Kibicowskie Podkarpacie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowskie Podkarpacie
Na jakich dzielnicach panuje Stal a na jakich Resovia. Po jakiej stronie Rzeszowa więcej Resovii a po jakiej Stali ?
-
Resovia trzyma jeszcze z Unią T czy to już nieaktualne ??
-
-
Co ty gadasz za głupoty? Wisłok granicą? Chyba Ci się coś pomyliło , osiedle Hetmanska, Piastów, Marakany to przecież zachodnią strona Wisłoka i to Stal 100% . BARANOWKA 4 i STAROMIESCIE osiedla Stali otoczone przez Resoviackie. Jesli chodzi o Resovie to nie mają swojego osiedla po wschodniej stronie Wisłoka( chodź oczywiście ich kibice są tam obecni ich Prawy Brzeg ) ale nie stanowią żadnej siły.BIV pisze: ↑18.10.2019, 17:24Duze uproszczenie - zachod i Rynek Resovia, wschod Stal. Granica Wislok choc zachodni brzeg Wisloka (ku***, zabrzmialo prawie jak zachodni brzeg Jordanu) to raczej Stal. Oczywiscie sa wyjatki, enklawy po obu stronach, ale to tak w uproszczeniu wyglada.
Resovia z Unia nie ma juz ukladu.
-
Przecież napisał że zachodni brzeg Wisłoka to Stal. Chociaż marakany i hetmańska to już kawałek od tego brzegu odbiegają?sixth Sense pisze: ↑18.10.2019, 18:42Co ty gadasz za głupoty? Wisłok granicą? Chyba Ci się coś pomyliło , osiedle Hetmanska, Piastów, Marakany to przecież zachodnią strona Wisłoka i to Stal 100% . BARANOWKA 4 i STAROMIESCIE osiedla Stali otoczone przez Resoviackie. Jesli chodzi o Resovie to nie mają swojego osiedla po wschodniej stronie Wisłoka( chodź oczywiście ich kibice są tam obecni ich Prawy Brzeg ) ale nie stanowią żadnej siły.BIV pisze: ↑18.10.2019, 17:24Duze uproszczenie - zachod i Rynek Resovia, wschod Stal. Granica Wislok choc zachodni brzeg Wisloka (ku***, zabrzmialo prawie jak zachodni brzeg Jordanu) to raczej Stal. Oczywiscie sa wyjatki, enklawy po obu stronach, ale to tak w uproszczeniu wyglada.
-
Napisał raczej Stal. Oczywiście że odbiegają, granicą bym bardziej nazwał tory kolejowe które dzielą marakany i gwardzistow . Wisłok dzieli osiedla ( ulica lwowska ) Śródmieście z Rejtana i tylko w tym miejscu można mówić o granicy. Jak dla mnie granicą na północ jest Rzeszowski Zamek i park na Dąbrowskiego i wspomniane Marakany (tory) od zachodu .kub1 pisze: ↑18.10.2019, 19:11Przecież napisał że zachodni brzeg Wisłoka to Stal. Chociaż marakany i hetmańska to już kawałek od tego brzegu odbiegają?sixth Sense pisze: ↑18.10.2019, 18:42Co ty gadasz za głupoty? Wisłok granicą? Chyba Ci się coś pomyliło , osiedle Hetmanska, Piastów, Marakany to przecież zachodnią strona Wisłoka i to Stal 100% . BARANOWKA 4 i STAROMIESCIE osiedla Stali otoczone przez Resoviackie. Jesli chodzi o Resovie to nie mają swojego osiedla po wschodniej stronie Wisłoka( chodź oczywiście ich kibice są tam obecni ich Prawy Brzeg ) ale nie stanowią żadnej siły.BIV pisze: ↑18.10.2019, 17:24Duze uproszczenie - zachod i Rynek Resovia, wschod Stal. Granica Wislok choc zachodni brzeg Wisloka (ku***, zabrzmialo prawie jak zachodni brzeg Jordanu) to raczej Stal. Oczywiscie sa wyjatki, enklawy po obu stronach, ale to tak w uproszczeniu wyglada.
-
Z tymi torami to można powiedzieć że masz racje jeśli patrząc na strefe tylko i wyłącznie Marakanów i Gwardzistów, aczkolwiek jest jeszcze Chmaja o którym nie zapominajmy, a które leży pomiędzy GRW a Marakanami.
