, to była kwestia czasu. Oby tylko im się te kontakty nie odbiły czkawką.mateusznow pisze: 10.08.2020, 13:14Przecież Tarnów, to mały Kraków. Dziwi was ta relacja ? Zresztą rekiny wiele rzeczy zniszczyły i teraz starają się odbudować pewne sprawy.
Trochę złe rozumowanie. W Małopolsce nigdy nie będzie ekipy w 100 % niezależnej od krakowskich wpływów. Kilka ekip (wcześniej także i Unia) próbuje coś uszczknąć przez sojusze w innych województwach, no i wtedy mogą coś więcej pohasać. Czy kierunek krakowski jest słuszny - każdy ma swoją opinię na ten temat.
Co do fanklubów, to nie, nie chodzi o żużel. Cały praktycznie region tarnowski jest prowiślacki / prounijny, ale nie okłamujmy się - mecze z Drwinią, Słopnicami czy innym Szczyrzycem (bez urazy) nie będą elektryzować ludzi z wiosek i miasteczek, w których kopanina jest na podobnym poziomie, a mecze bardziej "swojskie". Jeśli już chcą czegoś więcej, to pojadą do Krakowa. I koło się zamyka.
Co do fanklubów, to nie, nie chodzi o żużel. Cały praktycznie region tarnowski jest prowiślacki / prounijny, ale nie okłamujmy się - mecze z Drwinią, Słopnicami czy innym Szczyrzycem (bez urazy) nie będą elektryzować ludzi z wiosek i miasteczek, w których kopanina jest na podobnym poziomie, a mecze bardziej "swojskie". Jeśli już chcą czegoś więcej, to pojadą do Krakowa. I koło się zamyka.
No własnie w Małopolsce znajdziesz ekipy całkowicie niezależne od "większych" braci, działające na własną rękę i po swojemu. Myślę, że Unia Tarnów ze swoim potencjałem (duże miasto, okoliczne wioski, kilka fanclubów) przy lepszej organizacji i samozaparciu spokojnie mogłaby do takich ekip należeć.kat. pisze: 10.08.2020, 20:44 Trochę złe rozumowanie. W Małopolsce nigdy nie będzie ekipy w 100 % niezależnej od krakowskich wpływów. Kilka ekip (wcześniej także i Unia) próbuje coś uszczknąć przez sojusze w innych województwach, no i wtedy mogą coś więcej pohasać. Czy kierunek krakowski jest słuszny - każdy ma swoją opinię na ten temat.
Tak, może odbić się czkawką i nie mam tu na myśli wsparcia Unii przez Wiślaków, bo tak jak napisałem wyżej, Unie stać na to, żeby samemu prezentować dobry dla siebie poziom, bez wsparcia Wisły. Bo nie oszukujmy się, oprócz liczby to raczej marna pomoc.mateusznow pisze: 10.08.2020, 18:08
Unii miałby odbić się czkawką ? Tarnovia idealnie daje przykład, że gdyby nie Cracovia, to myślę, że już by się nie odrodzili. Kraków duże "firmy", a Tarnów zawsze lepiej mieć w swojej orbicie.
-
Rodowity1928
Zależy jak rozumiesz niezależność od większych braci ?? Unia nigdy nie była i nie będzie niczyim fc ;) natomiast każde miasto ma swoją specyfikę o czym pisał fluor. Tak na szybko z liczących się małopolskich ekip bez wpływów większego brata są tylko nasi bracia z Brzeska oraz HutnikMonster96 pisze: 10.08.2020, 21:57No własnie w Małopolsce znajdziesz ekipy całkowicie niezależne od "większych" braci, działające na własną rękę i po swojemu. Myślę, że Unia Tarnów ze swoim potencjałem (duże miasto, okoliczne wioski, kilka fanclubów) przy lepszej organizacji i samozaparciu spokojnie mogłaby do takich ekip należeć.kat. pisze: 10.08.2020, 20:44 Trochę złe rozumowanie. W Małopolsce nigdy nie będzie ekipy w 100 % niezależnej od krakowskich wpływów. Kilka ekip (wcześniej także i Unia) próbuje coś uszczknąć przez sojusze w innych województwach, no i wtedy mogą coś więcej pohasać. Czy kierunek krakowski jest słuszny - każdy ma swoją opinię na ten temat.
