Za to wy tracąc flagi na rzecz Widzewa wykazaliście się ponadprzeciętnym sprytem...
Komentarze -21-23.02.2020 !
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Komentarze -21-23.02.2020 !
Ciekawe rzeczy piszesz.MLPH93 pisze: 24.02.2020, 13:27 Dla mnie możecie sobie nawet myśleć że to policja przyniosła ta oprawę na kocioł.w zębach :-) śmieszy mnie tłumaczenie kibiców Lechii i tyle, wina ewidentnie leży po ich stronie, nie przypilnowali oprawy zostawili ja byle gdzie to mają tego konsekwencje i tyle.tak samo jakby ktoś zostawił ta oprawę pod bramą.niepilnowana gdzie wszyscy mają dostęp.
-
LegionKing
Dla nas barwy nawet na oprawie to rzecz święta, wiec jakiekolwiek pretensje możecie mieć do siebie nie do Lecha, jakieś gadki o depozycie poza trenem imprezy masowej są śmieszne tak samo jak zarzucanie Lechowi współpracę z wąsami czy ochroną to zwykły brak argumentuhtsk4 pisze: 24.02.2020, 13:23 Napisałby człowiek coś mądrego,tyle,że po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy po prostu nie ma sensu.Lechia nieudacznicy,bo Adam z trenerem bramkarzy ratował kilkanaście lat temu flagę,ale Lech w porządku,bo przecież ochrona to też kibice.Lechia nieudacznicy, bo uciekali przed Lechem zostali wyjaśnieni w dwie minuty i na dodatek walczyło ich 120,Lech oczywiście do lasu nie uciekał.Lechia nieudacznicy bo : a)zostawili oprawę pod płotem,b)oddali do depozytu,c)oddali do depozytu,który depozytem nie jest.(według wersji różnych ananasów,niech tam sobie każdy wybierze co mu pasuje). Jeszcze moment i pojawią się posty,że Lechia to nieudacznicy.bo obrzucali sektor rodzinny(rozumiem,że dzieci odrzucały race) i że zrobili to ze strachu,przed wyjazdami,bo na pewno będzie kara.I tak całkiem serio-pomijając te wpisy-to jeśli Lech uważa,że sposób zdobycia naszej oprawy jest ok,to cóż,wiele się w Poznaniu zmieniło..., my to przyjmujemy do wiadomości .
-
mateusznow
Kto poprowadził Lechie do depozytu, który depozytem już nie był ?
https://youtu.be/lzKjigW49h8
Na tych derbach (nas chyba 700? Niech mnie ktoś poprawi, bo już nie pamiętam.) była taka sytuacja, że na wejściu na Traugutta ochrona zaśpiewała, że najpierw mamy pojedynczo wnieść flagi i oprawe, Bardzo szybko na to zareagował M. od nas:
-najpierw wejdzie setka moich na sektor i wtedy flagi i oprawa.
Można? Można.
Na tych derbach (nas chyba 700? Niech mnie ktoś poprawi, bo już nie pamiętam.) była taka sytuacja, że na wejściu na Traugutta ochrona zaśpiewała, że najpierw mamy pojedynczo wnieść flagi i oprawe, Bardzo szybko na to zareagował M. od nas:
Można? Można.
-
UrzadSkarbowy
To było w 2009 roku, serio twoim zdaniem nic się nie zmieniło na stadionach od tego czasu?SaviAG pisze: 24.02.2020, 15:18 https://youtu.be/lzKjigW49h8
Można? Można.
Według czego? To nie film Psy. Od kilku dobrych lat w tym środowisku nie ma już rzadnych zasad, niestety..Ultras-Design pisze: 24.02.2020, 13:10Za to krojenie flag z magazynów przez Legie, Górnik, Ruch i wiele innych ekip to godna postawa według zasad ? ;)Taknawijaj pisze: 24.02.2020, 12:54 Lech stracił już wszystkie swoje zasady, którymi mimo dużej kosy zawsze się cechowali.
Nigdy bym nie pomyślał żeby zabrać oprawę z depozytu i jeszcze ten cały cyrk szlachetki że to nie był teren imprezy masowej i każdy mógł sobie tam wejść.
Totalne dno Lecha.
Lepiej mądrze milczeć niż głupio pierdolić. Uważam, że to idealnie pasuje do wypowiadania się w kwestii wnoszenia/przechowywania/tworzenia opraw (szczególnie derbowych) przez was.SaviAG pisze: 24.02.2020, 15:18 https://youtu.be/lzKjigW49h8
Można? Można.
