Przerzuty i ich druga miłość
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Przerzuty i ich druga miłość
Uważam że może być ciekawie, wszędzie znajdą się, dzielnice, FC, osiedla itp które zmieniły swoją miłość z dnia na dzień, jest to straszne kurestwo, dlatego warto to wytykać. Zapraszam do tematu.
Re: Przerzuty i ich druga miłość
Przerzuty to temat bardziej indywidualny aniżeli grupowy.
Z całych grup które "odleciały klimatycznie " to na pewno Jeziorak Iława, Karkonosze Jelenia Góra czy Brzozovia Brzozów.
Z całych grup które "odleciały klimatycznie " to na pewno Jeziorak Iława, Karkonosze Jelenia Góra czy Brzozovia Brzozów.
Karkonosze w latach 90 z Górniak Wałbrzych na Śląsk a Azory z Wisły na Cracovię, Ruch też przyjął w latach 90 Żorską dzielnicę która się z Odry W przerzuciła na niebieskich.siwy123 pisze: 29.05.2020, 12:19 Przerzuty to temat bardziej indywidualny aniżeli grupowy.
-
ale_ci_parada
Piotrków Tryb. Z Widzewa na ŁKS
Zaraz ktoś z Łksy napisze że się nie liczy bo się przerzucili za małolata :)))
-
Kuzyn Burmistrza
Panowie ktoś przytoczy historie niejakich braci, którzy na krzywy ryj jezdzili podając sie za zgody danych ekip? Byli bodajże widywani Odrze Opole, Śląsku, ROWie Rybnik, Górniku i Stilonie (?) O ile mnie pamiec nie myli, bo chen czasu wstecz czytałem tutaj o tych ananasach, niejacy bracia O?
Byl tu kiedyś ich temat poruszany. Z nami jechali jako Śląsk do Rotterdamu na Feyenoord. Chlali chyba za darmo całą drogę. Jeden nie miał ŚLĄSK na kostkach? Z bydłem.Kuzyn Burmistrza pisze: 29.05.2020, 16:22 Panowie ktoś przytoczy historie niejakich braci, którzy na krzywy ryj jezdzili podając sie za zgody danych ekip? Byli bodajże widywani Odrze Opole, Śląsku, ROWie Rybnik, Górniku i Stilonie (?) O ile mnie pamiec nie myli, bo chen czasu wstecz czytałem tutaj o tych ananasach, niejacy bracia O?
Naczytałeś się płaczu biednych legionistek o tym Kwidzynie i teraz próbujesz szpanować wiedzą? Ciekawe czy masz wiedzę ile to Polonistów zmieniło barwy na Zawiszę? ;)
W Kwidzynie od dawna był Widzew, w latach 90 często wisiała flaga Kwidzyn.

-
Stadionowy
Czyli nie bylo osob ktore chodziły na Rodło, śpiewały o Legii a potem zaczęły kibicowac Widzewowi?
Rodło też nie bylo nigdy antyRTS?
:)
"Na zdjęciu widoczna trybuna "Tramwajowa" i początek łuku.
Na płocie wisi flaga Ruch w biało-czerwonych barwach, lecz w późniejszym czasie właściciel się przerzucił na inny klub wraz z flagą i w kolejnych latach, na derbach z Polonią Bytom mogliśmy ją zobaczyć już odwróconą na płocie.
Ewenement na skalę krajową"

Niestety w miastach derbowych nie każdy wytrzymuje presję rywala, szczególnie, gdy posiada lepsze i liczniejsze grono kibiców.
Na linii Bytom - Radzionków to takich osób jest mnóstwo. W późniejszych czasach nastąpiła już "moda" na zmianę barw z radzionkowskich na barwy Górnika Zabrze czy Ruchu Chorzów i właśnie do Chorzowa też trafiło sporo osób, którzy nagle stali się fanatykami Niebieskich od dziecka.
Zastanawia mnie Gdynia, bo podobno nawet typ z Arki, który walczył na ostatnim Wotore zaczynał swoją przygodę w Bałtyku.
