Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Apator ma jakieś oficjalne zgody ?
-
Nie ma. Jedyne co to jakieś kontakty z Legią Chełmża.
... Support Your Local Football Team ..
-
To są dwa mecze które dopiero czekają na pełny opis. Wyjazd do Katowic na GKS był jednym z naszych najgorszych z finalną stratą flagi w Tczewie. Co do spotkania pod Nidzicą nie wydaję mi się żeby ktoś odpuścił a ostrza były użyte np N z Polonii Bydgoszcz przyjął na rękę, na szczęście bez większych konsekwencji. To już spotkanie z inną trójmiejską drużyną q spowodowało zakonczenie karier. Katowanie po ustawce, balaszki na ręce, okopywania. Tak to Arka postanowiła zakończyć.ślusarz pisze: ↑07.04.2019, 15:26ArturP piszący kilkanaście lat temu do zinów ogólnopolskich? Chyba, że pomyliłem z JasiemP. Ale skoro opiujesz wydarzenia sprzed 20 lat to wszystko wskazuje,że "Ty"to właśnie "Ty". Swoja drogą udzielacie się jeszcze na Pogoni ?
Kolega S opisałby może Stomil ŁKS i pożegnanie ŁKS za Olsztynem,gdzie zamiast ŁKS pojawiła się inna ekipa . Słyszałem od jednego z waszych, że ostrza, które tam błyszczały u przeciwnika wyeliminowały kilka dobrych osób od Was, mimo tego , że nie zostały użyte jednak zadziałały na wyobraźnię i odpuszczenie przez kilka osób tematów stricte chuligańskich.
Swoją drogą wy też jesteście w plecy jakąś flagę na rzecz w/w ekipy z którą teraz łącza was pozytywne relacje. Przypomnisz jaka to flaga i jak ją straciliście. Za stare to czasy , żebym pamiętał aż tyle szczegółów, a Twoje opisy fajnie się czyta.
Za kim jesteś?
-
2 miesiące później
z nudów przeglądałem temat a tu taki kwiatekZupełnie Zielony. pisze: ↑19.02.2019, 18:43Nic nie "muszą". Cóż takie czasy, a na linii Korona - Wisłoka wielkiej kosy nigdy nie było. Ja sam pamietam czasy gdy nawet przez parę miesięcy na naszym stadionie wisiała flaga Korony (1992 rok?) (...)
Jedyne co w Dębicy (Wisłoka) zniechęcało nas do Korony to ich już (przeszła) zgoda ze Stalą Mielec.
w 2 miesiące przejść z ,,KOSY" do ,,Wielkiej Kosy nigdy nie było"
brak komentarza na takie ekipy
świat kibicowski chyba już nikogo niczym nie zaskoczy
-
Pamiętaj że są to słowa gościa z Wisłoki, zdania kogoś z Korony na ten temat nie było. Z tego co mi sie wydaję kilka ładnych lat temu była nawet ustawka Korona-Wisloka zakończona zwycięstwem Scyzorów ;) to tak ode mnie :DPatro85 pisze: ↑09.04.2019, 21:012 miesiące późniejz nudów przeglądałem temat a tu taki kwiatekZupełnie Zielony. pisze: ↑19.02.2019, 18:43Nic nie "muszą". Cóż takie czasy, a na linii Korona - Wisłoka wielkiej kosy nigdy nie było. Ja sam pamietam czasy gdy nawet przez parę miesięcy na naszym stadionie wisiała flaga Korony (1992 rok?) (...)
Jedyne co w Dębicy (Wisłoka) zniechęcało nas do Korony to ich już (przeszła) zgoda ze Stalą Mielec.
w 2 miesiące przejść z ,,KOSY" do ,,Wielkiej Kosy nigdy nie było"
brak komentarza na takie ekipy
świat kibicowski chyba już nikogo niczym nie zaskoczy
-
Chłopak z Wisłoki pisze prawdę. Wystarczy poczytać ze zrozumieniem gdyż jeden post nie wykluczył drugiego. Mówiąc w skrócie kosa jest ale nie jakaś wielka. W dobie zawiązywania obozów jeszcze nie jedna kosa z gatunku tępych może zostać poprowadzona w takim kierunku że tego nawet nie wiedzą najstarsi górale.
