Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

kusy_jest_boski

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: kusy_jest_boski »

LegionKing pisze: 04.10.2019, 23:08
kusy_jest_boski pisze: 03.10.2019, 12:01 Na A5 na Widzewie siedzi bardzo pokaźna grupa rodzin z Warszawy, bardzo dużo tez z Sochaczewa. Tyle że to nie jacyś kibole, tylko jak wspomniałem rodziny (ojcowie z synami,itp) A zapytam się odwrotnie, czy na Legie jeżdżą zorganizowane grupy z Łodzi?
A co sprawdziłeś im dowody skąd są czy może kierowałeś się samochodami w leasingach na Warszawskich blachach :D ??? Zaraz się okaże że z Łodzi to może z 10% stadionu jest
Nie, po prostu rozmawiam z ludźmi obok których siedzę, albo w korytarzu w przerwie meczu, zresztą jak Fox słusznie napisał jest mieszanką ludzi z całej Polski, także upuść trochę pary
iparts.pl
LegionKing

Post autor: LegionKing »

kusy_jest_boski pisze: 05.10.2019, 21:44
LegionKing pisze: 04.10.2019, 23:08
kusy_jest_boski pisze: 03.10.2019, 12:01 Na A5 na Widzewie siedzi bardzo pokaźna grupa rodzin z Warszawy, bardzo dużo tez z Sochaczewa. Tyle że to nie jacyś kibole, tylko jak wspomniałem rodziny (ojcowie z synami,itp) A zapytam się odwrotnie, czy na Legie jeżdżą zorganizowane grupy z Łodzi?
A co sprawdziłeś im dowody skąd są czy może kierowałeś się samochodami w leasingach na Warszawskich blachach :D ??? Zaraz się okaże że z Łodzi to może z 10% stadionu jest
Nie, po prostu rozmawiam z ludźmi obok których siedzę, albo w korytarzu w przerwie meczu, zresztą jak Fox słusznie napisał jest mieszanką ludzi z całej Polski, także upuść trochę pary
Ja też rozmawiam i wyobraź sobie z Łodzi sporo osób spotkałem na stadionie, a tak z ciekawości z WLKP podobno też sporo osób u was na meczach? nie piszę tu o Kaliszu i jego terenach tylko kawałek dalej sam Poznań i okolice.
kusy_jest_boski

Post autor: kusy_jest_boski »

LegionKing pisze: 06.10.2019, 21:34 a tak z ciekawości z WLKP podobno też sporo osób u was na meczach? nie piszę tu o Kaliszu i jego terenach tylko kawałek dalej sam Poznań i okolice.
No przecież wiadomo że Widzew jest wszędzie ;)
A tak na serio to z samego Poznania znam tylko 2. Ale to osoby urodzone w Łodzi, poszli na studia na dziennikarstwo do Poznania, tam już się osiedlili założyli rodziny, ale jeżdżą oczywiście razem z dziećmi na Widzew.
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

jestesmywaszastolica, jesteś rodowity Warszawiak? Czy przyjechałeś z takiej Mławy 5 lat temu, mieszkasz na Żoliborzu, pracujesz w jednej z galerii i jeździsz hulajnoga miejską bo chcesz być warszaFFiakiem z krwi i kości

A gowno jesteś i gowno znaczysz
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Czyli Legia tak jak Widzew 1922.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

blekitna ostryga pisze: 02.11.2019, 22:52 jestesmywaszastolica, jesteś rodowity Warszawiak? Czy przyjechałeś z takiej Mławy 5 lat temu, mieszkasz na Żoliborzu, pracujesz w jednej z galerii i jeździsz hulajnoga miejską bo chcesz być warszaFFiakiem z krwi i kości

A gowno jesteś i gowno znaczysz
Dobrze, że nie z Wołomina i nie pracuje w "branży rozrywkowej", jako aktor w reklamach pewnej sieci komórkowej.

