Żużel Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Żużel Kibicowsko
poloni nikt nie traktuje poważnie tymbardziej w województwie pozdro..
-
Banditosdod
A pamietasz zgode Polonii z Chojniczanka?I Dobra ekipa Polonii nie duża.Sportowa_2 pisze: 04.05.2019, 21:18Wiesz co, jak Polonia zapatruje się na Chełmżę to Ci nie powiem, bo nie jestem żadną osobą decyzyjną na Polonii, ale jak dla mnie skoro już nie kumają się z apatorem to spoko, spoko na chillku :PBanditosdod pisze: 04.05.2019, 20:01Tyle ze Stal chyba nie była aż w takim tragicznym polozeniu w Gorzowie.Przeciez nawet przyszli kiedys z Kotwicą na Stilon.W Czestochowie to chyba trochę jak w Toruniu chodz Apator jeszcze badz co badz robi.A jak Polonia Bydgoszcz się zapatruje na Legie Chełmża (była styczność)Sportowa_2 pisze: 04.05.2019, 16:00
W Gorzowie jakiś młyn kręcą co mecz, myślę ponad 150 osób jest. W Cze-wie frekwencja jest od dwóch lat na poziomie 11-13 tys. co mecz (W zeszłym sezonie chyba druga w żużlowej Polsce po Unii Leszno), ale żadnej ekipy póki co nie mają, zresztą Raków teraz sportowo poszedł mocno w górę i będzie zapewne rósł jeszcze w siłę. Oprócz tego na ostatnim meczu w Cze-wie na stadionie Włókniarza był trans "Nowy stadion dla Rakowa", co chyba zamyka temat rywalizacji w świętym mieście.
-
Warchlak1920/1945
Polonia nie miała zgody z Chojniczanką. Był układ. Parę razy się wspomagaliśmy. Zdjęcie "z lasu" jest z tego okresu.Banditosdod pisze: 04.05.2019, 21:46 A pamietasz zgode Polonii z Chojniczanka?I Dobra ekipa Polonii nie duża.
Z Legią Chełmża niby jakiś układ też był, głównie przez nasze kontakty z Spartą Brodnica. Potem raczej kosa. Coś tam niby kiedyś czekali na nas, raz u siebie, raz chyba w Chełmnie z miejscowymi. Teraz raczej wyjebane.
-
Sportowa_2
Pamiętać, pamiętam, z tym, że jak pisał kolega wyżej nie była to zgoda, a układ czy jedynie "kontakty".Banditosdod pisze: 04.05.2019, 21:46A pamietasz zgode Polonii z Chojniczanka?I Dobra ekipa Polonii nie duża.Sportowa_2 pisze: 04.05.2019, 21:18Wiesz co, jak Polonia zapatruje się na Chełmżę to Ci nie powiem, bo nie jestem żadną osobą decyzyjną na Polonii, ale jak dla mnie skoro już nie kumają się z apatorem to spoko, spoko na chillku :PBanditosdod pisze: 04.05.2019, 20:01
Tyle ze Stal chyba nie była aż w takim tragicznym polozeniu w Gorzowie.Przeciez nawet przyszli kiedys z Kotwicą na Stilon.W Czestochowie to chyba trochę jak w Toruniu chodz Apator jeszcze badz co badz robi.A jak Polonia Bydgoszcz się zapatruje na Legie Chełmża (była styczność)
Na marginesie - "nie" z przymiotnikami zawsze razem :P
Ile Falubazu w Gorzowie? To prawda, że bez flag?
Nie wiem, ilu ich było. W TV widziałem, że bez flag, za to z jednym transparentem 'STAL ZMORĄ POLSKIEGO ŻUŻLA'.
W Gorzowie nie wniesiesz flagi jak nie była zgłoszona oficjalnie przez klub. W zeszłym roku w GW chyba GKM przemycił jedną fanę.
-
FALUBAZ ULTRAS
Nas ok 900 , standardowo już bez flag
Ta Ekipa ma się dobrze tylko po chooj ma zapier..ć przez całą Polskę??? Żeby kalkulatory znów obsrały zbroję???pkosz1 pisze: 28.04.2019, 15:12 a gdzie ta ekipa ,ktora w zeszlym roku byla pod stadionem w ZG?oczywiscie zaraz uslysze o terminie piatkowym.
No i żebyś nie był rozczarowany, wszystkiemu winny piątek .
-
kondziu0709
Nas w Tarnowie 80 osób.
