Patriotyzm u kibiców na Górnym Śląsku

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

HanysRSL

Re: Patriotyzm u kibiców na Górnym Śląsku

Post autor: HanysRSL » 05.03.2020, 19:52

19__kattowitz__20 pisze:
02.03.2020, 08:39
w Tychach jest jeszcze dość tocha Ślonzoków.w Jastrzębiu tyż(peryferia) ale w Zabrzu abo w Gliwicach może pora starych omów...nawiyzli hadziaji po ptokach.pyRsk
Nie wiem skąd Ty mosz te info że we Zabrzu same hadziaje ... Co do Gliwic sie zgodza.

iparts.pl
19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 05.03.2020, 20:25

to pRzedstow sytuacja w Zabrzu , bo Gliwice to niestety same gorole,przesiedleńcy....:(

Glivitzky1945

Post autor: Glivitzky1945 » 05.03.2020, 22:44

miedzy Zabrzem a Gliwicami jedyna roznica jest taka ze w Zabrzu czesciej uslyszysz jak ktos mowi "ja" a nie "tak" i czasem troche bardziej zaciagaja. a zeby tak typowo po Slasku to niestety praktycznie tak samo jak w Gliwicach, ciezko uslyszec, chyba ze starsi ludzie.

walka__o_przetrwanie

Post autor: walka__o_przetrwanie » 06.03.2020, 06:43

wurda1ak pisze:
26.02.2020, 11:28
walka__o_przetrwanie pisze:
23.02.2020, 20:32
strona-praska pisze:
22.02.2020, 20:19

nisc ty parówo. Jakim cudem ty się uchowales na tej Arce. Nadajesz się do wąchania kleju na skłocie z koleżankami z antify
A czemu miał się nie uchować skoro Arka z murzynem jeżdziła wtedy na mecze. Przedawniona sprawa ale wtedy to był ewenement.

Wielkie halo ... Murzyn swój był, w Gdyni rodzony i chowany, a nie jakies imigracyjne scierwo :D Wiec odpierdolic sie od Murzyna gimbusy.

Najsmieszniejsze zas jest przypinanie łatki jakiegos antifiarza niscowi, przez dzbanów co pojecia nie maja o czym pisza w ogole.

A na koniec pytanie zagadka, co jest gorszym obciachem:
jeżdzenie z Murzynem czy lizanie się po dupach i zbijanie piatek z banderowcami na turniejach ?
Ciekawe bo większość śledzi tutaj na forum twierdziła, że żadnego murzyna na Arce nie było :) murzyn był z ekipy normalnie, w Gdańsku na meczu z Legią wisiał na płocie jak małpa i sapał do skinów. Napisałem, że przedawniona sprawa ale wtedy jedyna antifiarska ekipa z Murzynem w Polsce. Dlatego teraz trochę śmiesznie brzmią okrzyki w stylu Arka Gdynia biała siła :)

Sztygar

Post autor: Sztygar » 06.03.2020, 07:41

19__kattowitz__20 pisze:
05.03.2020, 20:25
to pRzedstow sytuacja w Zabrzu , bo Gliwice to niestety same gorole,przesiedleńcy....:(
Tak samo zwracasz sie do kolegów z Zawiercia?
Zamiast opowiadać bzdury to musisz miec świadomość ze Gliwice byly do 1945 roku (ścisłe centrum w 90 zamieszkiwali Niemcy)w granicach Niemiec natomiast obrzeża, wtedy osobne miasta jak np.Łabędy byly wymieszane przez Niemców , Ślązaków i Polaków.
Obecnie wszystko jest wymieszane i na takich osiedlach jak Łabędy Sośnica Ligota Bojków Brzezinka słychac ze jesteś na Śląsku.

wezstoperan

Post autor: wezstoperan » 06.03.2020, 11:22

Teraz więcej folksdojczów znajdziecie w wolnym mieście danzig, a nie na Śląsku.

Tam to dopiero mają ciągi do niemiec że ja p*******.