Jak tyle znaczysz, to weź napisz ile KSP w Ostródzie wczoraj.
Foxx

Post autor: Foxx »

Zabawne - z przerwą na zeszły rok wątek daty powstania Legii zawsze wraca o tej porze roku :) To jakiś pomysł na radzenie sobie z jesienną deprechą? ;)

No więc różnica między nami i KSP polega również na tym, że zarówno Legia, jak i związki sportowe od początku uznają datę 1916, gdy na froncie powstała Drużyna Legjonowa/Druzyna Pikarska "Legia". W 1920 po rozlokowaniu kompanii sztabowej Legionów w Warszawie powstaje WKS Warszawa. 31.07.1922 zarząd zdecydował się na zmianę formy funkcjonowania klubu, po zmianie statutu (na wzorowany na Pogoni Lwów) dopuszczając do pracy w klubie cywili oraz ustalając pełną nazwę na WKS Legia Warszawa. We wrześniu 1922 nastąpiła fuzja z Koroną w ten sposób, że organizacyjnie ta druga została wchłonięta przez Legię.

Druga różnica, że my - podobnie jak z "biegunką datową" - raczej nie ścigamy się na "warszawskość". Nie ma takiej potrzeby.
T2

Post autor: T2 »

blekitna ostryga pisze: 04.11.2019, 08:30
Korony Warszawa już nie ma, więc najstarszym istniejącym jest Polonia.

Chwila chwila to w końcu Jesteście Korona Warszawa? To w końcu data założenia to 1916, czy 1922.

Polaczyliscie się w 1922, więc Wasza data to 1922?

Starsi Warszawiacy wiedzą który klub jest prawdziwie Warszawski ;)

Ale to chyba nie my mamy problemy z tożsamością i rokiem powstania. Zamarzyło się być najstarszym klubem stolicy coby wyprzedzić Marymont, to się powymyśłało za pomocą pseudo historyka szmachle żeby przekręcić datę. Ja jeszcze pamiętam starego dżentelmena ś.p. Wacława Policewicza - znawcę przedwojennego sportu Warszawy i kibica Polonii, czy równie śp. Stefana Machaja- bodaj nawet prezesa KKS. Żaden z nich nie bredził o 1911 roku.

Obrazek
stary zgred

Post autor: stary zgred »

A Ty bedąc alfa i omegą we wszystkich prawie tematów powiedz komu kibicujesz , jeżeli to nie jest wielka tajemnica.
czapaBP

Post autor: czapaBP »

blekitna ostryga pisze: 04.11.2019, 08:30 Korony Warszawa już nie ma, więc najstarszym istniejącym jest Polonia.
Oczywiście że jest, po reaktywacji gra w klasie A.
werwolff88

Post autor: werwolff88 »

Ile Polonii wczoraj w Radomiu?
StatystykKalkulator

Post autor: StatystykKalkulator »

Polonia Warszawa obecna na wyjazdach do Łowicza, Ostródy i Radomia?
N'08

Post autor: N'08 »

StatystykKalkulator pisze: 18.11.2019, 14:21 Polonia Warszawa obecna na wyjazdach do Łowicza, Ostródy i Radomia?
Nie w tym sezonie ;)
StatystykKalkulator

Post autor: StatystykKalkulator »

I naprawdę nie byli na zadnym z tych wyjazdów? Kurde to Broń Radom już nawet zalicza więcej meczów. Szkoda upadku tak zasłużonego klubu
halodrol

Post autor: halodrol »

Co ma powstać?!!??!!???
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

halodrol pisze: 19.11.2019, 13:20 Co ma powstać?!!??!!???
https://www.google.com/search?q=trzasko ... e&ie=UTF-8
Raiden

Post autor: Raiden »

StatystykKalkulator pisze: 19.11.2019, 12:05 I naprawdę nie byli na zadnym z tych wyjazdów? Kurde to Broń Radom już nawet zalicza więcej meczów. Szkoda upadku tak zasłużonego klubu
Szkoda. Podczas mojego kilkuletniego pobytu w Warszawie czasem lubiłem wpaść na mecz Polonii, klimatyczny stadion, spoko atmosfera. Na Legii też się pojawiałem na ciekawszych meczach ekstraklasy albo jak grali w europejskich pucharach.

Niestety władze miasta zapomniały o tym, że w Warszawie są dwa zasłużone kluby i Polonia nie może liczyć na jakąkolwiek pomoc.
halodrol

Post autor: halodrol »

To tego nowego stadionu już nie budują?
Low kick na koIano

Post autor: Low kick na koIano »

Czekaj, czekaj... piszesz o zboczeniach, a czy to nie Ty czasem, kilka twoich kont temu, zachwycałeś się męskim przyrodzeniem jednego z III ligowych bramkarzy?
Postów już chyba nie ma. Poleciały wraz z kontami.

