TMK
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: TMK
Zamów sobie prenumeratę, żeby w razie czego ... milicja miała łatwiej.
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Kazik jak pójdziesz do empiku czy gdzie tam kupujesz to pamiętaj o założeniu komina żeby...milicja nie miała łatwiej.
1910
-
Kazik z fb TMK
''To My Kibice
4 marca o 09:56 ·
Marcowy numer "TMK" tuż po weekendzie w Empikach i innych salonikach prasowych! Łapcie okładkę i zapowiedź numeru:
Ja u siebie dzisiaj marcowego numeru nie widziałem także liczę na poniedziałek 9.03 a najpóźniej we wtorek.
PS.Panowie w innym temacie wrzucę wam niusa o fajnej książce.
''To My Kibice
4 marca o 09:56 ·
Marcowy numer "TMK" tuż po weekendzie w Empikach i innych salonikach prasowych! Łapcie okładkę i zapowiedź numeru:
Ja u siebie dzisiaj marcowego numeru nie widziałem także liczę na poniedziałek 9.03 a najpóźniej we wtorek.
PS.Panowie w innym temacie wrzucę wam niusa o fajnej książce.
-
Zapytajcie lepiej pLUMpLUMa18, jak wypadł na wariografie jego szef, jAjAjAwor.
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Ja za ciebie kilku(nastu) stron tego tematu czytał nie będę.Kea Kulani pisze: ↑07.03.2020, 10:55dOzOl jak już zaczynasz coś pisać to mógłbyś napisać od A do Z co ci leży na sercu ? Obrażasz obecnego redaktora TMK, ubliżasz byłemu redaktorowi. Napisz o co konkretnie ci chodzi. Co oni takiego złego zrobili. No co ? Poszli na współprace ? Kogoś sypnęli ? Jeśli tak było to mi o tym napisz. Na pewno więcej nie kupię wtedy tego czasopisma. Ale jeżeli nie zrobili niczego nikczemnego i nic na ten temat nie masz, a tylko wymyślasz bzdury, to proszę Cię opuść ten temat raz na zawsze.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
On pierdoli bzdury wyssane z c**** j(R)URkowskiego. Pamiętaj że ten kto najwięcej hałasuje robi to po to aby odwrócić uwagę od siebie. Przykład cwe7ów jak tolerują zaganianie wyżej wspomnianej celebrytki. Hanior jak biegał to był spoko. Jak się rozjebał to dopiero dziwnym trafem nagle się dowiedzieli,że pedofil. Wcześniej jakoś nie przeszkadzało to im biegają z dzieciojebca. Dopiero jak się rozjebał to przypali franka i udali prawi7niakow.
-
Skąd wiesz, że rEA-tsUNAMI tak dobrze zna jURĘ i czy dobrze zrozumiałem, że też byłaś ofiarą zboczenia hANKI oraz czy udzielisz na ten temat wywiadu (do) "tmk"?kmwtwpdk pisze: ↑07.03.2020, 11:57On pierdoli bzdury wyssane z c**** j(R)URkowskiego. Pamiętaj że ten kto najwięcej hałasuje robi to po to aby odwrócić uwagę od siebie. Przykład cwe7ów jak tolerują zaganianie wyżej wspomnianej celebrytki.
Hanior jak biegał to był spoko. Jak się rozjebał to dopiero dziwnym trafem nagle się dowiedzieli,że pedofil. Wcześniej jakoś nie przeszkadzało to im biegają z dzieciojebca. Dopiero jak się rozjebał to przypali franka i udali prawi7niakow.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
ode mnie 3 chuuuujeeeee w bok parówo a ofiary zboczenia pedofiLa z ekipy 7egii mogą co najwyżej pokazywać palcami rozmiar jego przyrodzenia , sądząc po zdjęciach dotkniętych pedofi7ią jest sporo ...DoZo(L)e... pisze: ↑07.03.2020, 12:57Skąd wiesz, że rEA-tsUNAMI tak dobrze zna jURĘ i czy dobrze zrozumiałem, że też byłaś ofiarą zboczenia hANKI oraz czy udzielisz na ten temat wywiadu (do) "tmk"?kmwtwpdk pisze: ↑07.03.2020, 11:57On pierdoli bzdury wyssane z c**** j(R)URkowskiego. Pamiętaj że ten kto najwięcej hałasuje robi to po to aby odwrócić uwagę od siebie. Przykład cwe7ów jak tolerują zaganianie wyżej wspomnianej celebrytki.
