Bydgoszcz--tutaj tylko halowi kibice Astorii i ChemikaWkładDoUbrań pisze: 07.05.2019, 18:04 Jak już przy temacie Bydgoszczy i Olsztyna - działały w tych miastach jakieś ekipy nie związane z Zetką, Polonią i Stomilem. W jednym i drugim mieście jest kilka mniejszych zespołów piłkarskich albo np. siatka, stąd pytanie
Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Krzesełko Stadionu
Re: Wymarłe Ekipy ...
może i Zawisza doluje i obskoczył ale jak nie nazwać kogoś widmem skoro na swoich meczach ich nie ma?!Polonia lata na Stomil a na swój klub nie. dla mnie to fan club się zrobił bardziej. podobna sytuacja jak Tarnovia - Cracovia tyle że raz od wielkiego dzwonu Tovia się pokaże na jakimś meczu swojego klubu. i zdarza im się też podymic z lokalnym rywalem.
Za literówki przepraszam wszystkich po filologii polskiej. Pośpiech i pisanie z telefonu.
-
WkładDoUbrań
Dzięki - gdzieś czytałem wywiad z gościem z AZS Częstochowa w TMK i tam było coś o dwóch grupach fanów - "konfidenckim klubie kibica" i jakimiś innymi chłopakami, których rzekomo łączyło przez chwilę coś z akademikami z Częstochowy ale to chyba był jakiś krótki zryw jak większość byłych ekip ze sportów halowych.(S) pisze: 07.05.2019, 18:50 AZS bez komentarza. +- 20 lat temu coś punki chciały na Warmii ale 3 sek i brak tematu.
A o punkach na Warmii to były zasłyszane jakieś legendy miejskie, ale nic konkretnego nigdy nie znalazłem. Potem się zresztą na ich stadionie Stomil pojawiał przy okazji ciekawszych meczów jak awantura z Pogonią Lębork.
Jeszcze w tym komentarzu, dzięki za info o Astorii - coś tam zasłyszałem o siatkówce, ale o koszu w Bydgoszczy nigdy
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
Dokładnie prawie tak było. Ustawilismy się na kogoś na Warmii ( to raczej nie była Pogoń Lębork) a tam niespopodzianka w postaci jakiś zbierajacych się punków. Nasz błąd bo przód ruszył odrazu, zamiast ich otoczyć. I niestety uciekli przez płot. Oni w szoku na bank myśleli że my po nich. To przypadek ale taki, że tam z 60 osób leciało za nimi.
na Chemiku był jakiś tam epizod w 2003/2004 chłopaków z okolicznych osiedli, ktoś tu nawet wspominał, że w kilka osób pojechali na sparing na Arkę z flagamiWkładDoUbrań pisze: 07.05.2019, 18:04 Jak już przy temacie Bydgoszczy i Olsztyna - działały w tych miastach jakieś ekipy nie związane z Zetką, Polonią i Stomilem. W jednym i drugim mieście jest kilka mniejszych zespołów piłkarskich albo np. siatka, stąd pytanie
-
WkładDoUbrań
Ciekawe - są jakieś zdjęcia, czy tylko wspomnienia? Coś jak kiedyś Ślęza Wrocław i idea że "cały Wrocław za Śląskiem" czy zupełnie niezależna grupa?bydg88 pisze: 07.05.2019, 23:12na Chemiku był jakiś tam epizod w 2003/2004 chłopaków z okolicznych osiedli, ktoś tu nawet wspominał, że w kilka osób pojechali na sparing na Arkę z flagamiWkładDoUbrań pisze: 07.05.2019, 18:04 Jak już przy temacie Bydgoszczy i Olsztyna - działały w tych miastach jakieś ekipy nie związane z Zetką, Polonią i Stomilem. W jednym i drugim mieście jest kilka mniejszych zespołów piłkarskich albo np. siatka, stąd pytanie
Pakosz1 jaki klub reprezentujesz? Pytałem na priv i teraz na otwarty.
Do reszty. Czy Wam się naprawdę wydaje że takie pierrdolenie kogoś w Biało Czerwonej Bydgoszczy i Olsztynie interesuje? My dobijamy do 25 lat zgody...
Jeśli komuś jeszcze nie spadły różowe okulary jak patrzy na Zawiszę, to już jego problem. Nas w to nie mieszajcie.
Polonia Stomil
Stomil Polonia
Do reszty. Czy Wam się naprawdę wydaje że takie pierrdolenie kogoś w Biało Czerwonej Bydgoszczy i Olsztynie interesuje? My dobijamy do 25 lat zgody...
Jeśli komuś jeszcze nie spadły różowe okulary jak patrzy na Zawiszę, to już jego problem. Nas w to nie mieszajcie.
