EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
radekKKS

Post autor: radekKKS »

Obrazek
o jaki Górnik tutaj chodzi ??
iparts.pl
HardcoreHooligan

Post autor: HardcoreHooligan »

dzialo sie cos w grodzisku?niestety nie moglem patrzec :cry:
1925

Post autor: 1925 »

czy coś sie działo ?? ..... Fantastyczny doping Delije i to wszystko :) tak tak w bardzo krotkim skrócie :)
Reszte dopisze jak wstane bowiem wlasnie wrociłem do domu :)
XXX ..... dzieki za Pilsa :)
radekKKS

Post autor: radekKKS »

Red Star w Grodzisku
Obrazek
Dzikson!

Post autor: Dzikson! »

Anderlecht - Rapid Wieden

Godzine przed meczem Rapid rozkreca zadyme z Policja.
Zatrzymanych zostalo 7 przypadkowych osob, miedzy innymi fotograf ktory tylko pstrykal fotki i mlynowy Rapidu.

Z tego powodu wychodza wszyscy Wiedenczycy ze stadionu na cala pierwsza polowe i wtedy nastepnych 20 zatrmali.

W drugiej polowie Rapid wraca na miejsca i zaczyna z bardzo dobrym dopingiem. Zatrzymanych po meczu wypuszczaja i wszyscy wracaja do Wiednia.

http://www.tornadosrapid.at/matches.php?match=1035
Błond

Post autor: Błond »

Ajax w Zagrzebiu:
Obrazek

Pytanko odnosnie liczb w pucharze UEFA.
Ilu przyjezdnych w tych meczach:

SC Heerenveen - HELSINGBORGS IF
FC Nurnberg - RAPID BUKARESZT
Robotnicki Skopje - BOLTON WANDERERS
FC Groningen - AC FIORENTINA
Zenit St. Petersburg - STANDARD LIEGE
Brann Bergen - CLUB BRUGGES
FK Sarajevo - FC BASEL
Litex Lowecz - HAMBURGER SV
RC Lens - FC KOPENHAGA
Ahmed Akhmar

Post autor: Ahmed Akhmar »

Panowie mam prosbe. Czy moglby ktos napisac z jakimi druzynami(ekipami) PSG ma zgody/kosy? oraz czy moze ktos podac jakas strone kibicowska o lidze francuskiej badz o ekipach tam wystepujacych? Dzieki z gory !! Pzdr.
Prezes

Post autor: Prezes »

Boulogne Boys maja zgode z FC Koeln
PBJK

Post autor: PBJK »

Do napisania tego postu skłonił mnie półroczny pobyt w Belfaście (Irlandia Północna). Od zawsze lubiłem Celtic ale nigdy nie przybierało to charakteru fanatycznego. Zawsze interesowała mnie geneza i rozwój rywalizacji na linii Celtic-Rangers. Zanim przybyłem do Ulsteru nie sądziłem, że jest to jedno z największych zagłębi konfliktu kibicowskiego. O konfliktach religijnych chyba wiedzą wszyscy. Tak podzielonego kibicowska miasta na pół to chyba nawet w Polsce nie ma. W mieście są dzielnice w których mieszkają tylko protestanci (Rangers) lub tylko katolicy (Celtic). te dwa kluby to dla mieszkańców coś więcej niż sport. To styl życia, wyznanie. Co ciekawe rodowici mieszkańcy Irlandii Północnej spod znaku zielonej koniczynki uważają się za Irlandczyków (republikan) i nie uznają takiego państwa jak Irlandia Północna. Protestanci z kolei to jak wiadomo lojaliśći oddający cześć królowej i dumni z tego, że są Brytyjczykami. ogólnie klimat miasta jest wręcz nie do opisania. Można by o tym pisać i psać ale nie chce nikogo zanudzać. Przejdę może do sedna. Nie miałem niestety okazji do odwiedzenia Celtic Park ani Ibrox nad czym strasznie ubolewam. Chciałbym żeby ktoś opisał jak wygląda chuliganka w tych dwóch ekipach. Kto dysponuje lepszą (oczywiście pojęcie względna) ekipa, kto przyprowadził jakieś ciekawe akcje na lokalnego rywala itp. Miło by było gdyby był ktoś w posiadaniu jakichś ciekawych filmików. Co prawda poznałem scenę kibicowską na linii Celtic-Rangers ale tylko tą ulsterowską, a interesuje mnie coś więcej. z góry dzięki za jakieś informacje w temacie.
X