Na płocie wisi flaga Ruch w biało-czerwonych barwach, lecz w późniejszym czasie właściciel się przerzucił na inny klub wraz z flagą i w kolejnych latach, na derbach z Polonią Bytom mogliśmy ją zobaczyć już odwróconą na płocie.

Niestety w miastach derbowych nie każdy wytrzymuje presję rywala, szczególnie, gdy posiada lepsze i liczniejsze grono kibiców.
Na linii Bytom - Radzionków to takich osób jest mnóstwo. W późniejszych czasach nastąpiła już "moda" na zmianę barw z radzionkowskich na barwy Górnika Zabrze czy Ruchu Chorzów i właśnie do Chorzowa też trafiło sporo osób, którzy nagle stali się fanatykami Niebieskich od dziecka.
Zastanawia mnie Gdynia, bo podobno nawet typ z Arki, który walczył na ostatnim Wotore zaczynał swoją przygodę w Bałtyku.
Unia Tarnów dostała 2 flagi Tarnovii od przerzutów.Łagodny pisze: 30.05.2020, 14:23 "Na zdjęciu widoczna trybuna "Tramwajowa" i początek łuku.
Były, ale zamiast płakać nad rozlanym mlekiem zacznijcie szukać powodów ;) Tak samo jak na Legi są osoby co kibicowały Widzewowi i byli antyLegia. Jeden nawet znany raper ciemnoskóry ;)Stadionowy pisze: 30.05.2020, 13:37 Czyli nie bylo osob ktore chodziły na Rodło, śpiewały o Legii a potem zaczęły kibicowac Widzewowi?
-
Sajcokapral
Najgorsze jest u mnie to ze Sandecja I Cracovia uparcie myślą że się przeżuce...
Niedoczekanie
Niedoczekanie
Dokładnie ten. Zaczynał z Żyrardowskim Widzewem a potem przeprowadzka do stolicy i cyk zmiana klubu ;)
-
Gedania Gdansk
W jakiej formie zaczynał "przygodę"? Bo to, ze kopał piłkę w Sksie to fakt, masz jakies inne info od kolegów z Gdyni?Łagodny pisze: 30.05.2020, 14:23 "Na zdjęciu widoczna trybuna "Tramwajowa" i początek łuku.
który raper?malik?
Jeden z wierchuszki WSH, dzisiejsza zaganiara skopek za pieniążkami poszedł z HKSu. Wisła jest jak ku*** przyjmie każdego...
:) o ironio
:) o ironio
-
patriota85
Każdy przerzut to ku***.
Ciekawy jest temat z tym oddawaniem flag przez przerzutów.Poza wspomnianymi wyżej sytuacjami z Radzionkowa/Bytomia i Tarnowa, była taka sytuacja jeszcze w Krakowie (choć tu 2 wersję, jedna, że przyjęli typa, druga, że wzięli mu flagi i go pogonili).Ktoś zna jeszcze takie sytuację ?
Ciekawy jest temat z tym oddawaniem flag przez przerzutów.Poza wspomnianymi wyżej sytuacjami z Radzionkowa/Bytomia i Tarnowa, była taka sytuacja jeszcze w Krakowie (choć tu 2 wersję, jedna, że przyjęli typa, druga, że wzięli mu flagi i go pogonili).Ktoś zna jeszcze takie sytuację ?
Typ po prawej trzyma flagę Libanu
bo to dobre chopoki;)
Akurat przykład Jongmena jest raczej słaby, bo raperzy mają to do siebie, że często oddzielają przynależność klubową od swoich prywatnych kontaktów. I takich zdjęć jak wrzucone powyżej można tu mnozyć. Zamiast zdjęcia może ktoś wrzucić gdzie ten Jongmen utożsamiał się z Widzewem? Jakieś zdjęcie w barwach, wypowiedzi? A tak poza tym mówienie o Jongmenie "kibic" to delikatne nadużycie :)
Peja na starych teledyskach warszawiaków - przerzut?
