Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

WileKKS

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: WileKKS »

Nie utożsamiali się.
Września 100% Lech Poznań!
iparts.pl
yogi_1981

Post autor: yogi_1981 »

htsk4 pisze: 13.05.2020, 10:18
Egon1983 pisze: 12.05.2020, 20:22 Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
Nie jestem na 100% pewien,ale z tego co pamiętam była to Zaspa.(Tyle,że powiedzenie,że śmigano na Bałtyk z Zaspy to bardzo duuuże nadużycie,Zaspa to biało zielona dzielnica od zawsze i na zawsze,)Trzy młyny, z tego co pamiętam, były na pewno na meczu Polska Szwecja w Gdyni,na pożegnaniu Kupcewicza w Gdyni,na meczu Bałtyk Gdynia -Pogoń Szczecin.Na każdym z tych meczu ostre dymy albo z psami albo ze śledziami.Niewiele brakowało,żeby trzy młyny były również w Gdańsku,na meczu reprezentacji wybrzeża z Werderem Brema,tyle,że wtedy Bałtyk przegonili arkowcy.
Arka na meczu z Werderem miała zgodę z Lechią i wspólnie pogonili Bałtyk.
htsk4

Post autor: htsk4 »

Byłem oczywiście na tym meczu,wspólnym pogonieniem bym tego nie nazwał.Śledzie byli zdecydowanie bliżej,zareagowali pierwsi,zanim dobiegliśmy my,było już po zawodach.Zgody z nimi oczywiście nie było nigdy,było jednodniowe" zawieszenie broni".Które generalnie było przestrzegane,choć szczególnie po meczu mieliśmy ich na widelcu i gdyby nie ówczesna nasza starszyzna to pewnie byśmy ich zatłukli.Tyle.
Good Night Left Side
Darcos

Post autor: Darcos »

Może i byście zatłukli ale łatwo by nie było tego dnia gdynian reprezentowała naprawdę konkretna ekipa.
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Od kiedy Raków wiesza flagi od zewnątrz na wyjazdach ? Bo chyba nie zawsze tak było ?
doping

Post autor: doping »

Ja mam takie pytanie, grupy chuligańskie zaczęły u nas się formować ok 95 r plus minus. Tb95, DHW etc.
Ciekawi mnie ilu chłopaków je tworzących działa aktywnie do dzisiaj, ilu starczyło pasji i zdrowia żeby po tylu latach działać jeszcze na tym polu ?
Mniemam że są to sporadyczne wypadki ale może się mylę i są kluby że stara ekipa jeszcze daje radę w większym gronie ?
Pozdro
RRR
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Tak na logikę to chyba żaden sportowo nei działa bo mieli by teraz 45-50 lat...Widać te twarze w większości stadionów gdzieś na sektorach między młynem a piknikami. To chyba najczęściej spotykany obrazek. Pewnie zdarzają śie przypadki że jest jakiś 40 letni zapaleniec który 20 kilka lat temu zaczynał działać, ale będą to zapewne sporadyczne przypadki. W dużych miastach jest tak wielki przemiał w ekipach że głowa mała. Trzon się może trzymać ale wymiana ludzi jest ogromna. O miastach derbowych już nie wspominająć.
doping

factoryproject pisze: 20.05.2020, 21:03 Tak na logikę to chyba żaden sportowo nei działa bo mieli by teraz 45-50 lat...Widać te twarze w większości stadionów gdzieś na sektorach między młynem a piknikami. To chyba najczęściej spotykany obrazek. Pewnie zdarzają śie przypadki że jest jakiś 40 letni zapaleniec który 20 kilka lat temu zaczynał działać, ale będą to zapewne sporadyczne przypadki. W dużych miastach jest tak wielki przemiał w ekipach że głowa mała. Trzon się może trzymać ale wymiana ludzi jest ogromna. O miastach derbowych już nie wspominająć.
Ogólnie myślę mniej więcej tak jak i ty ale liczę że wciąż gdzieś tam może jeszcze jacyś zapaleńcy starszej daty działają ...
RRR
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Policjanci postanowili skontrolować pojazdy. Pierwsze dwa zatrzymano w rejonie skrzyżowania al. Jana Pawła II z ul. Obywatelską. Znaleziono w nich różne przedmioty mogące służyć do walki: trzonek od siekiery, metalowy pręt i pałkę. W samochodach jechało sześciu mężczyzn, w wieku od 26 do 51 lat. Nie potrafili racjonalnie wyjaśnić dlaczego przewozili te przedmioty.