-
Tak masz rację, zapomniałem o Chmaja osiedlu gdzie kiedyś dużo się działo, gdyż mieszkały tam nie przypadkowe osoby z Resovii, a Chmaja praktycznie łączy się z Wincentego Pola (Stal).NogaOdStolu pisze: ↑18.10.2019, 21:10Z tymi torami to można powiedzieć że masz racje jeśli patrząc na strefe tylko i wyłącznie Marakanów i Gwardzistów, aczkolwiek jest jeszcze Chmaja o którym nie zapominajmy, a które leży pomiędzy GRW a Marakanami.
Ad BIV
Napisałeś " to Raczej Stal" do tego się odniosłem, nie raczej a Tylko Stal. Dla sportu jak coś. Ale wyjaśnione to nie odpisuj i nie rozmywaj tematu.
-
Chmaja to zaledwie kilka niskich bloków.
-
Co nie zmienia faktu, że dużo się tam działo ciekawego .
-
Skoro panowie dyskutujcie o dzielnicach Rzeszowa to tak z ciekawości, jak to się stało, że B4 jest za Stalą ? I to dosyć dobra brygada..
-
z skąd... ja p*******!
-
B4 od zawsze była za Stalą , tak jak i Staromieście, a jak to się stało mi ciężko powiedzieć , musiał byś się ktoś wypowiedzieć +40 .Krol%parkietu pisze: ↑19.10.2019, 00:10Skoro panowie dyskutujcie o dzielnicach Rzeszowa to tak z ciekawości, jak to się stało, że B4 jest za Stalą ? I to dosyć dobra brygada..
-
"Czwórka" to najmłodsza z Baranówek. Bloki zaczęto budować tam dopiero w latach 80. Dla przykładu, niskie bloki na Baranówce 2 (Broniewskiego, Spiechowicza) to jeszcze lata 60. Jak dla mnie wyjaśnienie może być banalnie proste - sprowadzili się tam ludzie z innych części miasta/spoza miasta, i tak się złożyło, że byli tam głównie kibice Stali.
Pamiętam moje czasy szkolne (chodziłem do SP 28 na osiedlu KRN). Dzisiaj 100 proc. Reska. Dawniej, kiedy osiedle było cały czas w budowie, sprowadzało się tam dużo rodzin, mnóstwo dzieciaków kibicowało Stali (dziś nie do uwierzenia). No, ale to były czasy szału na żużel.
Pamiętam moje czasy szkolne (chodziłem do SP 28 na osiedlu KRN). Dzisiaj 100 proc. Reska. Dawniej, kiedy osiedle było cały czas w budowie, sprowadzało się tam dużo rodzin, mnóstwo dzieciaków kibicowało Stali (dziś nie do uwierzenia). No, ale to były czasy szału na żużel.
-
Jeśli już mowa o B4, to pamiętam ze był taki okres gdzie stalowcy z B4 mocno byli tępieni przez resoviaków. Chyba nawet nie były organizowane żadne zbiórki na mecze tylko kanałami przedostawali się na stadion Stali.
-
Jak wygląda sytuacja na osiedlu Pobitno? procentowo jak to wygląda kiedyś widziałem że pobitno 70% do 30% na korzyść Stali jak wygląda obecnie?
-
Pobitno to Stal. Są jednostki z Resovii . Od jakiś 3 czy 4 lat coraz lepsze liczby chłopaków z tego osiedla, w ubiegłej rundzie czy na ostatnich derbach liczby ponad 20 osobowe. Przez lata nie dużo się tam działo, teraz wygląda to coraz lepiej.Ronaldo123 pisze: ↑19.10.2019, 13:21Jak wygląda sytuacja na osiedlu Pobitno? procentowo jak to wygląda kiedyś widziałem że pobitno 70% do 30% na korzyść Stali jak wygląda obecnie?
-
sith sense podobno stal rz nie wypowiada sie w internecie, a ty podajesz konkretne liczby, wiec zamknij jape i sie nie wypowiadaj
-
No napewno się mniej napinają.
-
Stal piszemy z Wielkiej litery. Tam gdzie będą pisane bzdury będę prostował , tylko Ty i twoi koledzy mogą przedstawiać sytuację w mieście? Masz rację nie udzielamy się w necie , co nie znaczy że będe czytał brednie bez reakcji. Za stary jestem żeby taki głąb,, mówił mi co mam robić.