Tak, może odbić się czkawką i nie mam tu na myśli wsparcia Unii przez Wiślaków, bo tak jak napisałem wyżej, Unie stać na to, żeby samemu prezentować dobry dla siebie poziom, bez wsparcia Wisły. Bo nie oszukujmy się, oprócz liczby to raczej marna pomoc.mateusznow pisze: 10.08.2020, 18:08
Unii miałby odbić się czkawką ? Tarnovia idealnie daje przykład, że gdyby nie Cracovia, to myślę, że już by się nie odrodzili. Kraków duże "firmy", a Tarnów zawsze lepiej mieć w swojej orbicie.
Unia - Wisła
Tarnovia - Cracovia
Sandecja - Cracovia
Glinik - La Familia , Karpaty
Unia O - Ruch
Podhale - pro Wisła
Beskid - Sosnowiec
Chyba wszyscy??
Natomiast co do kontaktów z Igloopolem to zostały oficjalnie zakończone już dość dawno temu o czym przecież informowaliśmy, chyba przeoczyłeś ;)
no nie zartuj że Okocimski jest niezalezny, przeciez to wzorowy przyklad przydupasaRodowity1928 pisze: 10.08.2020, 23:22Zależy jak rozumiesz niezależność od większych braci ?? Unia nigdy nie była i nie będzie niczyim fc ;) natomiast każde miasto ma swoją specyfikę o czym pisał fluor. Tak na szybko z liczących się małopolskich ekip bez wpływów większego brata są tylko nasi bracia z Brzeska oraz HutnikMonster96 pisze: 10.08.2020, 21:57No własnie w Małopolsce znajdziesz ekipy całkowicie niezależne od "większych" braci, działające na własną rękę i po swojemu. Myślę, że Unia Tarnów ze swoim potencjałem (duże miasto, okoliczne wioski, kilka fanclubów) przy lepszej organizacji i samozaparciu spokojnie mogłaby do takich ekip należeć.kat. pisze: 10.08.2020, 20:44 Trochę złe rozumowanie. W Małopolsce nigdy nie będzie ekipy w 100 % niezależnej od krakowskich wpływów. Kilka ekip (wcześniej także i Unia) próbuje coś uszczknąć przez sojusze w innych województwach, no i wtedy mogą coś więcej pohasać. Czy kierunek krakowski jest słuszny - każdy ma swoją opinię na ten temat.
Unia - Wisła
Tarnovia - Cracovia
Sandecja - Cracovia
Glinik - La Familia , Karpaty
Unia O - Ruch
Podhale - pro Wisła
Beskid - Sosnowiec
Chyba wszyscy??
Natomiast co do kontaktów z Igloopolem to zostały oficjalnie zakończone już dość dawno temu o czym przecież informowaliśmy, chyba przeoczyłeś ;)
Bycie od kogoś zależnym to tak jakby byli ich fc a te ekipy raczej zachowały swoją autonomię ale dzialają w potrzebie razem, od tego są zgody. I nie ma w tym nic złego, chodzi raczej o to że jak drogi Wisły i Unii się rozeszly, Unia obrała jakiś kierunek i nagle wszystko się kończy i wracają do Wisły. Nie wiem jak tam na 100% było ale słyszałem że Unia też chciała rozstania z Wisła a teraz wyglada jakby z podkulonym ogonem wracali i mówili "wybaczcie".
-
mateusznow
Tylko tutaj wpływ miało kilka czynników. Jednym z nich masz na pewno zatrzymania w Krakowie.LejTeCole pisze: 11.08.2020, 07:26 Bycie od kogoś zależnym to tak jakby byli ich fc a te ekipy raczej zachowały swoją autonomię ale dzialają w potrzebie razem, od tego są zgody. I nie ma w tym nic złego, chodzi raczej o to że jak drogi Wisły i Unii się rozeszly, Unia obrała jakiś kierunek i nagle wszystko się kończy i wracają do Wisły. Nie wiem jak tam na 100% było ale słyszałem że Unia też chciała rozstania z Wisła a teraz wyglada jakby z podkulonym ogonem wracali i mówili "wybaczcie".