Kolejne dwa pojazdy zatrzymano w rejonie al. Jana Pawła II i Wróblewskiego oraz al. Jana Pawła II i Pabianickiej. Autami podróżowało 5 mężczyzn w wieku od 37 do 52 lat.
https://lodz.tvp.pl/48044963/lodzka-pol ... udokibicow

Znajdzie się jeszcze gdzieniegdzie wariatów grubo po 40. Niektórzy są aktywni na tyle ile mogą jak np. Dozo który w internecie nie odpuści nikomu...
asdasferwfdsc

Post autor: asdasferwfdsc »

DanieLU. pisze: 24.02.2020, 21:34 Obrazek

Tak sobie gdybam.. Kumaci z Pogoni milczą, więc może podejmiemy dyskusję? Statystyka na przestrzeni lat. Skoro chwalą się na fejsbukach to czemu tutaj nie poruszyć tego tematu?

Portowcy, czy ta lista jest kompletna?

Czy spotkanie z Lechem na powrocie z Kluczborka (2008), spotkanie z Chojniczanką (2009) i rewanż z Piastem (2014) można wliczyć w tę tabelkę?

Coś pominąłem jeszcze?

Każda ekipa powinna mieć taką statystykę, choć w internecie cicho, wolą chwalić się na facebukach.
jaki czas walki ze Stalą Gorzów
Tosiek

Post autor: Tosiek »

ślusarz pisze: 20.05.2020, 21:42Znajdzie się jeszcze gdzieniegdzie wariatów grubo po 40. Niektórzy są aktywni na tyle ile mogą jak np. Dozo który w internecie nie odpuści nikomu...
Dozo to by jeszcze obil ryja nie jednemu ''chuliganowi-celebrycie'' z obecnych ekip.
upa upa k u r e w kupa
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Lech w 1990 r grał w pucharach z Panatinaikosem i Marsylią, uznanymi markami kibicowskimi - jakie wówczas liczby tych ekip w Poznaniu ??? i ewentualnie Lecha w Atenach i w Marsylii ?
Robert Makłowicz

Post autor: Robert Makłowicz »

Tosiek pisze: 20.05.2020, 22:23
ślusarz pisze: 20.05.2020, 21:42Znajdzie się jeszcze gdzieniegdzie wariatów grubo po 40. Niektórzy są aktywni na tyle ile mogą jak np. Dozo który w internecie nie odpuści nikomu...
Dozo to by jeszcze obil ryja nie jednemu ''chuliganowi-celebrycie'' z obecnych ekip.
A z Uwe miałby jakieś szanse?
ziemniak28

Post autor: ziemniak28 »

niezle go podsumowal w internecie nie odpusci nikomu kozak w necie p**** w swiecie
StatystykKalkulator

Post autor: StatystykKalkulator »

doping pisze: 20.05.2020, 20:46 Ja mam takie pytanie, grupy chuligańskie zaczęły u nas się formować ok 95 r plus minus. Tb95, DHW etc.
Ciekawi mnie ilu chłopaków je tworzących działa aktywnie do dzisiaj, ilu starczyło pasji i zdrowia żeby po tylu latach działać jeszcze na tym polu ?
Mniemam że są to sporadyczne wypadki ale może się mylę i są kluby że stara ekipa jeszcze daje radę w większym gronie ?
Pozdro
Pozwole sobie odpowiedzieć na naszym przykładzie. W jednej nadmorskiej ekipie młodzi przejęli stery lata temu a starzy dali sobie spokoj z chuliganką. W drugiej ekipie, osoby nie po 40stce ale po 50sa jeszcze aktywne i w zasadzie są to osoby znane w całym kraju. W ekipach z centralnej Polski tez nie brakuje ludzi którzy maja 4 z przodu a kulają się po matach z małolatami. Ale to raczej jednostki niż całe „bandy z tamtych lat”. Mam nadzieje ze pomogłem :)
whiskey

