Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Lech Poznań kiedyś się przedstawił Z jako Stilon. Nie pamietam czy ich dojebał ale zawsze może wpaść na konto Gorzowian.
-
PanCodzito
Kilka lat temu starcie na mieście przed meczem Śląska Wrocław.Arkan pisze: 18.05.2019, 23:58 Polonia brak kontaktow jedynie pare ladnych lat temu bywalismy tam na meczach Slaska,nasza stara dawna zgoda bodajze,nie moje czasy.
no to napisalem ze mielismy kontakt ostatnio pare ladnych lat temu
Neutral.Czapka pisze: 18.05.2019, 22:29 Relacje:
KSZO - Motor
Stilon - Lech
Polonia Bytom - Motor
Lech - Gwardia Koszalin
Września 100% Lech Poznań!
-
patriota85
Z Flotą Świnoujście po 6 i Falubazem Zielona Góra po 18.Obie walki już dość dawno temu.jar2789 pisze: 18.05.2019, 23:48 A mnie trapi czy Stilon wygrał jakieś ustawki a jak tak to jakie (oprócz Stali Gorzów)?
Były chociazby jeszcze Chrobry & Stilon vs Górnik Konin & Gwardia Koszalin & Ostrovia Ostrów i Stilon vs Odra Wodzisław obie na +patriota85 pisze: 19.05.2019, 11:26Z Flotą Świnoujście po 6 i Falubazem Zielona Góra po 18.Obie walki już dość dawno temu.jar2789 pisze: 18.05.2019, 23:48 A mnie trapi czy Stilon wygrał jakieś ustawki a jak tak to jakie (oprócz Stali Gorzów)?
-
Londyn1234
Czy mógłby ktoś z Sosnowca wypowiedzieć się na temat trybsona ? Jak to z nim było?
Pamięta ktoś może, która ekipa jako pierwsza fetowała mistrzostwo na rynku? Zastanawiam się od kiedy w Polsce to się przyjęło.
Nie wiem o jakiej Polonii mówisz, ale tej z Muranowa na pewno żadna feta nie wyszła w 2000 roku.drozdowiAK pisze: 22.05.2019, 10:13chyba polonisci w 2000 rZajad pisze: 22.05.2019, 06:13 Pamięta ktoś może, która ekipa jako pierwsza fetowała mistrzostwo na rynku? Zastanawiam się od kiedy w Polsce to się przyjęło.
exitus acta probat.
Pany pamięta ktoś i ma zdjęcia/film z oprawy chłopaków z ŁKS Łódź chyba z 10 lat temu, gdzie zrobili oprawe cos w stylu odtwarzacza winamp gość robił za kursor od myszki i zmienial jakby przyśpiewki ? :D Coś mi ku*** w głowie się takiego przewija
Exterior pisze:Panowie sory bez zadnej napinki, ale ten zespol GKS Jastrzębie to z jakiego jest miasta.
Poszukaj w Hyde Park w temacie mma boks i inne sporty walki ;) było tam dokładnie opisane co i jak.Londyn1234 pisze: 21.05.2019, 16:31 Czy mógłby ktoś z Sosnowca wypowiedzieć się na temat trybsona ? Jak to z nim było?
Kibice często robią akcje dla schronisk, lubią pokazać to w sieci, to teraz panowie macie okazję wykazać się i pomóc schronisko w Wadowicach Dolnych, tam psy w tym momencie dosłownie walczą o życie. Przepraszam że w tym temacie, ale nie znalazłem bardziej odpowiedniego.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
Hejka ! Union Berlin ma zgode czy ukld z jakims Polskim klubem ? Gdzies cos czytalem ale moze kluby mi sie pomylily?
Może kontakty Pogoni Szczecin z Dynamo Berlin?andi pisze: 24.05.2019, 07:06 Hejka ! Union Berlin ma zgode czy ukld z jakims Polskim klubem ? Gdzies cos czytalem ale moze kluby mi sie pomylily?
Byli z Arminią na derbach Rzeszowa po stronie Resovii, ale to było chyba w 2006 roku.
-
widmo_śmierci
Czy gdzies na forum była rozkminka na temat roku założenia Cracovi i Wisły?
Uzywalem szukajki i nic nie znalazlem.
Ciekawi mnie głównie miesiąc powstania Wisły (maj 1906) i czy ten miesiąc ma 100% pokrycie z rzeczywistością, skoro to Cracovia uchodzi za najstarszy polski nieprzerwanie istniejący klub-13 czerwca 1906. Bez zadnej spiny, po prostu jestem ciekaw skąd w przypadku Wisły wziął się ten maj.
