Nowa książka o kibicach.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Nowa książka o kibicach.
Ta książka kosztuje 100 zł czy mi jakiś błąd pokazuje?
Koszt za książkę wynosi 100 zł.
Czekałem na tą książkę dość długo,ale 100 zł to lekka przesada ;)
Nawet nie lekka. W erze internetów gdzie dzisiaj sie coś pojawia i za chwile każdy noże to mieć, cena zapewne zniechęci do zakupu. Ja kupie, bo tak czy siak wole wersje papierową. I myśle, że kto ma kupić, to i tak kupi :)
Ok, już wszystko jasne :) Dzięki za info panowie.
-
Headhunters1488
tam są chronologicznie opisane lata i mecze? jest rozdział typu jak powstawały zgody stare i obecne oraz jak padły?
-
Headhunters1488
dzięki wielkie ;)
-
storczyk88
Nie załapałem się, czekam na informacje o dodruku:)
-
Headhunters1488
Książka Rewelacja fajnie napisana duża doza humoru dla młodszych kibiców fajnie przedstawione lata 90
Jak ktoś chce odsprzedać to priv ;)
-
DoZo(L)e...
Dwie sprawy:P.R.O.S.T.O pisze: 07.04.2019, 13:29 Krótki opis tego co znajduje się w książce:
Książka rozpoczyna się wstępem i podziękowaniami dla wszystkich osób, które przyczyniły się do jej powstania.
Rozdział pierwszy. Ekstraklasa.
Okres od awansu do ekstraklasy w roku 1989 aż do spadku w 1994. Jest to bardziej statystyka opisowa. Pojawiają się tutaj również opisy sportowej rywalizacji na boisku. Jeśli więc nastawiasz się na samo mordobicie, możesz spokojnie ten rozdział pominąć, bądź przeczytać go na samym końcu. Dla Zawiszaków i zgód może okazać się ciekawy, natomiast dla kibiców z innych klubów już niekoniecznie.
(...)
Rozdział ósmy. Jak to się zaczęło...
Jest to stenogram ze spotkania starej gwardii z 12 sierpnia 2012 roku. Spotkanie odbyło się na potrzeby tej książki i zorganizował je Ś.P. Kosior. Wspaniała lektura, z czasów dla większości z nas prehistorycznych.
Wszystko to zmieści się na 280 stronach i jest opatrzone zdjęciami w liczbie około 140. Całość w ciekawej, przyjemnej dla oka oprawie. Czcionka 10, papier o gramaturze 115, więc naprawdę dobrze to wygląda.
Mam nadzieję, że zaspokoję Wasze oczekiwania odnośnie tej książki i że czas jaki poświęcicie na jej przeczytanie nie uznacie za stracony.
PoZdrawiam Was wszystkich!
1. Czy jest tam cokolwiek o Legii?
2. Czy autorowi bliżej jest do bydgoskich "bramkarZy", czy 'ochronJar"?
A ty sie pruc musisz w kazdym temacie ?
-
plemplem81
Bardzo ciekawa pozycja, mus dla kolekcjonerów prasy/książek kibicowskich. Napisana zgrabnym językiem i jednocześnie na poziomie. W zasadzie bez błędów, co mnie osobiście zawsze razi, gdy takowe się przytrafiają na rynku wydawniczym. Masa zdjęć, dla wielu z nas nigdy nie widzianych. Papier w książce to ogromny plus - kreda, na moje oko 200 albo 250 gramatury, więc gruba. Żaden bubel. Widać kupę kasy włożonej w produkcję książki, stąd cena mnie zupełnie nie dziwi. W takie rzeczy warto inwestować, bo to pamiątka na całe życie. I świadectwo nie tylko przeżyć autora, ale także i całej ekipy. Lata 90. w pigułce. Fajnie opisany temat z prześladowaniami Elany czy Polonii Bydgoszcz. Mam świadomość, że pisane subiektywnie, jednak trudno, by autor silił się na obiektywizm. Ma być tak, jak to widział i zapamiętał oraz oceniał przez pryzmat swojego spojrzenia i przeżyć. Dzięki temu jest też po prostu ciekawie, bo są emocje. Czytając tą książkę porównywałem mimochodem, jak bardzo nasz dzisiejszy świat kibolski się zmienił w porównaniu do tamtych dni. Piękne wspomnienia, piękne lata. Nigdy już nie wrócą, to pewne. Dzięki P.R.O.S.T.O - dawno nie było tak dobrej lektury na rynku.