Ślązacy nagrywający w Ciemnej Strefie u Bonusa -przerzuty?
Itd. itd.
Itd. itd.
A co ma nagrywanie czy występowanie w teledyskach do tego, że ktoś najpierw paraduje w jednych barwach a później w drugich?WF. pisze: 02.06.2020, 09:39 Akurat przykład Jongmena jest raczej słaby, bo raperzy mają to do siebie, że często oddzielają przynależność klubową od swoich prywatnych kontaktów. I takich zdjęć jak wrzucone powyżej można tu mnozyć. Zamiast zdjęcia może ktoś wrzucić gdzie ten Jongmen utożsamiał się z Widzewem? Jakieś zdjęcie w barwach, wypowiedzi? A tak poza tym mówienie o Jongmenie "kibic" to delikatne nadużycie :)
Itd. itd.

dziecku z nogawek wyszły skarpetki Widzewa, patrząc po twarzy wzięty z zaskoczenia.na zdjeciu ci raperzy pod sportowymi poliestrowymi koszulkami maja ubrane bawelniane czerwone widzewskie podkoszulki ?
-
Doktor P(r)awica
No dobra, ale weźcie pokażcie te jego zdjęcia w barwach Widzewa, bo ja póki co widzę jakieś zdjęcie w bluzie Żyrardów. I tyle. Chyba, że te bluzy wydał Widzew, ale znowu pojawia się pytanie. Może to cegiełki? Sam mam koszulkę Legii(wersja bez herbu), która była cegiełką. On i jacyś inni na pewni znają Widzewiaków bo przecież można zobaczyć jak jeden z nich (nie pamietam jak się zwie) stoi przy fladze PDW w Barwach Widzewa. I ja to krytykuje, ale ja to ja. Osoba zaangażowana, a on? On to jakiś typ,
Co po prostu się buja w barwach, jak wielu.
Ja wiem, że każdy chce się tu przypierdalać do każdego, ale naprawdę. Piszecie o jakimś chłopie, który wiadomo, że nie jest kibicem. Legia w Warszawie jest modna. Na osiedlach jest synonimem siły, zasad itp. Wiadomo, ze każdy chce się pod to podpiąć. Nawijasz o ulicy i zasadach, to musisz się utożsamiać z ulicą, a ulica to Legia.
A mi na przykład tego brakuje na polskiej rap scenie. Brakuje mi tego, że poza Warszawą raperzy nie mówią otwarcie o piłce nic bo się najczęściej boją. Są obsrani, że nie będą mieli tylu fanów jak powiedzą skąd są i za kim. Nawijają o podwórkach, ławkach, osiedlach i niby mam uwierzyć, że nie przewijał się tam temat piłki, nie chodzili oni za małolata bądź ich otoczenie na mecze? Pada pytanie od fanów czy w wywiadzie o piłkę i cisza. Nie nie, ja nie kibicuje. Wiadomo, że nie każdy chodził na mecze czy się zajawił, ale ku*** no nie wierze, że jak ktoś jest z podwórka to nie sympatyzuje przynajmniej z lokalnym klubem i jego ulicznymi przedstawicielami. Taki Kizo. Czy pokazuje coś związanego z Lechia? Nie. Wypłynął trochę na szersze wody i już morda cicho. I to jest akurat w takiej Warszawskiej scenie spoko. Raperzy, klipy, wszędzie Warszawa i Legia sie przewija.
Konczac mój wywód. Wielu z tych raperów to nie kibice w naszym rozumieniu. Nawet Bonus przecież mowił wielokrotnie, że nie jest. Jest sympatykiem. Także ja proponuje patrzeć na to naprawdę z dystansem, jako po prostu image. Tak, niestety wielu z tych raperków to pozerzy, instagramowe gwiazdki. Miastowi bądź pseudo miastowi. Celebryci z fame mma czy innego gowna.
