Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Województwo Pomorskie
Taki właśnie Był klimat. Czego nie rozumiesz w słowie "był"?. Gdzie wyczytałeś, że to pochwalam?. Mógłbym nawet pisać elaboraty, skąd to się brało. Tylko po co?. Ty i tak sobie dopowiesz swoje. Bywaj zdrów
-
LzsKleszczewko
Aha, i to jest wytłumaczenie na to, że DZISIAJ ekipa nazywa się CHWM a wszędzie w Gdańsku a przede wszystkim na stadionie jest promowane "Wolne miasto".
Nie ujmując wam zasług w walce z komuną, to co do walki z nią kiedyś, wspieraliście Bolka przeciwko prawdziwej Solidarności. Też taki był klimat?
Nie ujmując wam zasług w walce z komuną, to co do walki z nią kiedyś, wspieraliście Bolka przeciwko prawdziwej Solidarności. Też taki był klimat?
A Ty już wtedy wiedziałeś, że Wałęsa był Bolkiem?. Szacunek
-
Krzesełko Stadionu
Pewnie stary w służbach robił i przynosił teczki do domu ;)
-
niespodzianka
LzsKleszczewo, nie zamierzałem nikomu odpisywać, ale sprowokowałeś- gratuluję. Poruszyłeś delikatną materię. Bo dotykamy zjawiskach nagannych, ale (k**** niestety) nieodzownych. Niestety takie nasze nieszczęście. Przy których zabawa w skinów to pseudoharcerskie popierdówki. Nie miejsce na tego typu rozkminy. Temat, bowiem, jest zbyt ciężki gatunkowo do dywagacji nt. relacji klubów z trójmiasta. I chciałbym to zaakcentować- nie łączyłbym tego ze świadkiem kibicowskim.
Pozostałbym przy powyższym stwierdzeniu- a kto mógł przypuszczać...
Pozdrawiam :)
-
LzsKleszczewko
Widzisz, prowokacja działa i można dzieki temu normalnie pogadać. Odpowiem tylko tym dwóm cymbałom co gadają o teczkach.Na początku lat 90tych ludzie już wiedzieli o Bolku. Głośno o tym mówiła solidarność właśnie na wiecu w Gdańsku który organizował Gwiazda, a na który przyszli wasi koledzy po szalu stanąć w obronie Bolka. No i właśnie o to mi chodziło, że nic nie jest czarno - białe i nie można robić z siebie wielkich bohaterów walki z komuną, bo zawsze znajdzie się jakaś rysa. Co do reszty zgadzam się, że to temat na grubszą polemikę.niespodzianka pisze: 05.08.2019, 15:20 LzsKleszczewo, nie zamierzałem nikomu odpisywać, ale sprowokowałeś- gratuluję. Poruszyłeś delikatną materię. Bo dotykamy zjawiskach nagannych, ale (k**** niestety) nieodzownych. Niestety takie nasze nieszczęście. Przy których zabawa w skinów to pseudoharcerskie popierdówki. Nie miejsce na tego typu rozkminy. Temat, bowiem, jest zbyt ciężki gatunkowo do dywagacji nt. relacji klubów z trójmiasta. I chciałbym to zaakcentować- nie łączyłbym tego ze świadkiem kibicowskim.
Doktor prawica pięknie wszystko ujął, ale jeśli już wiemy, że coś jest nie tak, i nie powinno się pewnych określeń używać i pewnych rzeczy promować to czemu dalej to robimy? Mi np. jak i większości którą znam się nie podoba to fałszywe PDW, a na stadionach się wszyscy ścigają z transparentami które zakrywają flagi reprezentujące wszystkich kibiców. I za takim transparentami często stoją "miśki" i inne przyszłe "haniory". I na co to komu? Potem się nabija z nas to cale towarzystwo lemingów i wykorzystują to przeciwko nam. Tak samo z nazizmem. W GDA już się w tym temacie polepszyło, ale wciąż używacie CHWM i promujecie wolne miasto i tu żadne tłumaczenie nie pomoże.
Pozdrawiam również normalnych.
-
niespodzianka
Nie chcę ciągnąć wątku z podanych wcześniej przyczyn, ale muszę... tu trochę naginasz rzeczywistość pisząc "ludzie już wiedzieli". Pamiętam owe czasy bo świadomie uczestniczyłem w życiu politycznym (acz mało aktywnie). W czasach, o których piszesz gdzieniegdzie przebijała się prawda o tym, kim był wałęsa. Gdzieniegdzie, a na dodatek wielu (z garstki, która o tym usłyszała) w to nie wierzyło. Sam dr Cenckiewicz kiedyś "wierzył" w wałęsę... Nie było kwitów takich jak teraz... Na dodatek szalała propaganda mainstreamowa, której (jeszcze) większość społeczeństwa ufała. itp. Dlatego zostawmy, a już na pewno nie mieszajmy w to kibiców.LzsKleszczewko pisze: 06.08.2019, 11:39 Na początku lat 90tych ludzie już wiedzieli o Bolku. Głośno o tym mówiła solidarność
-
Leon_88_OR
[/quote]
Kolego Leonie, kim Ty wlaściwie jesteś i kogo reprezentujesz? Jeżeli brakuję Ci odwagi napisać na ogólnym to zapraszam na PW.