To jeszcze napisz co według Ciebie czyni ekipę zależną od większego brata :) Hutnika bym tutaj nie wstawiał, bo swego czasu to oni mogli być dla mniejszych ekip motorem napędowym, teraz mają kryzys, jednak Huta jest ogromna i jest tam potencjał.Rodowity1928 pisze: 10.08.2020, 23:22
Zależy jak rozumiesz niezależność od większych braci ?? Unia nigdy nie była i nie będzie niczyim fc ;) natomiast każde miasto ma swoją specyfikę o czym pisał fluor. Tak na szybko z liczących się małopolskich ekip bez wpływów większego brata są tylko nasi bracia z Brzeska oraz Hutnik
-
Bardzo dobrze napisane - oficjalnie zakończone.Bo nieoficjalnie to wygląda trochę inaczej.No, ale może Ci koledzy nie powiedzieli.Rodowity1928 pisze: 10.08.2020, 23:22 Natomiast co do kontaktów z Igloopolem to zostały oficjalnie zakończone już dość dawno temu o czym przecież informowaliśmy, chyba przeoczyłeś ;)
Chyba żartujesz.LejTeCole pisze: 11.08.2020, 07:26 Nie wiem jak tam na 100% było ale słyszałem że Unia też chciała rozstania z Wisła
Bzdura, zatrzymania nie miały na to wpływu.Wisła pojebała Unię, bo na Unii już od wielu lat nie było bandy i generalnie 80% unistów to były dzieci.Do tego dochodziło tolerowanie na Unii m.in. przerzutów, ochroniarek itd, gdzie części wiślaków się to nie podobało.mateusznow pisze: 11.08.2020, 07:45 Tylko tutaj wpływ miało kilka czynników. Jednym z nich masz na pewno zatrzymania w Krakowie.
-
mateusznow
To dlaczego po zatrzymaniach kontakty się ożywiły ? Wielu ludzi dalej ma znajomych, sentymenty itp. Odpalenie Unii przez Wisłę mimo wszystko było błędem...::1952::.. pisze: 11.08.2020, 20:18Bardzo dobrze napisane - oficjalnie zakończone.Bo nieoficjalnie to wygląda trochę inaczej.No, ale może Ci koledzy nie powiedzieli.Rodowity1928 pisze: 10.08.2020, 23:22 Natomiast co do kontaktów z Igloopolem to zostały oficjalnie zakończone już dość dawno temu o czym przecież informowaliśmy, chyba przeoczyłeś ;)
Chyba żartujesz.LejTeCole pisze: 11.08.2020, 07:26 Nie wiem jak tam na 100% było ale słyszałem że Unia też chciała rozstania z Wisła
Bzdura, zatrzymania nie miały na to wpływu.Wisła pojebała Unię, bo na Unii już od wielu lat nie było bandy i generalnie 80% unistów to były dzieci.Do tego dochodziło tolerowanie na Unii m.in. przerzutów, ochroniarek itd, gdzie części wiślaków się to nie podobało.mateusznow pisze: 11.08.2020, 07:45 Tylko tutaj wpływ miało kilka czynników. Jednym z nich masz na pewno zatrzymania w Krakowie.
-
mateusznow
Po co Cracovii była Tarnovia, której na jubileusz Unia wchodziła z wieńcem pogrzebowym na stadion i praktycznie nie istniała ? Jednak w pewnym stopniu zaczęli działać i się odrodzili. Wisła, czy Cracovia, jak będą potrzebować mocnego wsparcia, to mają do kogo się zwrócić. Mimo wszystko zawsze dobrze jest mieć jedno z większych miast w województwie po swojej stronie. Te dzieci kiedyś dorosną i mogą dalej iść kibicowską drogą i stanowić siłę...::1952::.. pisze: 12.08.2020, 08:05Błędem ? A po co WSH była potrzebna "ekipa" dzieciaków jaką była wtedy i jest dziś Unia ?mateusznow pisze: 11.08.2020, 22:12 To dlaczego po zatrzymaniach kontakty się ożywiły ? Wielu ludzi dalej ma znajomych, sentymenty itp. Odpalenie Unii przez Wisłę mimo wszystko było błędem.
-
Oczywiście zgadzam się z powyższymi postami.Piszą "Tarnovia coś tam prezentuje jakościowo", celowo napisałem "coś tam".Miałem na myśli to że na kilku meczach w sezonie, na których się bardziej mobilizują, widać starych i konkretnych typów.I nie jest to 2,3, czy 5, ale większa grupa osób.Na pozostałych jest dużo gorzej.
Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
Nie sądzę że w Unii nie ma konkretnych chlopów po 30. I napewno nie można powiedzieć że Tarnovia dominuje w Tarnowie. Sytuacja jest wyrownana i jest to coś nowego po latach niebytu całkowitego ich.
Ale czy w miastach podobnej wielkości jest lepiej? W porównaniu z mniejszą Dębicą czy większym Rzeszowem rzeczywiście wygląda to blado, ale w większości stutysięcznych miast, gdzie nie ma dużych tradycji piłkarskich jest ta sama albo i większa padaka...::1952::.. pisze: 13.08.2020, 19:40 Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
-
Zupełnie Zielony.
