Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Dobrze że już nie strach!
-
Nie jestem na 100% pewien,ale z tego co pamiętam była to Zaspa.(Tyle,że powiedzenie,że śmigano na Bałtyk z Zaspy to bardzo duuuże nadużycie,Zaspa to biało zielona dzielnica od zawsze i na zawsze,)Trzy młyny, z tego co pamiętam, były na pewno na meczu Polska Szwecja w Gdyni,na pożegnaniu Kupcewicza w Gdyni,na meczu Bałtyk Gdynia -Pogoń Szczecin.Na każdym z tych meczu ostre dymy albo z psami albo ze śledziami.Niewiele brakowało,żeby trzy młyny były również w Gdańsku,na meczu reprezentacji wybrzeża z Werderem Brema,tyle,że wtedy Bałtyk przegonili arkowcy.Egon1983 pisze: ↑12.05.2020, 20:22Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
Good Night Left Side
-
Siema
1.Czy ktoś kojarzy w których krajach ustawki są:
a) ścigane tylko na wniosek uczesntika/pokrzywdzonego
b) tylko wykroczeniem?
1.Czy ktoś kojarzy w których krajach ustawki są:
a) ścigane tylko na wniosek uczesntika/pokrzywdzonego
b) tylko wykroczeniem?
Banda antykomuna!
-
Na pewno mieli tez biało-niebieską przeplatankę ''Gdańsk'' z herbem tego miasta.htsk4 pisze: ↑13.05.2020, 10:18Nie jestem na 100% pewien,ale z tego co pamiętam była to Zaspa.(Tyle,że powiedzenie,że śmigano na Bałtyk z Zaspy to bardzo duuuże nadużycie,Zaspa to biało zielona dzielnica od zawsze i na zawsze,)Trzy młyny, z tego co pamiętam, były na pewno na meczu Polska Szwecja w Gdyni,na pożegnaniu Kupcewicza w Gdyni,na meczu Bałtyk Gdynia -Pogoń Szczecin.Na każdym z tych meczu ostre dymy albo z psami albo ze śledziami.Niewiele brakowało,żeby trzy młyny były również w Gdańsku,na meczu reprezentacji wybrzeża z Werderem Brema,tyle,że wtedy Bałtyk przegonili arkowcy.Egon1983 pisze: ↑12.05.2020, 20:22Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
Z tą Zaspą tak nie przesadzaj, od skmki w stronę Brzeźna buduje sie tam nonstop jakieś osiedle i migracja jest ogromna, może na Oruni czy Nowym Porcie ze względu na ''komfort zycia'' jesteście sami...
-
No i co mądrego mogę odpisać?To prawda,że w Gdańsku buduje się na potęgę(w przeciwieństwie do Gdyni),powstaje mnóstwo nowych osiedli i bloków( na samym Przymorzu obok Decathlonu powstało kilkanaście bodaj siedemnastopiętrowców),mnóstwo ludzi emigruje do Gdańska( w tym z Gdyni),na Zaspie i w Brzeźnie również powstało i powstaje wiele nowych bloków.Sugerowanie w związku z tym jakichkolwiek zmian kibicowskich na tych osiedlach to czysta teoria i fantastyka.Coś na zasadzie,że skoro w Warszawie pracuje dużo ludzi z trójmiasta,to Warszawa może za jakiś czas będzie za Arką albo Lechią.Jeszcze słowo o Nowym Porcie czy Oruni.Serio uważasz,że taka Górna Orunia ma się czego wstydzić w porównaniu np z Leszczynkami czy Witominem?Serio?Dolna wiadomo,slamsy,ale górna?Tam jest lepszy komfort życia niż w większości gdyńskich blokowisk.Nowy Port-w okolicy powstaje bądź będą powstawały nowe osiedla,oceanarium czy aquapark.To zmieni tą dzielnicę diametralnie,a jeśli dodać jej położenie to za kilka ,kilkanaście lat będzie to bardzo dobra miejscówa.Jeżeli już chciałęś coś napisać z przekąsem o komforcie życia,to trzeba było wspomnieć o Przeróbce czy Stogach:)Gedania Gdansk pisze: ↑13.05.2020, 12:39Na pewno mieli tez biało-niebieską przeplatankę ''Gdańsk'' z herbem tego miasta.htsk4 pisze: ↑13.05.2020, 10:18Nie jestem na 100% pewien,ale z tego co pamiętam była to Zaspa.(Tyle,że powiedzenie,że śmigano na Bałtyk z Zaspy to bardzo duuuże nadużycie,Zaspa to biało zielona dzielnica od zawsze i na zawsze,)Trzy młyny, z tego co pamiętam, były na pewno na meczu Polska Szwecja w Gdyni,na pożegnaniu Kupcewicza w Gdyni,na meczu Bałtyk Gdynia -Pogoń Szczecin.Na każdym z tych meczu ostre dymy albo z psami albo ze śledziami.Niewiele brakowało,żeby trzy młyny były również w Gdańsku,na meczu reprezentacji wybrzeża z Werderem Brema,tyle,że wtedy Bałtyk przegonili arkowcy.Egon1983 pisze: ↑12.05.2020, 20:22Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
Z tą Zaspą tak nie przesadzaj, od skmki w stronę Brzeźna buduje sie tam nonstop jakieś osiedle i migracja jest ogromna, może na Oruni czy Nowym Porcie ze względu na ''komfort zycia'' jesteście sami...