Można jeszcze kupić ?
-
Progresywny68
Ciagle banuja temat bydgoski to pozwole sobie odpowiedzieć - jest troche o Legii, a autor trzyma aktualnie z ekipa od Juvetusa (ale jak powiedział ich przedstawiciel dla nich to to samo co bramki wiec jest sztywno)DoZo(L)e... pisze: 02.05.2019, 03:54
Dwie sprawy:
Ktostam mowil ze książka fajna tylko troche historycznych przekłamań ale to akurat wiadomo jak jest, osobiście mysle ze brakuje jednego ostatniego rozdziału o aktualnej padace, tolerowaniu frajerów i ochroniarzy, to byłaby fajna klamra po tych rozdziałach o niezwyciężonej potędze i wielkości krystalicznego Zawiszy :)))
Ale jak ktoś lubi star treka i fantasy to na pewno obowiązkowa pozycja!
Krysia pajacu ty to musisz wszędzie swoje mądrosci wpierdolić
-
don alfonso
Mnie dziwi że ŁKS toleruje to towarzystwo z Bydgoszczy.
-
Progresywny68
Jak toleruje jak przyjebali sobie zgode z ich kosa z Poznania :))) a ze relacje wewnątrz się dosc mocno ochłodziły to chyba widać gołym okiem
A to co nie można nawet napisac obiektywnie ze książka w której liże się własna d*** pomijając swoje wpadki jest średnia?
A to co nie można nawet napisac obiektywnie ze książka w której liże się własna d*** pomijając swoje wpadki jest średnia?
-
DoZo(L)e...
Jeżeli już ktoś tu "wklejał" zdjęcia stron o Zawiszy, to może nie będzie przesadą, jak "się do kogoś uśmiechnę" o udostępnienie (wszystkich!) fragmentów dot. chuliganów Legii Warszawa z książki za 100 zł, która zbiera tak różne recenzje. ;)Progresywny68 pisze: 04.05.2019, 13:35Ciagle banuja temat bydgoski to pozwole sobie odpowiedzieć - jest troche o Legii, a autor trzyma aktualnie z ekipa od Juvetusa (ale jak powiedział ich przedstawiciel dla nich to to samo co bramki wiec jest sztywno)DoZo(L)e... pisze: 02.05.2019, 03:54
Dwie sprawy:
Ktostam mowil ze książka fajna tylko troche historycznych przekłamań ale to akurat wiadomo jak jest, osobiście mysle ze brakuje jednego ostatniego rozdziału o aktualnej padace, tolerowaniu frajerów i ochroniarzy, to byłaby fajna klamra po tych rozdziałach o niezwyciężonej potędze i wielkości krystalicznego Zawiszy :)))
Ale jak ktoś lubi star treka i fantasy to na pewno obowiązkowa pozycja!
-
don alfonso
Jak cię tak interesuje co tam o Legii napisał to sobie kup zamiast tu żebrać o fragmenty :D
-
DoZo(L)e...
P.R.O.S.T.O pisze: 07.04.2019, 01:05 Książka ta jest w pewnym sensie cegiełką na odbudowę klubu, stąd ustaliliśmy taką cenę. Całkowity dochód zostanie przeznaczony na odradzający się klub i na bieżące cele kibicowskie. Jesteśmy w sytuacji jakiej jesteśmy i po prostu musimy sobie radzić.
