Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Artur Polska

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Artur Polska »

Patro85 pisze: 09.04.2019, 21:01
Zupełnie Zielony. pisze: 19.12.2018, 15:23
PolowaPolski pisze: 18.12.2018, 22:48 Jak na linii Korona-Wisloka?
a co ma być? Kosa.
2 miesiące później
Zupełnie Zielony. pisze: 19.02.2019, 18:43 Nic nie "muszą". Cóż takie czasy, a na linii Korona - Wisłoka wielkiej kosy nigdy nie było. Ja sam pamietam czasy gdy nawet przez parę miesięcy na naszym stadionie wisiała flaga Korony (1992 rok?) (...)
Jedyne co w Dębicy (Wisłoka) zniechęcało nas do Korony to ich już (przeszła) zgoda ze Stalą Mielec.
z nudów przeglądałem temat a tu taki kwiatek
w 2 miesiące przejść z ,,KOSY" do ,,Wielkiej Kosy nigdy nie było"
brak komentarza na takie ekipy
świat kibicowski chyba już nikogo niczym nie zaskoczy
Pamiętaj że są to słowa gościa z Wisłoki, zdania kogoś z Korony na ten temat nie było. Z tego co mi sie wydaję kilka ładnych lat temu była nawet ustawka Korona-Wisloka zakończona zwycięstwem Scyzorów ;) to tak ode mnie :D
iparts.pl
siwy123

Post autor: siwy123 »

Chłopak z Wisłoki pisze prawdę. Wystarczy poczytać ze zrozumieniem gdyż jeden post nie wykluczył drugiego. Mówiąc w skrócie kosa jest ale nie jakaś wielka. W dobie zawiązywania obozów jeszcze nie jedna kosa z gatunku tępych może zostać poprowadzona w takim kierunku że tego nawet nie wiedzą najstarsi górale.
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

siwy123 - Dzięki za wpis, sam miałem się w ten sam sposób ustosunkować, bo tam przecież nie ma żadnej sprzeczności (sic!)
ps. Straszne jest to ilu debili uwydatnił internet - wcześniej wiedziała o tym tylko rodzina i najbliżsi znajomi.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
SzyHa

Post autor: SzyHa »

Jest już oficjalnie układ pomiędzy Rakowem z Lechią i Stomilem ?
S.J.

Post autor: S.J. »

Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
ot co

Post autor: ot co »

S.J. pisze: 19.04.2019, 15:18 Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
Nie przetrwała.Odra nie ma zgód, ani układów.Od pewnego czasu odwiedzają się gościnnie z Górnikiem Konin.
bon ton

Post autor: bon ton »

SzyHa pisze: 12.04.2019, 14:43 Jest już oficjalnie układ pomiędzy Rakowem z Lechią i Stomilem ?
Tak i Wisla Plock poszla w odstawke
ziemniak28

Post autor: ziemniak28 »

Ty masz pojecie odstaw to ty dopalacze
supertorca

Post autor: supertorca »

ot co pisze: 19.04.2019, 15:36
S.J. pisze: 19.04.2019, 15:18 Od jakiegoś czasu zauważyłem ,że coraz lepiej się mają kibice Odry Wodzisław ,fajne oprawy prawie co mecz ,liczny młyn u siebie ,dobre wyjazdy a są chyba w 4 czy tam 5 lidze i nie mają tam nawet z kim rywalizować .Pamiętam ich z czasów kiedy byli w ekstraklasie i osobiście wydaje mi się ,że teraz prezentują się lepiej niż wtedy (biorąc też pod uwagę ligę w której teraz grają ) .Ale do rzeczy ,czy kibice Odry Wodzisław mają teraz jakieś zgody/układy ? Kiedyś jeśli dobrze pamiętam mieli zgodę z Unią Nowa Sarzyna ,czy ta zgoda przetrwała ?
Nie przetrwała.Odra nie ma zgód, ani układów.Od pewnego czasu odwiedzają się gościnnie z Górnikiem Konin.
Włókniarz Kietrz ? Bywam tam bardzo często i Odra jeszcze widoczna na murach.
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
Tricolores

Post autor: Tricolores »

(S) pisze: 07.04.2019, 12:05

Lepiej bylo jak Zawisza obił kijami w kiblu i okradł? To nie nasz styl.
obił kijami, okradł i chciał wyruchać :D
[email protected]
FB - STORMstreetwear
Bzyku45

Post autor: Bzyku45 »

Odra rok temu jeszcze obecna z Falubazem w Rybniku na barażach o ekstraligę, czy coś później jeszcze było to niech zainteresowani się wypowiedzą
FF1981

Post autor: FF1981 »

P.R.O.S.T.O pisze: 20.04.2019, 02:14
Tricolores pisze: 19.04.2019, 23:46
(S) pisze: 07.04.2019, 12:05

