Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Nie przypominam Sobie meczu gdzie Legia ucieka przed inną ekipą na swoim stadionie.Akcja Widzewa przemyślana i co najważniejsze wykonana . Do pełni szczęścia brakowało tylko zdobycia tej flagi.Nie ma co ukrywać że to były lata świetności Ekipy DHW .
-
Slavia_ZSC
Sam zmieniłem, zastąpiłem ostatnie zdanie, linkiem od Dozola dla zobrazowania sytuacji, ale mogę się powtórzyć. W moim opisie zadymy i tak wszystko jest. Uściślając - cofnięcie się, a przegonienie to są dwie różne sprawy. Przegonił to Widzew Motor pod ich stadionem. Bo równie dobrze mógłby napisać, że Legia na koniec awantury przegoniła Widzew.... Także trzymajmy się faktów.Miliard pisze: 08.05.2020, 09:38 Slavia..........czytałem Twój wpis w dniu wczorajszym. Nie miałem zamiaru brać udziału w tej dyskusji, dziś z ciekawości patrzę na nowe wpisy i widzę, że Twój wpis jest zmieniony.
Wczoraj napisałeś, że faktem jest to, że Widzew przegonił ekipę TB, która zajmowała miejsca po stronie trybuny krytej.
Dziś, tego fragmentu już nie ma.....
Odgórny nakaz?
Czy zmieniłeś zdanie przez kilka godzin?
Fakty są takie:
1. TB i kryta cofa się przed Widzewem (przewaga liczebna, rozkręcone ogrodzenie).
2. Po dołączeniu Żylety Widzewiacy cofają się.
Jak rozumiem problem polega na tym, że to Widzew określa kiedy był decydujący moment i niezrozumiałe jest po co ta Legia dalej biegała po murawie, pomimo tego, że psów na niej jeszcze nie było.
DHW to byla wtedy zajebista ekipa, mysle ze w top 3 w kraju w tamtych czasachzgierska pisze: 08.05.2020, 07:42 Nie przypominam Sobie meczu gdzie Legia ucieka przed inną ekipą na swoim stadionie.Akcja Widzewa przemyślana i co najważniejsze wykonana . Do pełni szczęścia brakowało tylko zdobycia tej flagi.Nie ma co ukrywać że to były lata świetności Ekipy DHW .
-
DoZo(L)e...
Daj już spokój, FAKTY są takie:Slavia_ZSC pisze: 08.05.2020, 13:00Sam zmieniłem, zastąpiłem ostatnie zdanie, linkiem od Dozo.. dla zobrazowania sytuacji, ale mogę się powtórzyć. W moim opisie zadymy i tak wszystko jest. Uściślając - cofnięcie się, a przegonienie to są dwie różne sprawy. Przegonił to Widzew Motor pod ich stadionem. Bo równie dobrze mógłby napisać, że Legia na koniec awantury przegoniła Widzew.... Także trzymajmy się faktów.Miliard pisze: 08.05.2020, 09:38 Slavia..........czytałem Twój wpis w dniu wczorajszym. Nie miałem zamiaru brać udziału w tej dyskusji, dziś z ciekawości patrzę na nowe wpisy i widzę, że Twój wpis jest zmieniony.
Wczoraj napisałeś, że faktem jest to, że Widzew przegonił ekipę TB, która zajmowała miejsca po stronie trybuny krytej.
Dziś, tego fragmentu już nie ma.....
Odgórny nakaz?
Czy zmieniłeś zdanie przez kilka godzin?
Fakty są takie:
1. TB i kryta cofa się przed Widzewem (przewaga liczebna, rozkręcone ogrodzenie).
2. Po dołączeniu Żylety Widzewiacy cofają się.
Jak rozumiem problem polega na tym, że to Widzew określa kiedy był decydujący moment i niezrozumiałe jest po co ta Legia dalej biegała po murawie, pomimo tego, że psów na niej jeszcze nie było.
Z Twoich opisów wynika, że byłeś wtedy na ŻY(L)ECIE i chciałbyś czuć się choć trochę uczestnikiem tamtych wydarzeń, ale radzę Ci, odszukaj mnie kiedyś w W-wie, pokaże ci niepublikowany w sieci film z całą akcją, którego nie chcę upubiczniać do czasu pogrążenia (się) reszty widzewiaków, OK? :DSlavia_ZSC pisze: 06.05.2020, 15:51 Tam było bardzo duże zadymienie, nic nie było widać (a na pewno od strony Żylety :) ). Zaskoczenie pierwsza klasa. Na zdjęciu jest początek imprezy, a na filmiku środek. Potem Widzew się cofnął do klatki i wjechały psy.