Ja wiem, że każdy chce się tu przypierdalać do każdego, ale naprawdę. Piszecie o jakimś chłopie, który wiadomo, że nie jest kibicem. Legia w Warszawie jest modna. Na osiedlach jest synonimem siły, zasad itp. Wiadomo, ze każdy chce się pod to podpiąć. Nawijasz o ulicy i zasadach, to musisz się utożsamiać z ulicą, a ulica to Legia.
A mi na przykład tego brakuje na polskiej rap scenie. Brakuje mi tego, że poza Warszawą raperzy nie mówią otwarcie o piłce nic bo się najczęściej boją. Są obsrani, że nie będą mieli tylu fanów jak powiedzą skąd są i za kim. Nawijają o podwórkach, ławkach, osiedlach i niby mam uwierzyć, że nie przewijał się tam temat piłki, nie chodzili oni za małolata bądź ich otoczenie na mecze? Pada pytanie od fanów czy w wywiadzie o piłkę i cisza. Nie nie, ja nie kibicuje. Wiadomo, że nie każdy chodził na mecze czy się zajawił, ale ku*** no nie wierze, że jak ktoś jest z podwórka to nie sympatyzuje przynajmniej z lokalnym klubem i jego ulicznymi przedstawicielami. Taki Kizo. Czy pokazuje coś związanego z Lechia? Nie. Wypłynął trochę na szersze wody i już morda cicho. I to jest akurat w takiej Warszawskiej scenie spoko. Raperzy, klipy, wszędzie Warszawa i Legia sie przewija.
Konczac mój wywód. Wielu z tych raperów to nie kibice w naszym rozumieniu. Nawet Bonus przecież mowił wielokrotnie, że nie jest. Jest sympatykiem. Także ja proponuje patrzeć na to naprawdę z dystansem, jako po prostu image. Tak, niestety wielu z tych raperków to pozerzy, instagramowe gwiazdki. Miastowi bądź pseudo miastowi. Celebryci z fame mma czy innego gowna.
-
StatystykKalkulator
Do postu wyżej dodam tylko ze to że raper Kizo się „schował” to akurat bardzo dobrze po jego niektórych wyczynach i fajnie jakby go nie łączyć z Lechią :)
-
Grzesiek82
Tu nie chodzi że beżowy ubrał koszulke Legii ,tylko że ekipy, takich typów tolerują i robią sobie razem zdjecia, zamiast ustawić ich do pionu. Z synonimem zasad to troche poleciales. Tak skurwialej ekipy jak Legia to nie ma. W Warszawie tolerancja pełną gębąDoktor P(r)awica pisze: 02.06.2020, 13:02 No dobra, ale weźcie pokażcie te jego zdjęcia w barwach Widzewa, bo ja póki co widzę jakieś zdjęcie w bluzie Żyrardów. I tyle. Chyba, że te bluzy wydał Widzew, ale znowu pojawia się pytanie. Może to cegiełki? Sam mam koszulkę Legii(wersja bez herbu), która była cegiełką. On i jacyś inni na pewni znają Widzewiaków bo przecież można zobaczyć jak jeden z nich (nie pamietam jak się zwie) stoi przy fladze PDW w Barwach Widzewa. I ja to krytykuje, ale ja to ja. Osoba zaangażowana, a on? On to jakiś typ,
-
Adam K. ps. Kiełek
Ale zakłamana ta stoLica.
Dwaj panowie wyżej ze zdjęcia.Bonus kiedyś po koncercie(chyba w Kielcach) wyrzekł się Legii,minęło trochę czasu i normalnie w barwach lata i lansuje się jako kibic Legii. Na jego klipach wystąpił nie jeden kumaty Legionista miedzy innymi bardzo znana persona na Ł3 jeden z bohaterów serialu Fanatycy(ksywa na litere K ostatnia R).
Jongmen kiedyś w Żyrardowie bujał sie z Widzewiakami teraz pręży się na klipach w barwach Legii.Czy innemu bardzo znanemu Legioniscie to nie przeszkadza?Mowa o raperze panu K. z TB'95.
O odpowiedź poprosimy innego znanego Legioniste pana DoZo aka DrozdowiAK'a.