Polonia Stomil
Stomil Polonia
Biało czerwona to moze być mrocza albo łochowo bo tam te niedobitki pospierdalały:) Bydgoszcz jest Biało Czerwona 11 listopada i 2 maja:)
j**** urkaine
-
Krzesełko Stadionu
I Solec.Tam jeszcze walczą (oczywiście tylko na murach)Kkrawczyk pisze: 09.05.2019, 06:00 Biało czerwona to moze być mrocza albo łochowo bo tam te niedobitki pospierdalały:) Bydgoszcz jest Biało Czerwona 11 listopada i 2 maja:)
-
mlodypatriota
Start Namysłów nadal działa? Widoczni byli dobrze liczbowo w Austrii lecz nie mogę znaleźć żadnych informacji odnośnie meczów u nich lub wyjazdów. Może być info na PW.
-
Mongomeryy
Żyją i mają się dobrze ;)mlodypatriota pisze: 09.05.2019, 11:21 Start Namysłów nadal działa? Widoczni byli dobrze liczbowo w Austrii lecz nie mogę znaleźć żadnych informacji odnośnie meczów u nich lub wyjazdów. Może być info na PW.
-
fanatyk1920
polemizował bym twoją powieśćKrzesełko Stadionu pisze: 09.05.2019, 09:50I Solec.Tam jeszcze walczą (oczywiście tylko na murach)Kkrawczyk pisze: 09.05.2019, 06:00 Biało czerwona to moze być mrocza albo łochowo bo tam te niedobitki pospierdalały:) Bydgoszcz jest Biało Czerwona 11 listopada i 2 maja:)
Fan Club Sloec Kujawski bardzo dobrze się trzyma
zawisza nie ma podjazdu do młodych
młodzi cały czas walczą z wrogiem ;)
-
Hary z Tybetu
Można prosić o liczby wyjazdowe Poloni Bydgoszcz z ostatnich meczów w Krośnie 12.05 (żużel) i na Sparcie Brodnica 25.05 (piłka)??
Oraz pytanko o obecność i wielkość młyna na meczu z Wandą Kraków w minioną niedziele?
Mile widziane fotki
Oraz pytanko o obecność i wielkość młyna na meczu z Wandą Kraków w minioną niedziele?
Mile widziane fotki
-
polskipodróżnik
Stal Gorzyce działają czy są czyimś FC
niby z czym dojebalem? może nie ma ich? a może latają jakoś wybitnie? coś działają ale są więcej na Cracovii a u siebie raz od wielkiego dzwonu i tyle w temacie jak dla mnie. ja nie napisałem że Tarnovia robi niewiadomo jak spektakularne akcje ale po prostu sa
Za literówki przepraszam wszystkich po filologii polskiej. Pośpiech i pisanie z telefonu.
-
old_rts_old
Tarnovoa regularnoe wystawia mlyn i jezdzi na wyjazdy. Co to ma podobnego do Polonii B.?
-
Hary z Tybetu
Można prosić o liczby wyjazdowe Poloni Bydgoszcz z ostatnich meczów w Krośnie 12.05 (żużel) i na Sparcie Brodnica 25.05 (piłka)??
Oraz pytanko o obecność i wielkość młyna na meczu z Wandą Kraków w minioną niedziele oraz na wczorajszych derbach Bydgoszczy Polonia - BKS?
Mile widziane fotki
Oraz pytanko o obecność i wielkość młyna na meczu z Wandą Kraków w minioną niedziele oraz na wczorajszych derbach Bydgoszczy Polonia - BKS?
Mile widziane fotki
-
mariuszek321
Widziałeś kiedykolwiek zdjęcia UFO?Hary z Tybetu pisze: 30.05.2019, 23:05 Można prosić o liczby wyjazdowe Poloni Bydgoszcz z ostatnich meczów w Krośnie 12.05 (żużel) i na Sparcie Brodnica 25.05 (piłka)??
Mile widziane fotki
-
Hary z Tybetu
Nie miałem jeszcze okazji.mariuszek321 pisze: 30.05.2019, 23:30Widziałeś kiedykolwiek zdjęcia UFO?Hary z Tybetu pisze: 30.05.2019, 23:05 Można prosić o liczby wyjazdowe Poloni Bydgoszcz z ostatnich meczów w Krośnie 12.05 (żużel) i na Sparcie Brodnica 25.05 (piłka)??
Mile widziane fotki
Za to widziałem, produkujących się na poprzedniej stronie, jak i w innych tematach sympatyków? zwolenników? wielbicieli? (nie mam pomysłu jak to nazwać) w/w frakcji, po odbiciu kilku aut Zawiszy i hucznie podpisujących się jako Polonia.