Post autor: whiskey »

Stara sprawa, ale czy Łysy z Bałtyku zrobił samobója?
stary zgred

Post autor: stary zgred »

Polish Power pisze: 20.05.2020, 23:15 Lech w 1990 r grał w pucharach z Panatinaikosem i Marsylią, uznanymi markami kibicowskimi - jakie wówczas liczby tych ekip w Poznaniu ??? i ewentualnie Lecha w Atenach i w Marsylii ?
Żadna z wymienionych ekip nie pojawiła się w Poznaniu , a wyjazdy do Aten i Marsylii opisał ŚP. Luluś . Poszukaj to znajdziesz.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Stadion RKS Grodziec - w dzielnicy Będzina.
Obrazek
tisu

Post autor: tisu »

z jakiego stadionu to foto ?

https://tinypic.pl/kh1bhj5adjy1
wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz »

Stadion Banika, chyba jeszcze za czasów gdy ten nazywał się SK Slezka Ostrava (1922-1945).
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)
tisu

wypityjanusz pisze: 29.05.2020, 11:40 Stadion Banika, chyba jeszcze za czasów gdy ten nazywał się SK Slezka Ostrava (1922-1945).
Dzięki
Suczysko

Post autor: Suczysko »

oni naprawde puszcaja dopig z kasety i wystawiają zdjecia z kibicami?
bywalec_stadionów

Post autor: bywalec_stadionów »

Suczysko pisze: 30.05.2020, 17:59 oni naprawde puszcaja dopig z kasety i wystawiają zdjecia z kibicami?
Doping jest dodawany w transmisji przez stacje tv. Zdjęcia u niektórych się pojawiły, z tego co wiem to w formie "cegiełki" na pomoc dla klubu.
barste

Post autor: barste »

Czy to prawda że Maciej Szczęsny wbił się kiedyś na żyletę szukając konfrontacji i wyszedł bez szwanku?
Lubi się tym przechwalać w wywiadach
futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota »

byly takie akcję w Polsce, że ekipa X kroi flagę ekipe Y, a później ekipie X traci skrojoną flagę, ale nie na rzecz ekipy Y?
skroił ktoś skrojoną flagę? :D
tak, przy niedzieli do rozkminki, bo w Niemczech takie coś bywało, a u nas?
tisu

futbolowypatriota pisze: 31.05.2020, 12:12 byly takie akcję w Polsce, że ekipa X kroi flagę ekipe Y, a później ekipie X traci skrojoną flagę, ale nie na rzecz ekipy Y?
skroił ktoś skrojoną flagę? :D
tak, przy niedzieli do rozkminki, bo w Niemczech takie coś bywało, a u nas?
Jaga skroiła Cracovie z fany , a potem stracili ją na rzecz Arki
hdg

Post autor: hdg »

Jastrzębie przed meczem ze Śląskiem (?) wykroiło flagę Lechii.Jeden z fanów WKS spędził mecz na sektorze Jastrzębia i bodajże po skonczonym gwizdku zerwał z płotu wiszącą do góry kołami w/w fane i pobiegł do swoich
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Pogoń skroiła we Wrocławiu flagę Lechii i część tej flagi albo porwany jej fragment odbił Motor na tym samym meczu. Takie wydarzenie miało miejsce jakoś na początku XXI wieku.

Nie pamiętam czy nie było tak, że Zawisza wykroiło Lechię z flagi i w rewanżu Lechia odbiła swoją flagę a także jakaś inna skrojona w której posiadaniu był Zawisza. Tu mogłem coś pomieszać dlatego, że te wydarzenia działy się w połowie lat 90tych.
hdg

Post autor: hdg »

Oprócz tego GKS K-ce wykroił flage Brugge a pózniej stracił ja na rzecz ŁKS
leniwiec

Post autor: leniwiec »