Żeby była jasność kolega nie jest żadną osobą reprezentującą naszą grupę na Orkanie. Kązdy rzecz jasna ma prawo do wyrażania własnych poglądów jednak nie mylić ją proszę z ogólnym światopoglądem.
[/quote]
Absolutnie nie reprezentuje żadnej aktywnie działającej grupy na Orkanie, a moje wypowiedzi są tylko i wyłącznie moja prywatna opinia. Zresztą ta informacja była zawarta w moim poście. Ot, zwykły anonimowy kibic.
Kolego Leonie, kim Ty wlaściwie jesteś i kogo reprezentujesz? Jeżeli brakuję Ci odwagi napisać na ogólnym to zapraszam na PW.
Żeby była jasność kolega nie jest żadną osobą reprezentującą naszą grupę na Orkanie. Kązdy rzecz jasna ma prawo do wyrażania własnych poglądów jednak nie mylić ją proszę z ogólnym światopoglądem.
[/quote]
Absolutnie nie reprezentuje żadnej aktywnie działającej grupy na Orkanie, a moje wypowiedzi są tylko i wyłącznie moja prywatna opinia. Zresztą ta informacja była zawarta w moim poście. Ot, zwykły anonimowy kibic.
Co ma wisieć nie utonie...
Bałtyk odpuścił swój wyjazd żeby popajacowac przed piknikami ze Startu Gniezno :)
Dozo to stary obsraniec i pedofil
Nigdy nie zbierałem żadnych waszych zdjęć,do tego mówimy o sytuacji sprzed wielu lat-nie mam takiej żadnej takiej fotki.Jak będę miał kontakt z kimś starszym od was,to dopytam jak to było.
Good Night Left Side
Zdjecie murzyna w ekipie najwiekszej kosy i nigdzie nia ma po nim sladu? No szkoda.htsk4 pisze: 28.08.2019, 09:22 Nigdy nie zbierałem żadnych waszych zdjęć,do tego mówimy o sytuacji sprzed wielu lat-nie mam takiej żadnej takiej fotki.Jak będę miał kontakt z kimś starszym od was,to dopytam jak to było.
Dopytaj moze jeszcze jak to bylo z Siwym, bo Zawalina proboje od kilku miesiecy sie wywiedziec i przepadl.
Kolegom z Legii i Arki bardzo dziękuje za uświadomienie panu tettehowi ,że taki fakt miał miejsce.I naprawdę,nie trzeba się spinać i zniżać tematu jak np w temacie łódzkim.
Good Night Left Side
Nie Ty zacząłeś i nie ja zacząłem.
Temat wyczerpany. Tyle.
Temat wyczerpany. Tyle.
Niewiem czy z...... Czy noe ale jeździł i koleżko ja się nie podpinam!!
A co powiecie o wcześniejszych wydarzeniach pod NSR ?
GD rejestracje krążyły
GD rejestracje krążyły
Jezeli ktos chce zakupic ksiazke golego to niech sie zastanowi!Goly to jebana parowa ktora pisze donosy na Baltyk do urzedu miasta,policji i do prokuratury na osoby zwiazane z Baltykiem.Po meczu z gwardia ta parowa dostala od arki twarzowki kibicow i ta parowa sprzedaje kto kim jest, czym sie zajmuje i gdzie mieszka.Kupujac ksiazke wspomagacie ta parowe.
Czy ten serial o Bałtyku może się już skonczyc ??? Czy to jest kibicowska moda na sukces ???
Ciężka sprawa osobiście widzę jeszcze parę sezonównorthside pisze: 18.09.2019, 19:50 Czy ten serial o Bałtyku może się już skonczyc ??? Czy to jest kibicowska moda na sukces ???
Może Goły nie taki zły.Nie bez powodu wszystkie wasze zgody was zostawiły.
Jestem ciekawy czy Bałtyk pojawi się w Rumi tak jak to zapowiada Bałtyk Old School, i ilu będzie z tego młodego składu co widać na zdjęciach. Nie chcę się czepiać ale to na mlodzieniaszkow to ci panowie nie wyglądają.
W przeddzień w 6 osób młodego składu postanawiamy sprawdzić się z ok.10 osobową grupą fan clubu Arki, rumskiego Orkana.
