Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Legendarni kibole
Uszol został wyprostowany w ostatnim TMK,przez grupy kibicowskie Lecha.
-
don alfonso
Pewnie odcieli się od jego osoby. Ale prawda jest taka, że w Poznaniu nikt go nie ruszy.
-
QWERTYUIOPASDFGHJKL
wydaj około 10 zł kup i poczytaj a nie tylko za darmochę z neta wiadomości czerpaćdrozdowiAK pisze: 17.05.2019, 19:13co tam napisali ?Oldfreak pisze: 14.05.2019, 19:27 Uszol został wyprostowany w ostatnim TMK,przez grupy kibicowskie Lecha.
Do tego między innymi służy ten Internet.....
Sprostowali słowom Uszola o KSZO że to był kiedyś co najwyżej fan club.drozdowiAK pisze: 17.05.2019, 19:13co tam napisali ?Oldfreak pisze: 14.05.2019, 19:27 Uszol został wyprostowany w ostatnim TMK,przez grupy kibicowskie Lecha.
Przez te 10 lat swojej działalności zrobił dla tej ekipy więcej niż inni dla swoich w 30.Pewnie dlatego.Doktor P(r)awica pisze: 28.05.2019, 19:37 A ja tak przewrotnie zapytam. Uszol sam wprost mówił, że z 15 lat temu odbił. Od tamtej pory mówił ze był na 1 czy tam 2 meczach.
Odbił po ilu latach biegania w ekipie 5? 8? To jaka to legenda? Znam ludzi, którzy zapierdalają za swoim klubem bez przerwy od początków lat 90. Każda ekipa miała wzloty i upadki, w każdej ekipie można znaleźć jakieś ciemniejsze karty. Wszędzie były problemy, brak porozumienia itp, ale jednak te osoby zostały.
Stąd moje pytanie. Dlaczego w temacie legend wśród ksyw osób, które jeździły za klubem po 20-30 lat wymienia się ksywe kogoś kto odbił wiele lat temu bo sie obraził. Nie wnikam czy słusznie, czy miał powody. To nie moja ekipa w końcu. Nie odbierajcie też mojego posta jako przypierdalanie się do Uszola itp. Po prostu zważywszy na okoliczności przeze mnie wypisane dziwi mnie, że wymienia się go jako jakąś legendę, ale może ktoś mnie uświadomi
pozdro
-
Przybijpiatke
Make my day..
"Made" jeżeli już.
MN o Jurasie, znanym kibolu Legii

https://drive.google.com/file/d/1_IifBN ... hZ58Z/view
Klimatyczny material
W reportażu m.in. ujęcia z pamiętnego meczu Pogoń-Lech 1995.
Klimatyczny material
W reportażu m.in. ujęcia z pamiętnego meczu Pogoń-Lech 1995.
Pamiętny express reporterów o ile pamięć nie zawodzi.Gimbaza nie zna,jak pytają o takie rzeczy jak "górka"...
Uszol tam mówi ,że skrojenie flagi to frajerstwo.
Moim zdaniem chodziło mu raczej o to ,że zrywanie flag z płotu z partyzanta jest wg niego frajerskie.A czasy się zmieniły mocno ,bardzo mocno niemal w każdym elemencie.kibicowskiego rzemiosła.
Jedna z legend trybun Legii startuje do Sejmu na wspólnej liście ze Schetyną :D (pozdro akcja Widelec)
https://twitter.com/BogusLWAW/status/11 ... 7492896768
https://twitter.com/BogusLWAW/status/11 ... 7492896768
-
Widzewski Charakter
Dozo skoro piszesz, że nie ma z kibolami Legii nic wspólnego to dlaczego parę miesięcy temu został zaproszony przez waszego kibola do odcinka ''Skazani na Legię''?
Nie mam z kontem zimnyy nic wspolnego.DoZo(L)e... nie mieszaj mnie w jakies spoleczniackie afery.Na nikogo nigdy nigdzie nie skarzylem.
-
DoZo(L)e...
cHABER, jesteś jednym z takich, których trudno jest traktować poważnie, ale zrobię tu wyjątek, bo akurat w twoim pytaniu jest tym razem trochę sensu, więc wyręczę głównego winnego, który sam się powinien wytłumaczyć.
MAĆKA, który chodzi/jeździ na Legię dopiero od lat 90-tych ubiegłego wieku nie udało się DO KOŃCA "#uwolnić" ... m.in. od naiwności i nie znając sprawy, nieświadomie pomógł tamtemu w przygotowaniach do kampanii wyborczej, zgadzając się na udział łobacza w wywiadzie/odcinku "Sn(L)", gdzie pojawiają się także 'lanserzy', którzy pamiętają np. zwyciestwo Legii 2:0 z 'pao' w LM/CL w ('95/)96. :D
Powracając do wakacyjnych uciech, dyskretnie przypomnę, aby pisać na temat, bo na tej stronie do wątku dot. jakiegokolwiek prawdziwie "legendarnego kibola" się nawet nie zbliżyliśmy.