-
siwy123 - Dzięki za wpis, sam miałem się w ten sam sposób ustosunkować, bo tam przecież nie ma żadnej sprzeczności (sic!)
ps. Straszne jest to ilu debili uwydatnił internet - wcześniej wiedziała o tym tylko rodzina i najbliżsi znajomi.
ps. Straszne jest to ilu debili uwydatnił internet - wcześniej wiedziała o tym tylko rodzina i najbliżsi znajomi.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Jest już oficjalnie układ pomiędzy Rakowem z Lechią i Stomilem ?
-
Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
-
Nie przetrwała.Odra nie ma zgód, ani układów.Od pewnego czasu odwiedzają się gościnnie z Górnikiem Konin.S.J. pisze: ↑19.04.2019, 15:18Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
-
-
Ty masz pojecie odstaw to ty dopalacze
-
Włókniarz Kietrz ? Bywam tam bardzo często i Odra jeszcze widoczna na murach.ot co pisze: ↑19.04.2019, 15:36Nie przetrwała.Odra nie ma zgód, ani układów.Od pewnego czasu odwiedzają się gościnnie z Górnikiem Konin.S.J. pisze: ↑19.04.2019, 15:18Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
obił kijami, okradł i chciał wyruchać :D
[email protected]
FB - STORMstreetwear
FB - STORMstreetwear
-
Odra rok temu jeszcze obecna z Falubazem w Rybniku na barażach o ekstraligę, czy coś później jeszcze było to niech zainteresowani się wypowiedzą
-
Była kiedyś relacja Pogoni Lębork w zinie/zinach po tej akcji.Pamiętam cytowany tekst kogoś z Zawiszy w momencie krojenia zakrwawionej bluzy osobie z Lęborka "to się wypierze"w sensie że po skrojeniu będzie dalej użytkiwana.Chodziło o ciuch nie w kibicowskich barwach.A tak jak piszesz był to powrót z Bełchatowa z meczu zgody/układu .P.R.O.S.T.O pisze: ↑20.04.2019, 02:14A mieliśmy biedny Stomil wyruchać ;)
Wtedy się napatoczyliście zupełnie przypadkowo, chyba na powrocie ze zgody w Bełchatowie?
Bądź co bądź dość humorystyczna sytuacja, a później charakterne zachowanie na komendzie. Chętnie bym przeczytał relację z drugiej strony. Trafiliście przechujowo wtedy bo tam ekipa z pierwszej łapanki nie była.
-
Jak tam układzik Korony z Górnikiem? :)
-
Z Kietrza od kilku do kilkudziesięciu osób na większości meczów Odrysupertorca pisze: ↑19.04.2019, 19:29Włókniarz Kietrz ? Bywam tam bardzo często i Odra jeszcze widoczna na murach.ot co pisze: ↑19.04.2019, 15:36Nie przetrwała.Odra nie ma zgód, ani układów.Od pewnego czasu odwiedzają się gościnnie z Górnikiem Konin.S.J. pisze: ↑19.04.2019, 15:18Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
-
-
Raz na turnieju we Wroclawiu nie wiele brakowalo a doszlo by do starcia pewnie wtedy Wisla/Lechia -my.Tak poza tym tolerowalismy sie tzn.nie wchodzilismy sobie w droge nikt sie nie ustawial na siebie wracajac z meczow Slaska.Co do drugiej czesci pytania to masz racje na pewno wieksza nienawisc byla i jest do Wisły.
-
Pamiętam że przed tamtym meczem z Lechią nastawienie do nich na forum Motoru było conajmniej neutralne, by nie napisać że pozytywne. Mecz szybko to nastawienie zmienił bo Lechia nie szczędziła gospodarzom niekulturalnych epitetów.
-
Był chyba też mecz Lechia - Śląsk, gdzie Lechia była w koszulkach anty Motor
-
Trzeba mieć dziwne poczucie własnej wartości by mówić bracie do kogoś kto pije wódkę z kimś kto Ci ciśnie od najgorszych :) to jest ten honor i zasady?
