Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ślusarz

Re: Legendarni kibole

Post autor: ślusarz »

ban82 to temat sprzed 2 lat , w innych serwisach były informacje bardziej szczegółowe i zdjęcia z zatrzymania

https://www.tvp.info/33090946/skandal-n ... ej-druzyny
iparts.pl
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

Wielki Widzew pisze: 21.12.2019, 22:25
DoZo(L)e... pisze: 21.12.2019, 06:37 Dodam, że "wąs"(acz) nawet nie ukrywa(ł), że był wykorzystywany do pilnowania spokoju na trybunach ...
Czyli podobnie jak grupa z filmiku poniżej za hajs od władz klubu.

[...]
"Podobnie", bo (L)egioniści byli wtedy bliżej trybun od PŁ z AZ przed waszym meczem z Wartą Sieradz, a późniejsze zachowanie "Z" (analogiczne do postawy niezdyscypLinowanego z fety w W-wie) było raczej jedynie incydentem w porównaniu do późniejszej praktyki reszty czołówki 'dhw'?
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

A Bosman udziela się jakoś na Legi?
halodrol

Post autor: halodrol »

Czytaj więcej jadczaka...
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Pastelowy pisze: 16.02.2019, 22:58
PanTuNieStał pisze: 16.02.2019, 22:14
Panowie ze Śląska i ŁKS-u czytając waszą dyskusję od razu widać że dzieli was różnica pokoleń.
Jestem z Widzewa ;-), Kowali tak jak np. Siwych jest w każdej ekipie jak "mrówków" więc zbieżność przypadkowa faktycznie Kowali dwóch mogła dzielić różnica pokolenia, mnie nie sądzę żeby z od wrocławianina dzieliła aż
taka różnica pokoleń, śmiem twierdzić że jest to parę lat na mą niekorzyść. Zielony Zupełnie jeśli liczba jaką podajesz jest prawdziwa to już na tę chwile w swej ekipie możesz uchodzić za legendę. To szmat czasu,trzeba mieć i zdrowie i farta mimo wszystko ,i wiele innych czynników się na to składa, takie ktoś wybiera sobie życie, taki ma na nie sposób, bo życie rodzinne i taki tryb życia jest ciężko razem pogodzić,a jest jeszcze przecież praca ,dla tego wielki szacunek dla takich ludzi.
Jestem mile zaskoczony że są tu jeszcze człowieki z którymi można normalnie pogadać, mimo że więcej nas dzieli niż łączy.
Pamiętam końcówkę lat 80tych i typa z Widzewa, Polo bądź Bolo, nawiał mu pociąg z Wrocławia i tak stał na peronie mając na sobie dwa szaliki, jeden to Glasgow Rangers, drugiego nie pamiętam. Podeszłego z kolesiem do niego i pytam skąd jest a on że Widzew, chwila rozkminy (atak czy spokój) chwilę gadki i rozeszliśmy się każdy w swoją stronę.
PanTuNieStal kojarzysz kolesia?
Pastelowy ja go kojarzę (jeśli mówimy o tym samym chłopie). Bolo. Taki nie za wysoki z ukruszoną jedyną. W tamtym roku chwilę z nim rozmawiałem w Manchesterze podczas meczu CSKA w LM. Na pewno dzień później Lech był z ŁKSem na Spartaku w Liverpoolu. Chłopak cały czas aktywny i już ponad 400 wyjazdów ma.
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Sorki literówka się wdarła. O Bulim pisałem.
Winkler

Post autor: Winkler »

[quote=zgredzik pisze: 23.12.2019, 22:44 Sorki literówka się wdarła. O Bulim pisałem.
Skoro widzewiacy milczą o hierarchi bOLO/A w trakcie jego pobytu w miejscu odosobnienia, to może opiszą jakieś przygody ich starej 'top girl', mIŚKI, bo i ja znam na jej temat pewne anegdoty np. w kontekście m.in. gdańskiego LIMAHLa.
[/quote]

