leniwiec pisze: 26.11.2019, 23:07
Połowa stadionu w połowie przyszłego roku, cały stadion 2022 (ok 20 500 miejsc).
Z planów widać ,że stadion będzie trochę podobny do stadionu Widzewa ,trybuny bardzo blisko boiska ,można powiedzieć ,że odwrotność starego stadionu ,ale ogólnie projekt prezentuje się całkiem fajnie .
Połowa stadionu w połowie przyszłego roku, cały stadion 2022 (ok 20 500 miejsc).
Z planów widać ,że stadion będzie trochę podobny do stadionu Widzewa ,trybuny bardzo blisko boiska ,można powiedzieć ,że odwrotność starego stadionu ,ale ogólnie projekt prezentuje się całkiem fajnie .
DoZo(L)e... pisze: 28.11.2019, 13:02
Jaka średnia, z 10 lat?
nie od czasu kiedy powstał ten bubel
To sprawdź, o ile "średnia frekwencja mojej ekstra/hiper/super legiuni jest mniejsza niż 2 ligowego Widzewa" w porównaniu do analogicznego czasookresu tuż po oddaniu całego stadionu przy Ł3.
DozoL - uważasz że stadion na prawie 21 000 w lidze polskiej potrzebował będzie rozbudowy? Na 1-2 mecze w sezonie i to tylko przy walce o powiedzmy pierwszą trójkę w lidze. Nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba.
Tak z ciekawości ile razy mieliście komplet od czasu budowy nowego stadionu?
Jakby Legia się tułała po niższych ligach to przy dobrych wiatrach mieliby stadion zapełniony w 1/3. Tam poza Żyletą nie ma takiego fanatyzmu jak na Widzewie gdzie praktycznie cały stadion robi świetna atmosferę.
Jaka średnia, z 10 lat?
To sprawdź, o ile "średnia frekwencja mojej ekstra/hiper/super legiuni jest mniejsza niż 2 ligowego Widzewa" w porównaniu do analogicznego czasookresu tuż po oddaniu całego stadionu przy Ł3.
Pierwszy mecz kiedy został otwarty cały stadion Legii to 21 maja 2011 roku. Pierwszy mecz Widzewa na nowym stadionie to 18.03.2017. Od tego czasu do dziś minęło pond 2,5 roku. Średnia frekwencja w tej rundzie to 16684 kibiców. Na Legii w analogicznym okresie (czyli koniec rundy jesiennej sezonu 2013/14) to 14777 kibiców (inne źródło bardziej optymistyczne podaje, że było 15 781 kibiców).
przeciętne IQ pisze: 28.11.2019, 11:50
Zacznij bić krótkiego teścia, raz na tydzień. Przestaniesz być taki upierdliwy, przynajmniej w tematach Ci nieprzynależnych.
Ty biles krotkiego tescia raz na tydzien?Jak efekty?Nie odpowiadaj tylko nastepnym razem sie doinformuj.Np. prop w organizmie utrzymuje sie okolo 48 h.
leniwiec pisze: 28.11.2019, 22:34
DozoL - uważasz że stadion na prawie 21 000 w lidze polskiej potrzebował będzie rozbudowy? Na 1-2 mecze w sezonie i to tylko przy walce o powiedzmy pierwszą trójkę w lidze. Nie wydaje mi się żeby była taka potrzeba.
Wg mnie nie doceniasz popularności sportu w Szczecinie (wspomnisz moje słowa, jak traficie w pucharach na Real lub nawet BVB ;), a ja nie znam statystyk 'overbooking'ów' na Legii. :)
Pierwszy mecz kiedy został otwarty cały stadion Legii to 21 maja 2011 roku. Pierwszy mecz Widzewa na nowym stadionie to 18.03.2017. Od tego czasu do dziś minęło pond 2,5 roku. Średnia frekwencja w tej rundzie to 16684 kibiców. Na Legii w analogicznym okresie (czyli koniec rundy jesiennej sezonu 2013/14) to 14777 kibiców (inne źródło bardziej optymistyczne podaje, że było 15 781 kibiców).