Post autor: X »

Po pierwsze mam wolne do pazdziernika. Po 2 wytlumacz mi wielki znawco pilki czemu w Belfascie kibicuja druznyną nawet nie ze swojego kraju, swoich nie maja?? Chyba ze mowisz o innym Celticu (w tym gdzie gra magic i Boruc) i innym Rangers. W sumie to mnie to nawet teraz zaintrygowalo i jesli jest tak jak mowisz to przylaczam sie zeby ktos ktos sie zna na tych rejonach to niech to opisze.

edit: Ok sorry moj blad. Ale zeby nie bylo interesuje sie Irlandia Polnocna, mam duzą kolekcje murali z Belfastu. Znam bardzo dobrze przyczyny konfliktu itp. Mi mo wszystko sytuacja jest tam bardzo dziwna
Ostatnio zmieniony 23.09.2007, 19:42 przez X, łącznie zmieniany 1 raz.
Inter

Post autor: Inter »

Kolego "X", tyle o tobie: :lol:
PBJK

To skoro mamy już temat pana X zakończony to wrócimy do wątku głównego???
dzięki BURBERRY za linka ale za chiny nie chce mi sie ten filmik odpalić. Możesz w skrócie napisać coś na jego temat???
No i oczywiście jeśli ktoś jest zorientowany w temacie to proszę o każde info. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
marcin71

Post autor: marcin71 »

sion-galatasaray (puchar uefa).mecz w genewie.turkow 5-6 tys.z dobrym dopingiem.
havamal

Post autor: havamal »

świetny post, oby więcej takich.
PBJK

Byłem na meczu, nawet dwóch. I były to rzeczywiście mecze Linfield, z tego choćby powodu, że mieszkałem dosłownie 50 metrów od Windsor Park (zresztą jak większość Polaków). Z góry jednak mówię, że już jakiś czas temu obrałem inną drogę niż lojalistyczna :-) Nie przeszkodziło mi to jednak w tym, żeby poznać kilku kibiców Linfield, Glentoran, Chelsea czy Rangers, rodowitych Ulterowców (pewnie nie tak się to odmienia) choćby z tego względu że z nimi pracowałem. Zdarzało się, że widywałem potyczki (małe) na mieście między kibicami obu ekip, chociaż z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że to były raczej potyczki na tle wyznaniowym a dopiero później typowo "sportowym". Ogólnie to odniosłem wrażenie, że lojaliści są w tym konflikcie stroną bardziej agresywną, ale mogę się mylić stojąc po drugiej stronie barykady. Swoje też w Belfaście przeżyłem i zobaczyłem, co wpływa na moje zdanie, iż jest to miasto o mega ciekawym klimacie (kibicowskim też) i naprawdę trzeba się umieć po nim poruszać żeby nie narobić przypału sobie lub innym rodakom.
rycho_FCZ

Post autor: rycho_FCZ »

marcin71 pisze:sion-galatasaray (puchar uefa).mecz w genewie.turkow 5-6 tys.z dobrym dopingiem.
W Szwajcarii to juz norma ze na mecze klubow tureckich ze szwajcarskimi zjezdzaja sie z turcy z okolic i calej szwajcarii.Wiadomo,od pamietnego meczu w barazach do MS 2006.
Podobnie bylo na meczu FCZürich-Besiktas.
cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz »

Mam wielką prośbę: może ktoś wrzucić, foty kibiców drużyn węgierskich. Szczególnie chodzi mi o oprawy takich ekipa jak: Ferencvaros, Ujpest, Diosygor. Z góry dziękuję.
kibic0