Za to Ty musisz sięgać do portoflio sukcesów wroga, żeby dopiec innemu wrogowi? Kibicujesz Lechii przypominam, czy z tego powodu nie masz wystarczających powodów do dumy i chwały, że musisz sięgać po trofea Widzewa? Naprawdę? Rozmowa jest o meczu Lech-Lechia, więc napisz coś o swoim klubie, co możesz w obliczu tego meczu mowić z dumą.
-
bimbercolo
Od Legii trzy kroki w bok. Sama Jaga przyznała że było honorowo.Ultras-Design pisze: 24.02.2020, 13:10Za to krojenie flag z magazynów przez Legie, Górnik, Ruch i wiele innych ekip to godna postawa według zasad ? ;)Taknawijaj pisze: 24.02.2020, 12:54 Lech stracił już wszystkie swoje zasady, którymi mimo dużej kosy zawsze się cechowali.
Nigdy bym nie pomyślał żeby zabrać oprawę z depozytu i jeszcze ten cały cyrk szlachetki że to nie był teren imprezy masowej i każdy mógł sobie tam wejść.
Totalne dno Lecha.
Ciekawe jak pan szef poznańskiej ochrony wyjaśni, że oprawa nie weszła na sektor Lechii, a weszła na sektor Lecha. Może jej nie wpuścili, bo Lech już wcześniej zgłosił tę oprawę na swój sektor? To by się w sumie zgadzało, bo przecież Lech nie współpracuje z ochroną, nieprawdaż?
-
niespodzianka
Zacznijmy od tego, że samo trzepanie flag na stadionach już powinna być przez szanującego się kibica z zasady krytykowana. Idąc dalej, negatywna weryfikacja danej flagi, oprawy już powinna budzić sprzeciw CAŁEGO środowiska. Jak ocenić sytuację kiedy szanująca się topowa ekipa wykorzystuje tę sytuację, zawija oprawę z depozytu i wywiesza ją? Czyli wykorzystuje antykibicowską cenzurę by skroić oprawę?
Jestem pewien, że gdyby mecz rozgrywał się w Gdyni oprawa nie wylądowałaby w depozycie. Dlaczego? Bo przeciwnik cieniutki, nie potrafiący skroić flagi na ulicy, uciekający się do ch*****ch akcji. Tym "wyczynem" ekipa z Poznania zrównała się poziomem kolegów z Gdyni. Tyle w temacie....
Jestem pewien, że gdyby mecz rozgrywał się w Gdyni oprawa nie wylądowałaby w depozycie. Dlaczego? Bo przeciwnik cieniutki, nie potrafiący skroić flagi na ulicy, uciekający się do ch*****ch akcji. Tym "wyczynem" ekipa z Poznania zrównała się poziomem kolegów z Gdyni. Tyle w temacie....
Sektor gości na stadionie Lecha zamknięty na trzy najbliższe mecze.
-
Kefirjagodowy
Czyli za harce Lecha i Lechii odpowie Górnik, Legia i Pogoń... dziwnym trafem każda z tych ekip przyjechałaby na pewno do Poznania w pare setek, a Pogoń pewnie 1000+. Chuje
-
Spaacerowicz
Znalezione w necie:

Legie wpuszczą na swoje sektory, pokażą całemu światu jak dwie najpotężniejsze kosy w galaktyce potrafią stawić czoła zakazom spychając na bok animozję gdyż są najhonorowsi;)
Piękny byłby widok gdyby Lech wpuścił Legie i wspólnie wyjebali na murawę setkę rac 
Akurat nie zdziwiłbym sie jakby wpuścili ich na "zakazie", stosunki neutralne przecież.
Ta rura nawet nie potrafi uszanowc polskich nazw miast, najlepiej nie wchodzić w polemikę z tym typem i tyle.
Lech gdy tracił flagi na rzecz Widzewa huczał aż ze ten Widzew nie honorowy ze ultrasi w kilku bla bla, ale układać sie po raz kolejny z ochrona by wywinąć numer gosciom to dopiero honorowa zagrywka hehe. :)
-
walka__o_przetrwanie
Piękny cytat :
Lech Poznań - Lechia Gdańsk (23.02.20)
Jest bilans trafionych po grze w gdańskie dwa ognie. Według ratowników jedna osoba z poparzeniami trafiła do szpitala a ośmiu innym udzielono pomocy medycznej. To, że fani Lechii są liczącym się graczem w tej dyscyplinie udowodnili już podczas Derby Trójmiasta pod koniec października 2016 roku.