Wg mnie nie doceniasz popularności sportu w Szczecinie (wspomnisz moje słowa, jak traficie w pucharach na Real lub nawet BVB ;), a ja nie znam statystyk 'overbooking'ów' na Legii. :)
DoZo(L)e... pisze: 28.11.2019, 22:18
Nawet w cytowanej przez Ciebie książce jest napisane, że frekwencja w całym sezonie, gdzie ja pisałem o rundzie jesienniej, wyniosła 16 283 kibiców, co jest liczbą mniejszą niż 16684. Dodatkowo u was średnia z sezonów 11/12 , 12/13 i 13/14 była wyliczana na podstawie liczby kibiców uprawnionych do wejścia na mecz. Dopiero od sezonu 14/15 podawana jest liczba realna czyli z danych z kołowrotków. O procentowym zapełnieniu całego stadionu nawet nie będę wspominał, bo tutaj nie ma czego porównywać.
Nawet w cytowanej przez Ciebie książce jest napisane, że frekwencja w całym sezonie, gdzie ja pisałem o rundzie jesienniej, wyniosła 16 283 kibiców, co jest liczbą mniejszą niż 16684. Dodatkowo u was średnia z sezonów 11/12 , 12/13 i 13/14 była wyliczana na podstawie liczby kibiców uprawnionych do wejścia na mecz. Dopiero od sezonu 14/15 podawana jest liczba realna czyli z danych z kołowrotków. O procentowym zapełnieniu całego stadionu nawet nie będę wspominał, bo tutaj nie ma czego porównywać.
Czy ty jesteś upośledzony, że nie potrafisz policzyć 2,5 roku od lata '(20)10 (otwarcie nowego stadionu - mecz Legia vs. Arsenal!)?!
Jaka średnia, z 10 lat?
Za oddanie całego stadionu uważasz otwarcie 3 trybun na pikniku z Arsenalem?
Za oddanie całego stadionu uważasz otwarcie 3 trybun na pikniku z Arsenalem?
DoZo(L)e... pisze: 28.11.2019, 13:02 Jaka średnia, z 10 lat?
A ty już nie chcesz porównywać średniej frekwencji na Legii z dwóch/trzech lat po otwarciu/modernizacji stadionu tj. 2010-2012/2013 tzn. 18261-18516 (lub jak woli ".ixi" 2011-2013/14 czyli ... 18321-19340) z waszą (w latach 2017-2019), czy wybierasz punkt odniesienia jako datę oddania (do użytku) stadionu/boiska w 1930 r. [czas powsta(wa)nia poprzednich bubli]?
Myślałem że skoro stadiony Widzewa i Legii różnią się pojemnością i to aż o 12 tysięcy to taki mózg jak dOzO wpadnie na to że porównać trzeba nie średnią frekwencję a procent zapełnienia stadionu.
Ja tak tylko wspomnę, że piękna frekwencja jest wtedy dopóki drużyna wygrywa, a potem przychodzi ekstraklasa, w d*** co drugi mecz i nagle "moda" przemija. Każda drużyna to przerabiała, Pogoń, Lech, Śląsk, Górnik czy inne zespoły, więc napawajcie się widzewiaki tymi liczbami na 3 poziomie rozgrywek póki jeszcze ta moda trwa.
Wielki Widzew pisze: 29.11.2019, 10:20
Myślałem że skoro stadiony Widzewa i Legii różnią się pojemnością i to aż o 12 tysięcy to taki mózg jak dOzO wpadnie na to że porównać trzeba nie średnią frekwencję a procent zapełnienia stadionu.
Wysuń proszę ten sam argument do kompleksiarzy zarzucających nam słabą frekwencję. :)
rybak007 pisze: 29.11.2019, 12:15
Ja tak tylko wspomnę, że piękna frekwencja jest wtedy dopóki drużyna wygrywa, a potem przychodzi ekstraklasa, w d*** co drugi mecz i nagle "moda" przemija. Każda drużyna to przerabiała, Pogoń, Lech, Śląsk, Górnik czy inne zespoły, więc napawajcie się widzewiaki tymi liczbami na 3 poziomie rozgrywek póki jeszcze ta moda trwa.
No widzę ze kolega to normalnie myśliciel i filozof nie w kij dmuchał.
Na poziomie czwartej i trzeciej ligi przy braku awansu w poprzednim sezonie i grając z potęgami typu Bytowia czy Kaczkan frekwencja zawsze jest wyższa niż w eks. no bo tu sie wygrywa z tuzami futbolu a w ekstraklasie to tylko Lech, Legia, Górnik, ŁKS czy Pogoń.