19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 06.03.2020, 11:54

Glivitzky1945 pisze:
05.03.2020, 22:44
miedzy Zabrzem a Gliwicami jedyna roznica jest taka ze w Zabrzu czesciej uslyszysz jak ktos mowi "ja" a nie "tak" i czasem troche bardziej zaciagaja. a zeby tak typowo po Slasku to niestety praktycznie tak samo jak w Gliwicach, ciezko uslyszec, chyba ze starsi ludzie.
jak słysza że Ślonzoki zaciągają to mie to śmieszy bo język śląski to twardo godka a niy zaciąganie,zaciągają to np na Podlasiu.pyRsk!

rozpierdol

Post autor: rozpierdol » 06.03.2020, 13:09

Z miast w których bywałem na GŚ(poza Chorzowem) to chyba najbardziej ''godają'' w Rudzie Śląskiej.Tam chyba nikt nie mówi i jeszcze z tego co zauważyłem to ludzie z Rudy Śląskiej trochę inaczej ''godają'' niż np. ci z Katowic czy Chorzowa.Ale może mi się tylko wydawało ;)
1910

19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 06.03.2020, 16:12

rozpierdol pisze:
06.03.2020, 13:09
Z miast w których bywałem na GŚ(poza Chorzowem) to chyba najbardziej ''godają'' w Rudzie Śląskiej.Tam chyba nikt nie mówi i jeszcze z tego co zauważyłem to ludzie z Rudy Śląskiej trochę inaczej ''godają'' niż np. ci z Katowic czy Chorzowa.Ale może mi się tylko wydawało ;)
Ziomek chyba ci sie wydawało...ale to pRowda że Ruda Śl. to taki bastion ślonskij godki,a inaczej godajom trocha np.w Radzionkowie,Piekarach,Rybniku...

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 07.03.2020, 01:33

rozpierdol pisze:
06.03.2020, 13:09
Akurat na Rudzie godajom tak samo jak na Chorzowie czy Katowicach. Inno godka uświadczysz np. w Siemcach czy Piekarach kaj tzw. "sycom". Trochę inaczej jest też w południowych stronach Górnego Ślonska, czyli Racibórz, Pszów, Rybnik, Knurów itp., ale jakoś mega mocno się to nie różni.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 07.03.2020, 01:43

Sztygar pisze:
06.03.2020, 07:41
19__kattowitz__20 pisze:
Zamiast opowiadać bzdury to musisz miec świadomość ze Gliwice byly do 1945 roku (ścisłe centrum w 90 zamieszkiwali Niemcy)w granicach Niemiec natomiast obrzeża, wtedy osobne miasta jak np.Łabędy byly wymieszane przez Niemców , Ślązaków i Polaków.
Obecnie wszystko jest wymieszane i na takich osiedlach jak Łabędy Sośnica Ligota Bojków Brzezinka słychac ze jesteś na Śląsku.
Koledzy z Zawiercia to są nasze oswojone gorole i tyle. :) Dziesiątki razy było to tu tłumaczone, jak widać i widzisz dalej - klimat w Zawierciu, Staszowie, Kętach czy Dzierżoniowe się nie zmienia, nadal panuje tam TYLKO RUCH. :)

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 07.03.2020, 08:54

06.03.2020, 06:43
wurda1ak pisze:

A czemu miał się nie uchować skoro Arka z murzynem jeżdziła wtedy na mecze. Przedawniona sprawa ale wtedy to był ewenement.

Wielkie halo ... Murzyn swój był, w Gdyni rodzony i chowany, a nie jakies imigracyjne scierwo :D Wiec odpierdolic sie od Murzyna gimbusy.

Najsmieszniejsze zas jest przypinanie łatki jakiegos antifiarza niscowi, przez dzbanów co pojecia nie maja o czym pisza w ogole.

jeżdzenie z Murzynem czy lizanie się po dupach i zbijanie piatek z banderowcami
na turniejach ?
Ciekawe bo większość śledzi tutaj na forum twierdziła, że żadnego murzyna na Arce nie było :) murzyn był z ekipy normalnie, w Gdańsku na meczu z Legią wisiał na płocie jak małpa i sapał do skinów. Napisałem, że przedawniona sprawa ale wtedy jedyna antifiarska ekipa z Murzynem w Polsce. Dlatego teraz trochę śmiesznie brzmią okrzyki w stylu Arka Gdynia biała siła :)
Pozwolę sobie DO KOŃCA się z tym nie zgodzić, bo choć nie prowadziłem statystyk ws. "pucowania się" tutaj arkowców do "swojego" murzyna, którego zabierali na mecze z Legią ('danzig, 'posen'?), to choć bez urodzonego w PL bAMBO (takiego pamiętam w innych młynach ;) podobnym do gdyńskiego towarzystwa było to (zaproszone przez bENITO/A na K6) z Muranowa (m.in. flagi "kibice przeciwko faszyzmowi/punks & skins ..." lub wcześniejsze ze znaczkiem anarchii na "s-Sta7óWce" i 'eRTeeSie' ? :), ale nie mam pewności, czy dowodził nim wszystkimi hASEK z w-wskiej antify, czy ('reagge-/ska-/s.h.a.r.p./red-/-skin') "nisc" z "anką dynia". :D