Ty chcesz,aby tutaj były osoby,co ś.p.Bola znali czy 20-30 lat temu Miśkę i Limahla????Chyba wolne żarty...Nie wiem,czy Bolo nadepnął ci na odcisk,ale pomówienia,które celowo w rożnych tematach dajesz na podstawie nie pewnej opinii kogoś z Dolnego Śląska,słabo wyglądają,ale celowo drążysz temat,bo doskonale wiesz,że już się facet nie obroni.Słabe to,bo starasz się udowodnić,że więcej w Wawie wiedzieli,niż w Łodzi,a to raczej jest ciężkie do zrozumienia.My Bolowi bardzo pomogliśmy w ostatnim Jego roku życia,kolega niestety sprzed bram stadionu został odwieziony do szpitala i skończyło się to pogrzebem,gdzie byliśmy starą brygadą i godnie Go pożegnaliśmy,a ty teraz jak jakaś hiena wręcz cmentarna starasz się Go zdyskredytować.Są pewne granice,ty jak widać ich nie masz.Miśka też jakoś cię wielce boli,bo znów Jej temat chcesz wyciągać i przytaczać anegdoty z Jej małżeństwa z Limahlem,a przecież jak to po ślubie,bywa różnie.I pewnie będziesz chciał opisać czas,gdy razem mieszkali na Limance i oboje nie kryli się,komu kibicują....Ja też wtedy tam mieszkałem,więc pozostają ci....anegdoty.Ale opluć umiesz,więc tego się spodziewam,jeżeli raczysz odpowiedzieć.Jedynie nie wnikam w historię z twoim wspólnikiem,tematu nie znam,ale takich historii zna się mnóstwo,więc nie mam zamiaru podważać.Oczywiście znając ciebie spodziewam się wycieczek teraz osobistych,więc dla ułatwienia i jako zagadka(abyś też po mojej śmierci kiedyś nie szargał mojego imienia),zadam krótkie pytanie.Czemu jako jedyny w latach 90-tych mogłem swobodnie sobie stać w szaliku Widzewa na "złotym rogu",czyli Limanki i Zachodniej?Raczej się domyślisz,mimo braku wiedzy.A teren od zawsze naszych przeciwników....
PS.Oczywiście to w tej chwili już nie możliwe,ale Dozol nam zaproponował podróż w czasie......
Romano

Post autor: Romano »

Ty chcesz,aby tutaj były osoby,co ś.p.Bola znali czy 20-30 lat temu Miśkę i Limahla????Chyba wolne żarty...

Znałem Miskę i Limahla więc są i czasem z nudów czytają co się tu wypisuje 😊
Winkler

Post autor: Winkler »

Romano pisze: 25.12.2019, 21:46

Ty chcesz,aby tutaj były osoby,co ś.p.Bola znali czy 20-30 lat temu Miśkę i Limahla????Chyba wolne żarty...

Znałem Miskę i Limahla więc są i czasem z nudów czytają co się tu wypisuje 😊
W tym przypadku można raczej rzec,że na szczęście jeszcze są...To jak,bierzemy popcorn i czekamy na anegdoty???Byle nie małżeńskie,bo jak to w związku,na każdego wiele się znajdzie....A Miśka pewnie nie raz zupę przesoliła :) Szukanie haków na ś.p.Bola czy na Miśkę jest wręcz dla mnie śmieszne,osoby aktywne kibicowsko 20-30 lat temu(Miśka nadal pod Zegarem siedzi,ale wiadomym jest,że od dawna jest po prostu "z boku"),słabe to bardzo i jakoś "warszawskie" :) Nie na darmo o nich się mówi siemrańce,ale jak widać Dozol to z chęcią kultywuje.Swoją drogą Limahla nie darzyłem jakoś sympatią,ale też nigdy nie słyszałem na Limance,gdzie trochę z Miśką mieszkał,aby nietaktownie pod względem kibicowskim się zachował.A o to chyba w tym temacie powinno chodzić?
KoziBobek