Druga sprawa jest taka, że książka ta skierowana jest głównie do kibiców Zawiszy i zgód. Ludzie którzy niedawno chętnie kupowali cegiełki w postaci kawałka papieru również warte 100 złotych, raczej nie będą mieli problemu aby wydać tyle samo na książkę. Mi osobiście też nie zależy na tym, aby sprzedawać tą książkę w Polskę w jakiś tysięcznych nakładach. A kto ma kupić i chce kupić to kupi bez znaczenia czy książka będzie kosztowała 20 czy 200 złotych, tak jak kolega wyżej napisał.
Osobiście też czekam na dwie pozycje, które mają się niebawem ukazać i kupię je bez względu na cenę.
Także Panowie, nikt nikogo pod bronią nie trzyma ;)
Spokojnej nocy. PoZdrawiam.
Przecież nie do ciebie się chciałem "uśmiechać", skoro jedynym pomysłem, na który wpadłeś, jest żebranie, aby wesprzeć ... "juwentus".don alfonso pisze: 04.05.2019, 15:21 Jak cię tak interesuje co tam o Legii napisał to sobie kup zamiast tu żebrać o fragmenty :D
-
don alfonso
Juventus to Legia kiedyś wspierała ;)DoZo(L)e... pisze: 04.05.2019, 15:50Przecież nie do ciebie się chciałem "uśmiechać", skoro jedynym pomysłem, na który wpadłeś, jest żebranie, aby wesprzeć ... "juwentus".
-
DoZo(L)e...
Tak, lubiący europejskie wojaże (L)egioniści [nasze euro-wyjazdy po meczu z Vetrą w Wilnie stały pod dużym znakiem zapytania) zrobili sobie układ z głównymi ekipami włoskiego JUVE, ale to nie to samo, co ... grupa patrolowa/interwencyjna agencji ochrony "juwentus", bystrzacho.don alfonso pisze: 04.05.2019, 16:22Juventus to Legia kiedyś wspierała ;)DoZo(L)e... pisze: 04.05.2019, 15:50Przecież nie do ciebie się chciałem "uśmiechać", skoro jedynym pomysłem, na który wpadłeś, jest żebranie, aby wesprzeć ... "juwentus".
"PROSTOwnik", wyślesz mi np. na 'PriWa' interesujące mnie wątki (w rewanżu obiecuję rzetelną recenzję ;), czy boisz się mojej oceny i wolisz, żeby zrobili to na otwartym forum twoi oponenci, którzy nie chcą, żeby dorabiać ochroniarza z sklepiku Zawiszy?P.R.O.S.T.O pisze: 25.04.2019, 19:42Książka jest ponownie dostępna wysyłkowo.
http://sklep.zawiszabydgoszcz.eu/glowna ... wiszy.html
PoZdrawiam!
-
don alfonso
Dozo nie złapałeś mojego żartu sytuacyjnego z tym Juventusem ;)
-
DoZo(L)e...
Z żartów w książce PROSTOwnika też śmieje się wyłącznie jej/ich autor, "kawalarzu"?don alfonso pisze: 04.05.2019, 17:22 Dozo nie złapałeś mojego żartu sytuacyjnego z tym Juventusem ;)
Dozo, nie stać Cię stówki na książkę żeby kupić ? Słabo chyba płacą w stolicy :)
-
DoZo(L)e...
Po dwa kłamstwa w każdym z twoich, dwóch pierwszych zdań dyskwalifikuje cię jako poważnego rozmówcę.jebaka_ pisze: 05.05.2019, 02:28 Kibice.net - tu na trzeźwo nigdy się nie da (tak Dozol, teraz masz argument)...
Zatem Dozol, zacznę od Ciebie - skasowali Cię słownie w kilku innych tematach, więc przyprułeś się do tego. Moim zdaniem, faktycznie żebrzesz o skrawki książki DLA KIBICÓW ZAWISZY (co było dość dosadnie powiedziane na samym wstępie) dotyczące kibiców Legii.
