Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

el_romano

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: el_romano »

Rzekoma "flaga" FC Wadowic jest repliką, która jest spooooro mniejsza, a przedewszystkim różni się mocnym szczegółem takim jak herb. Ci którzy nie chcą widzieć tych "szczegółów", dla nich dalej zostanie to flagą ;)
Flaga pewnie w sobotę na meczu zostanie wywieszona, chyba że po zajściach coś się zmieni ;)

Pozdrawiam :)
iparts.pl
ts06

Post autor: ts06 »

el_romano pisze: 06.02.2020, 22:36 Rzekoma "flaga" FC Wadowic jest repliką, która jest spooooro mniejsza, a przedewszystkim różni się mocnym szczegółem takim jak herb. Ci którzy nie chcą widzieć tych "szczegółów", dla nich dalej zostanie to flagą ;)
Flaga pewnie w sobotę na meczu zostanie wywieszona, chyba że po zajściach coś się zmieni ;)

To zróbcie sobie 10 replik, stracicie i powiecie że to 'rzekome flagi'
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

el_romano pisze: 06.02.2020, 22:36 Rzekoma "flaga" FC Wadowic jest repliką, która jest spooooro mniejsza, a przedewszystkim różni się mocnym szczegółem takim jak herb. Ci którzy nie chcą widzieć tych "szczegółów", dla nich dalej zostanie to flagą ;)

To Wisła ma 2 herby?
magaknor

Post autor: magaknor »

I co była wywieszona?
ts06

Post autor: ts06 »

Nie;), co ciekawe od wielu meczów nie ma ani dużej ani małej flagi WSH:>
V.a.l.o

Post autor: V.a.l.o »

Burdel u modelek z gtsu jest taki, że nikt nie ogarnia niczego.Każdy ma zgodę skim chce, bo jeszcze można osoby spotkać w barwach Lechii czy Ślaska a Unia to dalej taki fan club ukryty.;-)
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Valo, a jak u Was w końcu jest z tym Ajaxem ? Cały Kraków obecnie, to wielki bałagan.
magaknor

Post autor: magaknor »

mateusznow pisze: 09.02.2020, 17:15 Valo, a jak u Was w końcu jest z tym Ajaxem ? Cały Kraków obecnie, to wielki bałagan.
W dalszym ciągu narodowa cracovia ma zgodę z lewackim Ajaxem, niezmiennie.
mateusznow

Nie o to mi chodzi, tylko też był niby koniec, ale jednak nie do końca.
Maciąg

Post autor: Maciąg »

To jakie relacje są teraz miedzy Wisła i Unia?
sir.

Post autor: sir. »

takie jak zawsze były, czy oficjalne czy nie;)
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

C z Unii ciągnie do nas, inni wolą Sanok i Brzesko.
U nas juz nie raz byli w barwach my u nich tez na derbach, tylko inna byla reakcja :)
Dolniety_Pierre

Post autor: Dolniety_Pierre »

Chyba raczej wartosc rynku zbytu...
Gromson

Post autor: Gromson »

Tak naprawde to dalej Misiek rzadzi w wsh ale boja sie do tego przyznac
ot co

Post autor: ot co »

halodrol pisze: 11.02.2020, 01:28
Co do Unii to szczerze nie wiem jak się teraz prezentują, mam nadzieję, że lepiej niż ten cały Slovan... Ja ich pamiętam dość mizernie jak na takie duże miasto i takie było ich postrzeganie gdzieś w latach 2014-2016. W końcu to jebło z bardzo różnych przyczyn, głównie braku gwarancji sensownego wsparcia chuligańskiego, ale nie tylko...
Na Unii od 2016 roku nic się zmieniło.Nadal czołówkę stanowią te osoby co wtedy.Decyzyjnymi na Unii są m.in. przerzuty z Tarnovii, pracownicy firm ochroniarskich.Średnia wieku w ich młynie to dalej 15-16 lat.Jedyna zmiana to tak, że w 2017 roku przyprowadzili sobie cyganów do młyna.
Masz kilka pierwszych z brzegu fotek to sobie ocenisz tą „jakość”:
https://zapodaj.net/images/f6437577a60b1.jpg
https://zapodaj.net/images/8538afddd3a52.jpg
http://elitatarnowa.pl/wp-content/uploa ... s-oks7.jpg
http://elitatarnowa.pl/wp-content/uploa ... /mlun1.jpg
http://elitatarnowa.pl/wp-content/uploa ... rkan12.jpg