Hanior jak biegał to był spoko. Jak się rozjebał to dopiero dziwnym trafem nagle się dowiedzieli,że pedofil. Wcześniej jakoś nie przeszkadzało to im biegają z dzieciojebca. Dopiero jak się rozjebał to przypali franka i udali prawi7niakow.

-
W kontekście wywiadu w najnowszym TMK dodam dla osób, które może nie specjalnie śledzą każdy ligowy mecz, że tydzień po przeprowadzonym wywiadzie i pytaniu czy już nie zobaczymy flagi skinheads to zawisła ona na meczu z Legią Warszawa :)
To tyle tematem dopowiedzenia, szkoda w sumie, że redaktor nie dopisał gdzieś tego w nawiasie, że flaga się pojawiła, bo uważam, że dodało by to smaczku, szczególnie, że flaga ta nie wisiała 8 lat.
https://www.facebook.com/54637174222314 ... 53/?type=3
Pozdrawiam
To tyle tematem dopowiedzenia, szkoda w sumie, że redaktor nie dopisał gdzieś tego w nawiasie, że flaga się pojawiła, bo uważam, że dodało by to smaczku, szczególnie, że flaga ta nie wisiała 8 lat.
https://www.facebook.com/54637174222314 ... 53/?type=3
Pozdrawiam
-
Powiem więcej. Jeśli zostanie udowodnione (papiery oczywiście, nie słowne wynurzenia jakiegoś przypadkowego fantasty), że „TMK” przed moim prowadzeniem pisma kiedykolwiek poszło na rzeczoną współpracę – w sekundzie znikam z „TMK”.Kea Kulani pisze: ↑07.03.2020, 10:55Poszli na współprace? Kogoś sypnęli? Jeśli tak było to mi o tym napisz. Na pewno więcej nie kupię wtedy tego czasopisma.
To nie jest prosta rzecz – ułożenie takiej krzyżówki. By hasła się odpowiednio krzyżowały, zazębiały itp. Wymaga to naprawdę wielkiej wiedzy w danej „branży”, by operować tylko hasłami z życia kibicowskiego. Staram się oczywiście wstawiać tylko kibolskie zwroty, nie zawsze jednak się udaje. Czasem potrzeba podpórki z życia wziętej. A w kwestii hasła – jeśli zadowala kogoś tylko odgadnięcie głównego hasła, to ja nie mam pytań. Ta krzyżówka to ZABAWA! Dla mnie ambicjonalnie celem byłoby odgadnięcie wszystkich zagadek, choćby dla sprawdzenia samego siebie i swojej wiedzy. No, ale jeśli podchodzi się na zasadzie odgadnięcia tylko i wyłącznie hasła głównego – to fakt – było banalne.
