Wypunktowanie ruchu kibicowskiego

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

don alfonso

Re: Wypunktowanie ruchu kibicowskiego

Post autor: don alfonso »

Tigre wypunktowałbym cię jak Kownacki Artura ''jugołyngdałn'' Szpilkę, ale jest niedziela, jestem skacowany, ręce trochę zaczynają chodzić i po prostu mi się nie chce. Ale wrócę tutaj. 10 punktów - 10 rund i ciężkie KO.
iparts.pl
halodrol

Post autor: halodrol »

Cudowne misie są z tych teoretyków :)
A jakie prognozy na nowe zgody i kosy? Lech już zerwał z Arką? Wisłoka dołączy poprzez Siarkę do Resovii a następnie utworzą koalicję z Wisłą Sandomierz, KSZO i Arką oraz Zagłębiem Lubin?
Psoriasis

Post autor: Psoriasis »

don alfonso pisze: 23.06.2019, 11:28 Tigre wypunktowałbym cię jak Kownacki Artura ''jugołyngdałn'' Szpilkę, ale jest niedziela, jestem skacowany, ręce trochę zaczynają chodzić i po prostu mi się nie chce. Ale wrócę tutaj. 10 punktów - 10 rund i ciężkie KO.
Jedyne co mozesz zrobic amebo umyslowa do isc do kibla i sie dobrze wysrac po tym twoim "alkoholu".
Slenderman

Post autor: Slenderman »

Skakanie po głowie, kopanie po głowie, atak w kilku na jednego to był częsty widok lat 90tych. Równie często było, że jak ktoś upadł to mu dano wstać. Zależy na kogo się trafiło.
Czapka

Post autor: Czapka »

Jestem libertarianinem, więc z punktu widzenia osób twojego pokroju ,,To na pewno jakieś lewactwo, tfu"
El Tigre

Post autor: El Tigre »

Nie przetłumaczycie, za bardzo ograniczeni w myśleniu. Oni pewnie w ogóle nie czają, o czym wy piszecie i jak to działa. Edukacja zakończona na podstawowej, a praca polega na łupaniu głową kamieni.
Foxx

Post autor: Foxx »

El Tigre pisze: 23.06.2019, 13:02
kaniolxx pisze: 23.06.2019, 12:48
Czapka pisze: 23.06.2019, 12:41 Też mnie rozpierdala ten pseudopatriotyzm. Moda na Polskę Walczącą, Żołnierzy Wyklętych i szukania we wszystkim ,,lewactwa".
Co jesteś lewy, że cie to strasznie kuje.?
Może kuje go dlatego, że 3/4 osób ma zerowe pojęcie na temat historii i polityki (...)
Rozumiem świetne samopoczucie, ale warto znać znaczenie słów, których się używa :) Wtedy punktuje się trochę skuteczniej ;)

kuć
1. «obrabiać plastycznie wyrób z metalu przez ręczne albo mechaniczne zgniatanie go uderzeniem lub naciskiem»
2. «ozdabiać metalem»
3. «przybijać podkowy pod kopyta konia»
4. «rąbać, kruszyć, np. skałę, lub wykuwać coś, np. w kamieniu»
5. «stukać miarowo»
6. «uczyć się intensywnie, zwykle na pamięć»

https://sjp.pwn.pl/slowniki/kuje.html
El Tigre

Post autor: El Tigre »

Kłuje, ok. W 1 poście padło też "konbatant", miało być KOMBATANT. Literówka. Tobie się nie zdarzają?
Foxx

Post autor: Foxx »

El Tigre pisze: 23.06.2019, 13:23 Kłuje, ok. W 1 poście padło też "konbatant", miało być KOMBATANT. Literówka. Tobie się nie zdarzają?
Zdarzają, tyle że

- nie przypominam sobie zacytowania krótkiej wypowiedzi z błędem, który sam później powielam

- nie podchodzę do innych w tak protekcjonalny sposób, z pozycji überogarniętego intelektualnie ;)
Gromson

Post autor: Gromson »

Tigre chłopie weź ochłoń. Nie wszyscy ludzie z ekipy robią interesy, jeśli to tak bardzo cie boli. Przecież przy obecnej inwigilacji środowiska kwestią paru miesiecy byłoby rozbicie wiekszosci ekip w kraju.
Pakol

Post autor: Pakol »

Jest dużo chłopaków z ekip co pracują normalnie na etacie nie za miliony
amf0508

Post autor: amf0508 »