Relacja: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8359242005
Relacja: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8359242005
-
Stary Kibol
Toś pojechał..odkąd pamiętam to żużel był w Lublinie od lat 80tych także nie siej propagandy..Wtedy był bardzo znany żużlowiec Marek Kępa i później Hans Nielsen..na Zygmuntowskie przychodziło około 30 tyś na żużel...Janssen pisze: 28.04.2019, 00:47 Żużel to zwykli kibice którzy z prawdziwym Motorem nic wspólnego nie mają klub powstal kolo 3 lat temu i równie dobrze mogli sie nazwać barcelona Lublin :)
130 tyśStary Kibol pisze: 11.06.2019, 10:01Toś pojechał..odkąd pamiętam to żużel był w Lublinie od lat 80tych także nie siej propagandy..Wtedy był bardzo znany żużlowiec Marek Kępa i później Hans Nielsen..na Zygmuntowskie przychodziło około 30 tyś na żużel...Janssen pisze: 28.04.2019, 00:47 Żużel to zwykli kibice którzy z prawdziwym Motorem nic wspólnego nie mają klub powstal kolo 3 lat temu i równie dobrze mogli sie nazwać barcelona Lublin :)
-
Stary Kibol
Nie ma takiej pojemności stadionu..poczytaj trochę historii A potem się odzywaj..PBJK pisze: 11.06.2019, 11:57130 tyśStary Kibol pisze: 11.06.2019, 10:01Toś pojechał..odkąd pamiętam to żużel był w Lublinie od lat 80tych także nie siej propagandy..Wtedy był bardzo znany żużlowiec Marek Kępa i później Hans Nielsen..na Zygmuntowskie przychodziło około 30 tyś na żużel...Janssen pisze: 28.04.2019, 00:47 Żużel to zwykli kibice którzy z prawdziwym Motorem nic wspólnego nie mają klub powstal kolo 3 lat temu i równie dobrze mogli sie nazwać barcelona Lublin :)
A Ty otwórz słownik języka polskiego i odszukaj takie pojęcia jak "sarkazm" i "ironia".Stary Kibol pisze: 13.06.2019, 08:01Nie ma takiej pojemności stadionu..poczytaj trochę historii A potem się odzywaj..PBJK pisze: 11.06.2019, 11:57130 tyśStary Kibol pisze: 11.06.2019, 10:01
Toś pojechał..odkąd pamiętam to żużel był w Lublinie od lat 80tych także nie siej propagandy..Wtedy był bardzo znany żużlowiec Marek Kępa i później Hans Nielsen..na Zygmuntowskie przychodziło około 30 tyś na żużel...
Wnioskami możesz się z nami podzielić na forum.
Do dzieła :)
-
Stary Kibol
Niestety nie będziesz mi rozkazywal.do dzieła to powiedz w swoim domu gdy będą się brać za porządki .. świąteczne.. No gdzie tu widzisz sarkazm i ironię.??..Niestety gdy się szybko odpisuje nie zwraca się czasami na słownik w telefonie..PBJK pisze: 13.06.2019, 08:38A Ty otwórz słownik języka polskiego i odszukaj takie pojęcia jak "sarkazm" i "ironia".Stary Kibol pisze: 13.06.2019, 08:01Nie ma takiej pojemności stadionu..poczytaj trochę historii A potem się odzywaj..
O matko. Widzę że przypadek skrajnie trudny. Widać że faktycznie nie masz pojęcia co to sarkazmu i ironia bo nawet nie wiesz gdzie ich szukać w tych wypowiedziach.Stary Kibol pisze: 13.06.2019, 09:31Niestety nie będziesz mi rozkazywal.do dzieła to powiedz w swoim domu gdy będą się brać za porządki .. świąteczne.. No gdzie tu widzisz sarkazm i ironię.??..Niestety gdy się szybko odpisuje nie zwraca się czasami na słownik w telefonie..PBJK pisze: 13.06.2019, 08:38A Ty otwórz słownik języka polskiego i odszukaj takie pojęcia jak "sarkazm" i "ironia".Stary Kibol pisze: 13.06.2019, 08:01
Nie ma takiej pojemności stadionu..poczytaj trochę historii A potem się odzywaj..
Przykro mi , poważnie. A już zupełnie nie wiem co masz na myśli pisząc o słowniku w twoim telefonie skoro mi chodzi o merytorykę wypowiedzi a nie żaden błąd ortograficzny czy gramatyczny.
Cóż ....