Też chodziło mi to po głowie i w sumie teraz z perspektywy czasu żałuję, że tego nie nadmieniłem. Spajało by to całość, tym bardziej, że przeprowadzony wywiad miał właśnie bezpośredni wpływ na wyciągnięcie tej flagi z szafy i odkurzenie jej na meczu. :) Trudno, zawalone.Doktor P(r)awica pisze: ↑10.03.2020, 16:56W kontekście wywiadu w najnowszym TMK dodam dla osób, które może nie specjalnie śledzą każdy ligowy mecz, że tydzień po przeprowadzonym wywiadzie i pytaniu czy już nie zobaczymy flagi skinheads to zawisła ona na meczu z Legią Warszawa :)
Nie no, błagam... Już to mówiłem Łukaszowi z „Drogi Legionisty”, ale tu również napiszę. Proszę Was o nie tytułowanie mnie w ten sposób. Nienawidzę zwrotu redaktor tudzież redaktor naczelny. Figuruję w „TMK” jako redaktor naczelny tylko z wymogów formalno-prawnych, bo w świetle prawa prasowego musi być uwidoczniona w stopce redakcyjnej osoba odpowiedzialna za dany numer pisma, które ukazuje się na rynku. Prowadzę „TMK”, owszem. Jednakże tytułowanie siebie jakimś tam naczelnym, tudzież redaktorem ani mnie nie buduje ani nie przysparza wewnętrznej dumy. Jestem przede wszystkim kibolem. I tak to traktujmy, w kategoriach jak najbardziej przyziemnych.Doktor P(r)awica pisze: ↑10.03.2020, 16:56To tyle tematem dopowiedzenia, szkoda w sumie, że redaktor nie dopisał gdzieś tego w nawiasie.

-
(D)(O)br(Z)e t(O) ująłeś ;)plemplem81 pisze: ↑12.03.2020, 09:09Powiem więcej. Jeśli zostanie udowodnione (papiery oczywiście, nie słowne wynurzenia jakiegoś przypadkowego fantasty), że „TMK” przed moim prowadzeniem pisma kiedykolwiek poszło na rzeczoną współpracę – w sekundzie znikam z „TMK”.
1910
-
Wolałbym, żebyś napisał wszystkim, dlaczego omijasz temat zleconego ci przeze mnie badania na prawdomówność poprzedniego "redNacza", jAjAjAwora (będziesz miał swój dowód na papierze :) i stosujesz cezurę czasową tzn. "przed twoim prowadzeniem pisma", nieprzypadkowy redaktorze (naczelny!) magazynu "tmk".plemplem81 pisze: ↑12.03.2020, 09:09Powiem więcej. Jeśli zostanie udowodnione (papiery oczywiście, nie słowne wynurzenia jakiegoś przypadkowego fantasty), że „TMK” przed moim prowadzeniem pisma kiedykolwiek poszło na rzeczoną współpracę – w sekundzie znikam z „TMK”.Kea Kulani pisze: ↑07.03.2020, 10:55Poszli na współprace? Kogoś sypnęli? Jeśli tak było to mi o tym napisz. Na pewno więcej nie kupię wtedy tego czasopisma.
[...]
(...)
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Marcowy numer to my kibice dostępny jest od poniedziałku 9 marca w salonach prasowych i empikach.
Przy okazji przyznam że hasło do krzyżówki jest bardzo proste mi do jej rozwiązania wystarczyło 7 na 14 liter znów trzeba się streszczać do 20 marca by wysłać prawidłową odpowiedź na adres redakcji może już w kwietniowym numerze poznamy nazwiska 2 szczęśliwych zwyciężców.
Przy okazji kwietniowego numeru Plemplem czy masz na tyle relacji i materiałów by zapełnić nim najbliższy numer?
Pytanie drugie czy w związku z tym że odwołane są wszystkie imprezy masowe na czas nieokreślony czy masz plan b na najbliższe miesiące-czy przykładowo tmk nie stanie się kwartalnikiem,bo masz tego świadomość że do lipca wszystkie imprezy będą bez publiczności na trybunach?
Przy okazji przyznam że hasło do krzyżówki jest bardzo proste mi do jej rozwiązania wystarczyło 7 na 14 liter znów trzeba się streszczać do 20 marca by wysłać prawidłową odpowiedź na adres redakcji może już w kwietniowym numerze poznamy nazwiska 2 szczęśliwych zwyciężców.
Przy okazji kwietniowego numeru Plemplem czy masz na tyle relacji i materiałów by zapełnić nim najbliższy numer?