Ciekawi mnie głównie miesiąc powstania Wisły (maj 1906) i czy ten miesiąc ma 100% pokrycie z rzeczywistością, skoro to Cracovia uchodzi za najstarszy polski nieprzerwanie istniejący klub-13 czerwca 1906. Bez zadnej spiny, po prostu jestem ciekaw skąd w przypadku Wisły wziął się ten maj.
Luntrus pogoniony z Lecha?
Albo Urabura z Hansa Rostock:) o ile to nie tylko prywatne kontakty z Uwe.
-
jansiekiera
Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie ;)widmo_śmierci pisze: 25.05.2019, 20:29 Czy gdzies na forum była rozkminka na temat roku założenia Cracovi i Wisły?
Cracovia jest najstarszym polskim klubem, nie licząc pogoni Lwów.
-
LegionKing
A czy czasem Resovia nie została założona w 1905r? bo chyba w herbie widziałem tą datejansiekiera pisze: 26.05.2019, 09:47Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie ;)widmo_śmierci pisze: 25.05.2019, 20:29 Czy gdzies na forum była rozkminka na temat roku założenia Cracovi i Wisły?
-
don alfonso
Trapi mnie jak będzie wyglądać kibicowanie w Polsce za 18 lat. Czemu akurat 18? Bo dokładnie 18 lat temu zaliczyłem debiut na meczu swojej drużyny. 26.05.2001.
Na tvp2 czy już na c+ zaliczyłeś debiut?don alfonso pisze: 26.05.2019, 19:11 Trapi mnie jak będzie wyglądać kibicowanie w Polsce za 18 lat. Czemu akurat 18? Bo dokładnie 18 lat temu zaliczyłem debiut na meczu swojej drużyny. 26.05.2001.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Resovia ... o%C5%BCna)LegionKing pisze: 26.05.2019, 15:20A czy czasem Resovia nie została założona w 1905r? bo chyba w herbie widziałem tą datejansiekiera pisze: 26.05.2019, 09:47Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie ;)widmo_śmierci pisze: 25.05.2019, 20:29 Czy gdzies na forum była rozkminka na temat roku założenia Cracovi i Wisły?
-
fasci_nation
Problem wg mnie nierozwiązywalny, nawet dla historyków sportu. Różne spojrzenia (nie zawsze obiektywne), różne metodologie badań.
Z forum ZS
WIOSNA 96
Olkusz-180
Dąbrowa Górnicza-150
Grodziec-140
Bukowno-200
rezerwy CKSu-170
Klucze-300
Szczakowianka-400
Mecze zgodowiczów:
Górnik-Legia-100 kibiców Legii plus 150 Zagłębiaków
Raków-Legia-300 z Legii i 130 od nas
GKS Tychy-Pogoń-40 naszych plus jednostki Pogoni i Legii
Raków-Pogoń-80 naszych z czego 50 wchodzi na stadion plus kilku Portowców
GKS Katowice-Legia-600 Legionistów i 400 Zagłębiaków
Legia-Widzew-40 osób z Sosnowca
POCZĄTEK RUNDY JESIENNEJ 96/97
rezerwy Górnika Zabrze-200
Mysłowice-400 plus nieokreślona liczba zgredów
Leszczyny-200
Interesuje mnie ten mecz mianowicie jaka flaga i jak odzyskana?
Jesli chodzi o ten mecz co mi sie wydaje. To Pogoni bylo 8 osob . Stalem wtedy w sektorze gospodarzy. Wtedy tez ktos z Tychow zerwal nasza flage na tym meczu , lecz zostala potem ona jakos odzyskana.
WIOSNA 96
Olkusz-180
Dąbrowa Górnicza-150
Grodziec-140
Bukowno-200
rezerwy CKSu-170
Klucze-300
Szczakowianka-400
Mecze zgodowiczów:
Górnik-Legia-100 kibiców Legii plus 150 Zagłębiaków
Raków-Legia-300 z Legii i 130 od nas
Raków-Pogoń-80 naszych z czego 50 wchodzi na stadion plus kilku Portowców
GKS Katowice-Legia-600 Legionistów i 400 Zagłębiaków
Legia-Widzew-40 osób z Sosnowca
POCZĄTEK RUNDY JESIENNEJ 96/97
rezerwy Górnika Zabrze-200
Mysłowice-400 plus nieokreślona liczba zgredów
Leszczyny-200
Interesuje mnie ten mecz mianowicie jaka flaga i jak odzyskana?
Jesli chodzi o ten mecz co mi sie wydaje. To Pogoni bylo 8 osob . Stalem wtedy w sektorze gospodarzy. Wtedy tez ktos z Tychow zerwal nasza flage na tym meczu , lecz zostala potem ona jakos odzyskana.