Ja tam szanuje każdego kibica mojego klubu, tak długo aż nie zasłuży żeby ten szacunek stracić i wg mnie tak powinno być. Taki piknik może nie jeździ na wyjazdy, akcje i nie dopinguje ale często żyje klubem, interesuje się meczem, kupuje gadżety itd. W wolnej chwili zamiast pojechać nad jezioro, pójść do kina leci na mecz, dla mnie to zasługuje na szacunek, szczególnie że w takiej grupie są często ludzie, którzy wychowują pokolenia kibiców. Straszy gość może i nie pójdzie do młyna, ale na mecz weźmie syna/wnuka taki się wkręci i za parę lat może stanowić o sile ekipy. Szacunek do własnych kibiców to powinna być podstawa i właśnie ta wszechobecna pogarda dla kibiców spoza klimatu jest mega c******, później przyjdzie protest przeciwko zarządowi, jakaś zbiórka pieniędzy i nagle pikniki są potrzebne. Słabe to i tyle, na brak szacunku to zasługują konfidenci, przerzuty czy inne tego typu śmiecie, zwykły kibic powinien być szanowany, często robi więcej dla klubu niż napinający się kibol z młyna, mówię tutaj oczywiście o wiernych piknikach, a nie sezonowcu który przyjdzie raz w roku na mecz bo są derby albo Legia przyjechała.
kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk »

wole być 80 kilowym kibolem z 10 rzedu z wyplata 1800 PLN niz 120 kilowym "guccim" z pierwszego rzedu vide jausz nowoczesnego interesu ktory na komendzie peka szybciej niz zuzyty kondom
nrth

Post autor: nrth »

Oldschoolfan pisze: 23.06.2019, 13:49 To słuchaj teraz bo pewnie nie usniesz z wrażenia. Przez lekko ponad 40 lat zycia nie przepracowałem chyba pełnego miesiaca
To co Ty zrobiles z taką kupą wolnego czasu?
maystero

Post autor: maystero »

Krzyś to jest jednak waryjat jakich mało.

I ma do tego zacięcie pedagogiczne, zaproponował RWD darmowe korepetycje

Obrazek
nrth

Nie zapytalem Cie jak zarabiasz bo mnie to kompletnie nie interesuje. Nie zagladam innyn ani do portfela ani nie interesuje sie jak go napychaja.
Zapytalem co zrobiles z tymi ponad dwudziestoma latami wolnego czasu.
Intryguje mnie to.
Ja zawsze bylem uczciwy, unikalem bojek wiec jak juz wyjde ze swojej bramy w poniedzialek rano i mi sie jeszcze harnasiami odbija to zapierdalam za 1800 miesiecznie w tartaku. Tyle ze ciesze sie wolnoscia.
nrth

A tak serio to mam paru grubych psów na liście płac
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

don alfonso pisze: 24.06.2019, 10:37
A za co ma być szanowany ktoś
Wiedz, ze jesli nie szanujesz kibicow swojego klubu - nie zaslugujesz na szacunek.
Timador

Post autor: Timador »

Alfonso/Urabura/hmiel szanuje tylko Uwe i Łysego bo nawet nie przypucowal sie multikontowiec komu kibicuje
don alfonso

Post autor: don alfonso »

NoMatterWhat pisze: 24.06.2019, 23:30
don alfonso pisze: 24.06.2019, 10:37
A za co ma być szanowany ktoś
Wiedz, ze jesli nie szanujesz kibicow swojego klubu - nie zaslugujesz na szacunek.
Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Po drugie pisałem nie o piknikach jako całości lecz o takich, którym nie podoba się pirotechnika, doping i ogólnie cała otoczka kibolska. Szanujesz takich?
Ósmy Pasażer

Post autor: Ósmy Pasażer »

Temat lepszy, niż te o miastach derbowych. Widać, że zaczęły się wakacje.

Oldschoolfan to dobry wariat, jednak pewne rzeczy nie dają mi spokoju. Ty jesteś cwany i wiadomo, gardzisz tymi epsilonami na etatach, co pracują za najniższe krajowe. Natomiast co sądzisz o postaciach z pierwszego garnituru, co pozakładały swoje firmy i pracują często 24h na dobę i muszą płacić zus i podatki? Jeden taki, co często robi za modela ze swoimi ciuchami, to nawet pewnie mieści się w Twojej grupie "80kg na klapsa" :)
Albo ci, co robią na etacie, ale zarabiają więcej, niż średnia krajowa a pracodawcy sami za nimi biegają? Jak żyć?
C6chzR

Post autor: C6chzR »

Chłopie ty byś chciał skończyć chociaż połowę szkół, które ja skończyłem. Widzisz nie masz argumentów i piszesz jakieś gimnazjalne teksty, więc kończę tą rozmowę z tobą bo czuję się jakbym się cofał w rozwoju.
Progresywny68

Post autor: Progresywny68 »

Dwa zdania. Według swoich wewnętrznych ustaleń nikt z Ruchu nie wypowiada się na tym forum. Ci co tu podają się za Ruch nie maja nic wspolnego z PF.
Widzewski Charakter

Post autor: Widzewski Charakter »