Pytanie drugie czy w związku z tym że odwołane są wszystkie imprezy masowe na czas nieokreślony czy masz plan b na najbliższe miesiące-czy przykładowo tmk nie stanie się kwartalnikiem,bo masz tego świadomość że do lipca wszystkie imprezy będą bez publiczności na trybunach?
-
Numer kwietniowy mam już pełny nawet i bez dalszego grania ligowego. Jeśli o dalsze numery chodzi - materiałów mam na tyle, by zapełnić kolejne dwa wydania, oprócz kwietniowego. Jestem również w trakcie pisania pracochłonnego i sporego artykułu, który pozwoliłby jeszcze na wydanie numeru lipcowego. Gotowe są 3 wywiady, które zrobiłem w ciągu ostatnich 2 miesięcy, więc nudno nie będzie ;).
Jeśli nowy sezon nie wystartowałby zgodnie z planami - wtedy na pewno nastąpi zawieszenie wydawania "TMK". Nie mam zamiaru bawić się w jakieś wymuszone teksty czy cokolwiek innego tylko dla utrzymania pisma w comiesięcznym cyklu wydawniczym. Ja z "TMK" nie żyję, mam swój regularny dochód, a pewnego poziomu, jaki "TMK" osiągnęło obecnie nie mam zamiaru obniżać. Do tego jednak daleka droga. O ile dalsza część rundy wiosennej zdaje się, że nie zostanie dograna na normalnych warunkach z kibicami na stadionach (o ile zostanie dograna w ogóle), o tyle nowy sezon startujący w lipcu być może już rozpocznie się "po staremu". Nie ma co na chwilę obecną wyrokować - sytuacja zmienia się z dnia na dzień, podstawą jest obywatelska odpowiedzialność każdego z nas i nie dopuszczenie do takiej sytuacji jak we Włoszech, gdzie każdy machał na temat ręką i teraz ich państwo dosłownie stoi (włącznie z niedziałającymi firmami i przedsiębiorstwami). Gdyby kogoś interesowało - polecam dokument z życia w Pekinie (pozostaje wierzyć, że u nas taki patowy moment, trwający tyle czasu nie zostanie osiągnięty, jednakże tak czy siak ten film obrazuje, przynajmniej w wyobraźni, jakie załamanie gospodarcze nas czeka): [link]
Jeśli nowy sezon nie wystartowałby zgodnie z planami - wtedy na pewno nastąpi zawieszenie wydawania "TMK". Nie mam zamiaru bawić się w jakieś wymuszone teksty czy cokolwiek innego tylko dla utrzymania pisma w comiesięcznym cyklu wydawniczym. Ja z "TMK" nie żyję, mam swój regularny dochód, a pewnego poziomu, jaki "TMK" osiągnęło obecnie nie mam zamiaru obniżać. Do tego jednak daleka droga. O ile dalsza część rundy wiosennej zdaje się, że nie zostanie dograna na normalnych warunkach z kibicami na stadionach (o ile zostanie dograna w ogóle), o tyle nowy sezon startujący w lipcu być może już rozpocznie się "po staremu". Nie ma co na chwilę obecną wyrokować - sytuacja zmienia się z dnia na dzień, podstawą jest obywatelska odpowiedzialność każdego z nas i nie dopuszczenie do takiej sytuacji jak we Włoszech, gdzie każdy machał na temat ręką i teraz ich państwo dosłownie stoi (włącznie z niedziałającymi firmami i przedsiębiorstwami). Gdyby kogoś interesowało - polecam dokument z życia w Pekinie (pozostaje wierzyć, że u nas taki patowy moment, trwający tyle czasu nie zostanie osiągnięty, jednakże tak czy siak ten film obrazuje, przynajmniej w wyobraźni, jakie załamanie gospodarcze nas czeka): [link]

-
No ja czekam,aż ktoś wyda w końcu bluzę,koszulkę z małym logo na piersi kontury naszego kraju np i orzełka.Wszystkie sklepy mają po kilkadziesiąt wzorów z dziwnymi hasłami lub orłem na vałe plecy itp.