Inne pojemności stadionów wówczas były i rekord na piłce to 22 tysie, natomiast jeśli idzie o kibiców piłkarskich i żużlowych to dwa odrębne świat kibicowskie istniały jeszcze jak Motor był klubem wielosekcyjnym i żużel, i piłka były formalnie razem. Obecna drużyna żużlowa pod żadnym względem ani strukturalnym, ani kibicowskim nie ma nic wspólnego z Motorem, od 1995 r. odkąd przestała istnieć sekcja żużlowa Motoru aż powstały aż 4 byty żużlowe różne organizacyjnie. Co więcej w 2008 i w 2016 w ogóle nie było lubelskiego żużla w rozgrywkach ligowy i po upadłości kolejnych tworów powstały całkiem nowe.PBJK pisze: 11.06.2019, 11:57130 tyśStary Kibol pisze: 11.06.2019, 10:01Toś pojechał..odkąd pamiętam to żużel był w Lublinie od lat 80tych także nie siej propagandy..Wtedy był bardzo znany żużlowiec Marek Kępa i później Hans Nielsen..na Zygmuntowskie przychodziło około 30 tyś na żużel...Janssen pisze: 28.04.2019, 00:47 Żużel to zwykli kibice którzy z prawdziwym Motorem nic wspólnego nie mają klub powstal kolo 3 lat temu i równie dobrze mogli sie nazwać barcelona Lublin :)
Obecna drużyna wstępująca w żużlowej ekstralidze jest częścią klubu motocrossowego powstałego w 1995 roku i to że żużel istniał w Lublinie od lat 50, a nie 80' nie oznacza że to co widzimy teraz ma jakąkolwiek łączność (poza tą samą dyscypliną sportową) z sekcją żużlową RKS MOTOR Lublin.
Na internecie i tak się w tym przypadku nie dowiesz nic , bo po co pisać coś co jest komuś nie na rękę . Po Żółtasach była jeszcze grupa YG04 która zakończyła z 3 lata temu działalnośćBanditosdod pisze: 16.06.2019, 09:56
Mam pytanie czy Stal wogole była jakims dla was zagrozeniem.Ustawiali się na was?mają jakoś większą wygraną z wami na poziomie kogo bys sklasyfikowal chyba to jednak wyzsza polka niz Podbeskidzie.Wiem że tam jakas ekipa h zoltasy. działała
-
Banditosdod
Mozna jakies liczby wyjazdowe Polonii Bydgoszcz.Z tego co mówią są kibicami żużla nie piłki.
-
Resistance
To w Olsztynie na motorach jeżdżą? Daj spokój jak już temat o nich a nie o Zawiszy to znikają.
W czwartek Polonia Bydgoszcz chce krecic mlyn na mecz z Polonią Piła. No to do boju tygryski ;)
No to chyba narobiłeś niezłego bałaganu.
Po drugiej stronie ulicy od stadionu Polonii, w KWP pewnie się zagotowało.
Z jednej strony mamy czwartek, Boże Ciało, możliwe że wiele kasków poszłoby z rodzinami na procesję, a z drugiej strony ten młyn na stadionie.
Do tego to Twoje "chce kręcić" - taka niewiadoma, będzie ten młyn ? czy nie będzie ? prawdopodobnie cały sztab zastanawia się, dać ten dzień wolny chłopakom, czy nie dawać ?
Było nic nie pisać, tatusiowie świętowaliby z dziećmi, a tak to pewnie w potrójnej ilości do roboty.
Oj nieładnie panie, nieładnie
Po drugiej stronie ulicy od stadionu Polonii, w KWP pewnie się zagotowało.
Z jednej strony mamy czwartek, Boże Ciało, możliwe że wiele kasków poszłoby z rodzinami na procesję, a z drugiej strony ten młyn na stadionie.
Do tego to Twoje "chce kręcić" - taka niewiadoma, będzie ten młyn ? czy nie będzie ? prawdopodobnie cały sztab zastanawia się, dać ten dzień wolny chłopakom, czy nie dawać ?
Było nic nie pisać, tatusiowie świętowaliby z dziećmi, a tak to pewnie w potrójnej ilości do roboty.
Oj nieładnie panie, nieładnie
-
Krzesełko Stadionu
No konkretny ten młyn panie Piston.Bez pomocy z Łodzi nie ma co atakowaćPiston pisze: 19.06.2019, 00:01 W czwartek Polonia Bydgoszcz chce krecic mlyn na mecz z Polonią Piła. No to do boju tygryski ;)
https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/e3/25/5d ... 439a_p.jpg?
Konkretny czy nie jednak poloniści potrafili zaatakować tych z Piły.
2. Owszem masz racje. Wynika to z tego że byliście dużo silniejsi, jak jest teraz to czas zweryfikuje
Ty tak na poważnie?

Ty tak na poważnie?
-
Hary z Tybetu
trzydwajeden cwelu przybiłeś piątkę z karwanem na meczu?
Czy znów się rozjebał i chwilowo stanął z boku, a ty udawałeś, że tym razem się nie znacie ??