Jak naprawdę tak bardzo Ci na nich zależy to wyskrob stówkę i po temacie. Myślę, że większość (znakomita) czytelników, ma raczej w d**** Twoją niepewnej wartości recenzję, a Ty sam z kolei masz zaskakująco dużą ilość wolnego czasu (oceniając pobieżnie po aktywności na forum), czyżbyś był kimś na przedwczesnej emeryturze? (z przymrużeniem ;-))
Swoją drogą, akurat słowo KALKULATOR nie powinno być tak bardzo obce co niektórym, nieprawdaż?
Chyba, że Mr Dozol nie wie o wszystkim i o wszystkich?
Co więcej, akurat w odniesieniu do Legii, kolega PROSTO zawsze odnosił się z ogromnym szacunkiem, czego z kolei Ty kompletnie nie uszanowałeś, atakując go bez pardonu w swoich postach. Tym bardziej więc, nie widzę żadnego powodu, żeby akurat Tobie cokolwiek udostępniać. Kupisz książkę i wtedy sobie recenzuj co chcesz i komu tam chcesz.
(...)
Nie mnie się jednak wypowiadać co do spotkań tu i tam, zatem zamyyyyykam usta i bastuję na ten czas.
Reasumując, temat, w którym się wypowiadamy, dotyczy KSIĄŻKI na temat KIBICÓW ZAWISZY z określonym dość dokładnie okresem, o którym ta książka opowiada. Stąd też, proszę bardzo Adminów o usunięcie wszystkich postów NIE NA TEMAT TEJŻE KSIĄŻKI, w tym w zasadzie mojego.
Zgaduję, że "większość (znakomita) czytelników ma raczej w d****" zyski ochronJarza ze sklepiku z pamiątkami Zawiszy, który zadecyduje o swoich, "bieżących celach kibicowskich" po "wyskrobaniu" takich książkowych moli jak ty.
Zdecydowanie trudniej mi skomentować twoje wychylone "zaklęcia", bo (w odróżnieniu do ciebie :) faktycznie nie wiem o wszystkim i o wszystkich, "jurny omnibusie".
Reasumując, to PROSTOwnik (co "ładuje wyczerpane akumulatory" WKS-u, którego ja rzekomo "atakuję bez pardonu") wybierze, kto z nas dwóch ma rację, bo ciebie, jak mniemam, zna doskonale.
Z jednym się jednak z tobą zgodzę - jeżeli moje wpisy w sposób niewystarczający dotyczą tematu pt. "Nowa książka o kibicach", to można je (jak twój OT) usunąć.
-
don alfonso
Ja również jestem daleki od kupowania tej książki skoro czerpać jakieś zyski ma z tego ochroniarz. Jeśli jednak już został ten temat poruszony to jak kibicowska Polska zapatrywała się swego czasu na to, że na Bułgarskiej stała ochrona z firmy Bokser założonej przez kogoś z kibiców Lecha i składająca się z kibiców?
-
DoZo(L)e...
PrzypomniałAś ... swoje fantazje lub doświadczenia z "kmwtwpdk", więc już chyba wszyscy zapamiętają, "z jaka „prujdupa” internetowa mamy do czynienia". A teraz ... na brzuch!
kmwtwpdk, Odbanowany, Timador, i ogólnie cała reszta ''prujących'' się przez kabel. W realu za bezpodstawne rzucanie w kierunku kogoś obelg typu ''c***'', ''pedofil'', ''fest'' należałby się wam solidny w*******. Z tego co wiem DoZo nie jest osobą anonimową w środowisku (w przeciwieństwie do sporej rzeszy różnej maści napinaczy, zarówno tych przyznających się komu kibicują jak i tych, którzy mają z tym z jakichś powodów problem), także jak macie odwagę to podbijcie na priv i zapewne da wam możliwość powtórzenia tego na ulicy.
To się tyczy wszystkich niezależnie od barw klubowych. Myślę, że ludzie mający wpojone pewne zasady zgodzą się z tym co napisałem.