Aglomerację ? chyba troche przesadziłeś, idąc takim tokiem myślenia to każde miasto ma "aglomerację" ;) Tak jak kat. napisał, w Tarnowie nr 1 to żużel a co za tym idzie proporcjonalnie nikłe zainteresowanie piłką / etc etc.kat. pisze: 13.08.2020, 21:07Ale czy w miastach podobnej wielkości jest lepiej? W porównaniu z mniejszą Dębicą czy większym Rzeszowem rzeczywiście wygląda to blado, ale w większości stutysięcznych miast, gdzie nie ma dużych tradycji piłkarskich jest ta sama albo i większa padaka...::1952::.. pisze: 13.08.2020, 19:40 Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
No ale Unia żużlowa działa teraz razem z piłkarską?
Np w Oświęcimu to pomaga ekipie bo myśle że jakby nie hokej który jest numerem jedne różnie mogłoby tam być z kibicowaniem bo piłka niestety nie elekteyzuje tam.
Np w Oświęcimu to pomaga ekipie bo myśle że jakby nie hokej który jest numerem jedne różnie mogłoby tam być z kibicowaniem bo piłka niestety nie elekteyzuje tam.
Nie każde. Tarnów jest chyba najbardziej patologicznym przykładem suburbanizacji, a co za tym idzie ma pokaźną aglomerację. Ale o ile w Rzeszowie poszerza się miasto wbijając w szczerym polu na ubitej drożynce tablicę (tak, potem pewnie wybudują tam coś...), o tyle podtarnowskie wiochy rącami i nogami bronią się przed przyłączeniem do miasta, bo... po prostu są dużo bardziej miejskie niż obrzeża miasta jako takiego i nie widzą w tym żadnego interesu.Zupełnie Zielony. pisze: 14.08.2020, 15:50 Aglomerację ? chyba troche przesadziłeś, idąc takim tokiem myślenia to każde miasto ma "aglomerację" ;) Tak jak kat. napisał, w Tarnowie nr 1 to żużel a co za tym idzie proporcjonalnie nikłe zainteresowanie piłką / etc etc.
Aglomerację tarnowską liczy się na 270 tys. a sam obszar funkcjonalny jest większy niż chociażby olsztyński. Tylko co z tego, jeśli samo miasto pustoszeje?
Niektórzy udzielają się tu i tu, nie ma żadnego odcięcia. Ale obie grupy działają na własny rachunek. Większość żużlowego młyna ma w d**** kopaną i odwrotnie.
-
No właśnie i tu jest chyba największy problem.Bo od kiedy "skończyła się" "stara" Tarnovia i minęło "5 minut" Unii jest tam padaka.Trwa to już od kilkunastu lat.kat. pisze: 13.08.2020, 21:07W porównaniu z mniejszą Dębicą czy większym Rzeszowem rzeczywiście wygląda to blado..::1952::.. pisze: 13.08.2020, 19:40 Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
-
Rodowity1928
Ponad 10 lat upokarzania lokalnego rywala na każdym polu nazywasz "5 minutami" obiektywny jesteś ;) nie ma co..::1952::.. pisze: 15.08.2020, 11:24No właśnie i tu jest chyba największy problem.Bo od kiedy "skończyła się" "stara" Tarnovia i minęło "5 minut" Unii jest tam padaka.Trwa to już od kilkunastu lat.kat. pisze: 13.08.2020, 21:07W porównaniu z mniejszą Dębicą czy większym Rzeszowem rzeczywiście wygląda to blado..::1952::.. pisze: 13.08.2020, 19:40 Ogólnie patrząc na Tarnów i całą aglomerację tarnowską, to kibicowsko (jakość, aktywność chuligańska i ilość) jest tam lipa.
A co ta "stara Tarnovia" zdziałała w regionie? Mieli wtedy niezłą bandę, ale kompletnie nie wykorzystali potencjału i ówczesnej mody. Nawet tej słabiutkiej Unii nigdy nie dobili, a wręcz były komiczne sytuacje, że wpadali do nas w parę osób na mecz i spierdalali przed 10 małolatami kręcącymi młyn.
-
Nie zrozumiałeś mnie.We wcześniejszym poście chodziło mi o działalność zarówno Tovii jak i Unii w regionie w ostatnich kilkunastu latach.Nie o sytuację w mieście.Co jedni bądź drudzy zrobili sami pod względem chuliganki.Rodowity1928 pisze: 15.08.2020, 14:57 Ponad 10 lat upokarzania lokalnego rywala na każdym polu nazywasz "5 minutami" obiektywny jesteś ;) nie ma co
Może ktoś obiektywnie podsumuje.Co SAMA Tarnovia, bądź SAMA Unia chuligańsko zrobili w ostatnich 12-13 latach (poza derbową rywalizacją), np :
- kogo trafili na trasie (pomijam trafienie 1, czy 2 fur, chodzi o jakąś większą grupę) (Unia Grybovie Grybów:))
- komu skroili flagi (Tarnovia Naprzód Sobolów:))
- komu wjechali na zbiórkę
- komu wpadli na stadion podczas meczu
Noi powinno być wszystko jasne.