MAĆKA, który chodzi/jeździ na Legię dopiero od lat 90-tych ubiegłego wieku nie udało się DO KOŃCA "#uwolnić" ... m.in. od naiwności i nie znając sprawy, nieświadomie pomógł tamtemu w przygotowaniach do kampanii wyborczej, zgadzając się na udział łobacza w wywiadzie/odcinku "Sn(L)", gdzie pojawiają się także 'lanserzy', którzy pamiętają np. zwyciestwo Legii 2:0 z 'pao' w LM/CL w ('95/)96. :D
Powracając do wakacyjnych uciech, dyskretnie przypomnę, aby pisać na temat, bo na tej stronie do wątku dot. jakiegokolwiek prawdziwie "legendarnego kibola" się nawet nie zbliżyliśmy.
-
ratujmy trzmiele
Pan Roman Zieliński
-
Widzewski Charakter
Mówisz o jednym z waszych gniazdowych? :DDoZo(L)e... pisze: 23.08.2019, 23:38gdzie pojawiają się także 'lanserzy', którzy pamiętają np. zwyciestwo Legii 2:0 z 'pao' w LM/CL w ('95/)96. :D
-
przeciętne IQ
O które/czyje :D chodzi?
Foxx nie śpi ;) Po przeczytaniu kilka dni temu w temacie o europejskich pucharach, że Legię założyli Żydzi, bo Piłsudski był masonem w obrządku powiązanym wcześniej z Krzyżakami nie odczuwam potrzeby odnoszenia się do podobnych rzeczy. Z szacunkiem dla Lobika, wydawało mi się dość oczywiste, że pojawienie się w temacie "Legendarni kibole" postaci tego typu i brak komentarza z naszej strony jest dostateczną odpowiedzią.
Bo jest "skazany na Legię". czyli związany od lat z klubem. Zdecydowana większość na Legii jeżeli go kojarzy, to jako legendarnego... kierownika drużyny z okresu spektakularnej gry naszej drużyny w... europejskich pucharach.Widzewski Charakter pisze: 23.08.2019, 22:25 Dozo skoro piszesz, że nie ma z kibolami Legii nic wspólnego to dlaczego parę miesięcy temu został zaproszony przez waszego kibola do odcinka ''Skazani na Legię''?
Niżej przykład innego "skazanego" pracownika klubu (odpowiedzialnego za stan murawy), który nie był na ani jednym wyjeździe:
https://www.youtube.com/watch?v=gkIr1eYo0Tw
Jakie mamy mieć w takich kwestiach "stanowisko"? I to na forum kibice.net?
Skoro przerobiliśmy tę sprawę, proponuję kolejną, równie adekwatną postać do tematu:

-
DoZo(L)e...
Gratuluję pradziadka, ale mógłbym "odbić piłeczkę" nt. ofiary mojej rodziny. Umówmy się, że jeśli przekonasz wszystkich krajan z WLKP, aby zaprzestali określać polską, bohaterską, sto(L)icę mianem "azji" (był to powód, dlaczego zacząłem używać niemieckich odpowiedników dla nazw miast w PL leżących w czasie IIWŚ w obrębie III rzeszy!), to solennie obiecuję powrócić do prawidłowej nomenklatury. Pasuje?!FlorianT pisze: 25.11.2019, 13:27 Dozo, jedna taka rzecz, jeden z moich pradziadkow lezy wsrod innych Powstancow Wielkopolskich Wez nie depcz godnosci tych ludzi, ktorzy oddali swe mlode zycia za to aby Poznan byl Poznaniem, a nie jakims posen. Ogarniasz?!
I druga "taka rzecz": Weź zorganizuj i "wklej" tu 'skany/foty' archiwalnego (raczej "plumplum18" nie powinien mieć pretensji ;), całego wywiadu RYBAKa w "tmk", którym zachwycają się młodociani czytelnicy w innym temacie tego forum.
-
Towariszcz Komandir
Skąd brałeś chłopaków, którzy byli rekrutowani do Waszej ekipy? To przecież były czasy, gdy w ogóle nie było mody na takie sprawy. Wy wytyczaliście jednak nowe trendy.
ZR: ''Wciągając w to wszystko kumpli, którzy ze mną trenowali, a nie byli w ogóle kibicami, miałem pełną świadomość co robię. Chodziło mi o zebranie bandy takiej, na którą nie będzie siły w kraju. Zacząłem robić treningi dla kibiców, którym się to spodobało, a chłopaki naprawdę mieli potencjał i wkładali w to całe swoje serce. My z marszu daliśmy Arce taką siłę, że to człowieku było coś niewyobrażalnego na tamte czasy. Powtarzałem im wiecznie i do znudzenia - jeśli chcemy być mocni - musimy trenować. Założyliśmy więc sekcję - swoją szkółkę, w której trenowali tylko i wyłącznie kibice(...) Początkowo nasza sztywna grupa liczyła 25-30 osób.''