Good Night Left Side
-
Łysy z Bałtyku pisał kilka razy,że mieszkał przez pewien czas na Zaspie. Może to o ten 1 osobowy fc chodziło tak Bałtyku fc Warszawa. No i jeszcze ta słynna akcja pt"sukienka dla Łysego"
-
I tak nikt cie kaloszu nie traktuje poważnie. A tymbardziej tego co piszesz. Cała Polska miała/ma pompe z was i z waszych niektórych opisów niektórych wydarzeń z przeszłości. Z powietrza się nie wzięła o was opinia, że jesteście jebanymi farmazoniarzami...A na Zaspie to Lechii nie ma w ogóle. Jest tylko Bałtyk i w co czwartym bloku jesteście wy. I jeszcze jest też ŁKS Łomża, Proch Pionki i Herman Zamość, no i oczywiście fanatycy New York Devils. Weź ty idz przygłupie rzuć się z mostu...Gedania Gdansk pisze: ↑13.05.2020, 12:39Na pewno mieli tez biało-niebieską przeplatankę ''Gdańsk'' z herbem tego miasta. Z tą Zaspą tak nie przesadzaj, od skmki w stronę Brzeźna buduje sie tam nonstop jakieś osiedle i migracja jest ogromna, może na Oruni czy Nowym Porcie ze względu na ''komfort zycia'' jesteście sami...
-
Na samym początku lat 90-ych było kilka osób z Bałtyku na Zaspie, bodajże na ul. Leszczyńskich, polowano na nich ze 2 lata, w końcu 1 trafiony został, później jakoś zniknęli.Egon1983 pisze: ↑12.05.2020, 20:22Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
3 młyny były na na pewno derbach u nas z Arką, Bałtyk też przyjechał.
Pamiętam też kiedyś na meczu w Gdyni na Bałtyku 4 młyny na meczu Bałtyk - Pogoń, każdy osobno, Lechia, Bałtyk, Pogoń i Arka.
Wtedy przed meczem pojechaliśmy z Gdańska i trafiliśmy Pogoń na dworcu w Gdyni.
-
Pytanie do kibiców Górnika Konin.
Czy utozsamialiscie się z nazwą Aluminium?? Na finale pp w Poznaniu wisiała flaga.
Czy utozsamialiscie się z nazwą Aluminium?? Na finale pp w Poznaniu wisiała flaga.
-
-
Arka na meczu z Werderem miała zgodę z Lechią i wspólnie pogonili Bałtyk.htsk4 pisze: ↑13.05.2020, 10:18Nie jestem na 100% pewien,ale z tego co pamiętam była to Zaspa.(Tyle,że powiedzenie,że śmigano na Bałtyk z Zaspy to bardzo duuuże nadużycie,Zaspa to biało zielona dzielnica od zawsze i na zawsze,)Trzy młyny, z tego co pamiętam, były na pewno na meczu Polska Szwecja w Gdyni,na pożegnaniu Kupcewicza w Gdyni,na meczu Bałtyk Gdynia -Pogoń Szczecin.Na każdym z tych meczu ostre dymy albo z psami albo ze śledziami.Niewiele brakowało,żeby trzy młyny były również w Gdańsku,na meczu reprezentacji wybrzeża z Werderem Brema,tyle,że wtedy Bałtyk przegonili arkowcy.Egon1983 pisze: ↑12.05.2020, 20:22Trochę archeologii. Panowie z Trójmiasta, na zdjęciach z połowy lat 90 widnieje flaga Bałtyku - Gdańsk. Z jakiej dzielnicy Gdańska śmigano na Bałtyk ? Druga sprawa - pamiętam jakieś urywki meczu na którym były 3 młyny na jednym meczu - Lechii, Arki i Bałtyku. Co to za akcja ? Dzięki z góry.