-
WkładDoUbrań
Czy jakaś polska ekipa miała kiedykolwiek jakieś kontakty/układy/zgody z ekipami z Wysp Brytyjski, Irlandii czy Krajów Nordyckich? Bo nie kojarzę aby w tym momencie kogokolwiek takie związki z tamtymi regionami łączyły
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
fasci_nation
Legia i MU?
-
WkładDoUbrań
To pierwsze słyszę, za granicą kojarzłem że Legia miała/ma ADO, Juve i coś było chyba z Brugge ale to pewnie dlatego że zgodowicz zgodowicza
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
fasci_nation
"Legioniści przez pewien czas mieli też dobre stosunki z fanami Manchesteru United. Wszystko zaczęło się od wizyty MU w Polsce przy okazji meczu z Widzewem. Na meczach Legii czasem wisiała flaga „Czerwonych Diabłów”, kibice z Manchesteru zostali przyjaźnie przyjęci na półfinałowym meczu PZP w 1991 roku, a siedem lat później legioniści licznie wsparli United na meczu eliminacji Ligi Mistrzów z ŁKS-em. Mimo tego, układ z MU trudno uznać za zgodę w klasycznym rozumieniu tego słowa."
http://zyleta.info/?p=943
http://zyleta.info/?p=943
Z Juve to zgoda oficjalnie była z 7/8 lat.drozdowiAK pisze: 28.05.2019, 18:35natomiast ja slyszalem ze poza obecna ponad 35letnia zgoda z FC Den Haag (nie Ado) Legia miala krotki uklad z Juventusem i o nieagresji z FC Brugge . sympatia warszawiakow do anglikow skonczyla sie podobno po ich meczu na LKSie a ostatnie prywatne kontakty z MUFC zostaly zerwane po pogonieniu jednego z legijnej starszyzny . ktos umie to potwierdzic ?WkładDoUbrań pisze: 28.05.2019, 17:50To pierwsze słyszę, za granicą kojarzłem że Legia miała/ma ADO, Juve i coś było chyba z Brugge ale to pewnie dlatego że zgodowicz zgodowicza
exitus acta probat.
-
fasci_nation
Mam pytanie dotyczące kibiców AS Roma, a dokładniej lewicowych frakcji. Czy na lewo jest tam obecnie jedynie grupa Fedayn i czy rzeczywiście jest to typowe lewactwo jak np. na Livorno?
ogladalem dzisiaj film o A.Krasce - nie wiem czy dobrze kojarze ale wydaje mi sie ze kiedys w gazetce "Nasza Legia" bylo jego zdjecie z meczu zgodowego Pogon-Legia
-
strazaksam
A to nie byl uklad z ktoras z grup na Juvrntusie?Lari pisze: 29.05.2019, 12:45Z Juve to zgoda oficjalnie była z 7/8 lat.drozdowiAK pisze: 28.05.2019, 18:35natomiast ja slyszalem ze poza obecna ponad 35letnia zgoda z FC Den Haag (nie Ado) Legia miala krotki uklad z Juventusem i o nieagresji z FC Brugge . sympatia warszawiakow do anglikow skonczyla sie podobno po ich meczu na LKSie a ostatnie prywatne kontakty z MUFC zostaly zerwane po pogonieniu jednego z legijnej starszyzny . ktos umie to potwierdzic ?WkładDoUbrań pisze: 28.05.2019, 17:50
To pierwsze słyszę, za granicą kojarzłem że Legia miała/ma ADO, Juve i coś było chyba z Brugge ale to pewnie dlatego że zgodowicz zgodowicza
Najpierw był, później obejmował kolejne grupy i w końcu doszło do zgody.
A co tam w komentarzach na Onecie?
Jak się skończyła, mógłbyś szerzej?jestesmywaszastolica pisze: 30.05.2019, 02:00
Zgoda z Juve od samego początku była specyficzna, a skończyła się po jednym z wyjazdów Juventusu.
DrozdowiAK ma rację, faktycznie w którymś TMK był wywiad z gościem z Wigan i opisywał on wizytę na Żylecie i różne atrakcje związane z tą wizytą ;)jestesmywaszastolica pisze: 30.05.2019, 02:00 Wigan co ? albo pamięć nie ta, albo pierwsze słyszę.
Zgoda z Juve od samego początku była specyficzna, a skończyła się po jednym z wyjazdów Juventusu.
Jeżeli chodzi o Italię, to tam jest trochę inne podejście do zgód. Zgody dotyczą raczej tylko grup i osób z młynów, często konkretnych grup, 3/4 piknikowego stadionu często nie ma pojęcia kogo lubią a kogo nie ich koledzy z grup i Curv.
exitus acta probat.
Bo go w internecie nie ma ;)
A co tam w komentarzach na Onecie?
Najbardziej prawdopodobne to jest to, że niczego nie wiesz i możesz się tylko domyślać.
exitus acta probat.