Lech Poznań - Lechia Gdańsk (23.02.20)
Jest bilans trafionych po grze w gdańskie dwa ognie. Według ratowników jedna osoba z poparzeniami trafiła do szpitala a ośmiu innym udzielono pomocy medycznej. To, że fani Lechii są liczącym się graczem w tej dyscyplinie udowodnili już podczas Derby Trójmiasta pod koniec października 2016 roku.
-
Mareczek86
No zajebisty, że ktoś chciał obejrzeć mecz i dostał z racy.
jakieś 10+ lat temu chwilę przed budową nowego stadionu na kałuży Wisła też mogła ojebać flagi Cracovii z depozytu które nie wniosła, ale wtedy takie akcje były nie do pomyślenia.czasy się jednak zmieniają, ważne że wszyscy sztywniutko i honorowo, fajne foteczki, derbowe składy i zawsze ci sami bez żadnych zasad na własną wymówkę, z fartem;)
-
sztygar123
Tak was czytam nie ogarniam dramatu.Czyli jesteśmy na obcym terenie, barwy trafiają do depozytu, pilnuje jej ochrona nikt ze strony wroga nas pewnie nie obczaja. Decyzyjni ekipy po oddaniu oprawy do depozytu są pewni, że oprawa jest bezpieczna, bo jest w rękach ochronki, idą mecz oglądać bo przecież bilety kupili. Czy w takim przypadku nie powinno paść hasło nie wchodzimy. Grupa trzymająca władze u wroga, patrzy ekipa odp za barwy poszła na kiełbe i lans na trybunach , pyta ochroniarzy, czyli zatrudnionych za najniższą krajową chcą w ryj teraz i na osiedlu, czy wolą oddać otworzyć kontener bez otrzymania liści.Na co mieli czekać ? Idąc tą drogą to może na mecze wyjazdowe zaczniemy do wożenia flag na wyjazdy zatrudniać firmę konwojowo-ochraniarską . Ona będzie pilnować magazynku, pobierać wieszać zdejmować pilnować itd My sobie będziemy klaskać. śpiewać i pisać , podróż bez przygód, bo wcześniej poinformowaliśmy wszystkimi możliwymi źródłami skąd i kiedy i którędy będziemy jechać i nikt nie doda, że miał ogromne wahadło
Wielki Lech wprowadza nowy trend ? wynoszenie opraw i flag z magazynow jest honorowe ? Mozna smialo wjezdzac na stadion na Bulgarska wyjebac drzwi i wszystko wyniesc ? Barw sie pilnuje 24h na dobe , 7 dni w tygodniu , rozumiem po wpisach ze ekipa Lecha siedzi w magazynie i pilnuje swoich barw ? Jakas ekipa pewnie skorzysta z zaproszenia na tak "honorowa" akcje
przecież już dawno temu wieszali zajebane flagi z magazynu więc żadna nowość.
W analogicznej sytuacji gdyby komuś z WRWE zajebali tak oprawę, to zamiast tylu komentarzy oburzenia byłby poklask i napinka. I nie ważne już by było czy ochrona im pomogła czy nie ;)
-
Doktor P(r)awica
Pique pisze: 25.02.2020, 23:19 W analogicznej sytuacji gdyby komuś z WRWE zajebali tak oprawę, to zamiast tylu komentarzy oburzenia byłby poklask i napinka. I nie ważne już by było czy ochrona im pomogła czy nie ;)
Otóż nie. Nie wiem czy oceniasz innych swoją miarą, ale zasady, których powinniśmy przestrzegać są jednakowe i nie ważne czy chodzi o mnie, moją zgodę czy mojego wroga.Pique pisze: 25.02.2020, 23:19 W analogicznej sytuacji gdyby komuś z WRWE zajebali tak oprawę, to zamiast tylu komentarzy oburzenia byłby poklask i napinka. I nie ważne już by było czy ochrona im pomogła czy nie ;)
Albo się jest człowiekiem charakternym, albo wybiórczo się przestrzega jakichś zasad bo tak jest wygodnie.