Wielki chuligan a się boi przypucować komu kibicuje.
kibol32

Post autor: kibol32 »

Krzysztof Jarzyna nie wykonuje poleceń pokazanych palcem, więc stoi na szczycie piramidy drapieżników w ekipie.
YNO RUCH

Post autor: YNO RUCH »

Amen! Szacuneczek i z faRtem !
LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko »

Pięknie napisane. I niestety jest tego więcej. Mnie zastanawia czy jest jakakolwiek szansa na odrodzenie tego pięknego kibicowskiego świata.Albo bardziej co możemy zrobić by się odrodził. Bo to, że powoli umiera to oczywiste.
Zimnyy

Post autor: Zimnyy »

umiera jak cale spoleczeństwa w europie, ktoś wcześniej trafnie zauważyl - im więcej spierdolonych ludzi, kultu pieniądza, mody na jakieś facebooki, twittery pisanie oświadczeń tym mniej w tym wszystkim klimatu, duszy z dawnych, chcialoby sie powiedzieć beztroskich lat, najchętniej cofnął bym sie do lat 2000-2008 i pierdolil to wszystko (chociaz nie bylo stadionow i kasy to wspomnień jest na prawde duzo)
Proof

Post autor: Proof »

Zimnyy pisze: 11.08.2019, 17:44 umiera jak cale spoleczeństwa w europie, ktoś wcześniej trafnie zauważyl - im więcej spierdolonych ludzi, kultu pieniądza, mody na jakieś facebooki, twittery pisanie oświadczeń tym mniej w tym wszystkim klimatu, duszy z dawnych, chcialoby sie powiedzieć beztroskich lat, najchętniej cofnął bym sie do lat 2000-2008 i pierdolil to wszystko (chociaz nie bylo stadionow i kasy to wspomnień jest na prawde duzo)
I tu trzeba się zgodzić u nas jest coraz gorzej , ale tak samo jest w wielu innych krajach w Europie , takie bałkany przez wielu tutaj nie raz poruszane i chwalone i slusznie bo atmosfere potrafią zrobić kapitalną , ale też mają prbolemy czy to z frekwencją czy z problemami wewnętrznymi w grupie . Żeby daleko nie szukać Partizan i ich walka między sobą podzielona ekipa na kilka grup walki między sobą praktycznie u nich codzienność do nie dawna , ich rywal Crvena wcale nie lepsi ostatnio także w swoim młynie walczyły pomiędzy sobą dwie grupy ... przejdźmy do Chorwacji i do sławnego BBB . NIe tak dawno chyba w jakimś pucharowym meczu także były walki wewnętrzne pomiędzy grupami tylko tam już nawet biegali za sobą po mieście z ostrym sprzętem . Oczywiście wiadomo o co chodzi w tym wszystkim władza i pieniądze tak jak u nas.
kat.

Post autor: kat. »

takie bałkany przez wielu tutaj nie raz poruszane i chwalone i slusznie bo atmosfere potrafią zrobić kapitalną , ale też mają prbolemy czy to z frekwencją czy z problemami wewnętrznymi w grupie
Represje też tam spore. Zakazy, w Bośni w ten weekend przerwany mecz za... skandowane hasła. Nawet u nas chyba takich cudów nie było.
Ardian

Post autor: Ardian »

OK, masz rację z Widzewem. Zagłębie? Nie wiem... Mam wrażenie, że Śląsk ich traktuje z lekkim przymrużeniem oka jako tych znacznie mniejszych... Coś jak stosunek Górnika Zabrze do Piasta Gliwice. I tak samo to mniejszy ma tu giga ciśnienie na większego, a dla większego to tylko jeden z kilku konfliktów. Może gdyby te dwa kluby były z tego samego miasta, a nie tylko stosunkowo blisko, to byłoby inaczej?
Khan

Post autor: Khan »

a ja cala polemkę opisze w 2-3 zdaniach i zakonczymy temat. prawda jest taka iż jak na ironie dzięki internetom zmienil sie swiatopoglad oraz potrzeby młodych,podejscie "materialistyczne" wolą inwestować w siebie niż wspierać kluby które od dawna juz są tylko prywatną własnością. a wspieranie ich nie widzą najmniejszego sensu. w latach 70-90 powiedzmy nie było innej rozrywki , pusto jesli chodzi o rozrywke to co tu robić hm piłka nożna - a dziś ? siłownie , emigracja , pełne półki sklepowe , skoki na bungee etc etc . kto ma mózg zrozumie o co chodzi.
stary zgred

Post autor: stary zgred »

Ale wszystko zaczeło sie od momentu przyznania na Euro 2012 . Poszła kasa na milicje z unii i od tego momentu mamy ,pod górkę , a będzie jeszcze gorzej , więc wielki szacun dla Tych ekip , które działają , licząc się z konsekwencjami.
ODPOWIEDZ