-
Byłem oczywiście na tym meczu,wspólnym pogonieniem bym tego nie nazwał.Śledzie byli zdecydowanie bliżej,zareagowali pierwsi,zanim dobiegliśmy my,było już po zawodach.Zgody z nimi oczywiście nie było nigdy,było jednodniowe" zawieszenie broni".Które generalnie było przestrzegane,choć szczególnie po meczu mieliśmy ich na widelcu i gdyby nie ówczesna nasza starszyzna to pewnie byśmy ich zatłukli.Tyle.
Good Night Left Side
-
Może i byście zatłukli ale łatwo by nie było tego dnia gdynian reprezentowała naprawdę konkretna ekipa.
-
Od kiedy Raków wiesza flagi od zewnątrz na wyjazdach ? Bo chyba nie zawsze tak było ?
-
Ja mam takie pytanie, grupy chuligańskie zaczęły u nas się formować ok 95 r plus minus. Tb95, DHW etc.
Ciekawi mnie ilu chłopaków je tworzących działa aktywnie do dzisiaj, ilu starczyło pasji i zdrowia żeby po tylu latach działać jeszcze na tym polu ?
Mniemam że są to sporadyczne wypadki ale może się mylę i są kluby że stara ekipa jeszcze daje radę w większym gronie ?
Pozdro
Ciekawi mnie ilu chłopaków je tworzących działa aktywnie do dzisiaj, ilu starczyło pasji i zdrowia żeby po tylu latach działać jeszcze na tym polu ?
Mniemam że są to sporadyczne wypadki ale może się mylę i są kluby że stara ekipa jeszcze daje radę w większym gronie ?
Pozdro
RRR
-
Tak na logikę to chyba żaden sportowo nei działa bo mieli by teraz 45-50 lat...Widać te twarze w większości stadionów gdzieś na sektorach między młynem a piknikami. To chyba najczęściej spotykany obrazek. Pewnie zdarzają śie przypadki że jest jakiś 40 letni zapaleniec który 20 kilka lat temu zaczynał działać, ale będą to zapewne sporadyczne przypadki. W dużych miastach jest tak wielki przemiał w ekipach że głowa mała. Trzon się może trzymać ale wymiana ludzi jest ogromna. O miastach derbowych już nie wspominająć.
-
Ogólnie myślę mniej więcej tak jak i ty ale liczę że wciąż gdzieś tam może jeszcze jacyś zapaleńcy starszej daty działają ...factoryproject pisze: ↑20.05.2020, 21:03Tak na logikę to chyba żaden sportowo nei działa bo mieli by teraz 45-50 lat...Widać te twarze w większości stadionów gdzieś na sektorach między młynem a piknikami. To chyba najczęściej spotykany obrazek. Pewnie zdarzają śie przypadki że jest jakiś 40 letni zapaleniec który 20 kilka lat temu zaczynał działać, ale będą to zapewne sporadyczne przypadki. W dużych miastach jest tak wielki przemiał w ekipach że głowa mała. Trzon się może trzymać ale wymiana ludzi jest ogromna. O miastach derbowych już nie wspominająć.
RRR
-
[link]Policjanci postanowili skontrolować pojazdy. Pierwsze dwa zatrzymano w rejonie skrzyżowania al. Jana Pawła II z ul. Obywatelską. Znaleziono w nich różne przedmioty mogące służyć do walki: trzonek od siekiery, metalowy pręt i pałkę. W samochodach jechało sześciu mężczyzn, w wieku od 26 do 51 lat. Nie potrafili racjonalnie wyjaśnić dlaczego przewozili te przedmioty.
Kolejne dwa pojazdy zatrzymano w rejonie al. Jana Pawła II i Wróblewskiego oraz al. Jana Pawła II i Pabianickiej. Autami podróżowało 5 mężczyzn w wieku od 37 do 52 lat.
Znajdzie się jeszcze gdzieniegdzie wariatów grubo po 40. Niektórzy są aktywni na tyle ile mogą jak np. Dozo który w internecie nie odpuści nikomu...
-
jaki czas walki ze Stalą GorzówDanieLU. pisze: ↑24.02.2020, 21:34
Tak sobie gdybam.. Kumaci z Pogoni milczą, więc może podejmiemy dyskusję? Statystyka na przestrzeni lat. Skoro chwalą się na fejsbukach to czemu tutaj nie poruszyć tego tematu?
Portowcy, czy ta lista jest kompletna?
Czy spotkanie z Lechem na powrocie z Kluczborka (2008), spotkanie z Chojniczanką (2009) i rewanż z Piastem (2014) można wliczyć w tę tabelkę?
Coś pominąłem jeszcze?