Może któryś z "hitlerowców" z 'beuthen' naświetli lepiej ten temat ... albo bandy, które mają pozytywne stosunki z 'upa-ińcami'. ;) :) :D
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."

www.tvp.info

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 08.03.2020, 14:47

06.03.2020, 06:43
wurda1ak pisze:

jeżdzenie z Murzynem czy lizanie się po dupach i zbijanie piatek z banderowcami na turniejach ?
Napisałem, że przedawniona sprawa ale wtedy jedyna antifiarska ekipa z Murzynem w Polsce. Dlatego teraz trochę śmiesznie brzmią okrzyki w stylu Arka Gdynia biała siła :)
p********* jakbys z gimnazjum byl ... a nie wydaje mi sie mimo wszystko.
Jaka antifiarska ekipa?
O antifach wtedy nikt nie slyszal. W jakas polityke (poglady) wiekszosc wbijala c***. To byly czasy subkultur. Na trybunach dominowali skini, ale obecni byli przedstawiciele wszystkich subkultur i nikt problemu z tego nie robil. Liczyl sie klub.

P.
Nie odpowiedziales na pytanie ... Murzyn czy banderowcy ;) ?
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 20.03.2020, 09:14

Nie wiem jak to wytłumaczyć. Tak samo jak to, że pis wygrał na Śląsku...

Pitfas

Post autor: Pitfas » 20.03.2020, 16:34

Nie wiem czy to główna przyczyna, ale dużo ludzi głosowało na PiS dlatego, że mamili ludzi tym, że będą wspierać polskie górnictwo i kopalnie nie będą zamykane, ludzie też mieli dość PO i pamiętali co ci chcieli zrobić z górnictwem i jak pacyfikowali górników. Wielu ludzi wtedy to przekonało, mnie trochę też. Po czasie wyszło, że podejście Pisu i Po jest takie same do sprawy, no może PiS stwarza pozory. Mam nadzieję, że Ślązacy zrozumieli, że w tym państwie istnieją inne partie niż te z układu Popisu.

Dolniety_Pierre

Post autor: Dolniety_Pierre » 20.03.2020, 16:51

Pitfas pisze:
20.03.2020, 16:34
Nie wiem czy to główna przyczyna, ale dużo ludzi głosowało na PiS dlatego, że mamili ludzi tym, że będą wspierać polskie górnictwo i kopalnie nie będą zamykane, ludzie też mieli dość PO i pamiętali co ci chcieli zrobić z górnictwem i jak pacyfikowali górników. Wielu ludzi wtedy to przekonało, mnie trochę też. Po czasie wyszło, że podejście Pisu i Po jest takie same do sprawy, no może PiS stwarza pozory. Mam nadzieję, że Ślązacy zrozumieli, że w tym państwie istnieją inne partie niż te z układu Popisu.
Stary numer z rękawica... podobnie było na Pomorzu ze stoczniami. PO zamykało bo nie rentowne ,a Pisiory obiecywały, ze nie pozwolą. Jaki był final każdy wie...
Fortis fortuna adviuat

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 20.03.2020, 18:23

Szydło obiecywała przed kopalnią Makoszowy że żadna kopalnia nie zostanie zamknięta, a dziś tej kopalni (jak i kilku innych) nie ma. Dużo głosujących na Śląsku na PiS się na tym przejechało. A w kolejce kolejne kopalnie (Pokój, Jas-Mos itd.).
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

Hahahaha

Post autor: Hahahaha » 21.03.2020, 01:30

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, do wora tylko Śmierdziele 😉 Znam normalnych hanysów, talich co się nie wywyższają i są wporządku. Śmierdziele to ewenement, ci to są niezniszczalni i najlepsi, ale to zwykłe przyjebanie mózgowe. Weź np. Tego głąba, wszędzie wtrąci swój głos, a ani jednego z tych trzech języków nie opanował do stopnia komunikatywnego.
P. S. Niebieski Dzierzoniów to jest jeszcze, ale tylko z nazwy, taki fc widmo, którego ciężko gdzieś spotkać.
P. S.2. Uprzedzając cie, bo pewnie się spierdolisz, ile tego potężnego FC w bliskim Lubinie?
P. S. 3. Tresujecie ich że są oswojeni?