-
Dzielnice za Wikipedią:
Baranówka- I,II i III Resovia, IV-Stal
Biała-Stal
Budziwój-Stal
Bzianka-Resovia
Drabinianka-Stal
Os. F.Kotuli- Resovia
Os. Krakowska-Płd.- Resovia
Matysówka-Stal
Miłocin,Św.Huberta-pustynia, moze Resovia
Nowe Miasto- Stal
Os.1000-lecia- Resovia
Os. Dąbrowskiego-Stal
Os. Gen. Grota-Roweckiego- Stal
Os. Gen. W.Andersa- Resovia
Os. Kmity-Resovia
Os. Króla Augusta- Resovia
Os. Mieszka I-Stal
Os. Paderewskiego-Stal
Os. Piastów-Stal
Os. Pobitno-Stal
Przybyszówka-Resovia
Os. Pułaskiego-Resovia
Ruska Wieś-Resovia
Słocina-Stal
Os.Staromieście-i Resovia i Stal, raczej Resovia, choc równo
Staroniwa/Wzgórza Staroniwskie-Resovia
Śródmieście-Resovia
Wilkowyja-Stal
Zalesie-Stal
Załęże-pustynia, jednostki Stali i Resovii
Zawiszy Czarnego-nowe osiedle, wg polozenia Stal
Zwięczyca-Stal
Baranówka- I,II i III Resovia, IV-Stal
Biała-Stal
Budziwój-Stal
Bzianka-Resovia
Drabinianka-Stal
Os. F.Kotuli- Resovia
Os. Krakowska-Płd.- Resovia
Matysówka-Stal
Miłocin,Św.Huberta-pustynia, moze Resovia
Nowe Miasto- Stal
Os.1000-lecia- Resovia
Os. Dąbrowskiego-Stal
Os. Gen. Grota-Roweckiego- Stal
Os. Gen. W.Andersa- Resovia
Os. Kmity-Resovia
Os. Króla Augusta- Resovia
Os. Mieszka I-Stal
Os. Paderewskiego-Stal
Os. Piastów-Stal
Os. Pobitno-Stal
Przybyszówka-Resovia
Os. Pułaskiego-Resovia
Ruska Wieś-Resovia
Słocina-Stal
Os.Staromieście-i Resovia i Stal, raczej Resovia, choc równo
Staroniwa/Wzgórza Staroniwskie-Resovia
Śródmieście-Resovia
Wilkowyja-Stal
Zalesie-Stal
Załęże-pustynia, jednostki Stali i Resovii
Zawiszy Czarnego-nowe osiedle, wg polozenia Stal
Zwięczyca-Stal
-
Małe sprostowanie. Os. gen. Anderasa to jest to samo co Baranówka (pierwsze trzy). Tyle, że nikt w Rzeszowie tej nazwy nie używa. No, może poza urzędasami i pismakami. Uwaga nr 2. Ruska Wieś to historyczna nazwa terenów na północ od dwora kolejowego, więc w praktyce to jest to samoco 1000-lecia.
-
Może ktoś racjonalnie wytłumaczyć dla czego w Przemyślu na Polonii wszystkie ciekawsze mecze zaczynają się o godzinie 11:00 ? Przyszły ciekawy kibicowsko mecz Polonia -JKS też zacznie się o 11:00 ,czy klub na siłę nie chce zarobić na sprzedaży biletów ? Przecież niektórzy ludzie w soboty pracują przynajmniej do południa .
WODA NIEGAZOWANA 

-
Sory mecz z JKSem jest w niedzielę ,ale to i tak moim zdaniem dużo nie zmienia :)K.net-Powrót Króla pisze: ↑20.10.2019, 21:43Może ktoś racjonalnie wytłumaczyć dla czego w Przemyślu na Polonii wszystkie ciekawsze mecze zaczynają się o godzinie 11:00 ? Przyszły ciekawy kibicowsko mecz Polonia -JKS też zacznie się o 11:00 ,czy klub na siłę nie chce zarobić na sprzedaży biletów ? Przecież niektórzy ludzie w soboty pracują przynajmniej do południa .