Post autor: kibic0 »

radekKKS pisze:Obrazek
o jaki Górnik tutaj chodzi ??
Widać po jakości wpisów pewnych osób że spore grono nie do końca dobrze jest rozeznane co obniża wartość ciekawych tematów.
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

Ciężko się nie zgodzić z kibicem0, internet strasznie rozleniwił i ogłupił co poniektórych.
chetos

:

Post autor: chetos »

Cliftonville-Linfield
Meczyk mial miejsce wczoraj w godzinach wieczornych...Ludzi sporo jak na tutejsze warunki oceniam,ze cos kolo 2tys bylo.Fanow Linfield na moje oko gora 600 szala ale to sa tylko wizualne statystyki i jezeli ktos ma pewne informacje to prosze poprawic.Przybyli autokarami.Ogolnie przed meczem nic ciekawego nie zauwazylem zeby sie dzialo procz slownych wyzwisk z obu stron.Na meczu doping dobry z obu stron.Linfield slyszalny czesto,a zwlaszcza po sztrzeleniu bramki.Cliftonville praktycznie caly mecz dopinguja,a czasmi jak krzykneli to bylo naprawde glosno.Dopingowali na dwie grupy.Jedna tradycyjnie na gorze sektora,a druga na trybunie przeciwnej do trybuny Linfield.Obie ekipy oflagowane.Linfield mialo ze soba 2 mini sektorowki.Pierwszej nie bylem w stanie dojrzec bo byla naprawde mala,a druga to brytyjka.Z obu stron wrzuty.Ponadto z sektora Cliftonville poleciala petarda ktora doslownie wybuchla obok matki z dziecmi.W pierwszej polowie ktos odpalil fajerwerki obok stadionu.Po meczu Cliftonville przetrzymywane 15 minut az fani Linfield odjada.Polecialo takze kilka butelek,kamieni i petard w psiarnie ale nic wielkiego sie nie wydarzylo
PS-jezeli podalem jakies mylne info albo ktos wie wiecej na temat meczyku to smialo prosze poprawic no i relacja pewnie pozostawia duzo do zyczenia wiec prosze bez komentarzy na ten temat Pzdr
banik1922ostrava

Post autor: banik1922ostrava »

Fotki ze wszystkich jesiennych meczy Banika Ostrava tutaj:
http://www.thordivision.com/texty/fotog ... sy_fcb.php
Junior

Post autor: Junior »

A ja mam takie pytanie bo chyba tutaj tego nie było: Może ktoś wymienić zgody i kosy ekip z Czech?
banik1922ostrava

Zgody czeskich ekip:
Banik Ostrava- GKS Katowice
SFC Opava- Slask Wroclaw
Sigma Olomuniec- z nikim
FC Zlin-z nikim
FC Brno- Slovan Bratyslawa, jakies uklady z Viktoria Pilzno
Sparta Praga- uklad z Viktoria Zizkov,dobre stosunki z FC Nitra,FC Koszyce /Slowacja/.
Slavia Praga- Gornik Walbrzych
Bohemians Praga- FK Pardubice,Senco Doubravka,Gornik Walbrzych,ekipa ultras ma dobre stosunki z St.Pauli
Viktoria Zizkov-uklad ze Sparta Praga,Cracovia Krakow
Slovan Liberec,FK Jablonec,Banik Most-wspolna zgoda. Poza tym Liberec ma uklad z KSZO Ostrowiec i Jablonec z Karkonoszami JG.
FK Teplice-dobre stosunki z Chrobrym Glogow
SK Hradec Kralove- Fk Mlada Boleslav i na odwrot
FK Kolín- FK Nachod i na odwrot
Union Cheb i Banik Haviřov- F-c Banika Ostrava
Junior

Post autor: Junior »

Wielkie dzięki za info. 8)
Kiju

Post autor: Kiju »