Tutaj „ekipa” jaką wsparli Okocimskiego na wyjeździe w Gorlicach:
https://www.kibice.net/upload/galeria/g ... 2-1200.jpg
Jorguś Kiler

Post autor: Jorguś Kiler »

No to też pokazuje obecną pozycję i siłę Wisły skoro wąchają się z jakąś Unią Tarnów. Skoro ich Wsh odpalili kilka lat temu to nie bez powodów no ale teraz znowu wracają do łask.
Gromson

Post autor: Gromson »

Nie dadza rady, teraz Skopek przejmuje wladze na Wisle
mateusznow

Gromson pisze: 12.02.2020, 10:49 Nie dadza rady, teraz Skopek przejmuje wladze na Wisle
Będąc po drugiej stronie muru ? Wy naprawdę myślicie, że ludzie, którzy odbili od tematu i ułożyli sobie już życie nagle wrócą i zaczną się bawić w mocniejsze klimaty ?
halodrol

Post autor: halodrol »

Wchodzi
Nie ma otwartych zapisów, jest selekcja, bilety już są rozdysponowane
Ustalała ekstraklasa
fc internet

Post autor: fc internet »

i co niby te dębniki z grzegorzkami robią? kupuja więcej rakietnic czy mefedronu?
jansiekiera

Post autor: jansiekiera »

Ta Olsza to chyba ostatnio coś odmalowywana jest...
siwy123

Post autor: siwy123 »

Czy zbliżające się derby Krakowa z kibicami gości ?
_mk_
Major

Post autor: _mk_ »

siwy123 pisze: 14.02.2020, 09:23 Czy zbliżające się derby Krakowa z kibicami gości ?
na ten moment tak - ktoś tu pisał nawet że bilety sprzedane i nie poszły do otwartej sprzedaży ale ile Wisła miejsc dostała to nie wiem.
_mk_
Major

Ile Wisła dostała biletów na derby?
Porter12

Post autor: Porter12 »

700 a Lech na Cracovię ?
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

BIV pisze: 14.02.2020, 12:34 Serio to dzieki Tobie ? O rety... Szacun.
Nie szydź z dozo.Schizofrenia to ciężka choroba.
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

W skrócie cała kariera jebniętego dozo opiera się na domysłach i przypuszczeniach.
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

halodrol pisze: 15.02.2020, 21:03 Podobno...
(...)
W wiekszym skrócie ... nie zaprzeczyłeś zasłyszanej przeze mnie na południu PL historii, więc jej prawdopodobieństwo obecnie graniczy z pewnością, a twoja (i twojego a7ianta poWyżej, który sobie zaklepał tu 'nick' na część jĘDRNEJ i ... jako motto dla kolejnych dowódców 'dhw', 'pf' oraz waszej mICHALINY) nerwowość mówi jeszcze więcej, amatorze/y ... "pietruszki". :D
WNH1906

Post autor: WNH1906 »

Niby kiedy była jakaś stara flaga Bochni?
LejTeCole

Post autor: LejTeCole »

Przepraszam chyba wprowadziłem w błąd. Rzuciła mi się fotka z wyjazdu z Lubina i na fladze nie widać rekina ale po prostu tak wyglądało na zdjeciu albo flaga była podwinieta bo się nie zmieściła.
pococikapusta

Post autor: pococikapusta »

Na Twitterze radość kibiców pasów z absurdalnej antykibicowskiej decyzji ich klubu.

Piłka nożna dla kibiców, taaa...