ZR: ''Wciągając w to wszystko kumpli, którzy ze mną trenowali, a nie byli w ogóle kibicami, miałem pełną świadomość co robię. Chodziło mi o zebranie bandy takiej, na którą nie będzie siły w kraju. Zacząłem robić treningi dla kibiców, którym się to spodobało, a chłopaki naprawdę mieli potencjał i wkładali w to całe swoje serce. My z marszu daliśmy Arce taką siłę, że to człowieku było coś niewyobrażalnego na tamte czasy. Powtarzałem im wiecznie i do znudzenia - jeśli chcemy być mocni - musimy trenować. Założyliśmy więc sekcję - swoją szkółkę, w której trenowali tylko i wyłącznie kibice(...) Początkowo nasza sztywna grupa liczyła 25-30 osób.''
-
Towariszcz Komandir
DoZo, przepisałem ten fragment. Wątpię czy w sieci coś znajdziesz.
Wydasz 10 złotych a wybi(cw)eLisz się ze wszystkich porażek stoLcowników z tamtych lat. JakBYŚ już zdobyła te skany to przeloguj się czasami na drozdowiAKa , jak piszesz z dwóch kont to tak jakbyś dojebał komuś poczwórnie.Ewentualnie pomysł nad nowym nickiem,w jedności siła. Do końc@ !!!DoZo(L)e... pisze: 25.11.2019, 18:15 ]
Gdzieś znajdę jeszcze w sieci resztę/całość tego wywiadu ze Zbigniewem vel. Zbyszkiem a.k.a. ZBYCHem, w celu odszukania innych kontrowersyjnych treści?
-
DoZo(L)e...
To napisz przynajmniej, czy jest tam coś nt. zysków z zapowiadanej książki tzn. czy ZR przekaże wszystko na obecną ekipę gdynian, czy w ramach 'AMF' ... zatrzyma dla siebie. :)Towariszcz Komandir pisze: 25.11.2019, 19:20 DoZo, przepisałem ten fragment. Wątpię czy w sieci coś znajdziesz.
Nawet gdyby w tym periodyku zaczęli publikować wiezienne perypetie "legendy" 'eRTeeSu', bOLA, to i tak bym tego nie kupił/ował, bo z tego co pamiętam, 'tmk' na początku przez jakiś czas nie 'pikslował'/zasłaniał twarzy i innych charakterystycznych cech wyglądu (tatuaże czy elementy garderoby) u sprawców penalizowanych czynów, a nawet obecnie pomaga milicji w łapaniu piłkarskich chuliganów na obiektach/rozgrywkach niższych lig, gdzie nie ma monitoringu. Tak, więc lepiej wpłać swoją dyszkę na pomoc dla pomawianych przez twoje "60-tki" normalnych widzewiaków, a nie dorabiaj "ormowca", jA-jA-jA-wORa. ;)rozpierdol pisze: 25.11.2019, 18:27 Nie możesz po prostu sobie kupić zamiast żebrać o skany na forum?Jak nie masz to podaj numer konta i ci kopsnę te 10 zł.
-
Wielki Widzew
Dozo jest tak upierdliwy i dociekliwy że zrobiłby zawrotną karierę jako dziennikarzyna śledczy albo pies.
Najwyraźniej się typ minął z powołaniem.
Najwyraźniej się typ minął z powołaniem.
Hmm,nie będę rozwijał tego wątku,ale mam podobne odczucia.
Roman był specyficznym typem ale jakby nie patrzeć jest i będzie legendą wrocławskiego podwórka. Nigdy bym się nie spodziewał, że szczony urodzeni na przełomie wieków pogonią Romka ze stadionu, dziwię się że Nabojka, Łaziory , Fightersi i Skini na to pozwolili.
Roman odleciał politycznie ale o tym co się dzieje wokół klubu pisał i pisze zgodnie z prawdą. Zabolało , że przyczepił się P., tego samego P. którego w myśl pewnych zasad już nie powinno być na stadionie Śląska. Szkoda.
Roman odleciał politycznie ale o tym co się dzieje wokół klubu pisał i pisze zgodnie z prawdą. Zabolało , że przyczepił się P., tego samego P. którego w myśl pewnych zasad już nie powinno być na stadionie Śląska. Szkoda.
Odleciałeś,albo nie ogarniasz historii wrocławskich trybun.dziwię się że Nabojka, Łaziory , Fightersi i Skini
-
DoZo(L)e...