Ja personalnie wstydziłbym się pozyskać oprawe w taki sposób, nawet od derbowego rywala. Ale to moje prywatne zdanie. Lech akurat może (i jak widać ma) inne. Z reszta pod względem kontrowersyjnych działań są trochę prekursorami na polskiej scenie ultras. Wystarczy przypomnieć zbieranie hajsu na oprawe na finał PP poprzez jakieś dziwne licytacje spotkań na przykład z ultrasami w knajpie albo licytowanie treningu MMA z Uszolem itp.
Kto wyniósł sektorowe Zagłębia z magazynku Śląsk nie?Bardzo dobra i sprytna akcja chłopaków z Lecha ;-)Doktor P(r)awica pisze: 25.02.2020, 23:36Pique pisze: 25.02.2020, 23:19 W analogicznej sytuacji gdyby komuś z WRWE zajebali tak oprawę, to zamiast tylu komentarzy oburzenia byłby poklask i napinka. I nie ważne już by było czy ochrona im pomogła czy nie ;)Otóż nie. Nie wiem czy oceniasz innych swoją miarą, ale zasady, których powinniśmy przestrzegać są jednakowe i nie ważne czy chodzi o mnie, moją zgodę czy mojego wroga.Pique pisze: 25.02.2020, 23:19 W analogicznej sytuacji gdyby komuś z WRWE zajebali tak oprawę, to zamiast tylu komentarzy oburzenia byłby poklask i napinka. I nie ważne już by było czy ochrona im pomogła czy nie ;)
Albo się jest człowiekiem charakternym, albo wybiórczo się przestrzega jakichś zasad bo tak jest wygodnie.
Ja personalnie wstydziłbym się pozyskać oprawe w taki sposób, nawet od derbowego rywala. Ale to moje prywatne zdanie. Lech akurat może (i jak widać ma) inne. Z reszta pod względem kontrowersyjnych działań są trochę prekursorami na polskiej scenie ultras. Wystarczy przypomnieć zbieranie hajsu na oprawe na finał PP poprzez jakieś dziwne licytacje spotkań na przykład z ultrasami w knajpie albo licytowanie treningu MMA z Uszolem itp.
[quote=DoZo(L) to byś(cie) zdobyli ŻY(L)ETĘ (o "prującej" się rodovitz nie wspominając ;)... jak "anka dynia", "farmazonie". BO!
[/quote]
czego bys stary capie nie wypisywał, to fakty sa takie ze zdobylismy ... c*** ze pustą :D , ale kto wam kazał siedziec na krytej :D
[/quote]
czego bys stary capie nie wypisywał, to fakty sa takie ze zdobylismy ... c*** ze pustą :D , ale kto wam kazał siedziec na krytej :D
Gowno mnie obchodza twoje wypociny i oceny co jest chujowe wg ciebie a co nieniespodzianka pisze: 25.02.2020, 17:51A co ma piernik do wiatraka?wurda1ak pisze: 24.02.2020, 23:20Jak byl rozgrywany mecz w Gdyni, to na bramach stala ochrona z lechii ... sorry z taurusa, wiec nie p****** tu o depozytach :Dniespodzianka pisze: 24.02.2020, 18:13
Blado zielone kurwiszony niech na przyszlosc zabieraja ze soba wlasne ochroniarki z taurusa i problem w razie co bedzie z glowy.
A spoleczni adwokaci biednych pokrzywdzonych obywateli wolnego miasta, nie powinni zapominac, ze to jest to jedna z ostatnich ekip ktora powinna sie wypowiadac na temat ukladów i wspolpracy z ochroniarkami.
Stać was tylko na ch****e akcje, a Lech się do tego poziomu zniżył. I o to w tej wypowiedzi chodzi. A że akcja była ch****a dowiodłem w tym samym wpisie, którego część (celowo) wykasowałeś. Więc powtórzę- są takie rzeczy, co do których kibice wszystkich szanujących się ekip powinni być zgodni. Jednym z nich jest krytyczny stosunek do trzepania, cenzurowania przez ochronę flag. Celowo wyeksponowałem "szanujących się" bo do weekendu miałem takie zdanie o Lechu. Wykorzystując sytuację, która z natury rzeczy powinna być skrytykowana ośmieszył się. Widać wszystko się zmienia.
