kibic ze Śląska pisze: 31.12.2019, 14:49
ZS aktywne od dawna, bardzo solidna ekipa, zreszta BKS to samo, nasze bitki były godne , szczegolnie ta umówiona..
a dwa lata temu to było bardzo blisko paktu/układu tak miedzy nami:)
Teraz jednak wychodzą kwiatki..którym wtedy tak ochoczo zaprzeczaliscie...vide transparenty na GieKSe i Górnik.. wspolne z Polonia Zagłębiem..
przestrzeliłes raptem o 2-3 lata to po pierwsze..
po drugie skoro dla Ciebie "teraz wychodzą kwiatki" to znaczy ze Ty nigdy sie kwiatkami nie zajmowałes..
W ten piątek, godzina około 17:30 słyszałem kibiców Górnika Zabrze z Rudy Śląskiej na Rynku. Byłem w restauracji. Znajoma widziała tych osobników i mówiła, że góra 14-15 lat mogli mieć. Czy czasami młodzież nie jechała do Janowa na mecz NapRzód Janów - KGH Katowice ?
Slenderman pisze: 19.01.2020, 01:25
W ten piątek, godzina około 17:30 słyszałem kibiców Górnika Zabrze z Rudy Śląskiej na Rynku. Byłem w restauracji. Znajoma widziała tych osobników i mówiła, że góra 14-15 lat mogli mieć. Czy czasami młodzież nie jechała do Janowa na mecz NapRzód Janów - KGH Katowice ?
wacus.. Dzięki. Wtaszka, racja :D teraz widzę , że NapRzód grał z Jastrzębiem :) Młodzież w ramach ferii ma za darmo hokej, siatkówkę na Gieksie. Stąd ten młody Górnik z RŚL na Rynku.
Slenderman pisze: 19.01.2020, 10:42
wacus.. Dzięki. Wtaszka, racja :D teraz widzę , że NapRzód grał z Jastrzębiem :) Młodzież w ramach ferii ma za darmo hokej, siatkówkę na Gieksie. Stąd ten młody Górnik z RŚL na Rynku.
Tak, darmowe bilety na hokej w ferie to fest rarytas dla TRŚL dlatego siatkarska i hokejowa GieKSa przejmuje miasto.
Skąd się biorą takie wynalazki?
protektormalopolska pisze: 26.01.2020, 11:43
Jak obecnie wygląda sytuacja w Łaziskach i Mikołowie ?
Śmiłowice, Paniowy i Bujaków to sympatyków Górnika i Ruchu . Jedyną dzielnicą Mikołowa, w której kibicuje się wyłącznie klubowi z Roosevelta jest Borowa Wieś. Centrum, osiedla 30 lecia, Grunwaldzkie, Mickiewicza i Słowackiego to 90% Ruch. Reta i Kamionka tez niebieskie, ale dzielnice bez znaczenia żadnego. Łaziska wiekszośc Ruchu, jest tez zorganizowana ekipa żaboli.
Śmiłowice, Paniowy i Bujaków to sympatyków Górnika i Ruchu . Jedyną dzielnicą Mikołowa, w której kibicuje się wyłącznie klubowi z Roosevelta jest Borowa Wieś. Centrum, osiedla 30 lecia, Grunwaldzkie, Mickiewicza i Słowackiego to 90% Ruch. Reta i Kamionka tez niebieskie, ale dzielnice bez znaczenia żadnego. Łaziska wiekszośc Ruchu, jest tez zorganizowana ekipa żaboli.
Tos polecial, zorganizowana? Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie... Aktywność 99 do 1% ... szacunkowo liczebność 80 do 20% takze na korzyść Ruchu. Tak obiektywnie :)
Tos polecial, zorganizowana? Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie... Aktywność 99 do 1% ... szacunkowo liczebność 80 do 20% takze na korzyść Ruchu. Tak obiektywnie :)
Naród Slonski pisze: 28.01.2020, 01:49
Pamiętam że kiedyś w Łaziskach była jeszcze Gieksa, może nie była to jakaś duża grupa ale pamiętam że byli ,istnieją tam jeszcze?
Czy istnieją? Należałoby zadać pytanie czy wgl byli (5 osób nie zaliczalbym do znaczącej grupy). Na tą chwilę poza barwi niebieskimi ciezko kogo kolwiek spotkać, duzo młodzieży na przestrzeni 10-15 lat wybrało Ruch.