To się tyczy wszystkich niezależnie od barw klubowych. Myślę, że ludzie mający wpojone pewne zasady zgodzą się z tym co napisałem.
-
Łódzki Klub Sportowy
DoZo(L)e...
przecież tego barana wystarczy zablokować w profilu i jest elegancko.
przecież tego barana wystarczy zablokować w profilu i jest elegancko.
-
Odbanowany
Ps. Ps. Jak Widzew powstawał, to tez „kocia morda” była przy tym? Bo przecież tyle postów na temat powstania napisał.. Jak grupa na Widzewie powstawała, to był przy tym i jest jednym z założycieli? Bo tez o tym sporo czasu pisał.. Umoralniacie na forum, a jesteście siebie warci (wraz z dozo manipulatorem krótkowzrocznym). Przykładów jest dużo.. rzeczywiście wypowiada się tylko o wydarzeniach w których brał udział :)
@Odbanowany, słownictwo, którego używasz tj. np. "Brata po szalu" i tego typu patetyczne przymiotniki świadczą, żeś młody i naiwny... z całym szacunkiem. Może i tak było ale w latach 70,80, może nawet 90?
Ale dawajcie dawajcie :D
Im więcej jedziecie jak stado kumatych napiętych pitbull hools z ekipy po DoZo tym bardziej się pogrążacie :D
Ale dawajcie dawajcie :D
Im więcej jedziecie jak stado kumatych napiętych pitbull hools z ekipy po DoZo tym bardziej się pogrążacie :D
-
don alfonso
Wiesz co jak przeczytałem ten jego tekst że chłopaczyna mógł być wzięty za kogoś biegnącego po flagę to mam spore wątpliwości co do tego kto tu tak naprawdę z kogo kręci bekę. Po tym tekście to raczej całe forum z niego zaczęło kręcić bekę.
-
rozpierdol
Ty tam najwięcej wiesz kto ile wyjazdów ma.W ogóle dozo nie obchodzi opinia i to forum ale siedzi tu cały dzień i napierdala posty w każdym temacie.
-
DoZo(L)e...
Jeszcze kilka "postów" na mój temat no i rzeczywiście PROSTOwnik może wysłać mi 'PriWa' ze świeżym pomysłem na następną książkę, żeby się odbić finansowo za jego ostatni projekt. ;)
Dla mnie ciekawszą byłaby pozycja o ... czytających w myś(L)ach. :D
Dla mnie ciekawszą byłaby pozycja o ... czytających w myś(L)ach. :D
-
rozpierdol
Dozo twoja osoba to bardziej materiał na książkę z dziedziny psychiatrii.Pokaż to forum swojemu lekarzowi :D
-
DoZo(L)e...
Hmmm, o tym nie pomyślałem, zakładając, że jesteś(cie) po prostu infantylny/i, a to faktycznie może mieć u ciebie/was podłoże psychiczne. Próbowałeś/liście sobie poradzić ze swoim życiowym problemem (zapytania/komentarze DoZo...), posiłkując się np. jakimś antydepresantem?rozpierdol pisze: 07.05.2019, 22:48 Dozo twoja osoba to bardziej materiał na książkę z dziedziny psychiatrii.Pokaż to forum swojemu lekarzowi :D
-
DoZo(L)e...
Sprawdziłem to określenie i rzeczywiście nikt (pAN 'rucHOOL' się chyba nie liczy :) poza "odbanowanym" nie używał wcześniej tego określenia (patrz search.php?keywords=Krystalicznie+czyst ... mit=Szukaj). ;)Foxx pisze: 08.05.2019, 16:30Napisałem już raz, że poza tobą nikt, zwłaszcza od nas, nie pisze o jakiejś "krystalicznie czystej Legii". Banuję ludzi od nas zgodnie z ustaleniami na Legii i nikomu nic do tego. Nie będę się odnosił do poziomu całej tej wypowiedzi i podobnych nie wykraczających poza piaskownicę. Taki "urok" tego forum. Zwyczajnie i grzecznie proszę - nie kłam pod moim adresem. Tyle.Odbanowany pisze: 08.05.2019, 16:08(...) Fox toleruje takiego zjeba ze swojej „klasy”, a resztę banuje (tych co znają inna prawdę, aniżeli wmawia tu „krystalicznie czysta Legia”, (...)