Dwaj panowie wyżej ze zdjęcia.Bonus kiedyś po koncercie(chyba w Kielcach) wyrzekł się Legii,minęło trochę czasu i normalnie w barwach lata i lansuje się jako kibic Legii. Na jego klipach wystąpił nie jeden kumaty Legionista miedzy innymi bardzo znana persona na Ł3 jeden z bohaterów serialu Fanatycy(ksywa na litere K ostatnia R).
Jongmen kiedyś w Żyrardowie bujał sie z Widzewiakami teraz pręży się na klipach w barwach Legii.Czy innemu bardzo znanemu Legioniscie to nie przeszkadza?Mowa o raperze panu K. z TB'95.
O odpowiedź poprosimy innego znanego Legioniste pana DoZo aka DrozdowiAK'a.
Cygan bujający się z Widzewem z Żyrardowa, dumni nosi barwy L, świat się kończy, i na dodatek jest cyganem.
Jak ma to komuś z TB przeszkadzać, jak razem z jongusiem trenują w Legia Fight Club :)Adam K. ps. Kiełek pisze: 02.06.2020, 21:26 Jongmen kiedyś w Żyrardowie bujał sie z Widzewiakami teraz pręży się na klipach w barwach Legii.Czy innemu bardzo znanemu Legioniscie to nie przeszkadza?Mowa o raperze panu K. z TB'95.

Dozo pewnych spraw nie zatuszujesz, bo co ma ten kalifornijski typek wspólnego z nami oprócz tego, że założył waszą koszulkę? Teraz co by to było jakby jongmen założył w odwrotnej sytuacji koszulkę Widzewa? :)
Zastanawia mnie dlaczego dozol jeszcze nie próbuje wybielać swoich tolerancyjnych TB kolegów latających w torebkach
Pique i inni widzewiacy temat jest o przerzutach, piszecie o tym Jongmenie chodź pewnie zdajecie sobie sprawę, że jest to persona, która raczej robi interesy z ludźmi z klimatu i sobie trenuje sporty walki, ale dobrze wiecie, że w ekipie nie lata. Poza tym mówicie o nim przerzut, a macie jakieś jego zdjęcia w waszych barwach? Wypowiedzi? Może coś nawijał o Widzewie? To, że jest z Żyrardowa i ludzie w jego rocznikach, być może sąsiedzi czy koledzy ze szkolnych ławek są za Widzewem chyba nie znaczy, że on się wcześniej z tym Widzewem utożsamiał?
Nie będę prosił o wskazywanie palcem bo jeszcze z rozpędu wskazałbyś jakiegoś piłkarza.... ale dzięki dozo. Konkretny jednak zawodnik z ciebie. Apropo tych zdjęć to nasuwa się jeden wniosek, chyba jeszcze trochę was tam lubią w Kwidzynie skoro płot po tylu latach pomalowali na kolor zielony :))))))
Dostałeś to o co prosiłeś. zdjęcia ze stadionu, barwy, transprent i ludzi, którzy na działaja na stadionach, a nie zdjęcia z rapowych teledysków.
-
StatystykKalkulator
Wiem ze pierwsze zdjęcie z Rodła z meczu a drugie już nie ale mimo to, jak wymowne i symboliczne są te fotki, idealnie pokazują stan „sceny” w danym okresie. Kiedyś masa ludzi, ścisk, barwy i spontan - dzisiaj ledwie garstka osob, groźne tatuaże, miny i koszulki „west coast” bo chuligany przeciez nie będą w jakiś barwach :))
-
Odbanowany
Jakie zdjęcia? Potrafisz wskazać choćby jedna osobę która ponoć zmieniła barwy Na podstawie tych zdjęć z piękna rozdzielczością? Zdjęcia powyżej są jedynie potwierdzeniem, ze widzewski fc przejął kibicowskie stery w lokalnym klubie, a ze zdjęć nie można niczego wydedukować, chyba ze ty jesteś w stanie zaznaczyć na nich która konkretnie osoba jest przerzutem? A jak Nie, to nie kompromituj się i się pogódź ze strata na rzecz największego rywala.WF. pisze: 03.06.2020, 11:08 Dostałeś to o co prosiłeś. zdjęcia ze stadionu, barwy, transprent i ludzi, którzy na działaja na stadionach, a nie zdjęcia z rapowych teledysków.