Pitfas

Post autor: Pitfas » 21.03.2020, 10:40

SN1918 pisze:
20.03.2020, 22:55
bez-napinki pisze:
20.03.2020, 09:14
Jak nie masz nic sensownego do wniesienia w dyskusji to tak sobie spokój. Idź się wyżal na forum szwabskich ślązakowców jaka to Polska zła, a Śląsk i ślązakowcy to siódmy cud świata i że pochodzicie od samego Zeusa. Irytuje mnie już powoli ta wasza arogancja i wywyższanie się, a gdzie w rzeczywistości jesteście zwykłymi zgermanizowanymi Polakami, którzy jeszcze na dodatek z niemieckiego znacie tylko podstawowe słówka... A ty to już wgl jesteś bardzo trudny przypadek.
Widzisz sam rozwalasz temat, a komuś zwracasz uwagę, po co te uszczypliwości? Mógłbym odbić piłeczkę i to samo napisać o Polakach i ich mani wielkości, Wielkiej Lechii, husarii, zawsze honorowych polskich chuliganach i podobnych bzdurach, ale lepiej wrzucić wszystkich do jednego wora. Nie Ty też będziesz decydować kim jesteśmy i kim się czujemy. W 19 wieku w Rosji panowało przekonanie, że Polacy to szczep narodu rosyjskiego, może mieli rację?

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 21.03.2020, 11:28

Pitfas pisze:
20.03.2020, 16:34
Niestety nie ma na to szans, my jako ogół ludzi jesteśmy omamieni tym, że są tylko pis i po, nas wolnomyślących jest niestety garstka w tym kraju. Mając oczywiście na uwadze to, że typowo idealnej partii w Polsce nie ma...
SN1918 pisze:
20.03.2020, 22:55
bez-napinki pisze:
20.03.2020, 09:14
Jak nie masz nic sensownego do wniesienia w dyskusji to tak sobie spokój. Idź się wyżal na forum szwabskich ślązakowców jaka to Polska zła, a Śląsk i ślązakowcy to siódmy cud świata i że pochodzicie od samego Zeusa. Irytuje mnie już powoli ta wasza arogancja i wywyższanie się, a gdzie w rzeczywistości jesteście zwykłymi zgermanizowanymi Polakami, którzy jeszcze na dodatek z niemieckiego znacie tylko podstawowe słówka... A ty to już wgl jesteś bardzo trudny przypadek.
Synek, prujesz się tutaj tak samo jak na naszym szwabskim forum, widziałem temat założony przez ciebie (nie zasługujesz ciulu na szacunek, dlatego z małej). Generalnie c*** mnie obchodzi co ty sobie myślisz o nas "Ślązakowcach, Szwabach, Niemcach, Nazistach, antypolokach", ale wiedz, że c**** wiesz i śpisz w nogach u ojca. Właśnie przez takie k**** jak ty, my Ślązakowskie Szwaby jeszcze bardziej będziemy dumni z tego, że jesteśmy Ślązokami. :)
Hahahaha pisze:
21.03.2020, 01:30
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, do wora tylko Śmierdziele 😉 Znam normalnych hanysów, talich co się nie wywyższają i są wporządku. Śmierdziele to ewenement, ci to są niezniszczalni i najlepsi, ale to zwykłe przyjebanie mózgowe. Weź np. Tego głąba, wszędzie wtrąci swój głos, a ani jednego z tych trzech języków nie opanował do stopnia komunikatywnego.
P. S. Niebieski Dzierzoniów to jest jeszcze, ale tylko z nazwy, taki fc widmo, którego ciężko gdzieś spotkać.
P. S.2. Uprzedzając cie, bo pewnie się spierdolisz, ile tego potężnego FC w bliskim Lubinie?
P. S. 3. Tresujecie ich że są oswojeni?
Tępa ruro, o Niebieski Dzierżoniów się nie martw, zawsze możesz się tam przejechać w barwach swojego klubu i zobaczyć jaki to FC Widmo. Na resztę nie będę ci odpowiadać, a z tym językiem polskim to się trochę zagalopowałeś, ale w internecie możesz wszystko! ;)

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 21.03.2020, 12:04

Na Śląsku wygrał ogólnie PiS ale waszych Gliwicach chyba PO

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 21.03.2020, 12:09

Ja też mam wrażenie, że te wszystkie koszulki/szaliczki itp. "Żołnierze Wyklęci, Patrioci, Patriota" mają kupować tacy jak Ty i SN1918, bo ktoś na tym zarabia.
Ja też mam trochę znajomych kibiców i na moje to takie chłopy jednak istnieją, czyli tacy, którzy mają Górny Śląsk w sercu, a że może się to wydawać "modne", to powiedz mi... co nie jest modne? Ten Wasz patriotyzm za 5 zł?