Post autor: KoziBobek »

Znany kibol Legii, obecnie spiker u nich zbulwersowany ze jakiś powiat nie daje kasy na lewacki spęd Owsiaka
https://twitter.com/Jurasmma/status/1214993827288797184

A Żyleta za miesiąc będzie mu grzecznie odpowiadać
PolowaPolski

Post autor: PolowaPolski »

Mozna dodac jeszcze gwalt na kibicu Widzewa przez braci z CSKA ale tu raczej nie bedzie przyznawania do tego.
RaryTaS

Post autor: RaryTaS »

No i powrócił psychiczek dozol a taki był spokój na forum.
Gromson

Post autor: Gromson »

Pis to socjalizm
QWERTYUIOPASDFGHJKL

Post autor: QWERTYUIOPASDFGHJKL »

co ta konwersacja wyżej ma wspólnego z Legendarnymi kibolami?
212

Post autor: 212 »

N'08 pisze: 12.01.2020, 14:37

Może nie tyle co sam się przyznaje, ale zostaje jako pedofil wskazany - Hanior - rozpoznawalny kibic Legii, członek nieprzypadkowej grupy - Hanior. Stwierdza to chociażby Staruch( [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=siUBVwLp8uc[/youtube] - 7:22 i dalej), więc pytanie moje takie - ja kto możliwe, że nie wiedzieliście, że macie pedofila w ekipie? Czy wiedziliście i Wam nie przeszkadzało póki trzymał język za zębami?
przeciez w tym wywiadzie mowi, ze nie nalezal on do grupy i nie pamietaja go z wyjazdow.
HC

Post autor: HC »

Nie to żebym się przypierdalał, ale Dozo prosił o zdjęcia czerniawych z Żylety i nadal nikt nie potrafi takich znaleźć;)
Dolniety_Pierre

Post autor: Dolniety_Pierre »

HC pisze: 18.02.2020, 16:58 Nie to żebym się przypierdalał, ale Dozo prosił o zdjęcia czerniawych z Żylety i nadal nikt nie potrafi takich znaleźć;)
Szczerze to nie wiem czy na Zylecie byli czy nie.
Jednak jezeli ktos twierdzi, ze ADO jest w 100 procent biala ekipa to chyba nigdy w Holandii na meczu nie byl.

https://images.nrc.nl/C-0RbhwcuMKpdnduj ... dofans.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-GqqyhfFrq1U/ ... M_0180.jpg

https://i.imgur.com/4A0Cw.jpg

Jak sie przyjrzysz to kilku typowo "rodowitych" Holendrow znajdziesz.
HC

Post autor: HC »

Przecież padł "zarzut" o kolorowych na FCDH na Żylecie, więc to na takie zdjęcia czeka kilka osób;)
ślusarz

Juras Jurkowski , wiadomo z jaką ekipą kojarzony
cytuję:
""...wobec tego trzeba wyciągnąć konsekwencje, póki jest kodeks karny to nie można inaczej, (...) sprawy będą się tam zaraz kończyć, ja będę wyciągał wobec ludzi konsekwencje może zrobię sobie z tego sposób na życie, nazywajcie mnie damskim bokserem a ja konsekwentnie z tego będę kupował sobie nowe samochody."