Swoją drogą, polonia została tak stlamszona, że nawet na wyjazdy nie jeżdżą. A u siebie? Czy Legia też im daje w kość?
Low kick na koIano

Post autor: Low kick na koIano »

jestesmywaszastolica pisze: 20.11.2019, 14:21 Nie to forum, nie ten użytkownik, ale jeśli faktycznie chodziło o męskie przyrodzenie to na bank musiałeś to zassać i zarchiwizować.
DoZoL

Przelogowałeś się na inne konto i już potrafisz pisać poprawną polszczyzną. Jak miło : )
Nie wnikam co tam zassysasz w stoLicy.

Nie, nie. Gwarantuję Ci, że było to na tym forum. Post sygnowany przez użytkownika o nicku Dozo (konfiguracja liter i ich wielkość przypadkowa, w zależności jak trafił w klawiaturę po, jak mniemam, dużych ilościach środków odurzających). Jednak wraz z czystkami przez któregoś administratora, poleciało konto, a wraz z nim posty, więc niestety nie przytoczę, ale jeśli sam zainteresowany stoi po stronie prawdomówności, z pewnością potwierdzi.
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Polonia ma zgodę z kimś?

Nie pytam komunistów legijnych
DoZo(L)e...

Stanisław_Anioł

Post autor: Stanisław_Anioł »

blekitna ostryga pisze: 23.11.2019, 15:19 Polonia ma zgodę z kimś?

Mieli.
Ale kanapki i piwo z biedry się skończyły.
No i Straż Miejska oświadczyła ,że ich więcej pilnować nie będzie.
DoZo(L)e...

Stanisław_Anioł pisze: 24.11.2019, 08:02

Mieli.
https://www.portalwarszawski.com.pl/201 ... -warszawa/

Jeżeli prawa do herbu ksP należą się MKS-owi i ktoryś (L)egionista (np. producent wycieraczek przed drzwi lub papieru toaletowego) złoży syndykowi jakąś ofertę, to może "polonistom" wystarczy na utrzymanie raczej internetowej zgody z Realem Saragossa, bo po rozegraniu meczu przyjaźni z Pogonią Lwów ten kontakt prawdopodobnie umarł śmiercią naturalną.
Raiden

Powtórzę, szkoda tego zasłużonego dla Warszawy i Polski, obecnie najstarszego klubu piłkarskiego w Stolicy. Myślę, że zgodzą się ze mną nawet sympatycy Legii, tacy których interesuje wyłącznie piłka a nie kibicowanie.
Co do kibicowania w Warszawie to moim zdaniem pewne sprawy poszły za daleko i Legia po prostu przegięła. Tak jak pisałem mieszkałem parę lat w Stolicy i co nieco mi się obiło o uszy nt. mało honorowych zachowań kibiców Legii względem Polonistów. Eliminowanie wroga za wszelką cenę i bez zasad to nie ma nic wspólnego z kibicowaniem.
Raiden

Piszę co słyszałem od ludzi także tych sympatyzujących z Legią którym się to też nie podobało.
Gasior84

Post autor: Gasior84 »

Raiden pisze: 24.11.2019, 17:29 Powtórzę, szkoda tego zasłużonego dla Warszawy i Polski, obecnie najstarszego klubu piłkarskiego w Stolicy. Myślę, że zgodzą się ze mną nawet sympatycy Legii, tacy których interesuje wyłącznie piłka a nie kibicowanie.
Co do kibicowania w Warszawie to moim zdaniem pewne sprawy poszły za daleko i Legia po prostu przegięła. Tak jak pisałem mieszkałem parę lat w Stolicy i co nieco mi się obiło o uszy nt. mało honorowych zachowań kibiców Legii względem Polonistów. Eliminowanie wroga za wszelką cenę i bez zasad to nie ma nic wspólnego z kibicowaniem.
No, w c*** szkoda. Po prostu spać spokojnie nie można.

Ps. Mieszkasz jeszcze w StoLicy? Nie odpowiadaj. Pytanie retoryczne.
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

DoZo(L)e... pisze: 24.11.2019, 13:41

Mieli.

Jeżeli prawa do herbu ksP należą się MKS-owi i ktoryś (L)egionista (np. producent wycieraczek przed drzwi lub papieru toaletowego) złoży syndykowi jakąś ofertę, to może "polonistom" wystarczy na utrzymanie raczej internetowej zgody z Realem Saragossa, bo po rozegraniu meczu przyjaźni z Pogonią Lwów ten kontakt prawdopodobnie umarł śmiercią naturalną.
Mają jeszcze, też raczej internetową zgodę z Sandecją.
DoZo(L)e...

tak tylko pytam pisze: 25.11.2019, 11:27
DoZo(L)e... pisze: 24.11.2019, 13:41

Mieli.

Mają jeszcze, też raczej internetową zgodę z Sandecją.
A orientujesz się może, czy utrzymują (nie chodzi mi o zawodników i/lub opiekunów dziecięcych drużyn) jakiekolwiek kontakty (choćby w sieci) z lwowianami, bo taka "cisza/czarna d***" ze strony fanów ksP w temacie pt. "Akcja "Wspieram Pogoń Lwów". Kibice ratują Pogoń!"?
Holtras

Post autor: Holtras »

Czy oprócz Polonii jest w Warszawie lub w okolicach jakaś ekipa która jest nastawiony neutralnie lub przeciwko Legii? Czy raczej nikt się nie wychyla ?
HC

Post autor: HC »

Najbliżej to chyba Broń w Radomiu i Wisła w Płocku...;)
Nie, nie ma takich ekip...
No chyba, że weźmiemy pod uwagę tą lewiznę z AKS Zły;)
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Nie zapominaj o...

Obrazek
HC

Post autor: HC »

Hah:)No fakt, takich jeszcze kilka by sie znalazło;)
dee facto

Post autor: dee facto »

W Mławie są osoby kibicujące Lechii Gdańsk,z małych ekipek Powiślanka Lipsko.
DoZo(L)e...

pajenk pisze: 26.11.2019, 11:05 A ja mam pytanie z innej beczki, kiedyś był bardzo ciekawy temat w "Specyficzne fotki" o Maliku Montanie.
(...)
Zapytaj twojego znajomego, alana finfou, może on wpadnie na jakiś pomysł. :D
WF.

Post autor: WF. »

pajenk pisze: 26.11.2019, 11:05 A ja mam pytanie z innej beczki, kiedyś był bardzo ciekawy temat w "Specyficzne fotki" o Maliku Montanie.
https://www.instagram.com/p/BpFTlpYgj7D/ - warto zobaczyć
Żeby rozjaśnić pewną sytuacje, Siexa Boxing Team(Papaj Boxing Team), to klub gdzie prowadzi treningi dwóch chłopów właśnie z TB'95, więc można powiedzieć, że Malik Montana i TB'95 bardzo dobrze się znają, a jednego z nich grający wtedy na klipie u niego niebyło przypadkowe.
Takie pytanie mam, czy nieprzeszkadza waszym kolegom z TB'95, że oto ten pan ciśnie wam po waszym kraju, patriotów własnego kraju nazywa różnymi wyrazami? Bo to ciekawe zjawisko, bo jak ten mmm111 napisze coś do was to o małlo wścieklizny nie dostaniecie.
Można prosić jakieś przykłady? Pytam bez złośliwości bo pierwsze słyszę...
Wielki Widzew

Post autor: Wielki Widzew »

Jeszcze troche i się okaże że hanior tak naprawdę był z Polonii :D
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Wyzej ktos wrzucil flage Bałtyku FC Warszawa.Ja jednak chciałbym poruszyć temat poważniejszych FC z Warszawy czyli Red Bulls Widzewa i ''Wiara w Stolycy'' Lecha.
Czy te FC próbowały coś w Warszawie działać chuligańsko??Dochodziło do jakichś akcji na kibiców Legii?Czy raczej było odwrotnie i się nie wychylali?Gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy że RB'87 bardzo mocno byli zaangażowani w życie kibicowskie na Widzewie więc można przypuszczać że piknikami raczej nie byli.
WF.

Post autor: WF. »

Wielki Widzew pisze: 27.11.2019, 07:06 Jeszcze troche i się okaże że hanior tak naprawdę był z Polonii :D
Śmichi hihi, ale jak Hanka się rozkraczyła to nie nastapił efekt domino... A jak to wygląda w waszej "sztywnej" koalicji dowcipnisie?
ODPOWIEDZ