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 22.03.2020, 11:55

A coś Ty taki wszechwiedzący? Ja na Górnym Śląsku mieszkam 30 lat, z czego ponad połowę życia spędziłem na typowo śląskiej dzielnicy. Ja na Niemców mam wyjebane, nie jaram się nimi i nie mówię jaki to Niemiec dobry, a Polok c***. 15 lat temu powoli wchodziłem w życie dorosłe i pewne drogi kształtowały się czy to z placu czy ze stadionu (tak, już wtedy regularnie śmigałem na Ruch i raczkowały moje pierwsze wyjazdy), więc to nie jest tak, że nie mam zielonego pojęcia. Czasy jakoś diametralnie pod tym względem się nie zmieniły. Przynależność do Górnego Śląska i przywiązanie do tego regionu jest mniej więcej takie same jak było tych 15 lat temu, co innego mowa o polskim "patriotyźmie", bo to się zrobiło typowo modne. O wyjazdy śląskich ekip na reprę nie musisz mówić, to generalnie nie mój temat, ja osobiście na reprę nie jeżdżę (przed Marsylią też nie jeździłem).

19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 03.05.2020, 21:06

całkiem odmiennie,tam mieszkają potomkowie przesiedledleńców z kresów wschodnich i tam jest wielkie przywiązanie do patriotyzmu , do Polski.U nos to wyglondo całkiym inaczyj fto niy jest richtig ze Ślonska to tego niy pochyto.pyRsk!

Magnat

Post autor: Magnat » 03.05.2020, 23:49

Sztygar pisze:
06.03.2020, 07:41
19__kattowitz__20 pisze:
Akurat w Gliwicach ciężko gwary uświadczyć, zdecydowanie szybciej usłyszysz ją w samym Zabrzu. Po '45 Gliwice zostały zasiedlone niemal samymi ,,lwowiakami'' (byli wśród nich moi dziadkowie) - skład wykładowców nowo tworzonej Politechniki Śląskiej tworzyła kadra przedwojennej Politechniki Lwowskiej, nawet barwy Piasta nawiązują do Pogoni Lwów. Dodam, że trochę odmienny stosunek do polskości ma znaczna część mieszkańców jednej z gmin powiatu gliwickiego - Sośnicowic. Tabliczki z nazwami sołectw mają polską i niemiecką nazwę, a wśród ludności występuje sporo osób deklarujących się jako Niemcy.

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 07.05.2020, 12:59

bez-napinki pisze:
22.03.2020, 11:55
A coś Ty taki wszechwiedzący? Ja na Górnym Śląsku mieszkam 30 lat, z czego ponad połowę życia spędziłem na typowo śląskiej dzielnicy. Ja na Niemców mam wyjebane, nie jaram się nimi i nie mówię jaki to Niemiec dobry, a Polok c***. 15 lat temu powoli wchodziłem w życie dorosłe i pewne drogi kształtowały się czy to z placu czy ze stadionu (tak, już wtedy regularnie śmigałem na Ruch i raczkowały moje pierwsze wyjazdy), więc to nie jest tak, że nie mam zielonego pojęcia. Czasy jakoś diametralnie pod tym względem się nie zmieniły. Przynależność do Górnego Śląska i przywiązanie do tego regionu jest mniej więcej takie same jak było tych 15 lat temu, co innego mowa o polskim "patriotyźmie", bo to się zrobiło typowo modne. O wyjazdy śląskich ekip na reprę nie musisz mówić, to generalnie nie mój temat, ja osobiście na reprę nie jeżdżę (przed Marsylią też nie jeździłem).
Obrazek

A ty mieszkasz w Świętochłowicach czy Mysłowicach?!
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."

www.tvp.info

Pitfas

Post autor: Pitfas » 07.05.2020, 14:33

DoZo(L)e... pisze:
07.05.2020, 12:59
bez-napinki pisze:
Obrazek

W warszawie.
Obrazek

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 07.05.2020, 16:34

Pitfas pisze:
07.05.2020, 14:33
DoZo(L)e... pisze:
07.05.2020, 12:59
bez-napinki pisze:
Obrazek

W warszawie.
Obrazek
Ta bandera 'kriegsmarine' była wykorzystywana może tak rzadko, jak 'rucHOOLe' zmieniają swoje brudne skarpety, ale kibice Legii eksponowali nazistowskie symbole w jakimś celu tzn. jako 'protest-sign' [w tym przypadku (w 'posen', a nie w W-wie!) prawdopodobnie chodziło, by wymusić na iti pożegnanie kaczorowskiej], a "niebiescy" hitlerowcy noszą te białe "dętki" ... na tenisowym korcie, pSITASku?

www.tvp.info

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 07.05.2020, 16:37

Nie cytuj mnie.
Ładne czapki, skarpetki, flaga.