PS A w imieniu Legii wypowiadam się tu tylko ja. Wskaż, gdzie cokolwiek "wmawiam" albo ładnie przeproś, o ile na to ciebie stać.
Poza tym, można także zweryfikować, kto z mojej "pLaży" zrobił "piaskownicę" (np. tu:
search.php?author_id=85483&sr=posts
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=DoZo). :)
Czy użytkownicy będą mieli ubaw tak duży, jak ja (czy "Headhunter1488" podczas lektury książki PROSTOwnika), tego nie mogę być pewien. :D
:))) Ale jaka "demokratyczna Legia"? To forum pokazuje, że demokrację macie może u siebie. My nie mamy. "Artykuł" o genezie Legii ze trzy razy sam rozklepałem w temacie warszawskim, włącznie z przytoczeniem skanów z "Przeglądu Sportowego" z 1956. Nikt z RTS się nie odniósł do kwestii, że ten sam autor wyśmiewa datę powstania - 1910. No i pierwsza antykomunistyczna afera na trybunach przy Ł3 - 1946 - znów: wszystko jest w odpowiednim temacie. Włącznie z "papierami" esbecji. Naprawdę nie wystarczy przemianowanie adresu "Armii Czerwonej 82" na "Piłsudskiego". Gdzie nie tylko nie było jakiejkolwiek afery, to dla odmiany było kandydowanie z list postkomunistów (SLD).
Jest to logiczne, jeżeli się pamięta, że Czerwona Armia z sukcesami po odpaleniu stanu wojennego dzisiaj chce za to stawiać pomniki Lutkowi i w sojuszu z CSKA (polecam wygląd herbu) napiera. Prawda jest prosta - nikt z Legii o żadnej "krystaliczności" nie pisał. Robisz to tylko ty wirtualnie "zwalczając" własny wymysł.
Naprawdę trzeba mieć mocno zryty beret z antenką, by w Polsce się nazwać Czerwoną Armią (w oryginale sowiecką, w nazwie zachowany nawet ichni porządek słów: Советская Aрмия). I jeszcze innym cokolwiek wypominać w podobnych kwestiach. Idźcie na całość i zróbcie flagę "Рабоче-Kрестьянская Красная Aрмия" (Robotniczo-Chłopska Czerwona Armia - zachowując ruski porządek) :)
Nie miałem wątpliwości, że nie stać cię na przeprosiny - powtórzę tylko: kłamiesz pisząc o powodach banowania przeze mnie użytkowników z Legii. Obaj to wiemy. Starczy.
Jest to logiczne, jeżeli się pamięta, że Czerwona Armia z sukcesami po odpaleniu stanu wojennego dzisiaj chce za to stawiać pomniki Lutkowi i w sojuszu z CSKA (polecam wygląd herbu) napiera. Prawda jest prosta - nikt z Legii o żadnej "krystaliczności" nie pisał. Robisz to tylko ty wirtualnie "zwalczając" własny wymysł.
Naprawdę trzeba mieć mocno zryty beret z antenką, by w Polsce się nazwać Czerwoną Armią (w oryginale sowiecką, w nazwie zachowany nawet ichni porządek słów: Советская Aрмия). I jeszcze innym cokolwiek wypominać w podobnych kwestiach. Idźcie na całość i zróbcie flagę "Рабоче-Kрестьянская Красная Aрмия" (Robotniczo-Chłopska Czerwona Armia - zachowując ruski porządek) :)
Nie miałem wątpliwości, że nie stać cię na przeprosiny - powtórzę tylko: kłamiesz pisząc o powodach banowania przeze mnie użytkowników z Legii. Obaj to wiemy. Starczy.