Jeśli tego nie rozumiesz albo uprawiasz propagandę to powodzenia. Taplaj się dalej w gównie :)
Odnioslem sie tylko do fragmentu dotyczacego derbów w Gdyni - na meczu wejscia na sektor betonów pilnowala ich ochrona , wiec wniesli co chcieli - a Ty snujesz teorie o jakichs depozytach na tamtym meczu
Byc moze tez nie wszyscy wiedza, ze Agencja Ochrony Mienia "Taurus" = Lechia... i na tym proponowałbym zakonczyc dyskusje na tematy typu: wspólpraca z ochrona,etc.
No i wszystko w temacie...wurda1ak pisze: 26.02.2020, 10:49Nie odniose, bo nie nie zauwazylem zadnego twojego posta (mozliwe ze nie mial wartosci mertorycznej to umknal :D )PCHLG pisze: 26.02.2020, 08:32Dlaczego zakończyć? Do mojego posta się nie odniesiesz? Niewygodne pytanie? Śmiech na sali...wurda1ak pisze: 26.02.2020, 01:36
Gowno mnie obchodza twoje wypociny i oceny co jest chujowe wg ciebie a co nie
Odnioslem sie tylko do fragmentu dotyczacego derbów w Gdyni - na meczu wejscia na sektor betonów pilnowala ich ochrona , wiec wniesli co chcieli - a Ty snujesz teorie o jakichs depozytach na tamtym meczu
Byc moze tez nie wszyscy wiedza, ze Agencja Ochrony Mienia "Taurus" = Lechia... i na tym proponowałbym zakonczyc dyskusje na tematy typu: wspólpraca z ochrona,etc.
Kibice Lecha w ochronie na meczach nikomu w Gdyni nie przeszkadzali?
raczej nie przeszkadzaja bo co mnie w Gdyni dotycza ewentualni kibice Lecha w ochronie, ich podwórko ich sprawy. Natomiast wasze kolezanki z taurusa to juz inna historia. I na ten temat byla moja odpowiedz na pierdolenie jakiegos dzbana.
A wy jestescie ostatnia ekipa ktora moze sie zalic na tematy ochroniarek i tyle w temacie.
Ogólnie Lech jest dobry w "karaniu". Ostatnio ich FC odpowiednio "skarciło" fanów ZS oraz warschau.DoZo(L)e... pisze: 26.02.2020, 13:12 Czy klub z 'posen' karze trzy wyjazdowe ekipy za fuszerkę swojego pracownika
-
Kefirjagodowy
Prezes Pogoni napisał list otwarty do Prezesa Lecha, że jego decyzje z karaniem są lekko mówiąc pojebane

-
DoZo(L)e...
Jeżeli piszesz o "poznańskich ochroniarzach" (z "obory"), którzy umożliwili oddanie ZaSapanego fana w łapy "kundli" i dodatkowo opublikowali w internecie jego wizerunek, to ta sytuacja nie miała miejsca w przedmiotowych terminie.Saverok pisze: 26.02.2020, 14:00Ogólnie Lech jest dobry w "karaniu". Ostatnio ich FC odpowiednio "skarciło" fanów ZS oraz warschau.DoZo(L)e... pisze: 26.02.2020, 13:12 Czy klub z 'posen' karze trzy wyjazdowe ekipy za fuszerkę swojego pracownika
-
Kefirjagodowy
dodam, że list Pogoni poszedł również do Bońka
uwazaj zebys nie obrazil czasem jakiegos 'kumpla' z ŁKSu, bo z pewnoscia jacyś mieszkają na południe od miasta Łódź ;)Kumatyinaczej pisze: 26.02.2020, 17:40 Wieśniaki z pod Łodzi też ciągle problemy, ale na forum pierwsi do sapania.
-
Polish Power
Ile Tychów w Gliwicach z KSC ?
FlorianT pisze: 24.02.2020, 22:40Dziwny z ciebie Zawiszak. Kolejny juz raz wlazisz w dupe derbowej kosie swojej zgody.Kkrawczyk pisze: 24.02.2020, 22:30 Lech gdy tracił flagi na rzecz Widzewa huczał aż ze ten Widzew nie honorowy ze ultrasi w kilku bla bla, ale układać sie po raz kolejny z ochrona by wywinąć numer gosciom to dopiero honorowa zagrywka hehe. :)
Nie jestem zaslepiony nienawiscia jak co niektórzy tutaj i potrafie z kazdym porozmawiać nawet z kimś z kosy i patrze obiektywnie na to co sie dzieje.
-
Königshütte
Ten pakol c*** to z tego co pamiętam życzył tu kiedyś komuś puchy. Kiedyś by taki policyjny pędzel zniknął stąd w 5 minut.