Mało tego pewien Stomilowiec rzucił niezłym hasłem: biało czerwona Bydgoszcz, liczyłem też po cichu na jakieś informacje o tych liczbach z jego strony.
Z tym porównaniem do Tarnovii, też ktoś popłynął. Ewidentnie widać od jakiegoś czasu znaczny postęp w działaności Tovii i u siebie i na wyjazdach. Są w Tarnowie dwie aktywne ekipy na ta chwile, co nie podlega dyskusji.
Z w/w osobnikami ciężko dojść do takiego wniosku.
Spokojnie do tej listy będzie można za niedługo dopisać Bałtyk Gdynia z roku na rok coraz ich mniej , garstka do tego opinia że podzieleni i tolerowane konfitury .
Też za parę lat Ksp jak sportowo się nic nie zmieni , wymiana pokoleniowa to będzie pogrzeb .
Też za parę lat Ksp jak sportowo się nic nie zmieni , wymiana pokoleniowa to będzie pogrzeb .
-
szwadron97
Tarnovia odrodziła się są na każdym meczu więc ten wielki dzwon chyba Ci w łeb walnął:-)stsmaniak pisze: 30.05.2019, 18:26 niby z czym dojebalem? może nie ma ich? a może latają jakoś wybitnie? coś działają ale są więcej na Cracovii a u siebie raz od wielkiego dzwonu i tyle w temacie jak dla mnie. ja nie napisałem że Tarnovia robi niewiadomo jak spektakularne akcje ale po prostu sa
-
WkładDoUbrań
Podchodząc merytorycznie do sprawy, w myśl zasady, że "nie można służyć dwóm panom" Polonia się dyskwalifikuje z nazywania jej fc kogokolwiek - zgody ze Stomilem i GKM-em
To jeszcze miałoby sens, gdyby GKM był fc Stomilu (patrz: wszystkie mniejsze ekipy warszawskie i ich relacje między sobą i z Legią) ale w tym przypadku to fundamentalny błąd - warto wziąć to to pod uwagę zanim zacznie się głosić takie tezy :-)
To jeszcze miałoby sens, gdyby GKM był fc Stomilu (patrz: wszystkie mniejsze ekipy warszawskie i ich relacje między sobą i z Legią) ale w tym przypadku to fundamentalny błąd - warto wziąć to to pod uwagę zanim zacznie się głosić takie tezy :-)
-
Hary z Tybetu
Wczoraj Polonia Bydgoszcz rozgrywała swój mecz w Solcu Kujawskim.fanatyk1920 pisze: 12.05.2019, 04:42polemizował bym twoją powieśćKrzesełko Stadionu pisze: 09.05.2019, 09:50I Solec.Tam jeszcze walczą (oczywiście tylko na murach)Kkrawczyk pisze: 09.05.2019, 06:00 Biało czerwona to moze być mrocza albo łochowo bo tam te niedobitki pospierdalały:) Bydgoszcz jest Biało Czerwona 11 listopada i 2 maja:)
Fan Club Sloec Kujawski bardzo dobrze się trzyma
zawisza nie ma podjazdu do młodych
młodzi cały czas walczą z wrogiem ;)
Można prosić o liczbę tego silnego Fc Solec o którym wspominałeś??
Oni tylko wychodzą jak Zawisza gra mecz, tak to sie kitrają po piwnicach.
j**** urkaine
GKS Chwałowice jeszcze istnieje w Rybniku ? Jak tak to która liga i dzieje się coś ?
-
Banditosdod
Mnie tak zastanawia jak co nie ktorzy sie cieszą ze F.C Widzewa w danych miastach przegrali rywalizację.Po 1 to wogole jak mozna być slabszym w swoim miescie od czyjegos F.C?a druga sprawa mimo ze sytuacja sie odwróciła kilka lat zycioru wlasnego klubu wam wycieli tego historia nie zmienii
-
szwadron97
A jak można być przeciwko klubowi że swojego miasta tego nie rozumiem ? Nie mówię o klubach np Widzew ŁKS Wisła Cracovia HutnikBanditosdod pisze: 29.06.2019, 13:28 Mnie tak zastanawia jak co nie ktorzy sie cieszą ze F.C Widzewa w danych miastach przegrali rywalizację.Po 1 to wogole jak mozna być slabszym w swoim miescie od czyjegos F.C?a druga sprawa mimo ze sytuacja sie odwróciła kilka lat zycioru wlasnego klubu wam wycieli tego historia nie zmienii
Co się dzieje aktualnie w Kętrzynie i Suwałkach? Granica ostatnio zero na ciekawym wyjeździe w Ełku a Wigry raczej też niewidoczne na szlaku. Ekipa z Suwałk zawsze słynęła z tego, że mimo dalekich odległości zaliczała większość wyjazdów. Będę wdzięczny za podanie liczb wyjazdowych powyższych ekip z poprzedniego i tego sezonu.