Wracając do "zorganizowanej ekipy" osob jeżdżących na Górnik to czegoś takiego nie ma. Pozostali 40+ 50+ którzy na własną rękę jeżdżą na mecze.
Mam pytanie, czy Ruch ma jakąś flagę eksponującą nazwą ulicy swojego stadionu? Tak jak np Lechia i "Wychowani na Traugutta" czy Lech i "Bułgarska"
Dzięki za odpowiedź
WkładDoUbrań pisze: 01.02.2020, 17:08
Mam pytanie, czy Ruch ma jakąś flagę eksponującą nazwą ulicy swojego stadionu? Tak jak np Lechia i "Wychowani na Traugutta" czy Lech i "Bułgarska"
Dzięki za odpowiedź
Niedzielna ciekawostka, bo przecież nie samą zrzutką człowiek żyje...
Widzieliście "wariata" ze zdjęcia po lewej ostatnio na różnych portalach kibicowskich? To przedstawiciel gliwickiego fc górnika, którym z dumą chwaliła się torcida. Pisali na swoim fp o ciężkiej pracy i że "walą wszystko i wszystkich do ryja"... Wczoraj życie pokazało kto kogo wali do ryja :) Nasz bRat z Fan Clubu Kęty przebywający aktualnie na emigracji rozjebał gliwickiego cwaniaka w finale amatorskich zawodów K1 w Anglii. Został tym samym mistrzem Anglii. BRAWO DAMIAN, ŻYCZYMY DALSZYCH SUKCESÓW!
A co do szczew... Co by się nie działo i jakiej byśmy lipy nie mieli u siebie to i tak zawsze będziemy nad wami na każdej płaszczyźnie kibicowskiej"
Ekshibicjoniści z Gliwic dziś pod stadionem Żaboli
Piastunki, zacznijcie ku*** jeżdzić na wyjazdy, bo do prężenia się na fotkach/zapowiedziach to zazwyczaj pierwsi jesteście
jeszcze oświadczenie wojownika torcidy :)
"Torcida Łabędy
Cytat
"krótki przekaz od Naszego brata po wczorajszych mistrzostwach Anglii. Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą brat!
"W dniu wczorajszym biorę udział w mistrzostwach Anglii na których wywalczyłem brązowy medal w boksie oraz srebro w k1. Jak się dziś okazało zawodnik z którym przegrałem na punkty w k1 był kibicem ruchu Chorzów. Jakbym wcześniej wiedział to na pewno bym się bardziej postarał... Mimo wszystko kolejne doswiadczenie zdobyte i mam nadzieję że z tym koleżką się jeszcze spotkamy w ringu i będę miał możliwość się zrewanżować. Głowa do góry i lecimy dalej!!! " Tylko porażki tworzą nas wielkich, bez nich sukcesy to bezsens"
Piastunki, zacznijcie ku*** jeżdzić na wyjazdy, bo do prężenia się na fotkach/zapowiedziach to zazwyczaj pierwsi jesteście
Po co mają jeździć na wyjazdy? Jeszcze się im coś stanie po trasie, a tak pośpiewali i do domu,zapomnialbym o obowiązkowej objazdówce terenów Górnika no bo jak już byli zebrani to hujowo nie podjechać.
Zdjęcia pamiątkowe porobione chłopaki dzień wcześniej co ?
tak rzadko widujecie gliwicki rynek :)
Po co mają jeździć na wyjazdy? Jeszcze się im coś stanie po trasie, a tak pośpiewali i do domu,zapomnialbym o obowiązkowej objazdówce terenów Górnika no bo jak już byli zebrani to hujowo nie podjechać.
Zdjęcia pamiątkowe porobione chłopaki dzień wcześniej co ?
tak rzadko widujecie gliwicki rynek :)
Tak rzadko widują gliwicki rynek jak was na wyjazdach w większej liczbie niż 10 osób :)
Dexter gdzie się podziewałeś wariacie?wróciłeś z ferii w Gdańsku czy zostałeś u znajomych na Śląsku?mogłeś wydzwonić na szybko ziomali i wjechać i rozkurwić tego Piasta.No właśnie tylko móc a chcieć....
tRRex pisze: 02.02.2020, 20:00
Dexter gdzie się podziewałeś wariacie?wróciłeś z ferii w Gdańsku czy zostałeś u znajomych na Śląsku?mogłeś wydzwonić na szybko ziomali i wjechać i rozkurwić tego Piasta.No właśnie tylko móc a chcieć....
Spytaj swojej mamy gdzie byłem to ci zdradzi to i owo.Trzymaj się wariacie