-
Slavia_ZSC
Mylisz się, wrzuć ten filmik i rozwiej wszystkie wątpliwości.
-
DoZo(L)e...
Zakład?! ;)
Cierpliwości, kłamczuchy. :)Asusss pisze: 08.05.2020, 14:53Dawaj, wrzuć film, zrób premierę tego jak dotąd nie publikowanego filmu. Wszyscy czekamy. I jeszcze wrzuć filmik z powrotu widzewa co Legia się ustawiła i dochodzi do starcia, ursus. Ta kwestie też trzeba będzie wyjaśnić bo przecież tam byłeś więc wiesz najlepiej, dodatkowo masz pewnie parę filmów z kilku kamer z całego zajścia. Dawaj ...olek, czekamy.DoZo(L)e... pisze: 08.05.2020, 14:34Daj już spokój, FAKTY są takie:Slavia_ZSC pisze: 08.05.2020, 13:00
Sam zmieniłem, zastąpiłem ostatnie zdanie, linkiem od Dozo.. dla zobrazowania sytuacji, ale mogę się powtórzyć. W moim opisie zadymy i tak wszystko jest. Uściślając - cofnięcie się, a przegonienie to są dwie różne sprawy. Przegonił to Widzew Motor pod ich stadionem. Bo równie dobrze mógłby napisać, że Legia na koniec awantury przegoniła Widzew.... Także trzymajmy się faktów.
(...)Z Twoich opisów wynika, że byłeś wtedy na ŻY(L)ECIE i chciałbyś czuć się choć trochę uczestnikiem tamtych wydarzeń, ale radzę Ci, odszukaj mnie kiedyś w W-wie, pokaże ci niepublikowany w sieci film z całą akcją, którego nie chcę upubiczniać do czasu pogrążenia (się) reszty widzewiaków, OK? :DSlavia_ZSC pisze: 06.05.2020, 15:51 Tam było bardzo duże zadymienie, nic nie było widać (a na pewno od strony Żylety :) ). Zaskoczenie pierwsza klasa. Na zdjęciu jest początek imprezy, a na filmiku środek. Potem Widzew się cofnął do klatki i wjechały psy.
Pamiętam tamten mecz i awanturę.Widzew pisał o zwycięstwie,a Legia o nierozstrzygniętym starciu.Tak to mniej więcej wyglądało.Nie przypominam sobie żeby Legia przyznała się do porażki .To raczej była wersja Widzewa.Sam dostałem info od kuzyna o wielkim zwycięstwie RTS-u itd.Filmy i zdjęcia tego nie oddają.Wiadomo ekipa na wyjezdzie,wjazd na murawe... to było cos.Jedni czują się zwycięzcami,a drudzy widzą to inaczej.Ta rozmowa nikogo nie przekona do swojej racji.
-
krzycho_ASR
Potwierdzam, w Łodzi świeżo po akcji chodziła fama że Legia została rozjebana w pył.
Dozo(L) dawaj ten filmik, po co czekać na cokolwiek.
Czasami naprawdę ręce opadają. Te filmiki parokrotnie były na tym forum, a każdy kto wpisze w google'a frazę "Legia Widzew murawa" na nie trafi.
To już było kilka postów wyżej - z odległości większej:
https://youtu.be/JKQ1jlMtzkk
A tu z mniejszej:
https://youtu.be/UEJAMlCBYU0
Faktycznie - "Legia rozjebana w pył".
To już było kilka postów wyżej - z odległości większej:
https://youtu.be/JKQ1jlMtzkk
A tu z mniejszej:
https://youtu.be/UEJAMlCBYU0
Faktycznie - "Legia rozjebana w pył".
A jaka chodziła fama?krzycho_ASR pisze: 08.05.2020, 17:53 Potwierdzam, w Łodzi świeżo po akcji chodziła fama że Legia została rozjebana w pył.
-
krzycho_ASR
Taka, jak nawinął Ci kuzyn. Potwierdziłem Twoje słowa.Abr1908 pisze: 08.05.2020, 18:31A jaka chodziła fama?krzycho_ASR pisze: 08.05.2020, 17:53 Potwierdzam, w Łodzi świeżo po akcji chodziła fama że Legia została rozjebana w pył.
krzycho_ASR pisze: 08.05.2020, 18:34Taka, jak nawinął Ci kuzyn. Potwierdziłem Twoje słowa.Abr1908 pisze: 08.05.2020, 18:31A jaka chodziła fama?krzycho_ASR pisze: 08.05.2020, 17:53 Potwierdzam, w Łodzi świeżo po akcji chodziła fama że Legia została rozjebana w pył.