Aha i kiedy Legia, Lech, Górnik, Pogoń czy Śląsk grał w trzeciej lidze?
Do MW10
Procentowej zapełnienie stadionu macie b.dobre, pytanie czy jak wybudują Wam stadion to utrzymacie ten wynik.
rybak007 pisze: 29.11.2019, 12:15
Jeżeli nie bierzesz zbyt dosłownie tego, co napisałeś, to nie orientuje się, kiedy ostatnio 'eRTeeS' miał tak często boiskowe porażki. W ekstraklasie?
Pytanko odnośnie Marka Kaczego który nie krył się z tym że należał/należy? do TB(w jednym z teledysków wystąpił w chuście z logo waszej bandy). Jak zapatrujesz się na jego kontakty/nagrywki z murzynami?? Lubię jego rap i uważam że to jedna z najbardziej charakternych osób na rap scenie. Proste pytanko bez złośliwości.
Prosta odpowiedź bez złośliwości - skoro lubisz RAP to chyba zdajesz sobie sprawę że jako gatunek muzyczny powstał w NY za sprawką właśnie tych murzynów i co jak co ale podejrzewać rapera o kontakt z najlepszymi na tej scenie murzynami...
Nie musisz mi tego tłumaczyć ja to doskonale rozumiem a pytanie kierowałem tylko i wyłącznie do twojego kumpla dozo który wytknął komuś, że ma kolegę murzyna. Po tym co odpowiedział wnioskuję, że Kaczemu wity nie zajeżdża.
Admini tego forum albo idą w stronę onetu albo zysków z reklam. Nie licze na poprawe, zmiane kierunku, czasem bylo to nawet smieszna odskocznia, bo kazdy wie, ze wymiana informacji powaznych to nie tu ale ostatnio to rynsztok z ktorego mikro informacja zalewana jest gownem. Pozdrawiam, bez emotek, danych statystycznych, kubatury stadio i DoZoWnIKoW
BIV pisze: 29.11.2019, 17:20
Do Rtsu mi zajebiście daleko, ale czepianie sie Widzewa o frekwencję na 3cim poziomie rozgrywek ze srednia 16-16,5 tys, to jest... Nawet nie wiadomo jak to nazwać.
Przeciez oni chyba w III lidze (4ty poziom rozgrywkowy) srubowali rekordy po 15 16 tys. W Europie na tym poziomie tylko Glasgow Rangers mieli wieksza (nie pamietam czy w tym czasie, czy ciut wczesniej). Jak dla mnie szacun dla tych wszystkich fanatykow za chodzenie na Widzew (choć ja osobiście na pewno nie kibicowałbym im mieszkajac w Łodzi czy ktorejkolwiek tam połowie Polski).
Myślę, że były też inne przykłady klubów, które po (np. karnej) degradacji utrzymywały dobrą frekwencję, tyle że akurat Szkoci itp. rekordu karnetów ... nie zgłosili.
A w trosce o to, aby PB nie pęknął ze śmiechu, kończę dyskusję nt. zeszłego weekendu.
Taka prośba żebyś nie używał nazwisk wielkich Polaków do swoich rozkminek.
Nie chcę nikogo obrażać ale podejrzewam że większość panów z tego zdjęcia to nie miała pojęcia kto to jest Roman Dmowski więc daruj sobie takie wpisy.
Pasierb Bogdana pisze: 30.11.2019, 11:05
Taka prośba żebyś nie używał nazwisk wielkich Polaków do swoich rozkminek.
Nie chcę nikogo obrażać ale podejrzewam że większość panów z tego zdjęcia to nie miała pojęcia kto to jest Roman Dmowski więc daruj sobie takie wpisy.
PPS. Jeśli jestem podejrzany, to przypominam 'witY' z "wklejonego" przeze mnie wcześniej 'link'u'/katalogu (zdjecie nr 3?) w komentarzu do 'fotki' ze zbiorów "h"/gw dot. "potopu po(L)skiego" sprzed blisko 20 lat, by zadać kłam twojej teorii, że w W-wie "nie mieli pojęcia (...), czym teraz sam rozśmieszasz: