Niestety ale twoja paranoja dalece odbiega od rzeczywistości.sir. pisze: ↑25.10.2019, 13:32Na pewno jedno z kont tej pizdeczki to @kumatyinaczej, teraz pisze do siebie z innych jak np@haha
z****** od pajaca przez swoich z czego się smialem, teraz cyklicznie ktoś nowy pisze ze mnie tu jechali za farmazony choć nawet niczego nie pisze, biedna przecpana ameba:)

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Fortis fortuna adviuat
-
[link]Mam naturę buntownika – może ten mój bunt jest bardzo naiwny – i zawód dziennikarza śledczego traktuję jak bycie dobrym policjantem, który naprawia świat. A nie naprawisz świata, rozmawiając tylko z miłymi panami i grzecznymi paniami – mówi Szymon Jadczak, dziennikarz śledczy TVN 24 i Tvn24.pl w rozmowie z Mariuszem Kowalczykiem, która ukazała się w "Press", nr 07-08/2019.
Po Twoim filmie o kibolach Wisły Kraków „Piłka nożna i gangsterzy” w „Superwizjerze” TVN 24 policja zatrzymała Pawła M., „Miśka”, przywódcę bandziorów, który trząsł klubem. Potem do aresztu szli następni bohaterowie programu.
Okazało się, że wystarczy 10 dni, żeby znaleźć faceta, który ukrywał się od czterech miesięcy. A potem lawina ruszyła, Wisła się posypała. Pewnie byłoby inaczej, gdyby w klubie były pieniądze. Ale po moim materiale przez trzy miesiące nie sprzedali ani jednego karnetu, nie znalazł się żaden sponsor. W kasie było pusto. Klub nie mógł funkcjonować z powodów finansowych. Kolejne wydarzenia były tego pochodną.
Stefan Szczepłek, legenda dziennikarstwa sportowego, napisał, że na gali Ekstraklasy powinieneś dostać nagrodę specjalną, bo każdy, kto pisze o piłkarskich chuliganach, „musi się liczyć z ich reakcją w formie pogróżek lub fizycznych aktów agresji”. Atakowali Cię?
Może to się zmieni, jak o tym powiem, ale momentami częściej się śmiałem, niż bałem. Z jednej strony ci kibole chcą być postrzegani jako najgroźniejsi gangsterzy, ale często przypominają gang Olsena. Gdy na meczu z Legią chcieli mnie obrazić transparentami, nie umieli ich nawet w całości rozwinąć. Gdy pojawiałem się w klubie, uciekali jak szczury. Nie dostałem ani jednej groźby, nie było żadnej dziwnej sytuacji. W marcu podczas derbów w Krakowie chodziłem wokół stadionu i tylko usłyszałem za plecami: „O, Jadczak”.
Policja nie chciała dmuchać na zimne i Cię chronić?
Zachowali się bardzo profesjonalnie. Wkrótce po emisji filmu przyjechali do mnie i zaproponowali ochronę. Przeszkolili mnie też z procedur bezpieczeństwa.
Zdecydowałeś się na ochronę?
Nie chcę o tym rozmawiać.
A jakich rad Ci udzielili w sprawie bezpieczeństwa. Żebyś się oglądał za siebie przed wejściem do bramy?
Standardowe sprawy, na przykład, żeby zmieniać trasę dojazdu do pracy, uczulić sąsiadów, żeby dali znać, gdyby zauważyli, że ktoś dziwny się kręci.
Ta dziennikarzyna z przerośniętym ego myśli że teraz jest jakimś autorytetem bo zrobił reportaż który poskładał z zeznań w prokuraturze i tego co wyczytał na kibolskich forach.
jedno z jego zdań które pokazuje jak odpływa w samouwielbieniu. Dziwi się że kluub we wrześniu nie sprzedał już karnetu? albo nie znalazł prze to sponsora hahah (ciekawe czy inne kluby sprzedały jakieś karnety w trakcie sezonu albo znalazły sponsorów)Ale po moim materiale przez trzy miesiące nie sprzedali ani jednego karnetu, nie znalazł się żaden sponsor.
-
Szymcia nikt nie ruszył bo już dawno przed jego reportażem w TVN, wszyscy główni 'aktorzy' siedzieli.Jedynie Misiek był na wolności no ale ciężko mu było rzucić w niego nożem z Włoch;)
-
-
Szkoda ze tej kurwie nieudacznikowi jadczakowi zaden wypadek sie nie przydarzył:)
j**** urkaine
-
Czyli nie wiem jaka by była prawda o was 60siatki to dalej będziecie zaprzeczać że jest inaczejTytusromekiatomek pisze: ↑27.10.2019, 10:51powiedział andersen co wiedział, jak znowu przesadził z używkami to niech lepiej opisze na tym swoim blogasku kolejne wpierdole jakie wyłapuje od swoich albo wlasne poalkoholowe dokonania za czasów zgody które stawiają go w jednym szeregu z menelami co rzygaja i sraja na siebie. I taka wagę tez ma ten jego bełkot
Ja proponuję wydać oświadczenie
Sami wpusciliscie tego pismaka na wasze salony A teraz macie pretensje do całego świata tylko nie do was .
U was jest taki rozpierdol że głowa mała!
-
Romek Andersen to ma jeszcze bardziej wybujałą fantazję niż jadczakowa. Może wspólnie napiszą kolejną część, tym razem o tym jak Sharksi zarządzają Wisłą zza krat.
Bandycki Batory
-
romek andersen to przynajmniej sie nie rozpierdala ja twoji czy tyfusa ,,koledzy''. ale w sumie u was k**** raz mozna, skoro u knorow decyzyjnym byl przerzut...jak napisal tyfus ,,dobry chlopak'' to pewnie niedlugo znowu u nich zawisnie fana,, misiek pdw''
-
Donos jest najwyzsza forma dojrzalosci obywatelskiej
-
To ilu tych konfidentów już w ekipie Sharks?misiek,ostatnio leon z Kurdwanowa,wczesniej jeszcze bazi.Kogoś pominałem?
Odnośnie Kurdwanowa to się zastanawiam dlaczego Wisła dalej flagę z tego osiedla wiesz.Przecież tam to zostały już same szczurki 50 kilowe co odwagi dostają po mefedronie i w przewadze 10 na 1.
Odnośnie Kurdwanowa to się zastanawiam dlaczego Wisła dalej flagę z tego osiedla wiesz.Przecież tam to zostały już same szczurki 50 kilowe co odwagi dostają po mefedronie i w przewadze 10 na 1.
-
O największej gwieździe zapomniałeś napisać zielakPasierb Bogdana pisze: ↑27.10.2019, 16:51To ilu tych konfidentów już w ekipie Sharks?misiek,ostatnio leon z Kurdwanowa,wczesniej jeszcze bazi.Kogoś pominałem?
Jeden z pierwszych się rozjebal
-
Przeczytałem książkę, bo pdf krąży po Gdańsku.
Jak ktoś się buja w klimacie, to wie, że jest tam baaardzo dużo prawdy.
Pomimo mojej niechęci do do autora, to gość ma sporą wiedzę na te tematy.
-
Za 5 minut staniesz się tutaj społeczniakiem i osoba do jebania.paramedic5 pisze: ↑27.10.2019, 18:50Przeczytałem książkę, bo pdf krąży po Gdańsku.
-
Yy a kiedy to Z się rozjebal? Widać, że wiedzę czerpiesz z internetow pajacu j*****.96hhhhhh pisze: ↑27.10.2019, 17:51O największej gwieździe zapomniałeś napisać zielakPasierb Bogdana pisze: ↑27.10.2019, 16:51To ilu tych konfidentów już w ekipie Sharks?misiek,ostatnio leon z Kurdwanowa,wczesniej jeszcze bazi.Kogoś pominałem?
-
JanuszKRK pisze: ↑27.10.2019, 20:51Yy a kiedy to Z się rozjebal? Widać, że wiedzę czerpiesz z internetow pajacu j*****.96hhhhhh pisze: ↑27.10.2019, 17:51O największej gwieździe zapomniałeś napisać zielakPasierb Bogdana pisze: ↑27.10.2019, 16:51To ilu tych konfidentów już w ekipie Sharks?misiek,ostatnio leon z Kurdwanowa,wczesniej jeszcze bazi.Kogoś pominałem?
Napiszcie oświadczenie że tak nie było
A potem wywieście trans" pdw whs" dla 60siatek
-
To tak jak z tym co gadali, ze Sharksi klub utrzymywali przy zyciu i dawali kase, a zle dziennikarzyny z jadczakiem na czele im klub rozjebaly :)
-
Pytanie do kogos z Wisly, jaki jest wedlug Was Wasz najwiekszy sukces, najwieksze zwyciestwo H, najlepsza awantura gdzie biliscie sie z kims bez sprzetu w Pl oprocz Cracovii? Z ostatnich 15 lat moze byc.
-
Podbijam, bardzo ciekawe pytanie.strazaksam pisze: ↑28.10.2019, 12:51Pytanie do kogos z Wisly, jaki jest wedlug Was Wasz najwiekszy sukces, najwieksze zwyciestwo H, najlepsza awantura gdzie biliscie sie z kims bez sprzetu w Pl oprocz Cracovii? Z ostatnich 15 lat moze byc.
Pytanie jeżeli chodzi o flagi, które zostały spalone/zniszczone po tym jak osoby odpowiedzialne za nie rozjebały się(m.in. Bieżanów). Czy ten Wasz zwyczaj tyczy się wszystkich grup/osiedli/flag, czy flaga Wisła Sharks jest tu wyjątkiem?
-
Czyli sam przyznajesz, że na Wiśle nie miałeś nic do powiedzenia. Każdy dobrze wie że u was rządziło i podejmowało decyzję kilka osób(można policzyć na palcach jednej ręki) a reszta musiała się podporządkować i być posłuszna. Ci co się sprzeciwiali to kręcono im kulawe afery jak np na Kurdwanowie bo najważniejszy był zarobek.Tytusromekiatomek pisze: ↑28.10.2019, 12:08Tak jak nie ze wszystkimi decyzjami moich kolegów się zgadzałem...
Tyle ile w Krakowie dobrych chłopaków poodbijało od tematu to głowa mała. Tytus propagandą którą cię karmili przez lata wylewasz na forum i jeszcze straszysz że zaczniesz ujawniać jakieś niewygodne rzeczy na temat innych ekip hahaha.
-
Taki klimat Krakowa, dowiedz się ilu poodbijało z drugiej strony, popatrz na niektóre osiedla(obu ekip), kiedyś potężne a teraz szkoda gadać.
Dla mnie Szarksy zaczęli strzelać sobie w kolano kiedy "Młody" wyszedł i zaczął wszystko niszczyć.Długo nie podziałał ale szkody widać do dziś.
Układ z Ruchem i Widzewem w ogóle mnie nie zdziwił, popatrzcie na inne ekipy, wszystkie te przetasowania, układy chuligańskie itp.
Niby stare czasy ale Gieksa, Górnik, przecież oni się nienawidzili.Lech z Łksem, ciągłe przetasowania na Podkarpaciu itp.
Zgoda ze Śląskiem od dawna kulała a z Ruchem nigdy wielkiej kosy nie było.Pomijam że lepiej mieć zgodę między ekipami które w kilkadziesiąt minut mogą się zebrać, niż z ekipą gdzie praktycznie była to już zgoda wyłącznie ultrasów i kibiców(nie z bandy).
Tyle od anonima.
Dla mnie Szarksy zaczęli strzelać sobie w kolano kiedy "Młody" wyszedł i zaczął wszystko niszczyć.Długo nie podziałał ale szkody widać do dziś.
Układ z Ruchem i Widzewem w ogóle mnie nie zdziwił, popatrzcie na inne ekipy, wszystkie te przetasowania, układy chuligańskie itp.
Niby stare czasy ale Gieksa, Górnik, przecież oni się nienawidzili.Lech z Łksem, ciągłe przetasowania na Podkarpaciu itp.
Zgoda ze Śląskiem od dawna kulała a z Ruchem nigdy wielkiej kosy nie było.Pomijam że lepiej mieć zgodę między ekipami które w kilkadziesiąt minut mogą się zebrać, niż z ekipą gdzie praktycznie była to już zgoda wyłącznie ultrasów i kibiców(nie z bandy).
Tyle od anonima.
-
Jak ekipa działa po bandzie to rozjebusy są wszędzie.Wisła dostała rykoszetem i tyle.