Czy znów się rozjebał i chwilowo stanął z boku, a ty udawałeś, że tym razem się nie znacie ??
jak na ich mozliwosci to nienajgorszy, zwazywszy na to, ze wogole nie wystawiali mlynaKrzesełko Stadionu pisze: 20.06.2019, 17:05No konkretny ten młyn panie Piston.Bez pomocy z Łodzi nie ma co atakowaćPiston pisze: 19.06.2019, 00:01 W czwartek Polonia Bydgoszcz chce krecic mlyn na mecz z Polonią Piła. No to do boju tygryski ;)
-
szwadron97
jak nie byl konkretny mogles isc i im cisnac na zywo a nie na forumKrzesełko Stadionu pisze: 20.06.2019, 17:05No konkretny ten młyn panie Piston.Bez pomocy z Łodzi nie ma co atakowaćPiston pisze: 19.06.2019, 00:01 W czwartek Polonia Bydgoszcz chce krecic mlyn na mecz z Polonią Piła. No to do boju tygryski ;)
-
Banditosdod
Myślę że tu większy wstyd jest dla tych co atakowali PSZ .Jak ktos zorientowany to wie jacy to kibice.
-
Banditosdod
Banditosdod pisze: 29.06.2019, 11:14 Myślę że tu większy wstyd jest dla tych co atakowali PSZ .Jak ktos zorientowany to wie jacy to kibice.To tak jak by Gks Belchatow ustawil sie na Skre.
-
Banditosdod
Nie a mieli ciekawy wyjazd do Krakowa za mce mają do Opola.Dlatego zapytałem.Chociaz skoro nie było ich w Pile to raczej bez sensu pytanie.Resistance pisze: 18.06.2019, 20:09 To w Olsztynie na motorach jeżdżą? Daj spokój jak już temat o nich a nie o Zawiszy to znikają.
Znajdę gdzieś kibicowska historie Włókniarza Częstochowa? Opisy stare fotki itd jakieś forum czy coś takiego istnieje?
Homosiem akurat to jest kuzyn Lindgrena, a on sam niedawno określił się jako zwolennik LGBT,. Częstochowska Wyborcza już skroiła artykuł, ze sporo kibiców żużla napisało nieprzychylne komentarze pod profilem Szweda.
-
pożeracz słonecznika
Mam pytanie odnośnie Unii Leszno. Nastąpiła w Lesznie zmiana pokoleń na ludzi o innych poglądach? Chodzi mi o to, że Unię zawsze postrzegałem jako propolską ekipę, która wspierała reprę, czy krzewiła patriotyzm, a ostatnio przeczytałem, że pojechali na turniej do narkotykowej, antypolskiej koalicji (Elana, Widzew, Ruch, Wisła, CSKA, Slovan itd.). Ideały odchodzą na bok w imię pieniędzy z biznesów, czy przyszło nowe pokolenie, któremu prochy namieszały w główce i chce troszkę więcej adrenalinki? Dobrze to przemyśleliście panowie? Kilkoma głupimi decyzjami możecie spalić swój dorobek. Siłą jesteście praktycznie żadną, wokół FC Lecha, repra może odejść w niepamięć, a kumając się z tym towarzystwem ekipy mogą przestać patrzeć, że Leszno to żużel i mogą zacząć się przygody. Brał to w ogóle ktoś pod uwagę? Skąd ta zmiana u patriotycznej dotąd ekipy?
Z czego co wiem to Unia Leszno od dłuższego czasu nie ma po drodze z miejscowym fan clubem Lecha, więc dla mnie to logiczne i żadna niespodzianka że poszli w strone koalicji..
-
domin 1982
Przez to Unia będzie mieć teraz przesrane, choć i tak już miała.
-
pożeracz słonecznika
No właśnie będąc w Wielkopolsce i waflując się z ludźmi, którzy dmuchnęli Leszkowi flagi stąpają po bardzo cienkim lodzie. Póki co bardziej byli zlewani niż ciśnięci, a wąchając się z powyższą koalicją sami proszą się o problemy. Tym bardziej, że u siebie na mieście mają ludzi, którzy wspierają klub stratny o kilka flag na rzecz powyższych. To raz. A dwa to ideały i światopogląd. Albo ktoś jest Polak i ma poglądy propolskie, albo no właśnie... Czasem lepiej dostać po nosie i mieć nadal swoją tożsamość, niż przyłączać się do ludzi, na których pluje większość Polski, a wcześniej i samemu się pluło. To się kupy nie trzyma. W moich oczach Unia traci w tym momencie i to bardzo. Ciekawe czy na reprze odważą się teraz pokazać z flagą. Szczerze wątpię. I po co im to było? Dobre chłopaki były i się splamiły...
-
domin 1982
Tak piszecie o Unii, to jak zobaczyłem ich młynek na ostatnim meczu żużlowym to się uśmiałem. Maks 30 osób.
Czy kibice Włókniarz odnieśli się podczas meczu do promocji i wsparcia pedalizmu przez zawodnika częstochowskiego klubu?