-
Jest różnica między tym, że np nie wszyscy się lubią, a tym, że np mój kumpel trzyma z kimś kto mi ciśnie od najgorszych :) nikt kto się szanuje nie dopuszcza do takiej sytuacji. I to jest honor, że nie podajesz ręki komuś kto trzyma z kimś kto uważa Cię za kurwe. Fajnie się musi stać razem na sektorze.
-
Nie mam dostępu do starych numerów Ultras Pogoń więc nie mogę wrzucić skanu.FF1981 pisze: ↑20.04.2019, 06:32Była kiedyś relacja Pogoni Lębork w zinie/zinach po tej akcji.Pamiętam cytowany tekst kogoś z Zawiszy w momencie krojenia zakrwawionej bluzy osobie z Lęborka "to się wypierze"w sensie że po skrojeniu będzie dalej użytkiwana.Chodziło o ciuch nie w kibicowskich barwach.A tak jak piszesz był to powrót z Bełchatowa z meczu zgody/układu .P.R.O.S.T.O pisze: ↑20.04.2019, 02:14A mieliśmy biedny Stomil wyruchać ;)
Wtedy się napatoczyliście zupełnie przypadkowo, chyba na powrocie ze zgody w Bełchatowie?
Bądź co bądź dość humorystyczna sytuacja, a później charakterne zachowanie na komendzie. Chętnie bym przeczytał relację z drugiej strony. Trafiliście przechujowo wtedy bo tam ekipa z pierwszej łapanki nie była.
Jakiś czas wcześniej przyjeżdżają do nas Czarni Nakło i dostają po głowach i tracą flagę Inowrocław (niebieskie litery na białym tle).
Wracając z Bełchatowa trafiamy na Zawiszę gdzie ta flaga została nam wypomniana
Dostajemy po głowach, przed Bydgoszczą atakujący zaciągają ręczny i uciekają kamieniując trochę pociąg.
Później spotykamy się na komisariacie gdzie złapano naszych oprawców z naszymi flagami. Do flag się nie przyznajemy.
Następnie kilkoma pociągami wracamy do Lęborka.
Jeden kolega dostał krawędzią Old Spice w sztyfcie w czoło że miał całą zdartą skórę na czole. Inny został bez koszulki i wysmarował cały korytarz krwią.
Ta akcja i spotkanie Stomilu w pierwszą stronę pokazało nam że w rankingu chuliganów nie jesteśmy w TOP 30
Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie ito.)
Pogoń Lębork
-
millard zgadza sie,mimo ze to prawada to pamietam ze Pogon w swoich relacjach temu zaprzeczala piszac w swoich relacjach ze to ochrona!!bzdura nigdy nie mamy w zwyczaju pisac glupot nt jakis wydarzen.mam gdzies To my kibice z tamtych czasow i jest ten mecz opisany
-
trenbolon - a jak koledzy zapoznali sie wczesniej i nie bylo miedzy nimi wyzywania od najgorszych a poklocili sie w czasie znajomosci ze wspolnym kolega to co kolega powinienm obu podziekowac za znajomosc?czy pop prostu nie ingereowac skoro nie ma na to wplywu?
-
Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 09:20(...)
Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie itp.)
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
@ArturP-CHML, czy jesteś bratem Janusza?
-
Na dworcu po meczu nastąpił słabo zdecydowany atak i jeden typ wyłapał z Zawiszy częścią framugi od okna. Wpadły psy i nic się więcej nie działo.P.R.O.S.T.O pisze: ↑23.04.2019, 12:41Artur, była jeszcze taka sytuacja, że dwóch kibiców od nas, byli to O. i B., dotarło na mecz PP Pogoń-Zawisza do Lęborka. Nie pamiętam roku, ale chyba jesień 1996. Tam zostali przez Was wyczajeni i sterroryzowani :) Kojarzysz coś?ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 09:20Nie mam dostępu do starych numerów Ultras Pogoń więc nie mogę wrzucić skanu.FF1981 pisze: ↑20.04.2019, 06:32
Była kiedyś relacja Pogoni Lębork w zinie/zinach po tej akcji.Pamiętam cytowany tekst kogoś z Zawiszy w momencie krojenia zakrwawionej bluzy osobie z Lęborka "to się wypierze"w sensie że po skrojeniu będzie dalej użytkiwana.Chodziło o ciuch nie w kibicowskich barwach.A tak jak piszesz był to powrót z Bełchatowa z meczu zgody/układu .