Co do TMK.Można poruszać jakieś stare tematy typu wojna w Białymstoku pretorianie,wytępienie antify.Trochę lat juz minęło i może jakiś fajny opis możnaby złożyć.
Co do TMK.Można poruszać jakieś stare tematy typu wojna w Białymstoku pretorianie,wytępienie antify.Trochę lat juz minęło i może jakiś fajny opis możnaby złożyć.
-
Czy pLUMpLUM18 nie wyjawi swojemu czytelnikowi, jaką dostał odpowiedź, jak żebrał (u) mnie o pomoc? Przecież w tym temacie ma zawsze tak dużo do napisania ... ;)
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Tak, też o tym bym bardzo chętnie poczytał. Kratę browaru stawiam, jak załatwisz temat z dokładnym opisem ówczesnego konfliktu, gdzie padła głowa.
Niestety. Żałuję bardzo, ale odmówił. Szkoda. Wbrew temu, co wielu tu o nim pisze i jakimi inwektywami go obrzuca, rozmowa z osobą z taką wiedzą i przeżyciami na szlaku gwarantowałaby jakość. Trudno - trzeba cieszyć się póki co wywiadem z "Piwkiem" ze Śląska Wrocław.

-
hehehhehe. dobre :DJessica B. pisze: ↑14.03.2020, 21:25Tak, jasne.. Jeszcze w TMK brakuje DoZola. I pewnie cały wywiad byłby napisany taką p0(j)EbA/ną# czcionką to ja dziękuję za taki wywiad.
-
siwy123 pisze: ↑07.02.2020, 20:54Co do wywiadu ze Skwarkiem to w sumie trzeba zgodzić się z fanem Zawiszy. Opisuje on dużo prawdy nawet takiej nie wygodnej dla strony przeciwnej ale pewne sytuacje kto je zna wie że główny wątek pasuje ale okoliczności nie do końca. Jest to okres z mniej więcej 20 lat więc mogło się mu coś pokręcić. Wyjaśnienie że jego przerzut jest w sumie OK pokazuje jak pewne wartości kibicowskie upadły. Z frajera zrobił bohatera.P.R.O.S.T.O pisze: ↑07.02.2020, 18:16Styczniowy wywiad bardzo dobrze się czytało. Jednak muszę tutaj wprowadzić małe sprostowanie do opowiadania "Skwarka". Jeżeli chodzi o temat "zgody" z Zawiszą, to na pewno nie było utrzymywania kontaktów czy jakiegoś wspierania się i odwiedzin jak tam kolega powiedział. Całość rozchodzi się o drugą połowę meczu pomiędzy naszymi drużynami rozegranego w październiku 1995 roku. Wtedy to około 75 minuty na nasz stadion dotarło autem 4 kibiców Lechii Dzierżoniów. U nas była wtedy licha frekwencja i bardzo mało ludzi z ekipy. Ci goście podeszli do pijanego "Mro." i zaczęli opowiadać o swojej nienawiści do Śląska. Po tym zapytali czy mogą powiesić flagę, na co "Mro" przystał. My młodzi siedzieliśmy kawałek dalej i obserwowaliśmy co tu się odpierdala. Po meczu okazało się, że "Mro" jednoosobowo podjął decyzję o przybiciu zgody (nie miał on absolutnie do tego uprawnień) i jeszcze zdjął z płotu jakąś naszą małą barwówkę na wymianę dla kibiców Lechii, którzy z naszą flagą wrócili na Dolny Śląsk będąc pewnymi, że jest zgoda. Pamiątam, że jeszcze się śmialiśmy, że jak za tydzień Adżala się dowie co "Mro." tu odpierdolił za cyrk to nie będzie zadowolony mówiąc delikatnie. No i tak też się stało. Decyzyjny uznali, że o żadnej zgodzie nie ma mowy. W związku z tym, że do Dzierżoniowa było daleko, a telefonów i internetu wtedy nie było, to sprawę tą postanowiono wyjaśnić na rewanżu na wiosnę. Jakiś czas później kibice Lechii, pojechali z naszą flagą na Śląska Wrocław gdzie powiesili ją w swoim sektorze, ku ogólnemu zdziwieniu wrocławian. Nawet gdzieś tam w kontakcie ze Śląskiem padło ironiczne pytanie: z kim wy sobie zgody robicie? Koniec końców na wiosnę 1996 w Dzierżoniowie flagi wymieniono przekazując kibicom Lechii, że żadnej zgody nie ma i być nawet nie powinno.