Nie myśleliście na Legii żeby zmienić koledze po szalu ksywkę z Juras na RURAs?
ban82

Post autor: ban82 »

Daj jakiś odnośnik do wypowiedzi. Bo wiesz...
Oden2

Post autor: Oden2 »

Opaleni kibice Den Haag nawet ci z mlyna raczej odpuszczaja sobie zgodowe wyjazdy na Legie. Co jak co ale polska kibolska swoja reputacje ma wyrobiona i takich egzotycznych przybyszy raczej nie kusza nasze trybuny a zwlaszcze te dobrze znane jak Legia czy Lech. Chyba jedynym wyjatkiem sa mefedronowcy z Cracoviii, ktorym nie obce sa slogany rownosc wolnosc tolerancja potocznie uwazane z kibicowskim srodowisku za LEWACKIE.
ślusarz

ślusarz pisze: 01.03.2020, 00:48 Juras Jurkowski , wiadomo z jaką ekipą kojarzony
cytuję:
""...wobec tego trzeba wyciągnąć konsekwencje, póki jest kodeks karny to nie można inaczej, (...) sprawy będą się tam zaraz kończyć, ja będę wyciągał wobec ludzi konsekwencje może zrobię sobie z tego sposób na życie, nazywajcie mnie damskim bokserem a ja konsekwentnie z tego będę kupował sobie nowe samochody."
https://m.youtube.com/watch?v=6kV54gcCNRY
Temat zaczyna się od 12.20 i trwa około 2,5 minuty.

Sympatyk Legii,wyjazdowicz,były cyberfan,spiker na Łazienkowskiej,utożsamiający się z Legią celebryta,obecny na wydarzeniach przy Wolskiej i to nie jako komentator ani fotoreporter. Zwać jak zwać. Na pewno z Legią wspólnego ma wiele.

Za takie słowa mialby w innych miastach grubo pojechane. Najwidoczniej nie w Warszawie...
DoZo(L)e...

ślusarz pisze: 02.03.2020, 20:00
ślusarz pisze: 01.03.2020, 00:48 Juras Jurkowski , wiadomo z jaką ekipą kojarzony
cytuję:

Sympatyk Legii,wyjazdowicz,były cyberfan,spiker na Łazienkowskiej,utożsamiający się z Legią celebryta,obecny na wydarzeniach przy Wolskiej i to nie jako komentator ani fotoreporter. Zwać jak zwać. Na pewno z Legią wspólnego ma wiele.

Za takie słowa mialby w innych miastach grubo pojechane. Najwidoczniej nie w Warszawie...
Najwyżej - jako obserwator i niech ci będzie, możesz sobie pracownika kLubu (nie pierwszego wśród 'cf'), jURĘ zaliczyć po ślusarsku do "legendarnych kiboli" obok bobowskiego, łobacza, Sierockiego oraz ... hadaja, oczywiście, ofermo.
Ortalion

Post autor: Ortalion »

DoZo(L)e... pisze: 03.03.2020, 08:24
cytuję:

Najwyżej - jako obserwator i niech ci będzie, możesz sobie pracownika kLubu (nie pierwszego wśród 'cf'), jURĘ zaliczyć po ślusarsku do "legendarnych kiboli" obok bobowskiego, łobacza, Sierockiego oraz ... hadaja, oczywiście, ofermo.

On nie pisze o legendarnym kibolu tylko o typie który lata na wasz stadion a publicznie chwali się z zarabiania po sądach.
DoZo(L)e...

Ortalion pisze: 03.03.2020, 09:53
DoZo(L)e... pisze: 03.03.2020, 08:24

On nie pisze o legendarnym kibolu tylko o typie który lata na wasz stadion a publicznie chwali się z zarabiania po sądach.
Czyli nie pisze na temat, ale o jURYasie, który "lata" do roboty może helikopterem, ale raczej myli sąd karny z cywilnym.
Wracając do meritum, kogo uważasz za legendę twojego środowiska?
kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk »

jurasa nic tylko postawić nad flaga GIT LUDZIE ;) idealnie podsumowanie tego FESTynu przy ulicy CWELowskiej 3

P.s
Cała legła zawsze razem więc czekać na transy #muremzaRURAsem
Gromson

Juras jest konfidentem i jeszcze chwali sie tym w wywiadach co on tam robi z wami na wyjazdach to nie wnikam w to nawet
;)