Jakiś czas wcześniej przyjeżdżają do nas Czarni Nakło i dostają po głowach i tracą flagę Inowrocław (niebieskie litery na białym tle).
Wracając z Bełchatowa trafiamy na Zawiszę gdzie ta flaga została nam wypomniana.
Dostajemy po głowach, przed Bydgoszczą atakujący zaciągają ręczny i uciekają kamieniując trochę pociąg.
Później spotykamy się na komisariacie gdzie złapano naszych oprawców z naszymi flagami. Do flag się nie przyznajemy.
Następnie kilkoma pociągami wracamy do Lęborka.
Jeden kolega dostał krawędzią Old Spice w sztyfcie w czoło że miał całą zdartą skórę na czole. Inny został bez koszulki i wysmarował cały korytarz krwią.
Ta akcja i spotkanie Stomilu w pierwszą stronę pokazało nam że w rankingu chuliganów nie jesteśmy w TOP 30.
Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie ito.)
A wtedy co czekaliśmy na Stomil, to po prostu trafiliśmy na Was kompletnym przypadkiem. A że agresja była na 100 i banda naprawdę dobra to tak to się skończyło.
No i hamulec został pociągnięty w złym miejscu bo część z nas wlazła na teren lotniska gdzie zostali wyłapani i zawiezieni na kolejowy.
PoZdro!
Pogoń Lębork
-
Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.DoZo(L)e... pisze: ↑23.04.2019, 13:49Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 09:20(...)
Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie itp.)
Pogoń Lębork
-
Pogoń Lębork
-
Porozmawiaj z BOMBĄ, potem wróć tu i przeproś.ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 17:04Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.DoZo(L)e... pisze: ↑23.04.2019, 13:49Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 09:20(...)
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
To sobie sam porozmawiaj.DoZo(L)e... pisze: ↑23.04.2019, 18:29Porozmawiaj z BOMBĄ, potem wróć tu i przeproś.ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 17:04Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.DoZo(L)e... pisze: ↑23.04.2019, 13:49
Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?
Pogoń Lębork
-
Ja już z nim o tym rozmawiałem (kiedyś na "patelni" w SOsnowcu przed jakimś meczem 'RePry'), gdy byliście w "układzie warszawskim", więc nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć ten OT.ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 18:31To sobie sam porozmawiaj.DoZo(L)e... pisze: ↑23.04.2019, 18:29Porozmawiaj z BOMBĄ, potem wróć tu i przeproś.ArturP-CHML pisze: ↑23.04.2019, 17:04
Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Do tej pory wydawałeś się normalnym typem ale teraz lecisz po całości widzę.
Bajeczke o odbiciu flagi przez kibica Motoru wymyślił... Roman Z. Andersen.
I widzę że tysiąckroć powtórzone kłamstwo staje się prawdą po prawie 20 latach.
Więc jedno pytanko od nas jak i kiedy ja odbił w którym momencie i co się stało dalej z tą flagą (Śląsk ja wiesza dalej, czy może wróciła do Gdańska czy też może w ramach podziękowań pojechała do Lublina)?
-
Kolego odbil ja moj kolega ś.p Biały.nie opowie juz w ktorym momencie ja odbil.nawet jest na zdjeciun w TMK z tamtego meczu na murawie jak biegnie.
-
jestesmywaszastolica pisze: ↑23.04.2019, 00:43No faktycznie w życiu to niespotykana sytuacja, że masz dwóch ziomków którzy za sobą nie przepadają.
Dobrze, że w Simsach wszystko jest honorowo.
Wygrałeś.
HC!
-
Ale wiesz, że Pogoń tę flagę skroiła będąc na zewnątrz stadionu, za płotem, za bramką po drugiej stronie boiska, niż sektor dla przyjezdnych i cała szarpanina odbyła się pod kasami poza obrębem stadionu?...
A co tam w komentarzach na Onecie?