Lepiej bylo jak Zawisza obił kijami w kiblu i okradł? To nie nasz styl.
A mieliśmy biedny Stomil wyruchać ;)
Wtedy się napatoczyliście zupełnie przypadkowo, chyba na powrocie ze zgody w Bełchatowie?
Bądź co bądź dość humorystyczna sytuacja, a później charakterne zachowanie na komendzie. Chętnie bym przeczytał relację z drugiej strony. Trafiliście przechujowo wtedy bo tam ekipa z pierwszej łapanki nie była.
Była kiedyś relacja Pogoni Lębork w zinie/zinach po tej akcji.Pamiętam cytowany tekst kogoś z Zawiszy w momencie krojenia zakrwawionej bluzy osobie z Lęborka "to się wypierze"w sensie że po skrojeniu będzie dalej użytkiwana.Chodziło o ciuch nie w kibicowskich barwach.A tak jak piszesz był to powrót z Bełchatowa z meczu zgody/układu .
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Jak tam układzik Korony z Górnikiem? :)
bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru »

supertorca pisze: 19.04.2019, 19:29
ot co pisze: 19.04.2019, 15:36
Włókniarz Kietrz ? Bywam tam bardzo często i Odra jeszcze widoczna na murach.
Z Kietrza od kilku do kilkudziesięciu osób na większości meczów Odry
antekantoni

Post autor: antekantoni »

blekitna ostryga pisze: 20.04.2019, 11:35 Jak tam układzik Korony z Górnikiem? :)
??
Arkan

Post autor: Arkan »

Raz na turnieju we Wroclawiu nie wiele brakowalo a doszlo by do starcia pewnie wtedy Wisla/Lechia -my.Tak poza tym tolerowalismy sie tzn.nie wchodzilismy sobie w droge nikt sie nie ustawial na siebie wracajac z meczow Slaska.Co do drugiej czesci pytania to masz racje na pewno wieksza nienawisc byla i jest do Wisły.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Pamiętam że przed tamtym meczem z Lechią nastawienie do nich na forum Motoru było conajmniej neutralne, by nie napisać że pozytywne. Mecz szybko to nastawienie zmienił bo Lechia nie szczędziła gospodarzom niekulturalnych epitetów.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Był chyba też mecz Lechia - Śląsk, gdzie Lechia była w koszulkach anty Motor
Trenbolon

Post autor: Trenbolon »

Trzeba mieć dziwne poczucie własnej wartości by mówić bracie do kogoś kto pije wódkę z kimś kto Ci ciśnie od najgorszych :) to jest ten honor i zasady?
Trenbolon

Post autor: Trenbolon »

Jest różnica między tym, że np nie wszyscy się lubią, a tym, że np mój kumpel trzyma z kimś kto mi ciśnie od najgorszych :) nikt kto się szanuje nie dopuszcza do takiej sytuacji. I to jest honor, że nie podajesz ręki komuś kto trzyma z kimś kto uważa Cię za kurwe. Fajnie się musi stać razem na sektorze.
ArturP-CHML

Post autor: ArturP-CHML »

FF1981 pisze: 20.04.2019, 06:32
P.R.O.S.T.O pisze: 20.04.2019, 02:14
Tricolores pisze: 19.04.2019, 23:46

A mieliśmy biedny Stomil wyruchać ;)
Wtedy się napatoczyliście zupełnie przypadkowo, chyba na powrocie ze zgody w Bełchatowie?
Bądź co bądź dość humorystyczna sytuacja, a później charakterne zachowanie na komendzie. Chętnie bym przeczytał relację z drugiej strony. Trafiliście przechujowo wtedy bo tam ekipa z pierwszej łapanki nie była.
Była kiedyś relacja Pogoni Lębork w zinie/zinach po tej akcji.Pamiętam cytowany tekst kogoś z Zawiszy w momencie krojenia zakrwawionej bluzy osobie z Lęborka "to się wypierze"w sensie że po skrojeniu będzie dalej użytkiwana.Chodziło o ciuch nie w kibicowskich barwach.A tak jak piszesz był to powrót z Bełchatowa z meczu zgody/układu .
Nie mam dostępu do starych numerów Ultras Pogoń więc nie mogę wrzucić skanu.

Jakiś czas wcześniej przyjeżdżają do nas Czarni Nakło i dostają po głowach i tracą flagę Inowrocław (niebieskie litery na białym tle).

Wracając z Bełchatowa trafiamy na Zawiszę gdzie ta flaga została nam wypomniana 😁.

Dostajemy po głowach, przed Bydgoszczą atakujący zaciągają ręczny i uciekają kamieniując trochę pociąg.

Później spotykamy się na komisariacie gdzie złapano naszych oprawców z naszymi flagami. Do flag się nie przyznajemy.