Tak patrząc z dystansu-to jaką perspektywe mają takie ekipy jak Granica Ketrzyn-istnieją gdzieś na koncu świata,w najnudniejszej kibicowsko okolicy w kraju (Warmia,Mazury+Podlasie),pewnie uderza w nich mocno emigracja,nie należą do żadnej z tak modnych w obecnych czasach "rodzin".Jednym słowem stagnacja.
Jedną z wymarłych ekip jest Olimpia Piekary swego czasu piłka nożna a później (odległe czasy) piłka ręczna.Posiadali nawet swoje flagi...Może ktoś posiada jakieś foto...
-
fifarafa22
Start Działdowo nie działa
Ponawiam pytanie o Kętrzyn i Suwałki. Przy okazji zastanawiam się co się dzieje w Szczecinku? Tamtejszy Wielim chyba upadł piłkarsko? Wielim miał / ma zgodę z Flotą czy Kotwicą?RSD pisze: 22.09.2019, 14:41 Co się dzieje aktualnie w Kętrzynie i Suwałkach? Granica ostatnio zero na ciekawym wyjeździe w Ełku a Wigry raczej też niewidoczne na szlaku. Ekipa z Suwałk zawsze słynęła z tego, że mimo dalekich odległości zaliczała większość wyjazdów. Będę wdzięczny za podanie liczb wyjazdowych powyższych ekip z poprzedniego i tego sezonu.
-
Kokinonero
Może i temat nie do końca adekwatny ale chciałem zapytać o ekipę - Wisła Strumień.
W A klasie nie dawali oznak życia, a teraz przeglądając zdjęcia spotkań z okręgówki zauważyłem, że wrócili na trybuny.
Byli na wyjeździe na derbach z Cukrownikiem Chybie (miejscowi również uformowali jakiś tam młyn bez flag), a teraz pojechali na wyjazd do Drogomyśla. Jak to u nich wygląda. Mają swój fanpage? Pamiętam, że byli FC Ruchu.
Czy oprócz tych dwóch spotkać działali coś? Np. u siebie w ciekawym kibicowsko meczu z Góralem Żywiec?
W A klasie nie dawali oznak życia, a teraz przeglądając zdjęcia spotkań z okręgówki zauważyłem, że wrócili na trybuny.
Byli na wyjeździe na derbach z Cukrownikiem Chybie (miejscowi również uformowali jakiś tam młyn bez flag), a teraz pojechali na wyjazd do Drogomyśla. Jak to u nich wygląda. Mają swój fanpage? Pamiętam, że byli FC Ruchu.
Czy oprócz tych dwóch spotkać działali coś? Np. u siebie w ciekawym kibicowsko meczu z Góralem Żywiec?
-
szwadron97
W Szczecinku nie ma Darzboru ani Wielima jest w 4 lidze MPK Szczecinek jest też tam FC LegiiRSD pisze: 29.09.2019, 18:35Ponawiam pytanie o Kętrzyn i Suwałki. Przy okazji zastanawiam się co się dzieje w Szczecinku? Tamtejszy Wielim chyba upadł piłkarsko? Wielim miał / ma zgodę z Flotą czy Kotwicą?RSD pisze: 22.09.2019, 14:41 Co się dzieje aktualnie w Kętrzynie i Suwałkach? Granica ostatnio zero na ciekawym wyjeździe w Ełku a Wigry raczej też niewidoczne na szlaku. Ekipa z Suwałk zawsze słynęła z tego, że mimo dalekich odległości zaliczała większość wyjazdów. Będę wdzięczny za podanie liczb wyjazdowych powyższych ekip z poprzedniego i tego sezonu.
Na Naprzodzie i ŁTS czasem się coś dzieje.
Olkusz i Fablok historia, Walcownia czesciej dziala na BKSie niz na wlasnym podworku.
Stal Sanok jeździ na wyjazdy ?
-
tak tylko pytam
Stal Sanok od kilku lat słabo jeździ na swoje wyjazdy.W ostatnich sezonach mieli 1 rundę, w której dobrze jeździli.Tak to zaliczają po 2-3 wyjazdy w rundzie.
Znicz Biała Piska oraz Sokół Ostróda cos działają?
Jorguś pisze: 29.09.2019, 10:51 Jedną z wymarłych ekip jest Olimpia Piekary swego czasu piłka nożna a później (odległe czasy) piłka ręczna.Posiadali nawet swoje flagi...Może ktoś posiada jakieś foto...