Zero ironii
Dawaj filmy, chcę zobaczyć waszą porażkę w TV. A reszcie proponuję nie zabierać głosu jak znacie tę historię tylko z chodzącej famy.
Dużo prawdy w tym co napisałeśAbr1908 pisze: 08.05.2020, 17:28 Pamiętam tamten mecz i awanturę.Widzew pisał o zwycięstwie,a Legia o nierozstrzygniętym starciu.Tak to mniej więcej wyglądało.Nie przypominam sobie żeby Legia przyznała się do porażki .To raczej była wersja Widzewa.Sam dostałem info od kuzyna o wielkim zwycięstwie RTS-u itd.Filmy i zdjęcia tego nie oddają.Wiadomo ekipa na wyjezdzie,wjazd na murawe... to było cos.Jedni czują się zwycięzcami,a drudzy widzą to inaczej.Ta rozmowa nikogo nie przekona do swojej racji.
Może inaczej ... która ekipa w Polsce zrobiła akcje na stadionie Legii nowym czy starym gdzie zdejmowano legijne flagi i gdzie ekipa Legii paliła wrotki.Zorganizujcie podobną akcję i wtedy piszcie swoje mądrości.
Proponuje zakończyć juz ten temat, bardzo dobra nasza akcja, do pelni szczescia zabrakło tylko zdobycia flagi. Tak jak napisales nikt nie zrobil takiej akcji na Legii ani wczesniej ani pozniej ale nie ma mowy o jakims rozbiciu ich w pyl jak niektorzy pisali. Pewne jest jedno, ze wtedy bylismy bardzo mocni, mocniejsi niz na obecną chwilę.
Dozol a będzie filmik z Kutna jak jechaliście do Szczecina? Ciekawe czy to też obrócisz w wasz sukces? 
-
DoZo(L)e...
Zgadzam się zawiesić wątek do czasu odszukania w moim tajnym archiwum 'private video' z ówczesną ucieczką 'dhw' i "przekonwertowania" materiału z systemu VHS (pewnie wiekszość komentujących nie wie, co to) na umożliwiajacy publikację w internecie. Wtedy poznamy ... widzewskiego szcześcia pełnię. ;)Krzych85 pisze: 09.05.2020, 00:39 Proponuje zakończyć juz ten temat, bardzo dobra nasza akcja, do pelni szczescia zabrakło tylko zdobycia flagi. Tak jak napisales nikt nie zrobil takiej akcji na Legii ani wczesniej ani pozniej ale nie ma mowy o jakims rozbiciu ich w pyl jak niektorzy pisali. Pewne jest jedno, ze wtedy bylismy bardzo mocni, mocniejsi niz na obecną chwilę.
O film z Kutna musiałbyś ewentualnie poprosić kogoś z "t'97", bo to byłaby fajna pamiątka z może (niedawno 'pf' winę zwalali na widzewiaków :) pierwszego, historycznego napadu na ... kanpaki. Poza tym, to czy nie tamtej nocy "psy" złapały około 10-ciu waszych "na gorącym" i kilka razy więcej w następnych tygodniach bez komórkowych ułatwień (dane z BTS itp.)? Zapewne tym "sukcesem" też się nie chcecie podzielić. :(Pique pisze: 09.05.2020, 03:01 DoZo. a będzie filmik z Kutna jak jechaliście do Szczecina? Ciekawe czy to też obrócisz w wasz sukces?![]()
I co 'destroyed'si' napiszą o innej "nierozstrzygniętej", umówionej konfrontacji (w 2003?) z (L)egionistami, czy tam mieliście jakiegoś ukrytego filmoWca? :D
Ukrytego fotoreportera to wy postawiliscie w nieprzypadkowym miejscu na Wolskiej. Tylko nie pykło. Mogliście go postawic z drugiej strony to byscie mieli chociaż czarno na białym kto z was pierwszy zaczął rwać zelówy!
Dozol Ty jesteś taki obcykany we wszystkich tematach.Wymień prosze ile to już razy dostaliście w******* od innych ekip we własny mieście? Możesz używać linków.