WODA NIEGAZOWANA 

-
sith sense i o to wlasnie mi matole chodzilo jakbys nie byl z ekipy to bys nie znal konkretnych liczb itd :)
wiec mit obalony ze sie nie wypowiadacie :) falszywe k**** ze stali rz
wiec mit obalony ze sie nie wypowiadacie :) falszywe k**** ze stali rz
-
Mimo chujowej godziny napewno mozna liczyc ze JKS pojawi sie tam mocna i liczna banda a jak beda chcieli to ze wsparciem swoich przyjaciol to i caly stadion zajma.K.net-Powrót Króla pisze: ↑20.10.2019, 21:52Sory mecz z JKSem jest w niedzielę ,ale to i tak moim zdaniem dużo nie zmienia :)K.net-Powrót Króla pisze: ↑20.10.2019, 21:43Może ktoś racjonalnie wytłumaczyć dla czego w Przemyślu na Polonii wszystkie ciekawsze mecze zaczynają się o godzinie 11:00 ? Przyszły ciekawy kibicowsko mecz Polonia -JKS też zacznie się o 11:00 ,czy klub na siłę nie chce zarobić na sprzedaży biletów ? Przecież niektórzy ludzie w soboty pracują przynajmniej do południa .
-
Z Podkarpaccy kibice
Elana Toruń - STALÓWKA (19.10.2019)
Zamknięty sektor gości w Toruniu. Delegacja 4 osób zasiada na trybunie gospodarzy. Zaznaczamy obecność kilkoma okrzykami. Podziękowania dla Kibiców Elany za ogarnięcie wszystkiego.
-
sith sense skoro juz wiemy ze jestes z ekipy stali rz to powiedz mi z kim sie jeszcze z wrogow zbratacie ? Jak tam sie kreci interes w gracie barra czy wasz figter zalozyciel gracie dalej kreci interesy ze spuchalkiem ktory wywodzi sie z Resovii i biegal za toba ?
-
resovia całkiem spoko ekipa. Pierw są zgodą ŁKS-u, ale chcę im się więcej dlatego idą w objęcia WRWE ale tam niechciani przez Widzew wypadają z łask na rzecz Stali i na koniec wpadają w objęcia KSGKS. Takiej prostytucji świat kibicowski nie wiem czy widział
-
Pies czy konfident?
-
Zdecydowanie jakaś pała, niech lepiej moderator zacznie kasować takich dzbanów, bo dyskusje z nim nie mają sensu.
-
Zlituj się chłoptasiu, drugi raz rzucasz tym samym tekstem na tym forum (de facto podjebanym z facebooka, a nie Twojej twórczości). Jesteś zwykłą internetową parówą, nikim w swojej ekipie, nic nie znaczysz. Jedyną aktywnością kibicowską dla Ciebie jest kibice net, stadionowioprawcy, podkarpaccy kibice. Wracaj do szeregu, lepiej spędź wieczór przed książkami, a po skończeniu gimnazjum jeszcze życie sobie ułożysz internetowy hoolsie.
-
hahaha ale was boli sith sens a kto ku*** wrzuca filmiki na gracie barra sami je z treningów wrzucacie :)) tzn waszz fighter płona :) a spuchlak biegał z Resovią ach ta "charakterna Stal Rzeszów" :) w blasku fleszy :Dsixth Sense pisze: ↑22.10.2019, 00:17Zdecydowanie jakaś pała, niech lepiej moderator zacznie kasować takich dzbanów, bo dyskusje z nim nie mają sensu.
-
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie czy FC Dobrków dalej coś działa na Wisłoce ? :) Pozdro !
1947
-
Relacje Resovia-Wisłoka i Resovia-GKS&Górnik?
-
-
FC Dobrków to było raptem kilka osób grubo ponad 10 lat temu (wydali nawet vlepki). Obecnie trudno mi powiedzieć czy ktoś jeździ prócz jednej osoby którą widuję (piknik). Na meczach Wisłoki generalnie ostatnimi czasy można spotkać bardziej lub mniej pojedyncze młode osoby z różnych "fc" o których nawet nie wiemy (ostatnio Paszczyna). Jednak zaglądają tylko u siebie.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Dzięki, zapewne to ta sama osoba o której myślimy. Powodzenia i utrzymania w lidze życzę. PzdrZupełnie Zielony. pisze: ↑22.10.2019, 14:49FC Dobrków to było raptem kilka osób grubo ponad 10 lat temu (wydali nawet vlepki). Obecnie trudno mi powiedzieć czy ktoś jeździ prócz jednej osoby którą widuję (piknik). Na meczach Wisłoki generalnie ostatnimi czasy można spotkać bardziej lub mniej pojedyncze młode osoby z różnych "fc" o których nawet nie wiemy (ostatnio Paszczyna). Jednak zaglądają tylko u siebie.
1947
-