-
No czyli potwierdzasz to co pisałem że rządziło i dzieliło kilka osób. Wyszedł młody Misiek, zaczął robić bajzel i nie było kogo by mu dojebać, jakby nie był bratem wiadomo kogo to też by sobie pozwalał na takie coś? Baliście się jego czy starszego brata? Tylu podobno świrów w Wsh a nie było komu zrobić porządków. Na pewno było wielu mądrzejszych od niego w bandzie to czemu pozwalaliście by rządził wami taki baran?ts06 pisze: ↑28.10.2019, 16:06Taki klimat Krakowa, dowiedz się ilu poodbijało z drugiej strony, popatrz na niektóre osiedla(obu ekip), kiedyś potężne a teraz szkoda gadać.
-
Ile razy Wisła zbierała się bandą z Ruchem w ostatnim czasie ? Bo raczej cisza w tym temacie. Po za rozgonieniem ich przez Legie i Zagłębie i atak na Wisłoke.
-
Ta, o Stalówce tez miał coś ujawniać i na gadaniu sie skończyło jak Witalski go sprostował
Mors certa, hora incerta
-
-
Rykoszetem bo czołówka PF się na niego rozjebała, co tu tłumaczyć. Najpoważniejsze zarzuty ma na Śląsku a nie w Krakowie.
Jak dla mnie hajs rozjebał ruch kibolski
Jak dla mnie hajs rozjebał ruch kibolski
-
Ale tu nie trza 40 w koronie.Siedzisz sztywno, dostajesz max wyrok i odsiadujesz go do ostatniego dnia. Przyznajesz się, coś tam jeszcze zeznasz, dostajesz mniejszy wyrok i do tego możliwość jeszcze wcześniejszego wyjścia.
Zresztą o czym my tu gadamy...kasa misiu , kasa.Niektórzy doszli do wniosku że lepiej się skurwić, szybciej wyjść i wyjechać sobie byle gdzie a 'koledzy' niech garują.
Zresztą o czym my tu gadamy...kasa misiu , kasa.Niektórzy doszli do wniosku że lepiej się skurwić, szybciej wyjść i wyjechać sobie byle gdzie a 'koledzy' niech garują.
-
Co powiedzieć, kasa. Święta racja. Kicha była w Chorzowie, Łodzi, Krakowie. Nie śmieszy mnie to, bo u nas też może się to wydarzyć, tak jak wszędzie. Problem jest taki, że za bójki itd., kiedyś było pałowanie, ścieżka, trochę gorzej to dołek i kolegium. Potem, od Spodka, odsiadka, ale wtedy ok. 6 miechów, potem max 2 lata (mówię ogólnie przy kumulacji). Teraz zarzuty grożą wyrokiem nieporównywalnie większym, tyle, że nie mają nic wspólnego ze stadionem, poza nazwą grupy (są tam tacy, co na mecze nawet nie chodzą). Jak wyjdziesz po 6 miesiącach, bo komuś po mordzie dałeś, można przeboleć. Ale jak pożegnasz rocznego syna, którego przytulisz potem dopiero "po komunii", a się dowiesz, że Twój "szef" kasę z tego trzepał niemałą, ale to Ty bierzesz to na siebie.... Bo jak nie, to jesteś frajerem. A jak tak, to też jesteś. Jak chcesz jednak być gangusem, to miej świadomość, że posiedzisz potem 6,9,12,15 lat, to nieuchronne. Ale nie wpierdalaj na minę innych. Decydowałeś się, odpokutuj.ts06 pisze: ↑30.10.2019, 15:18Ale tu nie trza 40 w koronie.Siedzisz sztywno, dostajesz max wyrok i odsiadujesz go do ostatniego dnia. Przyznajesz się, coś tam jeszcze zeznasz, dostajesz mniejszy wyrok i do tego możliwość jeszcze wcześniejszego wyjścia.
ts06, jak najbardziej nie do Ciebie, a ogólnie, ku przestrodze.
-
-
Typowa gangsterka, a nie chuliganka, dlatego nie wiem co jest dziwnego w tej wiadomości.