Bohemians maja kibiców??Jak sie prezentuja?
banik1922ostrava

Bohemians to czolowka Czech pod wzgledem ultras i hools /po Baniku,Sparcie i Brnu maja najlepsza ekipe/.
Zdjecia z ustawek Bohemiansa:
Bohemians-Opava /69 na 32 Opava+10 Slask/ wiosna 07 http://www.hooligans.cz/galerie/thumbna ... ?album=230

Bohemians+Doubravka+Pardubice-Union Cheb /37 na 24/ wiosna 07
http://www.thordivision.com/fotogalerie ... index.html

Union Cheb-Doubravka+Bohemians /40 na 34/ jesien 04
http://www.thordivision.com/fotogalerie ... index.html
manolo_pb

Post autor: manolo_pb »

Mógłby ktoś opisać FC Zlin ? Co to za ekipa ?
banik1922ostrava

FC Zlin to taka srednia ekipa z Czech. Obecnie przechodza duzy kryzys, zreszta jak wieksosc eikp u nas.
foto z ich przegranej ustawki z FC Brno po 18
http://jkg.hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2006043001
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

A Slovan Liberec nie ma zgody z KSZO Ostrowcem?
Wrocławianin

Post autor: Wrocławianin »

banik1922ostrava pisze:Zgody czeskich ekip:
Banik Ostrava- GKS Katowice
SFC Opava- Slask Wroclaw
Sigma Olomuniec- z nikim
FC Zlin-z nikim
FC Brno- Slovan Bratyslawa, jakies uklady z Viktoria Pilzno
Sparta Praga- uklad z Viktoria Zizkov
,dobre stosunki z FC Nitra,FC Koszyce /Slowacja/.
Slavia Praga- Gornik Walbrzych
Bohemians Praga- FK Pardubice,Senco Doubravka,Gornik Walbrzych,ekipa ultras ma dobre stosunki z St.Pauli
Viktoria Zizkov-uklad ze Sparta Praga,Cracovia Krakow
Slovan Liberec,FK Jablonec,Banik Most-wspolna zgoda. Poza tym Liberec ma uklad z KSZO Ostrowiec i Jablonec z Karkonoszami JG.
FK Teplice-dobre stosunki z Chrobrym Glogow
SK Hradec Kralove- Fk Mlada Boleslav i na odwrot
FK Kolín- FK Nachod i na odwrot
Union Cheb i Banik Haviřov- F-c Banika Ostrava
dlugo juz jest ten układ?
banik1922ostrava

Sparta z Viktoria byla w dobrych stosunkach "od dawna", ale od tej wiosny jest oficialny uklad.
Support28

Post autor: Support28 »

Napisz coś jeszcze o poglądach i jak to wygląda w Słowacji.
Świętokrzyski

Post autor: Świętokrzyski »

Fighting Dragon Tokyo pisze:A Slovan Liberec nie ma zgody z KSZO Ostrowcem?

KSZO ma zgodę ze Slovanem Liberec.
Dzikson!

Zgody i uklady w Austrii...

Rapid Wieden - Rude Fans Wenecja, Ultras Nürnberg, Gate 13 Panathinaikos, i Ferencvaros Budapest.

Austria Wieden - Dynamo Drezno

Sturm Graz - Viole Maribor

SV Salzburg (6. liga) - Nord Kaos Udine, Vikings Lask Linz, Ultras Barletta (Wlochy, 7. liga), uklad z Frankfurtem

Blau Weiss Linz (3. liga) - Steher Krems (3. liga), Ultras Wr. Neustadt (5. liga)
krzysztofu

Post autor: krzysztofu »

Brigata Graz nie ma juz zgody z Viole Maribor.
Jakies tam nieoficjalne przyczyny sa ale nie bede ich pisal bo nie jestem ich pewien.
Dzikson!

Tak racja, zapomnialem dodac ze to juz tylko uklad, jakos rok temu sie sklucili ...
fanatyk_widzewa

Post autor: fanatyk_widzewa »

Moze ktos napisac cos o wczorajszych derbach Belgradu ?

Jakies fotki, moze opis ?
ODPOWIEDZ