Do tej pory śmiejemy się, że to była nasza najkrótsza zgoda, trwająca jedną połowę. Takie to były dziwne czasy. Nie chcę tutaj insynuować, że "Skwarek" specjalnie coś tam pokolorował. Pewnie znał to z opowiadań kogoś innego i historia zdążyła trochę ewoluować ;)
Zresztą takich krótkich bądź też epizodycznych zgód jedynie na "papierze" mieliśmy w tamtych czasach więcej. Później rzecz jasna to wszystko upadło.
Fajny był również artykuł przedstawiający sytuację w Tarnowie na przestrzeni lat. Mam nadzieję, że będzie to kontynuowane. Chętnie bym poczytał o Dębicy, Radomiu i innych derbowych miastach.
-
Może ranking kretynów z Kibice.net? myśle ze Patol ze swoją sraczką i prucia d*** do innych by zajął podium, FlorianT który wszędzie widzi Widzew :) no i Tyfusromek naczelny Al Pacino gdzie dla niego wszyscy to k**** i frajerzy a on jest najlepszy:)
j**** urkaine
-
Ale czy nie dostrzegasz, że zapisy, jakie on stosuje mają swój sens, są pewnymi skrótami adekwatnymi do danej sytuacji czy osoby, pewnymi przytykami? To, że fantazjuje, konfabuluje i koloryzuje jest osobną kwestią.Jessica B. pisze: ↑14.03.2020, 21:25Tak, jasne.. Jeszcze w TMK brakuje DoZola. I pewnie cały wywiad byłby napisany taką p0(j)EbA/ną# czcionką to ja dziękuję za taki wywiad.
Owszem – może dziś to nie jest żadna ważna osoba na Legii, ale jego historia od połowy lat 90. taka banalna już nie jest.Ultras1312 pisze: ↑15.03.2020, 11:04Panowie, chyba żartujecie z tym dozo w tmk. Nie warto robić wywiadu z kimś, kto mimo tego że ma dużą wiedzę, jest bardzo nie obiektywny i spina się jak plandeka na żuku.
Gdybym miał…Jessica B. pisze: ↑14.03.2020, 21:25Rozważ możliwość stworzenia kiedyś w przyszłości obszerniejszego artykułu w TMK o subkulturze Skinheads. Kiedyś coś tam było, ale nie za dużo. A to jest temat naprawdę obszerny. Patrząc jeszcze przez pryzmat trybun to mnóstwo ekip miało flagi "skinheads", skini prężnie działali. Można pisać o modsach, ns, nr, oi. O tym jak skini lali się w Katowicach pod Spodkiem z metalami i pankami, o awanturach na Jarocinach. Przeciez porządne ekipy skin's były/są we Wrocku, Warszawie, Gdańsku, Opolu, Górny Śląsk itp.
Gdybyś tylko miał materiały to pomyśl o tym ;)

-
Czegos tu nie rozumiem.Chciales przeprowadzic wywiad z kims kto konfabuluje,fantazjuje i koloryzuje?plemplem81 pisze: ↑15.03.2020, 16:20To, że fantazjuje, konfabuluje i koloryzuje jest osobną kwestią.
upa upa k u r e w kupa