Legia nie przegrywa, a jak już to porażka turystów :)
Wracając jeszcze do starcia na murawie, według mnie żadna ze stron nie wygrała i obie strony zaliczyły cofkę. Ale z dużym plusem dla Widzewa, który na obcym terenie był stroną która pierwsza rozkręciła awanturę, podarła flagę i pogoniła ekipę Legii. Dlatego można to uznać za nas sukces, bo nigdy tak nie wielu osiągnęło tak wiele. Pamiętam, że gratulacje od wielu ekip spływały z całego kraju, które były pod wrażeniem awantury.
Dozo 2003 rok, piszesz o Budapeszcie gdzie nie zastaliśmy was na umówionym miejscu? ;)
Wracając jeszcze do starcia na murawie, według mnie żadna ze stron nie wygrała i obie strony zaliczyły cofkę. Ale z dużym plusem dla Widzewa, który na obcym terenie był stroną która pierwsza rozkręciła awanturę, podarła flagę i pogoniła ekipę Legii. Dlatego można to uznać za nas sukces, bo nigdy tak nie wielu osiągnęło tak wiele. Pamiętam, że gratulacje od wielu ekip spływały z całego kraju, które były pod wrażeniem awantury.
Dozo 2003 rok, piszesz o Budapeszcie gdzie nie zastaliśmy was na umówionym miejscu? ;)
-
DoZo(L)e...
W umówionym miejscu na stadionie, bo baliście się z "triadą" poczekać na Legię przed. :DPique pisze: 09.05.2020, 16:49 Legia nie przegrywa, a jak już to porażka turystów :)
DoZo 2003 rok, piszesz o Budapeszcie gdzie nie zastaliśmy was na umówionym miejscu? ;)
Poza tym, chodzi o to spotkanie (nie z "t'97"), które doszło do skutku, gdzie nie znaliście znaczenia sWojego 'basta',
ale z tobą nie rozmawiam, bo znowu zaczynasz oszukiwać. ;)
A w sumie, to czy ekipa Legii choć ma jedno stracie do przodu z Widzewiakami?
Bo z tych spotkań które ja znam to albo zaliczali porazki albo nierozstrzygnięcia.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to jakieś sukcesy w przeganianiu główną ekipa widzewskich fan clubów (chodaków).
Choć jedno starcie ma Legia na plus z Widzewem?
Bo z tych spotkań które ja znam to albo zaliczali porazki albo nierozstrzygnięcia.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to jakieś sukcesy w przeganianiu główną ekipa widzewskich fan clubów (chodaków).
Choć jedno starcie ma Legia na plus z Widzewem?
-
StatystykKalkulator
Proste Watsonie :) Proponuje wyżej podciągnąć maseczkę na ryju w ten wiosenny weekend bo nic innego już ci nie pozostalo :) i pamiętaj zawadiako o rękawiczkach!
Dozol gdzie filmik? Dzień za dniem leci a tu cisza...Kiedy go w końcu wrzucisz bo wszyscy czekamy.
A pamiętacie jeszcze low kicka na kolano, niegdysiejsza gwiazde tego forum?Dozol mi go przypomina, low kick tez schodził do piwnicy po jakieś materiały ktore mial upublicznic i nigdy tego nie zrobil..... Ciekawe ci sie z nim teraz dzieje i czy Dozol podzieli jego losAsusss pisze: 10.05.2020, 10:28 Dozol gdzie filmik? Dzień za dniem leci a tu cisza...Kiedy go w końcu wrzucisz bo wszyscy czekamy.
-
DoZo(L)e...
Minęło raptem kilka dni, a z 'wpierdo7u, spierda7ania', "rozbicia w pyŁ" nagle to 'dhw' "zaliczyła 'wycofkę'" i jednak (L)egioniści nie kłamali o tym, że przez "psy" awantury można było rozstrzygnąć. :)
Nawet nie spróbuję odnaleźć moich archiwaLiów, aż nie wypowie się tu cały kwiat widzewskiego 'e-fajtingu. ;)
Nawet nie spróbuję odnaleźć moich archiwaLiów, aż nie wypowie się tu cały kwiat widzewskiego 'e-fajtingu. ;)
-
divide1908
W tym temacie też będziesz płakał o maseczkach? Ty masz coś naprawdę z łbem nie tak. Wracaj do hyde parku.StatystykKalkulator pisze: 09.05.2020, 20:31 Proste Watsonie :) Proponuje wyżej podciągnąć maseczkę na ryju w ten wiosenny weekend bo nic innego już ci nie pozostalo :) i pamiętaj zawadiako o rękawiczkach!