Trzeba przyznać, że coraz konkretniejsze te afery. Kto po raperach? Politycy, aktorzy??
-
Dolniety_Pierre
Bonka vel Zibiego pododbno ktos kiedys widzial z inna ekipa niz Widzew na wyjeździe. Tylko ,ze sie nie liczy bo jak wiadomo od dawna ,rude fałszywe.^^
Akurat nie potrzebuje zdjęć, żeby stwierdzić, że co najmniej kilka osób na tym zdjęciu to "przerzuty" :) I wybacz, ale nie mam w zwyczaju wskazywać palcem :)Odbanowany pisze: 03.06.2020, 11:37Jakie zdjęcia? Potrafisz wskazać choćby jedna osobę która ponoć zmieniła barwy Na podstawie tych zdjęć z piękna rozdzielczością?WF. pisze: 03.06.2020, 11:08 Dostałeś to o co prosiłeś. zdjęcia ze stadionu, barwy, transprent i ludzi, którzy na działaja na stadionach, a nie zdjęcia z rapowych teledysków.
A jeśli ktoś twierdzi, że Jongmen się przerzucił z Widzewa na Legię to po prostu chciałbym zobaczyć kiedy on się z tym Widzewem niby tak utożsamiał, żeby go teraz nazywać przerzutem? Jego prywatne kontakty w Żyrardowie 10 lat temu mają świadczyć o tym , że jest przerzutem? Bo stoi na zdjęciu w niekibicowskich bluzach Żyrardowa z ludźmi, którzy udzielali się na Widzewie? To ponownie pytam: Peja przerzut? Bonus przerzut? Te Boruty, Mary i inni ślązacy? Przerzuty? Wszyscy za Legią bo prywatnie działają muzycznie z warszawiakami?
Zresztą co ja się wczuwam :D Dyskutujcie sobie panowie c**** wiedzący o dzisiejszych realiach ;)
-
Adventurer
A czy Peja, Boruta, Mara I inni Slazacy maja zdjecia w koszulkach Legii?WF. pisze: 03.06.2020, 12:47Akurat nie potrzebuje zdjęć, żeby stwierdzić, że co najmniej kilka osób na tym zdjęciu to "przerzuty" :) I wybacz, ale nie mam w zwyczaju wskazywać palcem :)Odbanowany pisze: 03.06.2020, 11:37Jakie zdjęcia? Potrafisz wskazać choćby jedna osobę która ponoć zmieniła barwy Na podstawie tych zdjęć z piękna rozdzielczością?WF. pisze: 03.06.2020, 11:08 Dostałeś to o co prosiłeś. zdjęcia ze stadionu, barwy, transprent i ludzi, którzy na działaja na stadionach, a nie zdjęcia z rapowych teledysków.
A jeśli ktoś twierdzi, że Jongmen się przerzucił z Widzewa na Legię to po prostu chciałbym zobaczyć kiedy on się z tym Widzewem niby tak utożsamiał, żeby go teraz nazywać przerzutem? Jego prywatne kontakty w Żyrardowie 10 lat temu mają świadczyć o tym , że jest przerzutem? Bo stoi na zdjęciu w niekibicowskich bluzach Żyrardowa z ludźmi, którzy udzielali się na Widzewie? To ponownie pytam: Peja przerzut? Bonus przerzut? Te Boruty, Mary i inni ślązacy? Przerzuty? Wszyscy za Legią bo prywatnie działają muzycznie z warszawiakami?
Zresztą co ja się wczuwam :D Dyskutujcie sobie panowie c**** wiedzący o dzisiejszych realiach ;)
-
przeciętne IQ
Sobota ma w telefonie, pokazywał wczoraj na siłowni.