Dla porównania zachowanie kibiców Wisły gdy Pasy miały nie wejść na derby przy Reymonta

https://images.app.goo.gl/arGQsPfirJADNRUYA
Coke1982

Post autor: Coke1982 »

Jako postronny kibic mam nadzieję że Wiślacy zrobią wszystko aby wejść na derby. Derby Krakowa to obecnie najlepsze derby piłkarskie w kraju, i takowymi będą póki Widzew nie uzyska promocji do I ligi. Rozmawiałem z kolegami z Cracovii to też są bardzo niezadowoleni z decyzji swojego klubu.
pococikapusta

Post autor: pococikapusta »

Coke1982 pisze: 20.02.2020, 15:55 Jako postronny kibic mam nadzieję że Wiślacy zrobią wszystko aby wejść na derby. Derby Krakowa to obecnie najlepsze derby piłkarskie w kraju, i takowymi będą póki Widzew nie uzyska promocji do I ligi. Rozmawiałem z kolegami z Cracovii to też są bardzo niezadowoleni z decyzji swojego klubu.
Czas pokaże czy faktycznie są niezadowoleni i podejmą jakieś działania żeby Wisła dostała 750 biletów i nie musiała wpłacać jakiejś debilnej kaucji.
DoZo(L)e...

slowak pisze: 20.02.2020, 15:23 co ta Ultra Wisła odpierdala że nie idziecie na derby?
przecież jest jeszcze kilkanaście dni i nawet jak zarząd craxy robi pod górkę to można sie jakoś poprzepychać, nagłośnić sprawe do pzpn i w mediach i bedą musieli normalnie wpuścić, bez płacenia hajsu na poczet kar
a tu już grubo ponad tydzień decyzja że nie idziecie i to bez żadnej walki,
paranoja, chcecie żeby derby Krakowa wyglądały jak Warszawy gdy jeszcze Polonia była wyżej, że nawet mimo braku zakazu Legia sie nie pojawiała ?
Gdy (L)egioniści pojawili się na K6, to ~750 z nich (zapewne w ramach 'dilu' sZETYNY z wA7TERem) zostało w akcji k.s.p. o kryptonimie "wide7ec" (na podstawie komunistycznego art. 254 kk) bezprawnie zatrzymanych i na komendach przez "kund7i" "dojechanych", a potem przez wiele lat użerało się z zakazami stadionowymi, dozorami, rozprawami często w zamiejscowych sądach z dala od W-wy. Rozumiem, że tego życzysz wiślakom?
factoryproject

Post autor: factoryproject »

slowak pisze: 20.02.2020, 19:43 pzpnu, ekstraklasy itp. że ktoś pójdzie po rozum do głowy
Oni i rozum...
Przecież im na rękę są derby bez kibiców gości.
Fakt decyzja podjęta przez UW bardzo szybko, ale jakoś nie wydaje mi się by "presja" jak piszesz coś zmieniła.
Sytuacja by się zmieniła gdyby kibice szli to wtedy znalazły by się szybko preteksty by ich nie wpuścić. Remont stadionu,itp. (nie pisze o derbach a o ogólnej sytuacji).
Temat dosyć drażliwy, ale kto to widział by wpłacać kaucje za ewentualne zniszczenia...
mateusznow

Myślicie, że Wisła nie będzie walczyć w tej sprawie tylko powie pas ?
DoZo(L)e...

slowak pisze: 20.02.2020, 19:43
DoZo(L)e... pisze: 20.02.2020, 19:07
slowak pisze: 20.02.2020, 15:23 co ta Ultra Wisła odpierdala że nie idziecie na derby?
przecież jest jeszcze kilkanaście dni i nawet jak zarząd craxy robi pod górkę to można sie jakoś poprzepychać, nagłośnić sprawe do pzpn i w mediach i bedą musieli normalnie wpuścić, bez płacenia hajsu na poczet kar
a tu już grubo ponad tydzień decyzja że nie idziecie i to bez żadnej walki,
paranoja, chcecie żeby derby Krakowa wyglądały jak Warszawy gdy jeszcze Polonia była wyżej, że nawet mimo braku zakazu Legia sie nie pojawiała ?
Gdy (L)egioniści pojawili się na K6, to ~750 z nich (zapewne w ramach 'dilu' sZETYNY z wA7TERem) zostało w akcji k.s.p. o kryptonimie "wide7ec" (na podstawie komunistycznego art. 254 kk) bezprawnie zatrzymanych i na komendach przez "kund7i" "dojechanych", a potem przez wiele lat użerało się z zakazami stadionowymi, dozorami, rozprawami często w zamiejscowych sądach z dala od W-wy. Rozumiem, że tego życzysz wiślakom?
ale o czym ty mówisz? według tego co napisałeś to nikt nie powinien gdziekolwiek jeździć bo istnieje obawa że zostanie zawinięty
w ogóle na wszelki wypadek nie wychodź z domu bo mogą cie zawinąć i przyklepać jakiś zarzut