Post autor: ;) »

Mam pytanie odnośnie rapera Kizo. Będąc niedawno we Wrocławiu usłyszałem od kibica Śląska, że ponoć został odpulony i ma zakaz wstępu na Lechię. Prawda to? Chciałem zweryfikować, bo strasznie wybujany wszędzie gdzie się pokazuje.
Jaskół

Post autor: Jaskół »

Ten cały Kizo to jakiś legendarny kibol, że akurat tutaj zadałeś to pytanie?
;)

Post autor: ;) »

Nie, ale w tym temacie zrobił się już i tak ogromny śmietnik. Mógłbym się zapytać równie dobrze w trapi mnie to od dawna (kibicowsko), ale ten temat jest trochę o profilu personalnym, więc jak nikt tu nie odpowie, to zapytam tam, ale nie ma sensu dublować.
Jaskół

Post autor: Jaskół »

DoZo, Bosman udziela się jeszcze na Legii(mniejsza o szczegóły) czy już na emeryturze?
Gromson

Dozo ale podczas wyjazdu normalnie bedziesz aktywny na forum ?
PaKi

Post autor: PaKi »

Jak wam coś nie pasuje co tu pisze ktoś inny, bo was to denerwuje lub wyprowadza z równowagi to nie możecie tego kogoś olać lub po prostu wyłączyć wyświetlanie się postów danego osobnika, zamiast walić tu babole o jakimś "szarpaniu drutów kolegom w kiblu"? Sami sobie świadectwo wystawiacie niektórymi tekstami, tymczasem szkoda nerwów, pewnych kwestii przez internet sobie i tak nie wyjaśnicie.
WF.

Post autor: WF. »

PaKi pisze: 04.03.2020, 12:30 Jak wam coś nie pasuje co tu pisze ktoś inny, bo was to denerwuje lub wyprowadza z równowagi to nie możecie tego kogoś olać lub po prostu wyłączyć wyświetlanie się postów danego osobnika, zamiast walić tu babole o jakimś "szarpaniu drutów kolegom w kiblu"? Sami sobie świadectwo wystawiacie niektórymi tekstami, tymczasem szkoda nerwów, pewnych kwestii przez internet sobie i tak nie wyjaśnicie.
Przecież oni żyją tym forum :) Daj im sie wyszaleć chociaż tutaj :) Każdy gdzieś/jakoś musi odreagować codzienny stres :) Dziewczyny maja taki sposób i należy im tylko współczuć zamiast wdawać się w dyskusje z nimi :)
Real

Post autor: Real »

Witam,pamiętam parę lat temu dosyć charyzmatyczny osobnik z Ruchu Front chyba nawet sklep Ruchu prowadził, udziela się jeszcze? Jeszcze jedna osoba przychodzi mi do głowy z Ruchu Hetman? Co z nim jeśli to oczywiście nie tajemnica? Pozdrawiam
hdg

Post autor: hdg »

Z tego co słyszałem F został "odsunięty" bo poszedł na samoukaranie / przyznał się do winy w jakiejś sprawie czy coś w ten deseń
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Real pisze: 03.05.2020, 16:33 Witam,pamiętam parę lat temu dosyć charyzmatyczny osobnik z Ruchu Front chyba nawet sklep Ruchu prowadził, udziela się jeszcze? Jeszcze jedna osoba przychodzi mi do głowy z Ruchu Hetman? Co z nim jeśli to oczywiście nie tajemnica? Pozdrawiam
Frontala nie ma, Hetman jest.
Real

Dzięki wielkie.Pozdrawiam
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 »

Jak wynika z filmu niebieskie chachary Frontal nie jest odsunięty, a jedynie "Nie ma obecnie czasu jeździć na Ruch"
Real

Na Arce kiedyś dosyć znana osoba był Pietruch,miałem nawet okazję do poznać.Udziela się jeszcze?
ODPOWIEDZ