Bajki pisać kaldupki
młody skład - wszyscy 40 plus, jeden stąd reszta emigranci co przyjechali na mecz Kaltyk-Gwardia Koszalin
fan club Arki - farmazoniarze ogłosili że na meczu a klasy grały rezerwy Kaltyku z Orkanem oklepali Arkę
Bajki pisać kaldupki
młody skład - wszyscy 40 plus, jeden stąd reszta emigranci co przyjechali na mecz Kaltyk-Gwardia Koszalin
fan club Arki - farmazoniarze ogłosili że na meczu a klasy grały rezerwy Kaltyku z Orkanem oklepali Arkę
-
KociaKarmaKrólów
To jeszcze ładnie napisz jak po Trójmieście uciekaliście przed ULG.
starczy,ze oklepali was w zolto-niebieskiej Gdyni i zakosili flage :)
"mlody Bałtyk Gdynia" chlopaki są dowcipni,brawo za dystans do siebie..ja odrazu załapalem :) Widac zgrana ekipa i dobrze sie bawi :) mlodzi to zaraz srają tu żarem i nie rozumieją klimatu :)
"mlody Bałtyk Gdynia" chlopaki są dowcipni,brawo za dystans do siebie..ja odrazu załapalem :) Widac zgrana ekipa i dobrze sie bawi :) mlodzi to zaraz srają tu żarem i nie rozumieją klimatu :)
Bałtyk Gdynia to femonen w skali kraju. Na przestrzeni kilkunastu lat poleciały im wszystkie zgody i układy, które mieli Pogoń Lębork,Kotwica Kołobrzeg. Fan cluby Cartusia, Drwęca odpuściły fan clubowanie Bałtykowi. Ci drudzy mają sztamę z Olimpią Grudziądz, tu także krótkie kontakty Bałtyku z Olimpią. Wojna w swoim środowisku, nieudzielający się grube zarzuty wobec udzielających się i w drugą stronę (swoją drogą dziwne,że papiery i zarzuty dla niektórych osób do sprawy za 2003 rok tak długo dostępne i bez reakcji zgód, które zostały pozrywane długo później, najwidoczniej wtedy jeszcze to niektórym osobom nie przeszkadzało). Za wszelką cenę Bałtyk swojego czasu chciał zaakcentować swoje dwa fan cluby: Warszawa i Świecie, chociaż nie mam pojęcia o jakich liczbach mowa w tych wspomnianych fan clubach, mimo wszystko wspominane zawsze było w większości relacji. Jedne ekipy,które miały kontakt z Bałtykiem wspominają, że honorowa ekipa inni wręcz przeciwnie nazywają ich bandą c****. Jedno jest pewne,najlepsze lata mają dawno za sobą. Od zawsze w cieniu Arki, jednak raz na jakiś czas mimo wszystkich przeciwności losu coś udaje im się ugrać vide ostatnia akcja z Orkanem Rumia. Podsumowując Bałtyk jak Polonia w Warszawie. Arka i Legia są silne, ale nie na tyle zwinne żeby wycisnąć sobie pryszcza na d****.......
Z relacji wynika że Bałtyk kręcił się w okolicach stadionu Orkana.
kibicom Arki kolejny raz nie wyszła oprawa derbowa
Cipy że szparki kolejny raz udowadniają że są z pyty wycieci
Na pewno @Gedania Gdańsk ma dużo do powiedzenia na ten temat...
Lechia wchodzi na derby?
śledzie już piszą donosy żeby klub nie wpuszczał kibiców Lechii.
arka banda c****, mocni w necie a pizdy w świecie
Ale wiekszej to od ciebie nie ma
Wklej jakies screeny albo zdjecia.
Lechia po raz kolejny pokazała miejsce w szyku. Po jednej dobrej akcji Arki niektórzy już wieścili zmianę układu sił w Trójmieście.
kartek pisze: 13.10.2019, 23:42Po co? A czy to pierwszy raz coś takiego robicie? Wolicie sami bluzgać pusty sektor niż kolejny raz zostać upokorzeni.
Bo pierwsze słyszę/czytam o czymś takim więc może upubliczni te rewelacje?
Kibice gości wchodza, brak restrykcji do zakupu biletów na trybuny gospodarzy (wystarczy założyć profil, co dotyczy też kibiców Arki). Czy tak wygląda obawa o kibiców Lechii?
-
syn młynarza
Może ktoś wyjaśnić tekst z transparent??
Lechia odmówiła Arce?
Lechia odmówiła Arce?
-
Nazwezajeli
Lechii widać że zależy na dominacji w Trójmieście. Ostatnie 2 tygodnie 3 akcje zrobili. I właśnie takie niby partyzanckie działania na paziów z ultras świadczą o ich sile. Nie wiem czemu Arka nie robi odwetów, nie kumam tego. Bandę mają naprawdę silną, świadczy o tym np. Żabianka albo to że Lechia odmówiła im ostatnio...
No jo, udało sie w 100os pogonic kilkanascie. Czad. Gdzie była Arka przez ostatnie 10 lat? Ile mieli propozycji? A ile farmazonów dawali do internetu? Ile razy palili wroty? O czym tu w ogóle jest rozmowa bo to jest aż śmieszne.Nazwezajeli pisze: 14.10.2019, 11:20 Lechii widać że zależy na dominacji w Trójmieście. Ostatnie 2 tygodnie 3 akcje zrobili. I właśnie takie niby partyzanckie działania na paziów z ultras świadczą o ich sile. Nie wiem czemu Arka nie robi odwetów, nie kumam tego. Bandę mają naprawdę silną, świadczy o tym np. Żabianka albo to że Lechia odmówiła im ostatnio...