-
DoZo(L)e...
Czy ktoś każe napisać odBANdażOWANEJ, o jaki "filmik dzisiaj wrzucony" jej chodzi, czy wszyscy się boją, że jej podczas okresu odbije i się 'rozje6ie', jak czołówka 'dhw'?
-
patriota85
Pytanie do widzewiaków.
Posiadacie jakieś zdjęcia, na których widać flagę "Tarnów".Była to malutka flaga, wisiała taka w pierwszej połowie lat 90-ych.Z tą flagą jeździł jeden typ z Tarnowa.Skrojona przez GKS Katowice.
Posiadacie jakieś zdjęcia, na których widać flagę "Tarnów".Była to malutka flaga, wisiała taka w pierwszej połowie lat 90-ych.Z tą flagą jeździł jeden typ z Tarnowa.Skrojona przez GKS Katowice.
altgr a nie mylisz czasem tego Tarnowa z Tychami?altgr pisze: 13.05.2020, 20:27Mi sie wydaje, ze co najmniej kilku gosci (2-4 ?) jezdzilo razem na Widzew z ta flaga, ale moglem cos pomylic. Na pewno byla tez grupka z Gorlic i tutaj moje pytanie, rownoczesnie byli kibicami Glinika ?patriota85 pisze: 13.05.2020, 17:05 Pytanie do widzewiaków.
Co do Gorlic to tak kibice Glinika byli też Widzewiakami. W młynie Glinika często były barwy Widzewa, obie grupy łączyła wtedy dobra zgoda z Karpatami Krosno. Do tej pory ktoś tam jeździ dalej z Gorlic, ale to raczej starsze towarzystwo.
-
patriota85
"Od zawsze" wiem o 1 osobie w tamtym czasie jeżdżącej z Tarnowa na Widzew. Nawet jak się gdzieś ten temat przewijał, to też była mowa o 1 typie.
Wiem też, że kilkanaście lat temu były 2 osoby (ojciec i syn) z Tarnowa , które pojawiały się na meczach Widzewa.Może to ten sam gość ?
Tylko na Widzewie i GKS-ie Katowice wisiały flagi "Tarnów".Do tej drugiej dokopałem się 2 dni temu po kilku próbach jej znalezienia.
Wiem też, że kilkanaście lat temu były 2 osoby (ojciec i syn) z Tarnowa , które pojawiały się na meczach Widzewa.Może to ten sam gość ?
Tylko na Widzewie i GKS-ie Katowice wisiały flagi "Tarnów".Do tej drugiej dokopałem się 2 dni temu po kilku próbach jej znalezienia.
Widzew w ostatnich dniach spora przewaga na łódzkich ulicacH. Łksa podobno nie wiedziała co się dzieje :))
Marna prowokacja, uczciwie trzeba przyznać, niestety ze ŁKS na ta chwile z powodu riznych zawirowań mocniejszy troche ale za jakis czas to sie powinno wyrównaćLaguna pisze: 29.05.2020, 15:02 Widzew w ostatnich dniach spora przewaga na łódzkich ulicacH. Łksa podobno nie wiedziała co się dzieje :))
Ktoś ci dobrych farmazonów naopowiadał. Właśnie straciłeś wiarygodność.Laguna pisze: 29.05.2020, 15:02 Widzew w ostatnich dniach spora przewaga na łódzkich ulicacH. Łksa podobno nie wiedziała co się dzieje :))
Sulejów znowu na farcie...Tylko na murach tacy groźni.
Bełchatów. Na plus Rts.
Tego co napisał kolega wyżej nie będę komentował bo zależy jak to rozumieć natomiast wczoraj Widzew zgrabną ekipa zbiera się na Pietrynie w poszukiwaniu sąsiadek, ale do niczego nie dochodzi bo ani widu ani słuchu sąsiadek.
To jest o czym pisać???
Musi się pochwalic...
Usłyszał od starszego kolegi, który to będąc u sąsiada podsłuchał jego siostrę - która mówiła, że Widzew przyjechal najlepszym składem top hools na ulicę Piotrkowską.
więc pomyślał sobie , że praktycznie w linii prostej to tak jakby najebali pół Polski...
Usłyszał od starszego kolegi, który to będąc u sąsiada podsłuchał jego siostrę - która mówiła, że Widzew przyjechal najlepszym składem top hools na ulicę Piotrkowską.
więc pomyślał sobie , że praktycznie w linii prostej to tak jakby najebali pół Polski...