Następnie kilkoma pociągami wracamy do Lęborka.

Jeden kolega dostał krawędzią Old Spice w sztyfcie w czoło że miał całą zdartą skórę na czole. Inny został bez koszulki i wysmarował cały korytarz krwią.

Ta akcja i spotkanie Stomilu w pierwszą stronę pokazało nam że w rankingu chuliganów nie jesteśmy w TOP 30 😉.

Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie ito.)
Pogoń Lębork
Arkan

millard zgadza sie,mimo ze to prawada to pamietam ze Pogon w swoich relacjach temu zaprzeczala piszac w swoich relacjach ze to ochrona!!bzdura nigdy nie mamy w zwyczaju pisac glupot nt jakis wydarzen.mam gdzies To my kibice z tamtych czasow i jest ten mecz opisany
Arkan

trenbolon - a jak koledzy zapoznali sie wczesniej i nie bylo miedzy nimi wyzywania od najgorszych a poklocili sie w czasie znajomosci ze wspolnym kolega to co kolega powinienm obu podziekowac za znajomosc?czy pop prostu nie ingereowac skoro nie ma na to wplywu?
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

ArturP-CHML pisze: 23.04.2019, 09:20 (...)

Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie itp.)
Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."

www.tvp.info
rick.k

Post autor: rick.k »

@ArturP-CHML, czy jesteś bratem Janusza?
ArturP-CHML

P.R.O.S.T.O pisze: 23.04.2019, 12:41
ArturP-CHML pisze: 23.04.2019, 09:20
FF1981 pisze: 20.04.2019, 06:32
Nie mam dostępu do starych numerów Ultras Pogoń więc nie mogę wrzucić skanu.

Jakiś czas wcześniej przyjeżdżają do nas Czarni Nakło i dostają po głowach i tracą flagę Inowrocław (niebieskie litery na białym tle).

Wracając z Bełchatowa trafiamy na Zawiszę gdzie ta flaga została nam wypomniana 😁.

Dostajemy po głowach, przed Bydgoszczą atakujący zaciągają ręczny i uciekają kamieniując trochę pociąg.

Później spotykamy się na komisariacie gdzie złapano naszych oprawców z naszymi flagami. Do flag się nie przyznajemy.

Następnie kilkoma pociągami wracamy do Lęborka.

Jeden kolega dostał krawędzią Old Spice w sztyfcie w czoło że miał całą zdartą skórę na czole. Inny został bez koszulki i wysmarował cały korytarz krwią.

Ta akcja i spotkanie Stomilu w pierwszą stronę pokazało nam że w rankingu chuliganów nie jesteśmy w TOP 30 😉.

Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie ito.)
Artur, była jeszcze taka sytuacja, że dwóch kibiców od nas, byli to O. i B., dotarło na mecz PP Pogoń-Zawisza do Lęborka. Nie pamiętam roku, ale chyba jesień 1996. Tam zostali przez Was wyczajeni i sterroryzowani :) Kojarzysz coś?
A wtedy co czekaliśmy na Stomil, to po prostu trafiliśmy na Was kompletnym przypadkiem. A że agresja była na 100 i banda naprawdę dobra to tak to się skończyło.
No i hamulec został pociągnięty w złym miejscu bo część z nas wlazła na teren lotniska gdzie zostali wyłapani i zawiezieni na kolejowy.
PoZdro!
Na dworcu po meczu nastąpił słabo zdecydowany atak i jeden typ wyłapał z Zawiszy częścią framugi od okna. Wpadły psy i nic się więcej nie działo.
Pogoń Lębork
ArturP-CHML

DoZo(L)e... pisze: 23.04.2019, 13:49

Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie itp.)
Czy nawiązałeś do sytuacji, kiedy po wsparciu zgodowiczów z GKS-u B. byliście spychani z drogi, co jeden z was przypłacił zabrudzeniem swojej bielizny, czym "chwalił" się BOMBA chyba w którymś 'zin(i)e'?
Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.
Pogoń Lębork
ArturP-CHML

rick.k pisze: 23.04.2019, 14:23 @ArturP-CHML, czy jesteś bratem Janusza?
Tak
Pogoń Lębork
DoZo(L)e...

ArturP-CHML pisze: 23.04.2019, 17:04

Myślę że się nie chwalił bo to wy sobie sami taka historię wymyślili. Później to chyba nawet było to prostowane na meczu GKS - Legia gdy osoby od was siedziały na sektorach zwykłych ludzi w Bełchatowie.
Porozmawiaj z BOMBĄ, potem wróć tu i przeproś.
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."

www.tvp.info
ArturP-CHML

DoZo(L)e... pisze: 23.04.2019, 18:29
To sobie sam porozmawiaj.
Pogoń Lębork
DoZo(L)e...