Tutaj nie do końca bym się zgodził.Bo lata 90-te to bardzo duża aktywność chuligańska Tarnovii, głównie przy okazji meczów u siebie i na wyjazdach (a jeździli nie tylko po Małopolsce), ale akcje też robili na inne ekipy.Lata 2000-2003, to już głównie wykręcanie/próby wykręcenia awantur przy okazji meczów z Glinikiem, Okocimski, czy Unią w PP.Jakieś akcję na inne ekipy, to pojedyncze przypadki.kat. pisze: 15.08.2020, 16:11 A co ta "stara Tarnovia" zdziałała w regionie? Mieli wtedy niezłą bandę, ale kompletnie nie wykorzystali potencjału i ówczesnej mody.
Obiektywnie nikt Ci nie opisze, ale obie ekipy mają dość dokładnie spisaną historię ruchu kibicowskiego (Unia - praktycznie całą, Tarnovia - ze swoich najlepszych lat, "idei" już nie ma, ale w necie nic nie ginie podobno), więc biorąc pewien dystans można z grubsza ocenić ile kto zrobił.
-
Rodowity1928
Jeśli chodzi o nasz klub to tak na szybko to co mi przychodzi do głowy :..::1952::.. pisze: 15.08.2020, 17:52Nie zrozumiałeś mnie.We wcześniejszym poście chodziło mi o działalność zarówno Tovii jak i Unii w regionie w ostatnich kilkunastu latach.Nie o sytuację w mieście.Co jedni bądź drudzy zrobili sami pod względem chuliganki.Rodowity1928 pisze: 15.08.2020, 14:57 Ponad 10 lat upokarzania lokalnego rywala na każdym polu nazywasz "5 minutami" obiektywny jesteś ;) nie ma co
Może ktoś obiektywnie podsumuje.Co SAMA Tarnovia, bądź SAMA Unia chuligańsko zrobili w ostatnich 12-13 latach (poza derbową rywalizacją), np :
- kogo trafili na trasie (pomijam trafienie 1, czy 2 fur, chodzi o jakąś większą grupę) (Unia Grybovie Grybów:))
- komu skroili flagi (Tarnovia Naprzód Sobolów:))
- komu wjechali na zbiórkę
- komu wpadli na stadion podczas meczu
Noi powinno być wszystko jasne.
Tutaj nie do końca bym się zgodził.Bo lata 90-te to bardzo duża aktywność chuligańska Tarnovii, głównie przy okazji meczów u siebie i na wyjazdach (a jeździli nie tylko po Małopolsce), ale akcje też robili na inne ekipy.Lata 2000-2003, to już głównie wykręcanie/próby wykręcenia awantur przy okazji meczów z Glinikiem, Okocimski, czy Unią w PP.Jakieś akcję na inne ekipy, to pojedyncze przypadki.kat. pisze: 15.08.2020, 16:11 A co ta "stara Tarnovia" zdziałała w regionie? Mieli wtedy niezłą bandę, ale kompletnie nie wykorzystali potencjału i ówczesnej mody.
- awantura z Sandecją w Busku ( stare czasy ale powiedzmy że mieścimy w zaproponowanych ramach czasowych)
- dość duża awantura z psami przy okazji wizyty Hutnika
- Awantura z koalicją Hutnik & Jastrzębie
- Wygrana ustawka z KSZO
- przegrana ustawka z Orlętami Radzyń ( młode składy)
- 2 razy awantura z Wisłoką przy okazji turniejów kibiców
Celowo pisze o sukcesach i porażkach bo pytałeś o ogólną działalność. Nie ma sensu kontynuować tego tematu. Serio myślisz że nasi derbowi rywale mają się czym pochwalić na przestrzeni ostatnich 13 lat ??
Jeśli wyłączysz rywalizację derbową i okoloderbową to chyba nie za bardzo będą się mieli czym pochwalić;);) szczególnie biorąc pod uwagę poprzednia dekadę kiedy to ich stadion robił za miejski szalet i przytułek dla żuli.
Ps Chyba pomyliłeś Grybovie Grybów z Czarnymi Jasło bo to oni kiedyś stracili flagę Dino Boys przy okazji naszej wizyty w Krośnie. To celowe działanie czy niewiedza???