twój tok rozumowania miałby sens w przypadku gdyby Wisła wybrała się pod stadion mając zakaz na ten mecz, a takowego nie ma i powinna normalnie dostać bilety 5% czyli 750 a nie 450

mój post odnosi się to stanowiska Ultra Wisły która już na 2 tygodnie przed meczem decyduje że nie pójdzie na derby a przecież przez tyle dni można wywrzeć jakąś presje na zarządach klubów, pzpnu, ekstraklasy itp. że ktoś pójdzie po rozum do głowy
Nie mówię o niczym [rytua(L)nie odmawiam składania wyjaśnień już na etapie wstępnego postępowania], a napisałem o tym, że spotkanie uznane przez "psy" za mecz podwyższonego ryzyka to nie jest ... wieczorny spacer z pieskiem.

Uznawana przez nowe władze '(gie-)TeeSu' za jedyną reprezentację wiślaków UW chodzi na krótkiej smyczy zarządu klubu, a czy reszta kibicóW będzie respektować gabinetowe ustalenia, zobaczymy.

Niech 'craxa' da słowo, że nie będzie 'kosowania', to łatwiej jej będzie namówić niedobitków z drugiej strony błon na aktywne uczestnictwo w najbliższych derbach, proste.
mateusznow

slowak pisze: 20.02.2020, 21:21
mateusznow pisze: 20.02.2020, 20:52 Myślicie, że Wisła nie będzie walczyć w tej sprawie tylko powie pas ?
tylko w takim razie po co to oświadczenie że nie idą?
pytanie czy zarządowi Wisły aż tak bardzo będzie zależało na wsparciu czy przekalkulują że w sumie bardziej opłaca się olać temat a przy następnych derbach na Reymonta zastosują taki sam trik i wszyscy będą zadowoleni oprócz kibiców bo po kim jak po kim to po nich bym się spodziewał jakiejś walki a nie już na starcie wywieszenia białej flagi
taki komunikat miałby sens dzień przed meczem w razie gdyby ta walka zakończyła się niepowodzeniem
Myślę, że szukanie dziury w całym. Przecież, jak się im uda wywalczyć, to pójdą. Ja rozumiem ich stanowisko jasno, że nie zgadzają się na obecne warunki. Może będą myśleć nad planem B. Przekonamy się w marcu.
Dozo czym się objawia ta smycz ?
DoZo(L)e...

mateusznow pisze: 20.02.2020, 22:26
slowak pisze: 20.02.2020, 21:21
mateusznow pisze: 20.02.2020, 20:52 Myślicie, że Wisła nie będzie walczyć w tej sprawie tylko powie pas ?
tylko w takim razie po co to oświadczenie że nie idą?
pytanie czy zarządowi Wisły aż tak bardzo będzie zależało na wsparciu czy przekalkulują że w sumie bardziej opłaca się olać temat a przy następnych derbach na Reymonta zastosują taki sam trik i wszyscy będą zadowoleni oprócz kibiców bo po kim jak po kim to po nich bym się spodziewał jakiejś walki a nie już na starcie wywieszenia białej flagi
taki komunikat miałby sens dzień przed meczem w razie gdyby ta walka zakończyła się niepowodzeniem
Myślę, że szukanie dziury w całym. Przecież, jak się im uda wywalczyć, to pójdą. Ja rozumiem ich stanowisko jasno, że nie zgadzają się na obecne warunki. Może będą myśleć nad planem B. Przekonamy się w marcu.
DoZo, czym się objawia ta smycz ?
To nie jest pytanie do mnie, bo ja nie kieruję UW, ale na pierwszy rzut oka widać, że osoby obecnie współpracujące z klubem to grupa sterowa7nych konformistów.
_mk_
Major

Szkoda że UW odpuszcza, derby to jednak derby.
ODPOWIEDZ