ArturP-CHML pisze: 23.04.2019, 18:31
DoZo(L)e... pisze: 23.04.2019, 18:29

To sobie sam porozmawiaj.
Ja już z nim o tym rozmawiałem (kiedyś na "patelni" w SOsnowcu przed jakimś meczem 'RePry'), gdy byliście w "układzie warszawskim", więc nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć ten OT.

www.tvp.info
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Arkan pisze: 23.04.2019, 09:40 millard zgadza sie,mimo ze to prawada to pamietam ze Pogon w swoich relacjach temu zaprzeczala piszac w swoich relacjach ze to ochrona!!bzdura nigdy nie mamy w zwyczaju pisac glupot nt jakis wydarzen.mam gdzies To my kibice z tamtych czasow i jest ten mecz opisany
Do tej pory wydawałeś się normalnym typem ale teraz lecisz po całości widzę.

Bajeczke o odbiciu flagi przez kibica Motoru wymyślił... Roman Z. Andersen.

I widzę że tysiąckroć powtórzone kłamstwo staje się prawdą po prawie 20 latach.

Więc jedno pytanko od nas jak i kiedy ja odbił w którym momencie i co się stało dalej z tą flagą (Śląsk ja wiesza dalej, czy może wróciła do Gdańska czy też może w ramach podziękowań pojechała do Lublina)?
Arkan

Kolego odbil ja moj kolega ś.p Biały.nie opowie juz w ktorym momencie ja odbil.nawet jest na zdjeciun w TMK z tamtego meczu na murawie jak biegnie.
fortyseven

Post autor: fortyseven »

jestesmywaszastolica pisze: 23.04.2019, 00:43 No faktycznie w życiu to niespotykana sytuacja, że masz dwóch ziomków którzy za sobą nie przepadają.
Dobrze, że w Simsach wszystko jest honorowo.

Wygrałeś.
HC!
Foxx

Post autor: Foxx »

Arkan pisze: 23.04.2019, 22:44 Kolego odbil ja moj kolega ś.p Biały.nie opowie juz w ktorym momencie ja odbil.nawet jest na zdjeciun w TMK z tamtego meczu na murawie jak biegnie.
Ale wiesz, że Pogoń tę flagę skroiła będąc na zewnątrz stadionu, za płotem, za bramką po drugiej stronie boiska, niż sektor dla przyjezdnych i cała szarpanina odbyła się pod kasami poza obrębem stadionu?...
A co tam w komentarzach na Onecie?
Pastelowy

Post autor: Pastelowy »

Foxx pisze: 24.04.2019, 09:38
Arkan pisze: 23.04.2019, 22:44 Kolego odbil ja moj kolega ś.p Biały.nie opowie juz w ktorym momencie ja odbil.nawet jest na zdjeciun w TMK z tamtego meczu na murawie jak biegnie.
Ale wiesz, że Pogoń tę flagę skroiła będąc na zewnątrz stadionu, za płotem, za bramką po drugiej stronie boiska, niż sektor dla przyjezdnych i cała szarpanina odbyła się pod kasami poza obrębem stadionu?...
Pogoń weszła na stadion od strony gospodarzy, jakoś w drugiej połowie meczu, nie pamiętam dokładnie która minuta była, może 70?

Ps. Pozdro Foxx od...to już na prywacie
Śląsk Wrocław
nrth

Post autor: nrth »

Foxx pisze: 24.04.2019, 09:38
Foxx, ktoś ze Śląska może mnie naprostować, ale jeśli dobrze pamiętam to miejsce z którego dźwignęli tę flagę to już jest na terenie stadionu.
Tam jest/był taki plac żer tak to nazwę między kasami a ogrodzeniem boiska.
Nie wiem oczywiście kiedy i jak została odbita ta flaga ale przebywali tam w trakcie meczu często miejscowi.

To tylko moje 3 grosze w kwestii logistycznej
za kim jestes?
FF1981

Post autor: FF1981 »

leniwiec

Post autor: leniwiec »

Wjazd na stadion z brama był ok 50min meczu ochrona została zlana na bramkach wszystko było zaplanowane zerwana flaga Lechii (Śląska nikt nie ruszał) po czym została porwana na strzępy żeby nie ponieść za nią konsekwencji co było nieuniknione po takiej akcji.

Proszę coś tam widać

Kod: Zaznacz cały

https://youtu.be/qKe_F_7-hMY[code]
mateuszpolki

Post autor: mateuszpolki »

ArturP-CHML pisze: 23.04.2019, 09:20 Jedyny plus zgody z Bełchatowem wg mnie to było zapuszczenie się w Polskę i spotkanie kilku ekip na swojej drodze (w******* od Legii pod Płońskiem, ganianki z Widzewem po Bełchatowie ito.)
Mógłbyś powiedzieć coś więcej o kulisach zakończenia zgody z GKSem B.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