-
Jeszcze pare lat temu taka ku*** jak ten jadczuk czy jak on tam się zwie nie istniał, i by nie zaistniał. A teraz internet, masa dzieciarni, która co przeczyta to bierze za fakty. I czyta jakieś g*wno jakiegoś c**** z g*wna wyborczego z zapartym tchem, jakby napisał, że misiek uciekł z puszki i otworzył oddział sharków na marsie i popija kawke z barakiem obamą to jutro w szkołach tematem numer jeden, było by "co temu miśkowi odjebało, że na marsa poleciał?".
-
oni tak nienawidzą tej Wisły że chlapaliby lachę tym k***** co by dziecko za batona zagonili
-
To pisze osoba, która jakiś czas temu broniła misia i rekinów... Wy tam macie jakiś syndrom sztokholmski na tej Wiśle czy jak? Co by się musiało wydarzyć jeszcze zebyś oczy otworzył i przyznał, że nie popisaliscie się w sytuacji gdzie prawie dopusciliscie do rozdupienia klubu od środka? Teraz zdziwienia wielkie że jakaś ciota książki pisze na ten temat. W skali kraju, a nawet świata taka sytuacja to ewenement. Zazwyczaj kibice wspierają klub, pomagają mu, a nie go rozpierdala ja. Więc można powiedzieć, że sami daliście kurwie pozywke do zainteresowania się wami, a teraz lament, że wszyscy się czepiaja wislakow. Bezczelność nie zawsze popłaca. Wasz przykład dobitnie to udowadnia.
Fortis fortuna adviuat
-
Zgadzam się, ale nie myślisz chyba, że w innych klubach byłoby inaczej. Gdzie jest pieniądz, to ludzie szaleją, a jak jest okazja na jeszcze większe pieniądze, to już hamulce puszczają. Popatrz po społeczeństwie biedniejsi ludzie są mniej pazerni i uzyskasz od nich większą bezinteresowność.Dolniety_Pierre pisze: ↑08.11.2019, 15:20Zazwyczaj kibice wspierają klub, pomagają mu, a nie go rozpierdala ja. Więc można powiedzieć, że sami daliście kurwie pozywke do zainteresowania się wami, a teraz lament, że wszyscy się czepiaja wislakow. Bezczelność nie zawsze popłaca. Wasz przykład dobitnie to udowadnia.
-
Chce myśleć, że taka sytuacja nie powtórzy się juz nigdy w żadnym klubie bo to świadczy tylko o tym w jakim kierunku zmierza ten świat, ludzie. Obawiam się jednak, obserwując z pozycji "emeryta", co się wyprawia z ludźmi, do czego dążą, jakimi zasadami i prorytetami się kierują, że będzie jeszcze gorzej.
Jak słyszę nie które opowieści albo widzę opisy sytuacji tutaj to nie żałuję wogole, że nie biorę w tym udziału. Chyba nie ja jeden.
Co nie znaczy, że nie trzymam kciukow i nie ludze się, że wszystko wróci na dobrą drogę, a kibole się opamietaja i znów będzie sie liczyć to co na meczach, wyjazdach i w ekipie, a nie to co na mieście i w kieszeni.
Jak słyszę nie które opowieści albo widzę opisy sytuacji tutaj to nie żałuję wogole, że nie biorę w tym udziału. Chyba nie ja jeden.
Co nie znaczy, że nie trzymam kciukow i nie ludze się, że wszystko wróci na dobrą drogę, a kibole się opamietaja i znów będzie sie liczyć to co na meczach, wyjazdach i w ekipie, a nie to co na mieście i w kieszeni.
Fortis fortuna adviuat
-
Misiek już wyskoczył?
upa upa k u r e w kupa
-
kumatyinaczej powrócił po trepanacji. świat będzie naprawiał;)
-
Jadczak zapowiada 2 część ksiązki, no kujwa hit
Mors certa, hora incerta
-
Poczuł koniunkturę. Ty byś nie wypuścił mając świadomość że Ci nie zła sumka wpadnie na konto?
Fortis fortuna adviuat
-
Dokładnie. Znalazło się grono odbiorców tych jego wypocin, co ciekawe grono z nich to kibiconetowcy, to poszedł za ciosem i robi druga kupęDolniety_Pierre pisze: ↑12.11.2019, 08:43Poczuł koniunkturę. Ty byś nie wypuścił mając świadomość że Ci nie zła sumka wpadnie na konto?