ślusarz pisze: 31.05.2020, 13:35 Pogoń skroiła we Wrocławiu flagę Lechii i część tej flagi albo porwany jej fragment odbił Motor na tym samym meczu. Takie wydarzenie miało miejsce jakoś na początku XXI wieku.
Niech żyje Andersen! Roman Andersen hehe
Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza »

hdg pisze: 31.05.2020, 13:49 Oprócz tego GKS K-ce wykroił flage Brugge a pózniej stracił ja na rzecz ŁKS
tak właśnie, zółta flaga ze lwem skrojona Brugge z dawnej trybynu gości, po skrojeniu dodany został napis the best hooligans, pozniej fana przejeta przez Łks Łódż.
doping

StatystykKalkulator pisze: 24.05.2020, 13:10
doping pisze: 20.05.2020, 20:46 Ja mam takie pytanie, grupy chuligańskie zaczęły u nas się formować ok 95 r plus minus. Tb95, DHW etc.
Pozdro
Pozwole sobie odpowiedzieć na naszym przykładzie. W jednej nadmorskiej ekipie młodzi przejęli stery lata temu a starzy dali sobie spokoj z chuliganką. W drugiej ekipie, osoby nie po 40stce ale po 50sa jeszcze aktywne i w zasadzie są to osoby znane w całym kraju. W ekipach z centralnej Polski tez nie brakuje ludzi którzy maja 4 z przodu a kulają się po matach z małolatami. Ale to raczej jednostki niż całe „bandy z tamtych lat”. Mam nadzieje ze pomogłem :)
Dzięki za odpowiedź kolego.
Czyli tak jak myślałem że jest jeszcze paru aktywnych wariatów z 4 z przodu a nawet tak jak piszesz i starszych.
RRR
Dolniety_Pierre

Post autor: Dolniety_Pierre »

Fortis fortuna adviuat
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Od niedawna obserwuje nowy "nurt", propaganda iście internetowa. O kim mowa? wiem ze Stal Mielec sie tu nie udziela, ale błagam was, zamieńcie internet na real. Mógłbym wiele napisac ale po co, dalej pompujcie balonik...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Greenheart

Post autor: Greenheart »

Stal Mielec po latach bycia nikim zaczela sie w koncu mobilizowac ale czas pokaze ile sa warte ich relacje i filmiki. Jedno jest pewne, narobili sobie najwiekszego wstydu zawieszajac jakis czas temu dzialalnosc.
Suczysko

Post autor: Suczysko »

pod jakim nikiem tu jadczakowa się udziela. Dla mnie raiden i dolniety piery czy jak mu tam. Ten drugi był za Lechem teraz ino Ruch. Wy się opamiętajcie w końcu co wy piszecie tutaj . dziękuje
halodrol

Post autor: halodrol »

dolniety-pierre i raiden to ta sama osoba i też sądzę, że to jadczakowa, można wywnioskować po tekstach antywiślakich.
Ardian

Post autor: Ardian »

Zajebiste są te urojenia użytkowników, że każdy, kto pisze głupie posty, to jedna i ta sama osoba. Jeszcze lepiej jest, jak ktoś dopierdoli, że to na pewno intorwertyk pod setnym nickiem. A już w ogóle kabaret, jak któryś wyskakuje, że to na pewno za komputerem siedzi Jadczak albo jeszcze mocniej, sam George Soros we własnej osobie.
Skąd wy się ku*** bierzecie.
neutralnyoldboj

Post autor: neutralnyoldboj »

P.R.O.S.T.O pisze: 03.06.2020, 17:47
hdg pisze: 31.05.2020, 13:24 Jastrzębie przed meczem ze Śląskiem (?) wykroiło flagę Lechii.Jeden z fanów WKS spędził mecz na sektorze Jastrzębia i bodajże po skonczonym gwizdku zerwał z płotu wiszącą do góry kołami w/w fane i pobiegł do swoich
Wszystko się zgadza, tylko flagę skroiliśmy my (Zawisza).
Nie wszystko się zgadza bo chłop ze Śląska zerwał nam flagę z płotu po pierwszym golu dla nas (do sektora gości nie dobiegł), jeszcze w pierwszej połowie, a w akcji brali udział chłopaki z Zawiszy, ale oczywiście od nas też.
ODPOWIEDZ