Weźcie sobie rOMĘ (może dorzucą wam w pakiecie jakieś ... piwko ;) do swojej bandy, bo skoro sami wrocławianie aNDERSENa definitywnie skreślili, to uważam, że już nie zasługuje on(a) na miejsce w tym temacie i w ogóle, by absorbować naszą uwagę.Egon1983 pisze: 19.12.2019, 21:22 Roman był specyficznym typem ale jakby nie patrzeć jest i będzie legendą wrocławskiego podwórka. Nigdy bym się nie spodziewał, że szczony urodzeni na przełomie wieków pogonią Romka ze stadionu, dziwię się że Nabojka, Łaziory , Fightersi i Skini na to pozwolili.
PS. Obiecałem także wcześniej zakończyć wątek dwóch innych (rzekomych) "kibo7i" (dla tutejszych oferm - legendarnych) tj. bOBY oraz kIERY z listy (w-wskiego fanklubu eSBe) poPAPRAŃCÓW:

Czy teraz "DennisWise" wykradanie z Langley dla nas akta melomana z "teleekspres(s)u"? :)
-
Wielki Widzew
To teraz jeszcze obiecaj że zakończysz swoją karierę na tym forum.
No właśnie, jak to jest P. jeden z głównych winowajców straty czołowych flag ale na stadionie jest. Taka to tolerancja.Egon1983 pisze: 19.12.2019, 21:22 Roman był specyficznym typem ale jakby nie patrzeć jest i będzie legendą wrocławskiego podwórka. Nigdy bym się nie spodziewał, że szczony urodzeni na przełomie wieków pogonią Romka ze stadionu, dziwię się że Nabojka, Łaziory , Fightersi i Skini na to pozwolili.
DoZo(L)e... pisze: 19.12.2019, 22:16
PS. Obiecałem także wcześniej zakończyć wątek dwóch innych (rzekomych) "kibo7i" (dla tutejszych oferm - legendarnych) tj. bOBY oraz kIERY z listy (w-wskiego fanklubu eSBe) poPAPRAŃCÓW:
Czy teraz "DennisWise" wykradanie z Langley dla nas akta melomana z "teleekspres(s)u"? :)
Nie moje czasy więc nie mam pojęcia. Wpisuje Andrzej Bobowski i wyskakuje mi w internecie "Choć mieszka w Warszawie i kibicuje Legii, zwiedził niemal cały glob, oglądając na żywo setki meczów" pod tym artykułem komentarz:"Temu samozwanczowi w tym roku mija 55 lat dopingowania w prawie 1000 meczach CWKS Legii.a 54 lata z Reprezentacją 216 meczami. Nie przeszkadzało to mi bywac na meczach Polonii, Gwardii, Okęcia, Hutnika oraz Górnika, ŁKS, Widzewa, Wisły,Crakovii, Zagłebia czy Śląska, zwłaszcza jak grali w Europejskich Pucharach.Po prostu ja kocham dobrą piłkę.W P.Z.P.N.działam od 1970. Najpierw przez 10 lat byłem sędzią piłkarskim. W miedzyczasie działałem społecznie w Wydziale Wychowania pełniąc role viceprezesa Ogólnopolskiej Rady Klubów Kibica. Nie wspomnę o ponad cwierc wieku działalnosci w Sekcji Sympatyka CWKS Legia, gdzie przez 10 lat byłem jej szefem.Obecnie jestem członkiem Klubu Seniora. P.Z.P.N. ani Legia nigdy mnie nie sponsorawały, to juz raczej ja ich. Moim mottem jest; "Psy szczekają a zycie toczy się dalej"
Drugi gość z artykułu : Bogusław Łobacz z warszawskiej Legii zaproponował aby za każdy chuligański wybryk zupełnie jak uefa zamykać stadion i rozgrywać następny mecz przy pustych trybunach. Po wpisaniu jego nazwiska znalazłem to: " Boguś to jednak przede wszystkim wierny kibic Legii, a jego staż sięga już 45 lat.
Na początku aktywnie działał w Sekcji Sympatyków, jeździł na wyjazdy, potem odsłużył w Legii wojsko, w końcu został kierownikiem drużyny. Przede wszystkim jednak kocha na zabój ten klub"
https://legionisci.com/news/63898_Bogus ... Legii.html
Możesz wytłumaczyć o co chodzi? Nie wszyscy "znają" legendy z Legii
-
Wielki Widzew
Czyli podobnie jak grupa z filmiku poniżej za hajs od władz klubu.DoZo(L)e... pisze: 21.12.2019, 06:37 Dodam, że "wąs"(acz) nawet nie ukrywa(ł), że był wykorzystywany do pilnowania spokoju na trybunach...
https://www.youtube.com/watch?v=slq7GQDs8g8
Wydaje mi sie że swoim postem sprzedałeś bande Legii na Policje...