Każda ekipa powinna mieć taką statystykę, choć w internecie cicho, wolą chwalić się na facebukach.
-
Dozo to by jeszcze obil ryja nie jednemu ''chuliganowi-celebrycie'' z obecnych ekip.
upa upa k u r e w kupa
-
Lech w 1990 r grał w pucharach z Panatinaikosem i Marsylią, uznanymi markami kibicowskimi - jakie wówczas liczby tych ekip w Poznaniu ??? i ewentualnie Lecha w Atenach i w Marsylii ?
-
A z Uwe miałby jakieś szanse?
-
niezle go podsumowal w internecie nie odpusci nikomu kozak w necie p**** w swiecie
Pozwole sobie odpowiedzieć na naszym przykładzie. W jednej nadmorskiej ekipie młodzi przejęli stery lata temu a starzy dali sobie spokoj z chuliganką. W drugiej ekipie, osoby nie po 40stce ale po 50sa jeszcze aktywne i w zasadzie są to osoby znane w całym kraju. W ekipach z centralnej Polski tez nie brakuje ludzi którzy maja 4 z przodu a kulają się po matach z małolatami. Ale to raczej jednostki niż całe „bandy z tamtych lat”. Mam nadzieje ze pomogłem :)doping pisze: ↑20.05.2020, 20:46Ja mam takie pytanie, grupy chuligańskie zaczęły u nas się formować ok 95 r plus minus. Tb95, DHW etc.
Pozdro
-
Stara sprawa, ale czy Łysy z Bałtyku zrobił samobója?
-
Żadna z wymienionych ekip nie pojawiła się w Poznaniu , a wyjazdy do Aten i Marsylii opisał ŚP. Luluś . Poszukaj to znajdziesz.Polish Power pisze: ↑20.05.2020, 23:15Lech w 1990 r grał w pucharach z Panatinaikosem i Marsylią, uznanymi markami kibicowskimi - jakie wówczas liczby tych ekip w Poznaniu ??? i ewentualnie Lecha w Atenach i w Marsylii ?
-
-
-
z jakiego stadionu to foto ?
[link]
[link]
-
Stadion Banika, chyba jeszcze za czasów gdy ten nazywał się SK Slezka Ostrava (1922-1945).
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
Dziękiwypityjanusz pisze: ↑29.05.2020, 11:40Stadion Banika, chyba jeszcze za czasów gdy ten nazywał się SK Slezka Ostrava (1922-1945).
-
oni naprawde puszcaja dopig z kasety i wystawiają zdjecia z kibicami?
-
-
Czy to prawda że Maciej Szczęsny wbił się kiedyś na żyletę szukając konfrontacji i wyszedł bez szwanku?
Lubi się tym przechwalać w wywiadach
Lubi się tym przechwalać w wywiadach
-
byly takie akcję w Polsce, że ekipa X kroi flagę ekipe Y, a później ekipie X traci skrojoną flagę, ale nie na rzecz ekipy Y?
skroił ktoś skrojoną flagę? :D
tak, przy niedzieli do rozkminki, bo w Niemczech takie coś bywało, a u nas?
-
Jaga skroiła Cracovie z fany , a potem stracili ją na rzecz Arkifutbolowypatriota pisze: ↑31.05.2020, 12:12byly takie akcję w Polsce, że ekipa X kroi flagę ekipe Y, a później ekipie X traci skrojoną flagę, ale nie na rzecz ekipy Y?
-
Jastrzębie przed meczem ze Śląskiem (?) wykroiło flagę Lechii.Jeden z fanów WKS spędził mecz na sektorze Jastrzębia i bodajże po skonczonym gwizdku zerwał z płotu wiszącą do góry kołami w/w fane i pobiegł do swoich
-
Pogoń skroiła we Wrocławiu flagę Lechii i część tej flagi albo porwany jej fragment odbił Motor na tym samym meczu. Takie wydarzenie miało miejsce jakoś na początku XXI wieku.
Nie pamiętam czy nie było tak, że Zawisza wykroiło Lechię z flagi i w rewanżu Lechia odbiła swoją flagę a także jakaś inna skrojona w której posiadaniu był Zawisza. Tu mogłem coś pomieszać dlatego, że te wydarzenia działy się w połowie lat 90tych.
Nie pamiętam czy nie było tak, że Zawisza wykroiło Lechię z flagi i w rewanżu Lechia odbiła swoją flagę a także jakaś inna skrojona w której posiadaniu był Zawisza. Tu mogłem coś pomieszać dlatego, że te wydarzenia działy się w połowie lat 90tych.
-
Oprócz tego GKS K-ce wykroił flage Brugge a pózniej stracił ja na rzecz ŁKS
-