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 07.05.2020, 19:50

Dozol z całym szacunkiem, ale gość Cię zaorał tym zdjęciem

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 08.05.2020, 22:19

DoZolu huliganie jeden napisz ile minut ta flaga w Poznaniu wisiała, to może trochę się im odgryziesz, bo ja tam też byłem.
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.

"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 08.05.2020, 22:41

Oberschlesien14 pisze:
07.05.2020, 19:50
DoZo. z całym szacunkiem, ale gość Cię zaorał tym zdjęciem
Pozwalam Ci mieć swoje zdanie, ale żebyś go nie zmieniał tak czasto, jak 'rucHOOL', "bez-napinki".

Slavia_ZSC pisze:
08.05.2020, 22:19
DoZo.., chuliganie jeden, napisz ile minut ta flaga w Poznaniu wisiała, to może trochę się im odgryziesz, bo ja tam też byłem.
Ona nigdy nie wisiała długo, ważne, że ... kaczorowska wylądowała w norweskiej pralni.

www.tvp.info

ZW1957

Post autor: ZW1957 » 09.05.2020, 00:06

DoZo(L)e... pisze:
08.05.2020, 22:41
Oberschlesien14 pisze:
Pozwalam Ci mieć swoje zdanie, ale żebyś go nie zmieniał tak czasto, jak 'rucHOOL', "bez-napinki".

Slavia_ZSC pisze:
DoZo.., chuliganie jeden, napisz ile minut ta flaga w Poznaniu wisiała, to może trochę się im odgryziesz, bo ja tam też byłem.
Ona nigdy nie wisiała długo, ważne, że ... kaczorowska wylądowała w norweskiej pralni.
Legia nigdy nie wywieszała swastyk, to wszystko wasz wymysł i prowokacja.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ZW1957

Post autor: ZW1957 » 09.05.2020, 00:17

Oczywiście, nie usprawiedliwiam nikogo, bo to taki sam poziom spierdolenia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 09.05.2020, 00:59

oj tam przestań.

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 09.05.2020, 08:37

ZW1957 pisze:
09.05.2020, 00:06
DoZo(L)e... pisze:
08.05.2020, 22:41
Oberschlesien14 pisze:

Slavia_ZSC pisze:
Legia nigdy nie wywieszała swastyk, to wszystko wasz wymysł i prowokacja.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pomysł nacisku na wa7tera, żeby nie sprowadzał do Legii 'nieLegionistów' został przez ciebie dobrze zobrazowany, to teraz kombinuj, o co chodziło na stadionie 'eRTeeSu' i wyjaśnij, dlaczego zmieniłaś 'zwÓJ' forumowy podpis na zdjęcie trzech zboczonych 'komuchów'.

www.tvp.info

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 09.05.2020, 19:40

Wynajęliście aktorów na żylecie by udawali faszystów?

DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... » 09.05.2020, 20:03

Oberschlesien14 pisze:
09.05.2020, 19:40
Wynajęliście aktorów na Żylecie, by udawali faszystów?
Nie musieliśmy, mieliśmy/mamy układ/kontakty z JUVE, więc faszyści - prawdziwi. :)

www.tvp.info

maystero

Post autor: maystero » 10.05.2020, 10:37

Ależ tłustowłosy pieknie zaorany hehe

RaryTaS

Post autor: RaryTaS » 10.05.2020, 12:08

Typ przekopany na murawie bo leciał po flagi na żylete, wieszanie swastyki na płocie jako forma protestu przeciwko walterowi.
Trzeba przyznać że ośmieszanie legijnego środowiska idzie mu znakomicie. To, że tego nie dostrzega to normalna rzecz przy schizofrenii ale dziwi, że nikt z Legii jeszcze mu nie pozbawił go dostępu do internetu. Przynajmniej pośmiać się można z dOzOlowych wypocin ;)

ODPOWIEDZ